Találatok a következő kifejezésre: Milyen a nyakörv (17 db)

Milyen a jó nyakörv?

Legjobb válasz: Olyan nyakörvet válassz a kutyádnak, amiben kényelmesen érzi magát. Ma már lehet választani kifejezetten kölyköknek való különbözõ könnyû és állítható pórázok és nyakörvek közül. Fokozatosan kell a nyakörvhöz és a pórázhoz szoktatni. Elõször csak néhány percig hagyd rajta, és minden nap egy kicsit tovább. Néhány hét alatt teljesen meg fogja szokni. Néhány kutyafajta speciális hámot igényel, de a szaküzletekben ezekbõl is nagy választékot találhatsz. A kiskutya nagyon nagy ütemben növekszik így hamarosan új, erõsebb nyakörvet, és pórázt kell venni neki.

Olyan nyakörvet válassz a kutyádnak, amiben kényelmesen érzi magát. Ma már lehet választani kifejezetten kölyköknek való különbözõ könnyû és állítható pórázok és nyakörvek közül. Fokozatosan kell a nyakörvhöz és a pórázhoz szoktatni. Elõször csak néhány percig hagyd rajta, és minden nap egy kicsit tovább. Néhány hét alatt teljesen meg fogja szokni. Néhány kutyafajta speciális hámot igényel, de a szaküzletekben ezekbõl is nagy választékot találhatsz. A kiskutya nagyon nagy ütemben növekszik így hamarosan új, erõsebb nyakörvet, és pórázt kell venni neki.

Milyen a Kiltix nyakörv? Tényleg 7 hónapig hat kullancsok ellen is?

Legjobb válasz: Igen,én augusztusban vettem kiltix nyakörvet a beaglemre és elvileg most járt le az ideje.De azért a biztonság kedvéért a 6. hónapban jobb átnézni a kutyust és kiszedni belõle,mert lehet h már nem hat annyira.Mert én is nemrég találtam a kuttyomban kullancsot és nem pusztult el. De ettõl függetlenül 100% ban véd! Tehát bele megy a kullancs a kutyába,de elpuszitja addigra a nyakörv õket,mire visszaöklendeznék a betegségekkel teli nyálát,ami 48 óra. Érdemes havonta lekaparni a nyakörv beljesébõl a rátapadt koszt,zsirt,ezzel lehet frissiteni

Igen, én augusztusban vettem kiltix nyakörvet a beaglemre és elvileg most járt le az ideje.De azért a biztonság kedvéért a 6. hónapban jobb átnézni a kutyust és kiszedni belõle, mert lehet h már nem hat annyira.Mert én is nemrég találtam a kuttyomban kullancsot és nem pusztult el. De ettõl függetlenül 100% ban véd! Tehát bele megy a kullancs a kutyába, de elpuszitja addigra a nyakörv õket, mire visszaöklendeznék a betegségekkel teli nyálát, ami 48 óra. Érdemes havonta lekaparni a nyakörv beljesébõl a rátapadt koszt, zsirt, ezzel lehet frissiteni
Érdekes...mégis babéziával kellett kezelni... a kullancs elleni védelem számomra azt jelenti hogy nem megy bele...mivel a nyakörv ezt számunkra nem biztosította, szerintem okkal mondhatom hogy nekünk nem használt! Ez meg hogy megöli a kullancsot mielõtt visszaköpné a betegséget egy akkora nagy ....nem is mondom inkább, mert kimoderálnak.
12:17 -es! Attól hogy még kullancs volt a kutyádban, az nem jelenti azt , hogy nem jó a kiltix.Mint irtam az elsõ hsz-ban:"Tehát bele megy a kullancs a kutyába, de elpuszitja addigra a nyakörv õket, mire visszaöklendeznék a betegségekkel teli nyálát, ami 48 óra. " Épp ez a kiltix lényege, hogy a kullancs belesziv a kutya vérébe ( a vérébe megy a kiltix hatóanyaga) és elpusztul! Figyeld csak meg!Én is megfigyeltem, hogy egyik nap sétáltam vele és másnap benne volt a döglött kullancs...
2. vagyok, eddig még soha nem találtam bolhát a kutyámban.
A kérdező hozzászólása: Azóta vettem még 1x, mert nekünk bevált. Egy kullancs sincs egyik kutyámba se, mióta megvan, pedig vízbe is megy.
Igen a bolhákat is.
Kövezzetek meg de én nem ajánlom! :( 6 kullancsot találtam a kutyában úgy hogy egy hete volt rajta a nyakszli. Nem elég hogy kiadtam súlyos ezreket rá, utána az Imizol meg az egyéb kezelések elvittek még szinte egy egész havi bért! Én a 900 forintos Piret Mix spray-t használom, és szerintem százszor jobb mint az ilyen nyakörvek! Igaz hogy 4-5 naponta be kell fújni vele, de azóta nem volt problémánk. Sajnos nem vagyok egyedül ezzel a rossza tapasztalattal.
A kérdező hozzászólása: És a bolhákat 100%-ban távol tartja?
Tavaj februárban babesiás lett a kutyám, kiltix volt rajta, még nem járt le a 7 hónap. Az volt a baj, hogy a hóban, esõben megázott a nyakörv és így már nem védett annyira. (Az állatorvos szerint, ha vizes lesz, csiszolópapírral kell megdörzsölni, akkor újra használható.) Viszont egy juhász ismerõsöm szintén ilyet használ, õ soha nem veszi le a kutyáiról, abban terelnek, fürödnek, soha nem volt bennük kullancs. Amúgy azt mondják, hogy ez a legjobb. Pár hónapja láttam egy olyan nyakörv hirdetését, aminek nem árt a víz mert egy új technológiával mûködik. Sajnos nem tudom a márkáját, az állatpatikában sem tudtak segíteni, az egyébként hat hónapig tart elvileg. Én a nyári idõszakban cseppet és nyakörvet is használok, az a legbiztosabb.
elõzõ voltam a Piret Mix spray egy felületi védelmet ad, a kullancs ezért nem megy bele a kutyába, és nem mellesleg nem szívódik fel semmiféle kemikália a vérbe...nekem ez sem utolsó szempont. Ki tudja milyen hatóanyagot használnak milyen segéd és vivõanyaggal és az mit okozhat esetleg évek múlva.... szóval én nem szeretem, de ez egyéi vélemény!
Én a kutyámnak Scalibort vettem, 4 kullancsot szedtünk össze eddig és mind a 4et megölte. 6 hónapig véd(mondjuk számoljunk inkább 5öt) és ami elég jó hír, hogy vízálló és nem büdös.Nekünk bevált.
A kérdező hozzászólása: Legközelebb lehet, hogy én is azt veszek. Csak úgy tudom, hogy nem jó bolhák ellen. Igaz nem bolhás, de hát mégis. A Kiltix nyakörvet ma tettem rá és épp volt rajt egy kullancs, ami nem rég ment bele. És kb. 2 óra múlva összeaszalódott. Szerintem elég jó, csak az zavar, hogy ha vizes lesz, akkor nem hat annyira.
nekem nem vált be mert a kutyám bolhás lett pedig volt rajta és még hó meg viz sem érte mert esõkabátja van !!és amúgy is májusban kapta!!amúgy semmi sem 100%os ezért mi vettünk expotot is és ugy hatott :)

Milyen idősen és hogyan szoktathatom rá a kiskutyát a nyakörvre és a pórázra?

Legjobb válasz: Mindenféleképpen a nyakörvvel kell kezdened, minél kisebb a kutyus, annál jobb. Mondjuk egy bolhanyakörvet javasolnék a kezdetekhez, az hasznos is. A mi kutyusunknek kellett pár nap, mire megszokta. Rátettük, elõször csak egy fél órácskára. Hadakozott ellene (az ismeretlentõl való félelem), de fokozatosan, napról napra emeltük az idõt, amennyit rajta volt a nyakörv, és szép lassan megszokta, hogy ez nem bánt, ettõl nem lesz semmi baja. Pár napig volt depressziós, akkor szinte láttuk is rajta, hogy haragszik ránk, de elmúlt a neheztelése. Arra azért természetesen ügyelj, hogy ne legyen se túl szoros, se túl laza az örv. Ha ez megvan, akkor ehhez már tudod csatlakoztatni ugyanilyen lassú tempóban a pórázt is. Légy türelmes, mert csak így megy!

Mindenféleképpen a nyakörvvel kell kezdened, minél kisebb a kutyus, annál jobb. Mondjuk egy bolhanyakörvet javasolnék a kezdetekhez, az hasznos is. A mi kutyusunknek kellett pár nap, mire megszokta. Rátettük, elõször csak egy fél órácskára. Hadakozott ellene (az ismeretlentõl való félelem), de fokozatosan, napról napra emeltük az idõt, amennyit rajta volt a nyakörv, és szép lassan megszokta, hogy ez nem bánt, ettõl nem lesz semmi baja. Pár napig volt depressziós, akkor szinte láttuk is rajta, hogy haragszik ránk, de elmúlt a neheztelése. Arra azért természetesen ügyelj, hogy ne legyen se túl szoros, se túl laza az örv. Ha ez megvan, akkor ehhez már tudod csatlakoztatni ugyanilyen lassú tempóban a pórázt is. Légy türelmes, mert csak így megy!
a nyakörvet ragd rá akkor amikor elöször viszed sétálni. és ne is vedd le csak ha fürdeted. az én kutyámmal igy csináltam és nem is hadja már hogy levegyem a nyakörvét. a porázt is ugyann akkor kezd el. ily ha nagyobb lesz és a kezedbe veszed a porázt tudni fogja hogy séta jön:D
Néhány hetes kortól tudod elkezdeni a szoktatást.. Én a kuytám nyakára 6 hetesen tettem elõször nyakörvet, tesrmészetesen annyira lazán, hogy smmiképp ne legyen neki kényelmetlen. Eleinte kicsit macerálta de ammikor rájött a kis gómbóc, hogy nbem tudja leszedni, nekiállt rágcsálni. :) A szoktatásról itt olvasshatsz: http://www.kutyapszichologia.hu/2007/09/07/a-poraz/

Milyen felvezető pórázt vegyek? Bőr, textil? A nyakörv és a póráz "egyben" legyen vagy sem?

Legjobb válasz: milyen fajtának? nekem gyöngyös felvezetõm van és ahhoz láncos fojtó nyakörv, nálunk ez az általános de vannak fajták ahol más a szokás :)

milyen fajtának? nekem gyöngyös felvezetõm van és ahhoz láncos fojtó nyakörv, nálunk ez az általános de vannak fajták ahol más a szokás :)
A kérdező hozzászólása: Border colliem van :)
akkor annak is jó a fojtós nyakörv és hozzá vagy textil vagy bõr karabíneres póráz

Milyenek a tapasztalatok az elektromos ugatásgátló nyakörvvel?

Ultrahangos plusz elektromos impulzusost készülök venni, mert a szomszédok kezdenek lázadni. Van aki már használt ilyet? Bevált? Nem fáj nagyon a kutyinak? :( (biztos hülyeség, de nem pörköl?dik megy a sz?re :D mert rá van írva, hogy hosszabb sz?rnél le kell vágni....) Köszi :)

Legjobb válasz: én már használtam és bevált .ne paráz biztonságos

én már használtam és bevált .ne paráz biztonságos
Én is írtam hasonló kérdést, és engem is érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban. Bár nálunk nem egész nap ugat a kutya, de meg kell nekem is oldani, hogy ne zavarjon másokat. Nálunk a szomszéd szobába hallatszik át, és a szomszédba, ahol baba van. Ha vakkant a szobában a kutya, felébred a baba, és sírni kezd. Én se szeretnék senkivel se háborút, de a kutyától nem fogok megválni.
A kérdező hozzászólása: Ezt a szakember dolgot jó ötletnek tartom. Amúgy még csak 5 hetes volt mikor kihoztam :) (de tudom h nem ez volt a lényege, csak mondom) jártunk kutyasuliba. Vagy százmillió trükköt tud, ha vele vagyok és fent vagyunk és ugat, pszt-re elhallgat. Okos kis manó :) Én is így gondolom, hogy ez a baj, h mindig fél mikor elmegyek, h nem jövök vissza többet. Dehát már 2 hónapja minden nap hazajövök ismét :D Amúgy tudom h ez komoly, és h félhet ettõl, de nagy primadonna ám. Szerintem egy nagyfokú hiszti is van ebben. Holnap mindenképp hívom a dokit és keresünk szakértõt, de amúgy egy jópár kutyás honlapon találtam errõl szóló dolgokat, és annyira azért nem tartják kegyetlennek. Inkább a tréninges elektromos nyakörvet. Csak azt írják h max pár óra és max pár napig. De nem ez lesz az elsõ amit kipróbálok. Elmegyünk "beszélgetni". Bezzeg a dokinál meg se mukkan, csak lapít az asztal alatt :) Köszönöm mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: *már nem az az utolsó. 20:51nek szólt az eleje
Én isláttam ilyet mûködés közben... és éjjel hallottam is. Ha szereted a kis bolhazsákot, akkor eszedbe ne jusson! De keress rá egy video-portálon. -m-
láttam egy kutyát, akinek volt ilyen. soha többé nem viselném el a látványt. félt, remegett... teljesen kész volt. megfelelõ nevelés, és még nem is rontod el a kutyád életét.
20:31el értek egyet! Aki ilyet rak a kutyájára, az a szememben egy senki, nem ember!! Sõt.. én rátenném arra, az illetõre, és kíváncsi lennék milyen lenne neki, ha pl kiabálna a gyerekével, vagy a párjával és jól [email protected]á az áram, vagy a pofájába spriccelne valami... még körbe is röhögném!!!!!:D
Kicsit elvagytok varázsolva. Az elektromos nem azt jelenti, hogy megrázza a 220 a kutyát. Csak, hogy tisztában legyetek a dolgokkal, a nagy Belgium, Németország és egyéb kulturált kutyatartásról híres országban már a kölyök kutyákra ráteszik a tenyésztõk , hogy megtanulják, nem lehet ugatni minden nekik tetszõ alkalomkor. Mire eladó sorba kerül a kölyök, meg van nevelve ugatásilag.Mert ott egyáltalán nem tolerálják a kutyaugatást.
jó én sem gondoltam, hogy a 220 rázza meg, de AKKOR IS biztos nem kellemes, ha a kutya utána meg se mer mukkanni! A kutya velejárója az ugatás idõtlen idõk óta, hát nehogy már leszoktassuk õket róla! És hagyjuk már az a rohadt Németországot, meg Belgiumot meg a f.szomat!! Kit érdekel??? Magyarországon vagyunk nem????? Akkor is rohadna ki a bele annak, aki ráteszi!! ennyi!!! 22L
a szomszédokat [email protected] fejbe inkább, kussoljanak õk, tolerálják, biztos nekik is van olyan [email protected]águk ami mást idegesít.az ember megérti a kutya nem, ne kínozd sztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Esküszöm már sírtam :) :( Semmi gond. Általánosságban talán engem is felháborítana, csak tényleg a nagy tanácstalanságomban találtam erre. Mert sorra nyílnak az ajtók emeletenként ahogy jövök haza h már megint egész nap ugatott.. Pécsi vagyok. Holnap fel is hívom a dokit. :)
20:51 vagyok, nekem sem kellett volna olyan stílusban elõadnom, ahogyan tettem, elnézést érte, csak már elegem van, hogy mindenki azzal jön, hogy bezzeg Németország....:S de nem ott vagyunk! Amúgy én írtam elõször a szakembert, de nagyon jó dolgokat írt az utánam szóló is! Meg na, én nem tudnám elviselni, ha ilyennek kellene kitenni a kutyusomat:( és látom te is nagyon szereted a kutyidat, szerintem te sem tudnád elviselni, ha belegondolsz:) Nem tudom, hogy hol laksz, de vannak pl. kutyapszichológusok, de szerintem, ha megkérdezed az állatorvosodat, biztosan tud tanácsot adni! Még egyszer elnézést a stílusomért!:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szakértõ alatt mire gondoltok? Trénerre? Vagy milyen szakember? Hogy keressek rá? Én tényleg nem akarom bántani :( Csak nem tudom mitévõ lehetnék. Imádom a kis nyünyõm, hát már akkor is 1 órát van ölben babusgatva ha beszalad a lában alá és rálépek :( Szorongás hmm ez lehetséges. Kb akkor kezdõdött, mikor egy hétig nem voltam itthon (3an lakunk, nem volt egyedül) és néha jártam csak haza. Kb azóta van ez h ha elmegyek rázendít órákig.
A kutyának bizony van oka az ugatásra. Valószínûleg ilyenkor szorong, mert egyedül van, és ebben vezeti le a frusztrációját. Viszont ha nem keresed meg az okot, és kezeled azt, hanem csak az okozatot. akkor a kiskutya talál magának más megoldást a problémájára, és mondjuk rágni fog. Vagy ha arról már nagyon letiltottad, végsõ esetben saját magát fogja rágni. Ha igazam van, és szorongás az ok, akkor mit gondolsz mit érsz el az elektromos nyakörvvel? Még jobban szorongani fog. Egyet kell értsek az elõzõvel. Sz, mint Szakértõ.
Sz, mint Szakember!!!!!
Nem ismerem, de én pl. nem tudom mit tegyek a kutyámmal, kertesházban nevelkedett évekig, most tömbben lakunk.megszokta h védi a területét, és sétánál rettentõ hangon megugat minden kutyát, nem tudom csititani.Pattog akkor is ha rég elment a másik kutya...
Nekem is aza véleményem, hogy inkább nyakörv mint a hangszálak átvágása. Nálunk a szomszédban van baba közvetlen a szobám mellett. A másik oldaról meg a tata aludna nappal. Felettem is szoba van. És nem ugat csak vakkant amikor hall kintõl valamit. De erre felébred mindenki. Mire a tata átmenne a szobámba addigra már nem csinál semmit. Csöndben van. Így akkor már nem lehet szídni vagy ráillyeszteni.

Hosszúszõrû kutyának napi sétához milyen nyakörv a jó ami nem fogja be a szõrét és nem rövidíti le?

Havanese keverék, eléggé kényes, világosbarna szõre van, fekete bõr nyakörve van naponta sokszor sétáltatjuk és nagyon ronda a nyakörvnél a szõre.Rövid és feketés.

Legjobb válasz: A kutya szõrzete miatt kerülni kell a fémbõl készült nyakörveket, illetve pórázokat. A fém nyakörv becsípheti, kitépheti vagy kidörzsölheti a kutya finom szõrzetét. A legcélszerûbb egy vékony nyakörvet venni amihez hasonló anyagból készült pórázt kapcsolhatunk.A bõr nem ajámlom vmi kímélõbb anyagból

A kutya szõrzete miatt kerülni kell a fémbõl készült nyakörveket, illetve pórázokat. A fém nyakörv becsípheti, kitépheti vagy kidörzsölheti a kutya finom szõrzetét. A legcélszerûbb egy vékony nyakörvet venni amihez hasonló anyagból készült pórázt kapcsolhatunk.A bõr nem ajámlom vmi kímélõbb anyagból
A kérdező hozzászólása: Nagyon bevált a hegymászóköteles fojtónyakörv.Tök szépen sétál azóta, lehet vele fegyelmezni, nem gubancolódika szõre tõle, meg simán ráadom meg leveszem nem kell csatolgatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Rendeltem neki már hegymászóköteleset.
nálunk hám van a francia bulldogon, csak akkor, ha sétálunk és szövet. Napközben egy bolhanyakörv van rajta a bilétájával, télre lecserélem egy sima vékny bõrnyakörvre...az õ nyakánál is fehér a szõr, és nem fogta be eddig semmi...Én egy erõsebb szövetet vennék neki, vagy egy olyan bõrt, ami belül fehér vagy világos...és nem hasított bõr a belsõ része, hanem az a fele is normál bõr...érted? tehát ilyesmit : http://webshop.vad-vilag.hu/image/cache/data/nyakörv/giotto%.. de a múltkor láttam, hogy van szuper erõs szilikon nyakörv is, ami ugye aztán végképp nem fog be semmit: drága, de 3 év garancia van rá, biztos nem rossz: http://www.petsafe.hu/hu/21-cinch-it-nyakorvek
A kérdező hozzászólása: http://www.acanashop.hu/index.php?page=shop.product_details&.. errõl mi a véleményetek.Ez mondjuk bõr, de hengeres.
A kérdező hozzászólása: Jajj bocs rosszul linkeltem, de akkor ez az ugye?
A kérdező hozzászólása: http://www.acanashop.hu/webaruhaz/sport-cs-13-60-nyakorv?fly.. ez lenne a hegymászóköteles?Sajna nálunk nincs Fressnapf
Én most csak azt nem értem, hogy a textil mitõl használódik el olyan könnyen? Ja, hogy tépi a kutya? - Meg kell tanítani sétálni.
Pont ilyen okból használok éve hegymászókötélbõl készült nyakörvet. Van vékonyabb és vastagabb kivitelben is. Gömbölyû, ezért elgurul a szõrén, nem csípi be, nem dörzsöli le. Arra vigyázz, hogy csak a sûrû szövésû jó, amit ha meghúzol, nem nyúlik egyáltalán. Ilyen anyag: http://www.allatwebshop.hu/custom/allatwebshop/image/cache/w.. Ez van külön nyakörv-póráz variációban is. Néha a fresnapf-ban lehet kapni, de a neten is tudsz rendelni.
Sajnos akármilyen van rajta kidörzsöli a szõrét. Egy jobb minõségû vékony bõr nyakörvet ha veszel az legalább strapabíró. A textilek hamar szakadhatnak, nem valók semmire, tapasztaltam már egyszer-kétszer.
A kérdező hozzászólása: Értem.Fémet nem használunk azt tudom, hogy nem jó.Most nézegettem textil nyakörveket csak félek az meg kifeslik.
Bármilyen nyakörvet is használsz, a szõre le fog kopni. Azt tudod csinálni, hogy veszel egy jó minõségû nyakörvet, ami legalább nem fogja be a szõrét.
Örülök, hogy sikerült megoldani a problémát. Én is azért szeretem még, hogy könnyû feltenni és levenni.

Milyen nyakörv/póráz a legjobb? Ti hol veszitek és mennyiért? Hány db van nektek?

Legjobb válasz: Az én kutyáimon csak sétánál van rajta a nyakörv. Sima párszáz forintos nyakörv és hozzá való párszáz forintos póráz. Úgyis legtöbbször póráz nélkül vannak, csak forgalmas helyen teszem rájuk.

Az én kutyáimon csak sétánál van rajta a nyakörv. Sima párszáz forintos nyakörv és hozzá való párszáz forintos póráz. Úgyis legtöbbször póráz nélkül vannak, csak forgalmas helyen teszem rájuk.
Nekünk van szövet nyakörv (állítható nagyságú), 2500 Ft volt, van szövet-bõr fojtólánc kombináció, ezt nagyon szeretem, praktikus, 1700 Ft volt kb másfél éve. Póráz hétköznapokon a legegyszerûbb sima bõr. Kiállításokon fojtólánc és textil vagy vékony fekete bõrpóráz.
Én kétsoros fojtónyakörvet használok a labradoromra, ez kiképzésre is tökéletes, és sétánál is megfelel. 600 Ft volt, az állatkórház shop-jában vettem. Póráznak én négy méteres kiképzõpórázt használok, ez nagyszerû sétához, és csibészeléshez is. Úgy emlékszem, 3000 Ft körül volt. És kiképzéshez még egy 300 Ft-os egyméteres pórázt is használok.
Az én kutyámnak van 1 bõr nyakörve(pár száz FT-os), 1 textil hámja(3000 Ft-os), 1 bõr póráza(pár száz forintos) és egy textil póráza(2000 FT-os).
Nekünk egysoros fojtóláncunk van három (pár száz ft), de csak mert az nem hagy nyomot a kutya szõrén. Van két bõrnyakörv meg egy textil. Van egy bõrpóráz, három textil meg egy fonott, az a leghosszabb. És van egy textil elosztó. Vettünk már Fressnapf-ban, kis boltban a sarkon, kaptam is... Három kutyám van, és egyiket sem használjuk nagyon, póráz csak a kezemben van mindig, kutyákon csak a láncnyakörv, hogy valamit lássanak rajtuk az emberek.
szia nekem flexi pórázom van, nekem nincs vele semmi bajom.(5 méteres)Nyakörvet én is csak sétakor adok rá, az is ritka mert inkább hámot szoktam ráadni.A pórázot a fressibe vettem(3000Ft volt kb) a nyakörvet meg Plázába(800Ft) a hámot állatkórházba, erre már nem emléxem mert még az elõzõ kutyámnak volt megvéve csak rá sohasem volt jó.De ha jársz fressnapf-ba akkor ott van egy csomó hám nyakörv különbözõ érakon. Milyenfajta kutyád van?
Elõzõ vagyok. A Fressnapf-ba vásárolok.

Milyen fajta elektromos nyakörvet ajánlotok a kutyámnak?

6 éves West Highland White Terrier , nehezen kezelhető és állandóan kimászik a kerítésen(mintha csak egy majom lenne-eltanulta a macskától) Egy hónapja kezdte el amikor a macska eltűnt és szegény depressziós lett de már lenyugodott csak állandóan kimászik, pedig sokat viszem sétálni(minden nap) és nincs elhanyagolva .(én sem szívesen választom ezt a megoldást de már nincs más lehetőség, mert nem szeretném , hogy rossz kezekbe kerüljön vagy bántódása essen a dühös szomszédok miatt) És kérlek azt is írjátok le hogy hogyan kell használni őket.....úgy általánosságban.

Legjobb válasz: Nem nyakörv kell rá, hanem vegyetek vagy láthatatlan kerítést, vagy arra a részre villanypásztort.

Nem nyakörv kell rá, hanem vegyetek vagy láthatatlan kerítést, vagy arra a részre villanypásztort.
Szerintem erre a célra megfelel egy olcsóbb is, az a lényeg hogy lehessen állítani rajta a fokozatokat. Úgy kell felrakni a kutyára , hogy a szõrt kicsit elhúzod hogy a bõréhez érjen az impulzusos része. Eleinte ki próbálhatod akár a kezeden is hogy melyik fokozat milyen impulzussal jár, csak hogy tudd de szerintem egy ekkora kutyánál elég a legalacsonyabb is. Aztán ki kell figyelni mikor mászik és a távirányítót használva adni neki az impulzust. Nagy vonalakban ennyi. Egyébként lehet kapni rezgõs nyakörvet is, az is megfelel a célnak. Árakat nem tudok mondani, keress rá google-ben.
Egyébként a villanypásztor sem hülyeség, csak azt normálisan telepíteni kell (az alap egységet olyan helyre ahol nem éri víz) és szerintem nem elég csak arra a helyre ahol most kimászik, mert keres más utat ha nagyon ki akar jutni.
Szerintem sûrû csirkehálóval borítsátok be a kerítést jó másfél méter magasan körben, akkor nem tud kimenni... Más téma, de egy westie-t tuti nem hagynék kint hosszabb idõre a kertben felügyelet nélkül
Akkor valami még mindig nem jó. Mennyire fogad nektek szót? Hogy álltok a falkavezérséggel, behívással? Mennyit sétál naponta? Hogyan van lemozgatva? Kocog a póráz végén, vagy normálisan, agyilag és fizikailag is le van fárasztva? Találkozik más kutyákkal? A ti problémátok igazából annyira nem súlyos, szerintem meg lehetne oldani enélkül is. Mert oké hogy egy idõ után rájön, hogy megcsípi valami ha rosszat csinál, de ha pozitív megerõsítéssel dolgoznátok, és rendben lenne a falkasorrend, az sokkal célravezetõbb lenne, és nem csak ideig-óráig hatna. Érdeklõdj egy kutyaiskolában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Azt hiszem a láthatatlan elektromos kerítésnél döntök mert az humánusabb. Tényleg sokat segítettetek! Az igazság az h amikor megkaptam a kutyámat akkor kisi voltam és nem tudtam hogyan kell megnevelni, a szüleim meg nem értek rá.Ne kérdezzétek h akkor minek kaptam kutyát....mert én szerettem volna csak kicsiként ezt az ember nem fogja föl milyen nagy felelõsség hogy tulajdonképpen a te kezedben van egy élõlény sorsa. Most meg annál inkább nem érünk rá vele foglalkozni meg sokat nem vagyunk otthon, de minden este egy órát sétálok vele plusz néha megfuttatom közben, otthon játszok vele amikor éppen nincs más dolgom( ezt is minden nap)egy héten egyszer szoktam vele átvenni az alap vezényszavakat...kicsit edzek is vele.. Tudom , hogy én vagyok a hibás , de az igazság az h attól függetlenül h el lett hanyagolva nagyon hozzámnõtt, és nem bírnám ki. Szóval a szüleim azt mondták vagy találok neki másik gazdát vagy kitalálok valamit h ne szökdössön..
A kérdező hozzászólása: Mármint azt nem bírnám ki ha többet nem találkozhatnék a kutyámmal.
5-ös vagyok. Az hogy ezt így észrevetted és próbálsz változtatni, már nagyon jó. (Egyébként kinti kutya?) De egy terriernek ennél több mozgásra van szüksége. Nincs valami ismerõsötök akinek van kutyája? Mert ha jól kijön más kutyákkal, akkor érdemes lenne az egy óra sétálgatás helyett más ebekkel találkozni. Nem tudom mennyire behívható, de az lenne a legjobb, ha elengedve tudnának játszani. (esetleg egy elkerített részen: kert, kutyafuttató, stb...)Ez több szempontból is jó, mert más kutyákkal is találkozna, és így lehet a legjobban lefárasztani. Ezenkívül persze sétálhatsz vele, de a más kutyákkal való játék nagyon fontos, és szépen elfárad benne a kutya. Az alap engedelmességi feladatokat pedig minden nap átvehetitek, ez neki agytorna, ami szintén fárasztó.
A kérdező hozzászólása: Nos ez tényleg nagyon jó ötlet.Kinti kutya amúgy.És van egy "barátnõje" :D. Vele szokott találkozni de az össze járkálások abba maradtak.De akkor ezen most változtatok.Nagyon köszönöm a segítséged! És többiekét is!

Miért FOJTÓ nyakörv? Miért jobb mint a többi? Milyen kutya fajtákhoz "való"?

Legjobb válasz: ez pl egy fojtó. http://www.etessmeg.hu/kutya/nyakorv_ham/5133.html Arra való hogy nagy kutyákat is megfoghass, tehát pl ha az én 80 kilósaim elindulnának egy macska után akkor ha megrántja a pórázt akkor beszorul és megáll azonnal. Én kiállításra is egysoros fojtót használok, nem húzom, tehát nem fojt, de egész finom mozdulatokat is nagyon jól lehet átadni a kutyának

ez pl egy fojtó. http://www.etessmeg.hu/kutya/nyakorv_ham/5133.html Arra való hogy nagy kutyákat is megfoghass, tehát pl ha az én 80 kilósaim elindulnának egy macska után akkor ha megrántja a pórázt akkor beszorul és megáll azonnal. Én kiállításra is egysoros fojtót használok, nem húzom, tehát nem fojt, de egész finom mozdulatokat is nagyon jól lehet átadni a kutyának
Nem fullad meg. Nagy rántástól valószínûleg el kezd fuldokolni, de ahogy laza lesz a póráz, a nyakörv is kilazul. De attól függetlenül ez még nagyon nem tesz jót neki, a fojtó nyakörvnél csak kis rántásokkal lehet dolgozni. Már láttam olyat az egyik borzalmas suliban, hogy a kutya nem akart pórázon sétálni, a gazda meg vontatta a fojtóval a kutyát az oktató tanácsára. Szegény nem kapott levegõt, már kezdett összeesni, mire a gazdát leállította valaki. Pulinál annyival könnyebb, hogy ha nem nyírod a szõrét, az nagy mechanikai védelmet ad a nyakörvvel szemben. De rá amúgy sem kell ilyen segédeszköz. Szinte úgy születik, hogy már mindent tud és egy kis foglalkozással nem lesz vele soha gond.
Nedm a fojtástól áll meg a kutya, hanem hogy a fojtó az álla alatt van. próbáld ki, ha a sima nyakörvet is felteszed az álla alá, egészen kis mozdulatokkal és erõkifejtés nélkül tudod irányítani. Csak a sima nyakörv nem marad ott a fojtó pedig igen, ha tartod
Szerintem mindenki el tudja dönteni maga, hogy mire van szüksége a kutyája kontrollálásához, és hogy mikor, milyen helyzetben mitõl ijed meg illetve mitõl nem. Én vékony egysoros fojtót használok de fixre kapcsolva, mert ez kényelmes és kíméli a szõrét. Ha menni akarna vagy megijedne akkor azzal se lennék kisegítve, ha fojtóra lenne állítva, mert úgy is elhúzna egy autót is.
A kérdező hozzászólása: ?
A kérdező hozzászólása: de ha a kutya nagyot ugrik akkor nem fullad meg...nem bírnám elképzelni hogy a nagytestû kutya ha megugrik csak megszorítja a nyakát
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) nem veszek ilyet mert pulim van , csak kíváncsi voltam ....
Én nem szeretem a fojtót, ha kénytelen vagyok nyakörvet használni, akkor is sima, csatosat veszek elõ. De itthon, falun, külvárosban nem kell semmi, se póráz, se nyakörv, se hám. Már sikerült elérnem, ha állatot lát a kutyám, akkor nem megy utána, el sem indul, hanem rám néz és engedélyt kér tõlem, hogy megkergethesse vagy játszhasson vele. Házak között persze errõl szó sem lehet, ilyenkor azonnal le is tesz a mókáról. Szántóföldön, töltésen is csak ritkán engedek és csak egy bizonyos távolságig mehet tõlem. Városban sem kellene használnom, csak az emberi hülyeségtõl félek egyedül. (Persze a rendeleteket is kénytelen vagyok betartani.) A kutyám erõsebb nálam, bár igaz, azért nem 80 kg, de ha el akarna menni, fojtóval nem tudnám visszatartani, míg hanggal igen, szóval nem ezen múlik. Függetlenül ettõl ha valaki tudja használni a fojtó nyakörvet megfelelõen, azzal nincs semmi baj. Bár attól frászt kapok, mikor tacsin, bichonon, yorkin ilyet látok. Kérdezõ, ha fojtót akarsz mindenképp, ne kezd el csak úgy, szórakozásból használni. Menj el egy suliba, hogy rendesen tanítsanak meg a szabályaira. Mert a nem megfelelõ használattól igen könnyen lehetnek súlyos balesetek. Ismerõsömnél történt, hogy emiatt pattant el egy ér a kutya nyakában.
Ez nálunk is ugyanígy van. Na, most már a kérdésre is válaszolok :D Szóval én is fojtót használok, sima 1 soros, nagyszemût, még ugyan nem kifejlett a kutyám, de így is a 40 kg-ot karcolja. A legnagyobb fojtót vettem rá, ha szélesedik a feje, nyaka, akkor is jó legyen majd rá felnõtt korában, valóban nem csúszik le róla és a séták nagy részében nem is érzi szinte, hogy rajta van. Viszont ha szükség van rá, hirtelen megugrik, megijed valamitõl, vagy bármi, egy kézzel is meg tudom tartani.
A mezõn megteheti a kutya, hogy 2 lépés után áll meg. A városban nem. És hidd el ott is volt már, hogy megugrott valamitõl (pl. hülye 5 éves gyerek amikor elment mellettünk beledudált a fülébe. ha nincs fojtó rajta soha nem fogom meg), csak ott a 2 lépés lehet, hogy az autó alatt van. Néha kell a fojtó. Az én kutyámon az esetek 99%-ban lazább mintha sima nyakörv lenne rajta. De abban az 1%-ban kell. Az õ biztonsága érdekében.
De, a mezõn is lehet macska, de amíg az a pár lépés a mezõn elég rá, hogy szavakkal megfékezze az ember, mindenféle következmény nélkül, addig a városban az a 2 lépés az úttestet és az õt elütõ autót jelentheti.
Mert a mezõn nincs macska? Felénk elõfordul. Sõt, még õz és nyúl is van a kijelölt kutyafuttatón. A legjobb télen tök sötétben, mikor a zseblámpa fényében világít az õz szeme, vagy tõlünk 20 méterre mennek át elõttünk. Ilyenkor szép feladat kontrollálni a kutya sötét miatt amúgy is megnövekedett ösztönenergiáit!
Mezõn, elhagyatott helyen én is sétálnék a kutyámmal póráz nélkül, mint ahogy teszem is. De városban eszem ágában sincs. Egyrészt nem biztos, hogy mindenki örülne, ha egy nagytestû kutyát meglátnának póráz nélkül, másrészt számára is biztonságosabb pórázon jönni.
Az utolsóval értek egyet! Mindenkinek így kéne.
Nem jobb, csak más. Van aki szereti használni, van aki tudja is, van aki nem tudja, van akinek nincs is rá szüksége. Mondjuk nekem csak 70 kilós kutyám van, de én nem tudnám megtartani fojtóval sem, ha elindulna egy macska után. Viszont simán sétálok vele póráz nélkül, mert én rájöttem, hogy jobban járok ha szóval is tudom irányítani a kutyát, így ha meg is indul egy macska után, akkor is 2 lépés után le tudom állítani.
ja, és egy elõnye, hogy normál esetben laza a nyakon, de ha a kutya megrántja akkor megszorul és soha nem jön le a fejrõl. Tehát nem tud belõle kibújni semmiképp, mert minél jobban húzza, annál szorosabb.
A kérdező hozzászólása: hát igen nagyon okos :) nyírva van ...sima bõr nyakörve van a póráz (bõr)1, 5 méteres de arra sincs szükség (hossza) mert láb mellett sétál :)

Panel kutyások mivel sétáltassák a kutyájukat (normál póráz, flexi, kiképző póráz és hám, vagy nyakörvvel) Milyen fajta a kutya, hány éves és mennyi idős? Naponta hány órát?

Legjobb válasz: Nincs kutyám, de egy tacsi keveréket sétáltatunk. Mi csak hetente egyszer-kétszer tudjuk kivinni, de olyankor sokat. Még neki is kell a póráz nélküli séta, nemhogy egy huskynak!! A kutyának az a jó, ha szabadon futhat egy nagy mezõn, erdõben, füves területen. Persze utcán, gyerek közelében megfogom. Visszahívható, amit nehéz volt neki megtanítani, hiszen nem a miénk és már 4-5 éves, de megérte. Nagyon jó látni ahogy szabadon sprintel. Ehhez képest semmi a pórázon való séta. Bõr nyakörvet és sima textil pórázt használunk. Én azt szeretem, ha pórázon a kutya mellettünk jö és nem flexivel szaladgál. :)

Nincs kutyám, de egy tacsi keveréket sétáltatunk. Mi csak hetente egyszer-kétszer tudjuk kivinni, de olyankor sokat. Még neki is kell a póráz nélküli séta, nemhogy egy huskynak!! A kutyának az a jó, ha szabadon futhat egy nagy mezõn, erdõben, füves területen. Persze utcán, gyerek közelében megfogom. Visszahívható, amit nehéz volt neki megtanítani, hiszen nem a miénk és már 4-5 éves, de megérte. Nagyon jó látni ahogy szabadon sprintel. Ehhez képest semmi a pórázon való séta. Bõr nyakörvet és sima textil pórázt használunk. Én azt szeretem, ha pórázon a kutya mellettünk jö és nem flexivel szaladgál. :)
SétálTATJÁK... Yorkshire, 6 éves. Reggel 20 perc, délben 20 perc, 17 órakor 1 óra, 22 órakor 10 perc. Van hámja, nyakörve is, és flexi póráz. De ezeket évente max 5x teszem rá, mert séta közben sem megy el tõlem messzire, szóval szinte mindig e nélkül sétálunk.
Folyto nyakörv, póráz.naponta osszesen 3-4 ora hosszát sétálunk. A póráz nélkül sétáltató vénembert és a két bischon jellegû keverékét lefotózom a fénykép meg megy az önkormányzat megfelelõ emberéhez! PÓRÁZ KÖTELEZÕ!
Reggel 40 perc, délután 1 óra/másfél, este 30-40 perc. A reggeli és a délutáni között még szokott lenni 10 perc eü séta. Nyáron mondjuk kicsit változik a helyzet, többet vagyunk lent, plusz hétvégén is ugye, akkor nincs suli :D 4 éves, Havanese. Nyakörv ( csak séták alatt van rajta) és sima póráz vagy póráz nélkül, általában délután van szabadon, olyankor sok kutya van lent és tudnak játszani , futni :) Úgy simán sétánál nem merem póráz nélkül, úgy értem ha konkrétan megyünk valahova, túl sok az úttest stb..
Jah és Husky
Textil póráz, textil nyakörvvel. 48 kg-os bullmasztiff, 1, 5 éves. Reggel 15 perc, du. fél-1 óra (idõtõl függ), este 15 perc. Hétvégén több.
Bõr nyakörv vagy folytó plusz bõr póráz, de ha nem nagyon lehet elengedni akkor egy 20 m-es kiképzõ póráz
Bõr nyakörv vagy fojtó (attól függ, szórakozni vagy gyakorolni megyünk ki), tíz méteres póráz (a futtatóig és vissza, bár igazából csak a vége van a kezemben). Tizenöt hónapos husky-német juhász-ki tudja mi keverék. Reggel fél óra, délután egy óra, este 1-2 óra, a köztes idõben lejön velünk, ha megyünk valahová.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!