Találatok a következő kifejezésre: Milyen a a II. sz (8 db)

Milyen szülészorvost tudtok ajánlani a II. sz. Szülészeti klinikáról?

Sziasztok! Veszélyeztetett terhes vagyok, bár még nagyon az elején járok (10 hetes vagyok), de szeretnék egy normális orvost kifogni, akihez a terhességem alatt is járhatok vizsgálatokra. Jelenlegi orvosom nagyon aranyos, de ő már nem vállal szülést, én pedig egy olyan dokihoz szeretnék járni aki a szülést is levezeti. II. számú klinikáról hallottam jót is rosszat is, de többségében jót. Várom a véleményeiteket, tapasztalataitokat, orvosokról, klinikáról. Érdemes fogadni orvost? Válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: sote ii-n pl. a kisfalvi, timmermann, tömösváry akik mind fiatalok de profik. Timmermann ha nem ér rá átad egy kolléganõnek, mert sok betege van amúgy õ elég jó az uh-ban. Tömösváry a Deák térnél magánrendel, rugalmas az óhajokat illetõen és jófej is. Kisfalvi Margithídnál rendel, telefont szinte mindig felveszi(nincs hülye kérdés nála), amúgy egy szélsõségektõl mentes, nem paráztatós, együttérzõ doki. Kb ennyi az én&környezetem tapasztalata.:) De biztos lesz aki csalódott egyikben vagy másikban, hátha azt is leírják ide és ez alapján tudsz dönteni.

sote ii-n pl. a kisfalvi, timmermann, tömösváry akik mind fiatalok de profik. Timmermann ha nem ér rá átad egy kolléganõnek, mert sok betege van amúgy õ elég jó az uh-ban. Tömösváry a Deák térnél magánrendel, rugalmas az óhajokat illetõen és jófej is. Kisfalvi Margithídnál rendel, telefont szinte mindig felveszi(nincs hülye kérdés nála), amúgy egy szélsõségektõl mentes, nem paráztatós, együttérzõ doki. Kb ennyi az én&környezetem tapasztalata.:) De biztos lesz aki csalódott egyikben vagy másikban, hátha azt is leírják ide és ez alapján tudsz dönteni.
Én ott Galamb Ádámhoz jártam, bár õ most ápr-ban nem lesz MO-n :( de sok jó orvos van ott a klinikán
Szia! Szerintem mindenképpen érdemes orvost fogadni, bár a II-es eléggé jól felszerelt és jó orvosok is vannak. Én dr. Tömösváry Zoltánt nagyon tudom ajánlani, nála fogok szülni. Nagyon figyelmes és segítõkész, évek óta hozzá járok és eddig csak jókat hallottam róla a nála szült kismamáktól is. Úgy hallottam, hogy nagyon jól kezeli a problémás terhességeket is. Ha érdekel, nézd meg a honlapját, szerintem sokat elárul róla :) http://www.drtomosvary.hu 24 hkm

A II. sz Női klinika érdekelne. Milyen a felszereltsége a szülészetnek és milyen a dokik hozzáállása?

Legjobb válasz: Én most fogok ott szülni (remélem a héten :o), néhány hete voltam ott, egy szülésznõ végigmutatott mindent. Nagyon szépek a szülõszobák, most lettek felújítva, a vajúdó is teljesen új. Minden modern. Csak a csecsemõosztály, ahová szülés után kerülünk nincs felújítva, de azt a három napot ki lehet bírni. Úgy hallottam ott minden doki jó. Én Timmermann doktornál szülök, ha õt kifogja valaki az jól jár. Nem tudom van e jobb kórház ettõl.

Én most fogok ott szülni (remélem a héten :o), néhány hete voltam ott, egy szülésznõ végigmutatott mindent. Nagyon szépek a szülõszobák, most lettek felújítva, a vajúdó is teljesen új. Minden modern. Csak a csecsemõosztály, ahová szülés után kerülünk nincs felújítva, de azt a három napot ki lehet bírni. Úgy hallottam ott minden doki jó. Én Timmermann doktornál szülök, ha õt kifogja valaki az jól jár. Nem tudom van e jobb kórház ettõl.
Én két hónapja szültem ott császárral. A szülõszoba, a mûtõ és az õrzö szépen felszerelt, hozzáértõ emberekkel, csak úgy mint a csecsemõosztály. A gyermekágy... 3 napot ki lehet bírni, de nem számíts sok jóra...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia! Én is ott fogok szülni pár hét múlva.Megkérdezhetem hogy Te fogadtál szülésznõt vagy van fogadott orvosod?Nekem van fogadott orvosom de csomóan azt mondják hogy szülésznõt is érdemes fogadni, de nem tudom eldönteni hogy mi lenne a jó.A dokim ajánlott valakit de õ pont szabin lesz mikorra ki vagyok írva...
Az elõttem válaszolónak üzenem, h én 4 hónapja szültem-az Istvánban-és volt fogadott szülésznõm.Csak annyit tudok mondani, életem legjobb döntése volt.Ha van rá mód és megteheted-általában 30ezer ft-ot szoktak adni, de persze ez függ az anyagi helyzetedtõl-ne sajnáld rá a pénzt, és fogadj fel.Nekem már az Nst-t is õ csinálta, õt hívtam amikor megindult a dolog, szóval maximálisan segített.És ami nem mellékes CSAK õ vizsgált a vajúdás alatt, amíg a dokim nem ért be.
A kérdező hozzászólása: Be kell valjam még csak tervezzük a kisbabát, voltak problémáim és idén derült ki, hogy alacsony a progeszteron szintem. Czeizler Endrénél találkoztam dr Gidai Jánossal és a fent emlitett klinikára kellett bemennem vérvételre. Két kórházban voltam már és két fogadott nõgyógyászom is volt, mindkettõben csalódtam. Ezért keresek új kórházat új orvossal. Remélem harmadszor már nem fogok csalódni. Minden kismamának jó egészséget és jó babázást kivánok!!!!

A II. sz. Női Klinikán a felfogadott szülésznők milyen áron dolgoznak? Egyáltalán mondanak árat?

Legjobb válasz: Én 30-at adtam, és azt hittem sok. A mellettem szülõ csaj 40-et adott. (na azt már én is sokalltam).

Én 30-at adtam, és azt hittem sok. A mellettem szülõ csaj 40-et adott. (na azt már én is sokalltam).
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Én tavaly ott szültem és az egyik szülésznõnek, akit megfogadtunk, 20 ezret adtunk, az orvosom mondta, mert õ vele szokott együtt dolgozni. Ha nincs fogadott orvosod, akkor döntsd el te mennyit adnál, mennyire volt rendes, segítõkész stb. 10 ezertõl fölfelé szokták adni.
Tavaly szültem ott és nekem a dokim mondta, hogy 30 a "tarifa"


A II. sz. Nőgyógyászatin milyen a 12. genetikai uh? Apuka bejöhet? Hány perces? Videót csinálnak ha viszek kazit? Képet adnak? Jövöhéten kell mennem.

Legjobb válasz: Velem a férjem a 18. heti genetikaira jött. Megkérdeztem és bejöhetett, van egy szék a fali monitorral szemben, így ott tudta nézni a dolgokat. Nem kérdezték meg, hogy kérek-e képet, így természetesen nem is adtak. Nem hinném, hogy csinálnának felvételt( bár ki tudja), de még úgyis aprócska a baba, meg nem is tart sokáig a vizsgálat. Kb 5 perc az egész, mire gyorsan végignézi a doki, hogy mindene megvan-e? Érdemes majd 4d-s UH-ra elmenni, sokkal nagyobb élmény. Az jóval tovább tart és ott már mindent lehet látni. Mi a 23. héten voltunk 4D-n, fél órás volt, azt megkaptuk DVD-n meg CD-n kb 50 db képet + leletet. (12.000 FT-ért) Sok boldogságot a babához! 35 hetes kismama

Velem a férjem a 18. heti genetikaira jött. Megkérdeztem és bejöhetett, van egy szék a fali monitorral szemben, így ott tudta nézni a dolgokat. Nem kérdezték meg, hogy kérek-e képet, így természetesen nem is adtak. Nem hinném, hogy csinálnának felvételt( bár ki tudja), de még úgyis aprócska a baba, meg nem is tart sokáig a vizsgálat. Kb 5 perc az egész, mire gyorsan végignézi a doki, hogy mindene megvan-e? Érdemes majd 4d-s UH-ra elmenni, sokkal nagyobb élmény. Az jóval tovább tart és ott már mindent lehet látni. Mi a 23. héten voltunk 4D-n, fél órás volt, azt megkaptuk DVD-n meg CD-n kb 50 db képet + leletet. (12.000 FT-ért) Sok boldogságot a babához! 35 hetes kismama
Mi is a 18. heti uh-n voltunk, és a férjem is bejött, pedig pont látogatási tilalom volt, de vidékrõl jöttünk, és csak ezért, így megkértük a portást, engedjen be. Szerencsére be is engedett, és a doki is. Viszont egy kicsit panaszkodok is, mert nekem nagyon kényelmetlen volt az ágy, teljesen vízszintesre beállítva, így fel kellett emelnem a fejem, amit persze nem bírtam tartani, így alig láttam a monitort. És nagyon vártuk, hogy mondjanak valamit a nemüket illetõen, de nem nézte doki. Aztán a végén kértük, nézze már meg, és azt mondta, nem. Na, hát ekkor csalódtam egy nagyot! hármasikres kismama Ja, és nekünk sem tartott 5-10 percnél tovább. Azért a képet, dvd-t próbáld meg. Hátha adnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hármasiker?? Azta! Gratulálok! Kár hogy ilyen rövid a vizsgálat.
Szia!Nekem a barátnõm ott csináltatta a genetikai uh-ot, és nagyon rossz tapasztalatai voltak.Azt mondta az orvos bunkó volt vele, nem mondott, nem mutatott neki semmit, se a nemét, se a babát.Aztán mikor a barátnõm megkérdezte hogy fiú vagy kislány, ráförmedt a doki hogy nem mondja meg.Felvételt se kapott, meg képet se.Én meg magándokinál csináltattam genetikai uh-t, és úgy jött ki a dolog, hogy a genetikai uh+4d-s uh+felvétel dvd-n+képek összesen 10000 ft-ba került, és hatalmas élmény volt, kedves segítõkész doktornõvel, és legalább azt is megtudtuk hogy kislányunk lesz. :-)És az egyik válaszolónak üzenem, igenis sokat látni a babából a 18-ik héten, a miénk játszott a köldökzsinórral, szopta az ujját, mosolygott stb.Sok sikert a babóhoz! Egy 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Lehet hogy ha nekem is rossz tapasztalatom lesz, elmegyek egy másik dokihoz is, vagy 4D-re, nekem is megér 10.ezret. :) Még ha a terhesség alatt 2szer is megyünk 4D-re. :)

Milyenek a dokik a nővérek a szülésznők a SOTE II. sz. Klinikán? Hogy bánnak a babával?

Legjobb válasz: Szia!Én is ott fogok szülni júniusban,erre én is kíváncsi lennék!Mármint a szûlésznökre!Dokim az fogadott!:-)Szép babavárást!

Szia!Én is ott fogok szülni júniusban, erre én is kíváncsi lennék!Mármint a szûlésznökre!Dokim az fogadott!:-)Szép babavárást!
hu, ez fura a Tömösváryt nem így ismertem meg. komolyan
A csecsemõsnõvérekrõl még senki nem írt. Szerintem a legjobb az Ica, van még pár kedves de van pár bunkó is, aki császáros anyukának másnap szemrehányást tesz miért nem ment be a gyerekért. Amúgy segítõkészek. Reggel elhozod a babát és veled lehet estig. A kórtermek 4-5 ágyasak, nagyon lepukkantak.
állítolag mindegyik ügyes, de azert en jobban örültem hogy fogadtam mert csak velem foglalkozott, és ez hidd el szükséges nagyon.hogy bármire szükséged legyen ö ott van.
Ha megkérdezhetem mennyi a tarifájuk?Mikor szültél ott?
A kérdező hozzászólása: Én is Dr. Kisfalvi Istvánnál fogok szülni!!! és nincs fogadott szülésznõm. Nekem van barátnõm ( neki sem volt) aki ott szült nem olyan régen és azt mondta, hogy nem kell mindenki nagyon rendes volt vele. Én azt hallottam, hogy a szülésznõnek illik adni legalább 30e Ft-ot.
Szia!Én Kisfalvi Istvánnál-szülésznöm nincs!nagy baj?Vélemény?Irsz ha megkérlek !
Szia!Te mikor fogsz szülni? Akkor ne fogadjunk szülésznöt? Igen kb annyi a tarifájuk!A doki nem mondott árat , pedig rákérdeztem.Bízzunk a dokiba:-)érti a dolgát.
Én még nem szültem meg, de ott feküdtem egy hetet visszatartáson. A terhespatológián. Az orvosokról általánosan jó a véleményem és Dr.Sziller Péternél fogok szülni (Tömösváryt nem szerették bent, éjszaka egyik lány nagyon vérezni kezdett és nem volt hajlandó megvizsgálni, azt mondta, majd reggel megnézik...). A nõvérkék türelmesek, aranyosak és tõlem nem fogadtak el semmit. Volt 1 nõvér, aki nagyon pokróc volt, de vele igyekeztünk nem foglalkozni. A kórtermek és a mellékhelyiségek, zuhanyzók nincsenek túl jó állapotban, de a fontos, hogy az újszülött ellátás (az én esetemben a koraszülött) a legjobb és a babákat imádják!!!
én Tömösváry Zoltánnál szültem, szülésznõ:Gönczi Katalin, a legjobbak, nagyon profik, én nagyon örültem h náluk szültem.Ti hol fogtok, kinél?
A kérdező hozzászólása: Március 11-re várom a kisfiamat. Ica nõvérrõl én is nagyon sok jó hallottam. Mindenki dicséri. Van aki még ebbe az idõbe várja a babáját?
20.47 es. Örülök neki, hogy te nem így jártál, de komolyan. Lehet rossz napja volt...
Én is a Kisfalvinál fogok szülni, Milyenek a tapasztalatok ?

Milyenek a nővérek a II-es sz. nőgyógyászati klinikán?

érdemes-e szülészn?t is fogadni? ha igen akkor kit?

Milyen a szülészet a II. sz. Nőgyógyászati Klinikán?

21 hetes kismami vagyok,ott fogok szülni. :)

Legjobb válasz: szia.én pár napon belül fogok ott szülni.ha priviben megírod az email címedet szívesen emgosztom majd vele daz élményeimet és a véleményemet.egyébként szerintem a vizsgálatok alaposak az orvosok rendesek...legalábbis uh-n és ctg ez derült ki :)

szia.én pár napon belül fogok ott szülni.ha priviben megírod az email címedet szívesen emgosztom majd vele daz élményeimet és a véleményemet.egyébként szerintem a vizsgálatok alaposak az orvosok rendesek...legalábbis uh-n és ctg ez derült ki :)
A kérdező hozzászólása: Elküldtem, köszönöm!:D
Én ott szültem 3 héttel ezelõtt. A szülõszobák jól felszereltek, modernek, a szülésznõk nagyon rendesek és ügyesek. A gyerekágyas és csecsemõs osztályon a nõvérek nem túl figyelmesek, egy nõvér volt a csecsemõsöknél, aki rendes volt, a többi nagy ívben lesz...... a beteget. Mondjuk akkor nagyüzem volt, sokan szültek. http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=173412 itt bõvebben is olvashatsz róla

Sote II. női sz. Klinikára milyen kórházi csomagot kell vinnem magamnak, és a babának? Illetve milyen iratok kellenek?

Meg fogom kérdezni az orvosomat is, de még két hét mire megyek hozzá, és szeretném összekészíteni a dolgokat. Volt olyan aki mostanában szült ott? Miket kértek? Mit érdemes a babának vinni? Lehet korai még, de szeretek mindent időben megcsinálni. :)

Legjobb válasz: A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk ,de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.

A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk , de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor a babának ruhanemû nem kell? Azon kívül amiben majd hazavisszük?
Ja és kis sapka , mert a látogató tér huzatos. Illetve kis kesztyû karmolásra.Elvileg ezt is tudnak adni de én csak egy kesztyût kaptam amibõl az egyik folyton lecsúszott a kis kezérõl. A miénket nem találta meg a párom....:) )
Ruhát adnak. Ha lepisili lekakilja akkor kérhetsz cserét. Egyébként fürdetés nincs.De monden este megmérik és új rucit kap.
A csomag miatt ne aggódj, hisz bármit is hagysz otthon, azt a család be tudja vinni utánad, szóval nem leszel semmi szûkébe. És ezt is ott tapasztalja meg az ember, nem az otthon kényelmében. Én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, vagyis az alapvetõ higiéniai dolgokon és ruhákon kívül én vittem két féle papucsot, egyet fürdésre, egyet a benti léthez, betéteket(elsõ napokra tena lady), szoptatós melltartót, köntöst, több törölközõt, egy nem elég, ásványvizet, kajákat, pelenkát, popsitörlõt, popsi kenõcsöt, textil pelenkákat és ruha csomagot. Alkoholt a köldökcsonk ápolásához adtak. Bár ruhát nem engednek sajátot a babára adni, de baleset esetén nagyon jól jön. Például kisfiam nálunk már az elsõ pelenkázásnál arcon pisilte magát, akkor jól jött, h nem kellett ruháért rohangálni az újszülött osztályra. De a saját ruhát a nõvérek lecserélik. ja és persze mellszívót és tej tároló eszközöket, ha úgy alakulna. Ja és persze ruhát a szülésre! Olyanban érdemes lenni, ami felül szétkapcsolható, hogy szülés után pucér mellkasra helyezhessék a babát. Felsõknek is olyat érdemes vinni, aminél könnyû mellre tenni a babát, ne kelljen kibújni belõle. Remélem nem hagytam ki semmit. Gyors, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Fel is jegyzeteltem mindent!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!