Találatok a következő kifejezésre: Milyen a fogyasztó (45 db)

A fogyasztók milyen tulajdonságát jellemezhetjük az ellenálással?

Legjobb válasz: Különössen pl. az áramfelvételt. Minnél kisebb egy fogyasztó ellenállása, annál nagyobb áram folyik a körben. Tehát megállapítható, hogy minnél kisebb az ellenállása a fogyasztónak, annál több áramot is fogyaszt. Tehát ily módon adott fogyasztó esetén az adott fogyasztó teljesítménye jellemezhetõ az ellenállással.

Különössen pl. az áramfelvételt. Minnél kisebb egy fogyasztó ellenállása, annál nagyobb áram folyik a körben. Tehát megállapítható, hogy minnél kisebb az ellenállása a fogyasztónak, annál több áramot is fogyaszt. Tehát ily módon adott fogyasztó esetén az adott fogyasztó teljesítménye jellemezhetõ az ellenállással.

Fizika 8. osztály! A fogyasztók milyen tulajdonságát jellemezhetjük az ellenállással? (Fontos)

Sziasztok! A fogyasztók milyen tulajdonságát jellemezhetjük az ellenállással?

Legjobb válasz: A fogyasztó egy passzív áramköri elem, elektromos ellenállása van (Ohm-törvénynek olvass utána).

A fogyasztó egy passzív áramköri elem, elektromos ellenállása van (Ohm-törvénynek olvass utána).
A kérdező hozzászólása: Akkor ehhez a kérdéshez, Ohm törvényét kell beírni?
Nekem az elektromos vezetõképesség ugrik be.
Az elektromos ellenállását.
Valóban kicsit fura a kérdés. A válasz (nagy meglepetésre): az ellenállását. És mivel az ellenállás az, amin az áram veszteséges munkát tud végezni Joule-hõ formájában, ezért végeredményben az ellenállás ennek az energiaveszteségnek a jellemzõjét adja meg. Ezért hívjuk a fogyasztót fogyasztónak: fogyasztja az energiát.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is fura kérdés, de hát ez van a fizika tz-ben.. :D Köszi a válaszokat!
Melyik kiadó feladatsora?
A kérdező hozzászólása: Mozaik!
Szinte sejtettem...

Milyen típusú fogyasztók kelthetnek torzulást a szinuszosan váltakozó feszültségű áramkörben?

Legjobb válasz: Elég sokféle, pl. azok a passzív alkotóelemek, amiknek van fázistolásuk. Reaktáns elemek ( kondenzátor, tekercs ) ... de szinte bármi, ugyanis minden fogyasztónak van kapacitása és induktivitása, csak a jelhez képest elhanyagolhatóan, vagy nem elhanyagolhatóan nagy mértékû.

Elég sokféle, pl. azok a passzív alkotóelemek, amiknek van fázistolásuk. Reaktáns elemek ( kondenzátor, tekercs ) ... de szinte bármi, ugyanis minden fogyasztónak van kapacitása és induktivitása, csak a jelhez képest elhanyagolhatóan, vagy nem elhanyagolhatóan nagy mértékû.


Milyen a Hoodia gordonii fogyasztó tapasz?

Legjobb válasz: Ne dõljetek be minden hülyeségnek!Fogyasztó csodaszer nincs. Ha lenne, akkor nem lennének elhízott gazdagok. A tapasz semmit nem ér, használta, ezzel az erõvel sima ragtapaszt is magadra tehetsz, kábé annyit ér. Azon röhögtem, hogy ez talán akkor használna, ha a számra ragasztanám, mert akkor nem tudnék enni:))))))

Ne dõljetek be minden hülyeségnek!Fogyasztó csodaszer nincs. Ha lenne, akkor nem lennének elhízott gazdagok. A tapasz semmit nem ér, használta, ezzel az erõvel sima ragtapaszt is magadra tehetsz, kábé annyit ér. Azon röhögtem, hogy ez talán akkor használna, ha a számra ragasztanám, mert akkor nem tudnék enni:) )))))
A Hoodia nem ér semmit. Sajnos.
Majd pont egy tapas leszedi a zsírt!!!
http://www.hoxa.hu/?p1=naplo&p2=80822 Majd itt olvashatsz, ma rendeltem meg.
Mobilnetrõl ne torrentezz.Nagyon zabál.
Még akkor is fogyasztja, ha épp nem töltesz semmit. Nem torrentezésre való.
A seedelés eléggé zabálja. Amúgy ha Telenor Hiperneted van akkor nyugodtan torrentez. A Telenor nem tudja korlátozni a mobilnet csomagokat(kivétel a telenor klikk). Én a a Hipernet 42 csomagnál már 200-300GB-ot feltöltöttem és még most is simán meg van a 20-30 Mbites sebesség.
Elõzõ vagyok. Vagyis nem feltöltöttem hanem összesen annyit forgalmaztam. 200-300GB-ot és még mindig nem vagyok lekorlátozva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Milyen keveset fogyasztó benzines autók vannak ezekkel a feltételekkel (lent)?

1000-1200 kg közötti súly, 100 lóer? körül, max. 1 millió forint értékben.

Legjobb válasz: itt egy szép opel mert rossz oldalra linkeltem az opelok közt http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1...

itt egy szép opel mert rossz oldalra linkeltem az opelok közt http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1...
de ha estleg nem tetcik a j astra it a G mondjuk olcsóbbak is és szerintem kevessebbet fogyaszt mint az újjabfajták http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/YHUQIMKIJESHSH..
márn ekkor súly mellet nem sok benzines van ami keveset fogyaszt szerintem egy opel astra vagy toyota yaris és az elöbb említett nissan de még a suzuki sx4 se kajel sokat ha elsókerék hajtásost veszel nem öszkerekest tessék néhány link http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/SC294CHTK5KFAZ.. http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/YHUQIHKIJESHSF.. http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/0P5E7P37FTGPGW.. de a legtakarékosabb a suzuki sx 4 ezek közûl
Tökmindegy, csak Japánt vegyél. Az opelek elektronikusan egy kalap szarok, a golfok már oszlásnak indultak, franciák értékelhetetlenek, olaszok szintén.
ez lemaradt már a mostani kocsiknál mindegy nincs az mint a régi dízel merciknél pl hogy nem szeretik a rövidtávokat mert nincs ideje bejáródni nekem sincs semmi gond a carinámmal rövidtávon se de nem akarlak rábeszélni semmire csak véleményeket és ötleteket írtam remélem segíttetem neked ezzel amúgy én is sx4 akartam voln venni csak dízelest akkor még nagyon drágák voltak legalábis nekem nemvolt rá pénzem.Az eggyik ismerósömnek 1.5 benzines van nemrég vette neki nagyin bevált azt mondja.
Egyéb ként nekem egy dízel Toyota carinám van 2.0 szívó városon kívûl 4.5-5 litert fogyaszt városban 6 -ot télen hetet városban mert rövidtávon megy a a szivató nincs ideje bemelegedni a motornak.De a szivató télen a benzineseknél is ugyan úgy megy. Alkatrész árakban szerintem tökmindegy mert minden autót javítani kell nekem volt benzines kocsim is de az alkatrészek ennél is annál is pénzbe kerûlt DDDD
mostanában minden márkáju kocsi ára leeset nem csak a suzukié
A kérdező hozzászólása: nem a fogyasztására értettem, hogy "nem jó" rövid távra, hanem nem arra lett kitalálva.
ma 13:49 Abszolút nem értek egyet azzal a sokak által írt felfogással, hogy rövid távra nem jó a diesel. Nekem B vectrám van 1.7 td Isuzu motorral, 1.3 tonna, nagy kasztni, és télen 6.7-nél többet még nem evett meg százon. Ha veszel egy F astrát Japán Isuzu diesel blokkal, szerintem városba télen is kijössz 6 literbõl. A diesel pont hogy városban fogyaszt jelentõsen kevesebbet, mint a benzines. Hosszú utaknál már elenyészõbbek a különbségek a kétféle motor között. Lehet, hogy a dieselt drágább javítani, de olvass utána az oplebe szerelt Isuzu dieseleknek. Legendásan megbízhatóak.
http://nepitelet.hu/autok/suzuki/sx4_2006/#-1 kb 7.4 az átlagfogyasztása, rövidtávon, városban biztos egy picit több.
nissan almera
A kérdező hozzászólása: rövid távokon használnám városban, tehát nem éri meg dízelt vennem. ezeknek az sx4-eknek miért ilyen alacsony az áruk 6-7 évesen? ennyire leesett az értékük?
itt a szuzuki fogyasztása szerinetem nem rossz egy 1.5 motornál mek egy 12 mázsáas kasztni hoz http://katalogus.hasznaltauto.hu/suzuki/sx4_1.5_glx-2133102
Arra azért készülj fel, hogy kicsi fogyasztásút keresel, és benzinest, de egy 1.4-.16-os benzinessel meg lehet etetni a 8-10 litert is városban. Nem tudom, hogy nagyon diesel ellenes vagy-e, de azok érezhetõen kevesebbet esznek.
de ezzel a suzukival se járnál rosszúl http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/sx4/suzuki_sx4_1.5_gl..
ja bocs nagyon bevált(nem pedig nagyin eléggé fura letviln ha nagyin tesztelte volna DDDD)
A levéltetvek természetes ellenségei:zengölegyek, fátyolkák.
olvastam valahol, hogy lehet katicákat vásárolni, de nem emlékszem, hol.Szerintem a Biokultúra egyesületnél érdemes megkérdezni.
a hangyák is megeszik a levéltetveket - az én rózsámon legalábbis- de amikor van idõm a rózsáimra, lepermetezem õket: cigarettát beáztatok vízbe majdnem egy hétre több szálat és az a lé is irtsa a levéltetveket. vegyszermentes.

Milyen a Forever Living-es 30 napos méregtelenítő, fogyasztó kúra? Próbáltátok?

Legjobb válasz: Rohadt drága és rohadtul nem éri meg. Egyik ismerõsöm 180 kg-sként indult el, ráköltött 1,5 millió forintot az FLP-re és most 183 kg. Persze lehet mondani, hogy hát biztos nem tartotta a szabályokat befelé. Meg azt is lehet mondani, hogy mozogjon sokat, egyen egészségesen, sokszor keveset és akkor lefogy. FLP nélkül is.

Rohadt drága és rohadtul nem éri meg. Egyik ismerõsöm 180 kg-sként indult el, ráköltött 1, 5 millió forintot az FLP-re és most 183 kg. Persze lehet mondani, hogy hát biztos nem tartotta a szabályokat befelé. Meg azt is lehet mondani, hogy mozogjon sokat, egyen egészségesen, sokszor keveset és akkor lefogy. FLP nélkül is.
Szerintem jó!Ám, a méregtelenítésnek a lényege a méregtelenítés, nem a fogyás.Az csak velejáró, és elõsegíti az azt követõ fogyókúra eredményességét.Nem tudom, hogy költött 1, 5 millát az FLP-re?!Ha végigzabálta a kúrát, megértem.

Milyen eredményeket lehet elérni a fogyasztó masszázs-zsal?

Gondolkozom rajta hogy el kellene menni de nem vagyok benne biztos!

Legjobb válasz: Nagyon jó eredményeket, nekem csodát mûvelt a combjaimmal. Két baja van csak: baromi drága, és sajnos amint abbahagyatja az ember, idõvel visszajön minden.

Nagyon jó eredményeket, nekem csodát mûvelt a combjaimmal. Két baja van csak: baromi drága, és sajnos amint abbahagyatja az ember, idõvel visszajön minden.
hatásos, de nem önmagában, sajna emellett az unásig ismételgetett -a sport, +egészséges étkezés elengedhetetlen!jelszó fennáll!
Ha vissza jársz kb 3 hetente csak 1 alkalomra akkor nem jön vissza semmi.
Egyáltalán nem kell mellette agyon sportolni magad és koplalni...épp ezért találták ki. A kényelmesen fogyni vágyók számára. Az igaz hogy nem olcsó mulatság de szerintem megéri. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Milyen a tapasztalatotok a Slim Integra nevű fogyasztó szerrel kapcsolatban?

Kipróbálta már valaki?

Legjobb válasz: "Egyszerûen egyél mindenbõl fele annyit amennyit eddig ettél, és meg is van oldva a fogyás" Ja, ezt hívják minõségi éhezésnek. :S

"Egyszerûen egyél mindenbõl fele annyit amennyit eddig ettél, és meg is van oldva a fogyás" Ja, ezt hívják minõségi éhezésnek. :S
azt hogy értitek h szétnyomja a veséjét? agyis inkább hogy honnét tudjátok.. amúgy van benne valamit amit íírtok..csak éénis azok ozéé tartozom hogy fogyokuraval nemfogytam le...tornáázni tornáztam az se nagyon votl hatásos.most meg máárt lusta vagyok tornázni
Azt, hogy csak szétnyomja a vesédet... Egyszerûen egyél mindenbõl fele annyit amennyit eddig ettél, és meg is van oldva a fogyásod, és a veseproblémád is.(Lehet, hogy hamarabb fogysz egy szerrel, viszont 2 naponta járhatsz mûvese központba ;) ) Hidd el, hosszabb távon nem éri meg mérgezni a veséd...
Én bevallom, 17 éves vagyok, és mozgás mozgás mozgás..mindenki ezt mondt, de egyszerûen sehogy nemment a fogyás..75 kg vagyok és 160cm magas. folyamatoasn sportolok, röplabda, fitness naponta..nem vacsorázok, de folyamatosan csak hízok..rávettem anyut h rendeljük meg, megis tettük..3 napja szedem, utólag miis elolvastuk a véleményeket, ami 9%ban mind negatív volt..most félek h tönkreteszem magam, de nekem eddig nem fáj semmim, míg másoknak ilyenkor már jöttek a tüntetek..talán egy pici fogyást is észrevettem eddig.. lehet h bebeszélem magamnak, mert naon szeretnék lefogyni, de anyu is azt mondta, h laposabb lett a hasam...semmilyen diétát nem folytatok mióta szedem..félek h milesz még ebbõl, de nekem eddig nincs problémám vele..
Vigyázzatok, esetlegesen egészségkárosító, emellett meg átverés is! Itt bõvebben: http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CBc.. A cég egy luxemburgi bejegyzésû, 1 személyes offshore cég!
utolsó elõtti vagyok: nem írnak konkrétan semmit. sõt meglepõen szar a csomagolás. semmi információ semmi használati utasítás.kis doboz teli bogyókkal.mered vagy nem mered alapon, mert fogalmad sincs mi van benne.
Én is megrendeltem 1hete és szerintem lassan megjön:S Neked mennyi idõ alatt jött meg a fogyiszer? Még szerencse h az olcsóbbikat rendeltem meg, de akkor én is visszaküldöm, remélem visszakapom a pénzt..Amúgy nem írták h mellette kellene-e vmilyen fogyókúrát folytatni?
kipróbáltam...... abszolut hatástalan......tényleg hatással van a vesére , mert naponta tripla annyit jártam a wc-re...... és vissza is kértem az árát.... ez volt az elsõ és utolsó olyan dolog amit kipróbáltam, ezt is csak azért mert vállaltak pénz visszafizetési garanciát, és persze hajtott a kíváncsiság és a remény hogy talán most nem hazudnak , de utólag baromi okos vagyok. irreális egyszerre annyit fogyni. és azok a mellékelt képek. nah neeee. úgy nézett ki a csaj mintha plasztikai mûtétról esett volna ki. nem is értem hogy lehettem ennyire h....e
Én szeretném kipróbálni, de nem tudom hogy valóban igaz-e, az amit állítanak róla, hogy 5-6 kg-ot lehet vele fogyni 1hét alatt(az intenzív kúrával)...Ráadásul 14000 forint a kiszállítási díjjal együtt.Végülis garancia az van rá..Az újságban láttam, de semmilyen telefonszámot nem írtak oda hozzá.
Szerintem szerek helyett inkább normálisan kéne a tápanyagokat bevinni és akkor nem lassulna be az anyagcsere a drasztikus fogyástól. Testsúlykg-onként 2 g fehérje és 4-5 g szénhidrát a minimum. Ezt persze minõségi kajából nem úgy, hogy mindenból keveset, ami ugye minõségi éhezés lenne.
A kérdező hozzászólása: A Te ötleteddel már lefogytam 13 kg-ot (6 hónap alatt, ebbõl 10-et az elsõ három hónapban). Nem eszem kenyeret (ritkán telj. kiõrlésût v. rozskenyeret). De úgy érzem, hogy valamivel fel kellene ráznom az anyagcserém... És szerintem ez a szer így fogyaszt (mert mi más okból fogynék). Vagy tudsz ajánlani valami jó (nem túl drága) méregtelenítõt?
*99%-ban *tünetek Bocsi...:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!