Találatok a következő kifejezésre: Milyen adatokat és (93 db)

Milyen feltetelek szuksegesek a magyarorszagi munkavallalashoz? Milyen adatokkal es hova forduljak?

(ukran allampolgar,karpataljai magyar vagyok.

Legjobb válasz: Egy kellenek a személyes irataid,amivel be kell menned az adott régió munkaügyi központjába.(attól függ,hol vállalsz munkát), itt minden bizonnyal adnak tanácsot,mi szükségesek a munkavállaláshoz Magyarországon. www.afsz.hu Ajánlom figyelmedbe: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar ezen az oldalon minden lehetséges információ fenn van. Ez a link tartalmazza azt a jogszabály,ami érvényes a magyarországi munkavállalásra: http://www.geocities.com/erdelyilobby/htm/munkav.htm jó böngészést!

Egy kellenek a személyes irataid, amivel be kell menned az adott régió munkaügyi központjába.(attól függ, hol vállalsz munkát), itt minden bizonnyal adnak tanácsot, mi szükségesek a munkavállaláshoz Magyarországon. http://www.afsz.hu Ajánlom figyelmedbe: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar ezen az oldalon minden lehetséges információ fenn van. Ez a link tartalmazza azt a jogszabály, ami érvényes a magyarországi munkavállalásra: http://www.geocities.com/erdelyilobby/htm/munkav.htm jó böngészést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, még az is nagyon érdekelne, hogy mennyibe kerül manapság egy magyar állampolgársági kérelem mindennel eggyütt, értem itt a feltételeket stb.hátha tudsz nekem(elõzõ válaszadó vagy bárki más), segiteni. mégegyszer kösziii!

Milyen biztositasnal es milyen adatokat kell egyeztetni februar vegeig?

Külföldön tartozkodom hosszabb ideig, szüleim egyszerü emberek es ennyit tudtak mondani, hogy a teveben hallottak. Köszönöm elöre is!

Legjobb válasz: Szia! Jelenleg most a GFB biztosítás körül van a herce hurca, hogy bevezetésre került az ún. baleseti adó. Célszerû egyeztetni, hogy ennek a díja rendezve van-e, valamint a kártörténeti igazolás most már elektronikus formában létezik, úgynevezett kártörténeti nyilvántartás (KÁNYA) kezeli ezeket az adatokat, és ha roszul van a BM adatbázisban a szerzõdõ/üzembentartó adata akkor a KÁNYA-ban is tévesen fog szerepelni. Ennek bizt váltásnál van lényege vagy ha most váltottál.

Szia! Jelenleg most a GFB biztosítás körül van a herce hurca, hogy bevezetésre került az ún. baleseti adó. Célszerû egyeztetni, hogy ennek a díja rendezve van-e, valamint a kártörténeti igazolás most már elektronikus formában létezik, úgynevezett kártörténeti nyilvántartás (KÁNYA) kezeli ezeket az adatokat, és ha roszul van a BM adatbázisban a szerzõdõ/üzembentartó adata akkor a KÁNYA-ban is tévesen fog szerepelni. Ennek bizt váltásnál van lényege vagy ha most váltottál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm valaszodat! Ugy ertettem most dec-ben (szinten a neten neztem meg), hogy a baleseti ado benne van a dijban, nekem nem kell vele foglalkozni, ezt elintezi a biztosito. Akkor megse??? Ugyanannal a biztositonal vagyok, mint tavaly (Wabard), nem most valtottam, hanem 2010 decemberben valtottam egy masikrol a Wabardra. Ezt interneten at inteztem. Hogyan kell egyeztetni? Meg kell kerdezni a biztositot telefononon, hogy kifizette-e a baleseti dij reszt, vagy mi? Honnan tudni, hogy milyen neven van a BM adatbazisban a szerzödö/üzembentarto? Nalam annyi bibi lehet (?), hogy amikor 2004-ben ferjhez mentem, nem tudom, hogy a nevemet mindenhol megvaltoztattak-e? A biztositasi csekket uj nevre kapom.
A kérdező hozzászólása: Keresgeltem a neten, vegre egy cikk, de ebböl sem ertek semmit: http://fn.hir24.hu/itthon/2012/02/07/felszazezer-autos-bukha.. Mi köze a bonuszbesorolasnak ahhoz, hogy "új biztosítója képtelen elérni az új rendszerben a korábbi kártörténeti adatait"? A bonusz elvileg jol kell, hogy legyen megallapitva a biztositaskötessel, vagy? Egyaltalan nem ertem, miröl van szo... Sosem volt semmilyen karesetem, tehat az elsö autom ota siman minden evben eggyel jobb a besorolasom es kesz, igy elöfordulhat egyaltalan ilyen problema, aminek most februar vegeig kell utanajarni?
Szia! Elsõ válaszoló vagyok ism. Célszerû felhívni a bizt társaságot, velük egyeztetni, hogy mi szerepel a szerzõdésedben, név, lakcím, levelezési cím, szül hely, idõ, anyukád neve, gj rendszáma(lehet õket kérni, hogy frissítsék a gj BM adatait, semmibe nem kerül kb 1/2 perc) és ezt követõen össze hasonlítani a forgalmiban szereplõ adatokat az õ nyilvántartásukban szereplõ adatokkal. Ennek akkor lesz igazán nagy jelentõsége, ha ism váltani szeretnél. üdv
ism elõzõ :) a baleseti adóra is célszerû kitérni egy beszélgetés alkalmával a társaságoddal, mert, dec.ben még egyik társaság sem tudott kalkulálni a baleseti adóval, mivel nem volt megszavazva a törvény. Lehet, hogy alapból rászámoltak még akkor +30 % ot az adó miatt, de mivel akkor még senki nem tudta, hogy is lesz ez, ezért érdemes rákérdezni, hogy rendezett-e a díjad. Másrészt a jelenleg hatályos törv. értelmében a bizt társaságoknak a befolyt bizt díjból elsõnek az adót kötelesek megfizetni, így azt már tuti levonták a befizetett díjból. írj ha nem tiszta vmi, egész héten szabi, tudom figyelni a kérdést. minden jót! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a valaszaidat! :) A baleseti adorol ismet megneztem a biztosito (Wabard) oldalat, nincs semmi uj info, es a biztositotol sem kaptam ertesitest. Akkor gondolom, rendben van. "a bizt társaságot, velük egyeztetni, hogy mi szerepel a szerzõdésedben, név, lakcím, levelezési cím, szül hely, idõ, anyukád neve, gj rendszáma(lehet õket kérni, hogy frissítsék a gj BM adatait, semmibe nem kerül kb 1/2 perc) és ezt követõen össze hasonlítani a forgalmiban szereplõ adatokat az õ nyilvántartásukban szereplõ adatokkal" Hogy a biztositasi szerzösesben mi szerepel, azt a szerzödesben magam is meg tudom nezni, ami nalam van, akkor nem kell ugye felhivni? Mert a 2010. dec-ben interneten kötött szerzödesröl küldtek egy peldanyt. Erre gondoltal?
Szia! Sajnos csak most tudok írni, remélem még idõben, nem tudtam elõbb jelentkezni... Elõzõ válaszomból kimaradt, hogy nem csak a saját adataidat és gj adatait célszerû velük egyeztetni, hanem azt is, hogy milyen Bonus/Malus besorolásban vagy valójában, és ez a KÁNY adatlapon is így szerepel-e. Továbbá, lehet, hogy megszavazták a törvényt 2011 novemberében, de akkor még nagyon sok biztosító nem tudott ezekkel számolni, így ezért van az, hogy a 2011 évi díjkalkulációban nem szerepelt benne. Ezért érdemes velük egyeztetni, hogy nálad mi újság ezen a téren. Azt, hogy melyik társaság, hogy szedi be az adót az eltérõ, egy biztos, ha befizeted az összeget õk abból az adót rendezik elsõnek. Minden bizonnyal küldenek értesítést, hogy hátralékos a szerzõdés, ha nem érkezik be a megfelelõ díj, de érdemes elé menni, és megkérdezni õket, nehogy kellemetlenséget okozzon. A név, cím és gj adat (kiegészítve a B/M besorolással) egyeztetés pedig csak az új KÁNYA rendszer miatt szüks, hogy biztos legyél abban pontos adatokat töltenek-e fel ide. Mert ha te bármikor társaságot váltasz, akkor ebbõl az adatbázisból állítja be az új bizt. a Bonusodat. Ha tévesen szerepel ott okozhat kellemetlenséget. Továbbá jó egyeztetni. Utolsó kérdésedre válaszolva, én is ebben munkálkodom és hasonló ügyekbe futok bele naponta. írj, ha nem tiszta vmi, igyekszem idõben reagálni, nem úgy mint most... minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Amikor a dijkalkulaciot csinaltam (nov-dec.), a Wabard weboldalan mar szerepelt, hogy benne van a dijban a baleseti ado 30 %. Közben irtam egy emailt az ott megadott emailcimre, ebben kertem az adatok egyezteteset (bonus kimaradt :(..., ), eddig nem kaptam valaszt.
igen, általában több idõbe telik még választ küldenek (ha küldenek) Ezért is javasoltam a telefonos egyeztetést.

Nem túl nagy? Tegnap voltunk a dokimnál és a 32. heti UH adatai a babánknak: BPD: 89 mm, THQ: 86 mm, AC:259, a súlya: 2200-2300 gr! Nektek ennyi idősen mekkora volt a babátok és milyen adatokkal születtek meg?

Köszi a válaszokat. :)

Legjobb válasz: Szia! Én pénteken voltam 32. heti Uh-n. Az én adataim: BPD:88mm, AC: 271mm, FL: 61mm, súlybecslés: 2124g. Én is megnéztem az internetes "átlagokat", és mindegyik oldalon mást találtam. Biztos nem lesz kicsi babánk! De én azt mondom, inkább nagyobb, mint kisebb...

Szia! Én pénteken voltam 32. heti Uh-n. Az én adataim: BPD:88mm, AC: 271mm, FL: 61mm, súlybecslés: 2124g. Én is megnéztem az internetes "átlagokat", és mindegyik oldalon mást találtam. Biztos nem lesz kicsi babánk! De én azt mondom, inkább nagyobb, mint kisebb...
Szia! Itt meg tudod nézni az adatokat: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator


Hogy kell irni meghatalmazást? Milyen adatokat kell beireni a benne szereplő személyekröl és a tnuknak milyen adatokat kell beleirni?

Legjobb válasz: http://www.google.com/search?q=meghatalmaz%C3%A1s+minta&sour.. Amúgy google: meghatalmazás minta és rögtön az elsõ találat. (csak tudni kellene használni...)

http://www.google.com/search?q=meghatalmaz%C3%A1s+minta&sour.. Amúgy google: meghatalmazás minta és rögtön az elsõ találat. (csak tudni kellene használni...)
szia. az attól is függ, hogy kinek, vagy minek a részére írod a meghatalmazást. amúgy az alapséma: alulírott xy (adatok)meghatalmazom z-t (adatok), hogy nevemben és helyettem a ..... ügyben eljárjon. dátum, aláírás tanúk 2db (aláírás, név, cím, szemigszám)
Telepited a gépedre a samsung kiest és csinálsz egy biztonsági mentést.
A kérdező hozzászólása: De rossz az usb..nem tudok csatlakozni a géphez, ezért vittem szervizbe :/
Akkor próbáld meg kies air-al, ha támogatja a telefonod. Az wifin keresztül megy.
A kérdező hozzászólása: errõl még nem hallottam. Oké köszi kipróbálom!
A kérdező hozzászólása: Hogy lehet kies air-el biztonsági másolatot késziteni ??? sehol nem találom !:(
A kérdező hozzászólása: Végül megoldottam inkább úgy, hogy a playáruházból letöltöttem programokat, amik a az SD kártyára másolják ezeket. Ez a kies egy kalap szar.

Hogyan tanuljam meg a periódusos rendszert, hogy megmaradjon - ahhoz kell, hogy rendesen értsem a kémiát és érettségizni is fogok belőle lehet emelt szinten - illetve milyen adatokat tanuljak meg belőle (rendszám, moláris tömeg stb. )?

Legjobb válasz: Leginkább sehogy. Tudj egy párat, hogy pl. a sima hidrogén egyes. De amúgy a periódusos rendszer nyilván mindig ott lesz nálad, így inkább olvasd ki belõle, ami kell, és koncentrálj a fontosabb dolgokra. Attól nem fog jobban menni, ha megjegyzel egy csomó adatot minden elemre...

Leginkább sehogy. Tudj egy párat, hogy pl. a sima hidrogén egyes. De amúgy a periódusos rendszer nyilván mindig ott lesz nálad, így inkább olvasd ki belõle, ami kell, és koncentrálj a fontosabb dolgokra. Attól nem fog jobban menni, ha megjegyzel egy csomó adatot minden elemre...
Remelem meg nem kezdted el a periodusos rendszer megtanulasat! :-D Ne tedd, teljesen felesleges. Azt tanuld meg, hogy mi a rendszam jelentese, mi a moltomeg, mi az osszefugges a ketto kozott. Miert lehet egy elem molaris tomege nem egesz szam. Mit jelentenek a regiok a rendszerben S es P mezo. Miert hasonloak az egymas alatti elemek, mit jelent a periodus es a csoport. Milyen osszefugges van az elem rendszer bei pozicioja es az elektronszerkezete kozott... Hogy valtozik az atomok merete, elektronegativitasa a csoport szerint es egy perioduson belul. Mondjuk nem art ha tudod a legfontosabb elemek vegyjelet... Esetleg nehany fontosabb atom tomeget.... de az nem szukseges. Szerintem ha ezeket tudod, biztosan nem lesz gond... sot.
Egyetemen elvárás kémia szakon legegyszerûbb oszlopokba megtanulni, onnan a rendszámot végig tudod pörgetni és az elektronszerkezetet is fel tudod írni. Ha nem készülsz egyetemi kémia szakra akkor ne próbáld megtanulni.
ÉRTELMEZNI tanuld meg a periódusos rendszert, pontosabban annak ábrázolását. Magát a rendszert bemagolni nincs különösebb értelme, az csak egy táblázat, amely mindig rendelkezésre áll. Pedro
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat. Nem kezdtem el még tanulni. :D Mindig hadilábon álltam a kémiával, de orvosira készülök és oda kell.
Orvostanhallgató vagyok, és eszedbe ne jusson megtanulni, mert még kémia szigorlaton is használhattunk periódusos rendszert, sõt még standard potenciál táblázatot is. Ha emeltezni akarsz, akkor inkább a bioszt javaslom, jóval közelebb van ahhoz, ami kelleni fog valaha is... De azért ne hanyagold el a kémiát se, de az elég középszinten, csak tanuld, mert szivatni fognak vele, legalábbis nálunk eléggé szivatósak voltak a vegyész szekcióban de, ami kell belõle azt itt elmondják, és megtanulható. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Rendben, értem. Csak "félek", hogy nem jön össze a pont és nem jutok be (de gondolom ez természetes). Biológiát is tanulom folyamatosan. Köszönöm a bíztatást. :)
Attól nem fogod jobban tudni a kémiát, hogy bemagolsz egy csomó halál felesleges adatot. Meg kell érteni, tzudni kell használni. De mindig ott lehet melletted, felesleges megtanulni.

Honnan történtek az adatlopások? Milyen adatokhoz juthattak hozzá és kik?

Legjobb válasz: Röviden: Bárki bármihez. De az adatlopás az azt jelenti, amikor egy dolgozó bemegy a pendrive-val, majd átmásolja a cégügyfeleket tartalmazó adatbázist, hazaviszi és kicsit "dolgozik" rajta. Vagy a céges szerzõdésekkel teszi meg ugyanezt. Általában az a legnagyobb "adathalász", aki legálisan is ott van az adatok közelében, így nem kell "hackerkedni".

Röviden: Bárki bármihez. De az adatlopás az azt jelenti, amikor egy dolgozó bemegy a pendrive-val, majd átmásolja a cégügyfeleket tartalmazó adatbázist, hazaviszi és kicsit "dolgozik" rajta. Vagy a céges szerzõdésekkel teszi meg ugyanezt. Általában az a legnagyobb "adathalász", aki legálisan is ott van az adatok közelében, így nem kell "hackerkedni".

Hőcserélő kiválasztása (méretezése) érdekelne kombinált radiátoros és padlófűtési rendszerhez: A hőcserélők kiválasztásánál, milyen adatokat kell figyelembe venni?

álló gázkazánunk van, 5 radiátor, körök hossza összesen 300m

Legjobb válasz: Semmilyen olyan adatot nem adtál meg, amivel el lehetne indulni, de igazából nem is kell, mert nem hõcserélõ kell neked, hanem egy közönséges 3 utas keverõszelep.

Semmilyen olyan adatot nem adtál meg, amivel el lehetne indulni, de igazából nem is kell, mert nem hõcserélõ kell neked, hanem egy közönséges 3 utas keverõszelep.
A kérdező hozzászólása: Igen, hallotam, hogy a 3 utas keverõszelepet is jó lehet, de ugyanakkor sok helyen olvasható, hogy "kerülni kell", mert a "használata rendszer- és szabályozástechnikai okokból kedvezõtlen ..." (nem én fogalmaztam így :) )Ezért godolkodom hõcserélõbe, meg aztán azért, hogy a radiátorok vize ne kerüljön a padlócsövekbe. Ha a hõcserõlénél maradok, milyen további adatok szükségesek az "elinduláshoz" ?
Kedvezõtlen... jól van. Akkor miért mindenhol ezt használják? Ha ki akarsz adni mindenestül ~80-100 eFt-ot akkor azt kell tudnod, hogy hány kW a padlófûtés teljesítménye, és a tervezési hõmérséklete.
A kérdező hozzászólása: Ha hõcserélõ nélkül is jól mûködne a rendszerem, akkor ha lehetne akkor nem adnák ki "mindenestül ~80-100 eFt-ot". Csak már annyira összkeverik az embert az egyes tanácsokkal, hogy nem tudom kinek lehet hinni és kinek nem. Köszönöm a válaszokat! (még nem tudom, hogy mi mellett döntök)

Melyik üzletben lehet Dögcédulát venni Kecskeméten? És mennyiért gravíroznak bele? Milyen adatok szerepelnek az eredeti "dög-ön"?

Legjobb válasz: nem tudom hol vehetnél de az adatokat nagyjából tudom. a világháborúban használták, hogy tudják azonosítani a halott embereket. születési dátum, név, esetleg lakcím.

nem tudom hol vehetnél de az adatokat nagyjából tudom. a világháborúban használták, hogy tudják azonosítani a halott embereket. születési dátum, név, esetleg lakcím.
Azt nem tudom hogy Kecskeméten hol lehet kapni (én balatonon vettem :D) az enyémen a név, a lakcím, és a vércsoport volt megadva.

Milyen adatokat tárolnak és adnak ki a spermabankokban az apákról?

Legjobb válasz: Szia.Konkre´t adatot semmiféleképpen. Hajszín,szemszín,magasság,súj. Szerintem.

Szia.Konkre´t adatot semmiféleképpen. Hajszín, szemszín, magasság, súj. Szerintem.
szem, haj, bõrszín. végzettség, érdeklõdési terület, hobbi, egészségügyi állapot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!