Találatok a következő kifejezésre: Milyen a korház (602 db)

A Máv kórházban fogok szülni véleményeket szeretnék kérni, milyen a kórház felszereltsége és milyenek a szülésznők és a csecsemősök?

Legjobb válasz: Még a régi MÁV-ban szültem 2004-ben. Akkor nagyon jó volt és bababarát, tudtommal azóta sem lett rosszabb. Az orvosok között volt egy-két fellengzõs, császárpárti, a csecsemõsök között egy-két kioktatóbb, de ami nekem tetszett, hogy tudomásul vették, hogy az én gyerekem, és nélkülem semmit nem csináltak vele, még a hallásvizsgálatra is én magam kísértem el, és természetesnek vették, hogy nálam van éjszaka (nem úgy, mint máshol, ahol reggel úgy kapod meg, hogy bukja a tápszert, és te meg nem érted, miért nem kéri a feszülõ cicit, csak mert bõgõtt éjszaka és egyszerûbb volt cumisüveggel bedugni a száját). A szülõszobák felszereltek és sok alternatív dologra nyitottak. A szobákba nem lehet bemenni látogatónak, csak a folyosóra, ez nagyon jó rendszer, a kicsit kitolod az üvegajtóhoz, a rokonok látják, de nem köpik tele bacikkal. Szerintem jó kórház, magyar viszonylatban az egyik legjobb.

Még a régi MÁV-ban szültem 2004-ben. Akkor nagyon jó volt és bababarát, tudtommal azóta sem lett rosszabb. Az orvosok között volt egy-két fellengzõs, császárpárti, a csecsemõsök között egy-két kioktatóbb, de ami nekem tetszett, hogy tudomásul vették, hogy az én gyerekem, és nélkülem semmit nem csináltak vele, még a hallásvizsgálatra is én magam kísértem el, és természetesnek vették, hogy nálam van éjszaka (nem úgy, mint máshol, ahol reggel úgy kapod meg, hogy bukja a tápszert, és te meg nem érted, miért nem kéri a feszülõ cicit, csak mert bõgõtt éjszaka és egyszerûbb volt cumisüveggel bedugni a száját). A szülõszobák felszereltek és sok alternatív dologra nyitottak. A szobákba nem lehet bemenni látogatónak, csak a folyosóra, ez nagyon jó rendszer, a kicsit kitolod az üvegajtóhoz, a rokonok látják, de nem köpik tele bacikkal. Szerintem jó kórház, magyar viszonylatban az egyik legjobb.
Csak még annyit, hogy a szülésznõk (kettõ váltotta egymást amíg vajúdtam) irtó kedvesek és nagyon profik voltak. És késõbb minden nap meglátogattak, segítettek szoptatni, pedig ügyeletes szülésznõk voltak, csak az orvosom volt választott. Az egyik csecsemõs három órán át masszírozta a melleimben a csomókat éjszaka, amikor bedurrant. Szóval én nagyon jó véleménnyel mentem onnan haza.
Szia! Tavaly szültem a Mávban, és nagyon meg vagyok velük elégedve. Császáros voltam ugyan, de nagyon szépek és jól felszereltek a szülõszobák - egyedül vagy benn, nem tömegével. Nekem az orvosom egy fantasztikus doktornõ, végig figyelt rám, törödõtt velem és a kicsivel (jaj és nem azzal kezdte, hogy "120.eFt, magának nem is kért semmit, csak az anesztesnek és a szülésznõnek, de azt is rám bízta). A csecsemõs gárda pedig tényleg ott segít, ahol tud. Hozzánk naponta többször bejöttek megkérdezni, hogy kinek mire van szüksége. A baba végig 24 órában melletted van, csak vizsgálatokra viszik el, de mi például el is kísérhettük a csöppeket. Szóval nekem errõl a kórházról nagyon nagyon jó a véleményem.
Sziasztok:én február végén fogok a Máv-ban szülni.remélem nem baj hogy itt teszem fel a kérdésem.nagyon szigoruan betartják a kispapák látogatását.Tényleg csak az a fél órácska jut nekik????ugye nem???elõre is köszönöm.
Sziasztok, az, hogy a fél órát szigorúan betartják-e az több dologtól is függ.Természetesen infulenzás idõszakban be fogják tartani, aztán függ a szobatársaidtól is, mert ha valamelyik ragaszkodik hozzá, hogy ne jöhessen be látogató, akkor természetesen igazodni kell a házi rendhez.Nekem szerencsém volt, mert nyáron szültem és a szobatársaim sem szóltak, mindhármunk akkor fogadott látogatót, amikor akart.Ill. az egyik nap szigorúbb csecsemõs nõvér volt szolgálatban, így õ kiküldte a látogatókat, de csak akkor, ha véletlenül bejött.Így aznap is bent tudtak lenni a kispapák.
Az elõzõ vagyok, azt elfelejtettem, hogy ha nem mehet be az apuka, akkor sincs baj, mert a szoba rögtön a folyosóra nyílik és üveg ablakok és ajtó van, ezért nyugodtan kimehetsz oda, mert látod a babádat.Ilyen szempontból nagyon szupi hely a Máv korház.A folyosón egész nap lehet látogatót fogadni.
Köszönöm h válaszoltál:) igen az influenzát meg lehet érteni.de a szobatársaktól már elõre félek.én tuti ki osztom õket ha nem engedik h bejöjjön az én kispapám akkor ne ki se fog azt garantálom.:) de remélem minden rendben lesz velünk és jöhettünk minnél elöbb haza:) már alig várom:) boldog babázást neked:)
Jómagam az internetes fórumok alapján választottam a Máv-kórházat és ott dokit. A dikival nem is volt semmi gondom , (GULYÁS DOKI)de a kórház? Hát ott kezdeném, császáros voltam és 3 nap után úgy engedtek haza, hogy a pici be volt sárgulva. 3nap múlva a Heim Pálba kötöttünk ki, a picinek súlyosabb lett a tünete.A Máv kórtermeinek két bejáratuk van 1 a folyosóra nyilik ahol a betegeket és az ebédet szállítják és ott lehet fogadni a látogatókat is és baromi zajos, a halottakat is felébreszti ha a kocsikat tolják a kockakövön. Kockakõ van lerakva és fém kocsin tologatnak 10 percenként vagy kaját vagy beteget. A másik folyosó a nõvér és beteg folyosó ahol a szintén zajlik az élet . Ja és a baba ajándék csomagot sem kaptuk meg aznap haza menõs anyukákkal. A nõvérkének úgy kellett szólni, hogy kicserélné a kötésemet a mûtéten mert átvérzett és haza mennék: mert elengedtek(!!!! Szerintem kevés a doki és a nõvé, r a csecsemõ osztály meg maga a KÁOSZ A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN ÉS FELELÕTLEN a GYEREK DOKI. A csecsemõ osztályon a kék fény alatt volt egy baba, mert csak egy ilyen szerkezet van és gondolom azért nem raknak alá mindenkit akit kéne, és szegény gyereknek le volt csúszva a kötés a szemén és úgy szoltunk a csecsemõsnek, hogy le kéne ismét ragasztani mert megvakulhat persze õk ben vihorásztak a kolléganõkkel. A Heim Pálba 4 baba volt bent a sárgaság miatt amikor mi is és mint a 4 a Mávban született. SAJNOS EZEK A TAPASZTALATAIM 2009.10.HÓBAN SZÜLTEM!!!!!!
Nagyon sajnálom ami veletek történt remélem azóta minden redben van?Ajaj most kicsit kérségbeestem:(((én februárban fogok ott szülni nekem a Dr Vermes a dokim ott részlegvezetõ fõorvos.én azt vettem észre h nagyon az számit kinek a "kismamája" vagy.volt h velem is ugy viselkedtek mikor mentem vérvételre h ne is mondjam és ahogy kiejtettem a számon h Vermes rögtön fülig ért a szájuk.elég szomorú h ezek megtörtének nincs igy is elég bajunk.Pedig a Gulyás dokit is nagyon dicsérik.Remélem h azert változik majd ez az egész addigra ha nem akkor ha kell én ott fogom a dokit megkeresni és ott neki fogok panaszt tenni azert 100 e Ft a szülésért és utana meg így viselkednek.vicc ami ebben a világban van.jó babázást neked:) ))28 hetes km

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Győri korház szülészetén van magánszoba (már szülés utánra a babyvel)? Milyen a korház? Mika Péternél milyen a szülés?

Legjobb válasz: Szia!Én fogadott orvosom a Mika Péter.Csak jót tudok róla mondani!! Sógórnõm,barátnõm is nála szûlt,azt mondták,hogy tök normális volt végig velük.Sokat segített nekik!Sógornõm már másnap újraélte volna az egészet. :-)

Szia!Én fogadott orvosom a Mika Péter.Csak jót tudok róla mondani!! Sógórnõm, barátnõm is nála szûlt, azt mondták, hogy tök normális volt végig velük.Sokat segített nekik!Sógornõm már másnap újraélte volna az egészet. :-)
Gyõrben szülés után magadnál tarthatod a babát, egy szobába kerültök és ha van babafürdetõ ott is fürdetik, kétágyas szobák vannak, nekünk azt mondták a szülésfelkészítõn hogy az egyágyasokat azoknak tartják fenn akik pl. gyulladás miatt visszakerülnek.


A győri szülészeten milyen a kórház és a személyzet? Hogy zajlik ott egy szülész? A szülésznő mindent elmond? A látogatók bejöhetnek a korterembe?

37 hetes vagyok, el?ször fogok szülni. Idáig úgy néz ki természetes úton. Van fogadott dokim.

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre

szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre
Szia! Én 3 hónapja szültem itt Gyõrben. Volt fogadott orvosom, de szülésznõm nem, ettõl függetlenül nagyon kedvesek, figyelmesek voltak velem, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Reggel bementünk rendszertelen fájásokkal 41 hetesen, elõkészítettek( beöntés, borotválás, tusolás), aztán mentünk a szülõszobára és délben megszülettet a kisfiam. A szülésznõ végig velem volt- aki mindent el fog mondani - és a párom is. Miután meglett a baba (természetes úton szültem), 2 óra hosszat még a szülõszobán kell maradni, megfigyelésre. A párod és a baba természetesen ekkor is végig veled lehet és készülhetnek az elsõ jó kis fotók , családi videók.:) A látogatók bejöhetnek a kórterembe, de azért igyekeznek az osztályon a délelõtti és délutáni látogatásokat betartatni. Ha mindig nyüzsi lenne, akkor nem tudtok pihenni és nem tudod a babádat kényelmesen szoptatni, ezért jó is, hogy nem engedik éjjel - nappal a bemászkálást. Persze , ha szükséged van valamire és a párod mondjuk behozza, azért beengedik látogatási idõn kívül is. A csecsemõsnõvérekkel azért már nem voltam ennyire elégedett. Köztük volt egy-két nem odaillõ, szerintem... Azért , ha mgekéred õket segíteni fognak, csak maguktól nem nagyon kérdezik meg, hogy minden rendben van-e. Ha gondod van, akkor nyugodtan szólj és segítenek, vagy kérhetsz segítséget a kórházi védõnõtõl Õ nagyon kedves, mindent megmutat ( nekem segített a szoptatásnál eleinte) , ha valamit nem tudsz a babával kapcsolatban.A többi jön magától, ösztönösen majd meglátod!:) MInden jót és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi csajok, rendesek vagytok! Most egy kicsit megnyugodtam. Az elsõ válaszolónak írtam priviben, várom válaszát! Jó babázást nektek, és köszi a jókívánságokat!
Szia! Én hat hete szültem a gyõri szülészeten, fogadott orvosom nem volt, se szülésznõm, de mind kettõjükkel nagyon meg voltam elégedve, irtó rendesek és lelkiismeretesek voltak. A csecsemõs nõvérek viszont nem nagyon erõltetik meg magukat segítség nyújtás céljából, bár vannak kivételek. Összevetve csak jó emlékeim vannak a szülészetrõl, és a személyzetrõl. Ja amúgy természetes úton szültem, és ikerbabákat. Jó szülést kívánok!!
Én csak rosszat hallottam róla!
A kérdező hozzászólása: ne ijesztgess! Nagyon rosszak?
Igen, sajnos :( meg is akarják szüntetni a szülészetet. Menj Pestre, mind kettõtök érdekében.
A kérdező hozzászólása: mondjatok valami konkrétat...
Elsõ vagyok, egyik rokonomnak csinálták a császár, azt mondta, hogy végig nagyon fájt neki, csak a vágást és a varrást nem érezte, érezte, ahogy kitépik belõle a gyereket. Majd komplikációk miatt mégegyszer meg kellett mûteni, de mindennap kellett kezelésre járni, mert nem maradhattak bent! Amikor Tatabányán szültem áthoztak egy kismamát, mert annyira nem foglalkoztak vele egomban, szétnyílt a sebe meg hasonlók....

SOTE1-ben fogok szülni és érdekelne véleményetek hogy milyen a kórház, van-e gátvédelem, milyen a szülőszoba, milyen varratot kapokés igazából minden?

Köszönöm annak aki válaszol

Legjobb válasz: 2009 nyarán szültem ott. Hajnalban estünk be, ügyeletes egy mufurc volt, úgy megvizsgált, azt hittem betojok. Aztán közölte ne nyafogjak, ezt a gyereket meg is kell szülni, mi lesz velem ha már a vizsgálat fáj? Khm.. Szülõszoba... 3-4 ágy volt, ha jól emlékszem, függönnyel elválasztva. Lefektettek, rám kötötték a ctg-t és vártam. Fogadott dokim volt, aki hamar be is ért. Megvizsgált õ is, szülésznõ is járt arra, figyelgettek, nem hagytak magamra. Sõt, olyannyira, hogy volt, hogy 15 tanonc állt elõttem, miközben a doki matatot lent, és magyarázták nekik, hogy épp melyik szakaszban vagyunk, mit is lehet látni. :) Addig szégyenlõs voltam, akkor már viszont nem érdekelt. Szülés rendben ment, szülésznõ a lábaim közt, Apa jobb kéznél, doki a fejem simogatta. Én sem szakadtam, szintén 3 öltést kaptam, hogy minden tuti legyen, ezeket 2 nap múlva kiszedték. Szülés után megkaptam a babát, nézegettem, cicire raktam, de én nagyon elfáradtam (sajnos nagyon kiabáltam szülés közben), el is vették, nehogy leejtsem. Utána zuhanyoztam, kaptam meleg teát és szendvicset, majd mehettem másik szobába. Gyermekágyas nem volt szabad, így a fiam a csecsemõosztályra került, én meg sima szobába. Másnap kaptam meg délelõtt, amikor lett szabad gyermekágyas. Akkor jött nõvérke, csecsemõs megmutatni hogyan pelenkázzunk, ápoljuk a köldökét és szoptassunk. Kellékek voltak bent (vatta, alkohol, hintõpor, popsikrém), kivéve pelus. Azt vigyél. Egyébként kicsit tényleg mufurc csecsemõsök vannak, de ki lehet bírni. 4 ágyas szobában voltam. A baj csak az, hogy két szobára jut egy fürdõ, azaz 8 emberre, és tényleg nem valami rendezett. 5 mp alatt tusoltam le, nem bírtam ott megmaradni. :( Ez az egy hátrány van számomra. Dokim kedves volt, mindig bejött, mindennap kérdezte mizujs, hogy vagyunk. Látogatók csak a folyosóra jöhetnek, a szobába nem. De nálunk sokszor morgolódtak a csecsemõsök, hogy miért kell kiállni a folyosóra pár napos babákkal.. mufurcok.

2009 nyarán szültem ott. Hajnalban estünk be, ügyeletes egy mufurc volt, úgy megvizsgált, azt hittem betojok. Aztán közölte ne nyafogjak, ezt a gyereket meg is kell szülni, mi lesz velem ha már a vizsgálat fáj? Khm.. Szülõszoba... 3-4 ágy volt, ha jól emlékszem, függönnyel elválasztva. Lefektettek, rám kötötték a ctg-t és vártam. Fogadott dokim volt, aki hamar be is ért. Megvizsgált õ is, szülésznõ is járt arra, figyelgettek, nem hagytak magamra. Sõt, olyannyira, hogy volt, hogy 15 tanonc állt elõttem, miközben a doki matatot lent, és magyarázták nekik, hogy épp melyik szakaszban vagyunk, mit is lehet látni. :) Addig szégyenlõs voltam, akkor már viszont nem érdekelt. Szülés rendben ment, szülésznõ a lábaim közt, Apa jobb kéznél, doki a fejem simogatta. Én sem szakadtam, szintén 3 öltést kaptam, hogy minden tuti legyen, ezeket 2 nap múlva kiszedték. Szülés után megkaptam a babát, nézegettem, cicire raktam, de én nagyon elfáradtam (sajnos nagyon kiabáltam szülés közben), el is vették, nehogy leejtsem. Utána zuhanyoztam, kaptam meleg teát és szendvicset, majd mehettem másik szobába. Gyermekágyas nem volt szabad, így a fiam a csecsemõosztályra került, én meg sima szobába. Másnap kaptam meg délelõtt, amikor lett szabad gyermekágyas. Akkor jött nõvérke, csecsemõs megmutatni hogyan pelenkázzunk, ápoljuk a köldökét és szoptassunk. Kellékek voltak bent (vatta, alkohol, hintõpor, popsikrém), kivéve pelus. Azt vigyél. Egyébként kicsit tényleg mufurc csecsemõsök vannak, de ki lehet bírni. 4 ágyas szobában voltam. A baj csak az, hogy két szobára jut egy fürdõ, azaz 8 emberre, és tényleg nem valami rendezett. 5 mp alatt tusoltam le, nem bírtam ott megmaradni. :( Ez az egy hátrány van számomra. Dokim kedves volt, mindig bejött, mindennap kérdezte mizujs, hogy vagyunk. Látogatók csak a folyosóra jöhetnek, a szobába nem. De nálunk sokszor morgolódtak a csecsemõsök, hogy miért kell kiállni a folyosóra pár napos babákkal.. mufurcok.
Kell venni, szülõszobára, mûtõbe is! Könnyû szülést Nektek!
8-as vagyok megint. Azt nem írtam, hogy kicsit késõn szóltam a gátvédelem miatt, már jött a baba, de megkaptam. Nem repedtem, nem sérültem. Babám jó nagy volt pedig. :) A csecsemõsökrõl pedig azt azért elmondanám, hogy szerintem jogosan várják el, a mai internetes világban, hogy az édesanya legyen tisztába azzal, hogy a baba nem fog éhen halni, míg nem lövell be a tej, mert a gyomra cseresznyemag nagyságú, nem kell tea és nem kell tápszer. Õk sem szeretik. Valóban, láttam olyat, hogy lekezelõek voltak valakivel, de azért, mert akkorra már többedszerre mondták el neki, hogy ne a folyosón zokogjon tápszerért könyörögve, hanem menjen be szoptatni a szobába. Amúgy a fürdõ iszonyat gáz.
Jó ha elõre megveszitek a ruhát az apukának mert amikor én ott voltam, napokig üres volt az automata.
2010 ben még nem kellett venni már kell???Én a második babámat tervezem megint ott szülni..mivel az elsõ csodálatos jo volt ott és tényleg biztam a dokikban és a szaktudásukban! Az egyik hozzászolo...
Augusztus végén császárral szültem ott. Elõtte megindult a szülés, egyszemélyes szülõszobán voltam, bejött a férjem is, kicsit unatkoztam addig, amíg megérkezett, nekem nem fájt annyira :-) így a fájásmérõt nézegettem. Néha benézett egy orvos, meg szülésznõ, de hagytak békén egyébként. A férjednek az automatából venni kell mûtõsruhát, 2000 ft, ez kicsit sok volt szerintem. Csak jókat tudok mondani a szülésrõl, a férjem bent volt velem, az altatóorvos a kezem simogatta, nevetgéltünk a dokikkal, beszélgettünk a férjemmel, szuper volt, utána az õrzõben is nagyon kedves nõvérek vigyáztak rám, segítettek mindenben, törõdtek velem és késõbb sem fogadtak el a nõvérkék pénzt. A szoba modern, viszont a 4 ágyas elhelyezés tényleg gáz, a 8 személynek közös mosdóval, amit nem szeretnek takarítani, de hidd el, ez a legkevesebb. A biztonság, amit az a hely nyújt, megéri.
Kedves Utolsó! Ha veled van a babád, persze, hogy nem akarnak semmit adni neki, hiszen nem nekik van gondjuk vele. De ha valamiért bekerül a csecsemõbe, biztos lehetsz benne, hogy nem fognak udvariaskodni, sem hallgatni, hogy ordít. Szerencsés vagy, hogy jó tapasztalataid vannak, persze mindenkinek a saját élménye a meghatározó!
Szia! Én májusban szültem ott, apával együtt. Csodálatos élmény volt. Vizsgálatra is végig oda jártam és egy rossz szót sem mondhatok a kórházra, pedig csóró beteg vagyok. Szülés után velem volt VÉGIG a kisfiam, csak addig adtam oda, ami vizsgálták. Se tápszert, se teát nem akartak neki adni és a nõvérkék is kedvesek voltak, pedig az elsõ nap volt velem egy kis gond, mert annyira véreztem, hogy állandóan át kellett húzni az ágyat, de soha egy rossz szavuk sem volt. Én a patológián is sokat feküdtem koraszülés indulás miatt, amit aztán megállítottak, és ott sem történt kellemetlen élmény. Szerintem jó kórház.
Ha van fogadott dokid, még elviselhetõ. Ha nincs, nem ajánlom, hogy odamenj, mondjuk alapból amúgy se nagyon ... Tömegnyomor a folyosón, úgy kell átverekedni magad, ha épp látogatás van. A csecsemõosztály kb. 2 nm, a higiénia hagy kívánni valót maga után. Epidurál elvileg van, de nem szívesen adnak. Csecsemõsök fásultak, utálják az egészet, a hátuk mögött az anyukákat lehülyézik. A gyerekbe nyomják a teát/tápszert ha kell, ha nem.
Szia én csak csatlakoznitudok a jo hozzászolásokhoz... Én sikeres gátvédelemmel szültem ..nem is tudtam hogy az volt..mondjuk én nagyon gyorsan szültem otthon elfojt a magzatviz 2 kor és este 7 kor megvolt a lányom...nem volt fogadott dokim mégis nagyon aranyosak voltak a doki szülésznõ meg mindenki...apuka bent lehet olyan jo hogy ott volt végig nevettetett...))Nem kértem fájdalomcsillapitot sem mert tényeg nem volt vészes a dolog...Mindig jöttek rámnéztek stb...mikor megszültem utánna is mikor elvitték méricskélni a babát apuka ment velük..:-))Addig engem rendbe raktam és vártam hogy vissza jöjjenek...igy együtt volt a kis család..:-)nem zavart minket senki...mikor apuka hazament akkor kaptam enni inni...mindenben segitettek le a kalappal...a ciciztetésben a pelenkázásban a szoptatos teához vizet melegitettek nekünk stb...szoval le a kalappal ha lesz második azt is ott fogom szülni..:-))Én csak jó véleménnyel vagyok a korházrol...hát igen az gáz hogy 8 emberre egy fürdõ...de más rendben van....Ja 2010 febr ban szültem ott... Szoval hogy nem volt fogadott dokim a doki azért jött minden nap 2x is hogy mizus van velem nagyon aranyos volt meg mindenki a csecsemõsök közt 1 et nem csiptem de azt nagyon de vele csak 1x taliztam...de van köztük tündér is..:-))Ja én olyan szobában szültem ahol halk zene szolt és kettesben voltunk apával a hasamon a ctg hallgattuk a baba szivhangját és közben nevettünk meg elvoltunk néha mikor fájt megszoritottam a kezét...jo élmény volt remélem a következõ is ilyen lesz...És még valami a gátvédelem mellett vannak a sogornõm is ott szült idén szintén sikeres gátvédelemmel....és a szobában akikkel voltam mindnek sikeres gátvédelme volt....azért ez csak mutat valamit..nem igen mutat más korház azért ilyet fel..:-)).én csak ajánlani tudom szép szülést neked!!!
Sajnos, nekem nincsen jó véleményem a klinikáról... Abszolút nem gátvédelem, és természetes szülés pártiak, apuka természetesen jelen lehet a szülésnél. Testvérem márciusban szült ott, 8 ágyra jut egy fürdõ, ami állítólag rosszabb állapotban van, mint egy MÁV vonat wc-je, a csecsemõsök semmit nem segítettek neki, szoptatásnál azt mondták ne nyafogjon, ha nem megy, adjon tápszert a gyereknek....Sajnos, nem vettek észre egy szívizom problémát sem a kislánynál, ez csak 6 hetes korában, egy magánklinikán derült ki, ahol el volt képedve a doktornõ, hogy hogyan lehet, hogy a soteI klinika orvosai ezt nem vették észre... Én is úgy terveztem, hogy ott szülök, de ezek után amin a tesómék keresztül mentek, komolyan féltem volna odamenni.Végül szeptemberben a Margit kórházban szültem, amit nagyon tudok javasolni.
Idén szültem ott. Mind igaz amit elõttem írtak. Apuka bent lehet. Nálam még császár alatt is bent volt.
A kérdező hozzászólása: Én márciusra várom a babámat. Érdekelne hogy az apuka a vajúdás alatt bent lehet?Mert nekem fontos lenne a támogatása.
szia. én is ott szültem 2010.12.20án, én se vagyok megelégedve, se a szülészettel, se a gyermekágyas osztállyal....

Tapasztalatokat kérnék aki Gyulán szült, milyen a kórház?

Legjobb válasz: Én meg voltam elégedve mindennel a 4 nap alatt. Nem tudok rosszat mondani az osztályra.

Én meg voltam elégedve mindennel a 4 nap alatt. Nem tudok rosszat mondani az osztályra.
Szia! Én is ott szültem októberben.A nagy többséggel meg voltam elégedni, a szülésznõ egy tündér volt.Én azon szerencsések közé tartozom, akik a baba-mama szobában lehettem.Viszont volt, aki tetvesen tért haza a kórházból....!De amúgy jó.Én egy hetet voltam bent, mert a sebem begyulladt, a babám pedig besárgult, de ez máshova tartozik.Ne aggódj, aranyosak a csecsemõs nõvérek, és szerintem mindenkivel meg lehet találni a közös hangot.mikor szülsz? 3 hónapos kisfiú boldog anyukája
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.MÁJUS VÉGÉN JÖN A BABA.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Nem de, hanem a barátnõm szült Jászberényben, viszont benn voltam. Nagyon szép, tiszta, kulturált a szülõszoba és az osztály is. A szülésznõjét valamilyen Emesének hívták, aranyos, kedves, profi. A doki Dallos volt Õ is megtett mindent. Összességében az 5-ös skálán 4-re értékelném.:)
Nem mindegy? A gyerek ugy is kijon.
A kérdező hozzászólása: Szia!Ne haragudj, de mindegy lenne??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!