Találatok a következő kifejezésre: Milyen a kórház Hogyan zajlik (8 db)

Milyen az ellátás a kórházakban? Hogy zajlanak a dolgok?

Azt szeretném megkérdezni, hogy pl.: mikor van reggeli/ebéd/vacsora, egy szobában általában hány ember van, egy emeleten egy fürdőszoba van, az orvosok egy nap hányszor jönnek be a kórterembe, ha egy rutinműtétről műtétről lenne szó?

Legjobb válasz: Kórházanként változó.

Kórházanként változó.
Nincs egy általános sablon, hogy hogy építik ki a kórházakat és milyen rendszerrel dolgoznak az orvosok. Tehát, sokkal hasznosabb válaszokat kapnál, ha konkrét kórházat és osztályt írnál:)
A kérdező hozzászólása: Gondoltam általánosságban írhatnátok róla, kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. :) Amúgy a szegedi 2-es kórházról lenne szó, de ez gondolom sokaknak nem mond semmit! :)
Szia! Kb: fél6-6 körül jön a nõvér: lázat mér. Gyógyszert oszt. 7-8 körül reggeli vizit, ekkor jön orvos (mûszak átadása). 8-9 reggeli. Kezdõdnek a mûtétek 11-13 között vmikor nagyvizit, sok orvos egyszerre 12 ebéd, gyógyszerosztás (ha kapsz) Nõvér napközben jön-megy (infúziót cserél pl), egyáltalán nem biztos, hogy mindenkihez, ha nincs gond miért is menne?! 17-18 körül vacsiosztás Gyógyszerosztás 20-22 között vizit. Alvás
A többi tényleg nagyon-nagyon eltérõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettetek! :)

A váci kórházban hogy zajlik le a terhesgondozás? Milyik dokit ajánljátok?

Legjobb válasz: szia én is váci vagyok. Úgy zajlik hogy kivárod a sorod ami iszonyú hosszú, ezért én már magánrendelésre járok. Ha elõször mész akkor megvizsgál a doki,ha megállapítható már a terhesség elküld ultrahangra. Ez amúgy egymás melletti szoba de külön sorban állást igényel! Kb.6 hetesen érdemes elõször menni akkor már látható a petezsák. Nekem hasi ultrahangot csinált,mert már így is látható volt de van akinak hüvelyit. Megállapítja hogy nem méhenkívüli-e a beágyazódás és kb.3 hét múlva visszarendel akkor már a szívhangot is hallja. Közben már a védõnõ kitölti a kiskönyved és mondja a továbbiakat (vérvétel...stb) Aki ajánlanék: Dr. Kondér Béla doki én megvagyok vele elégedve. Amúgy Õ rendel a váci kórházban is (sztk-ban is) és magánrendelése is van. Ha érdekel megírom hogy hol. De kérhetsz tõle a rendelésen is névjegykártyát. 22 hetes kismami.

szia én is váci vagyok. Úgy zajlik hogy kivárod a sorod ami iszonyú hosszú, ezért én már magánrendelésre járok. Ha elõször mész akkor megvizsgál a doki, ha megállapítható már a terhesség elküld ultrahangra. Ez amúgy egymás melletti szoba de külön sorban állást igényel! Kb.6 hetesen érdemes elõször menni akkor már látható a petezsák. Nekem hasi ultrahangot csinált, mert már így is látható volt de van akinak hüvelyit. Megállapítja hogy nem méhenkívüli-e a beágyazódás és kb.3 hét múlva visszarendel akkor már a szívhangot is hallja. Közben már a védõnõ kitölti a kiskönyved és mondja a továbbiakat (vérvétel...stb) Aki ajánlanék: Dr. Kondér Béla doki én megvagyok vele elégedve. Amúgy Õ rendel a váci kórházban is (sztk-ban is) és magánrendelése is van. Ha érdekel megírom hogy hol. De kérhetsz tõle a rendelésen is névjegykártyát. 22 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Névrõl ismerõs a neve. Fiatalabb doki vagy idõsebb? Vácon van magánrendelése? Mennyit szoktál neki adni magánrendelésen? És ha esetleg tel.számot tudnál adni, akár e-mailben is, azt megköszönném. [email protected]
megírom e-mailban.
A kérdező hozzászólása: Elõre is köszönöm. :)
Szia! Én is Vácra járok, dr.Dubecz Dánielhez és nagyon meg vagyok vele elégedve.Magánrendelésre járok idõpontra, igy nem telik az egész terhességem sorbanállással.Csak vérvételre kell a kórházba menni. 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Visszajött a Dubecz doki Pestrõl??? Jaj de jó!!!! Meg tudnád adni a számát? Vácon van a magánrendelõje? Az SZTK-ban nem tudod véletlenül mikor rendel? (a számát elküldheted a fenti e-mail címre is)

A Dél-pesti kórházban hogy zajlik a császármetszés? És milyen az ellátás? Segítenek a nővérek utána?

Faros a kislányom és a dokim mondta,hogy ennek császár lesz a vége. Van okom aggódni vagy nem olyan vészes? 33 hetes kismama

Legjobb válasz: átlagos állami kórház!semmi különös!vannak ott is jobb,kedvesebb növérek,és kevésbé kedvesek is! Nincs okod aggódni!el leszel látva,a gyereked is!

átlagos állami kórház!semmi különös!vannak ott is jobb, kedvesebb növérek, és kevésbé kedvesek is! Nincs okod aggódni!el leszel látva, a gyereked is!

A győri szülészeten milyen a kórház és a személyzet? Hogy zajlik ott egy szülész? A szülésznő mindent elmond? A látogatók bejöhetnek a korterembe?

37 hetes vagyok, el?ször fogok szülni. Idáig úgy néz ki természetes úton. Van fogadott dokim.

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre

szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre
Szia! Én 3 hónapja szültem itt Gyõrben. Volt fogadott orvosom, de szülésznõm nem, ettõl függetlenül nagyon kedvesek, figyelmesek voltak velem, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Reggel bementünk rendszertelen fájásokkal 41 hetesen, elõkészítettek( beöntés, borotválás, tusolás), aztán mentünk a szülõszobára és délben megszülettet a kisfiam. A szülésznõ végig velem volt- aki mindent el fog mondani - és a párom is. Miután meglett a baba (természetes úton szültem), 2 óra hosszat még a szülõszobán kell maradni, megfigyelésre. A párod és a baba természetesen ekkor is végig veled lehet és készülhetnek az elsõ jó kis fotók , családi videók.:) A látogatók bejöhetnek a kórterembe, de azért igyekeznek az osztályon a délelõtti és délutáni látogatásokat betartatni. Ha mindig nyüzsi lenne, akkor nem tudtok pihenni és nem tudod a babádat kényelmesen szoptatni, ezért jó is, hogy nem engedik éjjel - nappal a bemászkálást. Persze , ha szükséged van valamire és a párod mondjuk behozza, azért beengedik látogatási idõn kívül is. A csecsemõsnõvérekkel azért már nem voltam ennyire elégedett. Köztük volt egy-két nem odaillõ, szerintem... Azért , ha mgekéred õket segíteni fognak, csak maguktól nem nagyon kérdezik meg, hogy minden rendben van-e. Ha gondod van, akkor nyugodtan szólj és segítenek, vagy kérhetsz segítséget a kórházi védõnõtõl Õ nagyon kedves, mindent megmutat ( nekem segített a szoptatásnál eleinte) , ha valamit nem tudsz a babával kapcsolatban.A többi jön magától, ösztönösen majd meglátod!:) MInden jót és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi csajok, rendesek vagytok! Most egy kicsit megnyugodtam. Az elsõ válaszolónak írtam priviben, várom válaszát! Jó babázást nektek, és köszi a jókívánságokat!
Szia! Én hat hete szültem a gyõri szülészeten, fogadott orvosom nem volt, se szülésznõm, de mind kettõjükkel nagyon meg voltam elégedve, irtó rendesek és lelkiismeretesek voltak. A csecsemõs nõvérek viszont nem nagyon erõltetik meg magukat segítség nyújtás céljából, bár vannak kivételek. Összevetve csak jó emlékeim vannak a szülészetrõl, és a személyzetrõl. Ja amúgy természetes úton szültem, és ikerbabákat. Jó szülést kívánok!!

Milyen a békéscsabai kórház? Hogyan zajlik ott a szülés?

Arra gondolok hogy csak szül?ágyon lehet szülni, vagy pedig van már szül?szék is. Milyenek az orvosok és a n?vérek? Van-e olyan szoba ahol a baba velem maradhat?

Legjobb válasz: Az én tudomásom szerint csak szülõágy van, de a vajúdó elég normálisan fel van szerelve. Van olyan szoba, ahol a baba veled lehet, egy kórtermet ugyanis átalakítottak (én abban feküdtem), egy kétágyas és egy háromágyas szobára szedték szét, van bent pelenkázó a háromágyasban kiságy is. Ha jársz szülésfelkészítõre, ott bõvebb felvilágosítást is kaphatsz, vagy a védõnõktõl. A nõvérek nagyon kedvesek, segítõkészek voltak, az orvosokról érdemben nem tudok mit mondani, mert fogadott orvosom volt, õ rendes volt nagyon velem, de vannak kevésbé kedvesek is. Ha akarod email-ben részletezem is.

Az én tudomásom szerint csak szülõágy van, de a vajúdó elég normálisan fel van szerelve. Van olyan szoba, ahol a baba veled lehet, egy kórtermet ugyanis átalakítottak (én abban feküdtem), egy kétágyas és egy háromágyas szobára szedték szét, van bent pelenkázó a háromágyasban kiságy is. Ha jársz szülésfelkészítõre, ott bõvebb felvilágosítást is kaphatsz, vagy a védõnõktõl. A nõvérek nagyon kedvesek, segítõkészek voltak, az orvosokról érdemben nem tudok mit mondani, mert fogadott orvosom volt, õ rendes volt nagyon velem, de vannak kevésbé kedvesek is. Ha akarod email-ben részletezem is.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Légyszi részletezd egy kicsit! Ki volt a fogadott orvosod? Nekem Rucz Árpád fõorvosúr. Róla van valami véleményed vagy tapasztalatod? Köszi
Nekem Ombódidoktor úr volt. A fõorvos úr egyébként nagyon kedves, én császáros voltam és õ volt még bent nálam. Ha van fogadott orvosod, kedvesebbek mlesznek veled. Amikor beérsz a kórházba (ha van rá idõ) megvizsgál az ügyeletes, hogy valóban beindult-e a szülés, ha igen, értesítik majd az orvosod. A szülésznõ veled lesz, segít, bár én a vajúdóban csak a férjemmel voltam. Ha teljesen kitágultál, bevisznek a szülõágyra. Ott is segít a szülésznõ, majd ha megszületett a baba, ottmaradsz megfigyelésen. Ha minden rendben volt, a következõ szopira már be is viszik a babád. (reggel 5, 9, 12, 15, 18, 21 a szoptatási idõpontok). Szülés után egy rövid idõre szerintema párodat is beengedik a szobába. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan. Mikor fogsz szülni egyébként?

Hogy zajlik az abortusz, milyen papírok kellenek hozzá, és ha megtörtént fájni fog utánna, bent kell maradni a kórházban?

Legjobb válasz: Nincs semmi tapasztalatom. Csak amiket hallottam tudom elmondani. 18 év alatt szülõi beleegyezés kell. Egy délelõtt alatt megvan, nem kell benn maradni. Hogy fizikailga fáj-e azt nem tudom, de lelkileg biztos. És valami olyat is hallottam, hogy a családvédelmisek is bejegyzik az esetet, szóval egy esetleges örökbefogadásnál lehet nem kedvezõ szempont.

Nincs semmi tapasztalatom. Csak amiket hallottam tudom elmondani. 18 év alatt szülõi beleegyezés kell. Egy délelõtt alatt megvan, nem kell benn maradni. Hogy fizikailga fáj-e azt nem tudom, de lelkileg biztos. És valami olyat is hallottam, hogy a családvédelmisek is bejegyzik az esetet, szóval egy esetleges örökbefogadásnál lehet nem kedvezõ szempont.
Egyszer válaszoltam én is. Utolsó válaszadónak üzenném, hogy teljesen igaza van, és egyetértek vele.
én tom mert anyám átesett már rajta és nem rég, azt nem tom milyen papírok kellenek hozzá , de azt igen hogy a vaginán keresztül fel dugnak egy csövet , utána nem fáj annyira csak kellemetlen (mert elaltatnak)és anyukámat már aznap haza is engedték, sok sikert!!!:)
Én most vagyok 8 hetes terhes, de kénytelen vagyok elvetetni, mert nincs semmi jövedelmem, a páromnak sem, ugyanis tanulunk, így nem tudnánk eltartani a gyereket ezért kénytelen vagyok elvetetni!Aki tud néhány nyugtató választ vagy tanácsot adni azt kérem írja meg nekem!Elõre is köszönöm!
Második válaszolónak is biztos volt azért tudja ilyen jól, igaz okostojás, amúgy olyan jó neked hogy ilyen okos vagy.Nekem egy hete volt, sajnos orvosi javaslatra, mert májbetegségem van.tehát nem szedhetek gyógyszert, óvszerelm védekeztünk.Én csütörtökön befeküdtem, mert a kislányomat császárral szültem, és ezért elõtágitásra volt szükség.Egy kis pálcikát hejjeznek fel, kicsit kellemetlen de nem vészes.És másnap délben történt meg a beavatkozás, elaltattak, de ez egy 5 perces dolog, mély altatás ugyan de nagyon rövid ideig tart.Én már fél egykor ébren voltam.Három órakkor meg eljöttem.Utánna menzeszszerû görcsöléssem volt, mivel kapta méhösszehúzó injekciót.A családvédõszólgálattól kell hozzá igazolás, vérkép, és kell a vércsopórt meghetározásod.Nekem mive hogy beteg vagyok ingyen elvették.Kivánnom hogy jól döncs, és tényleg csak akkór ha nincs más választásod, nekem sajnos nem volt, de a szivem majd megszakadt érte.
Néma sikoly a film címe.14-16 évesen levetítették a suliban, mégegyszer nem nézném meg. Én is teljes mértékben abortusz ellenes vagyok, de akkor sem kéne így megnyilvánulni, mint egyesek.Honnan tudjátok, mi az oka, hogy így döntött?! Ha beteg gyerek születne, inkább vetesse el.de ha fûvel-fával, védekezés nélkül tipus, na, arról megvan a véleményem. http://www.communio.hu/meh/nemsik.htm
Barki barmit mond, az abortusz gyilkossag. En lattam egy filmet az abortuszrol, amit regen minden terhes nonek levetitettek, akik el akartak vetetni a gyereket. Szornyu volt. Az a kis magzat egy ember! Amikor az orvos kozeledett fele a kaparoval, megprobalt elmenekulni elole, teljesen jol lehetett ezt latni. Tudta mi var ra. A vegen mutattak a vodrot, amibe a kis maradvanyait dobtak, a kis kezek, labak, minden kiveheto volt. En azt mondom, aki a szexhez mar eleg felnott, vagy van ra esze, annak legyen esze a megfelelo vedekezeshez, de ha mar teherbe esett, nincs joga hozza, hogy megolje azt a kis eletet.
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy meg akarja/tudja e tartani!Én 21 éves koromban átestem egyen.Nem volt beteg, párom sem tiltakozott ellene, sõt még örült is volna neki.Nagyon nagy dilemma volt ez nekem, de úgy éreztem nem vagyok még rá felkészülve!Annak sem lett volna értelme, hogy megszülöm és nincs hozzá türelmem.Gyógyszer mellett maradtam terhes, rendesen szedtem.Elõfordul az ilyen!Leginkább a következményektõl féltem, hogy utánna lehetek e még terhes!Teljesen kikészültem tõle, nem kívánom senkinek azt az érzést!!Viszont soha nem bántam meg!!!Azok a bizonyos rémálmok sem voltak amirõl az elöttem író beszélt!Ezt csak Te tudhatod, hogy meg akarod tartani vagy sem!Amúgy engem kábítottak csak és mindent éreztem, csak tehetetlen voltam!Nagyon fájt!Ennek már 7 éve, azóta lehet mindenkit altatnak, nem tudom!Az biztos, hogy a megszerzett tapasztalat után csakis az altatást választanám a helyedben!!Nem irigyellek, de kitartást kívánok bárhogy is döntesz!!!Én jelenleg 16 hetes vagyok és nagyon örülök a babának!A gyógyszer abbahagyása után 2-3 hónapra összejött szerencsére!Az én idõm most jött el, most tudok majd olyan anya lenni, amilyen szerettem volna mindig!Akkor nem tudtam volna!Szóval légy erõs!!Jól fogsz dönteni, bízz magadban!Te érzed, mi a helyes neked most!!!
Én nem tudom, hogy mibõl gondoljátok, hogy a kérdezõ beteg babát vetet el muszályból?? Ha ez az eset lenne, nyilván nem itt kérdezne, hiszen egy orvos állapítaná meg a betegséget, és õ javasolná az abortuszt. Hiába szidjátok a 2. válaszolót! Szerintem tökéletesen igaza van! Mindenki felháborodik azon, hogy az állatokat így-úgy kínozzák, ölik meg... Jobb, ha mindenki szembesül vele, hogy igen, az abortusz törvényes gyilkosság. Ezért senki nem kap semmit, de ha egy állatkínzáson kapnak rajta, azért le is ültethetnek. Hová jutott ez a ferde világ... Az emberi lénynek nincs semmi becsülete az általa uralt világban. Kedves kérdezõ! Én a helyedben nagyon-nagyon meggondolnám a dolgot. A pszichédben tárolódni fog a gyilkosság, és soha, de soha nem leszel a régi, rémálmok fognak gyötörni. Nincs kivétel. Aki ezt tagadja, annak nincs normális superegója, lelkiismerete, kinek hogy tetszik...
A második hozzászólóról nekem is megvan a véleményem. Honnan tudod, hogy milyen helyzetben van a kérdezõ. Nyilván kétségbe van esve, te pedig ilyeneket írsz??? Sajnos nekem is volt abortuszom, mert akkor éppen nem tudtam volna vállalni, ellátni egy babát és nem volt más válsztásom. Egyébként, ha még nem szültél, valóban 2 napig bent kell maradni a korházban, ha szültél már, még aznap kiengednek. Nekem fájt utána a hasam egy pár órán keresztül, de nem volt vészes. A nõgyógyászati igazolással, amin szerepel, hogy mennyi idõs terhes vagy, el kell menni a családvédelmi szolgálathoz, ott kapsz egy csekket. Most nem tudom mennyit kell fizetni, talán 30.000 körül. Utána a korházban kapsz egy idõpontot.
Kedves második! Szégyeld magad!!! 1000 oka lehet annak, ha valaki elakarja vetetni a babáját! Nekem is megvolt rá az okom! Beteg lett volna! Muszály volt! Az abortusz egyszerüen müködik! Miután megvolt minden vizsgállat, bekell feküdnöd a kórházba. (ha már szültéll akkor nem). Ha nem szültéll elsö nap megcsinállják a tágitást.Az csak 2 perc kicsit kellemetlen de nem vészes. Másnap mégy a mütöbe. Elaltatnak. Miután felébredsz , semmi fizikai fájdalom nincs!!!Egyálltalán. Röviden ennyi. Nem kell félni töle.25 hetes kismama
Igazság ide vagy oda, rühellem az ilyen önjelölt igazságosztókat. Szerintem épp elég nagy bajban van az, akinek megfordul az abortusz a fejében, hogy nem kell hozzá az ilyen "segítség". Fontos a tájékoztatás, de nem így...
így zajlik: http://www.abortionno.org/ ezután engem õszintén szólva a többi kérdés már nem érdekelne.... akkor is megtartanám, ha az egész hátralevõ életem végig kéne melóznom. vagy örökbeadnám. tudod, hány ember vágyik gyerekre, akiknek nem adatik meg??
ha már megtörtént a baj, nincs mit tenni... egyik barátnõmnek tavaly volt abortusza, kérdezgettem tõle, mi is volt valójában. Kapott valami gyógyszert, ami menstruációs fájdalmakat okozott, pár óra mulva elaltatták, majd felkelt, ennyire emlékszik. Az abortusz után nem szexelhetett pár hétig. A melleibõl meg valami fehér, tejszerû dolog folydogált egy ideig, nem tudja mi lehetett az, mert nem ment vissza az orvoshoz. (az anyatej ilyen korán termelõdne...?)
Jézusom!!! Amit most az elõttem válaszoló irt, hát teljesen lehangolt.Nem tudtam hogy igy történik az abortusz.Vagyis nem ilyen pontosan tudtam.Ez nagyon kegyetlen dolog! És én inkább azt ajánlom, ha nem akarsz babát akkor létszives védekezz!Mert egy ártatlan gyenge kis törékeny babát megölni ugy hogy semmirõl nem tehet, és még bele se "szagolt" ebbe az életbe, de még esélyt se adtak rá, igy megölni......
Hogy zajlik? Hát kérlek, konkrétan úgy, hogy az ártatlan és védtelen gyermekedet megölik. Több módszer is létezik rá: 1. Az "orvos" elõbb lebénítja a méhnyak záró izomgyûrûjét, majd szétfeszíti azt. Ezután a méhbe juttat egy mûanyag csövet, amelynek a vége késszerûen éles. A szívóerõ a gyermeked testét darabokra tépi, majd leszívja. Végül a magzat darabjait egy palackba szívják. 2. Itt is ki kell tágítani a méhnyakat. Miután a mûszerrel elérik a megfelelõ tágasságot, az abortõr egy küretkanalat, hurok alakú acél kést juttat be a méhbe. Ezzel az eszközzel a magzatot és a méhlepényt darabokra vágja, és kikaparja a darabjait egy tálba. 3. A 12. hét után alkalmazzák a tágítás és kiürítés módszerét: Ehhez egy fogószerû eszközre van szükség, mert a magzat csontjai már megkeményedtek. Az abortõr felnyúl a fogóval a méhbe - miután erõszakkal kitágította a méhnyakat - megragadja a magzat egyik lábát vagy más testrészét és egy csavaró mozdulattal leszakítja a test többi részérõl. Ezt újra meg újra megismétli. Az aszisztens feladata a test részeinek az összeállítása. 4. sómérgezéses eljárás Ilyenkor a méhnyakon át egy nagy tûvel átszúrják a méhfalat és a magzatburkot is. Koncentrált sóoldatot fecskendeznek be a magzatvíz helyébe. A gyermek ezt a folyadékot belélegzi, lenyeli, a méreg hatására kínlódik, rángatózik. Több mint egy órás szenvedés után hal csak meg. Másnap megjelennek a "szülési fájdalmak" és a nõ megszüli halott gyermekét. 5. Van még az ún.hysterotomia: Ezt fejlettebb magzatok esetében alkalmazzák. Nem más, mint egyfajta korai császármetszés. Az anya hasát és méhét sebészeti módszerekkel felnyitják. A gyermeket kiemelik a méhlepénnyel együtt, majd a szemétbe dobják. Az abortõr egy kis babát emel ki az anyaméhbõl, aki lélegzik, megpróbál sírni. Ráborítja a méhlepényt, amitõl megfullad. Egy másik megoldás, amit ilyenkor használnak, hogy a kiemelt élõ magzatot vizes vödörbe dobják, és ott megfullad. Mások elvágják a baba köldökzsinórját, amikor még a méhben van, így nem kap oxigént, és megfullad. Várnak kb. 5 percig, majd kiemelik a meghalt gyermeket. Jó mi? Nyugi, te hamar túl leszel rajta, nem téged ölnek meg ártatlanul, mások felelõtlensége miatt. Szóval sok sikert hozzá.
jézusom, sztem ennyi fajta már nincs.én csak egyrõl tudok amikor kitágítanak egy növényi pálcával ami nem okoz! sérüléseket, és vákuummal kiszívják.de nem vagdosnak meg acélkéseket nem tesznek beléd.

Hogyan zajlik a szülés a jászberényi kórházban? Milyenek a körülmények, szült-e valaki az alternatív szülőszobában, jár e valaki Dallos doktorhoz?

Szeretnék érdekl?dni a szülés menetér?l, a szülészn?kr?l a jászberényi kórházban, valamint várom olyan kismamák és anyukák jelentkezését, akik Dr. Dallos Lászlónál fognak szülni vagy szültek. Magánrendelésre jártatok vagy szakrendelésre? Érdekelne minden hasznos infó, els? babás kismama vagyok,15/2

Legjobb válasz: Szia! Én Berényi vagyok, de nem Dalosnál! Eddig hozzá jártam, de egy kedves ismerõsöm Fehért ajánlotta. Nálunk fura a helyzet, mert nem szakrendelésre járunk, hanem behív amikor kell, és mi a vizsgálat után adunk amennyit gondolunk. Dalosnál úgy tudom 5000/alkalom. Nem tudom akarok e fizetni a szülésért, úgyhogy azt még nem hoztam fel neki. Egyenlõre jó ez így. Úgy gondolom bármelyik dokinál születhet a baba, ráadásul nyáron jön, és valószínûleg szabin lesz a fele doki. Ráadásul nekem egy nagyon jó ismerõsöm szülésznõ, és õ mindenben segít nekem. Inkább õt fogom megkérni, hogy legyen velem. Õ legalább végig ott van. Na hát láthatod még énsem igazán tudom mit csináljak, vagy hogyan. Lesz ami lesz, majd hozza az élet. 16h

Szia! Én Berényi vagyok, de nem Dalosnál! Eddig hozzá jártam, de egy kedves ismerõsöm Fehért ajánlotta. Nálunk fura a helyzet, mert nem szakrendelésre járunk, hanem behív amikor kell, és mi a vizsgálat után adunk amennyit gondolunk. Dalosnál úgy tudom 5000/alkalom. Nem tudom akarok e fizetni a szülésért, úgyhogy azt még nem hoztam fel neki. Egyenlõre jó ez így. Úgy gondolom bármelyik dokinál születhet a baba, ráadásul nyáron jön, és valószínûleg szabin lesz a fele doki. Ráadásul nekem egy nagyon jó ismerõsöm szülésznõ, és õ mindenben segít nekem. Inkább õt fogom megkérni, hogy legyen velem. Õ legalább végig ott van. Na hát láthatod még énsem igazán tudom mit csináljak, vagy hogyan. Lesz ami lesz, majd hozza az élet. 16h
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm!!hát igen én is ilyen "tudatlan" helyzetben vagyok:) esetleg ha valami újat megtudnál vagy lenne kedved levelezni akkor irj ha gondolod, és még1x köszi:)

A jászberényi kórház szülészete mennyire bababarát? Hogy zajlik egy szülés Dr. Balogh Jánosnál? Megválaszthatom milyen pózban szeretnék szülni? A szülés után velem maradhat a kisbabám?

Legjobb válasz: Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!

Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!
A jászberényi szülésszetet senkinek nem ajánlom!!!! Név nélkül, de szinte egy doki sincs normális. Pénzéhes szakbarbárok! 1. Rokonoknál babát vártak, nem jött meg... bement a kórházba, közölték vele, hogy cysta, mûtik. Otthon csinált egy tesztet, pozitív lett. Pestre mentek és az ottani doki megnyugtatta, hogy minden ok, cysta nincs, egészséges magzaat van! 2. Kismama bevérzett, éjszaka ügyeleten közölték vele, hogy meghaalt a baba. Holnap megmûtik, meg kell szülni. Férje nem hagyta annyiban, átmentek Ceglédre ügyeletre, ott meg mondták, hogy él a magzat, minden rendben van, csak feküdni és pihenni kell! 3. Egészséges kismama, egészsséges magzat. Félrediagnosztizálás miatt vénás gyógyszert kapott a kismama, belehalt a baba és majdnem az anyuka is. Azon a héten 5 kisbaba halt meg! Mindez fél év alatt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!