Találatok a következő kifejezésre: Milyen a allaga (63 db)

Az Ilcsi habkrémeknek milyen az állaga? A múltkori rendelésnél a rózsahabkrém állaga kimondottan "habos" volt, míg a mostanié egyszeru krém állagú.

Legjobb válasz: Én csipkebogyó habkrémet próbáltam. Ha jól emlékszem nem volt habos, csak könnyebb krém állaga volt. Ja és nem rendeltem, hanem kozmetikustól vásároltam, szóval tuti eredeti volt.

Én csipkebogyó habkrémet próbáltam. Ha jól emlékszem nem volt habos, csak könnyebb krém állaga volt. Ja és nem rendeltem, hanem kozmetikustól vásároltam, szóval tuti eredeti volt.
A kérdező hozzászólása: Én rendeltem, ezért is tettem fel ezt a kérdést. Mivel habkrémrol van szó, természetes hogy "habos" állaga van, de a mostaninak tiszta más, pedig ugyanarról a habkrémrol (rozsa habkrémrol) van szo...

Milyen a csiga íze/állaga? Mihez hasonlítható?

Augusztusban Franciaországba utazom, ahol lehet?ségem lenne kipróbálni a csigát. Elég finnyás vagyok kaja téren, de lehet, hogy utólag bánnám, hogy ott voltam és még csak meg sem kóstoltam a csigát. Õszintén, finom? :-)

Legjobb válasz: Még nem ettem de nem is nagyon akarom. Szerintem ha étterembe vagy kérj egy kis adagot ( bár nem tudom hogy porciozzák )és rendelj valami normális kaját is. Az állaga olyan nagyon puha és kissé csúszós lehet gondolom én.

Még nem ettem de nem is nagyon akarom. Szerintem ha étterembe vagy kérj egy kis adagot ( bár nem tudom hogy porciozzák )és rendelj valami normális kaját is. Az állaga olyan nagyon puha és kissé csúszós lehet gondolom én.
Legtöbbször csak a talpát készítik el, annak az állaga olyan mint a csirke zúzának! Az íze függ az elkészítéstõl.
Fontos, hogy minál nagyobb csigát rendelj! A megfeleõ méret 15-20 centi között van. Az egyszemû, aza Küklopsz-csiga a legjobb sütve. Váladéka az energiaitalra hasonlít. Van még a barlangi, ezt azonban nem szabad megenni, mivel Õ a nedves, meleg és sötét helyeket vszereti. Általában burokban szolgálják fel.
Pfujjjjj, en mar ettem, de az volt az elso es utolso alkalom....de azert meg probald ki, neked lehet izlik. Amit ajanlok az a rag, a garnelarak, a kagylo ezek mind finomak.
A csigának kb. olyan íze és állaga van, mint a csirkezúzának. Szerintem a tejfölös csigapaprikás a legfinomabb, de valaki a fokhagymás olajban sütöttre esküszik.
Én olyat ettem, ami zöld szinü, izre nagyon finom szószban volt, ami sajnos nem tudom mibõl áll.Magában a csigának nincs semmi ize, a husa kicsit rágós, de ugy összeugrik fõzés közben, meg ugye le is vágják egyes részeit, hogy elég pici falat lesz belõle.Szerintem kostold meg, én benyomtam 8-10 -et annyira izlett!! nem volt undorító
Elsõ válaszoló, gratulálok. "Fogalmam sincs a válaszról, mert még csak a közelébe se kerültem soha, de szerintem ez meg ez lehet." És ráadásul még hülyeséget is beszélsz...

A krémfehér sajt sós ízű? Milyen az állaga, kemény vagy krémesebb?

Legjobb válasz: Elég intenzíven sós, állagra pedig morzsás, de szeletelhetõ, a szájban szétomlik.

Elég intenzíven sós, állagra pedig morzsás, de szeletelhetõ, a szájban szétomlik.
Igen, sós.Krémesebb álagú a fetánál, az íze hasonlít.Néhány nap alatt "szilárdabb" lesz, ha kiveszed a sós lébõl.Szárad.


Milyen a magzatvíz állaga, színe? Észre fogom venni, ha csak szivárog v. csöpög?

Legjobb válasz: Állaga:mint a víz(inkább sikamlósabb....ez is segíti a baba kijövetelét!) Színe:átlátszó és általába fehér alig látható kis darabkák vannak benne. Biztos észre fogod venni!!! Hanyadik hétbe vagy?

Állaga:mint a víz(inkább sikamlósabb....ez is segíti a baba kijövetelét!) Színe:átlátszó és általába fehér alig látható kis darabkák vannak benne. Biztos észre fogod venni!!! Hanyadik hétbe vagy?
Észreveszed, mert a magzatvíz ugyanúgy szivárog, vagy jobban , mint a vizeletcseppenés, csak az nem marad abba. Tehát ha vizelet lene elõbb-utóbb abbamaradna a szivárgás, a magzatvízesetében nem. Remélhetõleg színtelen szagtalan folyadékkal találkozol majd, ami a vizeletrõl nem mondható el..elõtte pedig rendszerint a nyákdugó távozik, ami nyálkás , zselés dolog, néha barnás-véres lehet, egyben vagy darabokban távozik.
A kérdező hozzászólása: 39 hetes terhes vagyok. A nyákdugó szerintem darabokban távozik. Múlt hét kedd óta van kisebb barnás, darabkás, nyálkás kis folyás. Közben volt olyan is amikor jött valami nyálkás , átlátszó dolog. De ez nem biztos, hogy magzatvíz. Egyébként már vannak idõnként hasi, és derék fájdalmak. De még nem szabályos idõközönként. Ezért bizonytalan vagyok.

Mi az a haltej? Hogy néz ki, milyen az állaga?

A munkahelyemen valahogy szóbajött és mindenki azt hitte, hogy az az ami a fiú halból kijön és az ikrához kell, hogy legyen kishal. De állítólag ez valami belsőség. Most akkor mi is a haltej?

Legjobb válasz: Így van a hal spermája. Amikor felbontod a halat ugyanott van és olyan alakú, mint az ikra(sok sejt egy hártyában), csak fehér, és nem látni a sejteket, mint az ikra esetén. Egyben ki lehet emelni, mert a hártya összetartja., nem folyékony az állaga. Nagyon finom.

Így van a hal spermája. Amikor felbontod a halat ugyanott van és olyan alakú, mint az ikra(sok sejt egy hártyában), csak fehér, és nem látni a sejteket, mint az ikra esetén. Egyben ki lehet emelni, mert a hártya összetartja., nem folyékony az állaga. Nagyon finom.
igen a haltej az a hal spermája. Halászlébe szokták fõzni. De rántva tartár mártással is nagyon finom.
Az amit leírtál.A hal spermája.
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak vicceltem. Még nem ettem agyat. Kicsit fura, inkább morbid. De szerintem majd megkóstolom egyszer. :)
Nem a sajatod:) Ugye velot is lehet kg-ra venni Nagyon finom rantva, es vesevel elkeszitve is...
A kérdező hozzászólása: Olyan mint az agyvelõ! Hmm. Én nem nézem meg, hogy milyen az agyvelõm az egyszer 100 :D
Hm...
Amíg él a hal, addig folyékony. A döglött halé, nem folyékony.
Tömör, de krémes állagú. Igen, kb olyan mint az agyvelõ vagy mint a pulykahere, kakashere. Nagyon finom a halászlében és rántva! :)
Mennyire valik.... Bocsi Amugy a 3 as vagyok
Ez olyasmi inkabb mint a here. Hereporkoltet ettel mar? Ahhozhasonlo allag, es a funkcio is, ha jobbanbelegondolok. Amikor akcio van, akkor raereszti a spermakat az ikrakra. Nem tudommennYire valik higga, mert igye avizben tortenik, nekik nm kell szallitokozeg, mint az emlosoknek...
Nem folyékony, olyasmi mint a velõ. A belek mellett két oldalt található, hal nagyságától függõ a nagysága. Kettes potykánál olyan 10 centis, seprûnyél vastagságú. Sárgásfehér színû, ám rugalmas tapintású, így jól megkülönböztethetõ a hasûri zsírtól.
A spermája. Nem tudom, hogy miként spricceli már láttam ilyet ahogy megtermékenyíti a petesejteket a hal. De hogy hogyan azt nem tudom, nem vagyok biológus. De az biztos, hogy a spermája. Azt már írták, hogy hártya tartja össze és, hogy fehér. Nem csak kilós árban van. Én halászléhez szoktam venni 300g-osat.
A kérdező hozzászólása: Most akkor folyékony vagy nem? Úgy tudom kilóra adják, de a vízben meg rá spriccolja az ikrákra.
Az agy is nagyon finom! :) Rántva, velõs kenyérként, rántott hús töltelékként, stb...

Otki popsikrém létezik még? Mennyibe kerül recept nélkül? Milyen az állaga? Ez ugye nem az a sárgás folyós krém?

Bocsi a sok kérdésért!

Legjobb válasz: Nem tudom mennyibe kerül (de recept nélkül nem olcsó, egyszer vettem így és emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy kb. annyi mint a bolti popsikenõcsök), de nálunk Újpesten még van készen a patikákban, mert ezt írják a gyerekorvosok. Az állaga a patikus türelmétõl függ, az orvosi rendelõ mellettiben általában rosszabb mint máshol, mert rengeteget készítenek belõle és letojják, hogy homokszem szerû darabkák vannak benne, máshol jobban elkeverik. Nagyon melegben tényleg folyós, hidegben alig lehet kirobbantani a dobozból, de szobahõmérsékleten tökéletes. A színe tényleg sárgás, ezért szeretjük mert a fehér cink oxidos kenõcsöt alig tudom levakarni a popsijáról, ez pedig könnyû, krémes. Pár hónapja elköltöztünk és a mostani dokimmal is ezt iratom pedig õ nem ezt szokta.

Nem tudom mennyibe kerül (de recept nélkül nem olcsó, egyszer vettem így és emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy kb. annyi mint a bolti popsikenõcsök), de nálunk Újpesten még van készen a patikákban, mert ezt írják a gyerekorvosok. Az állaga a patikus türelmétõl függ, az orvosi rendelõ mellettiben általában rosszabb mint máshol, mert rengeteget készítenek belõle és letojják, hogy homokszem szerû darabkák vannak benne, máshol jobban elkeverik. Nagyon melegben tényleg folyós, hidegben alig lehet kirobbantani a dobozból, de szobahõmérsékleten tökéletes. A színe tényleg sárgás, ezért szeretjük mert a fehér cink oxidos kenõcsöt alig tudom levakarni a popsijáról, ez pedig könnyû, krémes. Pár hónapja elköltöztünk és a mostani dokimmal is ezt iratom pedig õ nem ezt szokta.

Milyen a babátok széklete (állaga) 8-hó?

nekünk álltalában bogyós.nem baj?

Legjobb válasz: Hát...Igazábol a széklet állaga attol füg hogy mibõl mennyit eszik, és mennyi folyadékot iszik hozzá. Nem baj ha bogyos a széklete ha nem fáj a hasa.Kisfiamnak ha valami fogos ételbõl túl sokat eszik és bebogyosodik a széklete mindig fáj a hasa. Viszont kislányomnak már hét hos korában ilyen bogyos volt a széklete és nem volt tõle baja. Ha nem fáj a kicsi hasa nem baj.

Hát...Igazábol a széklet állaga attol füg hogy mibõl mennyit eszik, és mennyi folyadékot iszik hozzá. Nem baj ha bogyos a széklete ha nem fáj a hasa.Kisfiamnak ha valami fogos ételbõl túl sokat eszik és bebogyosodik a széklete mindig fáj a hasa. Viszont kislányomnak már hét hos korában ilyen bogyos volt a széklete és nem volt tõle baja. Ha nem fáj a kicsi hasa nem baj.

Akinek Milumil Komfort 1 tápszert eszik a babája milyen gyakran kakil és milyen az állaga?

Babám 7 hetes és a BEBA HA-ról váltottunk erre szorulás és hasfájás miatt. 1 hete eszi már a Komfort 1-et és 2 naponta kakil, de ma 2-szer is kakilt és sárgás-barnásat és folyósat. Normális ez?

Legjobb válasz: Pfújjj.

Pfújjj.
szia az én kislányom is ezt ette és nekünk nagyon bejött. hát a színére már nem emlékszem jó de azt hiszem nekünk mivel mellette szopizott is inkább sárga és sárgászöld volt az állaga szintén híg.(azóta szilárdabb és darabosabb mióta hozzátáplálom) Ha gondolod a dobozon van egy ingyenesen hívható zöldszám és email cím is.Nekem nagyon kedvesen válaszoltak az összes kérdésemre védõnõ és más szakemberek is

Milyen az mikor a nyákdugó távozik? Mindenképpen észreveszi az ember? Milyen az állaga, formája?

Bocsi ha hü..e a kérdés,de els? baba. Már a 36.hétnél járok és jóslófájásokon kívül semmi más változást nem vettem észre magamon.

Legjobb válasz: Sokféle lehet. és az is lehet, hogy nem távozik elõre, csak majd szülés közben. Lehet kocsonyás állagú, vagy nyák állagú, fehéres-véres (alvadt véres) vagy átlátszó, akár egész folyékony is. Tulajdonképpen nem érdemes vele foglalkozni, mert ha el is megy, akkor se lehet tudni, hogy ahhoz képest mikor fogsz szülni. Türelem, még pár hét! :o) 2 gyerekes 9hkm

Sokféle lehet. és az is lehet, hogy nem távozik elõre, csak majd szülés közben. Lehet kocsonyás állagú, vagy nyák állagú, fehéres-véres (alvadt véres) vagy átlátszó, akár egész folyékony is. Tulajdonképpen nem érdemes vele foglalkozni, mert ha el is megy, akkor se lehet tudni, hogy ahhoz képest mikor fogsz szülni. Türelem, még pár hét! :o) 2 gyerekes 9hkm
Itt ezen a videón rajta van. http://indavideo.hu/video/Mehnyak_nyak_dugo
Szép! :o) Az enyém nem így nézett ki, hanem barnás-véres volt, és még ennél is szilárdabb állagú. És nem jött ki egyben egy ekkora darab, hanem részletekben... De azért támpontnak szuper! elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!