Találatok a következő kifejezésre: Milyen a vulgaris (4 db)

Milyen a chamomilla vulgaris CH15 homeopátiás gyógyszer?

Hasfájásra, nyugtalanságra adják a babáknak.

Legjobb válasz: Szia A chamomillának nagyon sok hatása van.Nem csak hasfájásra, és nyugtatásra, gyulladáscsökkentésre, lázra,stb...adható.Minnél a alacsonyabb a potencia, annál gyakoribb adakgokban kell szedni, de a homeopatias szereknnél, és kiválasztásánál, azért nem ártana, ha ki kérnéd egy szakember véleményét, vagy a gyógyszerészét, hogy tényleg ez a jó-e a babának, és tényleg ilyen higitásban.

Szia A chamomillának nagyon sok hatása van.Nem csak hasfájásra, és nyugtatásra, gyulladáscsökkentésre, lázra, stb...adható.Minnél a alacsonyabb a potencia, annál gyakoribb adakgokban kell szedni, de a homeopatias szereknnél, és kiválasztásánál, azért nem ártana, ha ki kérnéd egy szakember véleményét, vagy a gyógyszerészét, hogy tényleg ez a jó-e a babának, és tényleg ilyen higitásban.
A chamomilla amúgy kamillát jelent, az meg ugye nyugtató mindenképpen, de azért sztem is ki néne kérned egyhomeos véleményét, mert a babák azért érzékenyebbek lehetnek a gyógynövényekre.Én pl a terhesség alatt sem bírtammeginni a kamillát meg a hárs teát, pedig elvileg lehet, de kijött..szval lehet a babának sem biztos jó, de ez függ attól is mekkora a baba.

Milyen hígításban adható a 5 ch-s chamomilla vulgaris?

Eddig 15 ch-t használtam (narancssárga), de most csak 5 ch-s volt (zöld). Eddig 5 bogyót hígítottam, most hányat adjak?

Legjobb válasz: - százas, centezimális hígítás: (1:100, jele C, CH) ez azt jelenti h az 5ch = 5x hígították fel 1:100 arányban - 1:1000000 15ch = 15x hígították fel 1:00 arányban - 1:1000000 én max 1 golyót hígítanék fel neki de jobb ha megkérdezel egy homeos dokit :-)

- százas, centezimális hígítás: (1:100, jele C, CH) ez azt jelenti h az 5ch = 5x hígították fel 1:100 arányban - 1:1000000 15ch = 15x hígították fel 1:00 arányban - 1:1000000 én max 1 golyót hígítanék fel neki de jobb ha megkérdezel egy homeos dokit :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Amúgy a kislányom 10 hónapos.
Higíthatsz 5 golyót de azt max egy nap 3-szor.Nekem ezt a gyógyszertárban mondták :)
bocsi de a másodiknál lemaradt pár 0 gondolom leszedte a gép :-/ szal a ch15 = 1:1+30db 0 utána :-)

Milyen homeopátiás készítményeket ajánlotok (ami bevált a babátoknál) a Chamomilla vulgarison kívül?

Legjobb válasz: Kockacukrot. Ugyanaz az összetétele mint az összes homeós bogyónak, és jóval olcsóbban megúszod.

Kockacukrot. Ugyanaz az összetétele mint az összes homeós bogyónak, és jóval olcsóbban megúszod.
Attól függ, hogy mire? Nekünk kombinált készítmények is beváltak, pl. viburcol, stodal, stb.
Osanit, most nem tudom hogy kapható-e már az országban.100%-ig bevált és nem egy éjjel volt mikor semmit nem aludtunk mire rátaláltam erre.De ne felejtsd ezek is alkati szerek vagy hat vagy nem.
A homeopátia a modern placebo. Magadnak bemesélheted, hogy meggyógyulsz tõle és tényleg, de a gyereket szerintem felesleges ilyesmivel tömni.
Kedves elõttem szóló!Ilyenekkel tömni?Nem is értem a hozzászólásodat.Az ilyen olyan kotyvasztott orvosi ecsetelõ talán jobb?Ezek a homeopátiás szerek legalább természetesek.Arról nem beszélve hogy a gyerekek akik még nincsenek agyontömve gyógyszerekkel, antibiotikum és társai fogékonyak az ilyesmire, bár mindenkinek szíve joga gyógyszert adni....
"A homeopátia alkalmazói szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetõk, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetõk a szer toxikus hatásai, míg a vivõanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megõrzi a szer tulajdonságait. A végtermék gyakran annyira híg, hogy vegyileg megkülönböztethetetlen a tiszta vivõanyagtól." Tehát nyugodtan adhat a gyermeknek kockacukrot is...
Ha már a kamilla említve lett, akkor célszerû kamillateát adni a gyermeknek, abban valóban van hatóanyag, a homeopátiás "szerrel" ellentétben.


4 hónapos babámnak hogyan (milyen sűrűn, mennyit) adagoljam a Viburcol kúpot és a Chamomilla vulgaris 15ch-t?

Valószín?leg jön a foga,sír,ny?gös.Se nappal se éjszaka nem alszik jól.Ha nagy nehezen elaltatom fél óra múlva keservesen sírva ébred,megnyugtatni sem tudom.

Legjobb válasz: A kúpot kb fél órával lefekvés elõtt. A homeós golyókat meg lehet sokszor, óránként 5 golyó simán mehet.

A kúpot kb fél órával lefekvés elõtt. A homeós golyókat meg lehet sokszor, óránként 5 golyó simán mehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egy kúpot adtam neki most lefekvés, vacsi elõtt, akkor holnap kezdem a bogyókat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!