Találatok a következő kifejezésre: Milyen a anyaga (501 db)

Atman At-3338 külső szűrőbe milyen szűrő anyagokat tennétek és milyen sorrendben, abból is mennyit? Csak a drágább szűrőanyagok a jók? Pl: Sera Siporax?

Legjobb válasz: Hát attól függ mennyid van rá és milyen akváriumba kell... elvileg 7.5 l szûrõanyag fér a tálcákba. Az alsóba általában olcsó kerámia gyûrû és szivacs szokott enni a mechanikai szûrésre, és a felsõ kettõbe bio szûrõanyag. Nem csak a drágák jók de lényegesen jobbak. Ha csak ez a szûrõ van akkor alulra kerámiagyûrû szivacs. Ha van pénzed érdemes jobb minõségût venni siporax, eheim substrat pro, sachem matrix, a legjobb de a legdrágább is. Ha Ezekre nincs pénzed matrik trop, lávakõ. Amíg lehetett kapni a filterlith és a van greven substrat is jó és olcsó volt. Vannak akik azt mondják hogy a legalsó tálcába is mehet bio szûrõanyag, én szimpatizálok ezzel a nézettel, de csak akkor ha van külön elõszûrõje, vagy olcsó megoldás ha egy szivacsot húzol a beömlõre.

Hát attól függ mennyid van rá és milyen akváriumba kell... elvileg 7.5 l szûrõanyag fér a tálcákba. Az alsóba általában olcsó kerámia gyûrû és szivacs szokott enni a mechanikai szûrésre, és a felsõ kettõbe bio szûrõanyag. Nem csak a drágák jók de lényegesen jobbak. Ha csak ez a szûrõ van akkor alulra kerámiagyûrû szivacs. Ha van pénzed érdemes jobb minõségût venni siporax, eheim substrat pro, sachem matrix, a legjobb de a legdrágább is. Ha Ezekre nincs pénzed matrik trop, lávakõ. Amíg lehetett kapni a filterlith és a van greven substrat is jó és olcsó volt. Vannak akik azt mondják hogy a legalsó tálcába is mehet bio szûrõanyag, én szimpatizálok ezzel a nézettel, de csak akkor ha van külön elõszûrõje, vagy olcsó megoldás ha egy szivacsot húzol a beömlõre.
A kérdező hozzászólása: 150 litert szûrne és az elképzelésem szerint egymagában fél vagy negyed éves karbantartást tervezek. Az elõszûrõt a pipakosárba kell tenni vagy egy nagy szivacsot kell a beszívó ágra ráhúzni?
A beszívó ágra kell húzni.
Olcsó szûrõanyag is jó, de abból 5x annyi kell, avagy a szûrõtartályt nem tudod megfelelõen kihasználni. Ha nem gond, hogy lefojtja a szûrõ teljesítményét, a Filterlith is jó bio, valamivel olcsóbb, mint a Sipo. A kérdésre válaszolva, alulról felfelé haladva: - Olcsó kerámia elõszûrésnek és ülepítõnek (ezt tökéletesen ki lehet váltani feldarabolt, 16 mm átmérõjû gégecsõvel, ami olyan 50 forint). - Felette durva szivacs (erre mehet egy másik, finomabb szerkezetû, de nem muszáj) - Jön a bio (az említett Sipo vagy például Filterlith) - És fentre mégegy szivacs, leginkább finomabb (mindig a durvábbtól haladunk a finomabb felé). Hozzáteszem, ha a bio elõtt van elég vastagon szivacs, a tetejére már nem muszáj tenni. Van, aki tesz utószûrésnek, van, aki nem.
Ponyva.
A kérdező hozzászólása: Ettõl tartok én is. Visszabontani semmi esetre sem szeretném, mert az nagyon sokba kerülne. Mi lenne a véleményed arról, hogy járolapokkal letenném? Megfelelõ lenne a vízvédelem szempontjából?
Bocs, elkerülte a figyelmem, hogy napi használatban lenne a tetõ. Akkor a CP 30 nem jó, mert szilikon alapú, puha és nem burkolható. Neked mindenképp burkolásban kell gondolkodni. A kenhetõ szigetelések nem alkalmasak önmagukban, hosszú távon, kültérben. Gond lehet a szintkülönbség. A legtutibb sajnos a visszabontás, új lemezszigetelés, esztrich réteg kialakítása, majd burkolás. A burkolás elõtt azonban ugyanúgy kell a kenhetõ szigetelés, mert ez akadályozza meg azt, hogy a víz beszívódhasson a betonba a burkolat alatt. Keresd a Henkel szakembereit, õk értenek hozzá...
Nézd utána a Ceresit CP 30 Auqablock-nak is! Sajnos a jó vízszigetelésre áldozni kell anyagilag...
A kérdező hozzászólása: Enne az anyagnak utánanézek, köszi. A tetõ napi használatban van, a lapostetõn át megyünk be a tetõtéri lakásba.
Kültéri Mapelast. Burkolat alá való, de több rétegben felhordva(nem higítva) kivitelezhetõ! A tetõn nem mászkálsz mindennap úgysem. Kicsit drága de bírja! Felhordás glettvassal!
A kérdező hozzászólása: A folyékony fólia nem bírná az igénybevételt? Az összes folyékony fólia nem erre való vagy van valamilyen speciális ami járásra is jó? Régen volt bitumenes lemez, de az azért nem volt jó, mert a melegben nehezen volt járható, mert beleolvadtak a kõzúzalékok. Most bonobittal van szigetelve több éve, de ez folyamatosan felkopik, és minden évben újra le kell kenni. Nem is szigetel jól és a tartóssága sem jó.
Bitumenes lemez, teljes felületen ragasztva, felületi hintéssel/szórással (bazalt vagy palaõrlemény). A folyékony fólia nem erre való, hónapok alatt tönkremenne.
A kérdező hozzászólása: A ponyva az nem jó, mert nem kivitelezhetõ. Lépésálló szigetelésre lenne szükségem, ami tartós is. A ponyva gyorsan kiszakad, nehéz a rögzítése, és esztétikailag is kétséges. Télen a hóeltakarítás is nehéz róla.
Ha csak burkolat kerül rá, az egy darabig biztos jó, de tudomásul kell venni, hogy a vízszigetelést korrektül kell elkészíteni, hogy tartós legyen. Lehet, hogy 1 évig rendben lesz, lehet, hogy 10 évig. A lapostetõt ilyen szempontból nagyon nagy terhelés éri. Legrombolóbb a hõingadozás... A kenhetõ szigetelést tutira meg kell csinálni a burkolat alatt, ami nem olcsó. Olyan szinten kell megcsinálni, mintha nyomás alatti talajvízszigetelést csinálnánk. (min. 3 réteg, a sarkokban rugalmas szalag erõsítéssel) Flexibilis ragasztó kell, üregmentes ragasztással, jó fugázó anyaggal, a burkolatban dilatációs hézaggal, rugalmas tömítéssel, ahol kell... Kell egy tényleg jó kivitelezõ is. Meg kell keresni az ilyen anyagokat forgalmazó cégeket, mert õk technológiát és kivitelezõt is javasolnak...

1. miből épül fel az anyag? 2. milyen a mezők anyaga? 3. mi az atom? 4. miből áll az atom? 5. milyen töltésűek a részecskék?

Legjobb válasz: 1.Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amibõl a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhetõ Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók. 2.Föld? 3.A legkisebb részecskék,amelyek kémiai módszerrel tovább nem bonthatóak.(Legkisebb kémia részecskék) 4.(Nem nagyon értem a kérdést,hogy az atom részecskéire gondolsz-e ha igen) : Proton p+ pozitív töltésû,elektron e- negatív töltésû,Neutron n0 semleges (Proton és a neutron az atommagban van,az elektron az atommag kívül az elektron felhõkön) Remélem segítettem . :)

1.Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amibõl a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhetõ Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók. 2.Föld? 3.A legkisebb részecskék, amelyek kémiai módszerrel tovább nem bonthatóak.(Legkisebb kémia részecskék) 4.(Nem nagyon értem a kérdést, hogy az atom részecskéire gondolsz-e ha igen) : Proton p+ pozitív töltésû, elektron e- negatív töltésû, Neutron n0 semleges (Proton és a neutron az atommagban van, az elektron az atommag kívül az elektron felhõkön) Remélem segítettem . :)
A kérdező hozzászólása: nem föld :D hanem mint pl: elektromos mezõ, mágneses mezõ stb. de amúgy segítettél köszi :) )
Bocsi.xDD
Ugyanezt akartam én is kérdezni, hogy mi az anyag? Ugyanis a válaszok egyáltalán nem kielégítõek. Pld. a szubsztancia - mi a szubsztancia? Megfogható valami? Nem! Tehát nem anyag. Az anyag pedig megfogható.
Folytatva a gondolatot: a részecskékbõl áll az anyag az egyik válaszoló szerint - de a kérdés, hogy MI az anyag, nem az, hogy mibõl áll?!


Milyen a Rossmannba lévő body? Milyen az anyaga? Vett valaki?

Legjobb válasz: hétköznapi viseletre alkalmatlan, ha arra akarod venni.. fehérnemû, kicsit csúszkál. rugalmas anyaga van

hétköznapi viseletre alkalmatlan, ha arra akarod venni.. fehérnemû, kicsit csúszkál. rugalmas anyaga van

Az otthoni munkák (háztartás, szerelés, gépjavítás, kertészkedés stb. ) során, milyen környeztszennyezõ anyagok kerülhetnek a levegõbe (v. Lefolyón keresztül a vízbe)? Hogyan lehet megelõzni ezeket?

Legjobb válasz:
A levegõbe kerülõ környezetszennyezõ anyagok nem igazán számottevõek, maximum olyat említhetünk hogy a benzinmotoros fûnyíró kipufogott gázai. Kevesek által ismert környezetszennyezés a zajszennyezés, bár ez otthoni munkák esetében nem akkora hogy baj legyen belõle. Amit még említettél, a folyékony környezetszennyezõ anyagok, amikbõl sok-sok van. Ide sorolható mindenféle üzemanyag és hajtóanyag amit a szerelés közben használsz, zsírok és olajok. A háztartási vegyszerek is környezetszennyezõek, elég elvetemült szokásnak tartom azt amikor valaki a felmosóvizet vagy bármiféle szappanos vizet a kertbe vagy a kanálisba önti (ami ugye esõvíz-elvezetõ). A környezetszennyezés mindig emberi tényezõ, emberi mulasztás hibája, ezért megelõzni a megfelelõ tárolással és kezeléssel tudod. Ha már nem kell valami, nem kiöntöd hanem leadod a lokális vagy regionális hulladékkezelõnél (magánszemélyektõl évi bizonyos mennyiségi veszélyes hulladékot bérmentve átvesznek). Ha szerelsz, azt nem a gyepen teszed, vagy olyan helyen ahonnan lefolyhat bármiféle szennyezõanyag. Természetesen használat után érdemes mindent normálisan visszazárni és az sem baj ha nem olyan helyen hagyod ahol felrúghatod, vagy akár egy kisgyerek hozzáférhet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A levegõbe kerülõ környezetszennyezõ anyagok nem igazán számottevõek, maximum olyat említhetünk hogy a benzinmotoros fûnyíró kipufogott gázai. Kevesek által ismert környezetszennyezés a zajszennyezés, bár ez otthoni munkák esetében nem akkora hogy baj legyen belõle. Amit még említettél, a folyékony környezetszennyezõ anyagok, amikbõl sok-sok van. Ide sorolható mindenféle üzemanyag és hajtóanyag amit a szerelés közben használsz, zsírok és olajok. A háztartási vegyszerek is környezetszennyezõek, elég elvetemült szokásnak tartom azt amikor valaki a felmosóvizet vagy bármiféle szappanos vizet a kertbe vagy a kanálisba önti (ami ugye esõvíz-elvezetõ). A környezetszennyezés mindig emberi tényezõ, emberi mulasztás hibája, ezért megelõzni a megfelelõ tárolással és kezeléssel tudod. Ha már nem kell valami, nem kiöntöd hanem leadod a lokális vagy regionális hulladékkezelõnél (magánszemélyektõl évi bizonyos mennyiségi veszélyes hulladékot bérmentve átvesznek). Ha szerelsz, azt nem a gyepen teszed, vagy olyan helyen ahonnan lefolyhat bármiféle szennyezõanyag. Természetesen használat után érdemes mindent normálisan visszazárni és az sem baj ha nem olyan helyen hagyod ahol felrúghatod, vagy akár egy kisgyerek hozzáférhet.

Milyen a tér anyaga?

Az anyag elgörbíti, tehát nem euklidészi, de képes e nyúlni, szakadni, vagy csak a formáját tudjuk változtatni?

Legjobb válasz: A térnek nincsen anyaga,az anyag a térben különbözõ okok miatt megrekedt,összesûrûsödött energia.A tér az a HELY,ahol az energia /anyag/ van.A tér a megfigyelõ által kijelölt pontok,és a megfigyelõ helye közötti terület.A megfigyelõ akaratától függ,hogy a végtelen ürességbõl mekkora területet fog vizsgálni,ezért mindenkinek más a tere.Azért végtelen,mert a megfigyelõ képessége is elvileg végtelen,és egyre nagyobb területet képes vizsgálni,ha "mer",vagy tud,mert õ jelöli ki a határait

A térnek nincsen anyaga, az anyag a térben különbözõ okok miatt megrekedt, összesûrûsödött energia.A tér az a HELY, ahol az energia /anyag/ van.A tér a megfigyelõ által kijelölt pontok, és a megfigyelõ helye közötti terület.A megfigyelõ akaratától függ, hogy a végtelen ürességbõl mekkora területet fog vizsgálni, ezért mindenkinek más a tere.Azért végtelen, mert a megfigyelõ képessége is elvileg végtelen, és egyre nagyobb területet képes vizsgálni, ha "mer", vagy tud, mert õ jelöli ki a határait
A térnek nincsen anyaga, csak a térben van az anyag.

Milyen oldhatóságú anyag esetén lehet a híg oldat telített oldat?

Legjobb válasz: Ha egy anyag kevesse oldhato, akkor telitett lesz amikor meg hig.

Ha egy anyag kevesse oldhato, akkor telitett lesz amikor meg hig.

Milyen (káros) anyagok vannak a kólában?

Gondolok itt Pepsire vagy Coca Cola-ra

Legjobb válasz: olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.

olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.
hallottam már olyat hogy lehet vele vízkövet oldalni és amikor egy kissrác mentossal vette be szétrepedt a gyomra
Többek között foszforsav van benne, ami egy erõs maróanyag. Szétmarja a fogzománcot, gyengébb gyomrú embereknek a gyomrát is tönkreteszi.
Például ezt is tudja a cola: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=90 És balaesetek után amerikában colát öntenek a vérfoltokra amit felold és l elehet mosni. Nagyon durva anyag. Rozsdamarónak sem utolsó, már próbáltam. Na azóta nem iszok semilyen colát!
Rengeteg cukor, koffein, ételszínezékek.
Többek között aszpartám, ami egy édesítõszer, erõsen rákkeltõ és mérgezõ.De ugye kis mennyiségben elvileg nem árt... -.-" nah persze...
Dehogy ártasz. Nincs benne több káros anyag, mint egy pohár kólában vagy gyümölcslében!
Ne aggódj, szerintem sem lesz tõle semmi baja a babának! Én is szoktam inni néha! :) 9 hetes kismama

Milyen a mai Magyarország társadalmi rétegződése? Hol találok ehhez anyagot?

Azt szeretném tudni, hogy most magyarországon mennyi a szegények aránya, a munkanélkülek, a gazdagok, a középosztály. Vizsgázom hétvégén, és ezt az egyet még nem tudom..:(

Legjobb válasz: erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni,én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen,én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on,társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)

erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni, én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen, én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on, társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)
bocsi az elõbbi link nem jó:ezt akartam: http://www.tarki.hu/hu/ -az elõzõ hozzászóló-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!