Találatok a következő kifejezésre: Milyen a szívultrahang (3 db)

Milyen a szívultrahang? Nekem majd kell mennem de nagyon félek. Bővebben lent.

Legjobb válasz: Ne félj. Félmeztelenre le kell vetkõzni, majd egy ágyra felfeküdni. A vizsgáló orvos bekeni a mellkasod egy fehér zselés anyaggal, és olyan a mûszer mint a kézi maszírozó azt húzogatja a szíved körül. A monitoron meg látja, a szívedet. Örülj neki hogy eljuthatol egy ilyen vizsgálatra, az eredménytõl meg ne féljél. Ha gondod van kapsz gyógyszert a panaszaidra.

Ne félj. Félmeztelenre le kell vetkõzni, majd egy ágyra felfeküdni. A vizsgáló orvos bekeni a mellkasod egy fehér zselés anyaggal, és olyan a mûszer mint a kézi maszírozó azt húzogatja a szíved körül. A monitoron meg látja, a szívedet. Örülj neki hogy eljuthatol egy ilyen vizsgálatra, az eredménytõl meg ne féljél. Ha gondod van kapsz gyógyszert a panaszaidra.
Ne félj!Ugyan olyan ultrahang, mint minden más.Én voltam már.Le kellett feküdnöm az oldalamra, kezemet a fejem alá tenni, és ugyan úgy történt minden mint más esetben. tudom rossz a bizonytalanság, de nem kell mindig rögtön a legrosszabbra gondolni!fel a fejjel! Jó egészséget neked!
A maga a vizsgálat nem nagy dolog. Csak feküdni kell és közben huzigálják rajtad az ultrahangfejet. Teljesen fájdalmatlan. Izgulni pedig ráérsz akkor, ha tényleg találnak valamit, de elõtte felesleges.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam orvosnál mert gyakran fáj a szívem. Erre mondta h. hívjak fel 1 számot és kérjek idõpontot szívultrahangra. Nem akarok elmenni félek hogy találnak valamit. :( Vagy hogy nem is a szívemmel vvan baj hanem más komoly betegség :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm! csak nagyon hipochonder vagyok az a baj. És tényleg igaz h. ha most kérek akkor csak februárra lesz idõpont? nem akarok addig izgulni...
A kérdező hozzászólása: pf március 17-re kaptam idõpontot.
Örülj neki. Az utánnad következõ, még késõbbre kapott.... És ne is izguljál. Ha komolyabb lenne a baj, akkor nem UH-t kértek volna Nekem is csináltak, mert valamit hallottak, odabentrõl. Kiderült, hogy csak egy erõsebb megfázás miatt volt valami "suhogó" hang.

Milyen a magzati szívultrahang?

Holnap kell mennem az I.számú n?i klinikára,mert a 18-adik heti genetikai ultrahangon egy kis foltot látott a doki a babám szivén . Álitólag ez felszivódik de ilyenkor elkell menni egy magzati szívultrahangra. Volt már valaki ilyenen?

Legjobb válasz: Igen, en. 20 percig csak a kis szivecskejet nezik baromi jo, modern, kifejezetten magzati szivultrahangra kifejlesztett geppel, es alaposan megnezik a szivecskejet!

Igen, en. 20 percig csak a kis szivecskejet nezik baromi jo, modern, kifejezetten magzati szivultrahangra kifejlesztett geppel, es alaposan megnezik a szivecskejet!
Szia! Nekünk a 4.lányunkkal volt ilyen probléma, de semmi extra a szív uh. Annyi hogy uh-gal kifejezetten a szívet nézik, semmi mást. Kinagyítják, és hosszú perceken keresztül a frász kerülget hogy mondjon már valamit az orvos! Amikor nálunk is kész lett, rám nézett, és közölte hogy ennél egészségesebb szívet még nem látott!!! Valamit félre nézett az orvosom. Úgyhogy nyugi, biztos nem lesz baj! Drukkolok! Boldog babavárást. Üdv.31 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat!
Nekem is volt, 4 hete a genetiaki UH után visszahívtak, nálunk az aortáját nem találták. Aznap visszahívtak a spéci dokihoz, végül megtalálták, de visszahívott mára, hogy megnézze elég tág-e. Az idõpontomat törölték ma, így izgulhatok még egy hetet míg kiderül minden rendben van-e. De megnyugtatott akkor engem, hogy szerinte OK, csak biztos akar lenni benne. Kitartás, biztosan nem lesz semmi baj!

TEE (nyelőcsöves) szívultrahang? Milyen érzés amikor ledugják azt a csövet?

Legjobb válasz: Én csak láttam ilyet, de õszintén szólva a páciens arcán nem éppen az élvezet látszott... De túl lehet élni, és nem tart 10 percnél tovább a dolog.

Én csak láttam ilyet, de õszintén szólva a páciens arcán nem éppen az élvezet látszott... De túl lehet élni, és nem tart 10 percnél tovább a dolog.
A kérdező hozzászólása: Tùl vagyok rajta.:) Ha esetleg màst is aggaszt a kèrdès:bòdìtàsban teljesen elviselhetõ.Még be is aludtam közben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!