Találatok a következő kifejezésre: Milyen a első felében a (51 db)

Sosem utaztam még repülővel, egy hónap múlva lesz az első alkalom (EU-n belülre megyek). Milyen útvonalon jutok fel a gépre?

Tehát azt tudom, hogy leszállok majd Ferihegyen a vonatról. Onnan még remélhet?leg könnyen eltalálok a terminálig, de onnan mi a teend?? Le tudnátok írni, milyen sorrendben, hova kell menni, míg a repül?re feljutok?

Legjobb válasz: még annyit hogy nem mindegy melyik légitársasággal mész. ha rendessel mint malév, lufthansa.... mész vagy is a 2.-es tarminálrol indulsz akkor a beszálló kártyán ott lesz az ülés számod is. (ezt érkezési sorendben adják ki, ha korán kiérsz kérheted magad ablak mellé) oda kell majd a gépen leülnöd. de ha fapadossal mész vagy is a 2.-röl indulsz akkor nem kapsz ülés számot amelyik hely szabad a gépen vagy szimpi oda ülhetsz. külföldön sok helyen ráírják hogy hányadik vagy a checkolásban és így vagy az elsö vagy a második buszra szálhatsz fel. (pl ha 25 vagy akkor az elsö buszra engednek fel, így elöbb érsz a géphez jobb helyed lehet) szóval ide is érdemes idöben kimenni.

még annyit hogy nem mindegy melyik légitársasággal mész. ha rendessel mint malév, lufthansa.... mész vagy is a 2.-es tarminálrol indulsz akkor a beszálló kártyán ott lesz az ülés számod is. (ezt érkezési sorendben adják ki, ha korán kiérsz kérheted magad ablak mellé) oda kell majd a gépen leülnöd. de ha fapadossal mész vagy is a 2.-röl indulsz akkor nem kapsz ülés számot amelyik hely szabad a gépen vagy szimpi oda ülhetsz. külföldön sok helyen ráírják hogy hányadik vagy a checkolásban és így vagy az elsö vagy a második buszra szálhatsz fel. (pl ha 25 vagy akkor az elsö buszra engednek fel, így elöbb érsz a géphez jobb helyed lehet) szóval ide is érdemes idöben kimenni.
Szia! A kézipoggyászodban lehet 1-2 szendvics vagy csoki, azokat nekem eddig nem vették el. Viszont vigyázz arra h üdítõ ne legyen nálad, mert elveszik. Amúgy ha nem viszel semmit, akkor a terminálon belül vannak boltok, tudsz venni magadnak kaját, bár nem olcsó. A fapadosak közül pedig csak a Ryanair-nél van olyan, hogy nem adják meg az üléshelyet, és oda ülsz ahová akarsz. Én eddig errõl elég rosszakat hallottam, mindenki tolong, és rohan, hogy legyen hely:( De azért remélem hogy kellemes lesz az utad!
fapadoson nem adnak helyjegyet én eddig csak centralwingsen láttam ennek ellenkezõjét. A tolongásról meg annyit hogy az csak ferihegy 1-en van mert nem kisétálasz a repülõre mint a repterek 99%nál hanem kivisznek busszal igy egyszerre 3millio ember ér oda. A másik poén ha veszel priority boardingot nem mész vele semmire.... elsõként szállhatsz a buszra :D
Én mindig Aerlingus-szal utazok, az is fapados, és mindig megadják h hová kell ülni. sztem ez légitársaság függõ. Én az ablak mellett szeretek ülni, jól lehet nézelõdni:) Sztem törekedj, hogy minél elõre üljél, mert sokkal hamarabb szállsz le a géprõl, és amikor száll fel, akkor nem látod ahogy emelkedik a gép( én az nagyon utálom...)
-monitoron megnéz hányas számu check-in pulthoz kell menned -odamész sorban állsz feladod a nagybõröndöd és megtartod a kézi poggyászod, itt kell majd az utleveled bemutatni és itt kapod meg a beszálló kártyád (ami végülis a jegyed) ha van tulsulyod a bõröndre azt informácionál kell fizetni és a csekkel visszamenni a beszálló kártyáért -jegyeden megnézed hányas kapun (gate) kell beszálnod a terminálba és hánykor (30percel beszállási idõpont elött indulj el terminálba legalább) -ha elindulsz terminálba oda már kísérõ nem mehet veled -terminálba menet van biztonsági ellenõrzés + utlevél és beszállo kártya ellenõrzés még1x -terminálban vásárolsz kolbászolsz vagy letelepedsz a kapuhoz :) -kapunál ellenõrzik beszállo kártyád és vagy buszra szállsz (1-es terminál) vagy a csápon kisétálsz a gépre (2-es terminál) ha busszal mész akkor géphez visznek de azt már nem fogod eltéveszteni :) Jo utat
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ryanair-rel megyek (fapados) az 1-es terminálról. Az tuti, hogy idõben ott leszek, elég parás vagyok az ilyen dolgokban és ez lesz az elsõ repülésem...inkább érjek oda hamarabb :-) Azt esetleg meg tudja mondani valaki, hogy kaja lehet-e a kézipoggyászomban?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Még egy utolsó kérdésfoszlány: hova érdemes ülni (hülye kérdés, de én nem értek hozzá, hol a jobb/kényelmesebb az utazás)?
Szia! Én eddig 3x repültem. Elõször valami tunéziai gép vitt minket Tunéziába és odafelé elég régi gép volt mert egy magas ember el se fért volna nagyon alacsony. Korfura malév gép vitt az elég kényelmes volt. Törökországba skyeurope-val utaztam. Én nem tudom mivel mentek az elõttem hozzászólók, de mindig meg volt adva családon belül is h melyikünk ki mellett ül. pl: nem apa-anya gyerek-gyerek hanem anya-gyerek apa-gyerek. (nem kisgyerekrõl volt szó) Szóval én még úgy nem utaztam, hogy oda ülök ahova akarok. Mindig a szárnyon vagy hátul ülünk. Pedig mi korán átszoktuk venni a jegyet, nem azért mert elkésünk.(biztos hátulról osztják). Hátul ülni: hallod nagyon a motor hangját. Szárnyon ülni: mindig látod a szárnyat. Elõl ülni: 1x volt szerencsém ott csendes és látsz:) Tavaly vészkijáratnál kaptunk helyet ott aki az ablaknál ül jól kitud nyújtózkodni, de ott 18 év felettiek ülhetnek csak. Üditõt ingyen választhatsz adnak plussz kávé, tea. Attól is függ mikor mész mert hajnalban kis zsemlét kaptunk vaj, szalámi, zöldség és egy csoki. Ebédre meg szendvicset szoktak amitõl én éhenhalok mert sajtos. Gondolhatnának arra is aki nem szereti a sajtot. Ennyi kb remélem segítettem valamit. Jó utat.

Milyen kérdéseket tesznek fel a lányok az első randin?

mindenki ötletét várom

Legjobb válasz: Szerintem ezt egyáltalán nem lehet behatárolni, kortól kezdve egyéniségig mindentõl függ. Ha passzoltok egymáshoz el fogtok tudni beszélgetni, nem hinném h vallatásszerüen minden lány ugyanazokat végigkérdezgeti.

Szerintem ezt egyáltalán nem lehet behatárolni, kortól kezdve egyéniségig mindentõl függ. Ha passzoltok egymáshoz el fogtok tudni beszélgetni, nem hinném h vallatásszerüen minden lány ugyanazokat végigkérdezgeti.
én egy játszótéren hülyéskedtem a pasival tök édik voltunk, mint a kis gyerekek(pedig 15 és 18 évesek vagyunk) :) nekünk közös a zenei ízlésünk is (Rock), biztos nektek is lesz közös téma, sok sikert ;)
Szerintem bámilyen kérdést feltehetsz ami érdekel róla, mit sportol, milyen zenét kedvel, hova jár bulizni stb :) a lényeg hogy ne legyél csendes és mindig mosolyogj :) )))
Szevasz! Én srác vagyok de csak azt tudom mondani hogy a randi elsõsorban nem a kérdésekrõl/válaszokról kell hogy szóljon, de az biztos hogy a lányok elvárják hogy irányíts, magabiztos és szórakoztató légy. Ha görcsölsz az rossz. Hidd el hogy nem 15-20 speckó kérdésre adott válasz alapján lehet megismerni valakit, sem pedig eldönteni hogy összeilletek. Légy önmagad, vidd el sörözni/sétálni/kévézni és hagyd magad sodródni. Jó társaság akkor leszel ha semmit se viszel túlzásba és nem is adsz ki mindent magadból, de az ízelítõket ne spórold ki az atrakcióból :) Incselkedj, közvetve dícsérd a külsejét, intézd úgy a dolgokat mintha õ akarna jobban téged, nevettesd meg irtózatosan, de mindenek elõtt élvezd a randit. Ha eredeti vagy és mégse jön össze, akkor is harcban buktál el és az sose szégyen :)

Első randi. Milyen témákkal álljak fel a lány felé?

Mind ketten 14 évesek vagyunk és már 2 hónapja chatelünk egy oldalon szóval eléggé kiveséztük már egymást minden féle kérdések terén így nem tudom mivel álljak elő az első randin ami holnap lesz(eléggé ismerjük egymást sőt túl jól is és ha lehet ezt mondanom pár igazából párkapcsolatban is vagyunk csak most találkozunk előszőr...) :S Sürgős lenne nagyon, légyszi gyorsan válaszoljatok ha tudtok :S előre is köszi :) (idióta válaszokkal légyszíves kíméljetek...)

Legjobb válasz: a 2 hónap alatt neten keresztül nem lehet kivesézni mindent...beszélgessetek olyanról ami mindkettõtöket érdekel. bármirõl. én pl. a zenére, a filmekre vagyok vevõ...ez kimeríthetetlen téma. :D de akár a kajákról is meg a fociról is tudok beszélgetni a lényeg az hogy azzal az illetõvel történjen aki nekem akkor a legjobban számít. de ha igazán nincs mirõl beszélni az régen rossz... képzeld el ha 5éves párkapcsolatba él valaki és elviszi a csaját vacsizni nem tudnak majd mirõl beszélgetni, mert mindent megbeszéltek már?? :D bármivel elkezdhetitek utána úgyis jön az ichlet.;) meg élõbe sokkal másabb mint chaten. 14/L

a 2 hónap alatt neten keresztül nem lehet kivesézni mindent...beszélgessetek olyanról ami mindkettõtöket érdekel. bármirõl. én pl. a zenére, a filmekre vagyok vevõ...ez kimeríthetetlen téma. :D de akár a kajákról is meg a fociról is tudok beszélgetni a lényeg az hogy azzal az illetõvel történjen aki nekem akkor a legjobban számít. de ha igazán nincs mirõl beszélni az régen rossz... képzeld el ha 5éves párkapcsolatba él valaki és elviszi a csaját vacsizni nem tudnak majd mirõl beszélgetni, mert mindent megbeszéltek már?? :D bármivel elkezdhetitek utána úgyis jön az ichlet.;) meg élõbe sokkal másabb mint chaten. 14/L
A kérdező hozzászólása: Igazad van és köszi a választ de igazából az a baj hogy a lány nem egy társasági ember szóval kicsit nehéz rávenni hogy beszéljen ezért akartam valami olyat amitõl elkezd fecsegni és nem csak én beszélek õ meg bámul rám... szóval igen de köszi és van egy pár ötletem de mivel optimista vagyok...MENNI FOG :D
Nyugdíj, disznóvágás, Etiópia szociális helyzetei, a kenyér összetétele, idõjárás jelentés, stb.xdd

Milyen kérdéseket tesz fel a nőgyógyász az első vizsgálaton? Mi az, amire már nem kérdezhet rá (mert mondjuk annyira intim)?

Legjobb válasz: meg fogja kérdezni h szüz vagy e. azt h mikor menstruáltál utoljára és elõszõr. ha bproblémával fordulsz hozzá akkor pontosan el kell mondanod a tüneteidet mielött megvizsgál. ha azt mondod neki h már nem agy szûz esetleg megkérdezheti h mivel védekezel de ez nagyon ritka. ha magánrendelésre ész vigyél magaddal taj kártyát és egy személyit hja meg pénzt. hát arra mondjuk igy nem kérdezhet rá h mikor, kivel, hogyan csináltad utoljára.meg hát nem tudom mire gondolsz??

meg fogja kérdezni h szüz vagy e. azt h mikor menstruáltál utoljára és elõszõr. ha bproblémával fordulsz hozzá akkor pontosan el kell mondanod a tüneteidet mielött megvizsgál. ha azt mondod neki h már nem agy szûz esetleg megkérdezheti h mivel védekezel de ez nagyon ritka. ha magánrendelésre ész vigyél magaddal taj kártyát és egy személyit hja meg pénzt. hát arra mondjuk igy nem kérdezhet rá h mikor, kivel, hogyan csináltad utoljára.meg hát nem tudom mire gondolsz??
Nincs olyan intim dolog, amire nem kérdezhet rá, mivel maga a nõgyógyászat is egy igen inti dolog. Elõször elmondod, hogy miért jöttél. Általában azt kérdezi meg, hogy rendszeres-e a mensid, mikor jött meg utoljára, és hogy voltál-e már fiúval, azaz szûz vagy-e még.
Azt tutira nem kérdezi meg, hogy szereted e az orális szexet, vagy hogy mi a kedvenc pózod. Mert ez már tényleg intim az elsõ vizsgálatnál. Azután ha majd terhesgondozásra jársz, még azt is megbeszéled a dokiddal, hogy milyen pózt ajánl, hogy a legkevésbé zavarjátok a babót. De ez még odébb van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ilyesmire gondoltam. Nagyon félek elmenni, tudom, hogy a nõgyógyásznak ez a dolga, és százezret látott már, de attól még nekem az elsõ lesz, és nagyon cikinek érzem. :( Azért kérdeztem, hogy mire kérdezhet rá, mert semmit nem tudok errõl.
Ne érezd cikinek. Ha mégis parázol, vidd magaddal anyukádat, egy tapasztalt jó barátnõdet, vagy a párodat.
én már voltam elég bunkó nõgyógyásznál ia, megkérdezte mióta nem vagyok szûz, hány férfival voltam, még baszogatott is, nem tudom mit képzel magáról, nagyon hülye volt, de általában jófejek, és nem is kell tõlük félni (mellesleg a péterfi u.ban voltam, vagy iylesmi, a gyermeknõgyógyászaton). szerintem fiatalon is inkább normálishoz kell járni, nem gyereknõgyógyászhoz, azok mind nomrálisak voltak :)

ANGOL: She can not answer the phone because she is washing her hair. Milyen időben van az első fele a mondatnak?

She can not answer the phone - ez egyszeru jelen ?!?

Legjobb válasz: 'can' egy segédige. Can után az ige mindig szótári alakban áll. (Ez igaz a többi segédigére is.) Helyesen: cannot go (vagy can't go, esetlen can not go) De a goes nem jöhet utána. Igen ez egyszerû jelen: Most nem tud válaszolni a telefonra (szebben mondva: nem tudja felvenni), mert éppen mossa a haját.

'can' egy segédige. Can után az ige mindig szótári alakban áll. (Ez igaz a többi segédigére is.) Helyesen: cannot go (vagy can't go, esetlen can not go) De a goes nem jöhet utána. Igen ez egyszerû jelen: Most nem tud válaszolni a telefonra (szebben mondva: nem tudja felvenni), mert éppen mossa a haját.
A kérdező hozzászólása: Hmm ifjutitan te nem csak matekban vagy jó :) akkor Van tobb ilyen segédige ami utan szotar alak kovetkezik?
Matekban sokkal jobb vagyok, de egyszerû nyelvi kérdéseket képes vagyok megválaszolni :) Van egy lista a segédigékrõl, itt megtalálod: http://www.angoltanszek.hu/TUT/tut.php?tid=287 Kb ezek: can, could, may, might, should, will, would. Illetve have to, ought to Ezekbe ugye alapból be van építve a to, ezért ezek után is szótári alakban jön az ige.

Első randi alkalmából kínos csönd esetlén milyen témát hozzak fel a fiúnak?

Legjobb válasz: 1. Ne készíts semmiféle mentõtervet. 2. A csend néha nem árt. 3. Mibõl gondolod,hogy neked kell megmentened a helyzetet? 4. A csend sokszor elkerülhetetlen,hisz az ember picit izgul és jó benyomást akar kelteni..

1. Ne készíts semmiféle mentõtervet. 2. A csend néha nem árt. 3. Mibõl gondolod, hogy neked kell megmentened a helyzetet? 4. A csend sokszor elkerülhetetlen, hisz az ember picit izgul és jó benyomást akar kelteni..
ha beültetek valahová, akkor igyál kortyot az italodból, és nézz körbe, biztos látsz valamit, amirõl beugrik neked valami beszéd téma. bár általában a pasik szokták megmenteni a helyzetet, az én volt barátom nagyon menõ volt az ilyen 'feltûnés mentesen körbenéz és témát mond' dologban:)
Szerintem régen rossz ha csend áll be.. nekem az olyan randikból soha nem lett folytatás. Ha igazán egymásra találtok, akkor ilyen gond nincs.
Dehogy rég rossz... Majd a fiú kiment a kínos csendbõl, tök gáz, ha egy csajnak kell ezen gondolkozni. Én már így vagyok ezzel. :)
szerintem ne te legyél zavarban :) nézz rá kérdõn mintha várnád hogy mondjon valamit :D:D:D:D
Szia! Én is nagyon félek, mégis várom, hogy a karomban tarthassam a babámat... Mitõl félsz annyira? 36+6 hkm
Jó a kapcsolatod az orvossal? Az enyém az volt...a kitolásnál az erõsebb lámpákat le is kapcsolták, hogy ne legyen sokkoló a kibújás:) Nem kérdés, hogy lesz e erõd:) ) azt nem állitom, hogy nem fájt...de csak a tágulás...amíg a méhszáj tágul...maga ahogy kibújik nem fájdalmas...csak arra fogsz emlékezni, hogy milyen vt amikor felsírt:) Fontos, hogy ne görcsölj! Legyen melletted valaki aki biztonságérzetet ad...nekem bent volt az apa és a nõvérem is. Most a másodikat várom
1. vagyok! Igen, én is a hosszú vajúdástól félek... És az álmokat ne is mondd...Múlt éjjel azt álmodtam, hogy rá volt tekeredve a babám nyakára a köldökzsinór és Anyukámmal próbáltam leszedni... áhh, de nem szabad ilyenekre gondolni!!!
Én is 37 hetes vagyok, csak már a másodikkal. :-) Én szó szerint rettegtem az elsõ szülésem elõtt, halálfélelmem volt, úgy mentem szülni mintha kivégzésemre vinnének. Óriási szenvedésre, fájdalmakra, minden rosszra számítottam. Ehhez képest nem volt olyan rossz. :-) nekem indítani kellett mert túlhordtam és cukros is voltam, meg magas volt már a vérnyomásom. Reggel 7-kor kaptam a méhszájba egy prosztintablettát, de semmi hatása nem volt. 9-10 körül kaptam beöntést (a szülésznõ szerint a meleg víz is segít beindítani a dolgokat, hát nálam ez nem jött össze), majd burkot repesztettek. Semmi hatás. dél körül bekötötték az oxitocin infúziót, na attól lettek fájásaim, de csak nekem fájt, a méhszáj nem nyílt tõlük. 1-2 óra elteltével már nagyon fájt (mondjuk ez relatív, mert még sétáltam, álltam, csak én rohadtul nem bírom a fájdalmat így nagyon rosszul éltem meg), akkor mondtam, hogy akkor most kérek valamit, és akkor olyan 13-14 óra körül kaptam EDA-t. És akkor megtörtént a csoda, 1-1, 5 óra alatt teljesen eltûnt a méhszáj (az EDA-tól a fájdalom teljesen kikapcsolt, viszont az érzékelés megmaradt valamilyen szinten, szóval nem voltam lebénítva deréktól lefelé). Szülésznõ mondta, hogy nyugodtan álljak fel, hadd jöjjön lejjebb az a baba. Mikor szóltam, hogy már tolófájást érzek (konkrétan ugyanolyan mint a székelési inger, csak erõsebb), mondta hogy ha gondolom még maradjak állva, és próbálgassam a nyomást, elmagyarázta hogy és hova nyomjak, én meg álldogáltam, nyomogattam :-). Aztán pont 16 órakor mondtam, hogy ha lehet akkor most már megszülném a babát. :-) Úgyhogy felfeküdtem a szülõágyra, és nyomtam, minden fájásra 3 nyomás fért bele. Nem tudom pontosan hány fájásra, de 24 perc alatt nyomtam ki a fiamat, 1 cm-s vágás kellett hozzá (3800 gramm volt). Az EDA valamilyen szinten hatott még a kitoláskor is, de azért már éreztem fájdalmat is, de nem volt olyan szörnyû. A méhtisztításhoz és a gátvarráshoz kaptam külön egy kis adag érzéstelenítõt így ezekbõl semmit sem éreztem. Szóval összességében sokkal de sokkal rosszabbra számítottam mint amilyen volt. Mondjuk nyilván EDA nélkül sokkal rosszabb lett volna, de én úgy vagyok vele, hogy ha már van lehetõség a fájdalom csillapítására akkor miért ne éljek vele. Tudom, ezért sokan elítélnek, hogy ez így nem igazi szülés, de nem érdekel. :-)
Hasonló helyzetben vagyok, igaz, ez a második terhességem, mert az elsõvel még az elején elvetéltem :( Kiskorom óta féltem, mindig is izgatott a téma... Eddig úgy voltam vele, hogy majd ráérek akkor aggódni, amikor beindul a szülés, de így a 27. héten egyre többször eszembe jut, hogy majd milyen is lesz. Olvasgatok is, és emellett úgy tervezem a vetélési élményembõl, illetve a páromhoz fûzõdõ érzéseimbõl próbálok majd erõt meríteni, de azért rám is bõven fér bátorítás!
inkább nem írom le, mert csak jobban fogsz félni de nyugi a tiéd könnyû lesz csak erre gondolj és ne paráz, mert annál rosszabb lesz
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm nektek a biztató szavakat és a kedvességeteket!!!! :) ) Nagyon jól esett ez a sok válasz és hogy ilyen kedves válaszokat kaptam :) Mindenkinek gratulálok a gyermek(ei)éhez és a sorstársaimnak, akik még a szülés elõtt állnak, azoknak pedig könnyû és gyors szülést kívánok na és persze jó egészséget és sok boldogságot!!! :D
3-as vagyok, és a párom folyton azt mondja, õ fél a szüléstõl, aggódik. Szerintem ha jönni akar sem engedem be, mert ha jól is menne minden, ránéznék, és eszembe jutna, hogy már félidõben elkezdett vészmadárkodni. Ez a pozitív hozzáállás dolog tetszik, szerintem alkalmazni fogom.
Még annyi, hogy én se oxyt, se EDA-t, se más fájdalomcsillapítót nem kaptam. Egy méhszájlazító, és gátmetszés volt az összes beavatkozást. De az utóbbit nem éreztem. Ami rossz volt, hogy a szülés megindulásánál bekötöttek egy branült a karomba, azt csak 2.-ra sikerült nagynehezen eltalálni. Na az, kellemetlen volt.
Ne úgy képzeld el a szülést, hogy legalább 12 órán át tartó tömény borzalom, mert nem. Jó része teljesen kibírható, a vajúdás kezdeti, középsõ szakasza nem igazán fájdalmas. Ami fáj, az a tágulási szakasz vége, esetleg a kitolás, amíg áthalad a baba feje a szülõcsatornán. De onnan már hamar kinn van. Az enyém kompletten alig tartott 3 órát az elsõ fájástól, mire beértem a kórházba, már nagyrészt ki voltam tágulva, pedig nem éreztem görcsöket. Kb 40 perc volt gáz, de még ott is humoromnál voltam néha. A vége pedig fenomenális. Ha már kinn van a baba, az ember lánya úgy érzi, hegyeket is odébb tud vinni saját erejébõl. Pedig még megmozdulni is nehéz :) Tényleg fontos lenne, hogy a félelem, ami benned van, ne akadályozza majd a dolgokat. Mantrázd szépen magadnak, hogy minden rendben és gyorsan fog zajlani, amíg el nem hiszed. Szóval ne félj! Sok sikert.
2-es vagyok ahol én szültem nem egy modern kórház így kb 1 órát sétálhattam többi 11 óra fekvés volt oldalt fekvés, mert ment az oxi és ez a jó a babának (szülésznõ mondta) meg ugye szivárgott a vizem is.Fájásgyengeségem volt tágulni se nagyon tudtam szurit kaptam amitõl kicsit beindult a folyamat, de mire oda értem, hogy nyomjak már nagyon fáradt voltam és tiszta homály az egész nyomni azt nem nagyon tudtam a doki nyomta ki belõlem a fiam már úgy volt, hogy vákum, mert 30 volt a szívhang szerencsére sikerült megszületnie idõben és miután levették a nyakáról a zsinort felsírt :) A kicsivel volt nagyobb gond, mert neki nulla volt szívhang õt 2 orvos segítette világra szerencsére minden gond nélkül megusztuk lila volt és ennyi zsinor nyakán és a lábán ugyan úgy szivárgot nála is a víz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon sokat segítettek és megnyugtatott!!! :) ) Apás szülést tervezünk, szóval a férjem velem lesz :) És természetes megpróbálom nem elhagyni magam, ki akarom majd próbálni a gumilabdát, meg sétálgatni szeretnék ha nem lesz akadálya.Nem tudom már melyikõtök kérdezte, hogy jó-e a viszonyom az orvosommal..nincs fogadott dokim, ügyeletesnél fogok szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves 5-ös, hogy leírtad a szülésed történetét!! :) Hát én gondolkodom az EDA-n, hogy ha nagyon fájni fog akkor kérek, viszont azzal is az a bajom, hogy nagyon félek tõle..biztos, hogy nagyon fáj, amikor a gerinc mellé beszúrják azt a bazi hosszú tût!!Meg én úgy tervezem, hogy teljesen natúrba szeretném végig csinálni, de hát majd meglátjuk, hogy hogyan fogom bírni.Ha nem muszáj, akkor nem fogok kérni semmit sem.Meg az sem biztos, hogy abban a kórházban adnak(éjjel-nappal), ahol szülni fogok, sajnos ezt nem tudom. :/
A kérdező hozzászólása: Persze próbálom a rossz gondolatokat elhessegetni és pozitívan menni szülni..kb 1-2 hónapja még sokkal durvábban féltem és sokkal durvább gondolataim is voltak, most már azért sokkal jobb, de teljesen ki szeretnék zárni minden rossz gondolatot a fejembõl, mert emiatt nem szeretném a szülést lelassítani..ugyan is elméletileg a lelki állapot is befolyásolja a szülést.
Az én szülésem 12 órás volt.Inditással, méhszáj tágitó zselével, majd burok repesztés.15percre már 6perces fájásaim lettek, 1óra múlva újra zselé onnan már 3 percesek lettek.Nagyon gyorsan tágultam, de viszont a kitoláshoz nem volt jó, elég a fájásom igy elkezdték adagolni az oxit.A végén már öntötték belém, tehát az utolsó 6óra már összefüggõ fájdalom volt.Abbol 5 órás volt a kitolási szak.A végén összehoztuk 5-en a fiammal együtt:D Semmi fájdalomcsillapitót nem kaptam, nem adtak. Nem baj, 3-4 év múlva remélem jön a kistesó:) Szép, könnyû szülést kivánok mindenkinek.
Hosszú nadrágban.
Utolsó kettõn visítottam :d Amúgy hosszúnadrág a nyerõ, egyértelmûen. Kivéve persze, ha a Balaton-partra mentek pancsikolni.
Nacit hordol és mégis hölgyel mész? Azt hittem aki nacit hord az fiúval megy, aki nadrágot az hölgyel.
Kicsit sok ösztrogén került a gépezetbe.
szerintem lepd meg egy skótszoknyával!
És titkold el hogy nacinak hívod a nadrágot, különben nem lesz második randi.
attol fugg hova mentek. mert az eleg kellemetlen lehet ha o kioltozik te pedig polo rovidnadragban vagy. mondjuk ha etterembe mentek akkor alap a hosszu nadrag. ha csak pl le a balatonpartra akkor meg a rovidnadrag polo a nyero. szoval attol fugg hova mentek es mennyire vagytok lazak.
hosszú nadrágban menj
Hosszút.

Nagyon félek! Holnap lesz az első munkanapom! A tied milyen volt?

Els?sorban tapasztalatokat várok neked hogy telt? milyen volt? visszagondolva az els? napodra mit gondolsz?

Legjobb válasz: Izgalommal teli. biztos voltam benne hogy semmit nem fogok tudni,hülye leszek hozzá,elrontok elsõ nap mident. Ehhez képest jó kis csapat fogadott,elsõ nap munka közelébe nem mentem,mert körbevittek a gyárban,irodákban,bemutattak mindenkinek,néhány embernél leragadtam hogy mit is csinál,jegyzetelgettem.Aztán hagytak,ismerkedjek a környezettel,másnak megmutatják miket is fogok csinálni.

Izgalommal teli. biztos voltam benne hogy semmit nem fogok tudni, hülye leszek hozzá, elrontok elsõ nap mident. Ehhez képest jó kis csapat fogadott, elsõ nap munka közelébe nem mentem, mert körbevittek a gyárban, irodákban, bemutattak mindenkinek, néhány embernél leragadtam hogy mit is csinál, jegyzetelgettem.Aztán hagytak, ismerkedjek a környezettel, másnak megmutatják miket is fogok csinálni.
Hát ez nagyban függ attól, hogy milyen munkáról van szó. Én pl. elsõnek egy telemarketinges cégnél tudtam elhelyezkedni, ahol még csak be sem mutattak a kollégáknak, illetve csúnyán néztek amikor szünetbe barátkoztam velük. Ott csak a teljesítmény volt a fontos, emberszámba se vettek. Aztán sikerült bekerülnöm egy ruházati üzletbe eladónak, amit imádtam, a csajokkal már elsõ nap átbeszéltünk mindent, amikor nem voltak bent vevõk. Ami fontos, hogy minden helyzetben legyél mosolygós, nyitott, barátkozós emberke, akkor nagy baj nem lehet.
Igen, várjuk a beszámolót! :)
ne izgulj, nem csak az elsõ napod lesz kérdezõs, de ez normális. ha nem kérdezel, honnan fogod tudni, hogy mit kell csinálni? inkább most kérdezz, és késõbb profi leszel :) majd meséld el, milyen volt az elsõ nap :)
A kérdező hozzászólása: Gyárba vettek fel takarító operátornak igazából azért izgulok, mert félek, h mindenki hülyének fog nézni, h most kezdek még és semmit sem tudok + zavaró lehet ha az ember állandóan kérdezget, h miért mi hogyan is van! Remélem jó lesz, mert nagy nehézségek árán jutottam be! Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!!!! Picit megnyugtattatok!
Nekem mindig könnyebb volt, ha többen kezdtünk egyszerre. Csak jobb, ha többen nem tudják, hogy ki kicsoda és mi micsoda, mintha te egyedül nem tudod. :)
Elsõ nap körbevezettek a gyárban, megmutatták, hogy melyik gépnél mit csinálnak.Másnap már egybõl munkagépre kerültem de úgy, hogy akit mûszakváltáskor váltottam szinte semmit sem magyarázott el nekem, otthagyott a francba.Életem [email protected] napja volt, sírógörccsel mentem haza és azt mondtam anyukámnak, hogy én ezt nem fogom bírni, ki fognak rúgni vagy én mondok fel.Ehhez képest már két éve itt vagyok.
Futólag bemutattak mindenkinek, megmutatták a dolgokat. Egész más volt az elsõ néhány nap, hét mint a késõbbiek. Használd ki ezt az idõszakot!
elsõ vagyok Az még lemaradt: a neveket, beosztásokat sok hét kellett mire megjegyeztem mindenkiét :) Csináltam aranyos ábrákat, hogy ki ki lehet, név, beosztás, hol találom, mi lesz vele a dolgom, most is meg van, mosolygok rendesen.
nekem nagyon jó volt :) izgultam, de ez mindenkinél így van szerintem :) bár a stílusomhoz képest visszahúzódó voltam :) és csendes. Nem lesz gáz :) csak add magad, nem kell jópofizni, azt nem szereti senki, legalább is szerintem :) írd meg, hogy milyen volt és Gratulálok a melóhoz :) mit fogsz dolgozni?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ nap egy kedves hölgy mindent elmagyarázott mi lesz majd a feladatom, mit kell csinálnom mit hol találok stb elment annak ellenére, h nagyon féltem tõle és tessék már a második napon nem jött és mindent nekem kellett csinálnom, de hál Istennek megbirkóztam a feladattal tetszik nagyon bár annak ellenére, h elég beszédes csajszi vagyok itt még nagyon annyira nem sikerült senkivel sem duma partit kialakítani, de gondolom majd kialakul! Köszönöm, h izgultatok értem!

Első fog. Gátló szedésekor milyen tünetek léptek fel nálatok? Meddig tartott, mire hozzászokott a szervezetetek?

Legjobb válasz: Nekem elsõ reggel olyan hányingerem volt, mintha terhes lennék (nem voltam még az, de gondolom ilyen lehet). Szédültem, fájt és ment a hasam. Bár nekem sajnos pont úgy jött ki, hogy antibiotikummal kezdtem el szedni, lehet az is rárakott még egy lapáttal. De egyébként pár napon belül hozzászoktam.

Nekem elsõ reggel olyan hányingerem volt, mintha terhes lennék (nem voltam még az, de gondolom ilyen lehet). Szédültem, fájt és ment a hasam. Bár nekem sajnos pont úgy jött ki, hogy antibiotikummal kezdtem el szedni, lehet az is rárakott még egy lapáttal. De egyébként pár napon belül hozzászoktam.
én a legelsõ tabinál elkezdtem szédülni, mintha részeg lennék vagy ilyesmi... de a második szemnél már nem volt semmi, és azóta sincs
Híztam 10 kilót....
Én kb egy hétig rosszul voltam, hányingerem volt meg szédültem, meg az elsõ hónapan ilyen pecsételõ vérzés szerûség jelentkezett, de aztán elmúlt.
Én gyûrût használtam, és semmi nem történt. Pár hét után elkezdett nõni a mellem és fogytam 2-3 kilót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!