Találatok a következő kifejezésre: Milyen ajándékot adni (101 db)

Keresztszülőként milyen ajándékot szokás adni keresztelőre? Létezik a keresztelőnek valamilyen nem vallásos megfelelője?

Váratlan és kellemes meglepetésként ért, hogy a férjemmel együtt felkért az egyik rokonom, hogy legyünk a kisebbik gyereke keresztszülei. Nem vagyunk vallásosak (babaként mindkettőnket megkereszteltek, itt vége is a vallásos pályafutásunknak). Ezt a rokon is tudja, mondta, hogy nincs semmilyen kötelezettségünk, "csak úgy" legyünk keresztszülők. Apám mondta, hogy az ő ágán (az említett rokon is onnan van, az ő szülei az én keresztszüleim) szokás volt ez. Szerinte ez csak egy kedves gesztus, amivel a családi köteléket szeretné a rokon közelebbire fűzni. Bár az egyértelmű, hogy vallásos nevelést tőlünk nem fog kapni a gyerek és misére se járunk vele, érdekelne, hogy "szokásjog" alapján mivel jár majd a keresztszülőség, illetve milyen ajándékot illik vinni a keresztelőre. B kérdés, hogy ha nekünk lesz gyerekünk és szeretnék valami ehhez hasonló, de nem vallásos aktust, létezik-e erre megoldás, szokás, ha nem szeretném a saját gyerekemet megkeresztelni? (ha elég nagy lesz, eldönti a saját vallását)

Legjobb válasz: Nem vallásos megfelelõ a névadó, azt hiszem, az anyakönyvvezetõ tartja. A mi családunkban életre szóló ajándékot szokás adni a keresztelõre, ami általában ékszer, bár én a fiam keresztelõjekor lebeszéltem errõl a húgomat. Ki tudja, milyen lesz a stílusa késõbb a gyereknek, pl a férjem se hajlandó aranyékszert hordani, akkor meg minek? végül egy kicsi svájci bicskában állapodtunk meg, majd ha nagy lesz, odaadom neki. Ez nagyjából az egész családnál kiverte a biztosítékot, de mi úgy gondoltuk, hogy bármilyen is lesz a fiam érdeklõdési köre nagyobb korában, ennek biztos örülni fog.

Nem vallásos megfelelõ a névadó, azt hiszem, az anyakönyvvezetõ tartja. A mi családunkban életre szóló ajándékot szokás adni a keresztelõre, ami általában ékszer, bár én a fiam keresztelõjekor lebeszéltem errõl a húgomat. Ki tudja, milyen lesz a stílusa késõbb a gyereknek, pl a férjem se hajlandó aranyékszert hordani, akkor meg minek? végül egy kicsi svájci bicskában állapodtunk meg, majd ha nagy lesz, odaadom neki. Ez nagyjából az egész családnál kiverte a biztosítékot, de mi úgy gondoltuk, hogy bármilyen is lesz a fiam érdeklõdési köre nagyobb korában, ennek biztos örülni fog.
A férjemmel mi is pont most leszünk keresztszülõk, hozzátok hasonló körülmények között. Ajándékként számlát nyitunk a kicsinek, amire 18 éves koráig 2000 ft-ot utalunk havonta, ez kb. 400.000 ft lesz addigra. A legrosszabb inflációval számolva is ez 18 év múlva legalább mai 150.000 ft-nak fog megfelelni, szóval talán egy kis nyaralásra, vagy bárminek elég lesz, nekünk pedig nem egy megterhelõ összeg.
Felénk nyakláncot szoktak adni meg valamilyen medált, keresztet, vagy én pl Nofretetét kaptam :)
Nálunk is általában aranyékszert ajándékoznak keresztelõre.

Milyen ajándékot lehet adni annak aki ballag ill. annak aki ballagtat?

Legjobb válasz: Nem kell semmilyen ajándékot adni, ez nem ünnepnap...

Nem kell semmilyen ajándékot adni, ez nem ünnepnap...
A kérdező hozzászólása: Ballagásra szoktak a ballagónak adni...
Ballagásra általában pénzt szoktak adni és a ballagó is annak örül a legjobban :) Mellé még virágcsokrot is adhatsz ballagtatónak pedig nem szoktak csak a ballagónak. Viszont csinálhatsz papírból te is virágot: Egy hurkapálcát befestesz zöldre és a virág szirmai illetve levelei legyenek öt százasok ezresek és a virág közepe egy ötezres. Eddig mindig bejött :)

Milyen malacok vannak? Aranyos kéne ajándékba adnám! Vietnámi vagy törpe vagy milyet ajánlotok? (nem tengerire gondolok! ) milyen árban vannak?

Légyszi normàlis vàlaszokat! :)

Legjobb válasz: Ez ilyen modern Valentin napi ajándék? Plüssmalac a legjobb választás.

Ez ilyen modern Valentin napi ajándék? Plüssmalac a legjobb választás.
Ne adj ajándékba állatot, csak ha a leendõ gazdája választja ki! Az állat olyan ajándék, amit késõbb a megajándékozott akár nyûgnek is tarthat!
A kérdező hozzászólása: Ismerem a pàromat! imàdja az àllatokat! még egy malacka hiànyzik! :) egy plüss macinak nem örülne!!
attól függ, hogy milyen célra tartanád. megenni kb mindegy. de házi kedvencnek lakásba azért ne a nagy rózsaszínt vedd :D ha van nagy udvar és malaclak akk viszont kb mindegy melyik. én a mangalicát javaslom mert magyar és aranyos a göndör szõre :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a normàlis vàlaszt! :) van udvar lehet nagy is nem tudom milyet vàlasszak...:)


Szalagavatóra milyen ajándékot illik adni ajándéknak?

Nem tudom, hogy egy csokor virágot, egy ajándék könyvet, vagy mindkett?t illik e adni szalagavatóra. Nektek mi a véleményetek? Lányok, ti minek örülnétek?

Legjobb válasz: nálunk szalagavatóra nem szokás semmilyen ajándékot vinni.

nálunk szalagavatóra nem szokás semmilyen ajándékot vinni.
nálunk sem volt szokás ajándékozni
A kérdező hozzászólása: Bocs, félreérthetõ voltam. A barátnõmnek lenne.
Teljesen érthetõ volt amit írtál, de nálunk akkor sem szokás szalagavatóra ajándékot venni. Ha akarsz vegyél neki valamit, de ott a szalagavatón szerintem nem is nagyon tudod odaadni neki, õ nem tudja hova tenni-max az öltözõben fog dobálódni. 1.voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Milyen ajándék tudnék adni az egyik barátnõmnek, hogy amikor ránéz én jussak eszébe?

Egy éve nem találkoztunk,mivel õ külföldön él. Egy hát múlva megyek hozzá,és szeretnék adni neki valami olyan ajándékot,amirõl mindig én jutok majd eszébe,és sosem felejt el!

Legjobb válasz: Valami olyan ajándék kéne, ami egy közös emléketeket idézi föl. Például egy fagyi, amit sokszor esztek, egy étterem étlapja stb. ilyesmik.

Valami olyan ajándék kéne, ami egy közös emléketeket idézi föl. Például egy fagyi, amit sokszor esztek, egy étterem étlapja stb. ilyesmik.

Milyen ajándékot lehetne adni fogadott orvosnak aki nagy forma-1 (michael schumacher) rajongó? ! Persze az ajándék rejtene pénzt is!

ötleteket szivesen fogadnék,:)

Legjobb válasz: persze õ nem tudja hogy én tudok errõl hogy õ szereti a forma-1 et,gondoltam legyen meglepi,..

A kérdező hozzászólása: persze õ nem tudja hogy én tudok errõl hogy õ szereti a forma-1 et, gondoltam legyen meglepi, ..
Pénzt, amibõl majd vesz jegyet a forma1-re!
Pénzt. Valószínûleg Õ megvesz azt, ami a "rajongásához" szükséges. 99% hogy nem tudnál olyat venni, ami még nincs meg, vagy ami örömet okoz. Hidd el, ha azt a pénzt, amit a meglepetésre szánnál+amit mellé "rejtenél" az lesz a legjobb.

1éves év fordula milyen ajándékot lehet adni? én 15 ő 21. fiúnak

Legjobb válasz: Neked lenne ajándék ötletem...

Neked lenne ajándék ötletem...
vegyél egy helyesírási szótárat és nézegessétek együtt, majd sz*pd le
Szerintem te jobban ismered õt mint mi, ráadásul semmi infót nem adtál róla azon kívül hogy 21 éves.
Még biztosan nincsen önálló kereseted, úgy, hogy valami apróságot. Pl egy fénykép rólad, szerelmes szöveggel. De süthetsz neki valamit. Bár ebben a melegben nem lesz kényelmes, de talán ezt annál inkább értékeli.

Van egy haverom aki 14/F és a 15. szülinapjára szeretnék neki adni egy ajándékot. Én kicsi pónimot szokott nézni a neten, persze hülyeségből de mégis nézi, tudja a neveiket meg ilyenek. Milyen ajándékot adjak neki?

Na most egy olyasmi dolgot szeretnék neki adni amin póni van. Gondoltam arra hogy veszek egy fehér tolltartót és arra rárajzolom a kedvenc póniját, de az égő lenne neki és úgyse használná. Van olyan ötletetek ami nem lenne annyira ciki de mégis emlékezetes, és persze pónival kapcsolatos? 14/L

Legjobb válasz: Akkor vegyél neki Pónis pólót. Az a legjobb, persze valami kevésbé lányost. Igazából én is ismerek embert akinek bejön, és van pólója. Végül is nem gáz, csak az a rossz ha pl. x cikinek tartja és akkor hülyén érzi magát a pólóban. De ha nem akkor bár feltûnõbb azért de ANNYIRA sokban nem különbözik a spongyabobtól meg társaitól (csak annyiban hogy mindegyiknél jobb^^). Csak hát azok elfogadtabbak mint a pónik, illetve azt inkább gondolják lányosnak mint a spongyabobos pólót. De ha jó teste van akkor igazából tök mind1 például. Gyúrja ki magát és tádá. Máris nem olyan vészes. Ja meg hát a másik szépséghiba hogy Magyarországon szerintem nem találsz ilyen pólót, ami szívás, szóval max nettrõl tudsz. De az lehet 15-25 nap is amíg kiszállítják. Na hát kb ennyi.

Akkor vegyél neki Pónis pólót. Az a legjobb, persze valami kevésbé lányost. Igazából én is ismerek embert akinek bejön, és van pólója. Végül is nem gáz, csak az a rossz ha pl. x cikinek tartja és akkor hülyén érzi magát a pólóban. De ha nem akkor bár feltûnõbb azért de ANNYIRA sokban nem különbözik a spongyabobtól meg társaitól (csak annyiban hogy mindegyiknél jobb^^). Csak hát azok elfogadtabbak mint a pónik, illetve azt inkább gondolják lányosnak mint a spongyabobos pólót. De ha jó teste van akkor igazából tök mind1 például. Gyúrja ki magát és tádá. Máris nem olyan vészes. Ja meg hát a másik szépséghiba hogy Magyarországon szerintem nem találsz ilyen pólót, ami szívás, szóval max nettrõl tudsz. De az lehet 15-25 nap is amíg kiszállítják. Na hát kb ennyi.
Szerintem ha nem akarod megviccelni, hanyagold ezt a pónis ötlet. Vegyél inkább neki sima tolltartót.
jézus :D vissza a sorkatonaságot :D
Szerintem egy pónit vegyél neki játékboltban.
kifestõ
Illetve még valami, igazából ezt kiterjeszthetjük tovább úgy hogy mm mm m alternatív viselet. Pl.: mondjuk hogy egy punk vagy, na hát bátyámék amikor együtt megyünk valahova jön egy ilyen csávó, aztán elmondják ennek-annak, meg hogy szarul néz ki, hülye stb. meg vannak a douchebagak stb. Szóval csak azt akarom mondani, hogy sok mindenért fi.kázhatnak. Az már más kérdés, hogy te eltudod-e viselni ha igen, mert az tény, hogy a pónis dolognak is van ilyen oldala, szóval az igaz. Meg hát ezek között is van különbség, hogy most póninak vagy douchebagnak lenni jobb de na ennyi. Már ha egyáltalán kap pólót.
Vannak abból jók, ami hordható. Meg szerintem sokkal jobb mint a bu*zis full rózsaszín póló csajos farmerrel összekombinálva egy fiún természetesen. Úgyis amiket én láttam azok szürke/fekete/kék stb pólók rajtuk egy mintával. Elég jó minõség. Tény, hogy nem a legférfiasabb viselet, de jó. És mondom gyúrja ki magát, vagy szálkásítsa akármi, jó testen minden jól áll/ vagy jobban^^.
úristen.most az a cél h nevessen vagy h használja esetleg hordja az ajándékot?, mert semmilyen pónisat nem fog hordani és viselni erre a kezemet feltenném.De poénnak jobb, és mondjuk én egy hü lyeségnek jobban tudok néha örülni ami ötletes esetleg megbotránykoztatóxD, de én se hordanám utána.és szerintem nagyon gáz h ilyet néz ...
Lehet kapni nagyon szép random pici póni figurákat. Nálunk a Spar-ban kapható, de játékboltban is fellelhetõ. 780Ft darabja. Olyan 6cm-esek, de tényleg gyönyörûek. Rakok fel egyrõl fotót, ha szeretnéd. :D Én a 6 éves kislányomnak szoktam venni õket, de van pár 24-26 év közötti lány ismerõsöm, akik szintén gyûjtik. XD Nincs is ezzel semmi gond. :) Viszont, ha nagyon poénost szeretnél adni neki, akkor egy fésülhetõs Én Pici Pónim készletet vegyél neki. Garantált lesz a meglepetés és a döbbenet. :)
A kérdező hozzászólása: de, direkt ez a lényeg, hogy ilyen hülye ajándékot kapjon.
Szerintem Magyarországon nem fogsz találni brony cuccokat sajnos, pedig én is láttam több jó FÉRFI brony pólót amerikában (f/16)

Milyen ajándékot illik egy fiú/férfi ballagására ajándékba adni?

19 éves felnőtt számára lenne az ajándék

Legjobb válasz: Én a ballagásomon a pénznek és a suli végének örültem a legjobban. Sok szabadidõ, sok pénz.

Én a ballagásomon a pénznek és a suli végének örültem a legjobban. Sok szabadidõ, sok pénz.

Hivatalos eljegyzésnél mennyire szokás ajándékot adni a menyasszonynak és a vőlegénynek? Milyen szokások vannak? Kis városban élünk!

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az eljegyzést nem mindenki tartja nagy rokoni, baráti körben, csak szûk családban. Ilyenkor nem kell ajándékot vinni, csupán annyit, mint ha egyébként a vendégségbe szokás vinni: egy csokor virág a ház asszonyának, egy üveg bor a családfõnek.

Az eljegyzést nem mindenki tartja nagy rokoni, baráti körben, csak szûk családban. Ilyenkor nem kell ajándékot vinni, csupán annyit, mint ha egyébként a vendégségbe szokás vinni: egy csokor virág a ház asszonyának, egy üveg bor a családfõnek.
A fiú megkéri a lány kezét vagy tõle magától, vagy a családi körben az apától. Egy (pár) gyûrû kell, semmi más.
Szia! Mit jelent, hogy "hivatalos"?
A kérdező hozzászólása: Nekünk már megvan a karika és kísérõ gyûrû is, de most azzal vagyunk gondban, hogy a kísérõt is húzza fel a párom? Vagy az már rajtam lehet?
Nálunk úgy volt hogy én kaptam anyósoméktól egy aranykarkötõt, a feleségem anyáméktól egy aranyláncot. A võlegény megveszi a karikagyûrûket, és a kisérõgyûrût a menyasszonynak...
Ez inkább családfüggõ szerintem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó igen, mi hozzánk jönnek majd. Persze mi állunk mindent ital, étel stb.... párom anyukája fog majd egy tortát sütni nekünk és annyi.
Ha jól értelmezem, akkor a párod szülei mennek hozzátok. Akkor anyukád, meg te biztos kaptok egy-egy szál/csokor virágot. Apukádnak biztos visznek egy üveg italt. Vihetnek egy kis sütit az ebédhez, amit valószínû ti álltok. De más ajándékot -én - nem tartanék fontosnak.Mondjuk felajánlhatják, hogy beszállnak az ebéd/vacsora költségeibe, de én ezt nem fogadnám el. Feltételezhetõ, hogy ti is elmentek hozzájuk egy ebédre, vagy a majdani esküvõ részleteinek a megbeszélésére, és akkor kvittek vagytok. Nektek meg elég ajándék a gyûrû, meg az, hogy szándékoztok összekötni az életeteket:)
A kérdező hozzászólása: A hivatalos, hogy a szülõk elõtt is felhúzzuk a gyûrût, hogy azzal jelezzük komolyak a szándékaink, és, hogy össze akarjuk kötni az életünket. Csak a szûk család lenne ott, vagyis az én szüleim, illetve a párom (ffi) szülei lennének ott, és a párom testvérének a családja, vagyis csak a felesége és a 2 gyerek.
A kísérõt azt hagyhatod...a gyûrût egymás ujjára Ti húzzátok fel..ez a lényeg!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!