Találatok a következő kifejezésre: Milyen a a szülés után (240 db)

Milyen a hasad szülés után? Szép maradt? Tudsz toppot hordani akár? Ugyan olyan feszes a bőr mint régen? (főleg azoktól kérdek akinek null feleslege volt és toppokat hordott)

(mellesleg szülés után mindenkinek csúnya a pocakja?meddig?

Legjobb válasz: nekem megmaradt,de én 23 kilot felszedtem ,most 50 kiló alig vagyok,de kis hasam maradt ami akkor látszik jobban ha ülök. egyik ismim szülés után két héttel már topban tolta a babakocsit,irigyeltem is rendesen!!:/ :)

nekem megmaradt, de én 23 kilot felszedtem , most 50 kiló alig vagyok, de kis hasam maradt ami akkor látszik jobban ha ülök. egyik ismim szülés után két héttel már topban tolta a babakocsit, irigyeltem is rendesen!!:/ :)
Nekem maradt egy pici hasam, de a bõröm nagyon szép, nem nyúlt meg, ugyanolyan mint régen. Még a top is elmenne, de én nagyon kritikus vagyok magammal szemben, ezért így nem merném hordani. De tudom hogy tornával le fog menni. Császárral szültem.
Én alig híztam terhesség alatt, de eleve nagy súllyal indultam neki. Nagyon vékony derekam van és pár dkg híján 4 kg-al született a kisfiam. Hatalmas hasam volt, így elég rendesen szétrepedtem. Most 19 kg-al vagyok kevesebb, mint mikor szülni mentem, de nagyon csúnya a hasam. A csíkok elég halványak, de látszanak, a bõr is meg van ereszkedve és van némi zsírfeleslegem is, szóval nem húzhatnék topot.:) De õszintén, ha szép, lapos hasam lenne, akkor sem hordanék. Zavarna, ha ki látszódna a derekam, jaj, pedig tizenéves koromban hogy imádtam õket!:)
Szia! Nekem nem repedt szét a bõröm, tornáztam terhesség közben és utána is, gyorsan le is ment minden rólam, sõt, azóta azzal idegelnek néhányan, hogy „túl” vékony vagyok (pedig ugyanannyi kiló vagyok már 16 éves korom óta, max. 2-3 kiló ingadoztam eddig). Ezt csak azért írtam, hogy nem híztam meg a terhesség alatt visszafordíthatatlanul, vagyis minden körülmény adott lenne, hogy ugyanolyan legyek, mint elõtte. A hasam állva remekül is fest, fel is vehetnék topokat… azonban ha lehajolok valamiért pl., akkor sajnos látszik, hogy a bõr nem ugyanolyan már, mint régen, szerintem elég csúnyán redõzõdik. Sajnos, nagyon úgy tûnik, hogy ez már ilyen is marad.
Vékony vagyok, striám nem lett, de lóg a bõröm picit, ezért utálom, ha kilóg a hasam - egyébként császár volt.
Majdnem öt éve szültem, én nem mutogatnám már a hasam, nekem sajnos csúnya lett. Egyrészt nagyon csíkos, bár azzal még kibékülnék, de nagyon "megrogyott" a bõr alul. Jó, én nem voltam régen sem csont sovány, de feszes voltam mindenhol, simán hordhattam olyan felsõket, amikbõl kint volt a hasam, jól álltak, csak általában nem S-es méretet viseltem, ennyi :) Hát most már nem lehetne ezt megcsinálni, ide szike kéne :S
Rajtam már csak a szike segíthet... az meg nekem nem "módi", így maradt a másik lehetõség- majd bele hízom :-) Üdv: 3 lányos, 10hkm

Milyen a szex szülés után?

Az lenne a kérdés,hogy érezhetően kitàgulnak -e a nők szülés után,romlik -e a szex "minősége"?

Legjobb válasz: Alkati/anatómiai kérdés... Nálunk ugyan olyan jó, mint korábban.... Mondjuk, kicsit fáradtabbak vagyunk:)))

Alkati/anatómiai kérdés... Nálunk ugyan olyan jó, mint korábban.... Mondjuk, kicsit fáradtabbak vagyunk:) ))
Szülés után 6 hétig szokás várni hazai ajánlás szerint, nõk negyede hamarabb kezdi. Ha nem császármetszés volt, akkor igen persze hogy tágul sokat a nõ, de 2-3 hónap intim torna rendbe tudja rakni. A nagyobb gond az, hogy ilyenkor sok nõ nem is nagyon törekszik rá hogy a férje kedvéért erõfeszítéseket tegyen, mert biológiai programjuk az elsõ helyre a csecsemõt tette és sok nõ ilyenkor abszolút nem kívánja a szexet.
De vannak nõk, akik legalább annyira - sõt!!! - kívánják, mint a terhesség elõtt:)

Kisgyerekes anyukák milyen a hasatok szülés után?

Legjobb válasz: Én 2 hónapja szültem, szerencsére a bõröm nem repedt ki, 20 kg-ot híztam, ebbõl 12 leolvadt rólam, bár nem csináltam semmit. Az a 8 kiló plusz meg nem olyan vészes, mert 185 cm vagyok és 78 kg. Bár azért ülve van egy kis úszógumim, állva nem.

6 hete szültem, nem lett sem csíkos, sem löttyedt, csak van még rajta egy kis párnácska, de az úgy is lejön majd.
4 hónapja szültem. Nem olyan lapos, mint elõtte, bár akkor is volt rajta kicsi hurka, most kicsivel több van. Nem csíkos, nem repedt, szép síma. 5 kiló plussz van rajtam
1 éve szültem, nagy maradt a hasam, és megnyúlt a bõr az oldalamtól kezdve a hasam aljáig:(
Én 2 hónapja szültem, szerencsére a bõröm nem repedt ki, 20 kg-ot híztam, ebbõl 12 leolvadt rólam, bár nem csináltam semmit. Az a 8 kiló plusz meg nem olyan vészes, mert 185 cm vagyok és 78 kg. Bár azért ülve van egy kis úszógumim, állva nem.
9 hónapja szültem, a hasam löttyedt, és csíkos.Nálunk ez nem genetika, mert anyumnak 4 gyerek után szép sima, lapos a hasa, szépek a mellei, az enyémek 1 hónap sikertelen szoptatás után is megereszkedett. Ez van.Én azzal nyugtatom magam, hogy most elsõsorban anya vagyok...
nagy, löttyedt és csíkos:(
Nekem olyna, mint volt. Apró pici változásokat észleltem azért, de a férjem szerint ezeket csak én látom. Hozzáteszem, sosem voltam lapos hasú, 172cm vagyok és 78-80 kiló.
"Rongyosra" szakadt a bõr, laza a szövet, és lóg... Én is annyi vagyok kilóra, mint szülés elõtt... Hiába. 15 hónapos a kislányom
3hete szültem, olyan mit volt! de nálunk ez családi adottság... kicsik vagyunk és vékonyak.
Nekem kicsi háj maradt rajta, kilóra hiába vagyok annyi, mint a terhességem elõtt. Elég nagy számomra így, vettem olyan hasfogós bugyit, hogy a nadrág derekánál ne buggyanjon a hájam, így elég jó. 3, 5 hós a kisfiam, még nincs erõm tornázni, nem alusszuk át az éjszakát, hulla vagyok.
18:50-es vagyok, egyébként szülés után kb. 1 hónappal kisebb volt a hasam, mint most, nem tudom miért. Azt hittem akkoriban, húú de jó, nem lesz itt ilyen gond, de aztán csak néztem, hogy ez olyan mintha nagyobb lenne.
1éve szültem, de olyan a hasam, mintha megse szültem volna.Sokan kérdezik jön e a kistesó.Nagyon zavar.Ráadásul szoptatok, azt mondják olyankor hamarább visszamegy, meg fogyni lehet tõle.Pont én vagyok a kivétel.:(Tehát nem vagyok kövér, nem vastag a karom a lábam, nem nagy a fenekem, vékony az arcom, ugy nézek ki, mint egy etióp.
Én 2.5 hónapja szültem, nekem is lóg a hasam, és iszonyat csíkos. Kenegetem ezerrel, de egyenlõre nemsmok javulást látok. Ez már ilyen marad, max kifehéredik. Én a kórházban akartam rögtön szülés után hasszorítót felvenni, de doki leoltott, h meg ne próbáljam, mert úgy nem dolgozik a hasizom... és lógni fog a has. Hallgattam rá, és így is lóg... nem tudom mi lett volna a helyes? Tornázni még nekem sincs lelkierõm, plussz még mindig nem tudok rendesen ülni a farcsontom miatt. 23 kiló plusszal mentem szülni, még 8 kiló van rajtam szülés elejéhez viszonyítva. Szoptatok, így a diéta, vagy a fogyókúra kilõve. Bíztatom magam azzal, hogy itt van az én kismanóm, a többi meg nem érdekel... egyenlõre!
Mint tizenéves koromban, gyakorlatilag homorú. Szerintem sem genetika, mert anyukám két gyerkõc után csíkos lett, rajtam meg a négy sem látszik. (vékonyak vagyunk)
Bar nem voltam vekony, de lottyedtebb lett a hasam :( 2 hete szultem, most kezdem latni a valtozast, hogy a hasizmom all vissza a helyere, de alul log a hasam... Csikos nem lettem, abban szerencsem volt. Kivancsi vagyok, milyen allapotok lesznek itt, ha elkezdhetek tornazni vegre...

Cukros kismamik! Milyen a cukrotok szülés után két hónappal?

Nekem még egy-egy érték most is 6,5-7 körüli, bár cukrosat eszem-iszom, tehát nem diétázom már. Nem tudom, ez az érték megfelel?-e még, vagy már ez is sok? Pedig sokkal jobb a közérzetem, és a többi értékem is szépen visszahúzódott. Vagy ezt a vizsgálatot ne sütizés után végezzem el?

Legjobb válasz: Tökéletes. 2 hete voltam terheléses cukorvizsgálaton és teljesen jó lett az eredméynem. Otthon már nem mérem, a csíkom is elfogyott. 2,5 hós a lányom

Tökéletes. 2 hete voltam terheléses cukorvizsgálaton és teljesen jó lett az eredméynem. Otthon már nem mérem, a csíkom is elfogyott. 2, 5 hós a lányom
A kérdező hozzászólása: Mi a megengedett felsõ értékhatár terhesség után? Diétázva, vagy anélkül kell mérni?

Milyen az a szülés után üléshez használható gumigyűrű vagy gumikarika? Hol lehet beszerezni?

37 hetes vagyok és most készítem össze a kórházi csomagomat. A véd?n?t?l kapott listán szerepel egy gumigy?r?, ami mellett megjegyzésként annyi szerepel, hogy a gátmetszés után megkönnyíti az ülést. Mi ez pontosan? Használtatok ilyent?

Legjobb válasz: Közönséges úszógumi tökéletesen megfelel, a lényeg csak annyi, hogy üléskör a súlyod a combodon meg a popsidon van, a középsö részed nem ér semmihez se - igy a gátmetszéses részt nem nyomja.

Közönséges úszógumi tökéletesen megfelel, a lényeg csak annyi, hogy üléskör a súlyod a combodon meg a popsidon van, a középsö részed nem ér semmihez se - igy a gátmetszéses részt nem nyomja.
Arra ne számíts hogy nem fog fájni... Nekem is úszógumim volt és nagyon jól jött szoptatáskor, üléskor a kórházban.
Lehet, hogy a drága ülõpárna jobb, nekem úszógumim sem volt, mégis simán ültem és nem fájt. Még jó, hogy nem ruháztam be rá :-))) Amúgy az úszógumi nincs 2000.-, a strandon, ahol drága, 500.-ért vettünk a gyerekeknek a nyáron. És az ismerõsöknek tuti van egy kölcsönbe, ha nagyon kéne.
Brendonban vettem az enyemet, azert sokkal jobb egy uszoguminal, nagyobb bababoltokban van, uloparna a neve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok a válaszokat! Beszerzek egyet egészen biztosan.
Úszógumi, de jó ötlet. Én ülõpárnát vettem a Brendonban 2000 Ft-ért. Bár, lehet, hogy egy jobb úszógumi is kerül annyiba? Bár azt késõbb másra is tudod használni. De nekem nagyon jó volt szülés után. 2 hétig csak azon tudtam ülni. http://www.brendon.hu/Products/List/sz%C3%BCl%C3%A9s%20ut%C3.. Most nézem, hogy azóta már jó drága lett. Én még akciósan vettem. Nézd meg gyógyászati segédeszköz boltban, ott talán olcsóbb lehet.
Ülõpárnának hívják amúgy:DÉs gyógyászati boltban lehet kapni:) Én nagypapitól örököltem, mert a fenekem mûtötték:DAnno még suliba is vittem magammal:DMost is hazsnos lesz ha megérkezik a pici:) A&A
Gyerekes ismerõstõl nem tudsz kérni? Egyébként szerintem Decathlonba vagy valami sportszeresben, esetleg játékboltban tudsz venni. Könnyû szülést és sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: No, ez eszembe sem jutott:) már egész nap azon agyalok, hogy milyen lehet ez a gumigyûrû. Igaz, fogalmam sincsen hol veszek novemberben úszógumit, ráadásul "fel is kell próbálnom", elég keskeny a csípõm...legalábbis 37 hete még az volt:) Köszönöm a segítséget!
Mégegyszer: tehát te az úszógumiba "beleülsz" ugy, hogy az érzékeny rész van a gumi középsö lyukján.
Én szülés után 1 hétig csak ezen tudtam ülni. Vagy inkább álltam. Szóval azért érdemes szerintem min. egy úszógumit beszerezni.

Anyukák! Nektek mikor jött meg először a menstruációtok szülés után és az milyen volt? Más, mint korábban?

Tisztában vagyok vele, hogy egyénenként változó, de mégis kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Köszönöm. 7 hetes babóca anyukája

Legjobb válasz: Elsõ szülésem után 8 héttel megjött (épphogy abbamaradt a gyermekágyi vérzés, így elég ijesztõ volt, hogy mi ez már megint :D ) Szoptatás alatt gyengébb volt, mint szülés elõtt, és görcsölni sem görcsöltem egyáltalán. Hogy szoptatás után milyen lett volna, azt nem tudom, mert még szopizott a lányom, mikor teherbe estem. A kisebbik most volt 8 hónapos, még nem jött meg. Érdekes, mert mindkétszer kizárólagos szopi volt 6 hónapig - szóval nem csak egyén, de helyzetfüggõ is úgy látszik...

Elsõ szülésem után 8 héttel megjött (épphogy abbamaradt a gyermekágyi vérzés, így elég ijesztõ volt, hogy mi ez már megint :D ) Szoptatás alatt gyengébb volt, mint szülés elõtt, és görcsölni sem görcsöltem egyáltalán. Hogy szoptatás után milyen lett volna, azt nem tudom, mert még szopizott a lányom, mikor teherbe estem. A kisebbik most volt 8 hónapos, még nem jött meg. Érdekes, mert mindkétszer kizárólagos szopi volt 6 hónapig - szóval nem csak egyén, de helyzetfüggõ is úgy látszik...

Milyen érzés volt szülés után mikor először cicire tetted/tették a babát? Fájt? Vagy nem? Nem tudom elképzelni milyen érzés lehet. És jött is tej vagy előtej?

Legjobb válasz: Nekem nem fájt. Szülés után kb 10-15 perccel már szopott, addig mérték, öltöztették, stb. Akkor még nem jött rendes tej, az a szülés után 2. nap indult be. Nekem nem fájt egyszer sem a szoptatás, a mellem sem gyulladt be, sebes se lett a mellbimbóm. A babám a születésétõl fogva 5-8 perc alatt elintézi az evést, ha már nem éhes, nem nyammog rajta.

Nekem nem fájt. Szülés után kb 10-15 perccel már szopott, addig mérték, öltöztették, stb. Akkor még nem jött rendes tej, az a szülés után 2. nap indult be. Nekem nem fájt egyszer sem a szoptatás, a mellem sem gyulladt be, sebes se lett a mellbimbóm. A babám a születésétõl fogva 5-8 perc alatt elintézi az evést, ha már nem éhes, nem nyammog rajta.
Fájt. De valószínûleg nem is fogod tudni elképzelni, amíg meg nem történik és nem fogod tudni, hogy fájni fog-e, vagy nem, jönni fog-e elõtej, vagy nem :) Én az elsõ hónapban úgy szoptattam, hogy az elsõ fél percben nem mertem fogni a gyereket, nehogy megszorítsam, annyire fájt, ahogy elkezdte a szopást. Elõtejem alig volt, a tejem is csak egy héttel késõbb indult be, de nem adtam fel, azóta is csak anyatejet eszik, most öt és fél hónapos. Ne görcsölj, lesz, ahogy lesz. Könnyû szülést neked.
Segíti a méhösszehúzódásokat, úgyhogy minél hamarabb, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Kíváncsian várom milyen érzés lesz. Remélem menni fog! :)
Hú, én alig vártam, h. kihozzák a fiamat és megszoptathassam. Olyan leírhatatlanul furcsa és megható érzés volt. Megmondom õszintén, amikor "ráharapott", picit fájt. Mondjuk nekem befele forduló mellbimbóm van, és (nem tudom van-e összefüggés, de) elég gyakran véresre szívta a kisfiam. Tejcim viszont nem volt, az csak az 5. napon indult be.
Szia, én annyira el voltam foglalva azzal hogy bekapja rendesen a cicit és szopizzon is, hogy õszintén szólva nem emlékszem hogy fájt e, de amikor végre normálisan sikerült elkapnia akkor nagyon örültem, valószínûleg ha fájt is nem foglalkoztam vele! 4 hós baba anyukája

A jászberényi kórház szülészete mennyire bababarát? Hogy zajlik egy szülés Dr. Balogh Jánosnál? Megválaszthatom milyen pózban szeretnék szülni? A szülés után velem maradhat a kisbabám?

Legjobb válasz: Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!

Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!
A jászberényi szülésszetet senkinek nem ajánlom!!!! Név nélkül, de szinte egy doki sincs normális. Pénzéhes szakbarbárok! 1. Rokonoknál babát vártak, nem jött meg... bement a kórházba, közölték vele, hogy cysta, mûtik. Otthon csinált egy tesztet, pozitív lett. Pestre mentek és az ottani doki megnyugtatta, hogy minden ok, cysta nincs, egészséges magzaat van! 2. Kismama bevérzett, éjszaka ügyeleten közölték vele, hogy meghaalt a baba. Holnap megmûtik, meg kell szülni. Férje nem hagyta annyiban, átmentek Ceglédre ügyeletre, ott meg mondták, hogy él a magzat, minden rendben van, csak feküdni és pihenni kell! 3. Egészséges kismama, egészsséges magzat. Félrediagnosztizálás miatt vénás gyógyszert kapott a kismama, belehalt a baba és majdnem az anyuka is. Azon a héten 5 kisbaba halt meg! Mindez fél év alatt!

Akik vizesedtek terhesség alatt, milyen gyorssan ment le a viz szülés után?

Legjobb válasz: 21 kilót híztam terhesség alatt,aminek nagy része víz volt.öt napig voltam még bent szülés után,ugyanannyival mentem haza,mint amennyivel teherbe estem.tehát pár nap volt.nekem vérnyomás csökkentõt is kellett szednem,de másnap már az sem kellett

21 kilót híztam terhesség alatt, aminek nagy része víz volt.öt napig voltam még bent szülés után, ugyanannyival mentem haza, mint amennyivel teherbe estem.tehát pár nap volt.nekem vérnyomás csökkentõt is kellett szednem, de másnap már az sem kellett
Pár órán belül. Kölcsön kértem egy két számmal nagyobb gumipapucsot, ami szülés elõtt még jó volt rám (természetesen nem hosszban, hanem széltében), de utána, amikor elõször felkeltem, már leesett a lábamról.
24 kilót híztam! 5 napig voltam én is bent! Nekem nem kellett semmit szednem, mert a dokim nem gondolta vészesnek ezt a NAGY mennyiségû hízást mert SZERINTE 54 kilóval kezdtem és ez a 78 kiló ez nem kövérség esetemben, az anezteziológus meg is jegyezte hogy miért engedte hogy ennyit hízzak a dokim meg csak mosolyogva annyit mondott hogy nekem belefér :) Na boccs az off-ért :) Szóval mikor hazajöttem még volt rajtam, utána max 3 nap és lement!
Nekem például a bokám vizesedett a terhesség alatt nagyon, és a szülés utáni napon (és onnantól kezdve még kb. 2 hétig) még durvábban be volt dagadva, mint amikor még a pocakban volt a manó...
4 nap. 92 kilóval mentem szülni, 76 kilóval jöttem haza a kórházból. Emlékszem reggel mikor felkeltem csini bokám volt, délutánra meg a 2x-ére dagadt, pedig nem csináltam semmit!!!
Rengeteg víz volt rajtam az utólsó hetekben, de néhány nap alatt teljesen lement.
Nekem kb azonnal lement. Pedig kórhézban voltam elõtte annyi víz volt rajtam. Megcsászároztak és pár óra múlva, ahogy feküdtem az ágyon néztem, hogy milyen szép vékony lett a lábam és, hogy jéééé látszanak a bokacsontjaim. :)
Nekem majdnem két hét kellett, hogy normális bokáim legyenek újra.
Nekem is kellett 2 hét.

Császármetszés után milyen a hüvelyi szülés? Lehetséges?

Legjobb válasz: Lehetséges ha az elõzõ császár pl. lábtartás, v. harántfekvés ill. nem kop.végü fekvés miatt lett császár. tehát kivülálló okok miatt. ha téraránytalanság v. egészségügyi okok -nálad- miatt akkor kicsi az esélye mert a nagy baba megismétlõdhet és a baj is elmúlhat pl. elsõ babánál lábtöréskor ált. császár.. egy bizonyos idõ kell a két szülés között különben baromi nagy a hegszétválás kockázata sokszor szülés után el altatják a kismamát és átnézik a hegeket belülrõl... a doki tudja megmondani hogy lehet-e vagy nem...

Lehetséges ha az elõzõ császár pl. lábtartás, v. harántfekvés ill. nem kop.végü fekvés miatt lett császár. tehát kivülálló okok miatt. ha téraránytalanság v. egészségügyi okok -nálad- miatt akkor kicsi az esélye mert a nagy baba megismétlõdhet és a baj is elmúlhat pl. elsõ babánál lábtöréskor ált. császár.. egy bizonyos idõ kell a két szülés között különben baromi nagy a hegszétválás kockázata sokszor szülés után el altatják a kismamát és átnézik a hegeket belülrõl... a doki tudja megmondani hogy lehet-e vagy nem...
Én toxémis és téraránytalanság miatt szültem császárral, ezért másodszorra a dokim ki sem várja a 40 hetet, a 38. héten megcsászoroz, mert félõ, hogy megint 5 kg-os baba lenne. Már megbarátkoztam a gondolattal, inkább a biztonság.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!