Találatok a következő kifejezésre: Milyen a ultrahang vizsgálat (6 db)

Milyen a hüvelyi ultrahang vizsgálat?

Mekkora az eszköz? Fáj mikor végzik? Akinek csináltak már ilyet légyszi írja le lépésr?l-lépésre hogy milyen! Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Egy normál pénisz hosszúságú az a rész, amit a hüvelybe tesznek, és kb. 1 cm átmérõjû. Persze lehet érezni, mikor vizsgálnak, de ha kézzel vizsgált már a doki, az szerintem jobban érezhetõ. Egyáltalán nem fáj. Menete (szerintem egyébként ezt magadtól is kitalálhattad volna): 1 Levetkõzöl alulról, mint a nõgyógyászati vizsgálathoz. 2. Felfekszel/felülsz a vizsgálóra, van ahol sima ágyon végzik, ilyenkor fel kell húzni a térdeket, de a talp az ágyon marad, van ahol nõgyógyászati vizsgáló székben csinálják, ott ugyanúgy kell lenni, mint vizsgálatnál. 3. Bedugják az ultrahangfejet, aztán megnézi a doki amire kíváncsi. (Nem írtad, mi miatt lesz a vizsgálat.) 4. Felkelsz az ágyról/székrõl, és felöltözöl. Remélem elég részletes volt. 29+2 hkm

Egy normál pénisz hosszúságú az a rész, amit a hüvelybe tesznek, és kb. 1 cm átmérõjû. Persze lehet érezni, mikor vizsgálnak, de ha kézzel vizsgált már a doki, az szerintem jobban érezhetõ. Egyáltalán nem fáj. Menete (szerintem egyébként ezt magadtól is kitalálhattad volna): 1 Levetkõzöl alulról, mint a nõgyógyászati vizsgálathoz. 2. Felfekszel/felülsz a vizsgálóra, van ahol sima ágyon végzik, ilyenkor fel kell húzni a térdeket, de a talp az ágyon marad, van ahol nõgyógyászati vizsgáló székben csinálják, ott ugyanúgy kell lenni, mint vizsgálatnál. 3. Bedugják az ultrahangfejet, aztán megnézi a doki amire kíváncsi. (Nem írtad, mi miatt lesz a vizsgálat.) 4. Felkelsz az ágyról/székrõl, és felöltözöl. Remélem elég részletes volt. 29+2 hkm
Jajj, dehogyis fáj. Mondjuk én azt se értem, amikor valaki azt mondja, hogy a nõgyógyászati vizsgálat fáj neki. Szerintem nem vastagabb az eszköz mint amit a rákszûréshez használnak.
Egyáltalán nem fáj. Mikor nekem csináltak ilyet, akkor nem a vizsgálószékre, hanem az ágyra fektettek, az orvos felhúzott egy 'óvszert' az ultrahangozó készülékre, arra pedig síkosító anyagot tett, és megvizsgált. Nem fáj, egy picit volt csak kellemetlen, ahogy néha megmozgatta jobbra-balra, de köze sem volt a fájdalomhoz.
Nekem odalent elég érzékeny minden, de a hüvelyi uh nem fájt. Max. egy kicsit kellemetlen, amikor mozgatja. Nem tudom pontosan mekkora az eszköz, de ne kell tõle félni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, elég részletes volt. Az elsõ terhességi ultrahang miatt kérdeztem. Még nem vagyok terhes, de már rég próbálkozunk, és érdekelt. Ezért kérdeztem.
egyáltalán nem fáj! sõt, "jobb", mint a méhnyakrákszûrés. 1 pillanat az egész. én semmit sem éreztem. bár, én középidõben voltam, mikor amúgy is tág és nyúlós-nyálkás nekem a hüvelyem. én peteérésfigyelés miatt voltam.

Milyen a 4D ultrahang vizsgálat színvonala a Pétery S. utcai kórházban?

Kedvesek, alaposak voltak? Ajánlanátok a helyet? Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia, Én kötelezõ vizsgálatra járok oda a nyaki redõ+ genetikaim ott volt.2 különbözõ hölgy vizsgált, volt nagyon prfi a szõke hölgy, sajnos nevet nem tudok, és van egy genetikus, aki nagyon ott van a szeren de annyira nem ismerte még 2 hete a gépet, így nem készültek jó fotók.Amúgy azóta már bele is tanulhatott, meg voltam elégedve, de a profi a biztos. :o)

Szia, Én kötelezõ vizsgálatra járok oda a nyaki redõ+ genetikaim ott volt.2 különbözõ hölgy vizsgált, volt nagyon prfi a szõke hölgy, sajnos nevet nem tudok, és van egy genetikus, aki nagyon ott van a szeren de annyira nem ismerte még 2 hete a gépet, így nem készültek jó fotók.Amúgy azóta már bele is tanulhatott, meg voltam elégedve, de a profi a biztos. :o)
Én voltam két kötelezõ ultrahangon délelõtt, és nem is gondoltam volna, hogy ilyen profi is lehet egy kórházban az ultrahang. 22 hetesen kipróbáltam mozit is egy délután, amit ugyanaz a kedves hölgy csinált, aki délelõtt is volt. Ez még jobb volt, mert mindet végigmutatott a picurkán, aki hálából fotogén arcocskáját mutatta, így lett egy pár jó képünk róla. Szeretnék még menni, majd a 28. héten, mert tele vagyok kérdéssel, amivel a dokim nem sokat foglalkozik. Én ajánlom kipróbálásra mindenképpen! Kata

28 hetesen milyen a 4D ultrahang vizsgálat?

Kiváncsi lennék, tapasztalatokra, hogy mit látni? Mennyire lesz látható az arcocskája stb...

Legjobb válasz: Az enyémnek már gyönyörû a pofija, igaz mi nem is a 28., hanem a 30. héten mentünk UH-ra. De már újszülötteket meghazudtoló kis pufók arcocskája van. Nagyon szép.

Az enyémnek már gyönyörû a pofija, igaz mi nem is a 28., hanem a 30. héten mentünk UH-ra. De már újszülötteket meghazudtoló kis pufók arcocskája van. Nagyon szép.
Tökéletes lesz, a legjobbkor mész. 36 hetes kismama
Mi 27 hetesen voltunk, tök kis cuki dagibaba volt :) Most már 6 hetes a kislány, és van neki az arcán szépség-gödröcskéje, amikor mosolyog meg grimaszol, és ezek a gödröcskék már látszódtak a 4D UH-n :D!!
A kérdező hozzászólása: köszi csajok :) Nem tudtam eldönteni h mikor menjünk, mert mindenki mást mond. Most kaptam idõpontot 28.hétre, ezért voltam kiváncsi. üdv.

Milyen a 2 dimenziós ultrahang vizsgálat? megéri elmenni mondjuk 16 hetesen ha a baba nemét szeretnénk megtudni?

el?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A 4 dimenzióson már meg tudják mondani a baba nemét.

A 4 dimenzióson már meg tudják mondani a baba nemét.
Én pont 16hetes terhesen voltam 2D UHn és megmondták hogy fiú.Ha látszik megmondják, a kislányt talán nehezebb... Jó babavárást!Gratula!
a 2 dimenziós az amit a normális dokik csinálnak, a normális kórházban, az orvosi. te szerintem a 4 dimenziósra gondolsz... véleményem szerint egyszer érdemes elmenni, nagy élmény! ha nem szégyenlõs, akkor a nemét is meg tudják mondani. kb. 10-15 ezer ft, helyenként változó.ebben általában a 20-30 perces nézegetés van benne, plusz 1 kép és dvd. de ez is változhat helyenként.
3 és 4 D-re a legjobb a 4. hónapban elmenni, mert akkor az egész baba belefér a képernyõbe és sokkal jobban látod, nem csak részleteket. Ha meg akarja mutatni magát, akkor látszik, ha nem, akkor meg marad a nagy titok.

7 hetesen mit fog a doki ultrahangon látni a babámból? Csak a pocakomon keresztül vizsgálnak, vagy hüvelyen keresztül is fognak? Milyen életjelenségei lesznek akkor?

Legjobb válasz: Engem 6 hetesen csak hasi ultrahanggal vizsgált, és már szívmûködést is látott. Szerintem már neked is fogja látni. Sok sikert!

Engem 6 hetesen csak hasi ultrahanggal vizsgált, és már szívmûködést is látott. Szerintem már neked is fogja látni. Sok sikert!
szia! nekem hüvelyit csinált, de nekem üres hólyagot kértek! én úgy tudom, h teli hólyagot hasinál kérnek, de hallottam már arról is, h hüvelyinél is telit kértek... na mindegy, sztem készülj mind2re, aztán meglátod:) a hüvelyitõl meg ne félj, ha már úgy is látott alulról nem olyan vészes... szerintem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, úgy látszik az a legjobb ha mindkettõre felkészülök. Valójában a fejem búbjától a lábam kisújjáig is vizsgálhatnak, csak ne legyen semmi baj a kicsimmel. :)
Szia! Engem hasin néztek, és 7 hetesen már volt szívhang :)
Engem is 7 hetesen hüvelyivel vizsgált. Látta a szívhangot, petezsák méretét stb. Ne félj a hüvelyi uh-tól, egyáltalán nem fájdalmas, csak a helyzet kicsit kellemetlen:)
A kérdező hozzászólása: Amikor bejelentkeztem uh-ra, a hölgy azt mondta teli húgyhólyaggal menjek, talán csak a hasamon keresztül vizsgálnak. Remélem, mert a másiktól félek kicsit.
Szia, nekem hüvelyi UH-t csinált 7 hetesen, már volt szívhangja is. Nekem mérték a petezsák méretét, a baba ülõmagasságát (CRL) stb.
Engem a 12.hétig csak hüvelyen keresztül nzett uht, és igen kb lesz már szívhang is. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :)
Az elsõ alkalommal hüvelyi UH-t néznek, hasit ritkán! Az én dokim minden alkalommal megnézi a hüvelyt, azután hasi UH!!! 21h terhes

Gólyafészek Kismama Centrum Székesfehérvár! Járt már itt valaki 4D-s ultrahangon? Milyen minőségü a felvétel? Mennyibe kerül a vizsgálat?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Pont ma voltam. Nekem nagyon nagy élmény volt, illetve apuka is oda meg vissza volt. 11.000Ft volt, kaptunk egy DVD-t és végig kedvesen elmondta a doki, hogy mit látunk éppen. Lehetett kérdezni tõle. Nem tudom máshol milyen, de nekem nagyon jó volt látni a manót. Jó babavárást! 21 hkm

Szia! Pont ma voltam. Nekem nagyon nagy élmény volt, illetve apuka is oda meg vissza volt. 11.000Ft volt, kaptunk egy DVD-t és végig kedvesen elmondta a doki, hogy mit látunk éppen. Lehetett kérdezni tõle. Nem tudom máshol milyen, de nekem nagyon jó volt látni a manót. Jó babavárást! 21 hkm
tévedés hogy a Bácskai doktor nem lenne jó doki vagy hogy nem ért hozzá.. hozzájárt édesanyám, én is 14éves korom óta, most a babánkkal is minden hónapban ott vagyunk.én is voltam nála a gólyafészekben, akkor nekünk is csinált 4D-t.nekem is háttal volt, mondta hogy köhögjek, és meg is fordult. 15perc volt nekünk is, abból 10perc 4D. valóban nem olyan mint pesten ahol 20-30percet nézig, ilyenkor sosem lehet eleget látni. de a Bácskai dr volt Székesfehérváron az elsõk közt akik az ultrahanggal foglalkoztak, és én tökéletesen megbízom benne. mindenkinek vannak nyûgösebb napjai, nagyon sok páciense van, a magánrendelésén is egymásnak adják a kilincset, még a gólyafészekben is. amikor én voltam nála, én is észrevettem, hogy nyûgösebb, nem igazán beszélgettünk úgy mint a távirda utcai magánrendelõjében.feltûnt, de legközelebb ismét aranyos volt. sajnálom, hogy "rossz" tapasztalat volt..
A kérdező hozzászólása: Én a genetikai uh után kértem idõpontot, rákérdeztem, hogy mikor érdemes menni, azt mondta, hogy a 24hét elõtt ne menjünk, mert még nagyon csontos a baba és semmit nem látunk belõle. :( Egy hónapra adott idõpontot. Neten nézegettem 4D-s képeket olyan szépek. Remélem azért hajlandó lesz a babánk megfordulni, nem marad ebben a haránt fekvéses hasas pozícióban. :D Aki küldte a képeket, na arra a helyre fogok menni, holnap kérek is idõpontot. Az egyisk ismimnek pl Gyõrben csináltak 4d-t szintén 24hetesen, gyönyörû lett az õ felvételük is. 6ezer volt két dab képpel, és nekik kellett vinni a dvd-t.
Most hogy így írod és elgondolkodtam szerintem a 24. hét már késõ, mert az elsõvel mi is akkor voltunk és be volt fordulva a méhlepénybe és nem látszott nekünk se semmi. A másodiknál pár héttel korábban és nagyon jó lett a felvétel. De nem néztem konkrétan utánna, de mintha én 21 hetesen kértem volna idõpontot és azt mondta a hölgy, hogy most menjünk rögtön, mert most még jó lesz a felvétel. És talán kedden hívtam és csütörtökre adott is idõpontot.
nekem tavaly õsszel Deák csinálta, 14 percbõl kb. 10 a 4D. sok minden nem látszik, mert belefúrta az arcát a méhlepénybe a lányom, de profilból és egyszer szembõl is láttuk, és a lényeget is, hogy lány és egészséges. én is sokkal jobb felbontású felvételre számítottam, bár azt mondták többen is, hogy ennek ilyennek kell lenine, hát nemtom. apósnak külön meg kellett mutatni, hol a baba:s magamtól nem adtam volna érte ennyi pénzt, de ajándékba "kaptuk".
A kérdező hozzászólása: A 24.héten mentem, direkt megkérdeztem azt mondták, hogy most menjek, már 1hónapja meg volt az idõpontom. De ugyan azt láttam, mint a kislányomnál, szinte semmit, pedig annó szépen mutatta az arcát a babóm. Azt hittem, hogy akkor azért volt rossz a felvétel, mert a 30.hét után mentem, de még 24hetesen sem láttam mindent. Küldött az egyik kismama innen fórumról egy 20perces anyagot, és 4db fotót, igaz õ Bp-en csináltatta, de kb 10-15perc volt a 4D nekik és gyönyörû kivehetõ volt a baba. 22hetesen készült neki az uh. Mikor legelõször voltunk 6éve, akkor 7perces volt a 4D-s felvételünk megnéztem és 20perc az egész uh.
Bácskai doktor nem igen ért ehhez, viszont mi a Deákkal elégedettek voltunk. Kérdezõnek: nem írtad hányadik héten mentél, mert nem véletlenül meg van mikor kell menni, mert sem nem túl kicsi sem túl nagy nem lehet a baba és egy idõ után befordulnak a méhlepénybe és akkor megint nem lehet róluk felvételeket csinálni. Úgyhogy nagyon el kell találni az idõpontot, amikor pont jó. A másik pedig, komolyan azt hitted, hogy készít a gép 4D felvételt a hasadra tett szerkentyûvel? Ez sima 2D-s felvétel (természetesen) és egy egyszerû számítógépes program készít belõle 4D képet. Éppen ezért csak látványnak jó egyébként tök haszontalan. Nem használják diagnosztizálásra, mert ugyanabból a fekete-fehér 2D-s kép az alapja, ami a normál ultrahang. A neten is vannak programok, amik készítenek 4D-s képeket és utána mozgatják- de ez egy program, semmi több.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok lányok! Voltam a Gólyafészekbe 4D-n és nagyon nagyot csalódtam az uh-ban is és az orvosban is. A babám, amirõl az orvos nem tehet, hason volt végig, tehát semmit nem láttunk belõle. Néha kicsit elfordult, akkor oldalról a kis profilját lehetett látni. A vizsgálat 15perc 34mp volt, abból a 4D 1perc10mp. :S Örülök, hogy jól van a babám, ezért is mentem, hogy tudjam minden rendben van. De kérdem, mire fizettem ki a 11ezret????? Én 4d-s uh-ra mentem, nem 2dimenziósa!!! Máshol is csak egy perc a 4d-s felvétel? Nagyon nagyot csalódtam, soha többet nem megyek ide vissza, a doki sem nagyon eröltette meg magát, legalább mondta volna azt, hogy sétáljak egy pár órát és menjek vissza, hátha látunk utána vmit nem? Azt hiszem szeptemberben Bp-re fogok menni, ott mennyi ideig tart a 4D-s uh? Ott is csak egy perc lesz? Teljesen kivagyok akadva......
Ugyanaz a sziget utcai meddõségi központ költözött át a Gyümölcs utcába. A gép is ugyanaz, én is voltam ott két éve...és most is.
Szia! Elsõ vagyok. Nekünk kisfiú. Szerintem szépen látszik mindene aminek kell. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Még pár éve én is Bácskainál voltam a Sziget utcában, de nagyon homályos volt a fevétel, nem tom, hogy milyen gép volt. Errõl a kismama centrumról nemrég hallottam, remélem nekem is tetszeni fog. Bácskait ismerem, jó orvos nagyon. Milyen nemü babátok lesz, azt megtudták mondani? :) Boldog babavárást kívánok nektek!
Mi is ma voltunk, nem voltam elájulva a Bácskai dokitól: motyogott, gépiesen elmondott mindent, nekem nem nyujtott olyan nagy élmény, mint amilyenre számítottam. 11ezer volt- 1dvdvel. Amúgy mindent precízen megmért és elmondott, csak látszott, h unja már. :( Ha mégegyszer megyünk Bpestre fogunk menni... 20hetes vagyok Szép babavárást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Azóta voltunk múlthéten a 4D Genesisben Bp-en, hát lányok nem hazudok, de 1óra 10 perc volt az UH, abból 40 perces 4D-s DVD-t kaptunk, és egy 144 darabból álló képsorozatot DC-n. A kicsi lányunk olyan gyönyörûen látszott, tiszta fekete háttér volt és csak a baba. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, ezért fizettem összesen 11ezer ft-ot. A szonográfus hölgy kínálgatott kávéval, cappuchinóval, üccsivel, sõt még csokit is kaptam. :) Nem csak a babát vizsgálta meg alaposan, hanem az én veséimet, májamat, méhemet, petefészkeimet is alaposan átnézte. Na erre vártam, hogy ilyen minõségü, és hoszsú felvételem legyen a picirõl! :) Az egyik kismama innen fórumról két hete volt szintén a gólyafészekben, õ is panaszkodott nekem, hogy semmit nem látott, és csak 10 perc volt az egész, abból 2perc a 4D. :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!