Találatok a következő kifejezésre: Milyen a ultrahang Az (35 db)

Kérlek tegyetek fel nekem 8 hetes ultrahang képeket. Milyen volt a babátok az első ultrahang képen?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok. Bocsi de egy kicsit meg van szerkesztve :) Mivel jó a képzeleterõm , és azt láttam a képen,hogy a babám túrázik és sétál fel a dombon tarisznyával a hátán :D

Utolsó vagyok. Bocsi de egy kicsit meg van szerkesztve :) Mivel jó a képzeleterõm , és azt láttam a képen, hogy a babám túrázik és sétál fel a dombon tarisznyával a hátán :D
Nekem 7 hetes képem van. De nem valami jó minõségû mert telefonnal fényképeztem a képet. http://kepfeltoltes.hu/view/120404/P280212_15.53_www.kepfelt..
Nagyon jó tényleg olyan amúgy :)
http://kepfeltoltes.hu/view/120405/8_h_t_www.kepfeltoltes.hu.. utolsó vagyok itt 8 hetes 3 napos :)

38 hetesen milyen értékeitek voltak az ultrahangon? És ha azóta megszültetek, milyen súlyú lett a pici?

Már tudom,hogy egyszer valaki ezt kérdezte,de csak 1 valaki válaszolt és szeretném össze hasonlítani az eredményeket!El?re is köszi!

Legjobb válasz: 37 hetesen: BPD:90, AC:343, FL:68, Súlybecslés: 3204g 41 hét 1 naposan 4350g-al és 57 cm-el született meg a kisfiam.

37 hetesen: BPD:90, AC:343, FL:68, Súlybecslés: 3204g 41 hét 1 naposan 4350g-al és 57 cm-el született meg a kisfiam.
BPD: 97mm, FL: 74mm, AC: 342mm, Becsült súly 3500gr, 12nap múlva megszületett a kislányom, 3920gr-mal és 56cm-rel!
38 hetesen :BPD:95, femur:75. Megszuletett a 39. heten 3350g-al es 53 cm-el
Én a 38. héten szültem, 3400 grammos és 54 cm-es volt a pici.
Szia! Az én kisfiam 38 hetesen: BPD: 91mm, Femur: 72mm, Thorax AP: 107x103mm volt. Az adatok alapján azt mondják, rövid de tömzsi babóm lesz, akkor volt kb. 50cm és 3400gr. Azóta már 39+5 hetesek vagyunk, kibújni még nem akarunk, pedig mostmár nagyon jó lenne szemtõl szembe találkozni picurkámmal!!!!
Szia, 38 hetesen szültem:3050 g, 54 cm és kislány.Könnyû szülést és boldog babázást Neked!
BPD: 62, 8mm HC: 237mm AC: 203mm FL: 45mm EFW: 753g
Boldog névnapot a kicsi lánynak:) Elsõ vagyok, Gréta hamarabb jött (augusztus 6-ra voltam kiírva), július 27-én született, pont ma 3 hónapos:D 3090g-al, és 52cm-el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Már azóta mindenki javában babázik! Kinek mikor született meg a babája, milyen paraméterekkel és mitek lett? Nekem kislányom lett, Bianka, tegnap volt az elsõ névnapja :) ! Augusztus 3-ra voltam kiírva, 6-án született 3230 g-mal és 52 cm-rel.
Sziasztok!Nekem azt mondták ma az ultrahangon, hogy a pici talpa 5 cm.Az nem nagy egy kicsit szerintetek?
Elsõ vagyok, akkor nagyjából egyszerre fogunk babázni:D
16:12 vagyok. Augusztus 2-re vagyok kiírva. Te mikorra?
A kérdező hozzászólása: Én augusztus 3-ra vagyok kiírva :) !
A kérdező hozzászólása: Akkor majd gondolok rátok :)
Elsõ vagyok, augusztus 6-ra vagyok kiírva:)
Szia. Én 24+5 hetesen voltam uh-n. Adatok: BPD:64mm AC:210mm FL:45mm HC:232mm OFD:80mm Súlybecslés:838g. Ma 25+6hetes vagyok, aug.10-re vagyok kiírva.
*BPD.Utolsó voltam;D
25+6 hetesen BDP:69mm , súly: 942g.. De én szerintem el vagyok számolva. Aug. 1re vagyok kiírva de már olyan nehézkes minden. 27hetes vagyok én is:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Utolsó válaszolótól kérdezem, hogy mivel te is 27 hetes terhes vagy, mikorra vagy kiírva? Remélem nem gond, hogy megkérdeztem :) !
kismacskakat olvastam :) ))))) atyaeg kismamacskak :D:D:D
Szia! Nálam ezek az adatok 25+1 hetesen: BPD:61, 4mm HC: 244mm AC:243mm Femur: 47mm Humerus:42, 5mm Súly: 811g 27 hkm
Nekem ezek az adatok vannak csak: BPD 64 mm FL 48 mm Becsült súly 744 gramm
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen :) ! Gratulálok a babádhoz! Nektek meg boldog harmadik hónapot :) ! Hamarosan az enyém is 3 hónapos lesz, nagyon gyorsan nõnek :) ! Mikortól adsz a babádnak gyümölcsöt?


Milyen az a magzati kardiológiai ultrahang? Milyen a Haller utcai Kardiológiai Intézet?

Legjobb válasz: Én Szegeden voltam. Érzésre ugyanaz, mintha simán ultrahangoznának. Ilyenkor az orvos a baba szívecskéjét nézi, hogy az erek, az áramlás megfelelõ-e ill. van-e fejlõdési rendellenessége. Olyan érdekes volt, mert úgy láttam a drágám szívét, mintha mondjuk az én szívemet vizsgálták volna. Nekem az afp-m alacsonyabb lett, a genetikus küldött el szívuh-ra. Ezzel is ki tudják szûrni, hogy Down-kóros-e a pici. Nyugi, tényleg olyan, mint egy sima uh!

Én Szegeden voltam. Érzésre ugyanaz, mintha simán ultrahangoznának. Ilyenkor az orvos a baba szívecskéjét nézi, hogy az erek, az áramlás megfelelõ-e ill. van-e fejlõdési rendellenessége. Olyan érdekes volt, mert úgy láttam a drágám szívét, mintha mondjuk az én szívemet vizsgálták volna. Nekem az afp-m alacsonyabb lett, a genetikus küldött el szívuh-ra. Ezzel is ki tudják szûrni, hogy Down-kóros-e a pici. Nyugi, tényleg olyan, mint egy sima uh!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem minden rendben lesz.
Csak megerõsítésképpen írok. Nekem is kellett magzati szív uh (kevés magzatvíz miatti genetikai uh-t követõen). Semmiben nem más, mint egy sima uh, csak jobb géppel, jobban megnézve csinálják. Tényleg érdekes volt látni a véráramlást a kis szívében. Nekem a Baross u-ban csinálták. Remélem, minden rendben lesz nálatok, írj, majd ha már tudod az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sajnos itt nagyon sokan vannak, úgyhogy júniusra van idõpontom.

37 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon ahol kiderült, hogy a BPD csak 83 mm, félek, nehogy baj legyen a babával! Az orvos szerint minden rendben lesz! Milyen tapasztalataitok vannak a kisebb fejű babákkal kapcsolatban?

Legjobb válasz: A többi mérete milyen? (has, combcsont) Ha mindene picit kisebb, akkor tuti nincs baj, kis eltérések egyébként is lehetnek. Ne izgulj, fõleg, ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben.

A többi mérete milyen? (has, combcsont) Ha mindene picit kisebb, akkor tuti nincs baj, kis eltérések egyébként is lehetnek. Ne izgulj, fõleg, ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben.
Én is 37 hetes vagyok, csak nyugtatni akarlak, hogy ne aggódj. Ebben az idõben már nem baj ha van 5-10 mili eltérés. Gondolj csak a kilókra, van aki 2, 40-el születik és van aki 4, 40-el és mindekettõ egészséges, és kutya baja. Pedig ott nem kicsi az eltérés. Én amikor 32 hetesen voltam azt kédezte a doki, hogy nem lehet hogy egy hónappal korábbra vagyok kiírva? Mert akkora a baba. Amikor hazajöttem összevetettem az adatokat a neten és láttam, hogy kb két héttel nagyobb mint "kellene" tehát, akkor 34 hetesnek felelt, meg. Most pedig 37 hetesen össze vissza voltak az adatok. Van olyan adatunk ami jó 37 hetesnek felel meg, van olyan ami 34 hetesnek és van ami 36 hetesnek. Ettõl még nincs baj, csak nem gépszalagon csináltuk, és ránk hasonlít. :) Nem lesz topp modell. Apa alacsony, és anya is, nem lehet akkora pl. a comcsontja mint az átlagnak :) minden rendben lesz! Ne aggódj! Könyebb lesz megszülni ami nem utolsó szempont, és majd megnõ idekint! Kitartást és sok sikert, meg könnyû és gyors szûlést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a bíztatást! :) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!

A nőgyógyászati ultrahang az milyen? Hüvelyi vagy hagyományos?

Kaptam beutalót a nőgyógyászati ultrahangra,mert nem jött meg elég sokáig.Azóta már megjött s el is múlt. Hüvelyit szokzak ilyenkor csinálni vagy rendes hagyományosat?

Legjobb válasz: Attól függ, mi a bajod.

Attól függ, mi a bajod.
A kérdező hozzászólása: Na mindegy ma délelõtt megtudom, de azért köszi a választ!
Akár mind a kettõt.
A kérdező hozzászólása: Ok
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi ultrahang volt.De minden rendbem!

Milyen a 4D-s ultrahang? Az első perctől 4D-ben veszik a mozgást, vagy elkezdik 3D-ben és néha átváltanak 4D-re, ha jobb pillanatokat lehet elkapni pl. az arcáról?

Azért kérdem, mert most voltunk 4D-n és úgy csinálták, hogy elkezdték 3D-be, megméregette a babát megmutogatta a szivét, f?bb szerveit stb. és néha az arcáról próbált 4d-s felvételt csinálni, de nem mutatta az egész arcát, ezért azt mondta, hogy feladja és csak 3d-s felvételt csinált, ami már van egy! Máshol is így van ez?

Legjobb válasz: Nálam is kb. így zajlott le ez az egész,de hát mint tudunk tenni,ha nem akarja mutogatni a pofiját?

Nálam is kb. így zajlott le ez az egész, de hát mint tudunk tenni, ha nem akarja mutogatni a pofiját?
A kérdező hozzászólása: Dehát csak az arcát veszik 4d-be, a rugdosását pl. nem veszik fel?
szia
Szia! Mi még nem voltunk, csak bejelentkeztünk 4D-re. Aug 5-re kaptunk idõpontot(akkor leszünk 25 hetes), de utánaérdeklõdtem mit kapunk a pénzünkért. Azt mondták, hogy fél óra dvd van benne, 20 p 2D, amikor megvizsgálják mindenét, hogy rendben van, aztán 10p 4D babamozi. Azt mondták, hogy 24-28 hét között érdemes menni, mert akkor már elég formás, de még talán belefér a képbe. Majd kiderül! Ja, és adnak hivatalos orvosi leletet is. Én is kíváncsi vagyok, hogyan lesz. 23 hetes kismama

Aki magánúton és a kórházba, sztk alapon is jár ultrahangra! Melyik helyen milyen gépe van az orvosnak?

Sokszor olvasom, hogy írjátok, hogy azért mentek magánba, mert ott jobb az orvos gépe. Én a terhességem elejétől járok ugyanahhoz az orvoshoz, aki a magánrendelés után a kórházba is mindig behív, hogy az ottani géppel is megnézze a babámat. Azt mondja, ha összehasonlítjuk ,akkor az Õ saját gépe egy trabi, míg a kórházi egy bmw.

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy a kórházba mi van, és mi van az orvosodhnak. Az elõbb írtad le. Lehet fordítva is! Többször vizsgáltak már "trabi" géppel, a terhességemet is egy ilyen múlt századi géppel állapították meg. :) De ha kifizetsz egy 4D-t akkor az a Lamborghini......mert itt még foglalkoznak veled rendesen, megnéznek mindent alaposan, 20percig bennt vagy vagy tovább,mig az SZTK-s bmw-vel 5perc alatt elintéznek:)

Ez attól függ, hogy a kórházba mi van, és mi van az orvosodhnak. Az elõbb írtad le. Lehet fordítva is! Többször vizsgáltak már "trabi" géppel, a terhességemet is egy ilyen múlt századi géppel állapították meg. :) De ha kifizetsz egy 4D-t akkor az a Lamborghini......mert itt még foglalkoznak veled rendesen, megnéznek mindent alaposan, 20percig bennt vagy vagy tovább, mig az SZTK-s bmw-vel 5perc alatt elintéznek:)
A kórházban, ahol a hivatalos nõgyógyászati uh van, 1996-os a gép. A dokié talán 3 éves. A kórházban rendszeresen elnézik a baba méreteit, mm-eket tévednek, olyan rossz a kép. (Ugyebár elsõ idõben nem mindegy megállapítani a terhességi kort, ha nem középidõben fogant a baba.) A legtutibb géppel eddig az Istenhegyi géndiagnosztikán találkoztam, na, ott aztán minden látszott annak ellenére, hogy nem vagyok egy vékonyka alkat.
Hát igen, attól függ hova mész éppen. Kórház és kórház között is különbség van. A 20hetes "hivatalos" ultrahangon nem vették észre hogy beteg a gyerekem. Másnap elmentem egy 4D-re, fizettem 7ezret azért hogy egy perc után megállapítsák hogy menthetetlen. Ha az SZTK-s uh-ban bízok, és várok még két hetet ahogy kérték, nem szülhettem volna meg a fiam elõbb, és vagy a hasamban halt volna meg, vagy születése pillanatában. :( Úgyhogy szerintem gép függõ az egész dolog amire kíváncsi vagy, nem orvos-sztk függõ.

Kecskeméten az Izsáki úti Kórházban milyen a nőgyógyászati ultrahang? SOS!

Érdemes ott csináltatni a 12. heti genetikait? Ott végeznek Down-kór sz?rést is? Kell fizetni érte? Vagy inkább menjek máshova (Bp.) magánra?

Legjobb válasz: Én ott csináltattam a genetikai uh-t is és oda küldtek genetikára is.Az elsõ néhány uh-t is ott csináltattam meg. Rendes volt az uh-végzõ dokinõ is, mindent alaposan megnézett, nekem is megmutatott mindent.Mivel 37 éves voltam, így megcsináltattam a biztonság kedvéért a cvs-t is. Nem kell érte fizetni, ha biztosított vagy. Nagyon rendes volt a cvs-t végzõ doki (dr Tankó, az idõsebb).

Én ott csináltattam a genetikai uh-t is és oda küldtek genetikára is.Az elsõ néhány uh-t is ott csináltattam meg. Rendes volt az uh-végzõ dokinõ is, mindent alaposan megnézett, nekem is megmutatott mindent.Mivel 37 éves voltam, így megcsináltattam a biztonság kedvéért a cvs-t is. Nem kell érte fizetni, ha biztosított vagy. Nagyon rendes volt a cvs-t végzõ doki (dr Tankó, az idõsebb).
Szia! Szerintem jóóóó! És jó a minõsége is! A nemét is max 18 hetesen általában meg tudják mondani! És rendik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem csak az a furcsa, hogy miért van olyan magánrendelés, ahol ezért a vizsgálatért 30 ezret elkérnek, ha kórházban ingyen megcsinálják? Megy akkor oda is azért valaki? Mondjuk sokan a kórházakat szidják, mert ott futószalag van, és nem olyan alaposak.
Nem tudom, mennyivel alaposabbak egy magán rendelésen, de nekem Kecskeméten nagyon alaposak voltak, csakis jó tapasztalataim vannak mind az uh-ról, mind a cvs-rõl. Lehet, hogy vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy ha fizetnek valamiért, akkor biztosan jobban odafigyelnek rájuk, de sajnos ez nem minden esetben igazolódik. elsõ voltam.
Sziasztok! Nem tudom jár-e még valaki erre, de énis most készülök a jövõ héten dokihoz menni, elsõ alkalommal, kb 8 hetet akkor töltöm. Most kicsit megnyugtattatok, hogy nem annyira futószalagos itt a rendszer, és az uh minõsége is jó! :) Nem tudom most mi a helyzet, de remélem csak javult! Viszont azt nem tudom, hogy ha dokihoz bejelentkeztem, az uh-t is megcsinálják-e...

Milyen a hüvelyi ultrahang? Mit lát ilyenkor az orvos?

Legjobb válasz: Hüvelyi UH-ot akkor csinálnak, ha a hasin nem jól látható. Nekem még a 12. heti is hüvelyi volt, mert úgy feküdt a baba. A vizsgálófej vékony, nekem nem okozott fájdalmat. Most nézem, terhesség elõttire vagy kíváncsi. Ebben az esetben a méhnyálkahártyát, petefészkeket tudják átnézni vele.

Hüvelyi UH-ot akkor csinálnak, ha a hasin nem jól látható. Nekem még a 12. heti is hüvelyi volt, mert úgy feküdt a baba. A vizsgálófej vékony, nekem nem okozott fájdalmat. Most nézem, terhesség elõttire vagy kíváncsi. Ebben az esetben a méhnyálkahártyát, petefészkeket tudják átnézni vele.
Méh nyálkahártyát, méhet, petefészkeket néznek, láthatják vele a tüszõérést, a babát, de a miómát és cisztát is ki tudják vele mutatni. Nem fájdalmas.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!