Találatok a következő kifejezésre: Milyen a teszt Mennyire (29 db)

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

Milyen érzékenységű a Clearblue teszt? Mennyire megbízható a végeredmény?

Fórumokon 10-es, 50-es érzékenységeket írnak, de a papíron meg 25mNE/ml van.

Legjobb válasz: És a HCG szint mértéke milyen gyorsan változhat a vizeletben? Nem lehet hogy 1 nap alatt annyit nõt, hogy már másnap pozitív eredményt mutatot neked, és nem a teszt miatt volt? Én 28-án teszteltem halvány pozitívat Gabriellel. Igaz nagyon halvány, de azt mondják a halvány pozitív is pozitív. :)) Viszont azt tanácsolták, hogy várjak legalább 1 hetet és akkor teszteljek újra. Amit csináltam tesztet 28-án, az a nemvárt mensi 2. napján volt, de viszont volt egy kis vérzésem, kb. 1,5 napig, de mensinek nem mondanám. Kb. 3-4 napja borzalmasan vagyok, émelygek, és hányingerem van, hánytam is néha. Kicsi szúrkál a hasam, de még kellemesnek is mondanám. :) Felvagyok fújódva mint egy lufi (pedig alig eszem), és fõleg estére akkora a hasam, mint egy óriás lufi :)(fõleg a szeméremdomb és a köldök között). Szerintetek lehet most szombaton a teszt pozitív?

A kérdező hozzászólása: És a HCG szint mértéke milyen gyorsan változhat a vizeletben? Nem lehet hogy 1 nap alatt annyit nõt, hogy már másnap pozitív eredményt mutatot neked, és nem a teszt miatt volt? Én 28-án teszteltem halvány pozitívat Gabriellel. Igaz nagyon halvány, de azt mondják a halvány pozitív is pozitív. :) ) Viszont azt tanácsolták, hogy várjak legalább 1 hetet és akkor teszteljek újra. Amit csináltam tesztet 28-án, az a nemvárt mensi 2. napján volt, de viszont volt egy kis vérzésem, kb. 1, 5 napig, de mensinek nem mondanám. Kb. 3-4 napja borzalmasan vagyok, émelygek, és hányingerem van, hánytam is néha. Kicsi szúrkál a hasam, de még kellemesnek is mondanám. :) Felvagyok fújódva mint egy lufi (pedig alig eszem), és fõleg estére akkora a hasam, mint egy óriás lufi :) (fõleg a szeméremdomb és a köldök között). Szerintetek lehet most szombaton a teszt pozitív?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szombaton reggel tesztelek, meglátjuk milyen eredményt hoz! Remélem pozitívat! :)
Ezeket a teszteket mindegyiket szigorúan ellenõrzik, mielõtt forgalomba kerülnének. Lehet, hogy többféle van ebbõl a márkából is, különbözõ érzékenységûek, több olyan mrka van, amelyiknél így van. Az biztos, hogy csak úgy ok nélkül pozitívat nem mutatnak a tesztek, ha negatív, akkor pedig annak 2 lehetséges oka van: vagy tényleg az, vagy pedig még nem tudja kimutatni a terhességet, mert nem volt elég hormon a vizeletben, ami elszínezhette volna a csíkot.
Én erre a tesztre esküszöm:) Nemvárt elött 4 nappal délután erõs pozitív. Biztos vagyok, hogy a következõnél is csak ilyet használok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem vártam szombatig, megcsináltam ma a tesztet, és negatív! :( Amit baromira nem értek, mert 1 hete hányok, émelygek, puffadok, minden bajom van. Fogytam három kilót, és ennek ellenére akkora a hasam mint egy lufi...
A hcg naponta duplázódik a szervezetben. A tesztrõl: nekem kifejezetten a Clearblue volt a legmegbízhatóbb. Sõt, a barátnõmnek az összes terhességét (3 volt) csak és kizárólag csak ez mutatta ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és jelentkezem! :)
Drukkolok Neked!Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény! :)
Nekem a Gabriel volt az egyik, ami egyértelmûen kimutatta a pozitívot.Nem hiszem, hogy 1 nap leforgása alatt ekkora különbség lenne.Várj még pár napot, aztán próbáld meg ismét, de egy másik féle teszttel, mint a Gabriel.
Érdekes, mert nekem eddig 2 terhességem volt.Mindegyiknél ezzel a fajtával teszteltem elõször és mindegyik negatív volt.Másnap másik féle, azon pedig iszonyat erõsen látszott a csík.Tehát nem azzal volt a baj, hogy alacsony a HCG szintem.Én csalódtam benne. :(
:(

Milyen tapasztalatok vannak a Qpidó teszttel? Mennyire megbízható? Hol lehet beszerezni és mennyi az ára?

Legjobb válasz: A legérzékenyebb. 10es! És megbízható! Kb 1500-2000 Ft, és gyógyszertárban kapható, bár elég ritkán, lehet, hogy megrendelésre hoznak csak, - akkor rendeltetsd meg nyugodtan!

A legérzékenyebb. 10es! És megbízható! Kb 1500-2000 Ft, és gyógyszertárban kapható, bár elég ritkán, lehet, hogy megrendelésre hoznak csak, - akkor rendeltetsd meg nyugodtan!

Integrált vagy kombinált teszt? Mi a különbség és melyik a jobb? Ki milyet csináltatott és mennyibe került?

Legjobb válasz: Kombinált-majdenm 2 éve a Margit kórházban - ingyenes volt, integráltat nem csináltattam,egyébként az mindehol fizetõs. Egyik sem ad 100 % os eredményt. (Nekem amúgy amniocentézisem volt) kombinált: http://www.downszures.hu/kombinalt_index.php integrált:http://www.downszures.hu/integralt_index.php Van még a 4 markeres teszt, ha már több vagy mint 14 hetes:http://www.downszures.hu/tobb_index.php

Kombinált-majdenm 2 éve a Margit kórházban - ingyenes volt, integráltat nem csináltattam, egyébként az mindehol fizetõs. Egyik sem ad 100 % os eredményt. (Nekem amúgy amniocentézisem volt) kombinált: http://www.downszures.hu/kombinalt_index.php integrált:http://www.downszures.hu/integralt_index.php Van még a 4 markeres teszt, ha már több vagy mint 14 hetes:http://www.downszures.hu/tobb_index.php
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! :) Még csak 10 hetes vagyok csak gondolkodom rajta, hogy melyik legyen.
Nekem kombinált teszt volt Nyíregyházán..az ingyenes volt..
általában a kombinált tesztet már majdnem mindenhol csinálják és ahol csinálják ott a 16 hetes afp vérvétel már integrált kéne legyen nekem így volt és teljesen ingyen persze vannak a magánklinikák ahol jó sokat elkérnek érte érdeklõd meg hogy ahova jársz terhes gondozásra ott csinálják-e a kombináltat
Utcsó, te hova is jársz?

Mennyi a max ciklushossz clostival? Ma vagyok a 35. napon és a teszt nega lett. MI lehet? Nem hatott, vagy mégis baba van? Kb a 18. nap lehetett pé-m. Nektek milyen hosszú ciklust csinált?

Legjobb válasz: A teszt nekem a 37. napon volt épphogy halványan pozitív. de volt már máskor is ilyen hosszú tõle a ciklusom:)Ne add fel:) 13 heteske

A teszt nekem a 37. napon volt épphogy halványan pozitív. de volt már máskor is ilyen hosszú tõle a ciklusom:) Ne add fel:) 13 heteske
A kérdező hozzászólása: Januárban majd megyek hozzá, azóta nem beszéltem vele mert szabin van. Jan 2.3.hetében fogok menni mindenképpen ha megjön ha nem. De én ezt nem értem. Closti nélkül 36-43 napos ciklusaim voltak. Abban bíztam hogy baba lesz, de a ma reggeli teszt nega lett. Legalább a ciklusomat állította volna be, azaz lenne pé-m.
Honnan tudod, h a 18. napon volt péd? Méred a hõd, teszteltél?? 2. válaszioló
Szia! A closty nem mindenkinek állítja be a mensest. Nekem átlag 30-32 napos volt, aztán múlt hónapban 47, de sajna baba sehol... Várj még egy kicsit. Számold ki, hogy kb mikor lehetett a beágyazódás és azt követõ 3. nap csinálj tesztet...ha az is negatív, akkor sajna nincs baba.
nekem a closti 1 napot húzott csak ráû az elsõ hónapban. Megjött, de szerintem kevesebb volt, mint szokott, de baba tutira nincsen. :( Ha nem jön meg a 7végéig, akkor tesztelj! A dokiddal miben maradtatok???
A kérdező hozzászólása: Nyák, az ovu teszt a 17.nap volt pozitív így kb a 18.nap reped(hetett) meg a tüszõ.
Sokkal jobb, érdemes kipróbálni!
Én már voltam. Jó volt. :-) (sokban különbözik, pl. személyesen, papíron kell kitölteni, kevesebb feladat van, csak ábrás feladatok vannak (tehát nincsenek az online teszthez hasonló feladatkategóriák), idõben nincs korlátozva egy-egy feladat, csak az összidõ stb. stb.... - emellett találkozni lehet 1-2 mensással, akik elmondanak néhány érdekes vagy érdektelen dolgot az IQ-ról meg az egyesületrõl... de ezek már csak érintõlegesen vonatkoznak a kérdésedre :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Utolsó, ez a teszt mennyire "kemény"? Nekem a mensás online teszten 130 jött ki, bár nem tudok túl gyorsan és jól fejben számolni, szóval ott valószínûleg sokat hibáztam. Megcsináltam ezt is, de irreálisan sok jött ki, 143. Biztos jó ez a teszt? Ha itt ennyi az eredményem, és nem találtam különösebben nehéznek (egy-két kivétellel) akkor a mensás teszttel sem lesz nagyon problémám?
2xSü-nek: Ha kutyafuttában kitöltöttem a belinkelt tesztet és 126 lett, az azt jelenti, hogy érdemes lehet a mensa-nál próbálkozni? :)
Persze, hajrá! :)

Mennyire befolyásolja az, hogy miből szereztem a diplomám azt, hogy milyen munkakörbe tesznek?

Legjobb válasz: Semennyire. Láttam már közgazdászt gázgödröt ásni.

Semennyire. Láttam már közgazdászt gázgödröt ásni.
Semennyire Tök mindegy milyen diplomád van. Ma már nem számít Agrármérnöki diplomával ismerek középvezetõt sportmultiban...

Milyen a honvédségnél a PSZICHIKAI ALKALMASSÁGI teszt? És nõknek mennyit kell fizikálisan teljesíteni? Hány fekvõ? Stb

pontosabban arra lennék kíváncsi hogy milyen kérdések vannak általában egy ilyen tesztben? és hogy humán dolgokra/tantárgyakra kell e számítani matek,fizika,töri?

Mennyire igaz, hogy egy nőt nem az tesz széppé, hogy hogyan öltözködik, sminkel, milyen a haja?

Egyik osztálytársam pl.szemüvegr?l kontaktlencsére váltott, és teljesen megváltozott az arca,de a fiúk szerint nem lett szebb így se.

Legjobb válasz: Vannak nõk akik nem szépek de vonzzák a férfiakat.A kisugárzás fontosabb.

Vannak nõk akik nem szépek de vonzzák a férfiakat.A kisugárzás fontosabb.
Nekem sem a külsõ a legfontosabb egy nõben, de ha már arról van szó, akkor engem se érdekel az öltözködés, smink, ilyesmi, fontosabbak a természetes adottságok.
Például a kisugárzás, az arc és az alak fontosabb. Ha ezek rendben vannak, rongyokban és kócosan sem leszel csúnya.
16:25: Nálam a haj az egyik elsõ dolog, amit megnézek.
Ez így van. Aki tetszik, az reggel, felkeléskor, kócosan és nyúzottan is ugyanúgy tetszik. Ha csak akkor tetszene, amikor ki van öltözve, be van lõve a haja és fel van vakolva a pofája, mint az állat, ott már rég nagy baj van. Mondjuk alapból utálom a sminket (max. nagyon szolidan), a festett körmöt, a mûkörmöt, a festett hajat, a szoláriumot, a tetkókat, a mûhajat, mûszempillát, a hosszú körmöt, a piercingeket és mindent, amivel sok lány megpróbálja elfedni az esetleges karakteres, szép vonásait, és megpróbál hajszálra olyan lenni, mint mindenki más.
Úgy hallottam, a férfiak sohasem a ruhát és a frizurát nézik.
A kérdező hozzászólása: hanem?
"Az aki kék, az reggel is kék" (8) :D

Milyen érzékenységű teszttel nézik a laboros vizeletvizsgálaton, hogy terhes vagyok-e? Mennyire ad biztos eredményt?

Legjobb válasz: semmilyennel! laborban a vizelet összetételét,kémiáját vizsgálják. vérbõl szokták a bhcg hormont vizsgálni,de ezt is csak akkor ha az orvos kéri!

semmilyennel! laborban a vizelet összetételét, kémiáját vizsgálják. vérbõl szokták a bhcg hormont vizsgálni, de ezt is csak akkor ha az orvos kéri!
A kérdező hozzászólása: Na jó, köszönöm a kioktató választ! DE ÉN A VIZELETET KÉRDEZTEM, MERT HOLNAP LE KELL ADNOM A LABORBA. Valaki esetleg, aki válaszolna nekem?:)
Az elsõ válaszoló szerintem nem kioktatni akart. Amit leírt ez a tény. Gondolkozz már szerinted egy laborban tesztekkel nézik, hogy valaki terhes-e, azt megteheted te otthon.
A kérdező hozzászólása: Igen, teszttel nézik...ez az olcsó magyar egészségügy..csak azt nem tudom, hogy milyen erõsségûvel.
Szia, a kérdezõnek teljesen igaza van, minden laborban van teszt, nekem is nézték azzal nem tudom, hogy milyen érzékenységû de negatív lett, viszont a mensim nem jött meg így a doki kért egy béta hcg vizsgálatot és a nega vizeletes teszt ellenére vérbõl már kimutatható volt a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!