Találatok a következő kifejezésre: Milyen a szülés A (849 db)

Milyen a szülés? Nagyon rossz?

Ugy félek, teljesen rámijesztettek.

Legjobb válasz: Szia! Én kétszer szültem és nem volt semi gond. Fõ a nyugalom és ne aggodj már 22 hetesen. Természetes ha félsz a szüléstõl, mert ez olyan dolog amit ( felteszem) még nem csináltál. Természetes ha félünk az ismeretlentõl. S kérlek ne pánikolj elõre ártasz magadnak és a babának. Milyen a szülés maga? Szt mondják,hogy akinek erõs mensi görcsei vannak annak meg sem kottyan. Nálam ez így volt. Sima szülésem volt mindkettõ és élveztem. Na nem a fájdalmat és ami vele jár, de amikor meglátod a kicsikédet és a karodben, vagy a hasadon lesz mindent elfelejtesz. Erre gondolj! Gátmetszéstõl féltem nagyon az elsõ szülésemkor, észre sem vettem mert két fájás közt csinálják olyankor amikor egyéként is fájdalmat érzel. Szóval fõ a nyugalom!!! Jó baba várást!

Szia! Én kétszer szültem és nem volt semi gond. Fõ a nyugalom és ne aggodj már 22 hetesen. Természetes ha félsz a szüléstõl, mert ez olyan dolog amit ( felteszem) még nem csináltál. Természetes ha félünk az ismeretlentõl. S kérlek ne pánikolj elõre ártasz magadnak és a babának. Milyen a szülés maga? Szt mondják, hogy akinek erõs mensi görcsei vannak annak meg sem kottyan. Nálam ez így volt. Sima szülésem volt mindkettõ és élveztem. Na nem a fájdalmat és ami vele jár, de amikor meglátod a kicsikédet és a karodben, vagy a hasadon lesz mindent elfelejtesz. Erre gondolj! Gátmetszéstõl féltem nagyon az elsõ szülésemkor, észre sem vettem mert két fájás közt csinálják olyankor amikor egyéként is fájdalmat érzel. Szóval fõ a nyugalom!!! Jó baba várást!
Szia!Próbálj meg pozitívan hozzáállni.Készülj fel, hogy fájni fog, de bízz magadban, hogy gyorsan fogsz szülni.Pszichésen sokmindent lehet befolyásolni.Én végig úgy gondoltam, gyorsan túlleszek rajta, 2-3 órára számítottam.Az elsõ baba volt és az elsõ fájástól számítva 1 órán belül kint is volt.Én megem is csodálkoztam, hogy ilyen hamar túl voltam rajt.A gátmetszés tényleg nem fáj, mert elnyomja a tolófájás.Nekem közben csinálták.Olvass utánna hogyan tudod a vajúdást megkönnyíteni (helyes lélegzetvétel, testartások, stb...).Én nagyon odafigyeltem közben ezekre, mert úgy éreztem így könnyebb lesz.Ne félj a szüléstõl.Mindenképpen meg kell szülni, de ha nagyon izgulsz, az nem jó szerintem.Pár óra fájdalmat mindenki kibír a piciért, megéri.Viszont nem mindegy, hogy elötte mennyire parázol ezen heteken át. Üdv:2 hetes picúranyukája (még friss az élmény)
Elõször is az ilyen ijesztgetõs rémtörténeteket nagyon gyorsan ûzd ki a fejedbõl. Minden szülés más, ami az egyiknek nagyon rossz volt, a másiknak sokkal elviselhetõbb. Persze, hogy fáj a szülés, de ott és akkor nem azzal fogsz törõdni, hogy fáj, hanem, hogy nemsokára életet adsz a gyermekednek, akit már nagyon vártál. Én 5, 5 óra alatt szültem az elsõ kislányomat és amennyire féltem a szüléstõl, annyira nem volt vészes. De persze az sem egészséges, hogy úgy indulunk neki, hogy ez semmi! Ja nekem is borzasztó mensis görcseim voltak mindig (szerintem nagyon sok nõ megszenved vele), rosszul lettem, hánytam, hasmenésem volt folyamatosan minden hónapban. Szóval csak egészségesen aggódj, ne betegedj bele a félelembe!!!! 8 hetes kislány anyukája.
Nekem életem legcsodálatosabb élménye volt, annak ellenére, hogy iszonyatos fájdalommal jár. Gondolatban azóta is többször átéltem:) annyira jó érzés.
szia! most olvastam a kérdésedet hát megmondom neked öszintén hogy nem kellemes a szülés nagyon tud fájni persze nem mindenkinek.én egy hete szültem a negyedik babámat naghyon kemény volt azota kivagyok idegileg nem is tudom feldolgozni de remélem elmulik
Szia!Nincs két egyforma szülés!Az ismerõseid ne ijesztgessenek mert nem tudják, hogy hogyan fogol szülni!Ez bíztos, hogy fel kell készülnöd rá lelkileg!A gátmetszést nem fogod érezni én sem éreztem , két gyereket szültem természetes uton pedig nekem is alacsony a fájdalom tûrõ képességem mégis kibírtam, te is kifogod bírni.Nekem is a menszesz görcseim igazán erõssek voltak gyógyszer nékül nem tudtam volna végigkibírni.Csak azt mondom , hogy fel a fejjel és kifogod bírni.Sok sikert!

Milyen a szülés? Milyen hosszú a vajjúdás és mennyire hosszú a tényleges szülés? Ahogy kibújik megkaphatja az ember a babáját?

Legjobb válasz: Igaz en meg csak pocakos vagyok ,de azt tudom h nincs 2 egyforma szules.Van aki az elsot ropke 3 es fel ora alatt megszuli valaki 10 orat is fajudik mire kibujik a baba.Egyenenkent valatozo,h kinek melyik resz faj jobban,van aki azt mondja h megvaltas volt mikor kitagult es mar csak nyomni kellett parat van aki az ellenkezojet mondja,de olyat is halottam h neki jobban fajt az a 3 oltes mint az egesz szules. Megkapni rogton biztos nem kapod meg, esetleg par percre...mert a baba megszuletes utan meg meg kell "szulnod" a mehlepenyt is ,aztan meg rendbe raknak teged is es a babat is. En is nagyon sokat kerdezoskodtem errol mert en is felek a szulestol...es hal istennek volt ki elmeselje a sajat tapasztalatat,mert most nagyon sok baratnom babazik. Persze tudom,h messze nem lesz olyan az en szulesem mint az oveke...de azert jo volt a lelkemnek legalabb a "menetet" hallani... 18 hetes pocakos

Igaz en meg csak pocakos vagyok , de azt tudom h nincs 2 egyforma szules.Van aki az elsot ropke 3 es fel ora alatt megszuli valaki 10 orat is fajudik mire kibujik a baba.Egyenenkent valatozo, h kinek melyik resz faj jobban, van aki azt mondja h megvaltas volt mikor kitagult es mar csak nyomni kellett parat van aki az ellenkezojet mondja, de olyat is halottam h neki jobban fajt az a 3 oltes mint az egesz szules. Megkapni rogton biztos nem kapod meg, esetleg par percre...mert a baba megszuletes utan meg meg kell "szulnod" a mehlepenyt is , aztan meg rendbe raknak teged is es a babat is. En is nagyon sokat kerdezoskodtem errol mert en is felek a szulestol...es hal istennek volt ki elmeselje a sajat tapasztalatat, mert most nagyon sok baratnom babazik. Persze tudom, h messze nem lesz olyan az en szulesem mint az oveke...de azert jo volt a lelkemnek legalabb a "menetet" hallani... 18 hetes pocakos
Ha bababarát korházban szülsz megkapod a babádat rögtön a pocidra teszik, aztán apa elvághatja a köldökzsinórt.Elviszik a picit rendebe szednek és viasszakapod akkor megpróbálhatod mellretenni, általában simán elkezdenek a babák szopizni :) A szülés csodálatos ha kellõen fel vagy rá készülve és jó a doki meg a szülésznõ(nem muszály fogadottnak lennie, ehhez szerencse is kell!).A vajudás egyén függõ!
Szia! Nekem reggel 8-tól éjfélre lett meg! A szülés kb 20 percig tartott.A többi vajudás volt! Én egyedül szültem. Nem akartam hogy a párom nézze a kinlódást! Ahogy megszületett elvitték letisztitani ez csak kb 5 perc. Utánna nálam volt!
Nekem délután 4-kor kezdõdtek a fájások, de ezek még inkább olyan mensi jelegûek voltak, de rendszeresek. Este fél 8-kor kórház 5 percesekkel. Este 10-kor már fájtak a fájások ezek 5 illetve 2 percesek voltak. 11-kor beöntés, borotválás, éjfél elõtt burokrepesztés és 0.25-kor meg volt a babóm. Én nem kaptam meg rögtön, mert meconiumos volt a magzatvíz, csak miután elláták, megfürdették. A tényleges szülés ami a tolófájásokat jelenti nálam kb 20 perc volt. Hogy kinek meddig tart a a vajúdás és a maga szülés az nagyon változó. A második szülés általában rövidebb. Az elsõ gyermekemnél összesen 7 óra volt, most kb olyan 5 óra.
Nálam sz elsõ szülést indították 7 órát vajudtam, maga szülés megvolt 20 perc alatt, a varrás 1 óra, nagyon szétszakadtam. A babát megszületése után rögtön a pocakomra tették és a köldökzsinó relvágása után elvitték és 3 óránként hozták szoptatásra. Második terhességem idején a 36-dik héttõl ittam a málnalevél teát, spontán indult a szülésem 4 órát vajudtam, 15 perc alatt megszültem a kisfiam, aki fél kilóval nagyobb volt mint az elsõ, mégsem szakított szét. Olyan szépen született mint az álom. Õt is megkaptam szülés után, õt meg is szotathattam, az elsõ nap 3 óránként hozták szopizni, második naptól velem volt.

Dr. Fekete Zoltánnál Szegeden milyen a szülés?

Mik a tapasztalataitok? Nagyon szimpatikusnak találom, a terhesgondozás során figyelmes, körültekint?, mindent elmagyaráz. A mostani lesz az els? babám, kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok majd a szülésnél.

Legjobb válasz: Szia! Még szülés elõtt állok, de nekem is nagyon szipmatikus a doktor úr. Te már talán túl vagy a szülésen, megtennéd hogy írsz róla, hogy milyen volt!

Szia! Még szülés elõtt állok, de nekem is nagyon szipmatikus a doktor úr. Te már talán túl vagy a szülésen, megtennéd hogy írsz róla, hogy milyen volt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendes és profi volt a doktor a szülésnél is. Vasárnap reggel álmából vertem fel, nem sokkal utánam ért a klinikára. Végig nagyon sokszor bejött, megvizsgált. Hozatta a kéjgázt, pedig nem is kértem. Kaptam fájáserõsítõ infúziót, valami szurit, hogy jobban nyíljon a méhszájam. Igazából komolyabb fájdalmak nélkül 4 óra alatt lett meg a babám. A végén volt egy kis gáz: a pici nyakán háromszor rajta volt a köldökzsinór, így vákuummal segítette a világra. Ezzel sem várt sokáig, nagyon gyorsan tudta, hogy kell a segítség, mert a zsinór nem engedi kijönni a babát. Gigantikus gátsebemnek csodájára járt szülészet: profin összevarrta, mire a harmadik napon hazamentünk, már rendesen tudtam ülni. Amíg bent voltunk, addig is többször meglátogatott, megkérdezte hogy vagyok. A gátseb ellenõrzésére váratlanul érkezett (nem is volt nálam a pénz, mert nem tudtam behozatni a férjemmel, hiszen úgy volt, hogy csak az utolsó nap jön megvizsgálni), szóval, akár minden kínos helyzet nélkül elköszönhettünk volna egymástól, ha nem akartam volna neki semmit adni, akkor is. Végül a magánrendelésén fizetett neki a boldog apuka a szülést követõ pénteken (50.000 Ft-ot, lehet kicsit sok, de az elejétõl ennyit szántunk neki, és nagyon elégedettek voltunk a munkájával, a kedvességével, a szakértelmével). A hathetes kontrollra elvittük megmutatni neki a babát, megsimogatta a fejét, beszélgetett neki:) Emlékezett ránk akkor is (mármint a részletekre gondolok) A klinikával csak annyi a gond, hogy nem igazán tudnak látogatni a szeretteid, ha nem VIP szobában vagy. Egyébként jó a kaja (az alap kórházihoz képest fõleg), kedvesek a nõvérkék, tiszta minden. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Nagyon akartam a VIP-es szobát, csak arra már nem futotta... De ezt sem bántam meg, mert nagyon sokat segítettek a szobatársaim a szoptatásban, pelenkázásban, és volt társaságom is. Legközelebb már nem is akarnék privát szobát sem. Szerencsére csak három napot voltunk bent, így gyorsan együtt lehettünk Apával is. Ha van még bármilyen kérdésed, írj nyugodtan. 4, 5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: szülés utánt akartam írni.
Hát, olyan, mint egy üres bevásárlószatyor, gyûrött, üres, löttyedt. Én is 25 voltam, mikor szültem, szintén pici pocival, semmi nem látszik már a hasamon, ugyanolyan, mint terhesség elõtt, se csík, se semmi, de tényleg. Nekem pár hónap alatt ment vissza, nem sportoltam semmit.
Nekem nagyon kellemetlen meglepetes volt, ami a szülés után várt, pedig sosem voltam vékony, de megis...most a másodiknál tuti a terhesnacijaimat és pólóimat viszem be a kórhazba, mert az elsõnél naivan azt hittem simán rám jönnek majd a terhesség elõtti cuccaim...fú de kellemetlen volt:-D naiv én..csodat ne várj azért rögtön, de drukkolok, hogy ne is járj úgy, mint én! Gyors szülést és sok tejcsit! 11 hkm
25 évesen szültem az elsõt, kórházból már úgy jöttem ki, mint aki nem is szült. De nekem a 8.hónapig nagyon pici volt a babám/hasam, csak az utolsó pár hétben hajrázott egy nagyot. Végig hasfogót hordtam, lehet ez is számított.
Nekem nagyon gyorsan lement mert keveset híztam (8 kilót), szintén vékony voltam nulla hassal a terhesség elõtt. Szülés után 5 nappal a régi gatyáimban jártam, de a szûkebb pólóim csak 2-3 hét múlva jöttek rám újból. Megereszkedett a hasam, de nagyon szépek és fokozatosan visszament.
Barátnõm kifejezetten vékony derekú magas, izmos csaj. Neki szülés után pár héttel visszahúzodott a hasa. Viszont a bõre szétrepedt és megnyúlt. A fia azóta már óvodába jár és a barátnõm a sok edzés árán sem tudta teljesen "helyrehozni" a hasát.
Puha lesz, latymatag és idõ mire visszahúzódik.
Nekem 1 hét után a hasam ugyanolyan volt mint elõtte. A csípõmön látszódott inkább, de a terhesség elõtti farmeremben jöttem haza.
szülés után elég csúnya álltalában mindenkinek, ....én szépet még nem láttam, de nem is lehet elvárni... olyan mint egy leeresztett labda, nagyobb és löttyedt... de ez hamar helyre jön nyug!!! akkor úgy sem ez fog érdekelni :)
Szülés után közvetlenül még nagy lesz. A régi nadrágaid ha nem híztál sokat akkor kb a 4-6ik héten mennek majd rád, (elöfurdulhat elöbb). Nekem pl a második terhesség után a hasam nagy maradt, pedig kevesebbet híztam mint az elsövel. De kb 6 hós volt a lányom amikor már éreztem, hogy csak a háj maradt, a has vissza húzodott.
25 évesen született elsõ babám, koraszülött volt, és 2 hétig kórházban voltunk, 17 kg volt rajtam annak nagy része víz volt és ezért mikor hazajöttem a rendes normális nacimban jöttem haza.

Milyen a szülés utáni 6 hetes vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia. Egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Megnézik, hogy a méhed és a hüvelyed milyen állapotban van a szülés után. Ha császáros szülés volt akkor nem tudom néznek-e még mást is.

Szia. Egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Megnézik, hogy a méhed és a hüvelyed milyen állapotban van a szülés után. Ha császáros szülés volt akkor nem tudom néznek-e még mást is.
Én császárral szültem, nekem annyival volt mássabb, hogy a sebet is megnézte az orvos hogy szépen gyógyul e. Illetve még rákszûrést is csinált.
Szia! Én tegnap voltam 6 hetes kontrollon. Hüvelyi szülésem volt. Megvizsgált kézzel, majd hüvely UH-val, és hasi UH-val is. A gátsebemre különös figyelmet szentelt, és mivel még nem jött meg a menstruációm a rákszûrést késõbbre halasztottuk. Kaptam tablettát is hogy megjöjjön a mensim. Én nagyon féltem a vizsgálattól, de egyáltalán nem volt fájdalmas inkább csak kellemetlen. De az is igaz, hogy az én orvosom mindíg nagyon finoman vizsgál. Szóval ne félj, mert nem vészes! Mielõbbi gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Milyen a szülés előtti közvetlen derékfájás, ami jelzi a szülést? Hol fáj? Az egész vagy csak ott lent?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.

Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.
37+4, de a baba 2 héttel nagyobb. :)
A kérdező hozzászólása: 38+3.De a baba egy héttel nagyobb.:) Te?
te hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: :) Akkor nem vagyok egyedül:) Valami jósló lehetett, éjszaka nagynehezen elaludtam és elmult reggel volt egy kicsi de nem vészes:) A nagywc-zés nálam is meg van.Hát meglátjuk meddig húzzuk még:)
Szia! Ugyanigy vagyok pontosan mint te. Én is kiirtam ezzel kapcsolatban kérdést, mert 2-3 napja elkezdett fájni a derekam, tegnap már iszonyatosan, se ülni se feküdni sem tudtam, mellé medence és végbélfájás is társult. Lezuhiztam a derekam meleg vizzel, attól elmúlt egy 2 órára, de ájjelre megint elöjött. Azt án csak belealudtam, ma reggel meg elviselhetõ szinten van. Ja és a 2 nap alatt összesen 6szor voltam nagy wc-n is... Ezért azt hittem tegnap éjjel, hogy mehetünk, de mégsem...
nekem még a doki sem hitte el amíg nem jöttek a tolófájások hogy szülni fogok. a derekam majd leszakadt elõször 10, 8, 5 majd 3 percenként. akkor már a szülõszobán voltam mert elfolyt a magzatvíz, egy ilyen iszonyatos derékfájásnál szinte megfeszültem, erre a doki elkezdte nyomkodni a hasamat és szó szerint rámkiabált hogy tûrtõztessem magam, mert nincs is fájásom. mondtam neki hogy [email protected] meg ez egy kõkemény fájás volt, mire azt válaszolta hogy amíg nem keményedik a hasam, addig ez nem fájás. erre mit ad isten? a következõ ilyen derékfájás után egybõl jött a tolófájás. szóval én keményedés nélkül "csak" derékfájással szültem a fiamat. azt tanácsolom neked, hogy mérd az idõt hogy milyen idõközönként érzed, és ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor készülõdjetek :-) szorítok neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem:) Elkezdett iszonyatosan fájni a hátam, se ülni se feküdni nem tudtam, meg keményedtem is.Beültem a kádba és elmúlt egy fél óra múlva kb. De most megint elkezdõdött.Csak olvastam vhol hogy ez lehet a szülés jele is, de ezek szerint nem feltétlenül:) Meg el is mult a meleg vízben.
40+3nál nst-re várakoztam, amikor érdekesen fájt a derekam, elõször azt hittem h csak kényelmetlen a szék. Jártam egyet, elmentem wc-re és akkor szembesültem a nyákdugó kis darabjával. Elõször nem is gondoltam volna h az a nyákdugó. De amikor még 4 óra múlva is "érdekes" volt a derékfájás, és folyamatos darabkák voltak a t.betétemen, már tudtam h lesz valami. Megkezdõdtek estére a jóslók, amik olyan erõsek voltak h aludni is alig birtam. 40+5nél beindult a szülés, tehát a derékfájást követõen 2 nappal, és 40+6ra megszültem.
viszont nekem estére megint elöjött a derékfájás, most reggelre megint elmúlt. Szerintem ez jósló vagy a medence tágulása okozza. Mert szerintem ha ez a szülést jelezné, már megindult volna, vagy rosszul gondolom? Én a nyákdugóval konkrétan nem találkoztam, pont ma egy hete viszont, hogy összebujtunk apával, és utána elöször ilyen vércsíkos folyékonyabb valami jött belölem (bocsi) majd 2, 5 napig barnáztam, de szerintem ez is a szextõl volt, nem hiszem hogy a nyákdugó volt az:(

Az aktív életmódnak van köze ahhoz, hogy milyen a szülés?

A szülés könnyebbségére értem. Mármint van-e különbség két olyan n? szülése között, ahol az egyikük "végiglustálkodta" a terhességét, a másikuk pedig nem?

Legjobb válasz: szia! Nekem nem volt nehéz szülésem -szerintem-. Én végig aktív voltam, a 38. héten még erõsen a lakásátalakítást csináltuk Manó érkezésére. Mindenképpen számít szerintem mert majd nem fáradsz el olyan hamar. Nagyon könnyû/gyors és szép szülést/születést Nektek!

szia! Nekem nem volt nehéz szülésem -szerintem-. Én végig aktív voltam, a 38. héten még erõsen a lakásátalakítást csináltuk Manó érkezésére. Mindenképpen számít szerintem mert majd nem fáradsz el olyan hamar. Nagyon könnyû/gyors és szép szülést/születést Nektek!
Nincs köze hozzá :) Naponta 2-3 terhességi és szüléstörténetet hallgatok végig, kb 300-nál tarthatok és azt kell mondjam, nincs összefüggés.
Utolsó vagyok, azért könnyû szülést kívánok!!!
Szerintem sincs köze a két dolognak egymáshoz. Én szülés elõtt még 4 nappal dolgoztam, állandóan mentem, nem sokat pihentem. Így is híztam 25 kg-ot. A szülésem 11 óra vajúdás után lett császár.. egyik ismerõsöm táppénzen volt végig, pihizett, jól eltévézgetett és könnyen szült.
Rengeteget mozogtam, évek óta sportoltam, a terhességem jó részét végigdolgoztam, itthon festettünk, takarítottam négykézláb még 38 hetesen is, a kiírásom napján kb. 5 km-t gyalogoltam... 18 órás vajúdás után, császárral lett meg végül a babám.
A kérdező hozzászólása: 2 igen, 2 nem. :) Akkor csak bízom benne, hogy gyors lesz és könnyû lesz! Köszönöm mindenkinek!
Nincs köze hozzá! 128 kilósan mentem szülni, sejthetõ, hogy nem mozogtam semmit... Mégis simán, könnyen, gyorsan szültem, hamar regenerálódtam (igaz nem volt gátmetszésem sem). A mozgásszegény, lusta életmód mellett is egészséges maradtam, ahogy a babám is, semmi bajunk nincs, nem is volt.
Szerintem van. Aki soha életében nem mozgott, sportolt és a terhesség alatt is inkább pihent (nem arra gondolok, amikor orvosi utasításra kell feküdni!), és kímélte magát, szerintem nehezebben bírja, egyszerûen mert nincs állóképessége. Én magam sem voltam sose egy sportos ember, de a várandósságom alatt tele voltam energiával, sokáig dolgoztam, pörögtem, de igyekeztem pihenni is, hogy rákészüljek. Gyakorlatilag alig 6 óra alatt lett meg a fiam :)
Szerintem túl sok köze nincs hozzá. Elsõ fiamat 22 évesen szültem 10 órán át vajúdtam, pokolian fájt, egybefüggõ fájásaim voltam. Végig a terhességem alatt dolgoztam, volt egy üzletem, áruért jártam pakoltam, majd 2 héttel szülés elõtt bezártam. Másodikat 9 hónapja szültem, nem dolgoztam, persze az itthoni teendõk is felérnek egy munkahellyel:) Burokrepesztés után 1.5 órával megszületett, ez is fájdalmas szülés volt, de sokkal gyorsabb. Nekem azt mondták anno, hogy inkább a kor számít és hogy hanyadik baba, na de persze döntõ szerepe a szervezetednek van!
Igen, van! A dokim is mondta! A szülést igenis befolyásolja, hogy mennyit mozogsz, mennyire vagy fitt. A szülészem kifejezetten ügyelt a testsúlyomra, és nagyon helyeselte, hogy kismama tornára járok. Az utolsó percig jöttem-mentem én is, és tornáztam szülés elõtti napon is.Az orvosom megdícsért szülés után. Jól bírtam a 16 óra vajúdást és kb. 6-7 perc volt a kitolási szakasz, ami az erõlétemnek volt köszönhetõ.

Milyen a szülés Pesten Barabás Gábornál és milyen utána? Mennyit kér a szülésre?

Legjobb válasz: sziasztok! Engem is érdekelne minden, mert decemberben én is nála fogok szülni a volt máv kórházban. :) Köszi!

sziasztok! Engem is érdekelne minden, mert decemberben én is nála fogok szülni a volt máv kórházban. :) Köszi!

Meg mik az elő jelek a szülésnek? Honnan tudom hogy mikor indul meg a szülés? Meg ha korábban akkor mit lehet tenni? A második babámat várom, csak az elsővel 7 hetesen elvetéltem sajnos! Emiatt is érdekelne, hogy milyen lesz a szülés?

Legjobb válasz: nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert

nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert
Nálam mensi görcsökkel indult, csak alul görcsölt a hasam, és nagyon gyorsan (kb. 1 óra alatt) rendszeressé vált. Mivel 2 hete már kórházban voltam, kéznél volt a doki, megvizsgált, így átküldött a szülõszobára. 2, 5 óra múlva már meg is született a kislányom. Elsõ szülés volt, tehát nem mindenkinél tart 12 órát, ahogy írják!
Szia! Ne idegeskedj, fogod tudni, hogy ez már a szülés lesz. Én is azon aggódtam, hogy mi lesz, ha nem fogom tudni, hogy mikor kell menni. Nekem reggel fél 7 körül(38 hetesen) menstruációs görcseim voltak, és a derekam is rettentõen fájt. Tíz percenként jöttek a fájások, kb. 10 óráig. Akkor felhívtam a dokimat, aki azt mondta, hogy induljunk a sürgõsségi ambulanciára, ott megvizsgálnak, és ha szülés lesz máris jön. Megvizsgáltak és közölték, hogy egy pár órán belül meglesz a baba. 12 órakor felfeküdtem a szülõszobára, és háromnegyed ötkor megszületett a kisfiam. Nem akarlak ijesztgetni, de a szülés elmondhatatlanul fájt, de megérte. Az a lényeg, hogy mindig azt csináld amit mondanak. Minden jót, és könnyû szülést kívánok!
Szia!Nekem is 7 hetesen ment el az elsõ babám... NEkem a szülés magzatvíz elfolyással kezdödött-irány a kórház, de mivel fájásom nem volt, kaptam ágyat.8 órával késöbb indultak a 3 perces fájások.Nem könnyû, de gondolom Te is végig idegeskedted ezt a terhességed, ugyhogy nagy megkönnyebbülés lesz tudni, hogy kinn van és egészséges! Könnyû szülést kívánok Neked!
Az ember már 36-dik héttõl fájogat és várja mikor lesz már durva fájása. Biztos rájössz amikor beindul mert nagyon erõs fájás lesz, ez majd bevillan az agyadba "húha ez lesz az"... Ezeket mérjed, mennyi idõ telik el a fájások között ha 3-4 fájás ugyan ilyen erõs és rendszeres akkor szülni fogsz. Persze elfolyhat a víz is, ilyenkor menjetek be a korházba a fertõzésveszély miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszait, nekem nagyon hasznosak voltak!!!!:)

Milyen érzés a szülés? A tolófájások másként fájnak?

38 hetes kismama vagyok és izgatottan várom a szülést. Félek is t?le, de ugyanakkor nagyon várom már, hogy megölelhessem a pici lányomat!

Legjobb válasz: Szia! Én is nagyon izgultam szülés elõtt, de nagyon vártam hogy már túl legyek rajta. Nekem elõtte mindig azt mondták, hogy két fájás között pihenjek. Ez mindaddig sikerült is amíg nem jöttek a 2 perces fájások. Na onnantól próbálhattam lazítani, egyszerûen nem ment. Az segített csak valamelyest, hogy ezeknek a fájásoknak van értelmük, hisz olyan csodás a végeredmény. Mindig erre gondoltam. Aztán a tolófájásoknál nekem elõször szólt a szülésznõ hogy ne nyomjak /mind a mai napig nem tudom miért/, de nem tudtam visszatartani, sõt amikor vége lett jobban éreztem magam mint elõtte. így meg is lett a lányom, aki már 5 hónapos. Mindig gondolj arra ha már ott leszel, hogy a kezedben tarthatod a babád, de ott az a feladat hogy segítsed õt, hiszen neki talán még jobban fáj megszületni mint nekünk. Nekem ezek a dolgok segítettek. Könnyû szülést kívánok neked :)

Szia! Én is nagyon izgultam szülés elõtt, de nagyon vártam hogy már túl legyek rajta. Nekem elõtte mindig azt mondták, hogy két fájás között pihenjek. Ez mindaddig sikerült is amíg nem jöttek a 2 perces fájások. Na onnantól próbálhattam lazítani, egyszerûen nem ment. Az segített csak valamelyest, hogy ezeknek a fájásoknak van értelmük, hisz olyan csodás a végeredmény. Mindig erre gondoltam. Aztán a tolófájásoknál nekem elõször szólt a szülésznõ hogy ne nyomjak /mind a mai napig nem tudom miért/, de nem tudtam visszatartani, sõt amikor vége lett jobban éreztem magam mint elõtte. így meg is lett a lányom, aki már 5 hónapos. Mindig gondolj arra ha már ott leszel, hogy a kezedben tarthatod a babád, de ott az a feladat hogy segítsed õt, hiszen neki talán még jobban fáj megszületni mint nekünk. Nekem ezek a dolgok segítettek. Könnyû szülést kívánok neked :)
Szia, en is 38 hetes kismama vagyok.En is nagyon varom mar a szülest.Nagyon izgulok, ket napja nem tudok aludni, csak a szülesen jar az eszem.Nekem mar van egy 16 eves lanykam, de a picurral olyan mintha az elsöt varnam.Nalunk itt külföldön, nagyon rendesek es kedvesek a korhazban , ami megnyugtat, Vannak alternativ lehetösegek, pl:labda, kad, zenehallgatas..., Amit tudok ki is hasznalom.Igaza van az elöttem szolonak, probalj lazitani.Majd idöközben szurkolok neked is.En 9.-re vagyok kiirva, de barmikor jöhet a babo.Mind a kettönknek könnyü szülest kivanok!
Persze, lehet pihenni-már ha tudsz:) ) Nekem mikor 2 perces fájásaim voltak, 2 perc alatt 2 volt, de ugyan úgy rendszeresen megjött a 2 perces is.Tehát pihenni nem tudtam, nagyon kemény volt. Aztán utána már egybe érek a fájások. A toló fájás már egy "megváltás" mert valóban van értelme. Tudod, h még pár nyomás és életed értelmét a kezedben tarthatod. Nekem is az adott nagyon sok erõt, h a kislányomra gondoltam, h neki sokkal-sokkal jobban fáj a születés és h próbáltam segíteni h minél hamarabb ki tudjon bújni. Ezért pontosan betartottam amit a doki és a szülésznõ mond, mert tudtam ezzel segíthetek a legtöbbet. Viszont tolófájások között tudsz pihenni, bár nem sokat. Azt használd is ki, h a következõre jó sok erõd legyen. Ne félj, csodálatos dolog a szülés. A lényeg, h valóban tartsd be a dokik utasításait, mert õk is azt akarják h minél könnyebb és gyorsabb legyen a folyamat. Így neked se és a bébinek se fog fájni. De minden fájdalmat megér a "végeredmény". Nagyon könnyû és csodálatos szülést kívánok Neked! ui.: ne parázz rá, ne olvass utána és ami a legfontosabb próbáld meg szelektálni a születés körüli történeteket.Mert sajnos az ember ilyenkor általában csak negatív tapasztalatokat hall, amire abszolút semmi szükség. Hangolódj rá a babádra és minden a legnagyobb rendben lesz. Hagyd hogy a dolgok történjenek maguktól!
Szia! Nekem zselés indításom volt 2 napig vajúdtam, a 2 nap alatt 2x kaptam zselét és 1x oxitocint. Nekem az elsõ zselétõl is nagy fájásaim voltak, de akkor még tudtam pihenni a fájások közt, mert rendszertelen voltak és nem voltak olyan hosszúak. Amikor a másodikat is megkaptam akkor már egyre hosszabbak voltak a fájások és egyre kevesebb idõ telt el 2 fájás közt. Akkor kaptam kábító fájdalom csillapító injekciót attól 2 fájás közt bekábultam és picit tudtam pihenni. Nem tágultam és a baba szívhangja is leesett ezért nekem császár lett a dolog vége. Gyors, könnyû szülést!
A vajúdás a rosszabb, a tolófájás már megváltás ahhoz képest. Vajúdás alatt (állítólag) lehet a fájdalmat enyhíteni különbözõ gyakorlatokkal, vagy labdán rugózással, intim tornával. Én sajnos nem tudtam, mert oxitocinnal indítottak, és ezért végig feküdnöm kellett. A légzésre is mondták, hogy segít, de nekem nem sokat ért. Mondta is a doki, hogy az inkább csak a figyelmet tereli el, másra nem való. Amikor jön a tolófájás, akkor te is nyomsz, és az ellentétes izommunka enyhíti a fájdalmat. A varrás a legrosszabb.
Elõfordulhat, hogy úgy jársz mint én (a szülésznõm szerint a szülések 10%-nál ez elõfordul), hogy nem érzel tolófájásokat. A fájások vannak, de gõzöd nincs, hogy mikor kéne nyomni. Ebben sokat segített a szülésznõm, és most a második szülésnél már szuper jól ment (mert tudtam, hogy valószínûleg így lesz)Ha már elviselhetetlenül fáj, meg lehet próbálni kicsit nyomni, de nem túl erõltetve, az mutatja meg, hogy valóban kell-e már nyomni, hogy kevésbé fáj tolni, mint nem tolni. Egyébként én nagyon is tudtam pihenni két fájás között, kell is, olyankor lehet inni, pozíciót váltani, kérdezni vagy mondani valamit. Csak a kitolás végén már annyira lecsökkennek a szünetek, hogy szinte nincsenek is... Ha van fogadott szülésznõd, vagy fix orvosod, érdemes ezeket a dolgokat elõre átbeszélni, nekem a másodikkal sokkal jobban ment minden, mert tudtam mi merre meddig...
Nekem a tolófájás nem tünt fájdalomnak. Olyan, mintha egy nagyot kellene kakilni, és olyan inger jön, hogy nyomnod kell. Elütte viszont a fájások nagyon durvák, nekem akkor adtak beöntést, meg borotva, zuhany stb, amikor már szinte folyamatos fájásaim voltak. Az durva volt. Mire felfeküdtem a szülöágyra jöttek is a tolófájások, de az már nem olyan rossz. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!