Találatok a következő kifejezésre: Milyen a házi (878 db)

A kérdező hozzászólása: Nincs vagyis. :)
elegge sajnalom hogy nem kaptal idaig valaszokat, ezert fogok irni :D. Siofok tele van kivalo ettermekkel meg szorakozo helyekkel, plusz van egy wakeboard palya, ahol nagyon jol ellehetsz, nezz csak utana fatercosta
A kérdező hozzászólása: Nem is gondoltam, hogy bárki is fog válaszolni már erre a kérdésemre, lassan egy éve tettem fel, de neked nagyon szépen köszönöm :) A nyaralás pedig nagyon jó volt :) )

Szeretném kikérni a véleményetek erről a gépről amit összeraktam hogy fog-e e egyáltalán menni, megfeleő-e a táp, milyen a ház hűtése?

A gép mostani és későbbi játékokra fog kelleni (pl Battlefield 4) és programozásra is.

Legjobb válasz: Milyen géprõl?

Milyen géprõl?
És hol van a gép?

Milyen a házi készítésű CO palack? Mi ez?

Sok helyen olvastam hogy meg lehet oldani otthonról a dolgot valami élesztős co műanyag üvegbe, valaki elmagyarázná hogy mi ez és hogy hogy működik?

Legjobb válasz: A CO-t inkább hanyagold, halálos méreg. A CO2-t, szén-dioxidod viszont lehet csinálni élesztõgombák segítségével, akik amikor megeszik a cukrot, többek között CO2-vé oxidálják el. Itt egy jó kis leírás: get/7073341/Co2_System_For_Planted_Aquarium_Diy.pdf Mivel linket nem enged berakni, ezért a "get/..." rész elé tegyél be ennyit: data.hu/

A CO-t inkább hanyagold, halálos méreg. A CO2-t, szén-dioxidod viszont lehet csinálni élesztõgombák segítségével, akik amikor megeszik a cukrot, többek között CO2-vé oxidálják el. Itt egy jó kis leírás: get/7073341/Co2_System_For_Planted_Aquarium_Diy.pdf Mivel linket nem enged berakni, ezért a "get/..." rész elé tegyél be ennyit: data.hu/
Bocs elnéztem elsõ de végülis õ a co2 re kiváncsi ha élesztõzésrõl beszél.
Valóban mérgezõ a szén monoxid akváriumba se kell rakni mert még te is kinyiffansz
A 11-es linkje tényleg jónak tûnik, de szerepel benne az "önköltségi ára 12-13ezer forint" mondat. Az élesztõs úgy 1000 Ft, ha pesszimistán számoljuk.
Úgy-úgy. Fontos ezt tisztázni, mert lehet, hogy a szakik kenik-vágják, fél szavakból is megértik egymást, de ha Pistike csak annyit lát a gép elõtt, hogy CO, akkor képes lehet annak az elõállítását is kiguglizni, aztán annyi a kiscsaládnak.
A kérdező hozzászólása: CO2-re gondoltam :) köszönöm a segítséget lehet megpróbálkozok vele ha lesz rá egy kis idõm :D
Elkezd kisérletezni házi készítésû gázkazánnal hátha keletkezik egy kis szén-monoxid :)
:D hát ez jó.
Gyertyával is lehet szénmonoxidot csinálni, de hogy vezeti be a vízbe? Vagy minden megoldható?
Van jobb módszer, bár ezt még nem próbáltam, de jónak tûnik: http://akvakertesz.hu/threads/co2-low-profile-pro-kit.3722/ Az élesztõst már próbáltam, de elég macera szerintem.
Magyar leírás: http://akvaguru.hu/index.php?mit=24 Pár mondatban: Az élesztõ a cukorból CO2-t állít elõ. Ha ezt egy zárt palackban teszi, akkor le tudod vezetni a gázt a víz alá.
A kérdező hozzászólása: Óó köszönöm szépen a gyors segítséget :D
Ez nem teljesen igaz amit az elsõ írt normálisan adagolva jobban nõnek mellette a növények persze ha megvan a jó fény és tápanyag nekik.
Akvarista.hun vannak errõl blogok keresd meg killer81 blogjait azokan van sok ezzel foglalkozó
De reptoid elõször a szén-MONOXID-ot írta mint méreg ami igaz is.(lásd sok téli fulladás tökéletlen égés miatt)
Pontosan micsoda nem teljesen igaz? A CO hatása? Bevallom, a növények anyagcseréjéhez túl sokat nem értek, az emberéhez viszont picit konyítok talán. Meglehet, hogy a CO még akár jó hatással is lehet a növényekre, de hogy a te tested minden egyes sejtjében megtalálható mitokondrium citokróm oxidázát instant gátolja, így a sejtlégzésnek kampeca, az holtbiztos. Elég csak telente bekapcsolnod a híradót. Még tökéletesen zárt üveggömbben sem hoznám be a házba, nemhogy mindenféle házibarkáccsal az ágy mellé... A CO2-re gondoltál? Hol írtam én arról egy rossz szót?
A hegesztõpalackra CO2 van írva, tehát széndioxid, de a szakik a boltban mindent rövidítenek, pl ilyeneket mondanak, hogy 75 centis dundi CO, amikor nagykerbõl rendelik. És szerintem az a 10 kilós palack, de õk azt se tudják hogy az hány kilós ha megkérdem tõlük.
Mer ott mondjuk van PB, meg Acetiln, Argon, elvileg van még Hidrogén is csak az speckó és engedély kell hozzá, tudnak szerezni Héliumot is, Corgon-t is ami az Argon és CO2 keveréke, hát ezeket hegesztésnél használják.
Meg pl csak a CO2-n belül a mértékegységeket nevezhetik háromféleképpen, a saját megszokásuk szerint kérhetik úgy, hogy ennyi-annyi liter, vagy kiló, vagy köbméter. És tök jó amikor a nagyker pl megadja köbméterre, aztán jön a vevõ aki kilóra kérdi az árakat és akkor nem tudják átváltani, átszámolni.
Gondolom akkor nem lesz elég nyomás ahhoz, hogy benyomja a víz alá, de ha a keletkezõ gázt elvezeti egy levegõs csõbe, azt ráköti egy belsõ szûrõ levegõztetõjére, akkor az simán beszippantja. Onnantól rá van bízva, hogy megelégszik-e a sima beporlasztással, vagy az egészet ráköti egy reaktorra :D


Milyen a hazai nudista élet? Tényleg már csak nyuggerek süttetik magukat a partokon? Van olyan 25 év alatti, aki elmenne egy ilyen strandra, ha a fiatalság aránya nagyobb lenne?

Sokszor olvasom, hogy elöregedtek a nudi strandok, mert elszoktak a fiatalok onnan, és az, aki menne, az kívánkozik már, mivelhogy vének vannak csak ott, és nem akarja, hogy egész nap bámulják. Esetleg van még olyan hely MO-n, ami ellenpélda?

Legjobb válasz: Ha valaki nem akarja, hogy bámulják, akkor minek megy bármilyen körülmények között is nudista strandra? Ezt nem értem. Elvileg ez nem a szexualitásról szólna, hanem arról, hogy ruha nélkül lehet napozni meg fürdeni. Ha valaki nõket vagy pasikat akar látni ruha nélkül, akkor nézegessen képeket a neten, menjen krvázni vagy szedjen fel valakit egy bárban.

Ha valaki nem akarja, hogy bámulják, akkor minek megy bármilyen körülmények között is nudista strandra? Ezt nem értem. Elvileg ez nem a szexualitásról szólna, hanem arról, hogy ruha nélkül lehet napozni meg fürdeni. Ha valaki nõket vagy pasikat akar látni ruha nélkül, akkor nézegessen képeket a neten, menjen krvázni vagy szedjen fel valakit egy bárban.
Én azért nem mennék nudista strandra mert lehet hogy ha meglátnék egy jó nõt meztelenül akkor felállna a bré és kínos lenne.
jah elõzõ vagyok 20/L
Én nem érzem feszélyezve és teljesen természetesen élem meg a meztelenkedést, ha fiatalok ha öregek vesznek körûl! Egy a lényeg, lehetõleg ne pasik legyenek hanem inkább nõk, még ha idõsebbek is... 28F
Én szívesen mennék nudi strandra, csak nekem is ez a bajom, hogy a sok öreg ember már vagy 50 éve nem látott feszes cicit meg popsit, és csorgatják a nyálukat.És tudjuk, hogy nem a szexualitásról, meg a nézelõdésrõl szól, de akkor sem szívesen vagyok olyan helyen, ahol csak szottyadt õszpelyhes herék, meg csüncsõ csöcsök vesznek körül. Üdv 21L
Gyerekként poénból be akartunk menni egybe aztán kirohanni :D Amúgy nem, nem mennék, mert iszonyat szemérmes vagyok idegenekkel szemben. Otthon viszont szeretek pucérkodni. Meg Balatonban pucéran pancsolni is jó éjszaka! Áh most nyáron többször nyomom majd. Tavaly hogy könyörögtek húgomnak meg nekem a partyból hazafelé tartó srácok hogy na csajok gyertek már ki, mi meg bakker nincs rajtunk semmi xD
A nudizmus nem kor meg szép test kérdése. A nudizmus egy életforma, egy más világ. Aki mûveli, annak fel sem merül, hogy miféle testek kavalkádja van ott. Annak a meztelenség, ilyen helyzetben természetes. Uszodába, strandra sem járnánk, ha számítana, hogy kinek milyen ott a teste?
Hm... ezek után kezdem nem érteni, hogy az egész nudista dolognak mi az értelme.
A kérdező hozzászólása: Ez mind igaz, de amit a második hozzászóló is mondott, egy fiatal különcnek számít most már egy ilyen helyen, és feszélyezve érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Fiatalon én is voltam párszor családostul, és magamban v. barátnõvel tök szívesen mennék megint, csak nyuggerklubba tényleg nem a legkellemesebb napozgatni.
A kérdező hozzászólása: Hát ez már nagyon sok régebbi posztban ki lett tárgyalva, nekem elhiheted, gyakorlatban ez nem így történik. Vagy ha igen, nem gyorsan, nem jellemzõ. Elég hasra feküdni, vagy a hûs vízbe úszni egy kört, és már el is múlik.

Ha választhatnál, akkor milyen helységek lennének a házadban? Milyen szobák, termek vannak álmaitok házában?

Bármilyen helység,terem,szoba...

Legjobb válasz: Álmaim háza egy nagy kastély, de lenne benne valami nappali féle. Utána meg amit csak el tudsz képzelni egy kastélyban: szép nagy terek minden felé. Hatalmas lépcsõ vinne fel az emelet(ek)re, ott szobákkal, fürdõvel, konyhával, mint egy normál házban is. De amit nagyon szeretnék, az egy csendes kis zug, ahová bármikor elvonulhatok akár egyedül, akár a szerelmemmel, és zavartalanul lehetek.

Álmaim háza egy nagy kastély, de lenne benne valami nappali féle. Utána meg amit csak el tudsz képzelni egy kastélyban: szép nagy terek minden felé. Hatalmas lépcsõ vinne fel az emelet(ek)re, ott szobákkal, fürdõvel, konyhával, mint egy normál házban is. De amit nagyon szeretnék, az egy csendes kis zug, ahová bármikor elvonulhatok akár egyedül, akár a szerelmemmel, és zavartalanul lehetek.
A kérdező hozzászólása: Nos ez olyan átlagos terv... Nincs valami különleges terv? Pl: dolgozószoba, uszoda, jakuzzi, szanuna, fitnessterem, játékterem, kis oázis(nem tudom miannak a neve...olyan mint az üvegház, csak benn a házban...szóval egy szoba tele növényekkel..) ilyesmikre gondolok...

Milyen a visegrádi JEKA Ifjúsági ház?

Legjobb válasz: Még azt elfelejtettem,hogy:Mátyás ház,vagyis----Milyen a visegrádi JEKKA Mátyás ház?

A kérdező hozzászólása: Még azt elfelejtettem, hogy:Mátyás ház, vagyis----Milyen a visegrádi JEKKA Mátyás ház?

Apósom nekem 1/3, férjemnek 2/3 részben ajándékozott telket amire azóta kölcsönből közösen építkeztünk, így a ház a tulajdonlapon ugyanebben az arányban szerepel. A hitelt azóta visszafizettük. Válás esetén milyen vagyon megosztásra számíthatok?

1994-ben köttetett házasságunk megromlott.

Legjobb válasz: A felépített ház közös.A telek 1/3 része a tied,2/3 része a férjedé. Válás esetén a ház felét és 1/3 részt a férjednek ki kell fizetnie neked ha igényt tart a házra.Fordított esetben ha neked kell a ház akkor te fizeted ki a ház felét és 2/3 telekár részét.

A felépített ház közös.A telek 1/3 része a tied, 2/3 része a férjedé. Válás esetén a ház felét és 1/3 részt a férjednek ki kell fizetnie neked ha igényt tart a házra.Fordított esetben ha neked kell a ház akkor te fizeted ki a ház felét és 2/3 telekár részét.
A magyar jog szerint a direkt ajándékozás különvagyon. Vagyis a telek 1/3-ad része a tied lesz, 2/3-ad a férjedé. A hitelbõl épített ház közös vagyon, ergo 50-50%. Az, hogy ezek után miként oldjátok meg az osztozkodást (eladás és arányos szétosztás vagy egyikõtök kivásárolja a másikat) az már magánügy.

Házasságkötésünk előtt a férjem nevén volt egy üres telek, kis házzal. A teleket növényekkel betelepítettük, a ház helyére új családi házat építettünk. Az ingatlan továbbra is a férjem nevén maradt. Válás esetén milyen vagyonmegosztásra számíthatok?

Legjobb válasz: A telek az övé, a ház pedig felezödik, levonva belöle a régi ház értékét. Az elözönek: semmit nem kell bizonyitania, hogy ö is belefizetett, házasság alatt automatikusan a szerzett javak felezödnek, mert vagyonközösség van.

A telek az övé, a ház pedig felezödik, levonva belöle a régi ház értékét. Az elözönek: semmit nem kell bizonyitania, hogy ö is belefizetett, házasság alatt automatikusan a szerzett javak felezödnek, mert vagyonközösség van.
A telekrész továbbra is az övé, a házból neked is jár rész, ha bizonyítod, hogy hozzájárultál az építéshez.
A "felújítás" költségének a felére. Kivéve, ha te maradsz a házban, ez esetben te fizeted neki a ház felét, plusz a telek teljes értékét.
A ház fele mindenképpen a Tied, adott esetben az építési engedély dátumával bizonyítható, hogy házasságotok alatt közös szerzeményként épült. A telek az kérdõjel..

Megvennétek-e a számotokra ideális otthont, ha az egy trafótelep közelében helyezkedik el? Milyen messze kell legyen legalább a ház a magasfeszültségű vezetékektől, illetve a trafóházaktól?

Legjobb válasz: Én megvettem. Nem a közelében, hanem alatta. "Trafótelep" nincs. Alállomásnak hívják. A transzformátoroknak nincs akkora szórása, hogy akár 1 méterre is már érdemes lenne vele foglalkozni. Sokkal érdekesebb a kisebbik feszültségoldal az ott lévõ nagy áramok miatt. De ez is max. épületen belül vizsgálandó. Az alállomásokon inkább az az érdekes, hogy télen a koronakisülések, nyáron meg a hûtõventilátorok ZAJA mennyire zavaró! Mert ettõl tud ideges lenni az ember :-), és az káros az egészségre. Maga az alállomás vagy a távvezetékek viszont nem azok. Nem akarom ismét leírni, van több ilyen kérdés, ott vannak a válaszaim a mágneses indukció és villamos térerõsség szempontjából. Én magam egy 2 rendszerû 120kV-os monstrum ALATT lakom párszáz további házzal és emberrel együtt. Legalább a villámhárító ingyen van! A házba bevezettett 230/400V árama és a háztartási berendezések villamos térereje és mágneses indukciója lényegesen nagyobb hatással van ránk, mint ez a környezet. A kérdés eldöntése elsõsorban a zaj... de ha fontos neked a kérdés, 26eFt-ért már lehet kapni a sötétzöldek által kedvelt gyártó mûszerét, ami mindkét paraméter mérésére alkalmas, és magad is megláthatod, hogy az egészségügyi határértékekhez képest mit fogsz mérni... (villamos térerõsségre 5000V/m, mágneses indukcióra 100uT a megengedett. (Ez utóbbiban a sötétzöld mûszer nT-t mér, abból 100000 a megengedett... napi 24 órában teljes életen keresztül, ez az elõzõ 5000V/m-re is igaz. Házon belül ez utóbbi 100V/m lehet, de ott a trafóállomást biztosan nem fogod mérni, mert a villamos térerõsséged a ház árnyékolja annyira, hogy ha a legnagyobb vezeték a ház felett megy, akkor sem fogsz benn 10V/m-nél többet mérni, holott a falban közlekedõ vezetéktõl fél méterre meg már 30-50V/m, az asztali lámpánál meg 300-500V/m lesz a mérhetõ villamos térerõsség... az indukciómérõt meg mondjuk egy ventilátorral már 2 méterrõl is ki lehet akasztani. Az én házam 6 méterrel van a távvezeték ALATT. :-)

Én megvettem. Nem a közelében, hanem alatta. "Trafótelep" nincs. Alállomásnak hívják. A transzformátoroknak nincs akkora szórása, hogy akár 1 méterre is már érdemes lenne vele foglalkozni. Sokkal érdekesebb a kisebbik feszültségoldal az ott lévõ nagy áramok miatt. De ez is max. épületen belül vizsgálandó. Az alállomásokon inkább az az érdekes, hogy télen a koronakisülések, nyáron meg a hûtõventilátorok ZAJA mennyire zavaró! Mert ettõl tud ideges lenni az ember :-), és az káros az egészségre. Maga az alállomás vagy a távvezetékek viszont nem azok. Nem akarom ismét leírni, van több ilyen kérdés, ott vannak a válaszaim a mágneses indukció és villamos térerõsség szempontjából. Én magam egy 2 rendszerû 120kV-os monstrum ALATT lakom párszáz további házzal és emberrel együtt. Legalább a villámhárító ingyen van! A házba bevezettett 230/400V árama és a háztartási berendezések villamos térereje és mágneses indukciója lényegesen nagyobb hatással van ránk, mint ez a környezet. A kérdés eldöntése elsõsorban a zaj... de ha fontos neked a kérdés, 26eFt-ért már lehet kapni a sötétzöldek által kedvelt gyártó mûszerét, ami mindkét paraméter mérésére alkalmas, és magad is megláthatod, hogy az egészségügyi határértékekhez képest mit fogsz mérni... (villamos térerõsségre 5000V/m, mágneses indukcióra 100uT a megengedett. (Ez utóbbiban a sötétzöld mûszer nT-t mér, abból 100000 a megengedett... napi 24 órában teljes életen keresztül, ez az elõzõ 5000V/m-re is igaz. Házon belül ez utóbbi 100V/m lehet, de ott a trafóállomást biztosan nem fogod mérni, mert a villamos térerõsséged a ház árnyékolja annyira, hogy ha a legnagyobb vezeték a ház felett megy, akkor sem fogsz benn 10V/m-nél többet mérni, holott a falban közlekedõ vezetéktõl fél méterre meg már 30-50V/m, az asztali lámpánál meg 300-500V/m lesz a mérhetõ villamos térerõsség... az indukciómérõt meg mondjuk egy ventilátorral már 2 méterrõl is ki lehet akasztani. Az én házam 6 méterrel van a távvezeték ALATT. :-)
Ha tényleg minden szempontból ideális megvenném. Mindenhol akkora sugárzás jut rád hogy teljesen mind1! Anno bérházak tetejére telepitettünk mobil átjátszókat. A kedvencem az volt mikor az öregasszony a tizediken küzdött hogy felé aztán nem szerelünk semmit mert õ nem akar meghalni stb... eltelt 2 hét és a tõle 40m-re lévõ bérház tetejére telepítettük és mikor befejeztük az öregasszony az erkélyrõl büszkén vigyorgott a sugárzóba:) Vagyis telejes sugárzást kapott. Ez a sugárzós téma mese habbal. Nagy sugárzásnál biztos van valamilyen élettani hatása de valószínûleg kisebb mint ha vennél egy egészséges levegõt valamelyik belvárosban:) Ha oda adtak ki építési engedélyt akkor valószínû hogy bevizsgált!
Legalább 100 méterre legyen amit megveszek.
nem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Aki azt írta, hogy legalább 100 méterre kell legyen, ezt mi alapján írod? Kedves utolsó, látom jártas vagy a témában ismersz-e olyan készüléket amivel a sugárzás mérhetõ?

Lakcímváltozás. Ha közös tulajdonban van a házunk és az én lakcímem nem oda szól ahova feleségemé, akkor milyen jogaim vannak abban a házban? Tartózkodhatok-e ott. Vagy kereshetem-e valamilyen cuccomat?

(Mivel fentebb korlátozott a karakterek száma így itt folytatom) Valamint ha megáltoztatom a lakcímem a fentebb említett címre, akkor a tulajnak kell aláírnia. De én csak a fél tulaj vagyok és ebben az esetben a másik félnek is alá kell írnia? Kérem csak a biztos tudás birtokában lévő olvasók írjanak, a szerintem kezdetűek véleményét én magam is ki tudom sakkozni. Kérem megértésüket. Köszönöm.

Legjobb válasz: A tulajdonjog számít, nem az, hogy hová vagy bejelentve. Ha tiéd a fél ház, akkor miért kéne bárkinek is aláírnia, hogy beköltözz a saját házadba?

A tulajdonjog számít, nem az, hogy hová vagy bejelentve. Ha tiéd a fél ház, akkor miért kéne bárkinek is aláírnia, hogy beköltözz a saját házadba?
Az elsõnek igaza van. A saját tulajdonodban jogod van lakni. Válás esetén a Bíróság sem kötelez, hogy kiköltözz a saját tulajdonodból. Még akkor sem, ha csak a fél ház a tied.
Pontosan, a te házad, bemehetsz bármikor. Jogok nem kellenek, van tulajdonjogod. A tulajdonodba bármikor beléphetsz, amikor akarsz.
Kivétel, ha a feleséged kizáró lakhatást kapott, ekkor ugyanúgy tudsz bejutni, mint a tulaj az albérlõjéhez: egyeztetsz idõpontot.Természetesen bejelentkezni sem lehet ilyenkor oda.
A kérdező hozzászólása: Mikor kap a feleség kizáró lakhatást? Mire kell vigyáznom, hogy ez ne következzen be?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!