Találatok a következő kifejezésre: Milyen a megfordítás (3 db)

Milyen a "külső megfordítás"? Sok helyen alkalmazzák?

Faros a babám, és állítólag ez fogják csinálni, hátha sikerül megfordítani, és akkor elkerüljük a császárt. A doki csinálja, adnak méhlazítót el?tte. Eléggé félek t?le. 36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem elkûldeni akarlak, de lehet, hogy a szülés rovatban hamarabb kapsz választ a kérdésedre. Szerintem ott több tapasztalat van.

Nem elkûldeni akarlak, de lehet, hogy a szülés rovatban hamarabb kapsz választ a kérdésedre. Szerintem ott több tapasztalat van.
Errol is ket felfogas van: valamelyik orvos fordit, valamelyik akkor se tenne, ha koteleznek ra. Ok mellette: HA SIKERUL, elekrulheto a mutet. Ok ellene: a faros babak alt. nem veletlen farosak. Beakadtak a zsinroba, bogos, rovid a zsinor, ezert nem tudnak maguktol iranyba allni, es bizony tortent mar kapkodasos csaszar forditas miatt, eletmentes, mert a gyerek beakadt mindenbe, hiaba taszigalta a szulesz. Ezt olvastam, a tema engem is erdekelt. Miutan elolvastam mindent errol, amit talaltam, es megkerdeztem a dokimat, amellett vagyok, h nem jo eroszakkal forgatni a gyereket. Minden jot!
Szia! Nekem az elsõ gyermekem volt faros. Az orvosom egybõl csásázrt javasolt, mivel ez, ahogy elõttem is irták nagyon kockázatos, hogy megfordítsák. Bár én nem is engedtem volna.

Milyen tippetek van a baba "megfordítására"?

35. hétben vagyok, de még mindig farfekvéses a kislányom. Már hallottam a négykézlábasról, elemlámpázásról, fülhallgatózásról, próbálgatom is. Vajon ezek tényleg segíthetnek? Milyen tapasztalaitok vannak?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, ennyi idõsen tuti hogy nem fordul már meg, vagy ha igen az ritkaság. Hát nem tudom. Egy próbát megér!

Nekem azt mondta a dokim, ennyi idõsen tuti hogy nem fordul már meg, vagy ha igen az ritkaság. Hát nem tudom. Egy próbát megér!
A baba általában nem véletlenül nem fordul meg, azért ezt nem árt tudni... Engem nem zavart, hogy faros, csak annyiban, hogy igy nem engedte a doki a gátvédelmet elsõ babával :-)
OFF:(bocsi) Utolsónak: Minek kellett gátvédelem? Ha faros, akkor nem automatikusan császár??? szió Én a 34 héten vagyok, és nekem is faros...:-((( Én is lógok, meg elemlámpázok, hát nem tom.... Sok sikert nekünk! :-)))
Nem, nem automatikusan császár, csak a szar dokiknál. Én nem olyat választottam, igy fel se merült benne, de nem is engedtem volna. Igy megegyeztünk, hogy ha nem fordul meg, akokr vághat, ha megfordul, akkor megpróbáljuk a gátvédelmet. Keress másik dokit, ha a tiéd automatikusan császárt akar. Ha gond van, akkor értem, de ha nincs, akkor miért nyitná fel a hasamat???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem is azt mondta a dokim, hogy kicsi már az esély, de mégis annyi helyrõl hallom, hogy még a szülés elõtt befordult a baba. Amúgy nagyon jó hírében áll a dokim, aki szintén automatikusan a császárt mondja, de nekem jobb is lenne, nem szeretnék farosan szülni Ja és igen, hallottam én is, hogy különbözõ okai lehetnek a farfekvésnek, nem kizárólag a baba kedve dönti el, hogy hogy feküdjön. De érdekes, hogy errõl keveset hallani
Nincs semmi baj a dokival, ha faros babánál császárt javasol. A baba életének érdekeit nézi. Legalább fogsz tudni ülni szülés után...:) )

Milyen praktikák vannak a baba megfordítására? Most épp farfekvéses. (33hetes)

Legjobb válasz: Nekem szinte végig faros volt. Aztán mikor császároztak mondta a doki hogy esélye sem lett volna megfordulni. Ne akarj ezen változtani mert a köldökzsinór a nyakára is tekeredhet ! Így kényelmes neki. Én aztán örültem is neki mert így biztos császár volt. ( én féltem a természetes szüléstõl )

Szia! Épp tegnap voltam a dokimnál és nekem is most megfordult, azt mondta az orvos, hogy ha érzem jobban mocorogni akkor pattanjak négykézláb, mert akkor több a helye, hátha megfordul. Azt is mondta, hogy beszéljek vele, kérjem hogy forduljon meg, lehet hülyén hangzik, de nekem nem egy ismerõsnek az utolsó hetekben sikerült megfordítani így a babát. Neten találsz még ötleteket, pl napi 20-25 perc séta a legjobb állítólag, és ha háton fekszel tegyél a medencéd alá egy kispárnát, ez azt mondják olyan kényelmetlen a babának, hogy ha tud akkor megfordul. Most én is ugrálok négykézlábra, mert nagyon nem szeretnék császár és ugye napról-napra gyarapszik, egyre nehezebben fog tudni megfordulni. Sok szerencsét!
Nekem szinte végig faros volt. Aztán mikor császároztak mondta a doki hogy esélye sem lett volna megfordulni. Ne akarj ezen változtani mert a köldökzsinór a nyakára is tekeredhet ! Így kényelmes neki. Én aztán örültem is neki mert így biztos császár volt. ( én féltem a természetes szüléstõl )
nem értem miért kell ezt erõltetni. õ tudja hogy miért fekszik úgy !
17.02 vagyok, azért kell erõltetni mert én pl nem akarok császárt. attól hogy gyereket várok, nem kell belerokkanni és ha van rá mód miért ne lehetne megpróbálni?
Nekem az elsõ babám farfekvéses volt. Minden ultrahangon így volt, amin nézték. A 37. héten az orvosom külsõ fordítással megpróbálta megfordítani, de nem engedte magát. Így végül császárral szültem. Most ismét babát várok, a 18 hetes Uh-n, õ is farfekvéses. De még van idõm, próbálom megbeszélni vele, hogy forduljon meg. :)
Megvárod, hogy akar-e fordulni, megFORDITANI nem lehet. De még van ideje, az utolsó napon is fordulhat még.
Egyet értek a 2. és 3 válaszolóval. Én is úgy gondlom, hogy a baba tudja miért van úgy. Nekem is faros volt a babám, eleinte én is nézegettem a neten a praktikákat, de végül egyet sem próbáltam, mert féltem bajt csinálok. Az , hogy milyen hosszú a köldökzsinór nem tudhatod, mert eddig a baba kisebb volt és még volt elég helye. Én is féltem eleinte a császártól , de hidd el semmi okod nincs félni, persze utólag már könnyû beszélni, de gondolj arra, hogy a babád érdekében lesz a császár, de még az is lehet vissza fog fordulni. MInden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy az lenne a gond, hogy rövid a köldökzsinór, mert egészen a 30.hétig meg fejfekvéses volt. És a 30.héten gondolt egyet és megfordult. Ezért gondolom, hogy nem lenne baj megfordítani valahogy, hiszen egészen eddig a helyes irányban volt. Császárt nagyon-nagyon nem szeretnék! :(
Én nem praktikáznék, mert nem véletlenül fekszik úgy. Lehet, hogy a köldökzsinór túl rövid vagy túl hosszú, és ha elkezdenél praktikázni, rosszul járnál. Amondó vagyok, hogy hagyd békén a babádat. Nem vagyok egy parás fajta, de ebben a kérdésben ez a véleményem. Inkább beszélgess vele, hass a lelkére, hogy forduljon meg. A gondolatnak teremtõ ereje van szerintem :) Gondolj arra, hogy megfordul és szép természetes szülésed lesz. Boldog új évet!
A kérdező hozzászólása: egyetértek. csak akkor támogatom a császárt, ha veszélyben van a baba (vagy én) és emiatt jobb megoldásnak tûnik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!