Találatok a következő kifejezésre: Milyen a szomszéd (45 db)

Van két macskám (azaz csak volt). Egyikük már lassan 2 hete eltűnt, mint kiderült, a szomszéd mérgezte meg, ugyanis ő csirkéket tart, és az egyik macskám nemrég elkapott egyet.Mit tegyek? Milyen jogaim vannak, és érnek-e ezek valamit?

Én akkor személyesen kértem bocsánatot, valamint természetesen kifizettem a kárt (szerintem többet is, mint amennyit ért). Elmagyaráztam neki, hogy nem áll sem módomban, sem szándékomban a lakásba zárni a macskákat, mikor itt az óriási kertünk, és kedvükre szaladgálhatnak. Miután kártalanítottam, úgy látszott, ki van engesztelve. Erre most kiderül, hogy megmérgezte a macskámat..nem érzem fairnek a dolgot.

Legjobb válasz: Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!

Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!
Ha tényleg van bizonyítékod arra hogy õ tette, és tényleg nem fejezi be ezt a kis "játékát", akkor szerintem is menj az állatvédõkhöz.Az állatvédõk természetesen nem fognak ellened is "vádat" emelni, hogy a macskád megölte a tyúkját, mivel az a macska volt, és a cicáknak ez eleve benne van a természetükben.Ráadásul te még meg is fizetted a kárt. Remélem megjön az esze a szomszédodnak! :)
Teljes mertekben egyetertek a elottem szoloval.
Mibõl gondolod, hogy õ tette ki a mérget? Egyébként én is egyetértek az elsõvel.

Milyen jogszabály van arra ha én ablakot akarok rakni a szomszéd felé?

Legjobb válasz: 60x90-eset tehetsz, annál nagyobbhoz a szomszéd engedélye kell.

60x90-eset tehetsz, annál nagyobbhoz a szomszéd engedélye kell.
perben lehet kicsikarni a nyilatkozatot vagy fizetsz neki és kiadja
ha a saját zárt kertedben van könnyebb a helyzet. Ha osztott udvar akkor nem. Én ismerõsöm úgy oldotta meg , hogy bevakolta a szomszéd falát is egyik oldalon ahol romos volt, cserébe bele ment. Vannak ilyen köcsög emberek de ez van. Ügyvéd mindent elmond 20 perc alatt. Ismerek olyan esetet is ahol bõvítettek, és per lett belõle a szomszéddal. A szomszéd kapott 90 000 Ft ot , és zajlik az élet tovább nyugodtan. {ügyvédre többet költött :) } szóval jogilag menj ügyvédhez, ha nem fogadod meg nem kell fizetned de tudni fogsz mindent.


Mi udvarunkra néznek a szomszéd ablakai. Milyen módja lehet annak, hogy kerítést, falat húzzunk fel elé?

A törvény mit mond?

Legjobb válasz: Elvileg nem is nézhetne a ti udvarotokra a szomszéd ablakai. Maximum csak kis ablakok (pl. fürdõ, kamra), de abban is tejüvegnek kellene lennie. Az én szomszédom is csak így kapta meg az építési engedélyt. Persze a tejüveg elmaradt jó magyar szokás szerint. Én nemes egyszerûséggel gyorsan növõ tujákat ültettem az én területemre. Feljelenteni úgyse fog (bár nem is tud miért), mert akkor lebukik, hogy nincs tejüveg. Pár év alatt szépen megnõttek, Gondolom szép látvány ha kinéznek az ablakon (már ha felállnak valamire)

Elvileg nem is nézhetne a ti udvarotokra a szomszéd ablakai. Maximum csak kis ablakok (pl. fürdõ, kamra), de abban is tejüvegnek kellene lennie. Az én szomszédom is csak így kapta meg az építési engedélyt. Persze a tejüveg elmaradt jó magyar szokás szerint. Én nemes egyszerûséggel gyorsan növõ tujákat ültettem az én területemre. Feljelenteni úgyse fog (bár nem is tud miért), mert akkor lebukik, hogy nincs tejüveg. Pár év alatt szépen megnõttek, Gondolom szép látvány ha kinéznek az ablakon (már ha felállnak valamire)
a törvény azt mondja, hogyha a hát nincs legalább 5 méterre a kerítéstõl, akkor nem lehet ablaka felétek, csak kis szellõzõ ablak. tehát azt csinálsz amit akarsz. ha akaros, akkor bevonod a kerítést nádszövettel és máris kész a fal
De hogy kerültek az ablakok oda?Mert azt valamikor meg kellett építeni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos régi építésû a ház, akkor még nem volt ez a szabály...
Mogyoróbokor. Gyorsan nõ, átláthatatlan. Nekünk az volt az egyik kerítésnél, hogy ne lássanak be.

Közös pincénk van a szomszéddal. (panel) Megvásárolhatjuk az ő részét is, hogy az egész a miénk legyen? Milyen áron mennek a pincék? Hol tudok ennek utána nézni?

Legjobb válasz: Igen! Leginkább az érintett szomszéddal beszéld meg, aztán ezt persze a társasház tulajdoni viszonyaiban is dokumentálni kell.

Igen! Leginkább az érintett szomszéddal beszéld meg, aztán ezt persze a társasház tulajdoni viszonyaiban is dokumentálni kell.

Milyen büntetés jár azért, ha feljelent a szomszéd mert a panellakásba este 10 után hangos a zene?

Mik a következményei?

Legjobb válasz: kijön a rendõr és megkér udvariasan, hogy halkítsd le...te lehalkítod és szépen elköszöntök egymástól ha rendszeresen csinálod, akkor viszont birtokvédelmi eljárást indíthat ellened a jegyzõnél, aki meg fog bírságolni kemény pénzekre, ha rád lehet bizonyítani, hogy szándékosan zavarod a szomszédot

kijön a rendõr és megkér udvariasan, hogy halkítsd le...te lehalkítod és szépen elköszöntök egymástól ha rendszeresen csinálod, akkor viszont birtokvédelmi eljárást indíthat ellened a jegyzõnél, aki meg fog bírságolni kemény pénzekre, ha rád lehet bizonyítani, hogy szándékosan zavarod a szomszédot
Én szomszédomnak sok pénzébe (nemtudom mennyibe) került mert folyton zavarta az egész lépcsõházat a hangos zenéjével hajnali 2 kor. Rendõr többször is megkérte hogy vegye le a hangerõt de ez kb 2szer volt hatásos azóta [email protected] rá.
ja de jó tudni, hogy már nem létezik ez az este 10 utáni dolog, hanem elvileg egész napra ugyanaz a dB hangerõ van meghatározva, amit persze mérni nem tudnak, csak úgy szubjektíven hangos vagy nem hangos ...
Ugyanaz mintha este 10 elõtt hangos.
Jó lenne tudni, de azért, nem árt megfeledkezni róla, hogy mások ilyenkor aludni akarnak. Nem hiszem el, hogy egyesek, miét a mások kárára szeretnek szórakozni, pedig rengeteg más lehetõség is van rá (csak keresni kell és kész).
30ezer ftig terjedõ helyszíni bírság, a rendõr dönt h kiszabja vagy csak figyelmeztet.

Milyen módszerrel tudnám távoltartani kertemtől a szomszéd macskáit?

Nem azzal van a bajom, amikor rajtuk van a happáré,az id?vel elmúlik.De van egy viszonylag nagy (370négyszögöles) szépen gondozott, rendszeresen nyirt pázsitfelületes kertem.Ritka az a nap, amikor hol itt, hol ott találok különböz? halmazállapotú "macskacsomagot".

Legjobb válasz: Egy méretes kutyával. A macskát nem lehet a csavargástól visszatartani ezért a szomszédot hiába is okolod. A macska csak a homokos földre piszkít,és azt is elkaparja. Nem életszerû amit írsz, hogy naponta csomagokat találsz. Ez vagy nem igaz, vagy más állat okozza. Például nyest, menyét...

Egy méretes kutyával. A macskát nem lehet a csavargástól visszatartani ezért a szomszédot hiába is okolod. A macska csak a homokos földre piszkít, és azt is elkaparja. Nem életszerû amit írsz, hogy naponta csomagokat találsz. Ez vagy nem igaz, vagy más állat okozza. Például nyest, menyét...
Elõzõnek: na persze, ha a gyerekek taposóaknákon hemperegnek, tutira nem lesz többé gond a macskaszar. Zseniális vagy.:P
A kérdező hozzászólása: 18:51-es. Kár, hogy nem vagy a közeli szomszédom, (bár ki tudja?), mert minden kétséget kizáróan a megtapasztalhatnád a füben hagyott macskaszart.(Menyét meg nyest nincs a közelben, leginkább sündisznó, de az más kategória!
A kérdező hozzászólása: A "naponta" szót nem használtam! Ritka az a nap.. inkáb ezt, de négy macska van a szomszédba.Kutyám nincs
Nekem öt macskám van, mindig is voltak macskáink, de soha életemben nem láttam még füvön macskaszart. A macskák földre vagy homokba kaparnak maguknak lyukat, abba végzik a dolgukat, aztán betemetik. Kutyát aztán végképp nem ajánlok emiatt, mert a kutya viszont simán elvégzi a füvön a dolgát, és sokkal nagyobb rakást termel, mint egy cica.
Kutyával próbálkoztál már?
Ez mondjuk nem igaz, hogy nem szarik a macska a fûre. Enyémekkel is elõfordul. Akkor befenyítem õket, és egy darabig nem csinálják. Próbálj cserepes levendulákat pakolni a gyepre, esetleg bele is lehet ültetni. Van valami macskariasztó fû is , a neten biztos megtalálod. Egyéb esetekben pedig kutya.
Hidd már el, hogy nem [email protected] a macska a fûre!!!
Taposóakna, szögesdrót? :D
Amúgy elég furcsán fogalmaztál. Ha ritka az a nap , akkor miért zavar ? Nincs neked inkább macskafóbiád ? Menyét, nyest bárhol elõfordul. Budapest belterületein is. Költözz panelbe ha ennyire zavar...

Milyen megoldást tanácsolnátok erre a szomszéd problémámra?

Szomszédunk egy idegesítõ nem normális fazon. Sokat dolgozunk ellentétben vele. Folyton partikat rendez a haverjaival, kiabálnak, üvöltenek mivel nem hallják egymás hangját a üvöltõ zenétõl részegségükben. Õ egyedülálló (elvált) mert az volt felesége nem bírta az alkoholizálását. Többször is több alkalommal próbáltunk vele beszélni "józan" állapotban, hogy mi hajnalban kelünk dolgozni, van egy 10 éves fiúnk aki iskolás és szintén reggel kell iskolába. Én már a terhességem vége fele tartok (pár hetem van), férjem Hétfõtõl-szombatig dolgozik - hogy legyen szíves korrigálni a hajnal 3-4-ig tartó partiját de mind hiába. Nem lehet vele beszélni mert leüvölti a fejemet azzal az érvvel, hogy mi is szoktunk bulizni hajnalig ami persze egyáltalán nem igaz, mert még idõnk se lenne rá, örülünk ha alszunk és kipihenjük magunkat másnapra! (persze ha tudjuk)

Legjobb válasz: Azt nem értem miért nem hívtál eddig rendõrséget. Tudtommal több alkalom után automatikusan pénzbüntetést kap, méghozzá elég szépet.

Azt nem értem miért nem hívtál eddig rendõrséget. Tudtommal több alkalom után automatikusan pénzbüntetést kap, méghozzá elég szépet.
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam "normális" úton elintézni, de sajnos ez nem sikerült.. nem lehet vele beszélni, mert már elitta az eszét (persze ha volt neki olyan)
Ha nem ért a szép szóból, akkor nem tehetsz mást, mint minden egyes alkalommal rendõrt hívsz, és majd szépen leszokik errõl a hajnali bulikról. A szemetelésrõl, meg a vergõdésrõl meg mindig készíts felvételt (fotó és videó), és ezeket is majd felhasználhatod ellene, ha megint kijön rá a rendõrség. Így majd leszokik errõl a dologról, muszáj lesz.
A kérdező hozzászólása: képeket csináltam már a telefonommal a szemetelésrõl, de a rendõrség szerint kerülhetett oda bárhogyan.. tehát nincs Õ rajta a képen miszerint épp oda áthajítja ezért nem tudnak mit tenni......
Amikor legközelebb bulizik 10 után és csak bömböl a zene, akkor kell kihívni a rendõrséget, aztán újra és újra addig, amíg meg nem unja a kedves szomszéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy lesz biztos, ha nem megy szépen. Remélem fognak vele mit kezdeni mert már unalmas és idegesítõ. Köszönöm a válaszokat!
Van még egy olyan lehetõség, hogy a jegyzõnél kérsz birtokvédelmet csendháborítás miatt.Nem tudom mi a menete de érdemes rákérdezni, hátha bejön.
Jól meg kell verni. :D Vagy jegyzõ, amit felettem írtak és persze ha a képet nem fogadják el a rendõrök, kamerázd le ügyesen. Hallottam olyat is, hogy valaki elköltözött hasonló alak miatt, de az szerintem túlkapta... Én biztosan elrendezném, ha nem tudnék tõle aludni akkor meg fõleg...

Milyen munkát végezhet a szomszéd, hogy 5-6 órát kell elmennie?

Én azért tudom, mert tanulok és ugye az íróasztalom az ablak előtt van, és látom délután, hogy elmegy otthonról kb 4 kor, és este 10-11 kor már haza jön.

Legjobb válasz: Könnyen lehet, hogy emellett otthon is dolgozik - pl ha számítógépes munkája van. Amikor elmegy, az csak megbeszélés, munka leadása meg új munka elhozása. De adott esetben "véletlen" összefuthatsz vele és megkérdezheted töle.

Könnyen lehet, hogy emellett otthon is dolgozik - pl ha számítógépes munkája van. Amikor elmegy, az csak megbeszélés, munka leadása meg új munka elhozása. De adott esetben "véletlen" összefuthatsz vele és megkérdezheted töle.
Nem volna egyszerûbb ezt tõle megkérdezni?Ha szomszédod akkor állj le vele beszélgetni.
A kérdező hozzászólása: Még sosem beszéltem vele, így elég ciki lenne, ha "helló, a szomszédban lakom, mit dolgozol, hogy nem vagy egésznap munkában? :) " De köszi a tippelést! :D
Ha nem vagytok beszélö viszonyban, akkor elöször néha fuss össze vele, és csak utána érdeklödj, pl. hogy hol dolgozol, mert munkát keresek, nincs-e ott egy hely üresen? Mellesleg könnyen lehet, hogy 4-ig dolgozik otthon, és utána szórakozni megy....
Ha tudod, mikor indul útnak állj ki a kapuba, és állítsd meg, hogy nem látta e a macskád véletlen mert hívod de nem jön.Õ mondani fogja, hogy nem de siet melózni(ha szerencséd van ezt mondja)és akkor te meg rákérdezel hol melózik.Ha meg nem ezt válaszolja akkor most hirtelen nem jut eszembe mit mondj :-D
Már vége az iskolai oktatásnak, hogy a suhanc gyerekek itt szövegelnek feleslegesen kedves elõttem író?
sztem délutánig hegyezi a cerkát és utána megy anyuért:)
Kb. milyen idõs, kedves Kérdezõ? Mert például lehet esti mûszakban árufeltöltõ a hipermarketben, vagy benzinkutas (fõleg, ha tud autót tankolni :D). Remélem tudtam segíteni!
Szerintem itt cikibb kérdezgetni. Odamenni hozzá nem az. Ki nevelte beléd ezt a baromságot? Ismétlem: nem az. Az ember eredendõen kíváncsi. Sokkal rosszabb bugyuta terelõutakon érvényesíteni ezt vagy önbecsapó módon letagadni ("á, én nem"). Éljen az egyenesség! Én tudom értékelni és igazából, ha kilép a buta, konvencionista gondolkodásból az illetõ, akkor õ is fogja tudni értékelni. Nem kell, hogy értsd ezt most, elég, ha elhiszed.:)

Milyen szuperhős ruhába öltözzek hogy a szomszéd megijedjen?

Lopja wifiről a netem de még nemrég költöztek be nem találkoztunk egyszer sem.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy valami szuperhõs jelmez kéne, valami sokkal ilyesztõbben gondolkozz. Lehet fekete csuklyás valami késsel/karddal!nagy bottal vagy ilyesmi. Éjszaka becsöngethetsz hozzá, sikoltozhatsz meg ilyenek. Azért vigyázz magadra, nehogy lelõjön, vagy ilyesmi. Sok sikert!

Nem hiszem, hogy valami szuperhõs jelmez kéne, valami sokkal ilyesztõbben gondolkozz. Lehet fekete csuklyás valami késsel/karddal!nagy bottal vagy ilyesmi. Éjszaka becsöngethetsz hozzá, sikoltozhatsz meg ilyenek. Azért vigyázz magadra, nehogy lelõjön, vagy ilyesmi. Sok sikert!
és ha valami horrorfilmes jelenetet találsz ki és eljátszod? lehet inkább kiröhögnek amúgy, nem még megijednek XD
Elsõ vagyok, szerintem kérj meg valakit, hogy vegye fel, és tedd fel Youtube-ra. Kíváncsi vagyok rá.
Szerintem meg célszerû lenne lekódolni a Wifi-t -.- És akkor talán nem "lopná" a netet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!