Találatok a következő kifejezésre: Milyen a illetve a (1422 db)

Milyen a minősége a Pull & Bear ruháinak? Hallottam már hogy gyenge, és pár mosás után szétmegy. Illetve van aki meg jó minőségűnek mondja.

Legjobb válasz: Leárazásokkor elég jó üzleteket lehet kötni szerintem. Illetve ez egy a kevés boltok közül, amelyben találok magamnak ruhákat. De nem akarom, hogy pár hónap alatt szétmenjenek..

A kérdező hozzászólása: Leárazásokkor elég jó üzleteket lehet kötni szerintem. Illetve ez egy a kevés boltok közül, amelyben találok magamnak ruhákat. De nem akarom, hogy pár hónap alatt szétmenjenek..
szerintem nagyon is jó. az árához képest mindenképpen például jobb nadrágot biztos veszel a levis ben csak hát ott az ára is drágább

Milyen a szülészet a Budapesti Telki magánkórházban, illetve milyen árak vannak szülés szempontjából, szültetek már ott?

Legjobb válasz: 2 ismerõs család is próbál rábeszélni, hogy ott szüljek, nekik nagyon pozitív tapasztalataik vannak. A korház többi részlegérõl viszont ponthogy negatív dolgokat hallottam. Árügyileg 500-600 e. Ft-ot mondtak, ami állítólag mindent tartalmaz (õssejt levételt is pl.)

2 ismerõs család is próbál rábeszélni, hogy ott szüljek, nekik nagyon pozitív tapasztalataik vannak. A korház többi részlegérõl viszont ponthogy negatív dolgokat hallottam. Árügyileg 500-600 e. Ft-ot mondtak, ami állítólag mindent tartalmaz (õssejt levételt is pl.)
egy volt kolleganõm szült ott anno 2x, cirka 4-6 éve. akkor 250e Ft-ot mondott.
Én csak addig jutottam el, hogy az árakat megnéztem, a honlapjukon fent van. Tapasztalatom már nincs. Nekem drágának tûnt... Egyébként most rákerestem ismét, különbözõ csomagok vannak ezekkel az árakkal: Sima hüvelyi szülés 580.000, plusz EDA, ha szükséges 80.000 Ft Császáros szülés 680.000 Hüvelyi szülés õssejt levétellel 695.000 Császáros szülés õssejt levétellel 795.000 Sok sikert a szüléshez!
Barátnõm ott szült, (én meg ott laktam a szomszédban)ezért tudom, hogy tavaly 600ezer votl a szülés. Nem mondott túl jókat, vagyis a terhesgondozás jó volt, mert minden egy helyen volt, nem kellett mindenhová rohangálni és sorban állni, viszont a szülés után nem mutatták meg neki, hogy kell szoptatni, fürdetni stb. SZóval õ ezt hiányosságnak tartotta, és azt mondta, hoyg a 2.gyereket már nem biztos, hogy ott szülné. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 28.hetes
A kérdező hozzászólása: Hát elég borsosak az árak az már biztos, bár én is elgondolkodtam rajta, mármint az ottani szülésrõl. Te hogy vagy ezzel?


A Corvinus Közgazdasági- illetve Gazdálkodástudományi Karán milyen a közösség, a hallgatók?

Tudom, hogy nem lehet ennyi embert lefedni, de kb. milyenek? Vannak azért általános vonások bizonyos karok, szakok tekintetében. Stréber, tanulós zsenik? Életvidám, pörgő fiatalok? Stb... Köszi! (És aki ír légyszi írja oda, hogy ott tanul-e vagy hallotta, honnan van az info.) Amúgy bármilyen infot szívesen veszek!

Legjobb válasz: Szia:) Hagyd figyelmen kívül az ilyen embereket, akik csak leszólni tudják a másikat! Azért kíváncsi lennék, hogy azok milyen szakra járnak -ha egyátalán járnak egyetemre- akik állandóan lefikáznak mindent! A kérdésedre sajnos nem tudok választ adni, mert még nem járok egyetemre, de mivel egy erõs közgazdasági szakközépiskolába járok és tetszik ez az irány, én is ilyen irányba szeretnék tovább tanulni. Gondolom minden egyetemen kell azért tanulni, szóval nem csak a buliról szól az élet.

Szia:) Hagyd figyelmen kívül az ilyen embereket, akik csak leszólni tudják a másikat! Azért kíváncsi lennék, hogy azok milyen szakra járnak -ha egyátalán járnak egyetemre- akik állandóan lefikáznak mindent! A kérdésedre sajnos nem tudok választ adni, mert még nem járok egyetemre, de mivel egy erõs közgazdasági szakközépiskolába járok és tetszik ez az irány, én is ilyen irányba szeretnék tovább tanulni. Gondolom minden egyetemen kell azért tanulni, szóval nem csak a buliról szól az élet.
pénzesek szakja, egyébként meg szakosodás nélkül egy büfé
A kérdező hozzászólása: Ez nem válasz a kérdésemre. Milyen szakosodás? Mióta bologna van, már alapból különbözõ szakokra lehet jelentkezni.
a pénzügy és számvitel bscnek van egy csomó mesterképzési lehetõsége bscvel a kutyának sem fogsz kelleni
Mitõl pénzesek szakja? 200-300e Ft között van a képzés, aki önköltségesen tanul. Kb. az összes budapesti intézménynél ennyi.

Az érdekelne hogy egy DvD lemez \Blu Ray lemez \ Dupla rétegű DvD lemez \ mennyi fémet tartalmaz? Illetve lényeges lenne még hogy milyen a sűrűsége a fémnek ill. milyen fémből áll össze. Mennyiére érzékeny rá pl. egy fémdetektor!?

Legjobb válasz: ha a 24 karátos aranyfüstre van érzékenyítve, Max. akkor jelezhet. (egyébként a polikarbonátot, nem érzékelik a fémdetektorok!) http://hu.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_disc#A_Blu-ray_lemez_fe.. http://www.inf.u-szeged.hu/projectdirs/bohusoktat/regi/szgan.. http://hu.wikipedia.org/wiki/Optikai_adatt%C3%A1rol%C3%B3k Max. aranyat tartalmazhat... http://www.digimuhely.hu/digibolt/archivalo-cd-dvd/

ha a 24 karátos aranyfüstre van érzékenyítve, Max. akkor jelezhet. (egyébként a polikarbonátot, nem érzékelik a fémdetektorok!) http://hu.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_disc#A_Blu-ray_lemez_fe.. http://www.inf.u-szeged.hu/projectdirs/bohusoktat/regi/szgan.. http://hu.wikipedia.org/wiki/Optikai_adatt%C3%A1rol%C3%B3k Max. aranyat tartalmazhat... http://www.digimuhely.hu/digibolt/archivalo-cd-dvd/
A kérdező hozzászólása: zseniális köszönöm :)

24-es villamos megáll az Orczy téri piac előtt? Illetve milyen a nyitvatartása a piacnak? Hétköznap is érdemes kimenni?

Legjobb válasz: nem,a 28-as villamos áll meg.(orczy tértõl 1 vagy 2 megálló) igen,hétköznap nagyon jó mert kevesebben vannak mint hétvégén és sokszor olcsóbb is!

nem, a 28-as villamos áll meg.(orczy tértõl 1 vagy 2 megálló) igen, hétköznap nagyon jó mert kevesebben vannak mint hétvégén és sokszor olcsóbb is!
a 24-es villamossal az Orczy térig mész és onnan akár gyalog is mehetsz, mert már csak kb 500 méter az mindig nyitva van, csak ünnepeken nem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ti hány évesen költöztetek el otthonról és azóta milyen a viszonylotok a szüleitekkel? Illetve minek a hatására döntötétek el véglegesen hogy elköltök?

Legjobb válasz: 18 évesen. Jó a szüleimmel a kapcsolatom. Nekem természetes volt, hogy ha leérettségizem, akkor el ""kell"" költöznöm. Vannak kisebb tesóim, elegek õk anyuéknak. :) A võlegényemmel költöztem el, szerény körülmények közé. 26/N

18 évesen. Jó a szüleimmel a kapcsolatom. Nekem természetes volt, hogy ha leérettségizem, akkor el ""kell"" költöznöm. Vannak kisebb tesóim, elegek õk anyuéknak. :) A võlegényemmel költöztem el, szerény körülmények közé. 26/N
Én 18 évesen lettem kollégista az egyetemen, eleinte utáltam, szenvedtem. Az utolsó két évben kezdtem meglátni, megérezni az elõnyeit. Az egyetem után egy évig visszaköltöztem a szüleimhez, majd ahogy férjhez mentem, elköltöztünk albérletbe. Nagyon megszenvedtük a költözést, a szüleim, és én is. Elõtte és azóta is nagyon erõs, példaértékû kapcsolatom van velük. Igazi oka nem volt a költözésnek, egyszerûen csak szerettünk volna külön kis család módjára a saját életünket élni, kettesben.
19 évesen egyetemre kerültem a szülõfalumból egy városba. én egyetem után nem is költöztem már haza. a szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, mindig is az volt. támoagattak abban, , hogy önálló életem legyen, õk is látták, hogy a faluban nem sok lehetõségem van a szakmám szerinte kibontakozni. 100 km-re laknak, legalább minden másnap beszélünk telefonon és max. kéthavonta hazamegyek hétvégére hozzájuk.
18 évesen. Elmentem fõsulira. Az albérletet õk fizették, amíg tanultam. Utána már én.
19 évesen miután leérettségiztem. Addig Abonyban laktunk a szüleimmel, de eldöntöttem, hogy Pesten próbálok szerencsét. Egy pesti ismerõsöm ajánlott is egy jó munkát ott, így végül ottragadtam. Megismerkedtem a párommal, akivel hamarosan lesz az esküvõnk. A szüleimmel azóta is jó viszonyban vagyunk, majdnem minden hétvégén meglátogatom õket, és telefonon is rendszeresen beszélünk.
#6-os vagyok. A szüleim 210 kilométerre laknak tõlem.
20 évesen az akkori párommal úgy döntöttünk, hogy Pesten próbálunk szerencsét. Felköltöztünk, gyorsan találtam is munkát de 4 hónappal késõbb szakítottunk. Azóta itt ragadtam, amit nem is bánok. A szüleimmel jó a kapcsolatom. 24/N
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kicsit bonyolultabb az esetem, már szerintem van aki ismeri itt:) 14 éves korom elõtt kollégiumba kerültem 19 évesen egyetemre mentem szintén koliba a kolin belül összeköltöztem 22 évesen a párommal.. majd fél év múlva összeköltöztünk "rendesen" is 22 éves voltam ekkor a párkapcsolatom hatására döntöttem úgy A szüleimmel való kapcsolatomon sosem változtatott, azon felül, hogy már magamat tartottam el utána, míg elõtte õk támogattak. Nagyon jó a kapcsolatunk, bár ritkán találkozunk, mert mi Budapesten, õk pedig más megyében egy kis településen élnek. azért tartom fontosnak a kolit megemlíteni, mert nekem így egyáltalán nem volt olyan nagy döntés, az a része, hogy szülõktõl elköltözni, nem kellett hozzá óriási hatás, havonta jártam haza akkor már..a párommal összeköltözés az nagyobb lépés volt:) , szerintem nagyobb, mint az amikor összeházasodtunk, mármint nagyobb volumenûnek, nagyobb változásnak éltem meg. a házassággal semmi nem változott köztünk, maximum amikor elhatároztuk magunkat
Én anno 20 éve már, de 16 évesen. Nem tanultam, igy dolgoznom kellett.Igy Pesten laktam munkásszállón, és dolgoztam. 20 évesen nõsültem, majd szakmákat szereztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönom írjatok még kíváncsi vagyok.:)
20 évesen, miután leérettségiztem. Elváltak a szüleim, apámmal éltem aki talált egy párt magának, akihez elköltözött, de megbeszéltük, hogy így jó lesz. Én jelenleg albérletben élek, önfenntartó vagyok és imádom. Persze néha rossz, hogy a házi munka is rám vár, a fõzéssel együtt, de legalább szabad vagyok és én döntök. Tehát részben a körülmények, részben az saját elhatározásnak köszönhetõ, hogy egyedül élek viszonylag fiatalon (22 évesen). Szüleimmel jó a viszonyom, havi rendszerességgel találkozunk, ha nagy probléma van akkor anyagilag is támogatnak, de ezt igyekszek elkerülni.
25. A kapcsolat nem változott.

Hogyan viszonyulsz a furry stílushoz? Milyen a megítélésed a furry egyénekről, illetve művészi stílusukról?

Aki nem tudná mi a téma:

Legjobb válasz: Nekem is ez az elsõ, hogy hallok róluk. Az igazat megvallva eléggé furcsállom, ha ilyen ismerõsöm lenne, akkor nyilván távoli ismerõsöm, ha ezt nem tudtam róla - és ezentúl is megtartanám a távolságot. Hogy miért? Mert nem gondolom egészségesnek, hogy felnõtt emberek szõrös kis állatkák japán rajzfilmszerû ábrázolásaiban találják meg az önmegvalósításukat :S Szerintem az ilyen "szubkultúrák" egyértelmûen pszichológiai rendellenességekre vezethetõek vissza, és ezért sajnálom is õket. Maga a cikk is állítja, hogy pl. szexuálisan abnormálisak a tagok. Sajnálom õket, hogy ahelyett, hogy hozzáértõhöz fordulnának a problémájukkal, tönkreteszik maguknak a lehetõséget, hogy normális életet éljenek, azzal, hogy egy ilyen aberrált világba menekülnek.

Nekem is ez az elsõ, hogy hallok róluk. Az igazat megvallva eléggé furcsállom, ha ilyen ismerõsöm lenne, akkor nyilván távoli ismerõsöm, ha ezt nem tudtam róla - és ezentúl is megtartanám a távolságot. Hogy miért? Mert nem gondolom egészségesnek, hogy felnõtt emberek szõrös kis állatkák japán rajzfilmszerû ábrázolásaiban találják meg az önmegvalósításukat :S Szerintem az ilyen "szubkultúrák" egyértelmûen pszichológiai rendellenességekre vezethetõek vissza, és ezért sajnálom is õket. Maga a cikk is állítja, hogy pl. szexuálisan abnormálisak a tagok. Sajnálom õket, hogy ahelyett, hogy hozzáértõhöz fordulnának a problémájukkal, tönkreteszik maguknak a lehetõséget, hogy normális életet éljenek, azzal, hogy egy ilyen aberrált világba menekülnek.
Én csak most hallottam errõl elõször és õszintén szólva nem biztos, hogy közelebbi baráti kapcsolatot alakítanék ki az illetõvel. Nekem furcsa, hogy állatjelmezekbe öltöznek.
legutóbb is itt a gyakorin olvastam errõl, annak kapcsán, hogy volt egy fiú vagy férfi aki aktív szexuális életet élt plüsspingvinjével amellett, hogy volt barátnõje. Emiatt idegenkedem tõlük de úgy sincsenek túl sokan ahogy nézem
Nekem alapból nincs bajom velük, de bevallom, kicsit idegenkedem tõlük. Ez valószínû azért van, mert kiskamasz koromban a barátnõimmel felfedeztünk egy flashjátékot, ahol ilyen furryk mászkáltak és pajzánkodtak egymással, és ezt olyan fiatalon elég undisnak találtam. :D Illetve egy kicsit szerintem félelmetesek az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok. Ha kiderülne egy ismerõsömrõl, akit kedvelek, hogy furry, szerintem továbbra is jó kapcsolatban maradnék vele, feltéve hogy engem nem akar belerángatni. Én maradok a szimpla cosplaynél. :)
Minden ember megtalálja a saját köreit, ahol és akik közt jól érzi magát. El nem ítélem õket, de tartanám a tisztes, nagy távolságot az ilyen emberektõl, ha lennének a környezetemben. Nem véletlenül nincsenek, nekem ez nem vall normális beállítottságra. Az, hogy állatoknak öltöznek, állatokkal/mangafigurákkal azonosulnak a saját emberi énképük elfogadása helyett, illetve hogy a "furryk többsége bevallottan szexuálisan vonzónak találja a rajzolt állatszerû figurákat" erõs antipátiát vált ki belõlem, még akkor is, ha tudom, hogy az ilyen emberek többsége, legalábbis itt Magyarországon, még egyelõre megelégszik azzal, hogy ilyeneket rajzolgat, olvas, néz, és nem tekinti olyan életformának, mint a cikkben szereplõ állatruhát hétköznapokban is hordó és szexualitásban is ezt képviselõ amcsik és japánok. De, amíg tudom, hogy ennek a tendenciának ilyen kimenetele és háttértörténete is van, úgy vagyok vele, hogy maradjon meg mindenki a saját köreiben, az enyémbe ez nem fér.
Én is most hallottam errõl a dologról elõször. Amikor elkezdtem olvasni, nem gondoltam olyan gáz dolognak, azt hittem, hogy biztos ilyen gyerek lelkû emberkék szeretnek beöltözni állatnak, meg ilyenek, viszont ahogy tovább olvastam, megváltozott a véleményem. Eléggé abnormális dolognak gondolom ezt. Szerintem ezeknek az embereknek van valami pszichés bajuk. Azért valljuk be, nem egy normális dolog az, ha valaki nem tudja elfogadni emberi mivoltát és inkább állatnak érzi magát. Valami lelki bajuk van, az biztos. Eszembe jutott errõl egy mûsor amit régen láttam a Tv-ben, két csávó volt benne, az egyik átmûttette magát macskává, a másik meg gyíkká. Lehet, hogy azok is valami furry fanatikusok lehetnek.
Nos, nekem volt közöm élõben hozzájuk; Az igazság az, hogy a tagok 80-90%-a ténylegesen valamilyen mentális gondokkal küzd. A maradék 10-20% az, aki normális életet él, és pusztán csak kedvelõje, "fogyasztója" a témának. Engem fõleg a gyerekes viselkedésük riasztott el magától a közösségtõl.
Azért nem mindegy a furry melyik ágáról beszélünk. Ugyanis egy yiffy-vel nem szívesen találkoznék, sõt, valószínûleg ez eléggé kihatna a barátságunkra. Egy érzelmileg teljesen kaputt furry-val sem szívesen barátkoznék. Viszont azok a furryk akiket én ismerek ezt az egészet játéknak veszik :) DeviantArt-os ismerettségek. Amúgy nagyon kedvesek, jó fejek, sokat segítenek és tényleg nagyokat lehet velük nevetni :DDD

Akarok venni egy 14soros Shelly's Rangers acélbetétes bakancsot. Milyen a minősége? A talpa nagyon kopik, vagy bírja, illetve a bőr repedezik?

Van egy szar utángyártott Steel bakancsom(a katonadologról rendeltem)...Szeptemberben vettem,azóta a talpa nagyon elkopott a sarkánál,a b?r kirepedezett,s?t több helyen le is jött a fels? réteg..Akkor például a f?z? lyukaknak felhajlott a bels? része és hiába hajlítom vissza állandóan,mindig felhajlik,és csak úgy zabálja a cip?f?z?ket,meg a nyelvén felszakította a b?rt..szóval a Shelly's Rangers-sel nincsenek ilyen problémák?

Legjobb válasz: az enyém, ha hiszed, ha nem, 12 éves :) eleinte állandóan hordtam, évekig, aztán ahogy benõtt a fejem lágya már csak idõnként :) most 4 éves a kisfiam, még mindig elõkerül télen szánkózáshoz, mert ez az egyetlen, amiben tuti nem esek el, mivel a talpa kicsit sem kopott 12 év alatt. a tetején a bõr berepedt, de ez azért van, mert lapos a lábfejem és "beesett". tettem bele még 18 évesen 1 plusz talpbetétet, ami megemeli, na azóta semmi baja :)

az enyém, ha hiszed, ha nem, 12 éves :) eleinte állandóan hordtam, évekig, aztán ahogy benõtt a fejem lágya már csak idõnként :) most 4 éves a kisfiam, még mindig elõkerül télen szánkózáshoz, mert ez az egyetlen, amiben tuti nem esek el, mivel a talpa kicsit sem kopott 12 év alatt. a tetején a bõr berepedt, de ez azért van, mert lapos a lábfejem és "beesett". tettem bele még 18 évesen 1 plusz talpbetétet, ami megemeli, na azóta semmi baja :)
Nekem 10 éve volt ilyenem, szerintem eléggé strapabíró volt, két évig folyamatosan nyúztam, amikor kiszakadt az oldala. A talpa mondjuk nekem két hónap alatt simára kopott, de utána már nem volt vele ilyen gondom, igaz, barmira csúszott.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!