Találatok a következő kifejezésre: Milyen a kórház Hogyan (78 db)

István kórházban most szült kismamik! Milyen az idő a kórházban, hogy készüljek? És a szülőszobák? Klíma van esetleg?

2-3 hét múlva jön a baba, és nem tudom, mennyire vigyek neki meleg ruhácskákat. Illetve vastag, vagy vékony takarót adnak? (nekem) Pongyolára szükségem lesz?

Legjobb válasz: szia, én pont két éve szültem ott és pár hét múlva megint ott fogok, remélem azért nem baj ha leírom a tapasztalataimat. Nagyon meleg van a szobákban szerintem, elsõ nap még badi+rugi volt a kisfiamon, de másnap a nõvérek tanácsár már csak egy kis ujjatlan badiban volt és csak estére adtam rá a rugit. Szóval ha kánikulában szülsz, szerintem elég ha vékony pamut rugit, viszel, meg egy vékony takarót. Nekem meleg paplant adtak, pongyola/ fürdõköpeny jó jöhet ha teltház van épp, fürdés után pl

szia, én pont két éve szültem ott és pár hét múlva megint ott fogok, remélem azért nem baj ha leírom a tapasztalataimat. Nagyon meleg van a szobákban szerintem, elsõ nap még badi+rugi volt a kisfiamon, de másnap a nõvérek tanácsár már csak egy kis ujjatlan badiban volt és csak estére adtam rá a rugit. Szóval ha kánikulában szülsz, szerintem elég ha vékony pamut rugit, viszel, meg egy vékony takarót. Nekem meleg paplant adtak, pongyola/ fürdõköpeny jó jöhet ha teltház van épp, fürdés után pl
Május 25-én szültem ott, épp nagy meleg volt. Nagyon hõség van a szobákban, ha meg ablakot nyitsz, nagy a huzat. Elég egy body bõven. Takaró és vékony rugi éjjelre, esetleg sapi, ha a huzatos folyosón sétálsz vele. Szülõszoba dettó, meleg van. Én pongyolát nem vettem fel egyszer sem, sõt a kórteremben szinte meztelen voltunk a szoptatás miatt.. a paplannal takartam magam... Éjjel a babával aludtam, és õt is az én paplanommal takartam, a takarója pedig háttámaszként szolgált neki. Mögötte meg egy széktámla :-)
Utolsó vagyok, vastag paplan volt akkor, elég szakadt, a párnahuzat egy rongyos lepedõ volt, ami állandóan lejött, a párna pedig használhatatlanul lelakott volt :-(((
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sajnos ettõl féltem... Már most is, itthon melegem van, üres huzattal takarózva is. Szegény babóca... Na, mind1, mindenki túléli :)

A győri szülészeten milyen a kórház és a személyzet? Hogy zajlik ott egy szülész? A szülésznő mindent elmond? A látogatók bejöhetnek a korterembe?

37 hetes vagyok, el?ször fogok szülni. Idáig úgy néz ki természetes úton. Van fogadott dokim.

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre

szia én már kétszer szültem ott pápáról mentünk át oda, nagyon aranyosak voltak bár csak a fogadott szülésznõ és afogadottorvos foglakoztak velem, a csecsemõsökkel nincs semmibaj ha nem viszed oda a babát hozzájuk, van köztük egy nagyon aranyos õ már idõsebb nyugdíja korú, õ sokat segít a szoptatásnál de ha megkéred õket a többi is segít mi telefonos kapcsolatban voltunk szülésznõnkkel és amikor 4 perces fájásaim voltak akkor indultunk el, becsöngettünk hogy jöttünk szülni megvizsgáltak, átöltöztem korházi hálóingbe, papir kitöltés és irány a szülõszoba elõszöör alternatívba másodszor pedig rendes szülõszobába kerültem, lehet beöntést kérn ide én nem kértem, a látogatók a kórterembe bvemehetnek. ha még valamit zseretnél todni írj privit és szivesen válaszolok minden kérdésedre
Szia! Én 3 hónapja szültem itt Gyõrben. Volt fogadott orvosom, de szülésznõm nem, ettõl függetlenül nagyon kedvesek, figyelmesek voltak velem, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Reggel bementünk rendszertelen fájásokkal 41 hetesen, elõkészítettek( beöntés, borotválás, tusolás), aztán mentünk a szülõszobára és délben megszülettet a kisfiam. A szülésznõ végig velem volt- aki mindent el fog mondani - és a párom is. Miután meglett a baba (természetes úton szültem), 2 óra hosszat még a szülõszobán kell maradni, megfigyelésre. A párod és a baba természetesen ekkor is végig veled lehet és készülhetnek az elsõ jó kis fotók , családi videók.:) A látogatók bejöhetnek a kórterembe, de azért igyekeznek az osztályon a délelõtti és délutáni látogatásokat betartatni. Ha mindig nyüzsi lenne, akkor nem tudtok pihenni és nem tudod a babádat kényelmesen szoptatni, ezért jó is, hogy nem engedik éjjel - nappal a bemászkálást. Persze , ha szükséged van valamire és a párod mondjuk behozza, azért beengedik látogatási idõn kívül is. A csecsemõsnõvérekkel azért már nem voltam ennyire elégedett. Köztük volt egy-két nem odaillõ, szerintem... Azért , ha mgekéred õket segíteni fognak, csak maguktól nem nagyon kérdezik meg, hogy minden rendben van-e. Ha gondod van, akkor nyugodtan szólj és segítenek, vagy kérhetsz segítséget a kórházi védõnõtõl Õ nagyon kedves, mindent megmutat ( nekem segített a szoptatásnál eleinte) , ha valamit nem tudsz a babával kapcsolatban.A többi jön magától, ösztönösen majd meglátod!:) MInden jót és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi csajok, rendesek vagytok! Most egy kicsit megnyugodtam. Az elsõ válaszolónak írtam priviben, várom válaszát! Jó babázást nektek, és köszi a jókívánságokat!
Szia! Én hat hete szültem a gyõri szülészeten, fogadott orvosom nem volt, se szülésznõm, de mind kettõjükkel nagyon meg voltam elégedve, irtó rendesek és lelkiismeretesek voltak. A csecsemõs nõvérek viszont nem nagyon erõltetik meg magukat segítség nyújtás céljából, bár vannak kivételek. Összevetve csak jó emlékeim vannak a szülészetrõl, és a személyzetrõl. Ja amúgy természetes úton szültem, és ikerbabákat. Jó szülést kívánok!!

SOTE1-ben fogok szülni és érdekelne véleményetek hogy milyen a kórház, van-e gátvédelem, milyen a szülőszoba, milyen varratot kapokés igazából minden?

Köszönöm annak aki válaszol

Legjobb válasz: 2009 nyarán szültem ott. Hajnalban estünk be, ügyeletes egy mufurc volt, úgy megvizsgált, azt hittem betojok. Aztán közölte ne nyafogjak, ezt a gyereket meg is kell szülni, mi lesz velem ha már a vizsgálat fáj? Khm.. Szülõszoba... 3-4 ágy volt, ha jól emlékszem, függönnyel elválasztva. Lefektettek, rám kötötték a ctg-t és vártam. Fogadott dokim volt, aki hamar be is ért. Megvizsgált õ is, szülésznõ is járt arra, figyelgettek, nem hagytak magamra. Sõt, olyannyira, hogy volt, hogy 15 tanonc állt elõttem, miközben a doki matatot lent, és magyarázták nekik, hogy épp melyik szakaszban vagyunk, mit is lehet látni. :) Addig szégyenlõs voltam, akkor már viszont nem érdekelt. Szülés rendben ment, szülésznõ a lábaim közt, Apa jobb kéznél, doki a fejem simogatta. Én sem szakadtam, szintén 3 öltést kaptam, hogy minden tuti legyen, ezeket 2 nap múlva kiszedték. Szülés után megkaptam a babát, nézegettem, cicire raktam, de én nagyon elfáradtam (sajnos nagyon kiabáltam szülés közben), el is vették, nehogy leejtsem. Utána zuhanyoztam, kaptam meleg teát és szendvicset, majd mehettem másik szobába. Gyermekágyas nem volt szabad, így a fiam a csecsemõosztályra került, én meg sima szobába. Másnap kaptam meg délelõtt, amikor lett szabad gyermekágyas. Akkor jött nõvérke, csecsemõs megmutatni hogyan pelenkázzunk, ápoljuk a köldökét és szoptassunk. Kellékek voltak bent (vatta, alkohol, hintõpor, popsikrém), kivéve pelus. Azt vigyél. Egyébként kicsit tényleg mufurc csecsemõsök vannak, de ki lehet bírni. 4 ágyas szobában voltam. A baj csak az, hogy két szobára jut egy fürdõ, azaz 8 emberre, és tényleg nem valami rendezett. 5 mp alatt tusoltam le, nem bírtam ott megmaradni. :( Ez az egy hátrány van számomra. Dokim kedves volt, mindig bejött, mindennap kérdezte mizujs, hogy vagyunk. Látogatók csak a folyosóra jöhetnek, a szobába nem. De nálunk sokszor morgolódtak a csecsemõsök, hogy miért kell kiállni a folyosóra pár napos babákkal.. mufurcok.

2009 nyarán szültem ott. Hajnalban estünk be, ügyeletes egy mufurc volt, úgy megvizsgált, azt hittem betojok. Aztán közölte ne nyafogjak, ezt a gyereket meg is kell szülni, mi lesz velem ha már a vizsgálat fáj? Khm.. Szülõszoba... 3-4 ágy volt, ha jól emlékszem, függönnyel elválasztva. Lefektettek, rám kötötték a ctg-t és vártam. Fogadott dokim volt, aki hamar be is ért. Megvizsgált õ is, szülésznõ is járt arra, figyelgettek, nem hagytak magamra. Sõt, olyannyira, hogy volt, hogy 15 tanonc állt elõttem, miközben a doki matatot lent, és magyarázták nekik, hogy épp melyik szakaszban vagyunk, mit is lehet látni. :) Addig szégyenlõs voltam, akkor már viszont nem érdekelt. Szülés rendben ment, szülésznõ a lábaim közt, Apa jobb kéznél, doki a fejem simogatta. Én sem szakadtam, szintén 3 öltést kaptam, hogy minden tuti legyen, ezeket 2 nap múlva kiszedték. Szülés után megkaptam a babát, nézegettem, cicire raktam, de én nagyon elfáradtam (sajnos nagyon kiabáltam szülés közben), el is vették, nehogy leejtsem. Utána zuhanyoztam, kaptam meleg teát és szendvicset, majd mehettem másik szobába. Gyermekágyas nem volt szabad, így a fiam a csecsemõosztályra került, én meg sima szobába. Másnap kaptam meg délelõtt, amikor lett szabad gyermekágyas. Akkor jött nõvérke, csecsemõs megmutatni hogyan pelenkázzunk, ápoljuk a köldökét és szoptassunk. Kellékek voltak bent (vatta, alkohol, hintõpor, popsikrém), kivéve pelus. Azt vigyél. Egyébként kicsit tényleg mufurc csecsemõsök vannak, de ki lehet bírni. 4 ágyas szobában voltam. A baj csak az, hogy két szobára jut egy fürdõ, azaz 8 emberre, és tényleg nem valami rendezett. 5 mp alatt tusoltam le, nem bírtam ott megmaradni. :( Ez az egy hátrány van számomra. Dokim kedves volt, mindig bejött, mindennap kérdezte mizujs, hogy vagyunk. Látogatók csak a folyosóra jöhetnek, a szobába nem. De nálunk sokszor morgolódtak a csecsemõsök, hogy miért kell kiállni a folyosóra pár napos babákkal.. mufurcok.
Kell venni, szülõszobára, mûtõbe is! Könnyû szülést Nektek!
8-as vagyok megint. Azt nem írtam, hogy kicsit késõn szóltam a gátvédelem miatt, már jött a baba, de megkaptam. Nem repedtem, nem sérültem. Babám jó nagy volt pedig. :) A csecsemõsökrõl pedig azt azért elmondanám, hogy szerintem jogosan várják el, a mai internetes világban, hogy az édesanya legyen tisztába azzal, hogy a baba nem fog éhen halni, míg nem lövell be a tej, mert a gyomra cseresznyemag nagyságú, nem kell tea és nem kell tápszer. Õk sem szeretik. Valóban, láttam olyat, hogy lekezelõek voltak valakivel, de azért, mert akkorra már többedszerre mondták el neki, hogy ne a folyosón zokogjon tápszerért könyörögve, hanem menjen be szoptatni a szobába. Amúgy a fürdõ iszonyat gáz.
Jó ha elõre megveszitek a ruhát az apukának mert amikor én ott voltam, napokig üres volt az automata.
2010 ben még nem kellett venni már kell???Én a második babámat tervezem megint ott szülni..mivel az elsõ csodálatos jo volt ott és tényleg biztam a dokikban és a szaktudásukban! Az egyik hozzászolo...
Augusztus végén császárral szültem ott. Elõtte megindult a szülés, egyszemélyes szülõszobán voltam, bejött a férjem is, kicsit unatkoztam addig, amíg megérkezett, nekem nem fájt annyira :-) így a fájásmérõt nézegettem. Néha benézett egy orvos, meg szülésznõ, de hagytak békén egyébként. A férjednek az automatából venni kell mûtõsruhát, 2000 ft, ez kicsit sok volt szerintem. Csak jókat tudok mondani a szülésrõl, a férjem bent volt velem, az altatóorvos a kezem simogatta, nevetgéltünk a dokikkal, beszélgettünk a férjemmel, szuper volt, utána az õrzõben is nagyon kedves nõvérek vigyáztak rám, segítettek mindenben, törõdtek velem és késõbb sem fogadtak el a nõvérkék pénzt. A szoba modern, viszont a 4 ágyas elhelyezés tényleg gáz, a 8 személynek közös mosdóval, amit nem szeretnek takarítani, de hidd el, ez a legkevesebb. A biztonság, amit az a hely nyújt, megéri.
Kedves Utolsó! Ha veled van a babád, persze, hogy nem akarnak semmit adni neki, hiszen nem nekik van gondjuk vele. De ha valamiért bekerül a csecsemõbe, biztos lehetsz benne, hogy nem fognak udvariaskodni, sem hallgatni, hogy ordít. Szerencsés vagy, hogy jó tapasztalataid vannak, persze mindenkinek a saját élménye a meghatározó!
Szia! Én májusban szültem ott, apával együtt. Csodálatos élmény volt. Vizsgálatra is végig oda jártam és egy rossz szót sem mondhatok a kórházra, pedig csóró beteg vagyok. Szülés után velem volt VÉGIG a kisfiam, csak addig adtam oda, ami vizsgálták. Se tápszert, se teát nem akartak neki adni és a nõvérkék is kedvesek voltak, pedig az elsõ nap volt velem egy kis gond, mert annyira véreztem, hogy állandóan át kellett húzni az ágyat, de soha egy rossz szavuk sem volt. Én a patológián is sokat feküdtem koraszülés indulás miatt, amit aztán megállítottak, és ott sem történt kellemetlen élmény. Szerintem jó kórház.
Ha van fogadott dokid, még elviselhetõ. Ha nincs, nem ajánlom, hogy odamenj, mondjuk alapból amúgy se nagyon ... Tömegnyomor a folyosón, úgy kell átverekedni magad, ha épp látogatás van. A csecsemõosztály kb. 2 nm, a higiénia hagy kívánni valót maga után. Epidurál elvileg van, de nem szívesen adnak. Csecsemõsök fásultak, utálják az egészet, a hátuk mögött az anyukákat lehülyézik. A gyerekbe nyomják a teát/tápszert ha kell, ha nem.
Szia én csak csatlakoznitudok a jo hozzászolásokhoz... Én sikeres gátvédelemmel szültem ..nem is tudtam hogy az volt..mondjuk én nagyon gyorsan szültem otthon elfojt a magzatviz 2 kor és este 7 kor megvolt a lányom...nem volt fogadott dokim mégis nagyon aranyosak voltak a doki szülésznõ meg mindenki...apuka bent lehet olyan jo hogy ott volt végig nevettetett...))Nem kértem fájdalomcsillapitot sem mert tényeg nem volt vészes a dolog...Mindig jöttek rámnéztek stb...mikor megszültem utánna is mikor elvitték méricskélni a babát apuka ment velük..:-))Addig engem rendbe raktam és vártam hogy vissza jöjjenek...igy együtt volt a kis család..:-)nem zavart minket senki...mikor apuka hazament akkor kaptam enni inni...mindenben segitettek le a kalappal...a ciciztetésben a pelenkázásban a szoptatos teához vizet melegitettek nekünk stb...szoval le a kalappal ha lesz második azt is ott fogom szülni..:-))Én csak jó véleménnyel vagyok a korházrol...hát igen az gáz hogy 8 emberre egy fürdõ...de más rendben van....Ja 2010 febr ban szültem ott... Szoval hogy nem volt fogadott dokim a doki azért jött minden nap 2x is hogy mizus van velem nagyon aranyos volt meg mindenki a csecsemõsök közt 1 et nem csiptem de azt nagyon de vele csak 1x taliztam...de van köztük tündér is..:-))Ja én olyan szobában szültem ahol halk zene szolt és kettesben voltunk apával a hasamon a ctg hallgattuk a baba szivhangját és közben nevettünk meg elvoltunk néha mikor fájt megszoritottam a kezét...jo élmény volt remélem a következõ is ilyen lesz...És még valami a gátvédelem mellett vannak a sogornõm is ott szült idén szintén sikeres gátvédelemmel....és a szobában akikkel voltam mindnek sikeres gátvédelme volt....azért ez csak mutat valamit..nem igen mutat más korház azért ilyet fel..:-)).én csak ajánlani tudom szép szülést neked!!!
Sajnos, nekem nincsen jó véleményem a klinikáról... Abszolút nem gátvédelem, és természetes szülés pártiak, apuka természetesen jelen lehet a szülésnél. Testvérem márciusban szült ott, 8 ágyra jut egy fürdõ, ami állítólag rosszabb állapotban van, mint egy MÁV vonat wc-je, a csecsemõsök semmit nem segítettek neki, szoptatásnál azt mondták ne nyafogjon, ha nem megy, adjon tápszert a gyereknek....Sajnos, nem vettek észre egy szívizom problémát sem a kislánynál, ez csak 6 hetes korában, egy magánklinikán derült ki, ahol el volt képedve a doktornõ, hogy hogyan lehet, hogy a soteI klinika orvosai ezt nem vették észre... Én is úgy terveztem, hogy ott szülök, de ezek után amin a tesómék keresztül mentek, komolyan féltem volna odamenni.Végül szeptemberben a Margit kórházban szültem, amit nagyon tudok javasolni.
Idén szültem ott. Mind igaz amit elõttem írtak. Apuka bent lehet. Nálam még császár alatt is bent volt.
A kérdező hozzászólása: Én márciusra várom a babámat. Érdekelne hogy az apuka a vajúdás alatt bent lehet?Mert nekem fontos lenne a támogatása.
szia. én is ott szültem 2010.12.20án, én se vagyok megelégedve, se a szülészettel, se a gyermekágyas osztállyal....

Milyen az ellátás a kórházakban? Hogy zajlanak a dolgok?

Azt szeretném megkérdezni, hogy pl.: mikor van reggeli/ebéd/vacsora, egy szobában általában hány ember van, egy emeleten egy fürdőszoba van, az orvosok egy nap hányszor jönnek be a kórterembe, ha egy rutinműtétről műtétről lenne szó?

Legjobb válasz: Kórházanként változó.

Kórházanként változó.
Nincs egy általános sablon, hogy hogy építik ki a kórházakat és milyen rendszerrel dolgoznak az orvosok. Tehát, sokkal hasznosabb válaszokat kapnál, ha konkrét kórházat és osztályt írnál:)
A kérdező hozzászólása: Gondoltam általánosságban írhatnátok róla, kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. :) Amúgy a szegedi 2-es kórházról lenne szó, de ez gondolom sokaknak nem mond semmit! :)
Szia! Kb: fél6-6 körül jön a nõvér: lázat mér. Gyógyszert oszt. 7-8 körül reggeli vizit, ekkor jön orvos (mûszak átadása). 8-9 reggeli. Kezdõdnek a mûtétek 11-13 között vmikor nagyvizit, sok orvos egyszerre 12 ebéd, gyógyszerosztás (ha kapsz) Nõvér napközben jön-megy (infúziót cserél pl), egyáltalán nem biztos, hogy mindenkihez, ha nincs gond miért is menne?! 17-18 körül vacsiosztás Gyógyszerosztás 20-22 között vizit. Alvás
A többi tényleg nagyon-nagyon eltérõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettetek! :)
Nem kell más úgy emlékszem. Neked kell a személyid meg a lakcimkártya.
Házassági anyakönyvi kivonat fénymásolat, a férjed személyiének és lakcímkártyájának a fénymásolata
Lehet, hogy én nem jól tudom, de nekem azt mondta a védõnõm, hogy már a házassági anyakönyvi kivonat sem kell...

Tapasztalatok a váci korházban? Ki szült itt mostanában? Milyenek a dokik? Hogy müködnek bent a dolgok? Irjatok

Én is vácon fogok szülni és nagyon kiváncsi vagyok :)Nekem ez az elsö babám :)30hetes kismami:)

3 hét múlva szülök, és fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi kisruhát vigyek a kórházba, és mibe hozzam haza. A félegyházi kórházban adnak hálóinget, és pelenkát?

Legjobb válasz: Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem irtam, hogy én sem odavalósi vagyok, csak a dokim ott vállal szülést, a védõnõm sem ott van, egyébként sem tud semmire választ adni.
Hálóinget a legtöbb helyen nem adnak. Vigyél magaddal szülni egyet, meg szülés után, a kórházi napokra legalább kettõt-hármat. Pelenkát adnak a legtöbb helyen, de csak pár darabot, ezért szerintem vigyél egy csomag újszülött pelust, meg törlõkendõt, hogy elég legyen minden. Hazahozásra ezek kellenek: hosszúujjú body rugi zokni sapka kardigán bundazsák, pólya vagy overall ha pólyában viszed haza, akkor más nem (szeritnem nagyon jó neki abban, nem szeretik, ha kiveszik õket belõle) ha nem pólyában akarod hazavinni, akkor hordozó, amit az autóban rögzíteni lehet A kórházban általában adnak ruhát a babákra, de szerintem telefonálj oda, hogy kell-e neked ottanra babaruhát csomagolni, vagy azt biztosítják-e.
Én vagyok az elsõ válaszoló, csak olvastam, hogy írták utánam a pólyát, hát én úgy tudom, hogy a legtöbb kórházban már nem használják, mert csak leszorítja a baba lábait, és ez is hozzájárulhat a hasfájáshoz, legjobb neki szabadon, ez biztos. Nálunk a kórházban szerencsére nem használták, és nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy kifejezetten ellenzi.

39 hetes kismama vagyok, bármikor szülhetek már. Ha a nyákdugó távozik az milyen, honnan tudom hogy az és akkor indulni kell a kórházba ha az távozik?

Mert ma reggelre pici folyásom volt, és hirtelen azt hittem magzatvíz folyás, de nem jött azóta több. Hüvelyi folyás sűrűbb szülés előtt azt olvastam

Legjobb válasz: A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!

A nyákdugó az ilyen kicsit véres vagy rózsaszínes kocsonyás állagú. Én egyik reggel elmentem wcre és arra lettem figyelmes hogy valami "plottyant" na az volt a nyákdugó.. Nem feltétlen kell kórházba menni azonnal mert lehet, hogy csak rá 1 hétre szülsz de az is lehet hogy már másnap, érzed majd a fájásokat. Nekem egy hétfõi nap ment el és kedd délután szültem.. Könnyû szülést kívánok!
Kiírt napon ment el a nyákdugóm, majd utána 5 napon keresztül még minden nap egy kis darab. Nem mentem vele azonnal kórházba. 40+6 hetesen szültem, magzatvízelfolyással indult (pont a kórházban voltunk nst-n). A sûrû, bõ folyás nálam is jelen volt szülés elõtt, mondta a doki, hogy ez normális. A szervezet tisztítja magát, és a "kiutat" fertõtleníti a babának, azt mondta.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi szépen
Nekem az elsõ gyereknél szülés elött kb 14-16 órával távozott a nyákdugó, másodiknál kijött az eleje szülés elött 11 órával a többi pedig szülés elött 3 órával, akkor már bent voltam a kórházban 5 perces fájásokkal!Erre amúgy ne alapozz, mert az kijöhet akár 2 héttel elöbb, de akár a szülõszobán is a magzatvízzel! 5 perces erõs hasgörcsöknél indulj el, ami olyan lesz mint a menstruációs görcs!10 percesekkel még ne indulj el, ha csak nem folyt el a víz, mert akkor lehet hogy hazaküldenek!

A régi máv kórházba mit kell pontosan össze pakolni a kórházban töltött napokra? Valamint hogy ha nincsen fogadott orvosom akkor milyen stílusra számíthatok az ellátással kapcsolatban?

Sok mindent olvastam, hogy mit kell vinni vagy mit nem. Olvastam hogy már nem adnak a picire ruhát sem hogy azt is kell már sajátot vinni igaz ez?

Legjobb válasz: szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák,tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.

szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák, tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.
tavaly* bocsánat
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a válaszokat sokat okosodtam belõle. Még egy kérdésem lenne a szülésfelkészítõ csoportos beszélgetést mikor tartják?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!