Találatok a következő kifejezésre: Milyen a vetélés Milyenek a tünetei (7 db)

7 hetes terhes vagyok. Félelmeim vannak a vetélés miatt. Milyen tünetei vannak? Mindig észreveszi az ember ha elment a baba?

Legjobb válasz: Nem,nem vettem észre. Mentem ultrahangra és nem dobogott a szíve. 11 hetesen volt uh. És 8 hetesen halt el. 3 hétig halott baba volt bennem:(

Nem, nem vettem észre. Mentem ultrahangra és nem dobogott a szíve. 11 hetesen volt uh. És 8 hetesen halt el. 3 hétig halott baba volt bennem:(
Miért gondolkodol ilyenen???Persze anno nekem is átfutott az agyamon , de nem szabad mindig ezen gondolkodni.Inkább simogasd a pocakodat, beszélj hozzá és érezni fogja, hogy várod õt.Ha egészségesek vagytok te is és a párod is, ha rendesen eszel, szedesz vitamin és pihensz akkor hidd el semmi baj nem lesz és egészséges pici babád lesz.DE csak akkor ha érzi, hogy várod és kellessz neki, különben õ is mindent érez a félelmeidben!1éves baba mamája
sajnos nem minden esetben veszed eszre, velem ez sajnos 2* fordult elo az elso 11 hetesen vereztem a masodik 6 hetesen nem volt szivhang es nem volt semmi tunet baj verzes.Most ismet babas vagyok 17 hetes de most is felek mert 2 napja barna folyasom volt es remegek nehogy baj legyen.Pozitivan gondolkodjunk beszelj neki, higy benne hogy veled marad es a karodban tarthatod nemsokara!

Milyen tünetekkel jár a vetélés, és milyen érzéssel (fájdalommal)?

Legjobb válasz: Nekem a második baba ment el, a vetélés tünete a szüléshez hasonló, a menstruációsnál erõsebb görcsök és erõs vérzés volt. A babám már nem élt, be kellett feküdni missed ab.-ra, elõtte indult be a vetélés, 10 hetesen. Miért kérdezed?... 25+3 hkm

Nekem a második baba ment el, a vetélés tünete a szüléshez hasonló, a menstruációsnál erõsebb görcsök és erõs vérzés volt. A babám már nem élt, be kellett feküdni missed ab.-ra, elõtte indult be a vetélés, 10 hetesen. Miért kérdezed?... 25+3 hkm
Nekem is a második babám ment el. Én az ég egy adta világon semmit sem éreztem. Elmentem 10 hetesen ultrahangra, és ott közölték velem, hogy a baba már nem él. Mûtéttel kellett befejezni a terhességet. Most újra terhes vagyok, már 19 hetes, és remélem, hogy most minden rendben lesz! Te miért kérdezted?
Erõs görcsök, a derekam majd leszakadt, 3 órán át a falat kapartam a fájdalomtól. És rengeteg vérrel járt.
Elsõ vagyok. Mindenképpen menj el orvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy kitisztul tökéletesen, kell, hogy szakember lássa, mit történt. Ha vetélés, és nem tisztul ki rendesen, akkor a következõ teherbeesés sikeressége forog kockán, a mûtét tökéletesen kitisztít és nõ az esély a sikeres babaprojektre. Arról nem is szólva, hogy nem biztos, hogy elvetéltél, a húgomnak 6 hetesen volt rosszulléte és vérzése, azonnal orvoshoz ment, a baba szépen fejlõdött, de lett egy hematómája, amit fekvéssel és gyógyszerrel kikezeltek, most sehol a vérzés, de ott az egészséges baba a pocijában. Szóval mindenképpen menj orvoshoz még ma! Létfontosságú, ne olvasgass, menj!!!
Akkor jó, menj hamar! Várom, hogy írj, nagyon drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Megmaradt a baba (babák) csak még kérdéses, hogy végleg-e. Fekvés aztán kórház és majd meglátjuk! Nem merem beleélni magam! Ezért volt a szomorú üzenet!Még mindig vérezgetek tudod? Szorítsatok!
Ezek szerint nem jó hír... sajnálom! Ha akarod, leírhatod, mi történt, ha nem, azt is megértem. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: :(
A kérdező hozzászólása: Elsõ! Alaposan rám ijesztettél, ugyanakkor reményt is adtál! Elmegyek orvoshoz és majd beszámolok az eredményrõl!
A kérdező hozzászólása: 7 hetes vagyok és tegnap elkezdtem vérezni, aztán egy darabig semmi és újra.Egész éjjel nem véreztem de most megint és fáj a derekam meg a combjaim!Valószínû az lehet:( Olvastam az elõbb a korai vetélésrõl és azt írja, hogy orvoshoz nem kell menni mert teljesen kitisztul még ilyenkor a szervezet.Hacsak nem darabos és rengeteg vérrel jár esetleg lázzal!
Jaj, de örülök, hogy írtál! Ne éld bele magad, de azért ez mégsem rossz hír! Tudom, hogy pokolian hosszú idõ, amíg várni és feküdni kell, de talán sikerül, és pár hónap múlva anyuka leszel! Látod, mégis fontos volt orvoshoz menni. Nagyon drukkolok, szorítok értetek! Ha akarod, írj egy privát üzenetet, a húgom is vérzett, még feküdnie kell, szívesen "beszélget" veled õ is, ha úgy gondolod, hogy segíthet. Tarts ki, és legyél nyugodt, az növeli az esélyeket.

Milyen tünetekkel jár a nagyon korai vetélés? Milyen tünete van mensi körül, ha nem ágyazódik be a baba?

Legjobb válasz: Szia!Nekem múlt hónapban volt egy sajnos.Eljött a nem várt napja és nem is jött meg lett is egy pozitív tesztem, ám másnap mégis csak megjött, 3 nap késéssel ugyan.Erõsebben görcsöltem, élénk piros vérzésem volt és több, de nem sokkal mint rendes mensikor.A doki nekem azt mondta ilyen korai terhesség még teljesen kiürül magától és hogy ilyenkor egybõl lehet próbálkozni újra.

Szia!Nekem múlt hónapban volt egy sajnos.Eljött a nem várt napja és nem is jött meg lett is egy pozitív tesztem, ám másnap mégis csak megjött, 3 nap késéssel ugyan.Erõsebben görcsöltem, élénk piros vérzésem volt és több, de nem sokkal mint rendes mensikor.A doki nekem azt mondta ilyen korai terhesség még teljesen kiürül magától és hogy ilyenkor egybõl lehet próbálkozni újra.
Sziasztok, nekem is múlt hónapban ment el:-((( Nekem egy napot késett, és utána jött meg.A fura az volt, hogy mensi elõtt két nappal magas volt a hõm, vérzés nélkül görcsöltem, a derekam nagyon fájt, haza iskellett mennem a munkából.Amikor megjött akkor meg már nem fájt semmi.Ja és pozitív volt a tesztem mielõtt elkezdtem vérezni:-((( Mi most ebben a hónapban is próbálkozunk, remélem sikerül. Drukkolok nektek is!!!!!
ha nem tud beágyazódni, lehet, hogy észre se veszed. a teszt is esetleg még -, a vérzésben meg max annyit tapasztalsz, hogy erõsebb. de egy erõs vérzés bármi mástól is lehet. ha megjött, inkább jobb ha bele se gondolsz ilyenekbe, mert csak emészteni fogod magad
Nekem 6 hetesen volt vetélésem. Elõtte pár nappal már vérezgettem, de az orvos nem foglalkozott velem. Fájt a hasam, az utolsó napon már a vérzés erõsödött, akkor már cataflant vettem be, de a második szem sem csökkentette a fájdalmat. Aztán mikor elment, megszûnt minden fájdalom, nem görcsölt a hasam sem, és a vérzés is csökkent. (Ilyen fájdalmat, itt értem a fizikait, még soha nem tapasztaltam, és nem kívánom még az ellenségemnek sem.)

Milyen a spontán vetélés? Milyenek a tünetei?

Legjobb válasz: Nekem karácsonykor volt, és iszonyatosan fájdalmas! 6 hetes voltam. Nagyon görcsöltem, és véreztem, és az ügyeleten elájultam. Még fel sem bírtam öltözni saját erõbõl, a párom úgy segített, és vitt be az ügyeletre szenteste :( Elõtte egy jó pár napig nagyon picit elkezdtem vérezni. (nem barnázni, hanem vérezni!) De szerintem ez mindenkinek más és más. Nekem ez a tapasztalatom. Remélem neked nem lesz ilyenben részed! Különben azóta most reggel elõször teszteltem pozitívat! :) Kicsit félek, de fõ a pozitív hozzáállás :))

Nekem karácsonykor volt, és iszonyatosan fájdalmas! 6 hetes voltam. Nagyon görcsöltem, és véreztem, és az ügyeleten elájultam. Még fel sem bírtam öltözni saját erõbõl, a párom úgy segített, és vitt be az ügyeletre szenteste :( Elõtte egy jó pár napig nagyon picit elkezdtem vérezni. (nem barnázni, hanem vérezni!) De szerintem ez mindenkinek más és más. Nekem ez a tapasztalatom. Remélem neked nem lesz ilyenben részed! Különben azóta most reggel elõször teszteltem pozitívat! :) Kicsit félek, de fõ a pozitív hozzáállás :) )
Elöttem lévö hozzászolonak: GRATULA a + teszthez! Nekem is nagy görcsök voltak. És élénkpiros vérzés.
A kérdező hozzászólása: Egészségügyi kaparást csinálnak minden esetben, vagy nem? És lehetséges , hogy idegesség miatt történt a vetélés, kb 3óra elég erõs idegeskedés és erõs görcs melett reggelre megjött, 5 nap késés után, erõs barna majd nagyon élén piros vérzésem volt ami másnapra csökkent, és mintha elmúlóban lenne. Most vagy betudom normál vérzésnek amit nagyon furcsálnék, mert általában 5 napig van meg, és soha nem barnás, vagy peddig spontán velésének a görcsök miatt.
A spontán vetélés a korai szakaszban általában erõs görcsökkel és erõs vérzéssel jár, amit nem lehet nem észrevenni....Ha valakinél már bizonyított a terhesség, az tudja, ha elmegy a baba, mert akkor már volt beágyazódás, vagy legalábbis majdnem sikeres. Ha a megtermékenyülésrõl nem tud, akkor van, hogy nem is veszi észre a vetélést, csak mensinek véli, mert a beágyazódás meg sem történik. A késõbbiekben az életfunkciók leállhatnak, de akkor már mûtétre kerül sor. Az sokszor csak az ultrahangon derül ki, de kísérheti barnázás, vagy vérzés is. Nem feltétlenül jár fájdalommal.(Nekem sajnos 9 hetes volt.)

A spontán vetélés milyen tünetekkel jár?

Legjobb válasz: Én görcsölgettem és véreztem erõsen. Mintha megjött volna, csak sokkal erõsebb volt.

Én görcsölgettem és véreztem erõsen. Mintha megjött volna, csak sokkal erõsebb volt.
Dettó ugyanez volt nálam is...
Én nem görcsöltem. Nekem barnás folyással kezdõdött, ami elég sokáig tartott (3hét, de a doki azt mondta még olyan kicsi a terhesség, hogy úgysem tud mit tenni), aztán elkezdtem vérezni, amiben sok alvadt rész volt. Akkor görcsölgetett picit, de nagyon enyhén.
Utolsó vagyok. Remélem nálad nem ez áll fenn! Ha bármi gyanús menj orvoshoz, hátha tud segíteni! Inkább sokszor feleslegesen, mint egyszer ne menj és baj legyen! Remélem minden rendben lesz!
Nekem semmi jel nem volt, viszont elájultam. A párom kapott el, alig tudtak belém életet lehelni, aztán fél óra múlva vér, mentõ, kórház ...
én egy hétig csak barnázgattam..aztán hirtelen jött a vérzés..nagy darabokkal..és ettõl nagyon begörcsöltem..engem is kórházba kellett vinni..sajnos mûteni kellett! 5 és fél hetes voltam! Tényleg menj kórházba, ha van esély a vetélésre!!!

Milyen tünetekkel jár a vetélés, ha megemelem magam, és mennyi időre rá? És ha leáll a babaszíve az mivel jár?

A hasam alja-középen néha nyilal egyet, de elég élesen, éjszaka is felébredtem rá, hogy fáj, görcsölget. Pózt változtattam aztán elmúlt. De azért aggódom! 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Vérzés, erõs görcs. A szívleállást nem tudom, de ne is gondolj ilyenekre, valószínûleg csak a méhed nõ és azt érzed.

Vérzés, erõs görcs. A szívleállást nem tudom, de ne is gondolj ilyenekre, valószínûleg csak a méhed nõ és azt érzed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezt akartam hallani :) , remélem igazad van
a gorcsolest szinte azonnal erezned, s egy ido utan pedig a verzest. ekkor mar nem tud elhalni ugy a baba, hogy ne legyen verzes, gorcs.. ha emelgetned kell, utana mindenkepp fekudj le picit pihenni!! en a 2 eves kislanyom elegetem, s semmi bajom tole..gondolj csak bele, kihalt volna az emberiseg, ha a nok par kilotol egybol elvetelnenek.. nem beszelve nagyszuleinkrol, akiknek 8 gyerek mellett hazimunkat csinaltak.. de azert vigyazz, de ne aggodj nem lesz semmi baj!! a nyilalasok meg azert vannak, mert no a mehed. a magneB6 nagyon jo, erdemes szedni, de az orvosod is mondani fogja biztos.. 24 hetes kismama

Milyen tünetei, fenyegető jelei vannak annak, ha vetélés nélkül meghal a baba?

Azoktól kérdezem, akaiknek meghalt a babájuk és nem volt vetélés, hogy semmit nem vettetek észre? Mert én is folyton ett?l rettegek, egy munkatársam is így járt.

Legjobb válasz: Vetélés nélkül nem tud meghalni a baba, mert azt hívják vetélsnek, amikor a méhben meghal. Az más kérdés, hogy van, aki nem veszi észre. De akkor meg nyilván azért nem veszi észre, mert nincsenek tünetei.

Vetélés nélkül nem tud meghalni a baba, mert azt hívják vetélsnek, amikor a méhben meghal. Az más kérdés, hogy van, aki nem veszi észre. De akkor meg nyilván azért nem veszi észre, mert nincsenek tünetei.
nem hiszem, hogy anélkül elvetélnél, hogy észre vennéd, ezt max a terhesség elsõ néhány hetében lehetséges, de ha idõsebb biztos észre veszed.ha nem érzed a mozgását akkor okvetlen menj dokihoz.én nem éreztem szombaton, és mondtam, hogy ha vasárnap se érzem akkor elmegyek dokihoz, de hál istennek csak aludt, de ha nem érzed akkor doki, hogy megnézze a szívhangot.vagy a véldõnõ is megtudja nézni.
Szia.Tényleg mindíg arra figyelj, hogy mozogjon.Múlt csütörtökön nekem is alig mozdult, megvoltam ijedve.Szerencsére pénteken visszamelegedett.valószínü, hogy kivolt fáradva, mert elözö két nap meg szinte meg sem a´llt.Ha már ma´sodik nap nem érzed a ozgásokat, menj orvoshoz.Az a legbiztosabb. Vigyázz magatokra, és ne idegeskedj. 26hetes kismama.
Remélem hogy nem ijesztelek meg ezzel de én 8 hetes terhesen vesztettem el a magzatom és nekem semmilyen vérzésem nem volt nem vetéltem el, hanem végül a doki "vette" el a babát.Én annyit éreztem hogy már nincs hányingerem nem vagyok válogatós a kajában( pedig elõtte nem tudtam hogy mit egyek).Meg volt egy kis félelem érzetem hogy valami baj van.aztán az ultrahang vizsgálat megmutatta hogy nincs szívhangja a babának és nem nõtt semmit sem.De ne izgulj mert ez csak árt a babának vigyázz magadra.
En 9hetesen mentem az orvoshoz nagy orommel, de siras lett a vege, mert a petezsakomban csak egy halvany golyocska volt:((( Semmit nem ereztem fizikailag, de a fejemben ott motoszkalt a gondolat, h lehet h baj van...Sajna igy is lett, nem kívanom senkinek ezt az erzest, de ne agyalj ezen, mert én is allandoan ezen rágodtam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!