Találatok a következő kifejezésre: Milyen a vetélés Milyenek a (54 db)

Milyen jelei lehetnek a korai, spontán vetélésnek? Milyen a vérzés? A megszokottnál jobban fáj most a hasam, költöztünk és emelgettem is!

Legjobb válasz: a spontán vetélés sokszor olyan, mint egy szokásos vérzés, csak kicsit erõsebb. A terhességek 20%-a végzõdik így, anélkül, hogy a nõ tudna arról, hogy egyáltalán terhes volt.

a spontán vetélés sokszor olyan, mint egy szokásos vérzés, csak kicsit erõsebb. A terhességek 20%-a végzõdik így, anélkül, hogy a nõ tudna arról, hogy egyáltalán terhes volt.
A kérdező hozzászólása: Jár esetleg darabos vérzéssel?
Járhat, de nem feltétlenül a vetélés jele. Pl. akinek hátrahajló méhe van, annak könnyen megáll ott a vér, és kicsit megalvad.
Nekem darabos volt, elég nagy darabok és erõsebben görcsöltem és másképp, mint normál mensinél. A vérzés is erõsebb volt.
A kérdező hozzászólása: Fura volt ez a mensesem az biztos, nem is inkább a vérzés volt a lényeg, hanem hogy hártyás, nyálkás darabok távoztak!Olyanok voltak mintha egy rózsaszínû hólyag kifakadt volna!

2hetes terhesség esetén a vetélésnek milyen formái vannak?

Mindenképpen kell lennie vérzésnek? Ha a menstruációm úgy jelentkezett, hogy szinte semmi vérzésem nem volt, lehetséges-e a vetélés? A terhesteszt nem mutatott ki terhességet.

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség? Ne haragudj de 4-5 hetesen veszed észre, hogy terhes vagy, mikor nem jön meg a menszid. 2 hetes terhesen fogan meg a baba.

2 hetes terhesség? Ne haragudj de 4-5 hetesen veszed észre, hogy terhes vagy, mikor nem jön meg a menszid. 2 hetes terhesen fogan meg a baba.
2 hetes terhesség nincsen!!!!!
Nem akarok vitázni de van 2 hetes terhesség. Ha a tesztek 10 napos terhességet kimutatnak, akkor lennie kell vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
akkor szerintem nem voltál terhes. de van egyébként, hogy felszívódik. létezik ilyen. olyankor nincs vérzés
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul tettem fel a kérdést! Köszi a válaszokat!
Aki még nem jártas annyira terhesség témában, nyilván nem tudja, hogy a terhességi heteket az utolsó mensitõl számolják az orvosok, legalábbis itt Magyarországon. Nem kell mindjárt legorombítani. A 10 napos terhesség is nyilván a feltételezett fogantatástól értendõ, nem az utolsó mensitõl.
4 hetes terhesen (azaz a fogantatástól számított 2 hetesen) általában menziszerû a vetélés, a legtöbb nõ észre sem veszi, gyakran elõfordul, biokémiai terhességnek nevezik és valamilyen okból nem marad meg, pl. nem ágyazódott be, más probléma. De nálad szerintem nem errõl volt szó, ha negatív volt a teszt. Ilyenkor már ki kell mutassa a terhességet. Ha nagyon kevés vérzés volt és terhességre gyanakszol, akkor lehetséges, hogy nem volt vetélés, csinálj majd még egy tesztet. Általában az ilyen korai "vetélésnél" sok a vérzés, de mindenkinél különbözõ.

A vetélésnek milyen biztos jele(i) van(nak)?

Úgy értem, törvényszer?, hogy er?s vérzéssel és görcsökkel járjon vagy egy enyhe barnázás is lehet már a megtörtént vetélés jele? Honnan tudom, hogy elvetéltem?

Legjobb válasz: Egy barátnõm nemrég vetélt el. Az elsõ napokban "csak" fájdogált, nyilalt a hasa és vérezgetett kicsit. Aztán elment a dokihoz, aki megvizsgálta és kúpot írt fel neki. Amit már ki sem váltott, mert pár órára a vizsgálatra elöntötte a vér. Utána a nõgyógyász azt mondta, hogy sok nõ észre sem veszi, hogy elvetélt (pár hetes terhességrõl van szó), mert nem sokban különbözik egy menstruációtól.

Egy barátnõm nemrég vetélt el. Az elsõ napokban "csak" fájdogált, nyilalt a hasa és vérezgetett kicsit. Aztán elment a dokihoz, aki megvizsgálta és kúpot írt fel neki. Amit már ki sem váltott, mert pár órára a vizsgálatra elöntötte a vér. Utána a nõgyógyász azt mondta, hogy sok nõ észre sem veszi, hogy elvetélt (pár hetes terhességrõl van szó), mert nem sokban különbözik egy menstruációtól.
Nekem is volt már vetélésem, ami olyan 5-6 hetes terhesség volt.görcs, fájdalom eggyáltalán nem volt, csak kis vérzés, az is inkább barnás.Amikor visszamentem a dokihoz, akkorra már teljesen kiürült a méhem.
Nekem barnázással kezdõdött, majd egyre jöttek a görcsök, de a dokim nem tett semmit, mert túl korai volt a terhesség azt mondta nem érdemes kezelést kezdeni mert nem maradna meg(4hetes). Ha bármiben bizonytalan vagy, inkább nézesd meg magad!!!!!!
Nekem erõs vérzéssel történt a vetélés (stresszes helyzetben) és a 7 hetes picur egészben kilökõdött a hüvelyemen keresztül itthon.
Nekem sajnos két vetélésem volt már. Az egyik 7 hetesen, ami nagyon bõ vérzéssel, és iszonyatos görcsel járt. A másik 9 hetesen, szívleállás miatt, semmi panaszom nem volt a világon, az ultrahangon szembesültem a borzasztó ténnyel.

Milyen tünetekkel jár a vetélés, és milyen érzéssel (fájdalommal)?

Legjobb válasz: Nekem a második baba ment el, a vetélés tünete a szüléshez hasonló, a menstruációsnál erõsebb görcsök és erõs vérzés volt. A babám már nem élt, be kellett feküdni missed ab.-ra, elõtte indult be a vetélés, 10 hetesen. Miért kérdezed?... 25+3 hkm

Nekem a második baba ment el, a vetélés tünete a szüléshez hasonló, a menstruációsnál erõsebb görcsök és erõs vérzés volt. A babám már nem élt, be kellett feküdni missed ab.-ra, elõtte indult be a vetélés, 10 hetesen. Miért kérdezed?... 25+3 hkm
Nekem is a második babám ment el. Én az ég egy adta világon semmit sem éreztem. Elmentem 10 hetesen ultrahangra, és ott közölték velem, hogy a baba már nem él. Mûtéttel kellett befejezni a terhességet. Most újra terhes vagyok, már 19 hetes, és remélem, hogy most minden rendben lesz! Te miért kérdezted?
Erõs görcsök, a derekam majd leszakadt, 3 órán át a falat kapartam a fájdalomtól. És rengeteg vérrel járt.
Elsõ vagyok. Mindenképpen menj el orvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy kitisztul tökéletesen, kell, hogy szakember lássa, mit történt. Ha vetélés, és nem tisztul ki rendesen, akkor a következõ teherbeesés sikeressége forog kockán, a mûtét tökéletesen kitisztít és nõ az esély a sikeres babaprojektre. Arról nem is szólva, hogy nem biztos, hogy elvetéltél, a húgomnak 6 hetesen volt rosszulléte és vérzése, azonnal orvoshoz ment, a baba szépen fejlõdött, de lett egy hematómája, amit fekvéssel és gyógyszerrel kikezeltek, most sehol a vérzés, de ott az egészséges baba a pocijában. Szóval mindenképpen menj orvoshoz még ma! Létfontosságú, ne olvasgass, menj!!!
Akkor jó, menj hamar! Várom, hogy írj, nagyon drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Megmaradt a baba (babák) csak még kérdéses, hogy végleg-e. Fekvés aztán kórház és majd meglátjuk! Nem merem beleélni magam! Ezért volt a szomorú üzenet!Még mindig vérezgetek tudod? Szorítsatok!
Ezek szerint nem jó hír... sajnálom! Ha akarod, leírhatod, mi történt, ha nem, azt is megértem. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: :(
A kérdező hozzászólása: Elsõ! Alaposan rám ijesztettél, ugyanakkor reményt is adtál! Elmegyek orvoshoz és majd beszámolok az eredményrõl!
A kérdező hozzászólása: 7 hetes vagyok és tegnap elkezdtem vérezni, aztán egy darabig semmi és újra.Egész éjjel nem véreztem de most megint és fáj a derekam meg a combjaim!Valószínû az lehet:( Olvastam az elõbb a korai vetélésrõl és azt írja, hogy orvoshoz nem kell menni mert teljesen kitisztul még ilyenkor a szervezet.Hacsak nem darabos és rengeteg vérrel jár esetleg lázzal!
Jaj, de örülök, hogy írtál! Ne éld bele magad, de azért ez mégsem rossz hír! Tudom, hogy pokolian hosszú idõ, amíg várni és feküdni kell, de talán sikerül, és pár hónap múlva anyuka leszel! Látod, mégis fontos volt orvoshoz menni. Nagyon drukkolok, szorítok értetek! Ha akarod, írj egy privát üzenetet, a húgom is vérzett, még feküdnie kell, szívesen "beszélget" veled õ is, ha úgy gondolod, hogy segíthet. Tarts ki, és legyél nyugodt, az növeli az esélyeket.

6 hetes terhes vagyok! Egyszer már volt egy vetélésem! Milyen veszélyt jelenthet a szex? Elfelejtettük megkérdezni az orvost! Okozhat vetélést?

Legjobb válasz: Az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, ami akár vetéléshez is vezetHET. Az én orvosom a nem veszélyeztetett terhesség esetén is azt mondja, hogy a 12. hétig inkább ne legyen szex, de ha jól érzed magad, és szex után nem görcsölsz, nem keményedsz, akkor óvatosan csináljátok. Az biztos, hogy nem most kell vadulni.

Az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, ami akár vetéléshez is vezetHET. Az én orvosom a nem veszélyeztetett terhesség esetén is azt mondja, hogy a 12. hétig inkább ne legyen szex, de ha jól érzed magad, és szex után nem görcsölsz, nem keményedsz, akkor óvatosan csináljátok. Az biztos, hogy nem most kell vadulni.
Szia. Szerintem bizonyos reszben igen, attol fugg mi miatt veteltel el. En nekem is volt egy 6 hetes vetelesem, es most ahogy ujra babas lettem, rohantam a dokihoz, kaptam utrogestant is, es sajnos a szexet is hanyagolnunk kell!:( De a babaert mindent!! Az orvossal ezt mindenkepp beszeld meg, lehet semmi baj nem lesz, de jobb a biztosra menni!! Kellemes babavarast!! 7+1hkm
Én is vetéltem. És most hogy újra terhes vagyok már a pozi teszt után kaptam utrogestant és mivel hüvelykúpként használom, ezért sem szexelhettünk. De amúgy sem mertem volna kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Basszus, nekem semmit nem adott az orvos vetélés elkerülése érdekében...most megijedtem...
Hogy történt az elsõ vetélésed? Volt akkor barnázás, vérzés? Mert ha igen, akkor az lehet progeszteronhiány és ebben az esetben azért a legtöbb orvos a következõ terhességnél már progeszteronpótlást ad. Nekem progeszteronhiányom volt és hiába kaptam akkor a gyógyszert amikor barnázni kezdtem, sajnos már késõ volt... Így most rögtön a pozitiv tesz után kaptam elõvigyázatosságból a gyógyszert. De ha nem progeszteronhiány miatt volt vetélésed, akkor nem baj, hogy nem kapod most ezt az gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Véreztem, spontán vetélés!Akkor nem mondtak ilyet hogy progeszteronhiány miatt volt!Azt mondták, nem voltam még felkészülve...ennyi
Nekem sem mondták, hogy progeszteronhiány miatt. De amikor a vetélés után újra próbálkozhattunk, akkor én magánúton elvégeztettem hormonvizsgálatot (mert államilga nem akartak elküldeni rá) és ott kiderült, hogy éppen határon van az értékem, ami ahhoz elég, hogy teherbe essek, de a baba megtartásához már nem. Így már a magándoki ajánlásával mentem a pozitív teszttel a nõgyógyászhoz és rögtön kaptam is gyógyszert.
De a vetélés bármi mástól is bekövetkezhet, nem biztos, hogy nálad progeszteronhiány volt az oka.

Milyen a vetélés? Aki tudja írjon légyszi, mert lehet épp most estem túl rajta!

2 hetet késett a menstruációm már vettem egy tesztet egy hét után ,de az nem mutatott ki terhességet.Így hát kértem egy időpontot a nőgyógyászatra.Ma kellett volna mennem és erre reggel... elkezdtem görcsölni aztán meg is jött.Jött egy nagyon kevés halvány piros vér,aztán amin nagyon meglepődtem. Gusztustalan,de ilyen az ember ... Két valami hússzerű valamit találtam a betétemen,fehér színű félkör alakú volt az egyik a másik szabálytalan de vérbe volt ágyazódva és nekem teljesen az jött le hogy valószínűleg terhes voltam és elvetéltem.Szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem még nem volt ilyen, egy ismerõsöm mesélt hasonlót, õ bevitte az orvoshoz megmutatni ami kijött és ott megerõsítették neki, hogy az a magzat volt. Szerintem mindenképp menj orvoshoz, mert ha vetélés volt, akkor szükség lehet kaparásra is.

Nekem még nem volt ilyen, egy ismerõsöm mesélt hasonlót, õ bevitte az orvoshoz megmutatni ami kijött és ott megerõsítették neki, hogy az a magzat volt. Szerintem mindenképp menj orvoshoz, mert ha vetélés volt, akkor szükség lehet kaparásra is.
Én is jártam már így, én is találtam ilyen kis fehér hússzerû valamit. Szerintem elment. Ha megnézed a neten a magzat fejlõdését, akkor a látottak alapján be tudod azonosítani, hogy hány hetes lehetett. Szerintem ha mész dokihoz vidd el neki, mert nem fogja elhinni.
A HCG-szint szerintem ilyenkor még magas lenne, ha valóban korai vetélés. Vagyis a teszt pozitívat jelzett volna az elsõ hét után és most is. Azt írod, ma kellett volna menni - ezek szerint nem mentél? Jobb ezt a nõgyógyásztól megkérdezni.
Szia! Igen, valószínû, hogy vetélésed volt. Ha babformára emlékeztetõ, akkor tuti. Mindenképp menj el nõgyógyászhoz. Egyébként a "terhesség" témakörbe írd ki nyugodtan, ott többen fognak írni, segíteni.
Mekkora volt?
Ha most nem tudtál elmenni a nõgyógyászhoz, kérj másik idõpontot
A kérdező hozzászólása: 7-8 mm volt kb. Elmentem a nõgyógyászhoz kérni egy új idõpontot, mivel menstruáció alatt nincs vizsgálat jövõhét szerdára kaptam egy újat.Hát én nem tettem el ezt a hússzerû cafatot, viszont lefényképeztem, úgyhogy azt majd megtudom mutatni neki.
a tesztnek ki kellett volna mutatnia ha terhes vagy. Nem csináltál utána egyet?
A kérdező hozzászólása: Volt már egy abortuszom és sajnos akkor is azt mutatta a teszt hogy nem vagyok terhes de mivel nem jött meg elmentem orvoshoz és ott beigazolódott a terhességem. Ezúttal is vettem egy tesztet de az szintén negatívat mutatott.

Vetélés estén milyen a darabos vérzés?

volt már egy vetlésem de az sima menstruációs jelleg? volt.

Legjobb válasz: Attól is függ, hanyadik héten történik a vetélés. Neked még a legelején mehetett el a baba. A darabos olyan, hogy nagyon görcsölsz, és alvadt vér távozik a menszikor.

Attól is függ, hanyadik héten történik a vetélés. Neked még a legelején mehetett el a baba. A darabos olyan, hogy nagyon görcsölsz, és alvadt vér távozik a menszikor.
A kérdező hozzászólása: köszi.7hetes vagyok most és fenn áll a lehetõsége h elmegy/elment. nem tudom eldönteni. h ez most milyen vérzés, mert hol van hol nincs. ha van akkor piros, v sötétbarna pici darabkás. nem tudom.

Milyen a terhességi és a vetélés előtti szájíz?

Van különbség? Tényleg megváltozik missed ab el?tt?

Legjobb válasz: Hû, ez nagyon tudományosan hangzik. Külön szájíz terhesség és vetélés elõtt?? Még nem hallottam róla, bocsi. Ha esetleg azért tetted fel a kérdést, mert babát vársz, és másabb a szád íze, akkor ne aggódj, próbáld meg nem ilyeneken törni az agyad. Ha csk kíváncsiságból, akkor elnézést, figyelem a további válaszokat, hátha újat tanulok... :-)

Hû, ez nagyon tudományosan hangzik. Külön szájíz terhesség és vetélés elõtt?? Még nem hallottam róla, bocsi. Ha esetleg azért tetted fel a kérdést, mert babát vársz, és másabb a szád íze, akkor ne aggódj, próbáld meg nem ilyeneken törni az agyad. Ha csk kíváncsiságból, akkor elnézést, figyelem a további válaszokat, hátha újat tanulok... :-)
Nekem nem változott meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Persze szívesen veszem mások tapasztalatait is! Igen, babát várok, volt már egy missed abom, akkor fura szájízt éreztem, most megint. A lányomnál (aki ma már 5 éves) nem emlékszem ilyen "változásra". Igaz, akkor nem is foglalkoztam ilyenekkel :S

Mitől lehet elvetélni? Nehezet emelek, idegesség, gyógyszer. Milyen jelei vannak a vetélésnek?

Legjobb válasz: Egy csomó mindentõl el lehet sajnos vtélni.Ettõl én is félek:( -dohányzás--50%-al emeli a vetélések számát! -drog -nehéz fizikai munka -alkohol -igegesség -stressz -örökölt betegség -rossz megtapadás -hormongondok -erõsen megütöd a pocid -még sajna a szros naci is vetését okozhat -genetikarendellenesség Ennyi jutott eszembe,ezekrõl én is olvastam,de már ez is sok! 7 h km

Egy csomó mindentõl el lehet sajnos vtélni.Ettõl én is félek:( -dohányzás--50%-al emeli a vetélések számát! -drog -nehéz fizikai munka -alkohol -igegesség -stressz -örökölt betegség -rossz megtapadás -hormongondok -erõsen megütöd a pocid -még sajna a szros naci is vetését okozhat -genetikarendellenesség Ennyi jutott eszembe, ezekrõl én is olvastam, de már ez is sok! 7 h km
Remélem nem azért kérded, mert elakarod vesziteni a babát.Egyébként erös görcs és vérzés lehet jele a vetélésnek.
Szia Én a 8. héten elkezdtem enyhén vérezni, majd pár perc múlva jöttek a görcsök egyre erõsebben......

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!