Találatok a következő kifejezésre: Milyen a capuccino, (2 db)

Milyen a tökéletes capuccino, miből mennyi kell bele?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen nem létezik, mindenkinek más az ízlése...

Szerintem ilyen nem létezik, mindenkinek más az ízlése...
Nem tudom milyen a tökéletes, de az igazi, echte, eredeti, original capuccino hosszú kávéból és felhabosított tejbõl készül, nem pedig porokból stb...

Milyenek azok a kávék, capuccino-k, amelyek ezekkel a mai kávégépekkel készülnek a kapszulákból? Különlegesek? Megéri ilyen gépet venni?

Legjobb válasz: Ha profi nagygépesekhez hasonlítjuk, jó baristával, jó kávéból, akkor ezek sehol nincsenek. Ha egy átlag helyen kapott átlagoshoz, akkor egész jók. Hogy megéri-e? :) Ezt neked kell tudni. Árban sincs sehol egy nagygéphez, és a helyfoglalása is kisebb. Tehát menj be az Andrássy útra, kóstold meg, ha tetszik, megéri, ha nem, nem éri meg.

Ha profi nagygépesekhez hasonlítjuk, jó baristával, jó kávéból, akkor ezek sehol nincsenek. Ha egy átlag helyen kapott átlagoshoz, akkor egész jók. Hogy megéri-e? :) Ezt neked kell tudni. Árban sincs sehol egy nagygéphez, és a helyfoglalása is kisebb. Tehát menj be az Andrássy útra, kóstold meg, ha tetszik, megéri, ha nem, nem éri meg.
Nekem csak a Nespresso-s ízlik. Kinek mi jön be. Érdemes elõszõr megkostólni milyen kávét csinál és csak útána venni. A kapszulák nem kompatibilisek márkák között és más az ízvilága (még hacsak a hagyományos presszó kávékat is hasonlítjuk össze). Nekem pl. Tchibo-s egyáltalán nem ízlik. Ezeknél a gépeknél az a fontos, hogy mekkora nyomással dolgoznak, minél nagyobb ez az érték, anál jobb. Mint ahogy említettem, nekem ízlik, de én nem vagyok nagy kávéfogyasztó (heti 2-3 kávét iszok). Bátyám nagy kávés, naponta iszik többet is. Õ pl. nem szereti egyik kapszulásat sem. Árban a gép olcsóbb, mint egy nagyobb kávéfõzõ. Viszont a kapszula drágább. Ha több évre vetíted a költségeidet, úgy kb. ugyan annyi lesz a végén az összeg, amit a költesz. Párom nagyon finnyás a kávéra. Mi vettünk egy "piaci" kotyogót és mellé egy jóminõségû kávédarálót. Így frissen darálja a kávét, majd rögtön lefõzi. De a kapszulás gyorsabb és nem macerás. Ha találsz olyan kapszulás kávéfõzõt, amibõl ízlik a kávé, akkor én bátran ajánlom :)
Ezt a nyomás dolgot nehogy megedd, csak mert valaki azt mondta. :) Fogalma sincs, hogy miért van bennük nagyobb nyomás, mint az amúgy espresso standard, ami 9 bar.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!