Találatok a következő kifejezésre: Milyen a anyaga (466 db)

Atman At-3338 külső szűrőbe milyen szűrő anyagokat tennétek és milyen sorrendben, abból is mennyit? Csak a drágább szűrőanyagok a jók? Pl: Sera Siporax?

Legjobb válasz: Hát attól függ mennyid van rá és milyen akváriumba kell... elvileg 7.5 l szûrõanyag fér a tálcákba. Az alsóba általában olcsó kerámia gyûrû és szivacs szokott enni a mechanikai szûrésre, és a felsõ kettõbe bio szûrõanyag. Nem csak a drágák jók de lényegesen jobbak. Ha csak ez a szûrõ van akkor alulra kerámiagyûrû szivacs. Ha van pénzed érdemes jobb minõségût venni siporax, eheim substrat pro, sachem matrix, a legjobb de a legdrágább is. Ha Ezekre nincs pénzed matrik trop, lávakõ. Amíg lehetett kapni a filterlith és a van greven substrat is jó és olcsó volt. Vannak akik azt mondják hogy a legalsó tálcába is mehet bio szûrõanyag, én szimpatizálok ezzel a nézettel, de csak akkor ha van külön elõszûrõje, vagy olcsó megoldás ha egy szivacsot húzol a beömlõre.

Hát attól függ mennyid van rá és milyen akváriumba kell... elvileg 7.5 l szûrõanyag fér a tálcákba. Az alsóba általában olcsó kerámia gyûrû és szivacs szokott enni a mechanikai szûrésre, és a felsõ kettõbe bio szûrõanyag. Nem csak a drágák jók de lényegesen jobbak. Ha csak ez a szûrõ van akkor alulra kerámiagyûrû szivacs. Ha van pénzed érdemes jobb minõségût venni siporax, eheim substrat pro, sachem matrix, a legjobb de a legdrágább is. Ha Ezekre nincs pénzed matrik trop, lávakõ. Amíg lehetett kapni a filterlith és a van greven substrat is jó és olcsó volt. Vannak akik azt mondják hogy a legalsó tálcába is mehet bio szûrõanyag, én szimpatizálok ezzel a nézettel, de csak akkor ha van külön elõszûrõje, vagy olcsó megoldás ha egy szivacsot húzol a beömlõre.
A kérdező hozzászólása: 150 litert szûrne és az elképzelésem szerint egymagában fél vagy negyed éves karbantartást tervezek. Az elõszûrõt a pipakosárba kell tenni vagy egy nagy szivacsot kell a beszívó ágra ráhúzni?
A beszívó ágra kell húzni.
Olcsó szûrõanyag is jó, de abból 5x annyi kell, avagy a szûrõtartályt nem tudod megfelelõen kihasználni. Ha nem gond, hogy lefojtja a szûrõ teljesítményét, a Filterlith is jó bio, valamivel olcsóbb, mint a Sipo. A kérdésre válaszolva, alulról felfelé haladva: - Olcsó kerámia elõszûrésnek és ülepítõnek (ezt tökéletesen ki lehet váltani feldarabolt, 16 mm átmérõjû gégecsõvel, ami olyan 50 forint). - Felette durva szivacs (erre mehet egy másik, finomabb szerkezetû, de nem muszáj) - Jön a bio (az említett Sipo vagy például Filterlith) - És fentre mégegy szivacs, leginkább finomabb (mindig a durvábbtól haladunk a finomabb felé). Hozzáteszem, ha a bio elõtt van elég vastagon szivacs, a tetejére már nem muszáj tenni. Van, aki tesz utószûrésnek, van, aki nem.
Ponyva.
A kérdező hozzászólása: Ettõl tartok én is. Visszabontani semmi esetre sem szeretném, mert az nagyon sokba kerülne. Mi lenne a véleményed arról, hogy járolapokkal letenném? Megfelelõ lenne a vízvédelem szempontjából?
Bocs, elkerülte a figyelmem, hogy napi használatban lenne a tetõ. Akkor a CP 30 nem jó, mert szilikon alapú, puha és nem burkolható. Neked mindenképp burkolásban kell gondolkodni. A kenhetõ szigetelések nem alkalmasak önmagukban, hosszú távon, kültérben. Gond lehet a szintkülönbség. A legtutibb sajnos a visszabontás, új lemezszigetelés, esztrich réteg kialakítása, majd burkolás. A burkolás elõtt azonban ugyanúgy kell a kenhetõ szigetelés, mert ez akadályozza meg azt, hogy a víz beszívódhasson a betonba a burkolat alatt. Keresd a Henkel szakembereit, õk értenek hozzá...
Nézd utána a Ceresit CP 30 Auqablock-nak is! Sajnos a jó vízszigetelésre áldozni kell anyagilag...
A kérdező hozzászólása: Enne az anyagnak utánanézek, köszi. A tetõ napi használatban van, a lapostetõn át megyünk be a tetõtéri lakásba.
Kültéri Mapelast. Burkolat alá való, de több rétegben felhordva(nem higítva) kivitelezhetõ! A tetõn nem mászkálsz mindennap úgysem. Kicsit drága de bírja! Felhordás glettvassal!
A kérdező hozzászólása: A folyékony fólia nem bírná az igénybevételt? Az összes folyékony fólia nem erre való vagy van valamilyen speciális ami járásra is jó? Régen volt bitumenes lemez, de az azért nem volt jó, mert a melegben nehezen volt járható, mert beleolvadtak a kõzúzalékok. Most bonobittal van szigetelve több éve, de ez folyamatosan felkopik, és minden évben újra le kell kenni. Nem is szigetel jól és a tartóssága sem jó.
Bitumenes lemez, teljes felületen ragasztva, felületi hintéssel/szórással (bazalt vagy palaõrlemény). A folyékony fólia nem erre való, hónapok alatt tönkremenne.
A kérdező hozzászólása: A ponyva az nem jó, mert nem kivitelezhetõ. Lépésálló szigetelésre lenne szükségem, ami tartós is. A ponyva gyorsan kiszakad, nehéz a rögzítése, és esztétikailag is kétséges. Télen a hóeltakarítás is nehéz róla.
Ha csak burkolat kerül rá, az egy darabig biztos jó, de tudomásul kell venni, hogy a vízszigetelést korrektül kell elkészíteni, hogy tartós legyen. Lehet, hogy 1 évig rendben lesz, lehet, hogy 10 évig. A lapostetõt ilyen szempontból nagyon nagy terhelés éri. Legrombolóbb a hõingadozás... A kenhetõ szigetelést tutira meg kell csinálni a burkolat alatt, ami nem olcsó. Olyan szinten kell megcsinálni, mintha nyomás alatti talajvízszigetelést csinálnánk. (min. 3 réteg, a sarkokban rugalmas szalag erõsítéssel) Flexibilis ragasztó kell, üregmentes ragasztással, jó fugázó anyaggal, a burkolatban dilatációs hézaggal, rugalmas tömítéssel, ahol kell... Kell egy tényleg jó kivitelezõ is. Meg kell keresni az ilyen anyagokat forgalmazó cégeket, mert õk technológiát és kivitelezõt is javasolnak...

1. miből épül fel az anyag? 2. milyen a mezők anyaga? 3. mi az atom? 4. miből áll az atom? 5. milyen töltésűek a részecskék?

Legjobb válasz: 1.Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amibõl a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhetõ Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók. 2.Föld? 3.A legkisebb részecskék,amelyek kémiai módszerrel tovább nem bonthatóak.(Legkisebb kémia részecskék) 4.(Nem nagyon értem a kérdést,hogy az atom részecskéire gondolsz-e ha igen) : Proton p+ pozitív töltésû,elektron e- negatív töltésû,Neutron n0 semleges (Proton és a neutron az atommagban van,az elektron az atommag kívül az elektron felhõkön) Remélem segítettem . :)

1.Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amibõl a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhetõ Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók. 2.Föld? 3.A legkisebb részecskék, amelyek kémiai módszerrel tovább nem bonthatóak.(Legkisebb kémia részecskék) 4.(Nem nagyon értem a kérdést, hogy az atom részecskéire gondolsz-e ha igen) : Proton p+ pozitív töltésû, elektron e- negatív töltésû, Neutron n0 semleges (Proton és a neutron az atommagban van, az elektron az atommag kívül az elektron felhõkön) Remélem segítettem . :)
A kérdező hozzászólása: nem föld :D hanem mint pl: elektromos mezõ, mágneses mezõ stb. de amúgy segítettél köszi :) )
Bocsi.xDD
Ugyanezt akartam én is kérdezni, hogy mi az anyag? Ugyanis a válaszok egyáltalán nem kielégítõek. Pld. a szubsztancia - mi a szubsztancia? Megfogható valami? Nem! Tehát nem anyag. Az anyag pedig megfogható.
Folytatva a gondolatot: a részecskékbõl áll az anyag az egyik válaszoló szerint - de a kérdés, hogy MI az anyag, nem az, hogy mibõl áll?!


Milyen a Rossmannba lévő body? Milyen az anyaga? Vett valaki?

Legjobb válasz: hétköznapi viseletre alkalmatlan, ha arra akarod venni.. fehérnemû, kicsit csúszkál. rugalmas anyaga van

hétköznapi viseletre alkalmatlan, ha arra akarod venni.. fehérnemû, kicsit csúszkál. rugalmas anyaga van

Milyen a tér anyaga?

Az anyag elgörbíti, tehát nem euklidészi, de képes e nyúlni, szakadni, vagy csak a formáját tudjuk változtatni?

Legjobb válasz: A térnek nincsen anyaga,az anyag a térben különbözõ okok miatt megrekedt,összesûrûsödött energia.A tér az a HELY,ahol az energia /anyag/ van.A tér a megfigyelõ által kijelölt pontok,és a megfigyelõ helye közötti terület.A megfigyelõ akaratától függ,hogy a végtelen ürességbõl mekkora területet fog vizsgálni,ezért mindenkinek más a tere.Azért végtelen,mert a megfigyelõ képessége is elvileg végtelen,és egyre nagyobb területet képes vizsgálni,ha "mer",vagy tud,mert õ jelöli ki a határait

A térnek nincsen anyaga, az anyag a térben különbözõ okok miatt megrekedt, összesûrûsödött energia.A tér az a HELY, ahol az energia /anyag/ van.A tér a megfigyelõ által kijelölt pontok, és a megfigyelõ helye közötti terület.A megfigyelõ akaratától függ, hogy a végtelen ürességbõl mekkora területet fog vizsgálni, ezért mindenkinek más a tere.Azért végtelen, mert a megfigyelõ képessége is elvileg végtelen, és egyre nagyobb területet képes vizsgálni, ha "mer", vagy tud, mert õ jelöli ki a határait
A térnek nincsen anyaga, csak a térben van az anyag.

Milyen oldhatóságú anyag esetén lehet a híg oldat telített oldat?

Legjobb válasz: Ha egy anyag kevesse oldhato, akkor telitett lesz amikor meg hig.

Ha egy anyag kevesse oldhato, akkor telitett lesz amikor meg hig.

Milyen (káros) anyagok vannak a kólában?

Gondolok itt Pepsire vagy Coca Cola-ra

Legjobb válasz: olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.

olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.
hallottam már olyat hogy lehet vele vízkövet oldalni és amikor egy kissrác mentossal vette be szétrepedt a gyomra
Többek között foszforsav van benne, ami egy erõs maróanyag. Szétmarja a fogzománcot, gyengébb gyomrú embereknek a gyomrát is tönkreteszi.
Például ezt is tudja a cola: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=90 És balaesetek után amerikában colát öntenek a vérfoltokra amit felold és l elehet mosni. Nagyon durva anyag. Rozsdamarónak sem utolsó, már próbáltam. Na azóta nem iszok semilyen colát!
Rengeteg cukor, koffein, ételszínezékek.
Többek között aszpartám, ami egy édesítõszer, erõsen rákkeltõ és mérgezõ.De ugye kis mennyiségben elvileg nem árt... -.-" nah persze...
Dehogy ártasz. Nincs benne több káros anyag, mint egy pohár kólában vagy gyümölcslében!
Ne aggódj, szerintem sem lesz tõle semmi baja a babának! Én is szoktam inni néha! :) 9 hetes kismama

Milyen a mai Magyarország társadalmi rétegződése? Hol találok ehhez anyagot?

Azt szeretném tudni, hogy most magyarországon mennyi a szegények aránya, a munkanélkülek, a gazdagok, a középosztály. Vizsgázom hétvégén, és ezt az egyet még nem tudom..:(

Legjobb válasz: erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni,én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen,én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on,társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)

erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni, én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen, én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on, társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)
bocsi az elõbbi link nem jó:ezt akartam: http://www.tarki.hu/hu/ -az elõzõ hozzászóló-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Valami átlátszó tetőt szeretnék a garázsom tetejére tenni. Milyen tetőfedő anyagok vannak amik megfelelnek erre? Gondoltam 1 hullámpalára. (de állítólag nem gyártanak már olyat ami üvegszálas csak műanyagot. Erről hallottam, hogy eltörte a jégeső.

Legjobb válasz: Ne tedd! Az átlátszó anyag alatt felerõsödik a napsütés hatása, s ennek 35-40 fokos nyári hõmérsékleten káros hatásai lehetnek. Biztos azért akarod, hogy világos legyen a garázs. Borús idõben vagy ha belepi a hó, az is sötét marad. Az átlátszó anyagok törékenyek és fagyérzékenyek.

Ne tedd! Az átlátszó anyag alatt felerõsödik a napsütés hatása, s ennek 35-40 fokos nyári hõmérsékleten káros hatásai lehetnek. Biztos azért akarod, hogy világos legyen a garázs. Borús idõben vagy ha belepi a hó, az is sötét marad. Az átlátszó anyagok törékenyek és fagyérzékenyek.
"Én nem bántólag akartam írni azt hogy nem vagy elég tájékozott." Tudom. Fõleg mert nem is nekem írtad. Én az elõtted író voltam, nem az elsõ. Csak én olvastam félre hirtelen az elsõt elõzõnek. Aztán rájöttem, hogy tévedtem. Azért volt a helyesbítés. :) De látom ezzel a kérdezõt is jól megkavartam. Szóval a lényeg: én a 79%-os vagyok, nem a 84%-os.
A kérdező hozzászólása: kösz az infókat hasznosak voltak .Megjegyzem ugyanarról beszéltetek mindketten... Nem mondtam el, hogy ez a "garázs" nem egy teljesen zárt épület lesz így a meleg talán nem olyan nagy gond. Közben én is keresgéltem http://www.polibex.hu/index.php/Polieszter-hullamlemezek/Az-.. Ez vajon elég erõs, hogy ne törjön el?
Én nem bántólag akartam írni azt hogy nem vagy elég tájékozott.De az átlátszó tényleg nem jelenti azt hogy rögtön meleg is.Az enyém bronz színû az sem nagyon melegít plusz még hõtaszítós is van igaz csillagászati áron.
Bocs, már világos. Félreolvastam, elnézést!
"Az elsõ válaszoló szerintem nem elég tájékozott." És ezt mégis mibõl szûrted le? Kb ugyan azt írtam le, mint amit te is. Mellesleg õsszel szereltem a teraszon lévõ elõtetõt polikarbonáttal.
Polikarbonát. Amúgy meg fogsz fõlni.
Az elsõ válaszoló szerintem nem elég tájékozott.A másik hogy nem írtad le az anyagi lehetõségeidet.Mert ha bõvelkedsz pénzben a polikarbonát a legjobb .Az sem igaz hogy ami átlátszó az meleg is.Ezekben is van olyan ami hõ taszító.Én más lehetõség nem lévén választottam terasztetõnek.Nagyon jó és nagyon drága is.
Van olyan hullámlemez, ami átlátszó. Ez nem az az üvegszálas, ami régen volt, teljesen átlátszó PVC. Viszonylag olcsó, de egy hevesebb jégesõ betörheti. A polikarbonát strapabíróbb, de drágább és macerásabb a felszerelése.
Na, de hogy a témához is írjak valamit: ez ha jól látom az a hagyományos üvegszál erõsítésû poliészter hullámlemez. Nálunk ez kibírt majd' 30 évet. Mikor lecseréltem, csak azért tettem polikarbonátra, mert egy bejárat elõtti teraszon valahogy ez igényesebbnek hat. De garázsra lehet és is ilyet tennék. Véleményem szerint jó lenne hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!