Találatok a következő kifejezésre: Milyen a uh Mit (30 db)

16hetes uh kinek milyen volt? Miket mértek? És a pici mit csinált? Mert az enyém meg se mozdult. Csak cumizta az ujját, és aludt. Doki szerint természetes h nem mindig aktív. 12 hetesen mint a a kis őrült. Most meg meg se moccant.

Azért kérdezem mert az én dokim magánrendelésen csinál mindent. Nem kell külön uh-ra járnom. Õ intézi azt is. Szóval eddig mindig méricskélt, kaptam róla papírt, most meg csak befirkantott a kiskönyvembe, megnézte a méhászamat, és hasi uh-gal megnézte a picikémet. Aki épp aludt...és meg sem moccani. Ez is aggaszt, láttam h dobog a szívecskéje, de cumizta az ujját, aludt.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj:)! VAn ilyen sokszor:)! Én Uh.elött colát ittam akkor aktíva baba :)!Próbáld ki legközelebb!

Szia! Ne aggódj:) ! VAn ilyen sokszor:) ! Én Uh.elött colát ittam akkor aktíva baba :) !Próbáld ki legközelebb!
Szia!Nekem 18 hetesen volt UH-m, méreteket sajnos nem tudok mert az orvos nem mondta.De a lényeg, hogy jól van a baba.Enyém sem mozgott, oldalt feküdt így még a nemét sem láttuk. Hiába bökdöste a doki a hasam, meg sem mozdult.Én csokit ettem UH elõtt de nem segített, legközelebb jön a Cola.Normális, hogy még nem mozog annyit a baba. Boldog babavárást kívánok!
Szia! Az én babaóm minden uh alszik. kétszer voltunk 4d uh, és még azt is végigaludta, az arcát is eltakarta. Most volt a 32hetes uh, és persze hogy azon is aludt! De a doki úgy is szól, ha baj van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyébként már 2.gyerkõc, és a kislányomnál ilyen nem volt...vagyis nem emléxem. Azt hiszem õ sem volt olyan aktív, de egyszersem aludt. Mégegyszer köszi a megnyugtató válaszokat!

A miskolci vasgyöri kórhazba szeretnék menni majd 4d-s uh-ra Januárba. Szeretnék idöpontot kérni mi a szamuk? Milyen az uh? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én oda járok genetikai ultrahangokra kéthetente és az ottani szonográfus Biri Zsuzsanna, aki nagyon rendes és érti a dolgát csinál 4D-t is, de nem a kórházban, hanem a diósgyõri SZTK-ban. Mi jõvõhét csütörtökön megyünk. Egy írható CD-t kell vinni, és ha jól tudom 9000 Ft lesz. A mobilját tudom: 06 30 531-0222. Délutánonként 14 órától lehet menni, csak idõpontot kell kérni. Amúgy bent a kórházban nem tudom csinálnak e 4D-t.

Szia! Én oda járok genetikai ultrahangokra kéthetente és az ottani szonográfus Biri Zsuzsanna, aki nagyon rendes és érti a dolgát csinál 4D-t is, de nem a kórházban, hanem a diósgyõri SZTK-ban. Mi jõvõhét csütörtökön megyünk. Egy írható CD-t kell vinni, és ha jól tudom 9000 Ft lesz. A mobilját tudom: 06 30 531-0222. Délutánonként 14 órától lehet menni, csak idõpontot kell kérni. Amúgy bent a kórházban nem tudom csinálnak e 4D-t.

Milyen az a genetikai uh mikor csinálják?

Legjobb válasz: Ugyanolyan,mint egy rendes UH,csak ez valami spec. gép,és alkalmas a genetikai rendellenességek okozta fejlõdési zavarok kiszûrésére. 12. héten van az elsõ,ez hüvelyi. 18-20. héten AFP eredménnyel a második,de ez már hasi.

Ugyanolyan, mint egy rendes UH, csak ez valami spec. gép, és alkalmas a genetikai rendellenességek okozta fejlõdési zavarok kiszûrésére. 12. héten van az elsõ, ez hüvelyi. 18-20. héten AFP eredménnyel a második, de ez már hasi.
Nálunk hasi uh volt a 12. heti
nálam is hasi volt

Akik mostanában Egerben szültek írjatok milyen most a kh? Mit kell vinni a babának? Van-e már ott 4d uh? Van valami ujj rendszer, lehet-e dokit fogadni, stb:-) Akinek nem volt fogadott orvosa hogy volt megelégedve?

Legjobb válasz: Bár már én egy éve szültem, hátha segít... Nekem volt fogadott orvosom és szülésznõm is. Van 4d UH, a simán is adnak képet, ha kérsz, e téren pozitív a változás! A babának kellett: pelenka, popsitörlõ kenõcs és kendõ. ruhát adtak, de ráadták a sajátot is! Ha érdekel valami írj nyugodtan, válaszolok bõvebben!

Bár már én egy éve szültem, hátha segít... Nekem volt fogadott orvosom és szülésznõm is. Van 4d UH, a simán is adnak képet, ha kérsz, e téren pozitív a változás! A babának kellett: pelenka, popsitörlõ kenõcs és kendõ. ruhát adtak, de ráadták a sajátot is! Ha érdekel valami írj nyugodtan, válaszolok bõvebben!
A kérdező hozzászólása: Szia!Segítettél, köszönöm:-)Én 2õt szültem ott, az elsõvel semmi nem kellett, a másodikkal az amiket leírtál!Az uh.ot nem tudtam és csodálom hogy van 4d:-D Ugyanott van ahol a sima(sztkban)?Nem tudod mennyi 1vizsgálat? A sima uh.adnak képet az tényleg jó, ez se volt anno:-/ 12.hetesre oda megyek akkor remélem kapok. Kinél szültél?Én Bagdánnál mindkettõt, de mostanában nem jókat hallok róla:-(Mondjuk nekem ez a baba császi lesz mert az elõzõk is azok voltak.Köszi ha írsz:-)
Hernádinál szültem, de ha váltani akarsz, ajánlom Friczet! Most a pajzsmirigyem miatt kerültem hozzá, és bánom, hogy nem hozzá jártam terhesgondozásra! A 4D UH 10 000 ft volt, ezért kaptunk dvd-t, színes és fekete-fehér képeket is, és elég sokáig moziztunk. Szerintem ne most menj erre, hanem késõbb! Mi a 18hetesnél voltunk! Nem az Sztk-ban van, hanem a kórházban a második emeleten! Külön idõpontot kell oda kérni! Dél körül mindig van ott valaki, aki ebben segít neked!

Mit jelent a kézi vizsgálat, és milyen a hüvelyi uh?

Legjobb válasz: A doki több dolgot is néz. Gondolom az elsö vizsgálatra vagy kivácsi. Elöször is kézzel megnézi a méhszájat, hogyan helyeszkedik el a méh, megnyomkodja a petefészkeidet az alhasadat. Méhszájnak zárva és feszesnek kell lennie, a petefészekben meg esetleges cisztákat keres. Aztán vesz rákszüréshez kenetet. Ès megnézi hüvelyivel(van néhány akinek vagy nincs hüvelyije vagy nagyon jó a sima ) Uh-al hova agyazódott be, és mekkora a magzat.

A doki több dolgot is néz. Gondolom az elsö vizsgálatra vagy kivácsi. Elöször is kézzel megnézi a méhszájat, hogyan helyeszkedik el a méh, megnyomkodja a petefészkeidet az alhasadat. Méhszájnak zárva és feszesnek kell lennie, a petefészekben meg esetleges cisztákat keres. Aztán vesz rákszüréshez kenetet. Ès megnézi hüvelyivel(van néhány akinek vagy nincs hüvelyije vagy nagyon jó a sima ) Uh-al hova agyazódott be, és mekkora a magzat.
A kérdező hozzászólása: Csak mert nálam úgy volt, hogy hüvelyi uh-t csinált és azt mondta, hogy nem vagyok terhes, ez mellé áll még két negatív teszt is, de még se vagyok biztos a dologba.
És mióta nem jött meg a menzeszed? Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? A hüvelyi uh nagyon pontos. Mindenkinél azzal állapítják meg a terhességet. Teljes mértékben belelátnak a méhedbe. Ha terhes lennél, a hüvelyi uh mutatná. A tesztek pedig szintén megbízhatóak. Szóval ezek alapján 100% hogy nem vagy terhes. Azért kérdezem, hogy mi miatt gondolod ennek ellenére másképpen?.:-)
ha voltál hüvelyi u.h.-on, akkor miért kérdezted hogy milyen..? ha ott nem láttak semmi terhességre utaló jelet akkor-nem hiszem hogy terhes vagy

Mire számíthatok a közeljövőben? Mikor milyen vizsgálatok jönnek? Köv. Uh után mi lesz?

Ma vagyok 5hetes és 6 napos.Ma voltunk UH 10mm,nagyon ari kis gömb még :D

Legjobb válasz: http://www.pocaklako.hu/vizsgalatok-a-terhesseg-alatt/vizsga..

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/vizsgalatok-.. én ezt néztem folyton, amit az elsõ küldött, abban sztem sok felesleges dolog van.
A kérdező hozzászólása: Én mindennek nagyon örülök, nem kell veszekedni, Köszönöm mindenkinek aki írt :)

Ma voltam 32 hetes uh-n, a méhlepény 1. fokban érett. Nektek ilyenkor milyen érettségű volt? Mit tehetnék, hogy nem "öregedjen" gyorsan?

Legjobb válasz: nem fog öregdeni gyorsan töklletes a hetedhez lesz ez még 3mas és 4 es is

nem fog öregdeni gyorsan töklletes a hetedhez lesz ez még 3mas és 4 es is
Utolsó, nem feltétlenül, én a 39.-ben 1. fokban érettel szültem.
Nyugalom nálam már a 30 héten 1-2 érettségû volt. Mégis 40 héten szültem. Ez ellene nem tudsz tenni semmit se.
Nekem ilyenkor már 2-ik fokban volt érett. Most a 38 hetesen 3-ik fokos, mégsem akar még megszületni a babánk..Semmit nem tudsz tenni, ezt nem tudod befolyásolni! 39+3hkm.
32 hetesen II-es, 36 hetesen már III-as. Kiirt napon született a kisfiam, nem volt gond belõle. Teljesen normális folyamat, a méhlepény elõregszik, a baba pedig megszületik a 38-40. héten.

Milyen a székesfehérvári 4D-s Uh-és mennyibe kerül? Be kell-e jelentekzni és mikor? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia. Mi júliusban voltunk,23 hetesen.Be kell jelentkezni,azt hiszem 1 hétre rá kaptam idõpontot,habár nem tudom minek,mert kb. 1 órát kellett várni.Egyébként a miénk egész jól sikerült.10.000 FT volt,a cd-t adják.Gratula a babához!!

Szia. Mi júliusban voltunk, 23 hetesen.Be kell jelentkezni, azt hiszem 1 hétre rá kaptam idõpontot, habár nem tudom minek, mert kb. 1 órát kellett várni.Egyébként a miénk egész jól sikerült.10.000 FT volt, a cd-t adják.Gratula a babához!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, neked akkor már megvan a baba?Neked is gratulálok.
Még nincs, de bármikor jöhet.csüt.-re vagyok kiírva.

Milyen a hűvelyi uh? Mit csinálnak ott látnak mindent?

Legjobb válasz: mármint ugy értem hogy zajlik az egész vizsgálat.fáj?

A kérdező hozzászólása: mármint ugy értem hogy zajlik az egész vizsgálat.fáj?
...bemesz a rendelobe, a doki magayraz, majd nem rendes uh-n hanem huvelyin nez meg... ...ugyan ugy felfekszel az agyba , csak elotte leveszed a bugyidat, majd van 1 bot szeru vmi(palca), olyasmi vastag mint a huvelyk ujjod, a vegen kicsit dudorosabb, arra huz 1 ovszert, majd azt is bezselezi es bedugja, de ha jo a nodokid mint nekem akkor meg sem erzed!(Az elozo nogyogyaszom no volt es nagyon fajt mikor csinalta, valtottam is pasira!) ...jaj, azt elfelejtettem irni h a 2 oklodet a popsid ala kell rakni elotte, h fentebb legyen a csipod. Nem nagy valami es szamomra fele olyan kinos sem volt mint mikor kukkolja...:o)...igy csak a monitort bamulja. Nem kell izgulni!
Olyan, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. A hüvelyi uh vizsgálófeje olyan, mint egy mû... A doki azt helyezi be. Nekem egyáltalán nem fájt, de ez valószínûleg dokifüggõ, mert vannak, akik erõs fájdalomról panaszkodnak. Nekem jó dokim van, én szinte meg se éreztem. Az az elõnye a hasi uh-val szemben, hogy hamarabb látszik vele, ha terhe vagy.
A kérdező hozzászólása: kõszi csak valaki azt mondta nagyon fájdalmas.fõleg el van zárodval a petevezeték
nem kell izgulnod, nekem sem fájt egyszer sem. és igaza van annak a válaszolónak hogy az sokkal kínosabb amikor õ turkál és kukkol. :)
"kõszi csak valaki azt mondta nagyon fájdalmas.fõleg el van zárodval a petevezeték" Itt vagy felreertettel vmit, vagy nagy anatomiai hianyossagok vannak :) A huvelyi uh. a terhesseg megallapitasahoz hasznalatos alt, meg mehszajat nezni, ill, a mehet es belsejet, mert jobb kepet ad, mint a hasi (kozelebb van az uh. fej). A petevezetek elzarodast is uh-val nezik eloszor, de mivel az nem a huvelyben van, ha el is van zarodva, nem tud huvelyi fajdalmat okozni!
Csatlakoznék az elõzõ hozzászólóhoz. Ami fáj sokaknál az az ún. hsg, amikor kontrasztanyagot fecskendeznek a petevezetõkbe és ultrahanggal nézik el van-e záródva. Ha a folyadék gond nélkül halad, nincs gond, ugyanakkor ha el van záródva fájdalmas lehet - ugyanakkor ez a vizsgálat is mindössze 10 perc és túlélhetõ. A hüvelyi ultrahang nem a petevezetõket vizsgálja mint írták is feljebb, hanem a méhet, petefészkeket.(pl. ha van cisztád azt jól meg lehet kukkantani vele)
szia..és nem utolso sorban üres holyaggal kell menned hogy jobban látszodjanak a dolgok.:D

Milyen volt a babátok mérete 36 hetesen? Súly, hossz, has, fej stb érdekelne. Mit jelenet a uh-os papíron a Kzs. Ri:0, 63 hallottam dobogást de azt hiszem az áramlást nézte.

Nekünk a méreteink: bpd 92mm, ac 312mm fl 69mm lepény II fokban érett 2800g a saccolt súly a hossz 47cm. Félek a hogy téraránytalanság lesz mert elég alacsony vagyok 45kg-ról kezdtem. Mondta is a doki hogy hozzám képest elég nagy. A mi méreteink milyenek????

Legjobb válasz: A doki szerint korának megfelelõ.

A kérdező hozzászólása: A doki szerint korának megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babához, sok boldogságot:) :)
Míra Anyu voltam az elözõ! Az elfelejtettem odaírni.
Sziasztok! Mi is megszülettünk aug. 23-án röpke 1, 5 óra alatt természetes úton gátvédelemmel egy kis felületi repedéssel. 4200gr 58cm.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. 19.-én 6.05kor 24 óra vajúdás után császárral lett meg a kislányom. 3300g 50cm. Tegnap jöttünk haza jól vagyunk mindketten:)
Sziasztok! Mi Somogy megyeiek vagyunk. Majd én is mindenképp visszanézek , hogy mi újság veletek. És majd én is megírom, hogy velünk mi van-volt vagy lesz. Még egyszer minden jót nektek!
Szia Mira-anyu! :-) Neked is minden jót! :-) Én is megírom, akkor legalább Ti már kicsit rákészülhettek, mert Én kicsit elõbb vagyok...:-) Bár erre nem lehet... amúgy érdekes, hogy milyen sok kislány születik mostanában... Mi Bp-iek vagyunk... Mesi-anyu :-)
A kérdező hozzászólása: Na ha megszültem ehhez az üzihez leírom hogy mi volt ha van kedvetek ti is írjátok meg a nagy eseményt:) Úgy látszik sok kislány választja az augusztus közepe-végét a születésre:) :) Én Szolnok megyei vagyok hát ti??
Én vagyok a harmadik aki 25-re van kiírva. A mi kislányunk Míra lesz. És én is mind a kettõtöknek könnyû szülést és minden jót kívánok! Sziasztok!!! :-)
Nekem is volt egy tavaly, el kellett vetetni, mert genetikai rendellessége volt...:-( Õ is kislány lett volna... Nekünk elég gáz volt, majdnem szétmentünk nagy bánatunkban, de gyõzött a szeretet :-) A férjem most olyan mint aki nem is normális komolyan, annyira örül...:-) Minden jót Neked, és könnyû szülést!(vagy ezt már írtam??? :-))) szióka
A kérdező hozzászólása: Az elsõ lesz, bár tavaly augusztusban elment egy de úgy fogjuk fel hogy most vissza jött felkészülten:) Az biztos hogy már nagyon várjuk teljesen be vagyok sózva és persze a párom is de õ úgyis máshogy éli meg:)
Köszi :-) nagyon szép név a Gréta, különleges...:-) A mienk Emese Tímea lesz. :-) Nekem elsõ babó, Neked is?
A kérdező hozzászólása: Szorítok persze. Hogy fogják hívni a pici lányt? A mienk Gréta lesz:)
Elsõ vagyok! De jóóó, gratulálok, és könnyû szülést kívánok! Nekem szoríts légyszi így ismeretlenül is, mert Én ma már 38+4 vagyok...bármi lehet... szió
Mi is ma voltunk a 36 hetes Uh-on. A mi méreteink: BPD: 9cm AC: 34 cm FL:7cm a méhlepény II fokban érett. a súlyát 3100 gr.-ra saccolták. Szerintem szinte teljesen egyformák a méretek. Nálunk is kislány lesz, és augusztus 25-re vagyunk kiírva.
A kérdező hozzászólása: Én ma voltam vizsgálaton 36+3 naposan és nekünk is kislány lesz. Augusztus 27.-ére vagyunk kiírva:) :)
szia! szerintem a kzs=köldökzsinór, de ez csak tipp, a másikat sajna nem tudom, de biztos okés, ha azt mondta, hogy korának megfelelõ, meg nekem van táblázatom, és a szerint is jók a méretei a babódnak. Az enyém 36hét, 5 naposan: bpd:95mm fl:71mm ac:330mm súlybecslés:3230g :-( lepény II fokban érett szval kb egyformák a babóink kb. :-) Az enyém kislány lesz, Neked?
Én is gratulálok nektek és minden jót, sok boldogságot!!!! Míra Anyu :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!