Találatok a következő kifejezésre: Milyen a szülés (849 db)

Milyen a szülés? Nagyon rossz?

Ugy félek, teljesen rámijesztettek.

Legjobb válasz: Szia! Én kétszer szültem és nem volt semi gond. Fõ a nyugalom és ne aggodj már 22 hetesen. Természetes ha félsz a szüléstõl, mert ez olyan dolog amit ( felteszem) még nem csináltál. Természetes ha félünk az ismeretlentõl. S kérlek ne pánikolj elõre ártasz magadnak és a babának. Milyen a szülés maga? Szt mondják,hogy akinek erõs mensi görcsei vannak annak meg sem kottyan. Nálam ez így volt. Sima szülésem volt mindkettõ és élveztem. Na nem a fájdalmat és ami vele jár, de amikor meglátod a kicsikédet és a karodben, vagy a hasadon lesz mindent elfelejtesz. Erre gondolj! Gátmetszéstõl féltem nagyon az elsõ szülésemkor, észre sem vettem mert két fájás közt csinálják olyankor amikor egyéként is fájdalmat érzel. Szóval fõ a nyugalom!!! Jó baba várást!

Szia! Én kétszer szültem és nem volt semi gond. Fõ a nyugalom és ne aggodj már 22 hetesen. Természetes ha félsz a szüléstõl, mert ez olyan dolog amit ( felteszem) még nem csináltál. Természetes ha félünk az ismeretlentõl. S kérlek ne pánikolj elõre ártasz magadnak és a babának. Milyen a szülés maga? Szt mondják, hogy akinek erõs mensi görcsei vannak annak meg sem kottyan. Nálam ez így volt. Sima szülésem volt mindkettõ és élveztem. Na nem a fájdalmat és ami vele jár, de amikor meglátod a kicsikédet és a karodben, vagy a hasadon lesz mindent elfelejtesz. Erre gondolj! Gátmetszéstõl féltem nagyon az elsõ szülésemkor, észre sem vettem mert két fájás közt csinálják olyankor amikor egyéként is fájdalmat érzel. Szóval fõ a nyugalom!!! Jó baba várást!
Szia!Próbálj meg pozitívan hozzáállni.Készülj fel, hogy fájni fog, de bízz magadban, hogy gyorsan fogsz szülni.Pszichésen sokmindent lehet befolyásolni.Én végig úgy gondoltam, gyorsan túlleszek rajta, 2-3 órára számítottam.Az elsõ baba volt és az elsõ fájástól számítva 1 órán belül kint is volt.Én megem is csodálkoztam, hogy ilyen hamar túl voltam rajt.A gátmetszés tényleg nem fáj, mert elnyomja a tolófájás.Nekem közben csinálták.Olvass utánna hogyan tudod a vajúdást megkönnyíteni (helyes lélegzetvétel, testartások, stb...).Én nagyon odafigyeltem közben ezekre, mert úgy éreztem így könnyebb lesz.Ne félj a szüléstõl.Mindenképpen meg kell szülni, de ha nagyon izgulsz, az nem jó szerintem.Pár óra fájdalmat mindenki kibír a piciért, megéri.Viszont nem mindegy, hogy elötte mennyire parázol ezen heteken át. Üdv:2 hetes picúranyukája (még friss az élmény)
Elõször is az ilyen ijesztgetõs rémtörténeteket nagyon gyorsan ûzd ki a fejedbõl. Minden szülés más, ami az egyiknek nagyon rossz volt, a másiknak sokkal elviselhetõbb. Persze, hogy fáj a szülés, de ott és akkor nem azzal fogsz törõdni, hogy fáj, hanem, hogy nemsokára életet adsz a gyermekednek, akit már nagyon vártál. Én 5, 5 óra alatt szültem az elsõ kislányomat és amennyire féltem a szüléstõl, annyira nem volt vészes. De persze az sem egészséges, hogy úgy indulunk neki, hogy ez semmi! Ja nekem is borzasztó mensis görcseim voltak mindig (szerintem nagyon sok nõ megszenved vele), rosszul lettem, hánytam, hasmenésem volt folyamatosan minden hónapban. Szóval csak egészségesen aggódj, ne betegedj bele a félelembe!!!! 8 hetes kislány anyukája.
Nekem életem legcsodálatosabb élménye volt, annak ellenére, hogy iszonyatos fájdalommal jár. Gondolatban azóta is többször átéltem:) annyira jó érzés.
szia! most olvastam a kérdésedet hát megmondom neked öszintén hogy nem kellemes a szülés nagyon tud fájni persze nem mindenkinek.én egy hete szültem a negyedik babámat naghyon kemény volt azota kivagyok idegileg nem is tudom feldolgozni de remélem elmulik
Szia!Nincs két egyforma szülés!Az ismerõseid ne ijesztgessenek mert nem tudják, hogy hogyan fogol szülni!Ez bíztos, hogy fel kell készülnöd rá lelkileg!A gátmetszést nem fogod érezni én sem éreztem , két gyereket szültem természetes uton pedig nekem is alacsony a fájdalom tûrõ képességem mégis kibírtam, te is kifogod bírni.Nekem is a menszesz görcseim igazán erõssek voltak gyógyszer nékül nem tudtam volna végigkibírni.Csak azt mondom , hogy fel a fejjel és kifogod bírni.Sok sikert!

Milyen a szülés? Milyen hosszú a vajjúdás és mennyire hosszú a tényleges szülés? Ahogy kibújik megkaphatja az ember a babáját?

Legjobb válasz: Igaz en meg csak pocakos vagyok ,de azt tudom h nincs 2 egyforma szules.Van aki az elsot ropke 3 es fel ora alatt megszuli valaki 10 orat is fajudik mire kibujik a baba.Egyenenkent valatozo,h kinek melyik resz faj jobban,van aki azt mondja h megvaltas volt mikor kitagult es mar csak nyomni kellett parat van aki az ellenkezojet mondja,de olyat is halottam h neki jobban fajt az a 3 oltes mint az egesz szules. Megkapni rogton biztos nem kapod meg, esetleg par percre...mert a baba megszuletes utan meg meg kell "szulnod" a mehlepenyt is ,aztan meg rendbe raknak teged is es a babat is. En is nagyon sokat kerdezoskodtem errol mert en is felek a szulestol...es hal istennek volt ki elmeselje a sajat tapasztalatat,mert most nagyon sok baratnom babazik. Persze tudom,h messze nem lesz olyan az en szulesem mint az oveke...de azert jo volt a lelkemnek legalabb a "menetet" hallani... 18 hetes pocakos

Igaz en meg csak pocakos vagyok , de azt tudom h nincs 2 egyforma szules.Van aki az elsot ropke 3 es fel ora alatt megszuli valaki 10 orat is fajudik mire kibujik a baba.Egyenenkent valatozo, h kinek melyik resz faj jobban, van aki azt mondja h megvaltas volt mikor kitagult es mar csak nyomni kellett parat van aki az ellenkezojet mondja, de olyat is halottam h neki jobban fajt az a 3 oltes mint az egesz szules. Megkapni rogton biztos nem kapod meg, esetleg par percre...mert a baba megszuletes utan meg meg kell "szulnod" a mehlepenyt is , aztan meg rendbe raknak teged is es a babat is. En is nagyon sokat kerdezoskodtem errol mert en is felek a szulestol...es hal istennek volt ki elmeselje a sajat tapasztalatat, mert most nagyon sok baratnom babazik. Persze tudom, h messze nem lesz olyan az en szulesem mint az oveke...de azert jo volt a lelkemnek legalabb a "menetet" hallani... 18 hetes pocakos
Ha bababarát korházban szülsz megkapod a babádat rögtön a pocidra teszik, aztán apa elvághatja a köldökzsinórt.Elviszik a picit rendebe szednek és viasszakapod akkor megpróbálhatod mellretenni, általában simán elkezdenek a babák szopizni :) A szülés csodálatos ha kellõen fel vagy rá készülve és jó a doki meg a szülésznõ(nem muszály fogadottnak lennie, ehhez szerencse is kell!).A vajudás egyén függõ!
Szia! Nekem reggel 8-tól éjfélre lett meg! A szülés kb 20 percig tartott.A többi vajudás volt! Én egyedül szültem. Nem akartam hogy a párom nézze a kinlódást! Ahogy megszületett elvitték letisztitani ez csak kb 5 perc. Utánna nálam volt!
Nekem délután 4-kor kezdõdtek a fájások, de ezek még inkább olyan mensi jelegûek voltak, de rendszeresek. Este fél 8-kor kórház 5 percesekkel. Este 10-kor már fájtak a fájások ezek 5 illetve 2 percesek voltak. 11-kor beöntés, borotválás, éjfél elõtt burokrepesztés és 0.25-kor meg volt a babóm. Én nem kaptam meg rögtön, mert meconiumos volt a magzatvíz, csak miután elláták, megfürdették. A tényleges szülés ami a tolófájásokat jelenti nálam kb 20 perc volt. Hogy kinek meddig tart a a vajúdás és a maga szülés az nagyon változó. A második szülés általában rövidebb. Az elsõ gyermekemnél összesen 7 óra volt, most kb olyan 5 óra.
Nálam sz elsõ szülést indították 7 órát vajudtam, maga szülés megvolt 20 perc alatt, a varrás 1 óra, nagyon szétszakadtam. A babát megszületése után rögtön a pocakomra tették és a köldökzsinó relvágása után elvitték és 3 óránként hozták szoptatásra. Második terhességem idején a 36-dik héttõl ittam a málnalevél teát, spontán indult a szülésem 4 órát vajudtam, 15 perc alatt megszültem a kisfiam, aki fél kilóval nagyobb volt mint az elsõ, mégsem szakított szét. Olyan szépen született mint az álom. Õt is megkaptam szülés után, õt meg is szotathattam, az elsõ nap 3 óránként hozták szopizni, második naptól velem volt.

Dr. Fekete Zoltánnál Szegeden milyen a szülés?

Mik a tapasztalataitok? Nagyon szimpatikusnak találom, a terhesgondozás során figyelmes, körültekint?, mindent elmagyaráz. A mostani lesz az els? babám, kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok majd a szülésnél.

Legjobb válasz: Szia! Még szülés elõtt állok, de nekem is nagyon szipmatikus a doktor úr. Te már talán túl vagy a szülésen, megtennéd hogy írsz róla, hogy milyen volt!

Szia! Még szülés elõtt állok, de nekem is nagyon szipmatikus a doktor úr. Te már talán túl vagy a szülésen, megtennéd hogy írsz róla, hogy milyen volt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendes és profi volt a doktor a szülésnél is. Vasárnap reggel álmából vertem fel, nem sokkal utánam ért a klinikára. Végig nagyon sokszor bejött, megvizsgált. Hozatta a kéjgázt, pedig nem is kértem. Kaptam fájáserõsítõ infúziót, valami szurit, hogy jobban nyíljon a méhszájam. Igazából komolyabb fájdalmak nélkül 4 óra alatt lett meg a babám. A végén volt egy kis gáz: a pici nyakán háromszor rajta volt a köldökzsinór, így vákuummal segítette a világra. Ezzel sem várt sokáig, nagyon gyorsan tudta, hogy kell a segítség, mert a zsinór nem engedi kijönni a babát. Gigantikus gátsebemnek csodájára járt szülészet: profin összevarrta, mire a harmadik napon hazamentünk, már rendesen tudtam ülni. Amíg bent voltunk, addig is többször meglátogatott, megkérdezte hogy vagyok. A gátseb ellenõrzésére váratlanul érkezett (nem is volt nálam a pénz, mert nem tudtam behozatni a férjemmel, hiszen úgy volt, hogy csak az utolsó nap jön megvizsgálni), szóval, akár minden kínos helyzet nélkül elköszönhettünk volna egymástól, ha nem akartam volna neki semmit adni, akkor is. Végül a magánrendelésén fizetett neki a boldog apuka a szülést követõ pénteken (50.000 Ft-ot, lehet kicsit sok, de az elejétõl ennyit szántunk neki, és nagyon elégedettek voltunk a munkájával, a kedvességével, a szakértelmével). A hathetes kontrollra elvittük megmutatni neki a babát, megsimogatta a fejét, beszélgetett neki:) Emlékezett ránk akkor is (mármint a részletekre gondolok) A klinikával csak annyi a gond, hogy nem igazán tudnak látogatni a szeretteid, ha nem VIP szobában vagy. Egyébként jó a kaja (az alap kórházihoz képest fõleg), kedvesek a nõvérkék, tiszta minden. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Nagyon akartam a VIP-es szobát, csak arra már nem futotta... De ezt sem bántam meg, mert nagyon sokat segítettek a szobatársaim a szoptatásban, pelenkázásban, és volt társaságom is. Legközelebb már nem is akarnék privát szobát sem. Szerencsére csak három napot voltunk bent, így gyorsan együtt lehettünk Apával is. Ha van még bármilyen kérdésed, írj nyugodtan. 4, 5 hós kisfiú anyukája

Milyen a szülés utáni 6 hetes vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia. Egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Megnézik, hogy a méhed és a hüvelyed milyen állapotban van a szülés után. Ha császáros szülés volt akkor nem tudom néznek-e még mást is.

Szia. Egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Megnézik, hogy a méhed és a hüvelyed milyen állapotban van a szülés után. Ha császáros szülés volt akkor nem tudom néznek-e még mást is.
Én császárral szültem, nekem annyival volt mássabb, hogy a sebet is megnézte az orvos hogy szépen gyógyul e. Illetve még rákszûrést is csinált.
Szia! Én tegnap voltam 6 hetes kontrollon. Hüvelyi szülésem volt. Megvizsgált kézzel, majd hüvely UH-val, és hasi UH-val is. A gátsebemre különös figyelmet szentelt, és mivel még nem jött meg a menstruációm a rákszûrést késõbbre halasztottuk. Kaptam tablettát is hogy megjöjjön a mensim. Én nagyon féltem a vizsgálattól, de egyáltalán nem volt fájdalmas inkább csak kellemetlen. De az is igaz, hogy az én orvosom mindíg nagyon finoman vizsgál. Szóval ne félj, mert nem vészes! Mielõbbi gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Milyen a szülés előtti közvetlen derékfájás, ami jelzi a szülést? Hol fáj? Az egész vagy csak ott lent?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.

Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.
37+4, de a baba 2 héttel nagyobb. :)
A kérdező hozzászólása: 38+3.De a baba egy héttel nagyobb.:) Te?
te hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: :) Akkor nem vagyok egyedül:) Valami jósló lehetett, éjszaka nagynehezen elaludtam és elmult reggel volt egy kicsi de nem vészes:) A nagywc-zés nálam is meg van.Hát meglátjuk meddig húzzuk még:)
Szia! Ugyanigy vagyok pontosan mint te. Én is kiirtam ezzel kapcsolatban kérdést, mert 2-3 napja elkezdett fájni a derekam, tegnap már iszonyatosan, se ülni se feküdni sem tudtam, mellé medence és végbélfájás is társult. Lezuhiztam a derekam meleg vizzel, attól elmúlt egy 2 órára, de ájjelre megint elöjött. Azt án csak belealudtam, ma reggel meg elviselhetõ szinten van. Ja és a 2 nap alatt összesen 6szor voltam nagy wc-n is... Ezért azt hittem tegnap éjjel, hogy mehetünk, de mégsem...
nekem még a doki sem hitte el amíg nem jöttek a tolófájások hogy szülni fogok. a derekam majd leszakadt elõször 10, 8, 5 majd 3 percenként. akkor már a szülõszobán voltam mert elfolyt a magzatvíz, egy ilyen iszonyatos derékfájásnál szinte megfeszültem, erre a doki elkezdte nyomkodni a hasamat és szó szerint rámkiabált hogy tûrtõztessem magam, mert nincs is fájásom. mondtam neki hogy [email protected] meg ez egy kõkemény fájás volt, mire azt válaszolta hogy amíg nem keményedik a hasam, addig ez nem fájás. erre mit ad isten? a következõ ilyen derékfájás után egybõl jött a tolófájás. szóval én keményedés nélkül "csak" derékfájással szültem a fiamat. azt tanácsolom neked, hogy mérd az idõt hogy milyen idõközönként érzed, és ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor készülõdjetek :-) szorítok neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem:) Elkezdett iszonyatosan fájni a hátam, se ülni se feküdni nem tudtam, meg keményedtem is.Beültem a kádba és elmúlt egy fél óra múlva kb. De most megint elkezdõdött.Csak olvastam vhol hogy ez lehet a szülés jele is, de ezek szerint nem feltétlenül:) Meg el is mult a meleg vízben.
40+3nál nst-re várakoztam, amikor érdekesen fájt a derekam, elõször azt hittem h csak kényelmetlen a szék. Jártam egyet, elmentem wc-re és akkor szembesültem a nyákdugó kis darabjával. Elõször nem is gondoltam volna h az a nyákdugó. De amikor még 4 óra múlva is "érdekes" volt a derékfájás, és folyamatos darabkák voltak a t.betétemen, már tudtam h lesz valami. Megkezdõdtek estére a jóslók, amik olyan erõsek voltak h aludni is alig birtam. 40+5nél beindult a szülés, tehát a derékfájást követõen 2 nappal, és 40+6ra megszültem.
viszont nekem estére megint elöjött a derékfájás, most reggelre megint elmúlt. Szerintem ez jósló vagy a medence tágulása okozza. Mert szerintem ha ez a szülést jelezné, már megindult volna, vagy rosszul gondolom? Én a nyákdugóval konkrétan nem találkoztam, pont ma egy hete viszont, hogy összebujtunk apával, és utána elöször ilyen vércsíkos folyékonyabb valami jött belölem (bocsi) majd 2, 5 napig barnáztam, de szerintem ez is a szextõl volt, nem hiszem hogy a nyákdugó volt az:(

Az aktív életmódnak van köze ahhoz, hogy milyen a szülés?

A szülés könnyebbségére értem. Mármint van-e különbség két olyan n? szülése között, ahol az egyikük "végiglustálkodta" a terhességét, a másikuk pedig nem?

Legjobb válasz: szia! Nekem nem volt nehéz szülésem -szerintem-. Én végig aktív voltam, a 38. héten még erõsen a lakásátalakítást csináltuk Manó érkezésére. Mindenképpen számít szerintem mert majd nem fáradsz el olyan hamar. Nagyon könnyû/gyors és szép szülést/születést Nektek!

szia! Nekem nem volt nehéz szülésem -szerintem-. Én végig aktív voltam, a 38. héten még erõsen a lakásátalakítást csináltuk Manó érkezésére. Mindenképpen számít szerintem mert majd nem fáradsz el olyan hamar. Nagyon könnyû/gyors és szép szülést/születést Nektek!
Nincs köze hozzá :) Naponta 2-3 terhességi és szüléstörténetet hallgatok végig, kb 300-nál tarthatok és azt kell mondjam, nincs összefüggés.
Utolsó vagyok, azért könnyû szülést kívánok!!!
Szerintem sincs köze a két dolognak egymáshoz. Én szülés elõtt még 4 nappal dolgoztam, állandóan mentem, nem sokat pihentem. Így is híztam 25 kg-ot. A szülésem 11 óra vajúdás után lett császár.. egyik ismerõsöm táppénzen volt végig, pihizett, jól eltévézgetett és könnyen szült.
Rengeteget mozogtam, évek óta sportoltam, a terhességem jó részét végigdolgoztam, itthon festettünk, takarítottam négykézláb még 38 hetesen is, a kiírásom napján kb. 5 km-t gyalogoltam... 18 órás vajúdás után, császárral lett meg végül a babám.
A kérdező hozzászólása: 2 igen, 2 nem. :) Akkor csak bízom benne, hogy gyors lesz és könnyû lesz! Köszönöm mindenkinek!
Nincs köze hozzá! 128 kilósan mentem szülni, sejthetõ, hogy nem mozogtam semmit... Mégis simán, könnyen, gyorsan szültem, hamar regenerálódtam (igaz nem volt gátmetszésem sem). A mozgásszegény, lusta életmód mellett is egészséges maradtam, ahogy a babám is, semmi bajunk nincs, nem is volt.
Szerintem van. Aki soha életében nem mozgott, sportolt és a terhesség alatt is inkább pihent (nem arra gondolok, amikor orvosi utasításra kell feküdni!), és kímélte magát, szerintem nehezebben bírja, egyszerûen mert nincs állóképessége. Én magam sem voltam sose egy sportos ember, de a várandósságom alatt tele voltam energiával, sokáig dolgoztam, pörögtem, de igyekeztem pihenni is, hogy rákészüljek. Gyakorlatilag alig 6 óra alatt lett meg a fiam :)
Szerintem túl sok köze nincs hozzá. Elsõ fiamat 22 évesen szültem 10 órán át vajúdtam, pokolian fájt, egybefüggõ fájásaim voltam. Végig a terhességem alatt dolgoztam, volt egy üzletem, áruért jártam pakoltam, majd 2 héttel szülés elõtt bezártam. Másodikat 9 hónapja szültem, nem dolgoztam, persze az itthoni teendõk is felérnek egy munkahellyel:) Burokrepesztés után 1.5 órával megszületett, ez is fájdalmas szülés volt, de sokkal gyorsabb. Nekem azt mondták anno, hogy inkább a kor számít és hogy hanyadik baba, na de persze döntõ szerepe a szervezetednek van!
Igen, van! A dokim is mondta! A szülést igenis befolyásolja, hogy mennyit mozogsz, mennyire vagy fitt. A szülészem kifejezetten ügyelt a testsúlyomra, és nagyon helyeselte, hogy kismama tornára járok. Az utolsó percig jöttem-mentem én is, és tornáztam szülés elõtti napon is.Az orvosom megdícsért szülés után. Jól bírtam a 16 óra vajúdást és kb. 6-7 perc volt a kitolási szakasz, ami az erõlétemnek volt köszönhetõ.

Milyen a szülés Pesten Barabás Gábornál és milyen utána? Mennyit kér a szülésre?

Legjobb válasz: sziasztok! Engem is érdekelne minden, mert decemberben én is nála fogok szülni a volt máv kórházban. :) Köszi!

sziasztok! Engem is érdekelne minden, mert decemberben én is nála fogok szülni a volt máv kórházban. :) Köszi!

Írna valaki nyugtató szavakat, akinek nem volt borzalmas-irtózatos-leírhatatlan fájdalom a szülés? Ezeket a szavakat itt írták arra a kérdésre, hogy milyen a szülés, és engem megijesztettek. Biztatást kérek szépen attól, aki tud.

Legjobb válasz: Már régóta felmerült bennem a kérdés,hogy szüléskor miért nem adnak a nõknek zsibbasztó fájdalomcsillapítót, mint foghúzáskor. Nem sokkal egyszerûbb lenne???

Már régóta felmerült bennem a kérdés, hogy szüléskor miért nem adnak a nõknek zsibbasztó fájdalomcsillapítót, mint foghúzáskor. Nem sokkal egyszerûbb lenne???
A szülés fáj.Nagyon. Ennyi, és ezt tudomásul kell venni. DE:sokan eltúlozzák a dolgot, mert azt gondolják, akkor jobban értékelik mások azt a hõstettet, amit végrehajtottak.Én kétszer szültem, a másodikat jóformán egyedül, a doki akkor jött oda mikor már a feje kint volt a fiamnak.Az ember olyankor megváltozott tudatállapotban van, nem úgy és nem annyira érzi a fájdalmat. Utólag visszagondolva tûnik hatalmas fájdalomnak, akkor, ott szinte észre sem veszed pl. a gátmetszést.Mással vagy elfoglalva:-) Amint megszületik a gyerek, elmúlik minden.Nem érdekes többé, hogy mi volt egy pillanattal elõbb.Késõbb persze már úgy emlékszel, hogy alig bírtad ki, de a szülés közben nem olyan érzés.
Biztatnálak én is. :) Öt óra alatt lett meg a fiam, mindenféle beavatkozás nélkül, a szülésznõ nst után elküldött aludni, mondván csak jóslózom, aztán kiderült három óra múlva, hogy mégsem, és a tolóknál riasztottam dokit, szülésznõt, 10 perc múlva má nyekergett a picim. Szóval egyedül vajúdtam és fájt nagyon, de esküszöm rosszabbul viseltem, mint a gyulladt bölcsességfogam kivésését, és nem azért, mert az jobban fájt volna, hanem mert annak a végén nem várt más, mint egy tátongó seb, míg a szülés egy puha kis boldogságcsomaggal ér véget. Szóval más tudatállapot, a fájdalom pedig csak érzet, nem lesz belõle bajod, csak fogakat összeszorít, aztán hagyd hogy sodorjon az ár. Erre vagyunk kitalálva, menni fog. :) Ha három szót kéne mondanom a borzalmas-irtózatos-leírhatatlan helyett, akkor: feltartóztathatatlan-facsarós-feszítõs. De bõven elviselhetõ.
Nem kell megijedni, gondolj arra, hogy mennyien túlélték, nem kell parázni.:-)) Van olyan is akinek egy foghúzás jobban fáj, a lényeg, hogy ezen ne stresszelj. Fáj, fáj, de ez az egyetlen fájdalom aminek értelme van.
Hihetetlen-elképesztõ-felemelõ :) Már úgy várom a kistesó érkezését is! :)
Én is nagyon féltrm a szüléstõl. nem a vajúdás részétõl, hanem a kitolástól, hogy az mennyire nagyon fog fájni. Fájt is. :-) Aztán úgy alakult, hogy nem bírtam tovább és edá-t kértem. Kaptam is, és mivel gyorsan tágultam, a fájdalomcsillapítás a kitolás részére is kitartott. :-) Így egyáltalán nem fájt. Inkább iszonyatosan fárasztó volt. Nyugi, túl fogod élni. :-) És meglásd, pár hónappal - vagy akár pár perccel - a szülés után már azt tervezgeted, hogy mikor szülöd a következõt. :-)
én is rosszabbra számítottam, mivel én is olvastam ilyeneket, és fel voltam készülve a leírhatatlan fájdalomra, na azért ez nem ilyen szörnyû mondjuk én nem éltem végig a fájásokat mert kaptam edát, aztán meg a végén császár lett ( császár utáni elsõ felkelés rosszabb volt a vajúdásnál) én reggel a fájásokra ébredtem, de rögtön nagyon sûrûn jöttek, 2-5 percenként fáj, de ki lehet bírni ha nem lehetne, akkor nem vállalnának a nõk több gyereket nemrég volt egy kérdés, hogy ha 1 szóval jellemezhetnéd a szülésedet, mi lenne az, keress rá, nagyon jó, érdekes kérdés volt egyébként még az is érdekes volt, hogy én mióta az eszemet tudom féltem a szüléstõl, de ahogy aznap reggel felébredtem a fájásokra, félelem az nem volt bennem szóval ne olvasgass ilyeneket, minden szülés más, mindenki másképp éli meg könnyû szülést kívánok!
20on évvel ezelótt, 18 illetve 24 órás, oxitocinos fájáserõsítõvel szültem, azt hittem belehalok, alig bírtam ki, hogy ne jajgassak, annyira fájt. 2 éve szült a lányom, csak azon imádkoztam, õ ne szenvedjen annyit, mint én. Én voltam benn vele, az orvos javasolta az EDA-t, mosolygott végig, két óra múlva mondta az orvos, szülünk. A lányom mosolyogva mondta, õ most úgy tudna aludni... az orvos nevetett, aztán azt mondta, elõbb szüljünk, utána:) Kb, 20 perc múlva meglett az unokám, a lányom remekül érezte magát. Féltünk, hogy lesz valami utóhatása, de szerencsére nem lett. Azóta azt mondta, bármikor szül még egy gyerkõcöt, neki csak jó élményei voltak a szülésrõl:)
Az elõttem szólók, már mindent leírtak. Én csak annyit tudok még ehhez hozzátenni, hogy igaz fáj cefetül, de ki lehet bírni! És ne törõdj ott semmivel, ha úgy érzed, kiabálj, vagy énekelj, ha ez nyugtat meg szülés közben. Ha én kibírtam, pedig én piszkosul nem bírom a fájdalmat a vér látványától meg egyenesen rosszul vagyok. Az elsõ babámnál egy csomó fájdalomcsillapítót is kaptam, de ED-át nem kértem! És 12:40 perc alatt született meg a kicsinek (4280g/58cm) épp nem mondható fiam, aki most múlt 2 éves. Ehhez képest második fiamat, aki 2 hónapos múlt (4530g és 60cm) röpke 3 óra alatt megszültem, mindennemû fájdalom csillapíts nélkül. Jött mint a távirat! Pillanatok alatt meglett, férjemnek még a fényképezõ gépet sem volt ideje elõvenni..:) De mindkét alkalommal a legnagyobb öröm volt, hogy a karomban tarthattam a kis "kukacosokat"..:) Már ott megbeszéltem a férjemmel, hogy jövõre ugyanitt, de akkor már kislányt kérek..:)
Mikor terhes voltam én kihagytam az ilyen rémhíreket. Tudtam, hogy a világ legtermészetesebb dolga, de közben a legnagyobb csodája is életet adni egy pici embernek. Persze tudtam, hogy fájni fog, de bíztam magamban. Bizony fájt is, de abszolut nem tudom felidézni azta a fájdalmat, mert mikor megláttam az én pici babámat elfelejtettem minden rosszat. Szinte végig beszélgettünk a férjemmel, a dokimmal és a szülésznõvel, még viccelõdtünk is. és abszolut nem arra gondoltam, hogy jaaajj belehalok, hanem arra, hogy segítenem kell a kicsimnek, hogy végre együtt lehessünk. lehet, hogy megcáfolható, hogy minden fejben dõl el, de nekem bevált.
Én is biztatlak:) Nekem is fájt, szerintem mindenkinek fáj, de azért nem használnám ezeket a szavakat rá:) Sõt, már másnap közöltem mindenkivel, hogy a mázlista fejemnek baromi könnyû szülése volt:) Elsõ baba, elsõ fájástól sírásig 6 óra 50 perc telt el. Voltak jóslóim korábban, de annyira egyértelmûen jóslók voltak, hogy nem is foglalkoztattak, aludtam:) A családban többeknek is nagyon nehéz szülése volt, és a történeteket hallgatva el is határoztam, hogy nekem könnyû lesz. Utána nem foglalkoztam az egésszel, hiszen 1. baba még bent nem maradt, 2. tudtam, hogy könnyû lesz:) Én hiszek abban, hogy a pozitív hozzáállás csodákat tesz, én vagyok az élõ példa:) Úgyhogy csak pozitívan, gondolj arra, hogy az egész gyerekágy téged fog irigyelni, olyan könnyû szülésed lesz:) Hajrá:)
Én sokkal rosszabbra számítottam. Fáj, de abszolult elviselhetõ ha nem a fájdalomra hanem a babára koncentrálsz. Én azt hittem fél óra vajúdás után epiért fogok könyörögni az orvosomnak, de nem így történt. Alacsony a fájdalomküszöböm de nagyon, ezt mégis úgy gondolom hogy ki lehet bírni. És ami a fura, hogy bár még csak most lesz 8 hete h történt, nem tudnám felidézni, hogy milyen volt. Elfelejted hamar! Ügyes leszel!!!! :)
A szülés irtózatos erõpróba és leírhatatlan gyönyörûség az eredménye. Borzalmasnak viszont semmi esetre sem mondanám az én szülésemet. Ha így lett volna, a férjem nem maradt volna végig mellettem, õ is és én is pozítívan csalódtunk :-) Ha nagyon félsz tõle, gondolj arra, hogy van lehetõség a fájdalomcsillapításra (pl. EDA) és nem kell egyedül végig csinálnod, orvos, szülésznõ azért van ott, hogy segítsen. Nem tudom, hányadik hétben jársz, de úgy félidõnél rettenetes pánik fogott el aszüléssel kapcsolataban, ami késõbb reális félsszé vált. Remélem ez Neked is sikerül.
elõzõ vagyok, elírtam... szóval a szülést viseltem jobban, mint a vésést :)
Szia! Nem kell aggódnod:) Az elsõ fájásaim 7.00 körül kezdõdtek és 10.20-ra már megszületett a kisfiam. Akkor fájt a legjobban a szülés, amikor a kisfiam feje már majdnem kinn volt:) De megszületett, és elmúltak azonnal a fájások, minden rendben van:)
Én is csak biztató szavakat tudok mondani. A burokrepesztestétõl (indították túlhordás miatt) 4 óra múlva már a karomban tarthattam a kisfiamat. Csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz agyban dõl el minden. Már most csak a pozitív oldalát nézd, arra gondolj, hogy könnyen fog menni, és arra, hogy ha túl vagy rajta, ott fogod dédelgetni a gyönyörû kisbabádat!!! Szép szülést és sok boldogságot a babához!
Nézd, ez szerintem hozzáállás kérdése. Érdemes felkészülni, és az ilyen horror-sztorikat figyelmen kívül hagyni. Azért leírom neked az én szülésemrõl a véleményemet (13 hónapja volt), hátha az segít. Nem elrettentésnek szánom, amit írok, csak szerintem fontos, hogy tudd az elõzményeket, amiért mégiscsak szép volt a szülésem. Elõtte: 5 év után, lombikkal lettem várandós. 1, 5 hétig totóztunk, hogy tényleg sikerült-e, mert a hcg alacsony volt, de mégis baba lett. 7 hetes koromtól a 15.hétig pecsételtem, 10 hetesen kórház vérzéssel, aztán béke. 38 hetesen fedeztek fel uh-n egy foltot a lányom bal veséje felett. Szülõszobán (40+1 hetesen): Hallom, hogy suttogják: tumorgyanús baba (mármint az enyém). Közben halva szülés a másik szobában. Mellettem 14 éves kiscsaj jajgat. Hát így szültem, és fájt (de nem annyira, mint vártam), a kitolás nem fájt, csak marhára feszített és az egész alig 7, 5 óra alatt lezajlott. És ott volt a férjem, fogta a kezem, a lelkem simogatta, segített, együtt szültünk, szó szerint. És amikor a lányom a kezembe adták tudtam, hogy nincs baja, a szemében benne volt az egész világ még, és akkor néhány perccel a szülés után megmondtam a páromnak, hogy jöhet a következõ. Nehéz megfogalmazni az érzéseket, mert vannak tények, amik lehetnek jók és rosszak, de az érzés, hogy megcsináltad, hogy a te babád, hogy érte élsz a továbbiakban és feltétel nélkül fogod szeretni, ezek mindent felül írnak. Nálam így volt. Szóval a körülmények azért voltak fontosak, mert én a lombik alatt elhatároztam, hogy ha már ennyit vártunk a babára, akkor bizony ki fogom élvezni a várandósság és szülés minden egyes percét, ha [email protected], akkor is. Így is volt. Egy tanács: ha eda-t nem kérsz, de gázt lehet, azzal érdemes élni. De csak akkor ér valamit, ha folyamatosan szívod, és akkor tuti a hatás, ha már mozog a mennyezet. Viszont mellette nem szabad sétálni. Ha viszont mozogsz, sokkal (!) könnyebb a vajúdás. Elég állni, vagy lassan sétálni. Remélem segítettem.
Olyat senkitõl nem fogsz hallani, hogy nem fájt... Mert a szülés igenis fáj, és lehet lesz olyan pont amikor úgy érzed már nem bírod, de akkor már a végén fogsz járni, és hidd el amikor a kezedbe adják a babádat, megérted hogy ez a fájdalom a legszebb fájdalom az életben, és ennek legalább van értelme:) Azért könnyû és gyors szülést kívánok:)
Szia! Nekem nem volt szörnyû! Nem mondom, hogy nem fájt, dehát annyi minden fáj az életben. Onnantól, hogy beértünk a kórházba, 2 és fél óra alatt megvolt a baba, és a szobatársamnak ugyanígy. Szerintem sok múlik azon, hogy hogyan állsz hozzá. Beszélgess olyanokkal, akiknek könnyû volt a szülésük! Minket a szüleim vittek be (nincs kocsink), és amikor a szülõszoba ajtajában mondtam édesanyámnak, hogy félek, még ott is azt mondta, eszembe ne jusson félni, ügyes leszek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves és biztató szavakat!!! 35 hetes vagyok, és nagyon várom a fiam születését! Tudom, hogy semmivel nem hasonlítható fájdalom a szülés, én lélekben felkészültem rá (erõs nõ vagyok, nem hisztis)! Talán furcsa, de várom azt a fájdalmat! Még egyszer köszönöm! :-)

Győri korház szülészetén van magánszoba (már szülés utánra a babyvel)? Milyen a korház? Mika Péternél milyen a szülés?

Legjobb válasz: Szia!Én fogadott orvosom a Mika Péter.Csak jót tudok róla mondani!! Sógórnõm,barátnõm is nála szûlt,azt mondták,hogy tök normális volt végig velük.Sokat segített nekik!Sógornõm már másnap újraélte volna az egészet. :-)

Szia!Én fogadott orvosom a Mika Péter.Csak jót tudok róla mondani!! Sógórnõm, barátnõm is nála szûlt, azt mondták, hogy tök normális volt végig velük.Sokat segített nekik!Sógornõm már másnap újraélte volna az egészet. :-)
Gyõrben szülés után magadnál tarthatod a babát, egy szobába kerültök és ha van babafürdetõ ott is fürdetik, kétágyas szobák vannak, nekünk azt mondták a szülésfelkészítõn hogy az egyágyasokat azoknak tartják fenn akik pl. gyulladás miatt visszakerülnek.

Mennyit kér a szülés levezetéséért dr. Varga Tamás Pécsett? És milyen a szülés alatt (türelmes, nyugodt, tehát emberileg)?

Mert úgy hallottam, hogy jó orvos.

Legjobb válasz: csak a szülés végén vannak ott a doki, addig a szülésznõnek van nagy szerepe.

csak a szülés végén vannak ott a doki, addig a szülésznõnek van nagy szerepe.
A kérdező hozzászólása: Nem ezt kérdeztem! Akkor vannak ott az orvosok, amikor kellenek, leginkább a szüléstõl függ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!