Találatok a következő kifejezésre: Milyen a a Budapest (158 db)

Milyen a Hilton Budapest Westend Hotel a Váci úton? Milyen a színvonal?

Legjobb válasz: Gondolom nem rosszabb mint a Hilton szállodalánc többi tagjaiban

Gondolom nem rosszabb mint a Hilton szállodalánc többi tagjaiban
A kérdező hozzászólása: azt nem tudom, hogy van e valami köze a budai Hiltonhoz

Milyen a Városmajori Gimnázium (Budapest)? Tényleg sok ott a sznob, mivel láttam, hogy Budapest 5. legjobb sulija ezért most nem értettem az összefüggést, jó suli vagy inkább sznob hely?

Legjobb válasz: Tényleg nem érted az összefüggést. Attól még egy iskola sem lett jó, hogy voltak ott sznobok is, mert nem azt mérik az iskolák rangsoránál. Akárkik vannak is ott, az egy jó iskola.

Tényleg nem érted az összefüggést. Attól még egy iskola sem lett jó, hogy voltak ott sznobok is, mert nem azt mérik az iskolák rangsoránál. Akárkik vannak is ott, az egy jó iskola.
Jó suli a Városmajori, sok ismerõsöm járt oda és mind szerették, utána jó egyetemekre mentek tovább. Az meg hogy sok a sznob...Nem sok. Sok jól szituált gyerek jár oda, de azok nem feltétlenül sznobok. A Móricz, na ott sok a sok Rózsadombi patkányfejû sznob, de Városmajorira nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat :) , és kb milyen átlag kell és milyen felvételi pontszám hogy felvegyék az embert a Városmajoriba?

Ha Budapest mellett Gyál egész szakaszán is utazni szeretnék, akkor milyen bérletet kell vennem a Budapest bérlet mellett?

Ahogy olvastam, a Környéki Helyi bérlet édeskevés lesz, viszont a Környéki bérlet irreálisan drága. Nincs az utóbbinak diák-változata, ami olcsóbb? Esetleg nem tudtok valami pénztárca kímélő megoldást?

Legjobb válasz: Pedig a helyi bérlet kell neked: http://www.bkk.hu/kornyeki-helyi-berlet-tanuloknak/ De ha nincs diákigazolványod, érvényes, akkor nem vehetsz tanulóbérletetet.

Pedig a helyi bérlet kell neked: http://www.bkk.hu/kornyeki-helyi-berlet-tanuloknak/ De ha nincs diákigazolványod, érvényes, akkor nem vehetsz tanulóbérletetet.

Milyen a Vörösmarty Mihály Gimnázium ( Budapest )? Milyen a Szent László Gimnázium?

Els? sorban a természettudományi ágazataira(szakokra) vagyok kíváncsi , olyan kedves emberekt?l akik oda járnak , jártak vagy tudnak róla valamit.Érdekel még hogy milyenek a tanárok , hogy tanítanak mit adnak le és követelnek vissza , mennyire er?s gimnázium , milyen az iskola közössége ?

Legjobb válasz: Öhm.. csak szólok, hogy Vörösmarty Mihály gimnáziumból több is van Bp-en...

Öhm.. csak szólok, hogy Vörösmarty Mihály gimnáziumból több is van Bp-en...
A kérdező hozzászólása: Horánszky utca 11.
Szia! Én csak a Vörösmartyról tudok véleményt mondani. Idén felvételiztem, term.tud szakra és eddig csak pozitív véleményem van a suliról. Tanárok rendesek, közösség is nagyon jó. Elsõ évben szinte angolt és 2. idegen nyelvet kell tanulni (német/francia), többibõl csak szintentartó órák vannak (magyar, matek, stb.) Tanárok szerintem nem követelnek sokat, de amit feladnak, azt számon szokták kérni. És szerintem jól megszokták tanítani a tananyagot, segítõkészek. Szerintem, ha ide jelentkezel nem fogod megbánni, ha meg még van kérdésed, akkor csak írj!:)
En is a vmgbe járok, en nagyon szeretem a sulit, igaz sport tagozatra, de biosz faktos vagyok es a két biosz tanar nagyon a toppon van, földrajz tanarok is jok, fizikasok nem az igaziak(nem mindegy ki, van egy aki jo de a többiek nem annyira szerintem) matekbol is van aki jo, de több rossz van.Az osztalyközössegek sztem nagyon jok, a drámatagazozatosok közül sok elvarazsolt fazon járkál a folyosokon de szerintem jofejek:) viszonylag erös sulinak szamit, nyilvan sportoloknál és drámásoknáál lazabbak de egy term.tud.szakon abszolut megkövetelnek mindent. Irj ha kerdesed van:)

Valami információ a Leövey Klára Gimnáziumról (Budapest)? Milyen iskola? Milyenek a tanárok? Ilyesmit.

Legjobb válasz: Nézd, rengeteg ilyen kérdés van már, amire több tonna válasz érkezett, szerintem nézz utána :)

Nézd, rengeteg ilyen kérdés van már, amire több tonna válasz érkezett, szerintem nézz utána :)

Budapest különböző kerületeiben milyen a lovasoktatás? Milyen tereplovaglási lehetőségek vannak?

ocsika, de még soha nem voltam Budapesten.

Legjobb válasz: Szia. Mi is a 17.kerben tartunk lovat. Semmi gáz, na nem mondom Piliscsaba terepileg jobb volt, de valamit valamiért... Vannak terepek, jó helyek és még erdõ is. hajrá:)

Szia. Mi is a 17.kerben tartunk lovat. Semmi gáz, na nem mondom Piliscsaba terepileg jobb volt, de valamit valamiért... Vannak terepek, jó helyek és még erdõ is. hajrá:)
A lovaglást elvileg az ország minden pontján ugyanúgy kéne tanítani, tehát nem értem a kérdést. :) Ne félj, itt Budapesten sem kínaiul beszélnek. :D A 17. kerület környékén vannak szép terepek, ott jó pár lovarda is.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még Budapesten, így az én képzeletemben egy nagyváros képe él, aszfaltos utak, esetleg néhol parkkal. Ezért kicsit nehéz megértenem, hogy hogy tudtok ott lovagolni? Fõleg a tereplovaglás milyen? Vidéken ott vannak a vég elláthatatlan puszták, erdõk, rétek, kiváló tereplovaglási adottságok. Tudom ez most elég taj parasztos kérdés volt, de aki kérdez, az hülye, aki meg nem, az hülye is marad.
Szia :) Én Dunaharasztira megyek ki lovagolni.( pedig budapesti vagyok;)

Milyen a Széchenyi István Gimnázium? (Budapest)

Jó, vagy rossz? És a tanulók, és a tanárok? Mert most felvételiztem és azt írtam be els?nek és oda felvettek és a többi iskolák közül amiket bejelöltem oda nem így nincs más választásom mint hogy oda menjek. Csak azt szeretném tudni, hogy milyen az iskola, tanárok, diákok...stb. Angol nyelvi el?készít? tagozatra vettek föl.

Legjobb válasz: És hány ponttal vettek fel 150bõl? (100 az írásbeli és 50 a szóbeli) plussz milyen átlagod van?

És hány ponttal vettek fel 150bõl? (100 az írásbeli és 50 a szóbeli) plussz milyen átlagod van?
Ha jól tanulsz és stréber vagy, csendes kisegér akkor jó, viszont, ha a tanulás mellett van életed is, akkor kevésbé. A tanárok egy része pofára osztályoz, tehát ha szarsz bele az egészbe, ne csodálkozz, ha megbuksz.. Be kell nyalni náluk, és szereztél egy jó pontot. A diákok zöme is idióta, örülök, hogy már semmi nem köt oda!
Én harmadik éve tanulok itt. Egyik tanárral sincs bajom, sem pedagógiai, sem személyes. Viszonylag kis suli, mindenki ismer mindenkit, családias. A töri és úgy általában a humán tárgyak tényleg keményebbek, de szerintem - és a környezetem szerint is - a tanárok korrektek. Soha nem volt egyetlen tanárral sem komolyabb problémám, pedig nem vagy egy alkalmazkodó típus, amit jól mutatnak az általános iskolai "balhéim". Itt semmi baj nincs, 4.2-es átlagom van. Nem azt mondom, hogy elit suli a Széchenyi, de egy jó érettségihez tökéletes. Közösségileg meg pláne nagyon jó, én nem ismerek itt ribancokat. Ide jöttem a jövõre való tervek nélkül, s most teli vagyok ambíciókkal, tervekkel. Én nagyon megszerettem ezt a sulit.
Ugye Budán van(!)

Milyen a Zrínyi Miklós Gimnázium? (1108 Budapest, Mádi utca 173)

Milyenek a tanárok? Milyen a hangulat? Milyenek a diákok? 4.2-es átlaggal lenne-e esélyem?

Legjobb válasz: Gyengécske

Gyengécske
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen. Voltam nyílt napon és nagyon jó volt, minden diák nagyon segítõkész és rendes volt. Be lehetett ülni órákra is , amirõl csak annyit mondok, hogy semelyik nem volt uncsi :) Még ezen kivül egy ifos sulit néztem , de nagyon nagyon gondolkodok. Írok privit és akkor ott beszélünk x
Szia. Én most 8.os vagyok és engem is az idegenforgalom érdekelne! Azóta tudtál meg valmit hogy milyen? Vagy tudsz más iskolát ami jo?
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Osztályok: A-általános B-közbiztonság és infó (16-16 ember) C-idegenforgalom Ny-nyelvi elõkészítõ
A kérdező hozzászólása: A c-sek az ifosok? Enekkel viszont gondok vannak mivel semmit nem tudok ugy mond :DDD
Jaa, értelek :) hát szerintem érdemes ide jönni, mondjuk ha nagyon tanulós vagy akkor pl a C az tök jó osztály minden évben. Énekkel, fizikával vigyázni kell, mondjuk nem tudom milyen órájuk szokott lenni az idegenforgalmisoknak. A hangulat mindig megvan, angol oktatás kicsit ratyi, legalábbis a mi osztályunkban. Gondolom német a második nyelv, az végülis jó, ha jó tanárt kaptok.
A kérdező hozzászólása: Hát nem ebben az évben fogok 9.-es lenni. De elõre érdeklõdöm. És nem az infót hanem e turisztikai szakára jelentkeznék majd ( csak úgy írtam, hogy ifos azaz idegenforgalmis..)
A második válaszoló voltam
Hát nem a legerõsebb iskola az biztos, de az infó tagozat az jobb. Az informatika okatatás is elég jó. Nekem már majdnem kész az ECDL vizsgám. Azt nem tudom hogy számolják e. De az angolt mindenképpen. Viszont gondolom már Kiderült kiket vettek fel, meg a szülõi, ami szokott lenni még évvégén :) azt mondjuk nem tudom ebben az évben hogy volt. Nekünk kellett nyelvi szintfelmérõt is írni elõzõ évben. Ha még van bármi kérdésed szivesen válaszolok, nyugodtan Írj privátot :) (immáron 10.B-s tanuló a ZMG-ben)
A kérdező hozzászólása: Utolsó : Hát az ifos szakjára jelentkeznék. És az igaz-e hogy gyenge? Mindenki azt mondja, mivel nem nézik a felvételit. Meg még egy kérdés: ha két nyelvet tanul valaki általánosba akkor mind két nyelv számít pontot?
A hangulat nagyon jó tud lenni :D fõleg a nagyszünetekben meg ilyen különbözõ alkalmakkor. A tanárok között vannak jók-rosszak. Én speciel a földrajz tanárt dícsérném ilyen téren az egekbe. Nem tudom milyen tagozatra jönnél, de én közbiztonságin 4-es átlaggal bent voltam. Ha van valami kérdésed nyugodtan írj
Én csak annyit mondok nem minden arany ami fénylik:'D mit gondolsz miért volt olyan a nyílt nap? Olyan "tökéletes"? Mert ilyenkor a csalogatás a lényeg. Nem azt látod ami valójában a mindennapokban folyik. Na mindegy, nem akarok illúzióromboló lenni ;)

Milyenek az orak/tanarok a Madáchban? (Budapest)

Mennyire kemeny iskola? Normalisan magyarazzak a fizikat, matekot pl? Sokat kell tanulni vagy van mellette szabadisom is? Testnevelesen nem kikepzotabor van ugye?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne! :)

Ez engem is érdekelne! :)
Sokat kell tanulni igen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!