Találatok a következő kifejezésre: Milyen a mesterséges (20 db)

A mesterséges rendszertannak milyen problémái lehetnek?

Legjobb válasz: Növény, állat, baci, stb rendszertanra gondolsz? A mesterséges rendszertannak pont az a hátrána, hogy mesterséges. Nem mindig fedi a valóságot, a valódi kapcsolatokat.

Növény, állat, baci, stb rendszertanra gondolsz? A mesterséges rendszertannak pont az a hátrána, hogy mesterséges. Nem mindig fedi a valóságot, a valódi kapcsolatokat.
A kérdező hozzászólása: ez nekem pont jó lesz:D köszi szépen amúgy általánosságban a mesterséges rendszertanra gondoltam
A kérdező hozzászólása: végülis za volt a kérdés h: milyen nehézségek gondok jelentkezhetnek a mesterséges rendszer használata során?
Minél közelebb van két faj egymáshoz, annál nehezebb különbséget tenni.
Milyen a természetes rendszertan?

Milyen PC játékok ismertek, amikben fellelhető a mesterséges intelligencia?

Legjobb válasz: Ó, persze, tedd már át a játékokhoz, mert pont oda tartozik a számítógépes mesterséges IQ!

A kérdező hozzászólása: Ó, persze, tedd már át a játékokhoz, mert pont oda tartozik a számítógépes mesterséges IQ!
szinte mindegyikben, fifa, cod, formula 1, minecraft
A kérdező hozzászólása: Pontosan mire gondolsz?
AI nélkül az NPC-k az életbe nem mozdulnának meg (a minôsége már más kérdés).
Olyan is lehet, hogy játszás közben: Halo: Ce, Halo 2, Halo 3, Halo 4. Utóbbi kettõ Xbox 360. A Halo játékokban az egyik fõszereplõ egy mesterséges intelligencia( A.I. ) a Cortana.
Azt adom utolsó, De PCre Halo és Halo 2

Milyen a szülés mesterséges megindítása? Fáj? Vagy milyen érzés?

Legjobb válasz: általába (nem tudom van e más)burok repesztéssel illetve oxitocin infuzioval inditják meg. a burok repesztésrõl nem tudok nyilatkozni,állitolag nem fáj,bár nem tudom mien,csak az oxitocin infuziot tudom,nem fáj jobban mint egy vérvétel.annyi hogy bekötik az infuziót.

általába (nem tudom van e más)burok repesztéssel illetve oxitocin infuzioval inditják meg. a burok repesztésrõl nem tudok nyilatkozni, állitolag nem fáj, bár nem tudom mien, csak az oxitocin infuziot tudom, nem fáj jobban mint egy vérvétel.annyi hogy bekötik az infuziót.
A kérdező hozzászólása: De elõször szülõ vagyok, nem tudnak burokrepit csinálni a teljesen zárt méhszáj miatt.
Több mód is van: burokrepesztés, ha nyitott a méhszáj; ez olyan, mint egy sima belsõ vizsgálat, csak egy fém rudat is betesz a doki, aztán érzel egy pattanást belül, nem fáj, aztán elönt a meleg víz. Zselé felhelyezése: a méhszáj tágítására szolgál, ilyenem nem volt. Infúzió: amit írt az elõttem szóló. Általában az összehúzódások fájdalmasabbak miatta, mivel ilyenkor a külsõ hormonbevitel miatt a szervezet nem termel saját belsõ hormont, és ilynekor a szervezet saját fájdalomcsillapítása sem mûködik úgy, mint ha normál módon indul a szülés.
Szia! Én az elsõ gyermekem oxitocin infúzióval szültem mert elfolyt a magzatvíz és nem voltak fályásaim, az infúzió bekötése után 3 órával meg lett. Abban csak az volt nekem kellemetlen, hogy nem tudtam járkálni. 30 hetes kismama
Én a fiamat (elsõ baba) zselével szültem, szintén elfolyt a magzatvízem-de egyáltalán nem tágultam. A zselé felhelyzése nem fáj. A zselé (szerintem nem a legjobb módszer), felhelyezése után 11 órával lett meg a fiam-nem volt egy leányálom. Talán az oxytocin jobb lett volna.
Azt kihagytam, hogy a zselétõl sem tágultam-így az orvos tágított kézzel (ez volt a legborzasztóbb). Biztos lehetett volna más mód is erre a 11 órás szenvedésre...valószínû nem volt jó napja. De az biztos, maga az indítás (burokrepesztés, oxitocin, zselé felhelyezés nem fáj).
Sziasztok! Tudok nyilatkozni a zselérõl és az oxitocinról is. Nekem a zselé felhelyezése nem fájt, igaz hatása sem volt. Másnap megrepedt a burok (vizsgálat közben), nem indultak meg a fájások 2órán belül, így jöhetett az oxitocin . Az megtette hatását, de így is csak 14óra múlva született meg a kislányom, szinte egybefüggõ nagyon erõs fájásokkal.De megérte!!!!!


Milyen veszélyei vannak a mesterséges ájulásnak?

Páran kipróbáltuk milyen... leguggolsz, gyorsan lihegni kezdesz, majd mikor már szédülsz, felállsz és elkezded fújni az ujjad. Állítólag kómába lehet tőle esni, pusztulnak tőle az agysejtek, igaz ez?

Legjobb válasz: hülyeség csak beverheted a fejed

hülyeség csak beverheted a fejed
Ha elkapnak nincs gon ha bele gondolsz annyi hogy ahogy lassan veszed allevegot lasitod a szived amikor meg fel allsz ki meg az az oxigen amit pumpalt a szived es nem lesz oxigen a fejedben es egy pillanatra eszmeletlen leszel amig ujra nem ju ixigen!Mi meg a tudot is nyomtuk hogy biztos legyen a hatas!Sikerult is kiutni engem!:D

A mesterségesen színezett halakat (pl. discoflipper, papagájsügér) hogyan, milyen technikával színezik?

És a pink dániót? Az már genetika? discoflipper-

Legjobb válasz: Úgytudom valamilyen (medúza?) géneket, vagy DNS-t, vagy mittudomén mi nem értek hozzá, raknak bele (rák tudja hogyan), és ha megvan már 1 hím egy nõstény onnantól már csak a "mutánsokat" szaporítják.

Úgytudom valamilyen (medúza?) géneket, vagy DNS-t, vagy mittudomén mi nem értek hozzá, raknak bele (rák tudja hogyan), és ha megvan már 1 hím egy nõstény onnantól már csak a "mutánsokat" szaporítják.
Igen, a színezett dániókat génkezelték. Egy bizonyos fajta medúzának a flureszcens fehérjéit(pl. GFP) ültették be a zebradánióba, ami ezután már öröklõdött is.
Pont nemrég láttam miskolcon ilyen diszkósügért vagy mit. Érdekes egy látvány de nem támogatom.
Amiket Platypus belinkelt.... Hát, katasztrófa...
Hiába van a tiltás, ha soha senki sem ellenõrzi. Szerintem még egyszer sem bírságoltak az országban festett halért, mert szinte minden boltban látni. Pedig a 2008-as magyar állatvédelmi törvény is tiltja, meg az EU is. A génkezelést asszem csak az EU.
A discosügér mekkora jól néz már ki :D Persze nem vennék, mert nem támogatom ahogy "készül", de ettõl függetlenül jól néz ki :D
A kérdező hozzászólása: De a karmosbéka is rendesen odabasz.
A kérdező hozzászólása: 5 féle zebradániót: lila, kék, sárga, pink, zöld és még pirosat meg narancsot is.
A kérdező hozzászólása: De itt a lapomon az van, hogy tudnak hozatni diszkósügeret, festett papagájsügeret, és mind a négyféle zebradániót, ami a képen van.
Papagájsügér: Génkezelt halfaj - a természetben nincs ilyen Két féle halból "állították elõ": Egyik a Cichlasoma citrinellum (citromsügér), Közép-Amerikában él. A másik a Heros severus (szemfoltos tarka sügér), ami pedig Dél-Amerikában honos.
A kérdező hozzászólása: De ez gusztustalan, hogy erre képesek az emberek. Kihasználni egy állat életét. Egy discoflipper 590 forint. A papagájsügér meg 3500.
A diszkósügérbe neonszínû festéket injekcióznak. A papagájsügeret valahogy kívülrõl festik, lemaratják a nyálkát és utána valami überbrutál festéket kap. A pink, neonzöld..stb dánió génkezelt.
A kérdező hozzászólása: most miért ezt az ijesztõ képet adja a discoflipperhez? ._.
Assembly
Lisp, Scheme, Prolog, JFGI
Igazából nem a nyelv a lényeg, mert a MI mögött nagyon kemény a matek, ha meg valamit kidolgoztál, azt már akármilyen nyelven le lehet kódolni. Legjobb abban, ami kényelmes neked. Az assembly semmiképpen nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: És tudnátok valami leírást adni, hogy megtanulhassam a mesterséges intelligenciát, és annak programozását? Mondjuk a prolog nyelv, vagy a lisp?
Mesterséges intelligencia még nem létezik... Vannak olyanok amik közel állnak hozzá de magában még nem létezik.Akkor lesz mesterséges intelligencia ha az a dolog már magától gondolkodik...
Nem akarlak megbántani, de szerintem tévhitekben élsz ha úgy gondolod hogy van egy leírás amit hipp-hopp megtanulsz és mesterséges intelligenciát programozol egybõl belõle. Ez rohadt sok tudást igényel, közel sem egy internetes leírásnyit.
Meg persze, ahhoz valakinek létre is kéne hoznia egy mesterséges intelligenciát, és utána leírnia, hogy hogyan csinálta. Nagyon messze vagyunk mi még attól.
Mondjuk lehet, hogy a Pascal nyelvet kellett volna ajánlanom, ha valaki annyira nem hajlamos felkészülni a kérdés elolvasóinak várható gondolataira és reakcióira, hogy röviden leírja a felkészültségét, hogy mégis mire építené az új tudást... Mert az Ablak-Zsiráf azért ide nem elég.
http://www.ai-junkie.com/ Itt nézz szét. Itt minden le van írva. Igaz, hogy angol, de ez az egyik legjobb oldal. Én valamelyik "hagyományos" programnyelvet javaslom: Pascal, C, C++, C#, Delphi. De csinálhatod Lisp-ben is, ahogy gondolod. Csak szerintem ha pl. C#-ban csinálod, akkor bele bírod írni egy játékba könnyûszerrel.

Mit gondoltok, igaz ez? (link). Milyen természetes szépítőszerekkel lehetne a mesterségeseket helyettesíteni? Tudtok ötleteket?

http://www.organikus.hu/mergezo.php Ez elrettentő!Ezek szerint rengeteg mérget kenünk naponta magunkra.Nekem fontos a szépségápolás, de nem ismerek megbízható natúr kozmetikumokat, amikben nincsenek ilyenek, vagy legalább is, csökkent mennyiségben.Nem zudom például a fogápolásra, arckrémnek, testápolónak mit használhatnék?Hajat lehet mosni gyógyteákkal, de a többi?...

Legjobb válasz: Fogmosáshoz pl használhatsz fogport. Arckrémet, testápolót készíthetsz magadnak is (sok helyrõl tudsz rendelni hozzá alapanyagokat) és a saját igémyeidnek megfelelõen állíthatod össze. És végül még olcsóbban is kijöhetsz, mintha készterméket vennél. A neten rengeteg leírást találsz ahhoz, hogyan készítsd el ezeket.

Fogmosáshoz pl használhatsz fogport. Arckrémet, testápolót készíthetsz magadnak is (sok helyrõl tudsz rendelni hozzá alapanyagokat) és a saját igémyeidnek megfelelõen állíthatod össze. És végül még olcsóbban is kijöhetsz, mintha készterméket vennél. A neten rengeteg leírást találsz ahhoz, hogyan készítsd el ezeket.
Szia! Sajnos nagyon sok márkás kozmetikum is sok káros anyagot, kõolaj származékot tartalmaz és hosszú távon kárositják a bõrt.Érdemes gyógynövény és természetes alapúakat választani, amiket akár ki is lehet próbálni és ha jó a hatásuk csak akkor megvenni.Mi is és a környezetem is ilyen személyi higiénés, bõrápoló és kozmetikai termékeket használunk, nagyon beváltak.Sikeres keresést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Második válaszoló, megneveznél néhány ilyen terméket és hogy hol lehet beszerezni õket?
Szia!Ha érdekel és adsz egy email címet, akkor még egy szeptember eleji, budapesti egész napos, ingyenes orvosi elõadásokat is tartalmazó szépségápolással, kozmetikával foglalkozó rendezvény programját is át tudom küldeni, illetve egy jó kis videót a kozmetikai termékekrõl.

Halbetegségekre milyen természetes gyógymódokat tudtok? Ezután jöhet a mesterséges is.

csak tudni szeretném ha valami baj van az aksiban hogy lehet a legtermészetesebb úton orvosolni hallottam olyat hogy 10literenként 1 teáskanál só darakórra kiváló a kamilla tea 0,5liter tea 100liter aksira azért teszem fel ezt a kérdést mert 1 nőstény xifomon azt vettem észre hogy néha hozzá dörzsölte magát az aljzathoz nagyon ritkán csinálja valószínűleg ma kezdte el egyből utánaolvastam de nincs rajta semmi kis hólyagos v fehér pöttyös dolog paraziták se lógnak rajta és nem lebeg egész nap az aljzaton tehát nincs egyéb rá illő tünet talán ezzel a teáskanál só módszerrel kéne kezdenem ez elméletileg egy enyhe kezelés kezdetleges problémákra

Legjobb válasz: Az említett természetes módszerek megelõzésre valók, betegséget gyógyszerrel lehet kezelni. (Egyébként sóból 1 kk-nak semmi értelme, 1 ek kell. De ha pl. vannak harcsák, akkor a sót el is felejtheted.) Ilyen esetben pedig a sózás csak elfedi a problémát, nem oldja meg. ha sózni akarsz, akkor vedd külön a halat, és 3 %-os só oldatban úsztasd pár percig. Naponta 2× 3-4 napig.

Az említett természetes módszerek megelõzésre valók, betegséget gyógyszerrel lehet kezelni. (Egyébként sóból 1 kk-nak semmi értelme, 1 ek kell. De ha pl. vannak harcsák, akkor a sót el is felejtheted.) Ilyen esetben pedig a sózás csak elfedi a problémát, nem oldja meg. ha sózni akarsz, akkor vedd külön a halat, és 3 %-os só oldatban úsztasd pár percig. Naponta 2× 3-4 napig.
Ha megfertõzõdik az állomány, akkor pedig parakill, costapur használható.
A víz lágyítása és savasítása nem kedvez a csillós parazitáknak. A só és a csersavpor is segít. A kovaföldes szûrõ képes pont azt a mérettartományt kiszûrni, ahová az úszó egysejtûek és baktériumok esnek, így a mindennapi használata még a kialakult fertõzések ellen is van, hogy hatásos. De ezt a módszert csak akkor érdemes használni, ha gyógyszerérzékeny halakat akarsz kezelni, mert azért nem 100%. Ha a halak csak vakaróznak, akkor még nem érdemes gyógyszerezni. Sok olyan egysejtû van, amik anélkül okozhatnak vakarózást, hogy bármi komolyabb betegség lenne belõle, pl. a Chilodonella ilyen. A gyógyszer viszont garantáltan kiirtja a biológiai szûrést, ezért szerintem nem érdemes azonnal bevetni, csak ha már egyértelmû tünetek vannak.
A kérdező hozzászólása: hú hát köszi srácok most azért elég sok okosságot leírtatok ilyen jó tippeket nem találtam tényleg köszi menetm is le a válaszokat :)

Ha természetes úton nem lehet baba, akkor mi a menetrend a mesterséges megtermékenyités esetén? Milyen kezeléseket kap az anya és az apa? Tapolcai kórházról vélemények?

Legjobb válasz: Elõször is tudni kellene, ki miatt nem megy. Mivel a férfit sokkal egyszerûbb vizsgálni, ezzel kezdik (segíts neki a mintavételben :-) Utána rutinszerûen egy petevezeték-átmosás szokott jönni. Ez egyszerû, veszélytelen, és sokszor segít. A többit majd az orvos.

Elõször is tudni kellene, ki miatt nem megy. Mivel a férfit sokkal egyszerûbb vizsgálni, ezzel kezdik (segíts neki a mintavételben :-) Utána rutinszerûen egy petevezeték-átmosás szokott jönni. Ez egyszerû, veszélytelen, és sokszor segít. A többit majd az orvos.

A Föld felszíne felett milyen magasságban kering az egyenlítõ síkjában az a mesterséges hold, amely állandóan a Föld ugyanazon pontja fölött marad? (A Föld közepes sugara 6370 km, tömege 5, 97.1024 kg, a gravitációs állandó 6, 67.10-11 Nm2/kg2. )

Legjobb válasz: A gravitációs gyorsulás megegyezik a centripetális gyorsulással, a szögsebesség pedig a Föld forgási seb. f * M / R^2 = R * omega^2 R-t keressük. omega = 2*pi/24/60/60 R = köbgyök(f*M/omega^2) - ebbõl még a Föld sugara levonandó R'=36856,91 km

A gravitációs gyorsulás megegyezik a centripetális gyorsulással, a szögsebesség pedig a Föld forgási seb. f * M / R^2 = R * omega^2 R-t keressük. omega = 2*pi/24/60/60 R = köbgyök(f*M/omega^2) - ebbõl még a Föld sugara levonandó R'=36856, 91 km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!
Hogy a kerekítések vagy egyéb okok miatt, azt nem tudom, de a valóság némiképp eltér: http://hu.wikipedia.org/wiki/Geostacion%C3%A1rius_p%C3%A1lya
Én már tudom: a szögsebességnél 2*pi/24 óra helyett 2*pi/ 23ó 56p 4 mp-cel számolva: R'=35780 km ami már jól közelíti a ténylegest: "A pálya magassága 35 786 km az átlagos tengerszint fölött" Ezt a pici eltérést pedig már az adatok és állandó pontatlansága okozhatja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!