Találatok a következő kifejezésre: Milyen a elleni védőoltás (4 db)

Mennyibe kerül a Rota vírus elleni védőoltás, kell-e ismétlő belőle és milyen idős korban kell beadatni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom 2 oltást kapnak egymás után. És asszem 18000 ft egy db! de ha tévedek Bocsi!

Én úgy tudom 2 oltást kapnak egymás után. És asszem 18000 ft egy db! de ha tévedek Bocsi!
Az egyik fajta összesen 39000Ft 2 oltásból áll, és 6 hónapos kora elött kell megkapnia a babának
18000 darabja és 2 kell 1 hónapos különbséggel, legkésõbb 6 hónapos korig be kell fejezni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az infokat!

Milyen esetben nem adható a H1N1 elleni védőoltás? Magas vérnyomásom van, amire gyógyszert szedek. Állítólag tojás allergiám is van, de ez nem okoz gondot mert eszem. (Ezt több éve mondták allergia teszten. )

Legjobb válasz: A tojásfehérjére allergiás vagyok én is, nem is tudom megenni és a doki mondta, hogy az oltásnál ne foglalkozzak vele, nem lesz semmi baj. Nem lett, de azért kicsit féltem.

A tojásfehérjére allergiás vagyok én is, nem is tudom megenni és a doki mondta, hogy az oltásnál ne foglalkozzak vele, nem lesz semmi baj. Nem lett, de azért kicsit féltem.
hagyd a p*cs*ba a védõoltást...

Milyen a rubeola elleni védőoltás?

Kisbabát szeretnénk és kiderült hogy még nem voltam rubeolás. Mire számitsak.

Legjobb válasz: Szegény anyukám rubeolás lett a nõvéremmel a terhesség közepén, és koraszülés lett belõle. Sok-sok mûtéte volt szegénynek. Viszont olyan mint bárki, nem látszik semmi. Csak rövidebb az egyik lába és kisebb is. Amúgy ez egy jó kérdés, ezt én is meg fogom kérdezni ha megyek nõdokihoz. Viszont szívesen elolvasnám ha valaki errõl tud is valamit.

Szegény anyukám rubeolás lett a nõvéremmel a terhesség közepén, és koraszülés lett belõle. Sok-sok mûtéte volt szegénynek. Viszont olyan mint bárki, nem látszik semmi. Csak rövidebb az egyik lába és kisebb is. Amúgy ez egy jó kérdés, ezt én is meg fogom kérdezni ha megyek nõdokihoz. Viszont szívesen elolvasnám ha valaki errõl tud is valamit.
Ha még a tervezett terhesség elõtt beolttatod magad, nincs mitõl félned, csak azt kérdezd meg, hogy az oltás után mennyi idõ múlva vállalhatod a babát. Sok sikert!
Ma már oltják a gyerekeket rubeola ellen , nagyon ritka ez a betegség.De ha akarod kérheted saját magad beoltását is.


Akinek nem ajálották a H1N1 elleni védőoltás milyen indokot mondtak?

Legjobb válasz: Én pontosan 6 héttel az oltás után elvesztettem egy babát a 3. trimeszterben. Persze nem mondom, hogy attól..... de a védõoltás után is egyszer belázasodtam, utána jobban lettem, majd napra pontosan 6 hét múlva a babám nem élt. Azt hiszem engem, soha senki nem vesz rá még egyszer semmilyen védõoltásra. Tudom, lehet hogy nem ettõl volt... És ha attól is, akkor annyira csekély ez a %..., csak hát nekem nem.

Én pontosan 6 héttel az oltás után elvesztettem egy babát a 3. trimeszterben. Persze nem mondom, hogy attól..... de a védõoltás után is egyszer belázasodtam, utána jobban lettem, majd napra pontosan 6 hét múlva a babám nem élt. Azt hiszem engem, soha senki nem vesz rá még egyszer semmilyen védõoltásra. Tudom, lehet hogy nem ettõl volt... És ha attól is, akkor annyira csekély ez a %..., csak hát nekem nem.
A kérdező hozzászólása: Kössz a semmit csak az elsõ válaszoló írt a kérdésemre.
A kérdező hozzászólása: Idei év érdekel. Meg a tavalyi tapasztalat aki akkor beoltatta magát, hogy egészséges gyermeke lett vagy ne adj isten esetleg valami történt.
mert nem tesztelték, kiszámíthatatlan, hogy sok év után milyen klárokat okoz(hat)
Kedves 1. Rettenetes, ami veletek történt. Hányadik hétben történt? Pontosan mi? Mi van a boncolási jegyzõkönyvben? Ne haragudj, de az írásod miatt ezekre nagyon kiváncsi lennék. Kérlek írd le. Köszönöm
Én meg az 1. linkelõ vagyok. Én sem pánikkeltésnek szántam azt a cikket, ez is csak egy vélemény, valakinek a véleménye, amivel én egyet értettem. Ellentétben áll azzal amit a médiában belénk sulykolnak, de az meg mi más ha nem pánikkeltés.
Tavaly mi is oltattunk, de most nem fogunk.Az én lánykámnak nem volt rendbe 1 éves koráig a vérképe, a prof szerint nem az oltástól, de én inkább idén hanyagolom.Terhesen kaptam meg az oltást.
Ez a oltás mizéria... szörnyû, és hogy így egymásnak tudnak ugrani kismamák/anyukák, az csakis annak a bizonyítéka, hogy a média az igazi "pánikkeltõ". Ez mindig így volt, van aki beadatta magának a védõoltást, van aki nem. Nem kell ezen veszekedni, vitatkozni. A kérdezõ kérdezett valamit, és válaszoltunk. Nyilván akinek van "gyanús" rossz tapasztalata, az többet nem oltat, nekem egyébként személy szerint most a kezelõorvosom sem javasolja. De mégegyszer... Nem biztos, hogy azért történt. Mindig voltak az influenzának és sajnos a védõoltásoknak is áldozatai. Nem úgy értem, hogy feltétlenül "halottak", csak akik valamiért azok a kivételesen szerencsétlen emberek voltak, az a néhány ezrelék, akinek lett valami szövõdménye, vagy ettõl-vagy attól. Na ennyit még, ebben sosem lesz egyetértés, és nem is kell, hogy az legyen. De hogy ezért egymás torkának kell ugrani?! Elsõ pánikkeltõ voltam
Engem, ha érdekel egy kérdés, akkor igenis visszanézek, hogy másnak mi a véleménye, a kérdezõ mit reagál. Nem ülök egész nap a gép elõtt. De az 1. és a 2. válaszoló ugyanaz, belinkelt egy oldalról egy szöveget, majd egy másik H1N1 ellenes linket küldött. Mindkét írás hiteltelen. Nem oltatom magamat, nem ezért írom, de az ilyen beírásoktól a hideg ráz, mert csak a pánikot kelti.
Ja ez az Elso valaszolo voltam, a masodik mas volt te szakert
Eloszor is kikerem magamnak a panikoltarast!!! Hat mit kepzel aki ezt irta??? Ez egy olyan oldal ahol mindenki elmondhatja a velemenyet, nekem ez volt. Azt is leirtam, hogy nem mondom h biztos attol, de mindenesetre engem mar nem lehet meggyozni. Talan ertheto nem? 37. Hetben vesztettem el egy makk egeszseges 3kgs kislanyt. Nala nem talaltak semmi rendellenesseget, en viszont majdnem meghaltam. A majam ment tonkre, azt irtak "hellp szindromara utalhat" ami egy autoimmun folyamat, tobb tenyezos..., nyilvan hajlam us kell hozza, Amit viszont nem tudsz van e. Azt gyanitjak ennek a fajta terhessegi toxemianak az utolso pofon amiert belobban, valamilyen virus lehet, mint mas autoimmun betegsegeknel... Nem biztos, de erdekes. Ha kerdes van meg, csak jelezni szeretnem nem biztos h ma Meg visszanezek, de barmire valaszolok:)
Egyreszt nem csevego oldal es nem mindenki nezi vissza. Masreszt, nem mindenki ul a net elott egesz nap.
Mert mibõl gondoljátok, hogy visszanéz még az elsõ? Én sem szoktam visszanézni a megválaszolt kérdéseimet. Ez nem csevegõoldal...
Az 1. hozzászóló sem válaszol, mert nem tud mit. Csak pánikoltatja az embert.
ÁNTSZ: "A 2009. évben több mint 10 000 gravida részesült influenza elleni védõoltásban FLUVAL P vakcinával. Az ismert enyhe mellékhatásokon kívül a védõoltással összefüggésbe hozható súlyos nemkívánatos eseményt nem jelentettek az oltóorvosok." forrás: http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/jarvanyugy/OEK_2010_ev..
13:10 válaszra! Fitoterapeuta és mesterkozmetikus hölgy blogjából? Bár valamikor korábban valahogy megtaláltam én is ezt az írást. Mégis, ha az ÁNTSZ ír ilyet, akkor komolyabban veszem. Virológusnál rákérdeztem ezekre a hozzászólásokra. Várom a válaszát.
Második, köszi a cikket. Nem lepõdöm meg az adatokon...
Én tavaly decemberben szültem!Semmiképp nem akartam az oltást, mert ki tudja milyen hatással van egy magzatra!Még senkinek nem született gyermeke, ammor akit beoltottak!Szóval én saját felelõsségemre nem engedtem!A dokink nem is erõszakoskodott!Megértette, és mondta hogy õ sem javasolja állaotosan! 1 hetes volt a lányom, mikor megkaptam, és én nagyon beteg lettem tõle!Már aznap!Délben kaptam meg és este 6-7 között már 39 fokos lázam volt!Totál kétségbe estünk, hogy szoptatok...Mi lesz?Valami nagyon különleges (csak annyiból, hogy még akkor érkezett az országba) antibiotikumot kellett még éjjel hozni a Férjemnek Pestrõl Én az idén nem oltatok a családban senkit!már 13, 5 hós a lányom!
Én 9. hetes kismama vagyok.Magyarország legtisztább levegõjén élek a Mátrában, tehát mondhatni a közeg annyira nem zsúfolt, hogy könnyen el lehessen kapni a betegséget.Viszont az összes itteni ismerõsöm, aki tavaly beoltatta magát, mind egész télen lázas beteg volt, idõsek, középkorúak egyaránt. Ez az én személyes megfigyelésem, ebbõl kiindulva elhiszem, hogy valaki a védõoltástól betegedett meg, ezért inkább elszeparálom magam télire amennyire csak tudom, mert rettegek, hogy egy "gyógyszer" miatt baja legyen a magzatomnak, vagy késõbb a gyermekemnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!