Találatok a következő kifejezésre: Milyen a laza (97 db)

A pulzusszám és a láz/hőemelkedés közötti összefüggésre milyen ökölszabályt lehet alkalmazni? (például 100 fölött láz, 80-100 között hőemelkedés)

Legjobb válasz: Az nem így mûködik.Van akinek eleve magasabb a pulzusszáma és van olyan akinek láz esetén is alacsonyabb. Amúgy a pulzus 90-ig normális 100 fölött beszélünk tachycardiáról. Az az összefüggés biztos,h a láz,hõemelkedés megemeli a pulzusszámot,de számszerû adat nincs rá.

Az nem így mûködik.Van akinek eleve magasabb a pulzusszáma és van olyan akinek láz esetén is alacsonyabb. Amúgy a pulzus 90-ig normális 100 fölött beszélünk tachycardiáról. Az az összefüggés biztos, h a láz, hõemelkedés megemeli a pulzusszámot, de számszerû adat nincs rá.
Átlagosan 1 lázfok 10-15-el emeli meg a pulzust, szóval ha 38 a lázad, akkor olyan 85-90 körüli pulzus teljesen normális, de ha 80 alapból, akkor a 95-100 is teljesen jó, de ez egyéni is. Nekem alapból 80 körüli pulzusom van, de egy 38.5-ös lázra 100-110 lesz egybõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tájékoztatásokat!

Ha a láz nincs kikezelve hosszabb ideig, akkor milyen szövõdményei lehetnek?

Legjobb válasz: Nem a lázat kell kezelni,hanem az okát. A láznak magában (fõleg felnõtteknél,gyerekeknél lehet lázgörcs)nemigen vannak szövõdményei,viszont a kiváltó oknak igen.

Nem a lázat kell kezelni, hanem az okát. A láznak magában (fõleg felnõtteknél, gyerekeknél lehet lázgörcs)nemigen vannak szövõdményei, viszont a kiváltó oknak igen.
Én sem szoktam , ha nagyon magasra felmegy, akkor inkább hidegvizes ruhát teszek magamra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Csak azért kérdeztem, mert lázcsillapítót nem eszek és nem is szeretnék.
Ez nem magas láz, ettõl nem lesz semmi bajod, feküdj, igyál sok folyadékot és egyél "gyógyító" húslevest.
Ez a láz nem fog szövõdményeket okozni! Feküdj, igyál sokat!
A kérdező hozzászólása: 37-38 fokig, változó. ez tart 3 napja. étvágyam semmi, napi 1x, ha eszek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A láz (azaz az agyi hõmérséklet-szabályzó központ normális mûködésének elromlása) többnyire a kórokozók termelte testidegen anyagok hatására következik be, a szervezet a testhõmérséklet megemelésével próbálja elpusztítani (lényegében "megfõzni") a kórokozókat. Ez azonban bizonyos mértékben károsítja magát az emberi szervezetet is, különösen a 39 fok feletti testhõmérsékletnél, amikor már az emberi szervezet sejtjeinek bizonyos enzimjei is elveszthetik normális reakcióképességüket, sõt denaturálódhatnak. Emiatt a jelen ajánlások szerint folyamatos lázmérés mellett a 39 fok testhõmérséklet alatt 1-2 napig nem feltétlenül kell csillapítani a lázat. Ennél tovább tartó láz ill. magasabb testhõmérséklet mellett azonban igen (függetlenül magát a lázat kiváltó betegség, esetleg társuló fertõzések kezelésétõl). Az ápoló személyzetre ez persze komoly munkát hárít, mert eközben biztosítani kell a folyamatos és fokozott folyadékbevitelt, hiszen a magasabb testhõmérsékleten fokozott a folyadék vesztés (izzadás, párolgás), ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Egyéni különbségek persze vannak, ezért arra is ügyelni kell, hogy maga a lázas beteg egyébként hogyan viseli a magas lázat.
Attól függ, hogy milyen magas a láz, mert a tartósan magas láz esetén sejt- és szövetkárosodás is felléphet.
Igaza van az elsõ válaszolónak! A láz csak egy betegség tünete. Magát a betegséget kell kezelni lázcsillapítás mellett.
Ez még nem magas, ezt csak ki szokták feküdni. Sõt, segít az immunrendszerednek. Ami magas, attól meg lehet sülni. A 39 Celsius fok már magas. 2 éves kor alatt már a 38, 3 is magas.

Jó napot azt akarom kérdezni hogy a lázra milyen gyümölcs öt kel enni?

Köszönöm

Legjobb válasz: Jó napot Lacika, lázra lázcsillapítót vegyél be. Amúgy meg narancsot egyél, abban sok a C vitamin, de az nem viszi le a lázat.

Jó napot Lacika, lázra lázcsillapítót vegyél be. Amúgy meg narancsot egyél, abban sok a C vitamin, de az nem viszi le a lázat.
Lázat gyümölcs nem visz le, de lázas állapotban jót tesz a sok C vitamint tartalmazó kivi, citrom, narancs, mandarin.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat !!


Milyen homeopátiás bogyó van (nem kúp! ) ami leviszi a lázat? Van egyáltalán ilyen?

Legjobb válasz: ugy tudom a Belladonna 9CH ilyen, mi lázra kaptuk.

ugy tudom a Belladonna 9CH ilyen, mi lázra kaptuk.
piciknek;ulofurdo.Kesobb-Linden tea, yarrow tea
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
álmába is mérheted
Szerintem ne keltsd fel (bár azt nem írtad, hogy milyen idõs). Ne ébreszd fel csak akkor ha lázas és úgy érzed, hogy újra lázhúzó kell. Én ilyenkor gyakrabban megyek oda hozzájuk és ha minden ok, akkor hagyom õket. Az jó jel, ha megtapintod a homlokát és picit hideg és nyirkos. Mert leizzadnak miközben lemegy a láz és az izzadság elpárolgásától lehûl az arcbõrük.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos. Popsikban mérem a lázát, így nehéz kivitelezni, hogy úgy mérjem meg, hogy ne ébredjen fel. Sajnos hiába fogom a fejét, én egyáltalán nem érzem, hogy lázas-e, most sem éreztem, csak mielõtt lefektettem, biztos, ami biztos megmértem.
Gondolom még felébred enni éjjel, akkor esetleg mérd meg. De ne aggódj, mivel több mint valószínû, hogy az oltástól van és nem betegség, így szinte biztos, hogy már nem fog felmenni a láza!
Ha megpuszilod a homlokát, és a homloka melegebb, mint a szád, akkor lázas. Egyébként én nem kelteném fel akkor sem, ha lázas, az alvás önmagában is általában segít.
Mérd neki hónaljban, akkor nem ébred fel. Én születésétõl ott mértem a lányomnak, pontos eredményt adott.
nem ébreszteném, ha ébred, rosszul ébred, sír, még feljebb is megy a láza.
Gondolom Germicides kúpot adtál neki, ha finom de gyors mozdulatokkal csinálod, nem fog felkelni.Én ha melegnek éreztem óránként néztem.

Hívásra kijáró gyermekorvosi ügyelet Bp. Mennyibe kerül? És egyáltalán milyen esetben jönnek ki? Ma már másodszor 39 feletti volt a láza!

Legjobb válasz: Az ügyelet nem kerül pénzbe. Az már más dolog, ha valaki jattot ad a dokinak.Telefonálj és mond meg, hogy magas a láza.

Az ügyelet nem kerül pénzbe. Az már más dolog, ha valaki jattot ad a dokinak.Telefonálj és mond meg, hogy magas a láza.
Ingyen jönnek. Én a Heim Pál ügyeletét szoktam hívni ( na jó eddig 2-szer hívtam), ha gond van. Bejelentkeznek, elmondod, mi a panasz, és megmondják, hogy szükséges-e, hogy kimenjen az orvos. Tanácsot is adnak, ha kell.

Fogzásnál milyen magas láz a maximum?

Legjobb válasz: http://www.egeszsegkalauz.hu/baba-mama/a-babak-laza-mogott-f..

Maximum hõemelkedés.
A kérdező hozzászólása: 38.1 még belefér vajon?
Nálunk 38.5 volt. 2 napig tartott.
39 fok is volt. Kétszer is. Szemfognál majd kisörlõnél. Egy szûk éjszaka tartott mindkettõ.
Mekkora a gyerkoc? A babaknal 37, 5 felett van hoemelkedes
A kérdező hozzászólása: 8 hónapos. Még nincs foga, tehát esélyes lehet. Amúgy semmi baja nincsen.
Nálunk is 39 volt a max., 1 napig tartott, másnapra 3 szemfoga kijött.

Megyün a 2 hónapos injekcióra ti milyen láz csillapítót használtok a picinek? Mielött mentek a szurira előtte beadtátok neki a láz csillapítót?

Legjobb válasz: Elõtte semmiképp, csak is utána de akkor is csak ha szükséges. Lázcsillapító kúpot használok.

Elõtte semmiképp, csak is utána de akkor is csak ha szükséges. Lázcsillapító kúpot használok.
Germicid de csak utána ha szükség van rá. Nálunk sajnos szükség volt oltás után kb 3-4 órával kezdõdtek a tünetek.
Germicidet, de nem adtam be soha elõtte. Csak szükség esetén, de a 2 hónapostól nem volt semmi baja. A 3 hónaposnál adtam este, mert hõemelkedése lett.
Ne adj be neki elõre, sem hõemelkedésnél. Csak indokolt esetben szabad beadni, ha már valóban lázas. A láz nem betegség, az jó dolog, mert a szervezete küzd a betegség ellen! Higyj nekem, nem okoskodni akarok, de mi nagyon megszívtuk anno azzal, hogy idõ elõtt adtuk a lázcsillapítót!
jajj dehogy adj neki lázcsillapítót szuri elõtt :D ugye ez csak vicc? :) akkor kell csillapítani a lázát ha lázas, lehet nem is lesz semmi mellékhatás, ennyire nem kell túlparázni azért :D
Germicid kúp. nekünk a gyermekorvos mindig azt tanácsolta, hogy oltás után egy órával adjam be neki. nem volt eddig semmi probléma vele.
Lehet nem lesz semmi baja az oltástól. Az én lányomnak hõemelkedése sem lett, nem volt aluszékony, és nyûgös sem volt. Szóval elõre felesleges csillapítani a semmit :)
Semmi baja nem volt az oltástól. Kicsit bepirosodott a szurik helye, de mindkettõre tettem vizes vattapamacsot, estére már elmúlt a pirosság is, és lázas sem lett. Elõre felesleges bármit is adni, nem biztos, h lázas lesz!

Tegnap óta 39, 5 a lázam és nem nagyon viszi le semmi orvos milyen gyógyszert ad?

Ha bemegyek ügyeletre mit adnak kaphatok szurit,hova szokták adni?20/L

Legjobb válasz: A már nagyon magas láz, MINDENKÉPP menjél orvoshoz! Próbáld meg esetleg az ülõfürdõt, beülsz egy langyos víz kádba es folyamatosan hûtöd hideg vízzel, addig, míg teljesen hideg nem lesz, ha ez sem viszi le, menj az ügyeletre. Ha kapsz, valószínû a fenekedbe vagy a karodba injekcióznak.

A már nagyon magas láz, MINDENKÉPP menjél orvoshoz! Próbáld meg esetleg az ülõfürdõt, beülsz egy langyos víz kádba es folyamatosan hûtöd hideg vízzel, addig, míg teljesen hideg nem lesz, ha ez sem viszi le, menj az ügyeletre. Ha kapsz, valószínû a fenekedbe vagy a karodba injekcióznak.
Valószínûleg seggbe adják :D
Ha szurit kapsz, akkor a karodba nyomják, tetanusznál szokták a derékba. Szerintem antibiotikumot fognak neked felírni.Azonnal menj orvoshoz, ez nem kis hõemelkedés, vedd komolyan. Borogasd magad, hogy visszamenjen egy kicsit a lázad.
a tetanuszt izomba adják, tehát fenékbe, nem derékba. az ügyeleten ki van írva sok helyen, hogy a lázcsillapítás otthoni feladat. a hûtõfürdõ le fogja vinni, hidd el, ügyeleten nem foglalkoznak vele. nem szemétségbõl mondom, de el fognak küldeni. hûtõfördõ és irány a háziorvos. ne várj feleslegesen az ügyeleten egy lebaszásra, hogy lázzal minek vagy ott. voltam már ebben a helyzetben és hallottam is többször.
Ilyen magas lázzal ne játsszál. A ülõfürdõ jó, csak kezd melegebb vízzel, és folyamatosan hûtsd, de csak kicsit a testhõfok alá. De lehet zuhannyal is. Egészen hidegre ne!. Az ügyeleten a fenekedbe kaphatsz Algopyrin injekciót. Megvizsgálnak, és ha kell kapsz gyógyszert.
tegyél a talpadra egy egy fél krumplit hülyén hangzik de beválik

8 hetes csecsemőnknek, 38, 5 fokos láza van, bágyadt. Milyenek a tapasztalataitok ilyen dolgokban?

A háziorvos egyb?l kórházba küldött minket, ott vért vettek t?le amiben hála semmit sem találtak.A láz még mindig 38 fok os vagy a felett van és bágyadt szegényke, viszont étvágya van, pisi , kaki szintén van.Tegnap este óta ilyen.Gondolom másnak is volt már ilyen sajna, milyenek a tapasztalataitok?A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nálunk a 3,5 hónaposomnak volt nemrég 39,2 a láza.Még a doki is aggódott.Se piros torok, semmi.Pisimintát vettek, hátha húgyuti fertõzés, de az sem.Jó volt a kedve, és két nap alatt teljesen rendbe jött. Sok folyadék, ne öltöztesd túl ha lázas, a fürdés este ki is maradhat stb. stb. Ne aggódj! 2 gyerekes anyuka

Nálunk a 3, 5 hónaposomnak volt nemrég 39, 2 a láza.Még a doki is aggódott.Se piros torok, semmi.Pisimintát vettek, hátha húgyuti fertõzés, de az sem.Jó volt a kedve, és két nap alatt teljesen rendbe jött. Sok folyadék, ne öltöztesd túl ha lázas, a fürdés este ki is maradhat stb. stb. Ne aggódj! 2 gyerekes anyuka
Bent vagytok a kórházban? Elég magas ez a láz egy ilyen picurkának. Nekem a kislányom most esett át a három nap láz három nap kiütés nevû baba/kisgyermek betegségen. Három napig lázas volt (38-39, 6), bár jó kedélyû maradt, evett, játszott. A harmadik nap végére tele jött az arca kiütésekkel nagyon apró kis kiütések voltak. Na és akkor megszûnt a láz. Szóval reméljük, hogy a babádnak is ilyesmi van, mert ez egy jóindulatú vírusbetegség.
"viszont étvágya van, pisi , kaki szintén van." Ez a lényeg!! Nekem a kislányom három hónaposan lett beteg, ugyan "csak" 38, 2 volt a láza (levonva) de mi is kihívtuk a dokit. Kaptunk antibiotikumot, meg kúpot kellett adni, de hála az égnek az lehúzta. 1 hétig volt benne, még a nózija is folyt szegénynek, orrszi-porszi, minden volt. (Az vmi influenza-szerû volt)
Ja! És szoptasd amikor csak tudod, az anyatej ha nem is csinál 2 nap alatt csodát, de immunanyagokkal van teli, gyorsítja a gyógyulási folyamatot!
nem a láz itt a gond, hanem, hogy még ennyire pici. 2-3 héttel késõbb jött volna ez a betegség, nem küldtek volna titeket kórházban. nagyon könnyen kiszáradnak és ugyan ez nem olyan magas láz, de ilyen picinél veszélyes :( jobbulást
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk már bennt, hazaküldtek minket szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és bíztatást! Sajnos nem tudom szoptatni, tápszerezünk :(
jajj, bocs utána átfutott az agyamon, h mi van ha nem is szopis....de az se gond, abban meg jó kis vitaminok vannak! :) Egyen, pisiljen, kakiljon ez a lényeg... ki fog belõle szépen gyógyulni!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!