Találatok a következő kifejezésre: Milyen a fogkefe (24 db)

Milyen a jó fogkefe?

Legjobb válasz: Válasszunk kisfejû fogkefét, mert a hátsó fogakhoz könnyebben hozzáférünk vele. Legyen ritka csomózású, lekerekített mûanyag sörtékkel, kényelmes fogású, csúszásmentes nyéllel. Lehetõleg legyen két fogkefénk, amiket felváltva használunk, így elég idõ van arra, hogy a fogkefe sörtéi kiszáradjanak. Száraz fogkefével elkezdett fogmosás hatékonyabb és elkerülhetjük, hogy az állandóan nedves fogkefe sörtéi között a baktériumok gyorsan elszaporodjanak. Ne feledjük, hogy egy fogkefét nem egész életre vásárolunk, gyakran kell cserélni, átlagosan háromhavonta. Élettartama függ a sörte keménységétõl és a fogmosási szokásainktól, de egy biztos, elhasználódott szerteszét álló sörtéjû fogkefével nem lehet hatékonyan a fogakat tisztítani. Persze semmit nem ér a legmodernebb fogkefe sem, ha rossz a fogmosási technikánk.

Válasszunk kisfejû fogkefét, mert a hátsó fogakhoz könnyebben hozzáférünk vele. Legyen ritka csomózású, lekerekített mûanyag sörtékkel, kényelmes fogású, csúszásmentes nyéllel. Lehetõleg legyen két fogkefénk, amiket felváltva használunk, így elég idõ van arra, hogy a fogkefe sörtéi kiszáradjanak. Száraz fogkefével elkezdett fogmosás hatékonyabb és elkerülhetjük, hogy az állandóan nedves fogkefe sörtéi között a baktériumok gyorsan elszaporodjanak. Ne feledjük, hogy egy fogkefét nem egész életre vásárolunk, gyakran kell cserélni, átlagosan háromhavonta. Élettartama függ a sörte keménységétõl és a fogmosási szokásainktól, de egy biztos, elhasználódott szerteszét álló sörtéjû fogkefével nem lehet hatékonyan a fogakat tisztítani. Persze semmit nem ér a legmodernebb fogkefe sem, ha rossz a fogmosási technikánk.
nekem egy oralB vibráló fogkefém volt 4 hónapon át, mert le volt árazva, és gyakorlatilag semmi hibát nem talált a sulis fogdoki viziten a fogorvos, pedig eddig mindig találtak fogkövet a fogaimon, perig nem tesco-s fogkefékat használtam elõtte. Szerintem a vrirácós rezonáló fogkefe a tuti :)

Melyik a legjobb fogkrém? És szájvíz? Milyen fajta fogkefét használjak?

Legjobb válasz:
Nem létezik olyan, hogy legjobb. Csak olyan létezik, ami neked a legmegfelelõbb, ezt pedig lehetetlen így megmondani, már ne is haragudj... Nem véletlenül van olyan sok sikeres szájápolási márka, mert mindegyik a legmegfelelõbb a lakosság egy csoportjának. Hogy mi a jó, az a szád egészségi állapotán múlik. Nem ismered a tökéletes fogmosási technikákat? - Használj elektromos fogkefét. Fogszuvasodási probléma? - Elmex (a hagyományos, eredeti narancssárga-fehér dobozos) Homeopátiás kezelés alatt állsz? - Mentolmentes fogkrém. Gyorsan rakódik a fogköved? - Nagyobb mikroszemcséket tartalmazó fogkrém és alaposabb fogmosás. Fognyaki kopás, érzékenység? - Sensodyne És ezt még sokáig lehetne sorolni... A legátfogóbb védelmet az én tapasztalataim alapján a Listerine Total Care szájvíz nyújtja. Felsorolásból kihagytad a fogselymet, az is nagyon fontos, gondolom, csak véletlenül maradt ki. :) Kérdezd meg a fogorvosodat, õ tud neked használhatót mondani, de csak akkor érdemes márkákban stb. gondolkodni, ha ismered a helyes fogmosási technikát. Ha az nem megy, mindegy, mit és mivel kensz a fogaidra.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem létezik olyan, hogy legjobb. Csak olyan létezik, ami neked a legmegfelelõbb, ezt pedig lehetetlen így megmondani, már ne is haragudj... Nem véletlenül van olyan sok sikeres szájápolási márka, mert mindegyik a legmegfelelõbb a lakosság egy csoportjának. Hogy mi a jó, az a szád egészségi állapotán múlik. Nem ismered a tökéletes fogmosási technikákat? - Használj elektromos fogkefét. Fogszuvasodási probléma? - Elmex (a hagyományos, eredeti narancssárga-fehér dobozos) Homeopátiás kezelés alatt állsz? - Mentolmentes fogkrém. Gyorsan rakódik a fogköved? - Nagyobb mikroszemcséket tartalmazó fogkrém és alaposabb fogmosás. Fognyaki kopás, érzékenység? - Sensodyne És ezt még sokáig lehetne sorolni... A legátfogóbb védelmet az én tapasztalataim alapján a Listerine Total Care szájvíz nyújtja. Felsorolásból kihagytad a fogselymet, az is nagyon fontos, gondolom, csak véletlenül maradt ki. :) Kérdezd meg a fogorvosodat, õ tud neked használhatót mondani, de csak akkor érdemes márkákban stb. gondolkodni, ha ismered a helyes fogmosási technikát. Ha az nem megy, mindegy, mit és mivel kensz a fogaidra.
A kérdező hozzászólása: A fogaimmal nincs probléma, nem szuvasodik és nem fogköves. Ezt szeretném megelõzni, hogy a jövõben se legyen gond :)
Nagyon helyes, de jó ilyet olvasni, hallani:D Akkor Listerine Total Care, medium keménységû fogkefe, olyan fogkrém, amit szeretsz, és fogselyem, + ha szükséges, akkor fogköztisztító kefe tág fogközökhöz. + félévente pofavizit a dokidnál:) És õszintén kívánom, hogy maradjanak szépek, egészségesek a fogaid mindig!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál :)

Milyen időközönként ajánlott cserélni a fogkefét?

Legjobb válasz: Egyszer mintha az olvastam volna, hogy 2-3 havonta, de sokan évekig használják ugyanazt.

Egyszer mintha az olvastam volna, hogy 2-3 havonta, de sokan évekig használják ugyanazt.
ja, ja 2-3 havonta, mondjuk nálam ez inkább 4-5, mindig elfelejtek venni, de most be vagyok tárazva mondjuk
A kérdező hozzászólása: évekig? :D úristen
2 havonta ajánlott, persze ez attól is függ milyen sûrûn használod, hogyan tárolod és hogy milyen minõségû fogkefét használsz...


Milyen színű a fogkeféd?

Legjobb válasz: kék-fehér

kék-fehér
Lila...asszem....:D
rózsaszín-fehér és zöld-fehér, kettõ van.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, jöhetnek még :D az én fogkefém zöld-fehér :D
kék-fehér :D
Kéééééék
Zöld-fehér
Lila ^^:)
Rózsaszíín :D
piros-fehér
Kék-fehér.
Piros-fehér
A kérdező hozzászólása: miért csak "asszed"? :D

Milyen gyakran kell cserélni a fogkefét?

Legjobb válasz: naponta!!!!!! Neked érdemes.

naponta!!!!!! Neked érdemes.
3 havonta érdemes.
3 havonta vagy valami fertozott betegseg eseten.
Azt tartják a nygaok 3 havonta de ez attól is függ ki mennyire nyomja rá a fogára, ami egyébként nem egészséges mert károsítja a zománcot.Én szoktam azt, ha nincs semmi baja a fogkefémnek de már elmúlt 3 hónapos, egyszerûen reggel beáztatom vmilyen fertõtlenítõbe és este kimosom jól.Hidd el ez is elég hatásos , mert a bacikat megöli ami rajta volt.Dehát a fogkefe gyártóknak igaz az a legjobb ha minnél többet eladnak.
Én 1 havonta szoktam, és így se tökéletesek a fogaim...:S De nekem a fogorvos aztmondta h elég 3 havonta!
en 4 havonta cserelek de kinek mi a szokasa

Mit tegyek, h a fogaim a lehető legtisztábbak legyenek? Gondolom fogmosás, fogselyem és szájvíz. De milyen sorrendben és milyen márkákból? Gondolom a fogkefe sem mindegy. Jók a fogfehérítő fogkrémek?

13 éves lány vagyok, am 3 éve van éjjeli fogszabályzóm...

Legjobb válasz: én a sensodyne fogkrémekre esküszöm! sokkal jobban leszedi a vackokat a fogakról, mint bármelyik másik. nem olcsó, de megéri az árát.

én a sensodyne fogkrémekre esküszöm! sokkal jobban leszedi a vackokat a fogakról, mint bármelyik másik. nem olcsó, de megéri az árát.
a sorrend jó. márkából, hát minden fogorvos mást mond. valaki az oral-b-re esküszik, közbe nem ér semmit, fogkefénél a szálak számát kell figyelembe venni, hogy sok legyen. ezenkívül minél egyszerûbb, annál jobb. szájvízzel vigyázz, mert abból több félét is gyártanak. van amelyik erõsebb(mert gyulladt a fog stb és csak 1-2 hétig lehet pont emiatt használni) és van amelyik gyengébb(ezeket lehet napi használathoz használni). nekem a curasept termékei váltak be. fogselyem helyett meg inkább fogköztisztítót használj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de a fogselyem és a fogköztisztító igazából ugyanolyan, nem? Az elmex fogkrémek nem jók?
A kérdező hozzászólása: Reggel is és este is használjam mind a hármat?
teljesen más a kettõ. a fogselyem kb a cérnára hasonlít, a fogköztisztító pedig az ilyen henger alakú üvegmosóra vagy mire. szájvizet szerintem elég egy nap egyszer, a többit minden alkalommal.
az elmex is a jobb márkák közé tartozik.
Az én fogorvosom azt mondta az ELMEX nagyon jó és nagyon jó fogorvos. Én azt használom a 2 éves gyerekemnek is és a 10 éves lányomnak is...
Én évek óta Elmexet használok és a fogorvos azt hiszi hogy csövön keresztül eszek, olyan jók a fogaim :D tehát mindenképp megéri!
A fogkrém mindegy milyen márka. A fogkefe a fontos. Kis fejü fogkefét használj. Az a fontos, hogy ne fentrõl-lefele, vagy lentrõl-lefele és jobbról-balra mozdulatokkal mossál fogat, hanem kicsi sepregetõ mozdulatokkal. minden fognak, minden oldalát meg kell mosni.A fogselymet vagy a fogköztisztító kefét minden nap kell használni. A szájöblítõt elég hetente egyszer.

Ti milyen fajta fogkefét használtok hogy szép fehér legyen a fogatok?

Legjobb válasz: valami ilyesmit: http://www.1001kefe.hu/slides/04.jpg

A fogkefénél fontosabb a fogkrém. Szerintem a colgate mico crystal a leghatásosabb a fehérséghez...
sensodyne normál fogkefét használók + sensodyne whitening fogkremet. de szerintem a technika is fontos h h mosod a fogad.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: f*** you!!!!!!
Hát bocs, de hülye kérdésre hülye válasz... :D nem a fogkefén mulik hogy szép fehér legyen a fogad.

Milyen színű a fogkeféd?

kort és nemet is írjatok! :)

Legjobb válasz: Kék és elektromos, tehát nekem mindig kék, csak a fejét cserélgetem, de az meg mindig fehér. 17/L

Kék és elektromos, tehát nekem mindig kék, csak a fejét cserélgetem, de az meg mindig fehér. 17/L
narancssárga, de most fogom lecserélni rózsaszínre. három havonta cserélem, egyszer rózsaszín egy nari
Zöld és fehér F/17
kek
kék l/13
kék 32/f
olyan zöldes-fehéres 18/f
Nekem kék szinü , 29/f vagyok
ja lány, 18 és te?
narancssárga:) 14/L
ja elektromos is van de azt nem hasznalom (elozo)
Zold kek csikokkal, a szore kekesfeher 15/lany
zöld
citromsárga - fehér 17/L
20:44 jaa, aha:) hátigen:S az már nagyon nem egészséges. én nem is tudom milyen gyakran váltok... hmm.. két-három havonta sztem:S de ha látok leárazottat hamarabb:D
Kek 32\L
Zöld fehér, az elektromos meg alapból fehér, és kék gyûrût rakok a fejek aljára. 28/N
Félig narancssárga, félig ciánkék, a feje pedig zöld. Most éppen. 13, lány.
Akkor az enyém a legextrásabb? :P Piros-sárga-zöld-kék-lila-rózsaszín Magyarul szivárványszínû (: Imádom :P
kék-fehér 13/l
kék és sárga L/14
rózsaszín és fehér :D
Fehér és kék. 16/f.
otthoni: narancssárga-fehér kolis: ugyanilyen utazós: sárga-sötétkék
zöld fehér
fehér-kék L/14
piros és fehér ha jól emléxem, és van egy kékeszöld-fehér is :P
16/lány rózsaszín
piros
rózsaszín-fehér-., 12/lány
lila 23/L
almazöld-ezüst.. 24/L
kék/zöld/fehér 24L
szinte mindig zöld L/24, páromnak általában kéket v pirosat veszek F/30
Kék-fehér 13/L
nekemis. Fehér, kék. :) 10/F :) :) :) én vagyok a legfiatalabb?
Fehér és kék. 16/F
zõd 19/f
kék l/19
sárgászöld, átlátszó:) 14/lány
a reggeli fogkefe fehér-rózsaszín, az esti lila-sárga. L/17.
Fehér, piros csikkal 39/nõ
zöld, lány vagy és 16 éves. de sokkal elõttem, estére külön reggelre külön fogkefe? wow:D
Rózsaszín-fehér 22/L
zöld-fehér-->fradista...nemáám :D 14/L
piros és átlatszó fehér :) 14/l
A 20.24-es nek elvileg ennek kellene a természetesnek lennie.de én ismerek olyat is akinek évek óta uaz van, mert annyira nem törõdik a fogaival :-(
rózsaszín - fehér 26/ L
kék L/14
Én már évek óta egyszerre többet használok, tehát jelenleg: 2 rózsaszínû, egy kék. 31/N
fehér-piros-kék elõtte meg kék-átlátszó volt. (az tök dizájnos volt:D) 15/L
jabocsi, lehet te is, de én vagyok a 16os lány:)
A kérdező hozzászólása: én lány vagyok 15 és zöld-fehér :P

Mikor váltsak át? Kisfiamnak már 8 foga van és a szilikonos fogkefét használjuk kezdetektől. Mikor cseréljem le normál fogkefére? Milyet vegyek, mekyik a legjobb?

Legjobb válasz: Szia! 16 hós a fiam, fent is és lent is 6 foga van. Eleinte mi is a szilikonos ujjra húzhatót használtuk. De amikor már annyira megharapta az ujjamat, hogy visítani tudtam volna, akkor vettem neki MAM Elsõ fogkefét. DMben volt 600valamennyi. Ekkor volt 14 hónapos, 4-4 foggal. 2 hétig használtuk kb. mert nem szerette ahogy azzal nyúlkálok a szájában, kész szenvedés volt a fogmosás, és nemis tudtam olyan alaposan megmosni neki. Ha a kezébe adtam, igaz, hogy próbálta sikálni a fogait, de inkább csak szétrágta a sörtéket és 2 hét után ment a kukába. Visszatértünk az ujjrahúzható fogkeféhez. Élvezi így a fogmosást, és már nem harap akkorákat mint régebben.

Szia! 16 hós a fiam, fent is és lent is 6 foga van. Eleinte mi is a szilikonos ujjra húzhatót használtuk. De amikor már annyira megharapta az ujjamat, hogy visítani tudtam volna, akkor vettem neki MAM Elsõ fogkefét. DMben volt 600valamennyi. Ekkor volt 14 hónapos, 4-4 foggal. 2 hétig használtuk kb. mert nem szerette ahogy azzal nyúlkálok a szájában, kész szenvedés volt a fogmosás, és nemis tudtam olyan alaposan megmosni neki. Ha a kezébe adtam, igaz, hogy próbálta sikálni a fogait, de inkább csak szétrágta a sörtéket és 2 hét után ment a kukába. Visszatértünk az ujjrahúzható fogkeféhez. Élvezi így a fogmosást, és már nem harap akkorákat mint régebben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mikor kell és mivel mosni vagy tisztítani fogacskáját? (fogkefe, fogkrém. ) Elég ha akkor mossuk neki ha teljesen kibújt a foga? Milyen fogzáskönnyítőt használjak (dentinox gél az utolsó) amit sűrűbben tudok az ínyére kenni és természetes alapú?

A kislányomnak 3,5 hónaposan(anyatejes) kibújt az alsó két fogacskája és már duzzad szegénykémnek a fels? fogínye is!

Legjobb válasz: Már az elsõ tejfogak kibújásánál meg kell kezdeni a fogápolást,így a gyereknek is természetes lesz,hogy ez is a napi tisztálkodási rutin része.Én Oral B fogkefét vettem,ez 3 hótól jó és Elmex fogkrémet,ezt már a legelsõ fogaknál is lehet használni.Az én babám már magától nyitja a száját,amikor este a kádba ültetjük,mert tudja a fogmosás az elsõ.Ha megmostuk megkapja a fogkefét és egyedül gyakorol:) 10 hónapos.

Már az elsõ tejfogak kibújásánál meg kell kezdeni a fogápolást, így a gyereknek is természetes lesz, hogy ez is a napi tisztálkodási rutin része.Én Oral B fogkefét vettem, ez 3 hótól jó és Elmex fogkrémet, ezt már a legelsõ fogaknál is lehet használni.Az én babám már magától nyitja a száját, amikor este a kádba ültetjük, mert tudja a fogmosás az elsõ.Ha megmostuk megkapja a fogkefét és egyedül gyakorol:) 10 hónapos.
Én pont tegnap vettem a DM-ben tanuló fogkefét és fogkrémet. Nenedent-baby névre hallgat, benne van a fogkrém és az ujjra húzható kis szilikon fogkefe, nagyon finom puha. Két éves korig jó, direkt olyan anyagok vannak a krémben, amivel figyelembe veszik, hogy õk még nem tudják kiköpni. Barátnõm is ilyen korán elkezdte a fogmosást, és a most másfél éves gyerekének szinte vakít a foga és imád fogat mosni.
Nálunk akkor került sor a fogmosásra, mikor egy éves kora körül annyira érdeklõdõ volt, hogy meg akarta kostólni a mi fogkefénket miután látta hogy mi fogat mosunk. A Tescoban vettünk egy olyan fogkefét aminek az egyik vége puha sörtés, a másik pedig rágóka szerû gumi és kimondottan 6 hónapos kortól használható nem menta ízû fogkrémet választottunk hozzá. Most velünk együtt próbálkozik anélkül, hogy erõltetni kéne! Szakemberek szerint akkor érdemes elkezdeni a fogacskák ápolását mikor a hozzátáplálást elkezdték a szülõk, de csak szoptatás idején még nem szükséges.
Igen a dm-ben van direkt babáknak való 3 darabos fogkefe-készlet. Ha jól emlékszem babylove márka. Az elsõ fogkefe az tulajdonképpen ínymasszírozó, a második az éppen kibújt fogakra való, a harmadik pedig egyéves kortól használható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!