Találatok a következő kifejezésre: Milyen algaevő vannak amit (7 db)

Milyen csiga fajtat vegyek 6 litres akvariumba amibe egy par guppi van? Almacsiga jo lessz? Es milyen algaevo halat?

Legjobb válasz: Ha megdöglöttek a guppik írj privátot, megvenném. Kovászos uborkának jó lesz.

Ha megdöglöttek a guppik írj privátot, megvenném. Kovászos uborkának jó lesz.
Szegény guppik!! 6 literben ...... Ezt ne...
ez ugye kamu?? kezdjük ott hogy a törvény szerint 30 liter alatt gerinces állatot tartani tilos
Ebbe semmilyen hal nem lehet. Sõt: semmilyen élõlény. Ha komolyan gondolod a dolgot, akkor minimum 30 literes aki kell.
Jól le lettem pontozva de sebaj
de ha veszel bele egy ancit akkor már a halaid mozdulni sem tudnak sztem ez jó lehet biztosan ! de érdemesebb lenne õket párban tartani mert ha szaporodnak akkor lesznek kicsik õket majd 1esével egy befõttes üvegben lehet tartani de vigyázz csak a befõttes üveg jó mert az üdítõsnek kicsi a szája és ha beleteszed ebbe és megnõ közben nem lehet kivenni utána ja bocsi ez is még állatkínzás
én nem vennék almacsigát, mert elszaporodik, meg vad a növényekkel. vegyél zebracsigát. az jó algaevõ is. és ha algaevõ halat szeretnél, akkor én vennék bele egy pár (2 db) algázó gébet.
Felesleges vennie 30 literes akváriumot, meg elajándékozni a halakat, ha egyszer 60 literes akváriuma van. :)
a guppikat azonnal szedd ki onnan, ha nem tudsz akváriumot venni akkor vegyél egy LEGALÁBB 2 literes vödröt és rakd bele, ezután vagy ajándékozd el õket vagy add be egy kereskedésbe, de a legjobb megoldás az lenne ha vennél egy minimum 30 literes akváriumot!!!!! Ha csigát és algaevõt is szeretnél tenni bele akkor minimum 60-70 liter
képet tudsz fel rakni mert nem mindegy hogy milyen a z aki berendezése milyen kavics stb
Nem mindegy, hogy 6 vagy 60. :) Almacsiga jó lesz bele, algaevõnek én törpe páncélos harcsát, vagy pandaharcsát tennék, nekik elég a 60l.
A kérdező hozzászólása: bocsanat! 60* litres
Hat literesbe semiet.

Milyen betegség az amikor a halakon apró fehér pontok vagy foltok jelennek meg? (guppik, algaevők, szifók vannak egy 60L-es aksiba. )

Legjobb válasz: Gomba. Vannak nagyon jó gyógyszerek, és könnyen kikezelhetõk. Menj el egy jó kereskedésbe, tudni fogják a megoldást!

Gomba. Vannak nagyon jó gyógyszerek, és könnyen kikezelhetõk. Menj el egy jó kereskedésbe, tudni fogják a megoldást!
Valószínûleg darakór. Szinte biztosan lesz elhullásod, de kezelhetõ olcsó gyógyszerrel (parakill).
A kérdező hozzászólása: igen, pont olyan mint a dara, köszi.

Milyen algaevő halak vannak amik kicsik maradnak?

Olyan lenne jò ami nem lesz nagyobb 4cm-nél. Nekem már volt egy régen kb 3cm -es de nem tudom mi a neve . Olyan foltos volt.

Legjobb válasz: Törpe szívóharcsa

Törpe szívóharcsa
Az algaevõ géb se lesz nagy, bár az egy hülye hal én nem szeretem, a törpeszívóharcsa jobb.
Miért hülye hal az algaevõ géb? Épp most gondoltam, hogy be kéne szerezni néhány darabot.
Igen, a törpe szívóharcsa a legtutibb hal. Nálam egyszer le is ívtak. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget
A törpe szívóharcsa marad egyedül 3-4 centis, de ez a faj erõsen igényli a rajt, legalább 5 példányt kell tartani. Az algaevõ géb arasznyi, viszont egyedül is elvan, sõt nem is szereti igazán a fajtársait.
Nekem egy nõstény volt algaevõ gébbõl, de mindig a talajba bújt. Annyira elásta magát, hogy sokáig azt hittem meghalt, mert nem volt sehol. Az algatablettára nem jött enni és azt sem láttam hogy valaha evett volna bármit is. 1-2 hónap mulva nagyot csodálkoztam amikor elõbukkant, de akkor gyorsan megfogtam és átraktam egy kisebb akváriumba. Késõbb odaadtam Platypusnak, mert nála volt egy hím, de ott állítólag a hím elkezdte verni a nõstényt. Lehet hogyha külön csak egy hímet tartasz az jobb, de a nõstény önmagában szerintem hülye.
Azt nem tudom, hogy minden talajba bebújik e, de akkor nekem ilyen pro soil talajom volt és abba teljesen elbújt, mint valami kis giliszta.


Milyen algaevő hal van ami nem bántja az RC ket? Volt egy ancim de az eszegette a kis garnélákat.

Legjobb válasz: Hát, ez érdekes, nehéz elhinnem róla. Még soha nem hallottam olyat, hogy egy anci bántaná a garnélákat. Az biztos, hogy a kaját elszedi elõlük, vagy megeszi az elhullottakat, de el sem tudom képzelni, hogy hogyan vadászik garnélára. Na mindegy, törpe szívóharcsával próbálkozhatsz, sokkal kisebbre nõ és egyáltalán nem agresszív.

Hát, ez érdekes, nehéz elhinnem róla. Még soha nem hallottam olyat, hogy egy anci bántaná a garnélákat. Az biztos, hogy a kaját elszedi elõlük, vagy megeszi az elhullottakat, de el sem tudom képzelni, hogy hogyan vadászik garnélára. Na mindegy, törpe szívóharcsával próbálkozhatsz, sokkal kisebbre nõ és egyáltalán nem agresszív.
Ém is a törpe szívóharcsát tudom ajánlani, bár egy kicsit kényes a vízminõségre.
Nekem is volt régen egy ragadozó ancim. Vagyis én azt hittem, hogy anci, aztán kiderült, hogy nem is az, mindig húst evett és csak azt, tubifexet, szunyoglárvát, mindent.

Milyen algaevő halak vannak amit tóba tehetek és ott át is telel?

mivel nagyon algás a tavam és nincs pénzem 100000 ft-os sz?r?kre ezért valamit tenni szeretnék a tavam algamenesitése érdekében valahol halottam ezekr?l az algaev? halakról de konkrét nevet nem kaptam

Legjobb válasz: amur, busa

amur, busa
A kérdező hozzászólása: kösz de ezt én is tudtam mivel nagy horgászkedvelõ vagyok csak közlöm veled hogy a busa azért rossz ötlet mert egyrészt nagyra megnõ méstrészt annyi ürüléket termel hogy félévente leszivathatnám az egész tavat az amúr az algát nem eszi meg inkább a vizinövényeket kedveli én valami egzotikus halfajra gondoltam
Én egy bioport használok, amitõl az alga feljön a víz felszínére és ezt csak le kell halászni.Idõnként meg kell ismételni, de iszonyatos, hogy milyen hatásos.Ha gondolod akkor tudok neked szerezni.Sajnos halat nem tudok ajánlani.

Platti, molly, algaevõ, Betta halak vannak együtt. Milyen élõ eleséget adjak nekik, amivel nem kell sokat bajlódni? Csirkemájat szeretnék adni a Bettáknak, a többi halnak is jó ez az eleség, ha heti 1-szer kapnak? Nem tudom, jó-e minden halnak a máj.

Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

Legjobb válasz: A lemezes kaja bõven jó, de lehet h a bettát külön kéne raknod mert szeret csipkelõdni... Ha nem akkor nincs gond

A lemezes kaja bõven jó, de lehet h a bettát külön kéne raknod mert szeret csipkelõdni... Ha nem akkor nincs gond
A kérdező hozzászólása: 2 Molly, 2 Platti, 2 nõstény és 1 hím Betta van egy 60 literes akváriumban, pár hónapja vannak együtt, senki sem bántja a másikat. A hím Betta még ha tükröt teszek elé, akkor is ritkán támad.

Milyen fát lehet a vasfán kivül tenni mert a vasfa beszinezi a vizet és eszt nem szeretném van valami más fajta fa amit szeretnek a halak, algaevük?

Legjobb válasz: Red Moor. Bár mondjuk azt nem tudom, hogy az ancik szeretik-e, de nem színez és nagyon drága.

Red Moor. Bár mondjuk azt nem tudom, hogy az ancik szeretik-e, de nem színez és nagyon drága.
A kérdező hozzászólása: 6 cm és már 1 éve meg van
A kérdező hozzászólása: a vízforgató eltünteti a színt?
EZT
A kérdező hozzászólása: akkor a vízforgató eltünteti ezt a színt?
Szûrõ eddig is volt benne, nem?
A kérdező hozzászólása: igen de vízforgató nem
Akkor most szivacsszûrõ van légpumpával üzemeltetve? A sima motoros szûrõ, amire te gondolsz nem tünteti el, max az olyan szûrõ amibe lehet purigent tenni.
A kérdező hozzászólása: Aquael circolator 1000 jó lesz?
A szõlõtõke eleinte színez, de kb. 2-3 hónap után abbahagyja. A lényeg, hogy ne olyat vigyél haza, amit permet ért az utóbbi években. A Red Moor nem színez, de drága. A vasfa és mangrove viszont nagyon szemét fák e szempontból. A fûzfa se engedi a színét, egyáltalán. Esetleg próbálkozz meg gyümölcsfával. De ne a gyökerét vidd haza, hanem az ág egy darabját. Azok általában nem színeznek. Mellékesen megjegyzem, hogy a dió mérgezõ, tehát az nem jó.
Milyen algaevõd van? Ha anci, akkor ekkora akváriumból mehet is ki, és már a fán nem is kell gondolkodnod.
A kérdező hozzászólása: easzt a színt a vizforgati kicsit lágyitja?
Nem. Az aktívszén semmire se jó. Talán a purigen, de mivel az aktívszén nálam semmit se csinált szerintem a purigen se tud többet...
A kérdező hozzászólása: nekem az akváriumban guppi , pici algaevõ hal szerüség meg pici rákok vagy mik meg pici kagylok
A kérdező hozzászólása: ezen kivül mást lehet?
Szõlõgyökér, esetleg fûzfa(ajánlom a csavart füzet) ág. Mangrove gyökér.
EZT
szinte bármit lehet, csak az is színezi a vizet. de hány literes az akváriumod?
a szõlõ meg a mangrove is színez, ha jól tudom. a fûz meg nem valami hosszú életû.
A kérdező hozzászólása: 31.68 liter
A kérdező hozzászólása: a barátnõmnek van egy tök jó fája és az nem színezi a vizét vagy talán ez a vizforgató eltünteti?
Ja valamennyire minden színez, csak a mangrove és a szõlõ kevésbé mint a vasfa szerintem. De az aktív szén, ha jól tudom mindent kiszed, ezt a színezõ anyagot is.
Minek a circulator? A csersavval nem csinál semmit, a színezõ hatást nem olyan egyszerû megkötni. A sokak által javasolt aktív szén se csinál vele semmit. Egyékbént is egy ilyen ezres circulator 3 másodperc alatt a szõnyegre varázsolná az akváriumvized.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!