Találatok a következő kifejezésre: Milyen a a szülés (849 db)

S. O. S. Leírjátok részletesen, hogy milyen volt a szülés felkészítésetek?

tanfolyam, internet, Torna, jóga és egyéb módszerek.Továbbáérdekelne, hogy hányadik baba és milyen érzésekkel mentetek szülni. (Vizsga anyaghoz kellene) Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én jártam kismamatornára és felkészítõ tanfolyamra is. A tanfolyam abban a kórházban volt, ahol szültem, ez azért is jó, mert így már jó pár orvost és szülésznõt megismertem szülés elõtt. Ezt a fórumot is olvasgattam, de csak módjával. Elsõ baba és izgultam szülés elõtt, mivel nem tudtam milyen is igazából. Jó dolog a felkészítõ,de megélni egész más. Azért segítettek a tanultak, nem ért váratlanul semmi és tudtam 1-2 dolgot alkalmazni is.

Szia! Én jártam kismamatornára és felkészítõ tanfolyamra is. A tanfolyam abban a kórházban volt, ahol szültem, ez azért is jó, mert így már jó pár orvost és szülésznõt megismertem szülés elõtt. Ezt a fórumot is olvasgattam, de csak módjával. Elsõ baba és izgultam szülés elõtt, mivel nem tudtam milyen is igazából. Jó dolog a felkészítõ, de megélni egész más. Azért segítettek a tanultak, nem ért váratlanul semmi és tudtam 1-2 dolgot alkalmazni is.

Az, hogy édesanyám mennyi ideig vajúdott, illetve milyen volt a szülés, az genetikailag öröklődhet?

Lehet hülye kérdés, csak hát a terhesség alatt nem volt semmi bajom, pont mint anyunak, és nem tudom, ez csak véletlen lenne e, vagy genetika. Tudjátok az utolsó héten már minden baromságon gondolkodik az ember.:D El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szerintem nem sok köze van egymáshoz a két szülésnek. Minden szülés más.

Szerintem nem sok köze van egymáshoz a két szülésnek. Minden szülés más.
Szia! Nem tudom, hogy genetikailag mennyi összefüggés lehet közte. Leírom nekünk hogy volt. Anyukám az elsõt nagyon nehezen szülte. 37 évvel ez elõtt még teljesen más volt minden, az orvosok hozzáállása, a tudása, a szülõágy stb. Akkoriban még nem volt vízben szülés meg labda, EDA, stb. A kiírt nap elõtt 2 nappal megrepedt a burok és elkezdett csöpögni a vize, alig vette észre mert olyan kevés volt, fájása egy szem sem volt. Bement a kórházba megvizsgálták és oxitocint adtak neki, onnantól az 5. napon született meg a babája elkékülve, oxigén hiányosan. Akkor azt mondta soha többé nem szül, de idõközben elvált, hozzáment az apukámhoz és 7 év múlva megszületett a második babája. Vele volt a legkönnyebb dolga mert nagyon gyorsan megszült. Már a terhesség közepétõl ki volt nyílva ezért bent tartották 2 hónapon keresztül a kórházban, végül a tesóm koraszülött lett, 8 hónapra született lyukas szívvel, de szerencsére nem ma már nincs semmi baja. Aztán apukám akart még egy kislányt is, anyu nem, de azért mégis csak besikerültem:) Akkor volt anyu 36 éves. Kiírt napon 16.-án este elfolyt a víz és rögtön jöttek a kisebb fájások, de még nem akart bemenni, másnap reggel ment be amikor már 10 percesek voltak, 17.-én délben születtem meg. A nõvérem szülése: Elsõ 24 óra, sima szülés kisfiú, második 5 óra szülõszéken szülve, kislány. Nekem egy kisfiam van, egyelõre nem tervezek másodikat. Én túlhordtam a babát, kiírt nap után egy héttel indították, 3 napot voltam a szülõszobán elõször fájós késõbb már nagyon-nagyon fájós fájásokkal, végül 2 percesekkel toltak be császározni mert minden fájásnál leesett a kisfiam szívhangja és nehezen jött vissza. Anyukám és az én terhességem teljesen más volt, õ mindegyik terhességekor rosszul volt, hányt, fõleg velem, én pedig teljesen jól voltam, mindent ugyanúgy tudtam csinálni mint egy nem terhes.
Semmi köze a genetikához. Anyukám 4 óra alatt szült meg engem, az öcsémet 3 óra alatt, természetes úton. Én 26 órát szenvedtem és császár lett a vége.
Terhesség elött azt hittem én is, hogy öröklödik. De a terhességünk is teljesen más volt, ö hányingeres volt, én nem, neki nem voltak jóslófájásai, nekem igen, és nekem végig hasmenésem volt. Szülés. Ö 6 órát vajúdott, én végigtoltam csupán 4 órát, viszont mindketten fájdalomcsillapító nélkül és éjjel... Kb ennyi összefüggés van. 22/L
Nem öröklõdik, én anyukám engem 3 óra alatt, tesómat másfél alatt szülte meg, elejétõl végéig, cakkumpakk. Én 9 és negyed óra alatt szültem, õ fájdalomcsillapító nélkül, én meg könyörögtem érte :)
Az anyukám villámgyorsan szült engem, én 18 órás vajúdás után császárral a lányomat. Szerintem ez nem öröklõdik.
én ezt így gondolom, h genetika is, nálunk hüvelyi szülés volt, komplikációmentes és gyors.....hasonló az alkatunk is....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagy többségben úgy látom, nincs köze a genetikához. Õszintén szólva nem is bánom, ha nekem nem 26 óra alatt jönne össze a baba.:) És persze az orvostudomány folyamatos megújulása is mellettünk áll. Szép és könnyû szülést kívánok azoknak, akik még velem együtt elõtte állnak, akik pedig már túl vannak rajta, azoknak jó babázást.:)
Szerintem nem öröklõdik. Az anyukám 4 gyereket szült természetes úton, én még csak egyet, de császárral. Õ max. 3 hónapig tudott szoptatni pótlással, én 1 évig. Õ több mint 20 kilót hízott a terhességei alatt, én 10 kilót. Viszont szerintem a baba súlya "genetikusan öröklõdhet". Neki is nagy súlyú babái születtek és nekem is.
Nem tudom hogy öröklõdik-e mindenesetre a családunkban mindenki nehezen szülte az elsõt, a másodikat meg könnyen:) remélem így is lesz nálam is, mert az elsõ császár lett komp.miatt reménykedem hogy a 2.ik könnyebb lesz és természetes.
Anyukám majd belepusztult annyira fájt a szülés neki ( nem is lett tesóm ) én meg fél óra alatt megszültem. Mondjuk a terhességet õ is könnyen viselte és sajnos õ sem tudott szoptatni. Mondj õ azért nem mert nem volt tejcsi, én meg azért mert a kisfiam kis súllyal született és nem tudta megszívni, mire megtudta volna addigra a cumisüveghez hozzászokott meg a tejcsi is elapadt...:-(:-(
Szerintem sincs semmi köze a kettõnek egymáshoz. Édesanyám mindkettõnket császárral hozott a világra, nekem ráadásul a köldökzsinór a nyakamra volt tekerdeve, életmentõ volt a császár. Én 10 óra vajúdás után természetes úton hoztam világra a kisfiam.

Volt/van fogadott orvosod? Milyen volt a szülése, akinek nem volt, és milyen volt annak, akinek volt? Nekem most nincs, és nem tudom eldönteni, hogy legyen-e. Felmerül a kérdés, hogy mi van ha nem ér rá, stb?

De azt a pénzt szívesebben költeném a gyermekemre.Az els? kisfiamnál volt fogadott dokim, de semmi jó tapasztalatom nem volt. Csak negatív. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia Nekem volt magándokim,de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés,2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon,a szülésznõ és a doki nagyon édesek,türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt,közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt,nyugtatott,biztatott,szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle,varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt,pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent,indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......

Szia Nekem volt magándokim, de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés, 2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon, a szülésznõ és a doki nagyon édesek, türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt, közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt, nyugtatott, biztatott, szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle, varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt, pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent, indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......
Ezt neked kell eldöntened. Szerintem mindkettõnek van pozitív és negatív oldala is. Nekem pl volt fogadott dokim, 38+6 hetes voltam mikor megindult a szülés, reggel 6-kor estem be a kórházba, az ügyeletes megvizsgált, felvette az adataimat, ctg-re kötött és már ott is volt a fogadott dokim. Délutánra lett meg a kisfiam, a doki végig mellettem volt... mármint intézte a dolgait, de sûrûn jött, vizsgált, ellenõrzött, szülésnél a fejemnél ült és simogatta a buksim, nyugtatgatott. A kórházi napokon minden nap bejött, kérdezgette mi újság, van-e tejem, hogy van a baba stb... Varratszedés, 6 hetes kontroll.. minden rendben volt, végig kedves volt. DE barátnõmnek nem volt szerencséje, a dokija kikötötte, hogy 120 ezret kér a szülésért, a szülés hamarabb indult meg, doki külföldön. Barátnõm nem akarta odaadni így neki a pénzt, a doki meg azt mondta akkor nem adja ki az igazolást, ami az anyaságihoz kell. Szóval igazán okosat nem tudtam mondani, ezt neked kell érezned, hogy ha most is magándokihoz jársz mennyire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Kedves utolsó válaszoló. Jó egészséget kívánok Nektek!
Fél napos kisfiú apukája vagyok! Ma délben született Gyõrben a kisbabánk nem volt fogadott orvosunk, szülésznõnk sem. Ennek ellenére minden simán ment mindenki kedves volt a doki is. Sokat segített párommal is kedves volt pedig 9 óra vajúdás volt. Csak jó tapasztalatot tudok a szülésrõl mondani.:-)) Egyébként mi is azt gondoltuk hogy azt a pénzt értelmesebb a gyerekre elkölteni, úgy is teszünk :-)
Szia! A terhesség alatt magándokihoz jártam, de nálunk csak úgy lehet orvost fogadni, hogy nem hívják be. Csak akkor engedik be a szülõszobára, ha a szülés a munkaidejében történik. Vagy pont ügyeletes. A végén a fõorvos szikéje alatt kötöttem ki. És ez volt a legjobb dolog, ami a mi helyzetünkben történhetett. Ha nem így történik, a kisfiam már nem élne.
Én fogadtam orvost, mert utáltam volna, ha mindig mások vizsgálnak és nagyon rendes volt mert biztosította számomra azt a komfort érzetet, amit akartam. Végig minden vizsgálatot õ végzett és mindenrõl rendesen tájékoztatott, aztán segített megszülni a kisfiam. A tarifája úgy tudom 60e ft, de mi többet adtunk neki, mert nagyon elégedettek voltunk. A szülésznõk elõtt is le a kalappal, mert nagyon rendesek és segítõkészek voltak. A veszprémi kórházban szültem 3 hete.
Nekem volt fogadottdokim, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt mondta, csak akkor nem lesz ott a szlésemnél, ha külföldön tartózkodik. Itthon volt, és amint hívták hogy szülök jött. Már attól megnyugodtam, hogy belépetta szülõszobába, mikor én már egy ideje ott vajúdtam. Egyszerûen megnyugtatott, hogy van ott valaki, akit már isemerek, és még ráadásul szakember is.
12.41: igen az a doki szemét volt. És sajnos én még tudok cifrább eseteket is. Sajnos a környezetemben levõ kismamák nem mindig tudtak normális orvost kifogni. Csak nem akartam ezzel traktálni a kérdezõt. Elõtted válaszoló voltam.
MAgándokihoz jártam és a 26.héten meg is fogattam.jól tettem 24 órát volt mellettem a "nagy"nap.dokija válogatja:)
Ez a legutóbb említett doki egy szemét.
Szia! Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznõm, de mindeni tök rendes volt! Kedvesek, segítõkészek, normálisak. Jól tettem, hogy a babára költöttem azt a pénzt... Miskolc.

Nagyon rossz szülés előtt a beöntés? Nem megy tőle a hasunk egész szülés alatt? Milyen érzés a szülés? Fájdalmas nagyon?

Legjobb válasz: Szia.Én is féltem a beöntéstõl.Nem volt gáz, totál nem is foglalkoztam akkor vele.Megvolt, aztán 10p wc, zuhany, és kész is.A szülés már egy kicsit más téma.Én 15 órát vajúdtam, de életem legcsodálatosabb 15 órája volt.Fõleg mikor kibújt a lányom.Ha tehetném minden évben szülnék, de sajna nem tehetem.Csak egy lánnyal áldott meg az ég, épp karácsony éjjelén.Ne félj te is így fogsz visszagondolni rá.

Szia.Én is féltem a beöntéstõl.Nem volt gáz, totál nem is foglalkoztam akkor vele.Megvolt, aztán 10p wc, zuhany, és kész is.A szülés már egy kicsit más téma.Én 15 órát vajúdtam, de életem legcsodálatosabb 15 órája volt.Fõleg mikor kibújt a lányom.Ha tehetném minden évben szülnék, de sajna nem tehetem.Csak egy lánnyal áldott meg az ég, épp karácsony éjjelén.Ne félj te is így fogsz visszagondolni rá.
Egyetértek az elöttem íróval.Én is végig úgy álltam hozzá, hogy gyorsan megszülök, max 2-3 óra alatt.Az elsõ fájástól számítva 1 óra alatt meg is lett az elsõ gyermek.Elötte is mutatta a gép a fájásokat, de nem fájt, csak keményedett.A kitolás volt csak iazán durva, de elõre eldöntöttem, hogy mindent beleadok, odafigyelek közben.Így is lett.4 vagy 5 tolófájás és kint volt.Amikor a feje kijött, akkor önkéntelenül is mosolyogtam miközben toltam tovább, mert tudtam, hogy mindjárt vége.Fájdalomcsillapítás nélkül szültem.A beöntéstõl pedig nyugodt voltam, hogy nem kerül semmi a szülõágyra.Próbálj meg pozitívan hozzáállni elõre is.Mindenképp meg kell szülni, de legalább nem izgulsz rajt elötte hónapokig.
Én sokkal rosszabbra számítottam, ami a beöntést illeti. egyáltalán nem volt vészes, ne izgulj. Mire jöttek a fájások, már rég túl voltam rajta. (nekem elõször elfolyt a magzatvíz) A szülés alatt már semmi nem fog jönni, mivel minden kijött elõtte.:) Sõt utána pár napig ne is várj semmit! Milyen érzés a szülés? Nagyon változó. Hallottam olyat, hogy nem is fájt az illetõnek, de van, aki sokat szenved. Én kicsit nehezen szültem. Igazából sokmindent mondanak, de nem lehet rá teljesen felkészülni. Gondolj rá úgy, hogy nemsokára találkoztok!!!!:) Nagyon jó érzés és egybõl elfelejted a rosszat, mert rájössz, hogy ez az egyetlen dolog az életben, amiért érdemes szenvedni!!!:) Nem mondom, hogy könnyû lesz, de idõvel megszépül az egész!!! Várd a találkozást! Sok sikert, jó babázást!!!
Nekem a beöntés direkt jól esett pedig elõtte egész éjjel hasmenésem volt.A szülés nem egy leányálom volt nekem nagyon fájt.Igaz csak 3 órát szenvedtem de az kemény volt.Nagy babám lett 4350 gr, de megérte a szenvedést.
A beöntés semmi a szüléshez képest.Kicsit kellemetlen...Nekem elsö baba volt, nagyon megszenvedtem.Hosszú, és fájdalmas volt.38 óra.Ahogy meglátod a babádat tényleg mindent elfelejtesz.Lehet, hogy neked nem lessz sem hosszú, sem nagyon fájdalmas.Mindenkinek más. Egy a lényeg, hogy ne félj töle.
A beöntés tényleg nem annyira gáz.De kellemetlen.A szülés nekem nagyon nagyon rossz volt 24 és fél órát szenvedtem.
Én a beöntéstrõl rettegek, de azt mondják az semmiség! A szülés pedig nem egy leányálom. De ez attól is függ szerintem, hogy hogy állsz hozzá és milyen a fájdalomküszöböd. Én 24 hetes ikerterhes vagyok és monddhatni le se szarom azt, hogy mi lesz. Nem érdekel, úgy érzem bírni fogom. Persze majd ha megszültem azért visszajövök és elmondom elég volt e ez a hozzáállás a dologhoz. Egyénbként milliárd asszony túlélte már, nem lesz gond hidd le ha te is ott leszel. Ne erre gondolj, hanem az utána következõ szép dolgokra!
Cáfolnám az elõttem szólókat! Olyan lesz a szülésed, amilyent "te szeretnél" vagy elképzelsz magadnak. Ezek a dolgok mind fejben dõlnek el - nem csak szerintem, hanem sok orvos és nõvér szerint is. Nem kell túl nagy feneket keríteni a dolognak. Én megmondtam elõre, hogy nem fogok órákig vajúdni - se kedvem sem erõm hozzá - 2-3 óra alatt megszületett a kisfaiam. Utólag már alig emlékszem a fájdalomra, a kitolás volt talán kemény. De ott meg ahogy a nõvérem is mondta nyomni kell erõsen amkor szólnak. De lehet, hogy csak nekem volt nagy szrencsém, nem tudom. Nem kell foglalkozni a rémisztgetésekkel!!! Engem is a gátmetszéssel, érzéstelenítéssel, beöntéssel agyonparáztattak. Ehhez képest a gátmetszést nem is éreztem, érzéstelenítést nem kaptam, sõt beöntést sem. Ki lehet bírni, minden nõ arra termett, hogy meg tudjon szülni egy gyermeket.
Nagyon sok kórházban már kúp van, sokkal humánusabb, de én jobban örültem volna, ha beöntést kapok. 20 perc után megvolt a hatása, aztán le kellett zuhanyozni és órákig még pukizni sem tudtam volna. Csakhogy egy vajúdás általában nem 3-4 órát tart, kb. az 5. v. 6. órában éreztem, hogy pukiznom kell és totál beparáztam, hogy mi lesz itt késõbb, minden fog jönni...Aztán 9 óra vajúdás után császár lett, de a kitolást biztos nem úsztam volna meg baleset nélkül. Sokan azt mondják, hogy olyankor úgysem fogsz azzal foglalkozni, hát ezt embere válogatja. Nekem nagyon kemény volt az a 9 óra, mert indított szülésem volt túlhordás miatt és összefüggõ nagyon erõs fájásaim voltak fõleg az utolsó 4 órában, de igenis gondoltam arra, hogy itt mindenki elõtt jön majd a trutyi+a szelek, pláne, hogy tanulók is voltak. Beöntést már kaptam, mert volt egy mûtétem pont azért, hogy lehessen babánk, abszolút nem vészes és az legalább rendesen átmos, nem úgy mint a kúp.

Akinek 38. hetesen 4 kg korulire becsultek a baba sulyat, mikor es mennyivel szuletett vegul? Milyen volt a szules?

Legjobb válasz: Nekem 3200g-ra becsülték 38 héten, végül 40 héten napra pontosan szültem 4100g-os, 60cm babát. Hosszú, nagyon hosszú volt a szülés, mondjuk nekem elsõ baba volt így ezért is nehezebben ment (legalább is azt mondták az elsõ gyakran nehezebb és hosszabb). Végül megszültem a csöppségemet, de a doki a hasamon feküdt (nem fáj, sõt jó mert végre jön kijjebb a baba) a szülésznõk 2db pedig húzták a babóca fejét. De megszültem, és büszke voltam mert a szülészeten az enyém volt a legnagyobb baba. :D Jaa és még a feje is nagy volt! :D Volt egy kislány 4080g-mmal de neki szemmel láthatóan a feje kisebb volt, szóval nem is a súly ha nem inkább a buksija ami számít szülés közben. Amit tudnék tanácsolni, hogy pihenj nagyon sokat szülés elõtt, és igyál sok folyadékot. Ne takaríts, se csinálj az utolsó héten már semmit csak pihenjél, szerintem ez nagyon fontos.

Nekem 3200g-ra becsülték 38 héten, végül 40 héten napra pontosan szültem 4100g-os, 60cm babát. Hosszú, nagyon hosszú volt a szülés, mondjuk nekem elsõ baba volt így ezért is nehezebben ment (legalább is azt mondták az elsõ gyakran nehezebb és hosszabb). Végül megszültem a csöppségemet, de a doki a hasamon feküdt (nem fáj, sõt jó mert végre jön kijjebb a baba) a szülésznõk 2db pedig húzták a babóca fejét. De megszültem, és büszke voltam mert a szülészeten az enyém volt a legnagyobb baba. :D Jaa és még a feje is nagy volt! :D Volt egy kislány 4080g-mmal de neki szemmel láthatóan a feje kisebb volt, szóval nem is a súly ha nem inkább a buksija ami számít szülés közben. Amit tudnék tanácsolni, hogy pihenj nagyon sokat szülés elõtt, és igyál sok folyadékot. Ne takaríts, se csinálj az utolsó héten már semmit csak pihenjél, szerintem ez nagyon fontos.
1:36.héten 3500gr körülinek mondták, 38.héten 4050gr és 50cm-el született 2:39.hét becslés 4500gr, aztán 3 nap múlva 4000gr és 55cm lett
Nekem is 4 kg körülire saccolták, mikor betöltöttem a 40. hetet és addig is hízott a baba (kibújni pedig esze ágában sem volt) a dokim azt mondta, hogy inkább megcsászároz, mert a természetes szülésnek mindketten kárát látnánk - én is és a baba is. Nem bánom így utólag, mert 4750 grammal született a fiam; nem hiszem, hogy meg tudtam volna szülni.
A masodik fiamat 36 hetesen 3600 g-ra becsultek, 35 cm-s fejkorfogattal. Mivel kb 150 g-ot hiznak meg hetente ilyenkor, 4200 korulre saccoltak a vegere. Be voltam parazva rendesen, mert az elso fiam rettenetes nehez szulessel jott a vilagra, pedig csak 3290 volt. Vegul 4 kg lett a masodik, de 58 cm. Meg a keze is elol volt, megis sokkal konnyebb lett a kitolas.
39 hetesen 3500 grammra becsultek a fiam, mondta is a dokim jo nagy baba lesz. Ra majd' 2 hetre szuletett 3440 grammal, 53 centivel.
38 hetesen 4400 grammra becsülték, még azon a héten megszületett 4100 grammal.
Ismerõs is úgy járt mint a 2. válaszoló, nagy súlyúnak becsülték a gyereket, végül 3100 g lett viszont jó hosszú :)
Elsõ gyerek: 38. héten 3800-nak saccolták, két napra rá megszületett 3030g-mal. Második gyerek: 2100grammosnak becsülték a 38. héten, rá 5 napra megszületett 3300grammal, 49 cm-rel.
Nalam is 4kilora becsultek a 38heten. En beparaztam higy hogy fogom megszulni, uristen. 40 hetre szultem, ugy ahogy kell, akkor jott a meglepi, 2800gramm volt a fiam! De mellette 62centi. Nem szabad keszpenznek venni ezeket. :)
38. héten 4 kiló körülire becsülték. 41. héten indították, 3300 gramm, 54 cm, elsõ fájástól 10 óra.

Milyen ez a szülési módszer, egyáltalán van rá lehetőség?

Sziasztok. én még igen csak messze vagyok a terhességtől hisz 21éves vagyok. Viszont hallottam a tv-ben egy olyat, hogy van olyan szülési módszer hogy pl ha valaki ki van írva 27-re pl kérheti hogy szülesszék meg 25én... az ilyen hogy megy? Nem nagyon értek ehez a témához épp ezért kérdezem így az osztó kommentek nem érdekelnek

Legjobb válasz: Nyugaton akinek Oxitocinnal indított szülése van, annak adnak hozzá automatikusan gerinc érzéstelenítést, mert olyan fájásokat okoz.Itt kérni kell...

Nyugaton akinek Oxitocinnal indított szülése van, annak adnak hozzá automatikusan gerinc érzéstelenítést, mert olyan fájásokat okoz.Itt kérni kell...
Igen, van. Ha problémamentes a terhesség, jól van a mama és a baba is, akkor pár nappal elõtte vagy utánna mûködik a dolog. Programozott szülésnek hívják. Jó, mert ki tudod aludni magad (ha nem izgulsz nagyon), mindent elrendezel otthon, reggel 7-re bementek, megkapod amit kapsz (passz), és ha minden simán megy, akkor délutánra vagy estére megvan a baba. Sem õ, sem te nem fáradsz el annyira, és a dokid sem mindegy hogy épp ügyel és 3-man szültök egyszerre, vagy csak veletek foglalkozik. + nem ügyelte át ébren az elõzõ éjszakát... Természetesen akár korábban is megszülethet, és természetes úton. Nem feltétlenül pénz kell hozzá, hanem egy normális orvos. Nyugaton már látják az elõnyeit, és nem csak azt kiabálják hogy csak a sznobok csinálják.
Hallottam olyat, hogy valaki karácsony után szült volna, de õ mindenféleképpen karácsony elõtt vagy karácsonykor akart szülni.Mondanom sem kell, hogy nem kevés pénze volt a csajnak, és így megindították neki! Én ezt nagyon undorítónak tartom..A babával ha nincs semmi gond, akkor szerintem menjen minden a maga módján.Egyébként az indított szülés sokkal fájdalmasabb, mint ha simán magától indulna be!(mesélték).Nekem indított volt, mert nem volt jó a babám szívhangja...meg akartam halni a fájdalomtól. A tervezett császárosokról is meg van a véleményem..(persze azokról akiknek nem indokolt!!!). Én azt ajánlom neked, ha egyszer terhes leszel, akkor legyél türelmes, és ne akard a babádat elõbb!!!Õ úgy is tudja mikor akar ki jönni! :)
Ha császármetszésed lesz, akkor esetleg arra a napra tesznek. Igazából csak egy nagyon megkenhetõ orvos kell hozzá.
Ezt fõleg elõre tervezett császárnál szokták csinálni. Gyógyszerrel meg tudják indítani a természetes szülést is, bár ezt inkább akkor szokták alkalmazni, ha késik a baba, nem elõre. Persze elõfordulhat olyan indok, ami miatt erre szükség van.
Szia! Nekem indították a mindkét szülésem különbözõ okok miatt. Infúzóban oxytocint kapsz, ami beindítja a fájásokat, és jó esetben elkezdessz tágulni tõlük. Elõször csak pici adagot kapsz, majd egyre többet. Közben nézik a baba szívhangját, hogy viselkedik az oxytocinra. Van aki egyáltalán nem kezd el tágulni. Azt mondják az oxitocinnal kiváltott fájások sokkal rosszabbak mintha magától megindulna a szülés, tehát hanem kapsz oxytocint.
Nyugaton látják az elõnyeit, ahogyan itt keleten is, a különbség mindössze annyi, hogy míg nyugaton magánfinanszírozású az egészségügy, itt keleten nem - így egy adott réteg dönt arról, hogy mi az, amit lehet. (A normális orvos részéhez annyit, hogy az én férjem orvos, normális is - bár én elfogult vagyok - és rengeteg hátulütõjérõl mesélt nekem ennek a módszernek, én ezek után nem vállalnám.)
(A mi klinikánkon is jár pl. az oxitocin mellé EDA (Magyarország), sõt, szinte rutinszerûen szúrják oxi nélkül is, ha csak nem mondod, hogy ne. És ami megdöbbentõ, hogy a legtöbben kifejezetten megtiltják.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Nagyon vekony testalkatuaknak milyen volt a szules?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyok benne biztos, hogy testalkattól függ. Nekem azt mondták, hogy a keskeny csípõm miatt kicsit nehezebb lesz, mint másnak. Fájni fájt, az biztos, életemben nem éreztem még ilyet, viszont nem szakadtam, nem repedtem sem belül, sem kívül. De nem volt egy sétagalopp maga a szülés. Én 161 cm vagyok, 45 kg-val kezdtem a terhességet, a végére 58 voltam, picike 3020 grammos 47 centis kisfiút szültem. Szülés után sajnos semmi nem maradt rajtam, egy hónap alatt minden leolvadt rólam.

Szia! Nem vagyok benne biztos, hogy testalkattól függ. Nekem azt mondták, hogy a keskeny csípõm miatt kicsit nehezebb lesz, mint másnak. Fájni fájt, az biztos, életemben nem éreztem még ilyet, viszont nem szakadtam, nem repedtem sem belül, sem kívül. De nem volt egy sétagalopp maga a szülés. Én 161 cm vagyok, 45 kg-val kezdtem a terhességet, a végére 58 voltam, picike 3020 grammos 47 centis kisfiút szültem. Szülés után sajnos semmi nem maradt rajtam, egy hónap alatt minden leolvadt rólam.
Nem testalkattól függ, hanem a szövetek és a medence tágulékonyságától. Ezt elõre nehéz megjósolni, hacsak nem cirkuszi gumiember a delikvens. Tehát szûk csípõ is szét tud mozdulni az ízületek mentén, és ránézésre széles csípõ is lehet túlzottan kötött. Ha jó a szakmai csapat, a vajúdás idején fel tudják mérni, hogy ki fog-e férni. Csak az ismeretségi körömbõl: 150 cm-es, vékony lány 5 kg-os babát természetes úton megszült, míg egy 170 cm körüli, iszonyú széles csípõjû hölgynek nem fért át a 3, 5 kg-os gyerek, császározni kellett.
168 cm, nagyon vékony testalkatú vagyok, a csipõm is keskeny. 2 extra könnyû szülésem volt, a második cakk-pakk 2 óra alatt...
162 centi, 42 kg voltam. 55-tel mentem szülni, össz 2, 5 óra volt az elsõ fájástól az egész. A csípõm mondjuk széles, már úgy magamhoz képest. A baba 3 kg volt, 32cm-es buksival.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, remelem konnyu szulesem lesz, bar nekem mind1 csak vegre a kezunkben tarthassuk! A ferjem is nagyon varja mar es en is, eddig nem is foglalkoztam annyit a szules kerdessel mert lesz ami lesz csak egeszseges legyen es ne legyen komplikacio. A tobbi mulo fajdalom lesz!! :)
Gyors!! Mindkettõ. 4òra alatt lezajlott az egész. Ráadásul az egyik faros szülés volt.

Anyukák, milyen érzés a szülés?

Még csak 16 éves vagyok, de majd kés?bb szeretnék egy kisbabát. :) Viszont ha arra gondolok, hogy meg kell szülnöm, akkor nagyon megijedek. Mennyire, hol fáj? És mennyi id??

Legjobb válasz: Mindenkinek más ás más a szülés élménye,ezért nem is érdemes elõre parázni. Van aki iszonyatos fájdalmakról fog mesélni,de ez nem mindenkinél van így. Ha elfogadsz egy tanácsot,akkor ne akard tudni elõre,mert a végén annyira pánikolni fogsz,hogy a félelem miatt nem mersz majd babát vállalni. Magamról tudom. Én is mindenkit kérdeztem, és sokan olyan fájdalmakról meséltek,hogy totál kikészültem tõle. Képtelen voltam elfelejteni,hogy mivel jár a szülés. Végül szültem,és hiába szültem könnyedén, szinte fájdalom nélkül,mégis sok rémhír miatt sose mertem több gyermeket vállalni

Mindenkinek más ás más a szülés élménye, ezért nem is érdemes elõre parázni. Van aki iszonyatos fájdalmakról fog mesélni, de ez nem mindenkinél van így. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ne akard tudni elõre, mert a végén annyira pánikolni fogsz, hogy a félelem miatt nem mersz majd babát vállalni. Magamról tudom. Én is mindenkit kérdeztem, és sokan olyan fájdalmakról meséltek, hogy totál kikészültem tõle. Képtelen voltam elfelejteni, hogy mivel jár a szülés. Végül szültem, és hiába szültem könnyedén, szinte fájdalom nélkül, mégis sok rémhír miatt sose mertem több gyermeket vállalni
A hasadban fáj, olyan, mint egy brutális hasmenés, nekem legalábbis olyan volt. Az idõtartama változó, lehet egy óra vagy egy nap is, de ezt nem úgy kell általában elképzelni, mint a filmeken, hogy a kismama ezt az idõt végigüvölti, hanem elõször tíz percenként jön egy fájás, aztán öt percenként, igazából csak a legvégén folyik egybe az egész. Aztán a végén ott a baba, aminél szebb nincs a világon. Szerintem egyelõre ne görcsölj ezen, messze van még.
15 évesen szültem az elsõ babámat (nem volt tervezett, de gondolom kitaláltad) fájdalomcsillapítók nélkül. Fáj, persze hogy fáj, de mindenki kibírja. A hasban fáj, ahogy már leírták, görcsöl, egyre erõsebben (és még akkor is tud nõni a görcsök erõssége, mikor már nem is gondolnád, hogy ez lehetséges). A nagy fiam 6 óra alatt megszületett, de már másnap azt mondtam, hogy kibírható volt, jöhetne a következõ is akár. :) A második fiam 5 hete született, vele 12 óráig tartott a szülés, ugyanúgy fájdalomcsillapító nélkül, ez már egy kicsit rosszabb emlék maradt, jobban fájt, de már aznap mondtam, hogy jöhet a harmadik. :) Ne félj, a fájdalom semmi ahhoz az örömhöz képest, amit egyetlen pillanat alatt okoz egy saját gyermek. 20 éves, 2 gyerekes anyuka
Szia! Nekem este 8kor elfolyt a magzatvizem, akkor még nem érzetem semmit! Utána fél órára rá nagyon enyhe menstruációs görcs szerût! Aztán úgy a 10perces fájások környékén kezdtem el azt érzeni, h ez már olyan mint amikor nagyon nagyon fája pocim mikor menstruálok! Persze nem pont ugyan azt érzed, de hasonlót! Nekem úgy az 5-3perces fájások voltak olyanok, amik már fájtak, de elviselhetõ volt! Sétáltam folyamatosan! Aztán a szülésznõ elküldött a zuhanyzóba, ahol a nagyon gyorsan jöttek már a fájások, na az nagyon fájt! Úgy tudnám leírni, hogy delérium állapotba kerültem, már szóltam a dokinak, h szedje ki, mert nagyon rossz, erre kiderült, h kezdõdnek a tolófájások! Na akkor felfeküdtem az asztalra, nem is emléxek a dologra, annyira intenzív és gyors volt minden! Összegyûjtöttem az energiám és egyszer csak szóltak, h üljek fel, mert itt a kislányom! 01:15kor már fogtam a kezemben! Okosan ki van találva az agy! Nem kell a szüléstõl félni, rá már pár napra alig emlékeztem az egészre! Most pedig már szinte egyáltalán nem! Pedig a lányom 18hetes! :) Tehát 5óra alatt megszültem a lányomat és ebbõl talán 1-2óra volt ami kellemetlen volt, de kibírható! Én azt gondoltam, h sose tudok majd megszülni, nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, de tényleg kibírható volt! Ha belegondolsz szinte minden nõ meg tudta eddig szülni a gyerekét és túlélte! :)
Életem egyik legszebb élménye, már holnap délután visszamennék szülni, ha úgy esne a dolog. Én bebeszéltem magamnak, hogy könnyen fogok szülni és végig nevetem az egészet. Fájdalom nélkül tágultam, végig nevettem, aztán 22 perc alatt megszültem a babát. Inkább nyomásokat éreztem, a fájdalom nem volt vészes, lefoglaltam magam azzal, hogy 5 mp-ig beszívtam a levegõt, 3 mp-ig bent tartottam, 5 mp-ig kifújtam. Néha azon nevettem, hogy elfelejtettem, hogy melyiknél járok.

Komplikaciomentes terhessegnel milyen volt a szules?

Sziasztok. Tapasztalatokra lennek kivancsi, mert elvileg en veszelyeztetett terhes vagyok de semmi bajom, nem erzek semmit max az elso honapban voltak rosszabb napjaim amikor hajnalban gorcsoltem. Most 25 hetes vagyok es minden eredmenyem tokeletes, nagyon jol erzem magam. Kivancsi vagyok mar a szulesre es varom nagyon!! Nektek milyen volt?? Koszi a valaszokat elore is!!

Legjobb válasz: Szia. Nekem komplikációmentes volt a szülésem, azt leszámítva, hogy 3.trimeszter közepétõl már minden bajom volt - de ez vele jár. 38+6 hétre született meg a kisfiam. Reggel 5kor elkezdett folyni a magzatvíz, 6ra beértünk a kórházba. 1 ujjnyira már nyitva voltam kb a 34. héttõl, beöntés után fél 9kor megvizsgált a doki és még maradt az 1 ujjnyi.. Szóval oxitocint kaptam és 10:45-kor már ki is bújt a kisfiam 2-3 nyomásra. Onnantól, hogy bekötötték, elkezdõdtek a fájások, egyre jobban és baromira fájt, mozdulni se bírtam, hányingerem volt, úgy fordítottak át az oldalamról, mikor már nyomnom kellett a babát. De nagyon megérte.:) És összességében nagyon könnyû szülés volt, Neked is azt kívánom.:)

Szia. Nekem komplikációmentes volt a szülésem, azt leszámítva, hogy 3.trimeszter közepétõl már minden bajom volt - de ez vele jár. 38+6 hétre született meg a kisfiam. Reggel 5kor elkezdett folyni a magzatvíz, 6ra beértünk a kórházba. 1 ujjnyira már nyitva voltam kb a 34. héttõl, beöntés után fél 9kor megvizsgált a doki és még maradt az 1 ujjnyi.. Szóval oxitocint kaptam és 10:45-kor már ki is bújt a kisfiam 2-3 nyomásra. Onnantól, hogy bekötötték, elkezdõdtek a fájások, egyre jobban és baromira fájt, mozdulni se bírtam, hányingerem volt, úgy fordítottak át az oldalamról, mikor már nyomnom kellett a babát. De nagyon megérte.:) És összességében nagyon könnyû szülés volt, Neked is azt kívánom.:)
Bocsi, komplikációmentes volt a *terhességem.
Az elsõ teljesen szabályos terhesség volt, a 39. héten spontán megindult, az is mintha a nagykönyvben lett volna megírva, egyre erõsödõ és sûrûsödõ fájásokkal, de 16 óra alatt viszont nem tágultam semmit, így császár lett. A másodikkal veszélyeztetett voltam az elején, rendes szülésre készültünk, de sürgõsségi császár lett. Szóval nem nagyon van összefüggés.
Nekem komplikációmentes terhesség után, komplikációmentes szülésem volt. 38+4 hetesen indult, 6, 5 óra volt, gátvédelemmel.
A kérdező hozzászólása: Koszonom nektek a valaszokat, remelem minden rendben lesz, mar alig varom hogy a kezemben tarthassam. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!