Találatok a következő kifejezésre: Milyen a Van (19067 db)

Milyen alkoholos italok vannak? Mik a népszerűbbek? Milyen erősek/tömények? Mivel szokták keverni őket? Melyikből mennyi egy adag? Milyen árban vannak? Melyik milyen alkalomhoz illik (ha van ilyen)? Milyen márkák vannak, azok kb milyen árúak?

Gondolok itt például a whiskeyre, tequilára, vodkára, abszintre, bacardira, likőrökre meg minden ilyesmire, nem ismerem az ilyen italos dolgokat, minden használható információt szívesen fogadok :)

Legjobb válasz: Az alap adag töménybõl 4 cl. Alkalom: ivás, vagy berúgás. Utóbbihoz jobb a kevert. Pl Pilótatea: 2dl vörösbor, 2dl kóla, 1dl rum. Tuti hatás! 1 jókedv. 2 tántorgás 3 és afelett: redõny. Bulifröccs: mint elõbb, csak fehérben, vagyis fehérbor, sprite,gin.

Az alap adag töménybõl 4 cl. Alkalom: ivás, vagy berúgás. Utóbbihoz jobb a kevert. Pl Pilótatea: 2dl vörösbor, 2dl kóla, 1dl rum. Tuti hatás! 1 jókedv. 2 tántorgás 3 és afelett: redõny. Bulifröccs: mint elõbb, csak fehérben, vagyis fehérbor, sprite, gin.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkoholos_ital Kezdd el itt, aztán a kék linkeken olvass tovább. A magyar wiki elég jól ki van dolgozva alkoholtémában. Egy adag sörbõl 5 dl („korsó”), borból és pezsgõbõl 1 vagy 2 dl, likõrborból/vermutból 1 dl, szeszes italokból (likõrbõl, párlatokból és hasonlókból) 2–5 cl. Tequilából (35–55%) csak az önmagában ihatatlant szokás sóval-citrommal inni (a hypermarketekben elterjedt 2–5 ezer forintos kategória, 1-2 kivétellel), az itthon kapható „abszintok” (50–85%) pedig majdnem mind undorító szeszes italok, amiknek semmi köze az igazi abszinthoz (45–83%, de azt 11–15%-ra hígítva isszák és nem gyújtogatják).
ez diáknap afterparty volt az meg még márciusban volt...
Ha arról az akcióról beszélsz, ami múlt hét pénteken volt érvényben, akkor biztos hogy 0.7-es volt, mert mentünk is és vettünk egyet a haverokkal, ha literes lett volna, akkor nem csak bulizni vettem volna, hanem egyet otthonra is :D
Akciós volt, de tuti literes, mert két másik 0, 5ösel akartuk volna kiváltani de úgy drágább lett volna :D. Így is 10 k-t öltünk bele kb. Ekkor még 1 hetes alkoholszüzek voltunk, szóval nem volt 07-es na :D.
Az csak 7 deci volt nem 1-2 liter. Alkoholos italok: sör, bor, pezsgõ, vermut, krémlikõr, keserûlikõr, pálinka, rum, vodka, whisky, gin, tequila, rum, konyak, brandy, absinthe. Általában vodkából tûrhetõ minõséget lehet venni a többi drágább szokott lenni, alkoholtartalmuk a sörnek úgy 3-8% közt mozog a boré, pezsgõé 7-15% de házibor lehet akár 20% felett is a vermutok, és krémlikõrök 14-20% körül vannak a többi tömény úgy 30-40% közt mozog általában, ez alól kivétel néhány pálinka, rum, és az abszintok. A pálinkák és rumok közt vannak 60-70-80%-ak is. Az abszint pedig 50%-nál kezdõdik és a legerõsebb 89.9%-os, de abszint fogyasztását nem javaslom, ha valamire emlékezni is akarsz az estébõl. A vodkát, gint naranccsal vagy tonikkal szokták keverni, a whiskyt, rumot kólával, vagy gyömbérrel a tequilát sóval és citrommal szokták fogyasztani, az abszintot pedig van aki meggyújtja, de persz sok kreativitása van az embereknek ami a keverést illeti. hát márkák pl.: Gordon és Beefater gin(kb. 6000Ft/liter) Sierra tequila(kb. 6000/liter) Captain Morgan és Bacardi rum(kb. 5000/liter) vodka:Kalinka, Royal(kb. 3000/liter) Bols, Finlandia, Smirnoff(kb. 5000/liter) Whisky: legolcsóbbak a Kanadai whiskyk(old man, canadian spacial old, Black Velvet) azokból kb. 3-4 ezer 1 liter aztán az összes többi pl.: Skót, Ír, vagy amerikai whisky(Johnnie walker, ballentines, jim beam, grants, jameson, jack daniel, chivas ) drágább ezek ára 5-6 ezer/liter-tõl terjed és határ a csillagos ég. Keserûlikõrök pl.: Hubertus(kb. 3500-4000/liter) Becherowka(kb. 4000-4500/liter) Unicum, Jägermeister(mindkettõbõl kb. 5000/liter) pálinkák árai is nagyon változóak, mint ahogy a konyké és brandié is de ott is van olyan ami egy autó árába kerül. Vermutok pl.:Martini, Cinzano, Angelli, Garrone áruk kb. 2000/liter a borok árai nagyon különbözõek a pezsgõké is, de egy normál BB vagy Törley kb. 1000Ft sörbõl is egy átlagos 150-300Ft de vannak szar olcsó sörök, és vannak ennél sokkal drágább sörök is pl.: belga sörök. Nagyon drágák és finomak. Hát eggyelõre így ennyi jutott az eszembe.
vagy 1 liter? szét ittam az agyam
múltkor tescoban 2 ezer volt 2 liter kalinka :D akciós
vodka: 1700 körül van a Royal meg a Kalinka, finlandia kicsit drágább, azt nem tudom Pálinka: a fütyülõs 1800-2500 között van az összes fajta kb whiskey: a sima canadian 1700-2000 körül van ezekben többnyire biztos vagyok, a többit csak akkor nézem ha épp vásárolok amúgy ha berúgni akarsz olcsón: kannás bor amit ajánlok, ha elõtte még nem ittál sokat belõle le fog csúszni, aztán majd ha már undorodsz tõle kereshetsz mást
A fény jobb. Azt úgy csinálják, hogy szénsavas vodkát öntenek szörpre. Abból háromtól tényleg le lehet húzni a redõnyt...
A legjobb szerintem a következõ sorrend: Tequila(vagy ami a kedvenced nekem a tequila az) utána vodka (vagy fény attol függ mennyire akarsz jót érezni/melyikre van lehetõség) utána absinth (a jó öreg absinthot nem lehet kihagyni) megintcsak vodka(most szerintem jó a sima vodka nem kell a fény) utána porto (a jó öreg portói rum :D) utána pálinka vagy valami ilyesmi párlat(vagy a különbözõ liquirok pl. nemiroff liquir) és ha még van pénzed/ májad akkor igyálmég amit akarsz de a lényeg hogy a kedvenc piáddal zárj nekem személy szerint tequila. Én személyszerint a 4cl adagokat javaslom(ha iszol igyál rendesen a legkisebb adag a 3cl legyen) ezek a tömények közbe mehetnek a kísérõk (sör, bor, boroskóla stb.) Remélem segítettem de hiddel erre még nem volt panasz. Utóirat: ha házibuliba vagy ott nem kell tartani ezt a sorrendet. jöhet ami közelvan, decivel, hányásig.
Milyen disztribúció? Debian alatt: dpkg -l
Usr/bin
A kérdező hozzászólása: és ha a Linux nyílt forráskódu, akkor miért nem tudok belenyúlni ezekbe a programokba? Amikor megnyitom õket, csak krikszkrakszokat mutat.
Geológus lehetnél.
Azért nem csak geológus lehetsz. Ha földrajzzal akarsz foglalkozni akkor mehetsz földrajz szakra földtudományra de akár környezettanra, környezetmérnökire. Attól függ melyik részére gondoltál, természeti részére vagy gazdaságira? A földrajz szak azért jó mert ott sok minden közül választhatsz és eldöntheted melyik része érdekel leginkább. Ha külföldön szeretnél dolgozni akkor a földrajzra jelentkezz és ott majd mikor szakosodsz a geoinformatikát válaszd az a legjobban fizetett és külföldön még sokkal jobban meg is fizetik, mint itthon. De ha ezt a bioszos kémiás vonalat szeretnéd akkor ott van szintén földrajzon a környezetföldrajz szakirány, az szerintem érdekes; vagy tényleg lehetsz geológus de akkor viszont a fizikát nem árt tudni. És azzal is számolj hogy matek lesz akármelyiket választod de nem vészes :) remélem segítettem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon sokat segítettél :) Azt szeretném kérdezni hogy akkor milyen gimnáziumba menjek ha a kémia és a föld rajz meg még a biológia is érdekel a matek meg a fizika az annyira nem... :)
Valami olyan helyre ahol van biológia-kémia szak vagy földrajz valamivel párosítva. Fizika kb 3 évig lesz majd nem végig bár ez iskolafüggõ, földrajz viszont csak két éves tantárgy, ha viszont fakultációnak választod végig tanulhatod :) Amúgy én pl magyar-töri fakultációs voltam gimibe de semmi hátrányom nincs belõle hogy a gimibe alig tanultam bioszt, kémiát (két éves tantárgyak) mintha végig tanultam volna szóval ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)


Milyen elvárás van a gimnáziumokba? Milyen átlag szükséges? Stb. ami eszetekbe jut:D

Legjobb válasz: Attól függ milyen gimnáziumról lenne szó. :D Van olyan gimnázium ami szinte csak színtiszta ötössel vesz fel míg más 3-4-5 jegyekkel is felvesz. :D

Attól függ milyen gimnáziumról lenne szó. :D Van olyan gimnázium ami szinte csak színtiszta ötössel vesz fel míg más 3-4-5 jegyekkel is felvesz. :D

Milyen kellékek kellenek egy teknős akvaterráriumába? Mit ajánlotok milyen aljzat /kavics/ legyen benne amit dúrhat? Milyen árban vannak a kavicsok, belső vízszűrők kb 40-50 literes akváriumhoz? Mennyiben van egy 50 W-os vízmelegítő?

Most szeretnénk nagyobb akvaterráriumot venni az egy éves tekn?sünknek, de eddig csak m?növények, napozók?, vízmelegít? volt benne. Mik a vélemények az Aquaszut márkákról?

Legjobb válasz: kavics,mûnövény,fûtõtest,napozókõ elengedhetetlen.

kavics, mûnövény, fûtõtest, napozókõ elengedhetetlen.
Nekem egy féléves tekim van és nálam ugy néz ki a dolog hogy van egy fûtõ benne, egy vízmozgató (ilyen mini szökõkut motorja) kövek amig éppen kiemelkednek a vízbõl és aljzatnak kb olyan fél cm átmérõjû fehér kavics. Én élõ növényt szoktam venni (hínárt) és azt meg is eszi, kell is.
aljzatnak még a homokot szokták ajánlani, bár én azt biztos nem tenném be, mert az én teknõsöm annyira pörög, hogy nagy "port" keverne:) Nálunk az 50 W-os vízmelegítõ 3790 Ft volt, falun. A vízszûrõ 3000 Ft-volt nekem, bár nagyobb. Ezen kívül kell neki napozókõ, UV B lámpa [vagy sok-sok napfény]. Esetleg még élõ vízinövényt rakhatsz be, mert azt szeretik rágcsálni; egy hõmérõ is jól jöhet, szerintem azt nem kell magyarázni, hogy miért:) :) :)
elsõ: minek mûnövény? hogy ne férjen el a teknõs vagy hogy faszán mutasson a terráriuma? :/ ez baromság. full felesleges ilyen gazokat belevágni csak útban van vízmelegítõ, kimászós napozós kõ. lámpa fölé és vízforgató kavicsok alulra. ennyi
Olyan aranyosak az ékszertekik, nekem is vannak:)
Utolsó elõtti hozzászóló: AZért is kell az ilyen mûnövény, mert nekem pl oda bújik, mert nagyon picike még és félénk

A Trófea Grill étteremben milyen röviditalok vannak és kb milyen árban vannak?

Legjobb válasz: Van honlapjuk de sok féle rövidital van.

Van honlapjuk de sok féle rövidital van.
Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan kínálatot találsz röviditalokból is, mint más éttermekben. Bár mi eddig pezsgõt ittunk, valahányszor voltunk. Azért nem kellett fizetni külön, benne volt a svédasztal árában. :)

A basszusgitárnak milyen húrja van?

Karácsonyra kaptam egy basszusgitárt, és én úgy vettem észre, hogy fémhúros(vagy milyen valaki mondja meg :|), de nem vagyok benne biztos... Meg hallottam valami nejlonhúrosról is, hogy van olyan. Abszolút kezdő vagyok ebben, valaki világosítson fel O.O

Legjobb válasz: hány húrja van?:D amúgy basszusgitárra basszusgitár húr kell, van akusztikus basszusgitár, azon nemtudom milyen van, de ha elektromos basszusgitár, arra fémbõl készült, és jó vastag kell:)

hány húrja van?:D amúgy basszusgitárra basszusgitár húr kell, van akusztikus basszusgitár, azon nemtudom milyen van, de ha elektromos basszusgitár, arra fémbõl készült, és jó vastag kell:)
gitártól függ, hogy milyen húrjai vannak. Basszus is lehet ugyanúgy fém és nylon (vagy bél) húros. Azt meg azért csak meg tudod állapítani tapintással, hogy nylon (azaz mûanyag), vagy fémbõl készült húrjai vannak.
Négy darab vastag, azaz mély hangzású húr. http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.browse&cate..
Rozsdamentesacél/nickel húrok a leggyakoribbak. Nyilván voltak bélbõl készült húrok párszáz éve...

Azokban a családokban, ahol van orvos, milyen a családi élet?

Nálunk eléggé nagy z?rök vannak!A szüleim orvosok,a betegeknél alkalmazkodnak,kedvesek,rendesek, de otthon meg kijön minden feszültség,hogy hagyjál már,nem tör?dök veled!Szóval nem sok szeretet jut otthonra.Azért is kérdezem,mert van 1 orvostanhallgató fiú,akinek tetsznem,nem tudom megéri-e megkockáztatni megismerkedni vele,vagy mellette is olyan életem lenne,mint a szüleimmel volt? :(

Legjobb válasz: Vannak szemelyiseg tipusok, tehat attol fugg az, hogy emberek hogyan viselkednek egymassal szemben. Ez nem attol fugg, hogy milyen vegzettseguk van, munkajuk, hanem attol, hogy milyen tulajdonsaguk es szokasuk van!

Vannak szemelyiseg tipusok, tehat attol fugg az, hogy emberek hogyan viselkednek egymassal szemben. Ez nem attol fugg, hogy milyen vegzettseguk van, munkajuk, hanem attol, hogy milyen tulajdonsaguk es szokasuk van!
Nekem a sógorom orvos. Ö egy alapból nagyon kedves ember, és neki pont a korházban kellett egy kicsit nem túl kedvesnek lennie, mert tyuttyoghat a betegekkel. de a szüleid nem azért ilyenek mert orvosok, ök alapból ilyenek.
En orvos vagyok, de rendelesi idom van, ezert tudom rendezni a szabadidomet.. Csak nekem az volt a nehez, hogy ne vigyem haza a munkamat. Gyermekonkologus vagyok, ha nem erzem at a helyzetet, es rideg vagyok, az remes, de ha tulsagosan megszeretem egy betegem, aki nem eli tul a betegseget, az nagyon tud fajni.. Ezt egy kicsit meg is sinyli a hazassagom, de amugy nincs semmi problema belole. A ferjem apja szulesz-nogyogyasz, na AZ gaz, amikor ejszaka is riasztjak akar, hogy hoppa, es ki tudja, mikor er haza, vagy mikor szul valaki...
Nekem anyum dettóra ilyen. Állítólag mikor 5 éves voltam, megkérdeztem tõle, hogy hogy lehet, hogy a rendelõben olyan kedves a gyerekekkel, velem meg nem...:D igazából szerintem ez személyiség függõ is, meg hogy a fiú késõbb milyen szakterületet választ, stb. Ismerkedj meg vele nyugodtan, ártani nem árthat.
Ez teljesen ember fuggo, nem szakma fuggo. Ha a szuleid ugyvedek, bolti eladok vagy vallalkozok lennenek, valoszinuleg teljesen ugyanigy viselkednenk, mert ilyen a szemelyiseguk. Attol, hogy valaki orvos, meg nem lesz ilyen. Az emberen mulik, hogy milyen legkort teremt maga kore. Szerintem ismerd meg a fiut jobban, hisz nem tudhatod, hogy milyen. Nem kell elkotelezned magad fele egybol, ki fog derulni idovel, ha o is ilyen, de ennek semmi koze ahhoz, hogy valaki orvos.
Szerintem nem az a baj, hogy orvosok. Nálunk a fél család orvos 100 évre visszamenõleg, de kedves emberek
Biztonságos :D
Nekem anyukám orvos. Semmi gond nincs otthon e miatt.
Nekem a férjem orvos, de lehet inkàbb egy autószerelõt vàlasztanék, ha ùjra kezdhetném.:)
Nézd, az én apám is orvos, a barátom apukája is orvos. Pusztán annyi volt a negatívum, hogy a sok ügyelet miatt nem nagyon láttuk õket, keveset voltak otthon. Meg az éjjeli telefonok, amikor ügyeletben van és máris rohannia kell. Szerintem csak tényleg a stresszrõl lehet szó a szüleid esetében. Egyikünk apukája sem bánt velünk rosszabbul, mint a betegeikkel.
Szia! Hál istennek nálunk nincs ilyen probléma. Apu kimutatja a rendelõben is, ha épp nincs jó hangulatban. természetesen nem bunkó, csak nem bratyizik olyankor. De ezt tudják a betegek, ettõl függetlenül kedvelik õt, legalább is én úgy tudom.
Az utolsónak, hát én mostanában nem láttam szül.-nõgyógyit, aki tényleg felkelt volna éjjel, még zsebibabáért sem. Egyébként szerintem minden orvos ál emberbarát, bocs, de ez a véleményem, a munkahelyén és otthon is.

Hobbi? Mivel szoktátok elütni szívesen az időt és mi az ami nélkül nem tudtok létezni? Milyen hobbitok van, illetve milyenek vannak ismerőseiteknek vagy rokonaitoknak? Van-e és ha van akkor milyen közös hobbitok a családdal? (életkor/nem)

Legjobb válasz: én teniszezem, meg természetfotózással foglalkozok errõl nem tudnék lemondani :) férjem lovagolni jár meg vadászni, apósom férfikarban énekel, anyósom kézimunkázni szeret nagyon :) férjemmel közösen gyakran megyünk távolabbi országokra vadászkirándulásra, ilyenkor mindketten hódolhatunk a saját hobbinknak.

én teniszezem, meg természetfotózással foglalkozok errõl nem tudnék lemondani :) férjem lovagolni jár meg vadászni, apósom férfikarban énekel, anyósom kézimunkázni szeret nagyon :) férjemmel közösen gyakran megyünk távolabbi országokra vadászkirándulásra, ilyenkor mindketten hódolhatunk a saját hobbinknak.
Kutyázom és szeretem a misztikus dolgokat és a bûnügyes filmeket. A kutyák mindenre jók. Társaságot nyújtanak, megvédenek, szórakoztatnak, barátokat hoznak stb. Kutyaiskolába járok meg agilityzni, frizbizni, dogdancingelni meg mindenfélére amit a kutyáim is élveznek. Az életem hozzájuk idomul, ez nem hobbi, hanem életforma A nõvérem fotózik, a másik divattervez, ha van rá ideje, a harmadik szintén kutyázott, anyukám táncol meg túrázik, apukám állatokat tart.
Grafika, festés, s az olvasás. Ezek nélkül szárnya vesztett madár lennék.
Futok, súlyzózom, tornázom.Ilyenek. :) Nincs is annál jobb amikor elmegyek egyedül futni és teljesen kikapcsol az agyam.
Én lovagolok, fotózok, teniszezek, a párom pedig nem tud lemondani a siklóernyõzésrõl meg az autóversenyzésrõl. Anyósom mined héten háromszor ellátogat a termálfürdõbe.
Fotózás, és az összes kreatív hobbi, amik most már pénzt is hoznak. Ezenkívül görkori nagy szenvedélyem, és az olvasás.
Nagyon szeretek olvasni, írni is szoktam - leginkább a terveimet, hogy mi történik velem egy nap, mit olvastam, az milyen gondolatokat váltott ki belõlem... Néha novellákat is, de kevés az ihletem általában. :) E kettõ nélkül nem tudok létezni. Szeretek még nyelveket tanulni, illetve most szeretnék megtanulni rendesen rajzolni vagy festeni, meg érdekelne a kalligráfia is. :) Közös hobbink nemigen van a családdal, a húgom még szokott úgy rajzolgatni, talán az. :)
Fotózás, és az erdõben mászkálás.
Mi együtt kertészkedünk. Nagy a kert, mindenkinek jut feladat. Ilyenkor reggel kimegyünk és túrunk mint a vakondok :=). Közben hallgatjuk a madarakat, nézegetjük a bimbókat, virágokat, szóval a gyerek még tanul is kicsit. Olyan szép, amikor készen van és kiülünk élvezni a munkánk gyümölcsét!
elsõ vagyok, ennél a kérdésnél tleg nem értem, mi pontoznivaló van...aki a kérdésre válaszolt, az mind hasznos, úgyhogy én most nyomtam is egy zöld kezecskét mindenkinek :)
Lovagolog, ápolgatom a lovaimat, kutyáimmal játszok, foglalkozok velük, sportolok. Engem ezek teljesen kikapcsolnak...
Kézimunka: leginkább varrás. Filmnézés, ha ez is lehet hobbi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Remek hobbik! :) Mivel itt nincs se rossz se jó válasz (szerintem) mindenkinek zöldet adtam :) Amúgy még lenne egy kérdésem azokhoz akik lovagolni szoktak menni, õk egyedül mennek, vagy baráttal/barátnõvel? Egyáltalán égõ egyedül elmenni lovardába pl.: 1 vagy 2 órára lovagolni? Lehet buta egy kérdés, de amikor gyerek voltam, sokat lovagoltam, persze akkor a szülõk (dísz :) ) kísértek, úgy könnyebb volt :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:55-ös! "illetve most szeretnék megtanulni rendesen rajzolni vagy festeni..." Nekem is megfordult jó párszor a fejemben, de butaságnak tartottam, de most elbizonytalanítottál:) olyan jó érzés fogott el, mikor olvastam, hogy nem csak nekem jutott eszembe :) Ráadásul egyre többször botlok a neten bele rajzolásos /festõs könyvekbe is :) Kár hogy amikor kicsik voltunk nem úgy tanították a rajzolást :(((( ahogy a könyvben magyarázzák. Amúgy megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Azért arra kíváncsi lennék, hogy akik lepontozták a másik hobbiját/válaszát, miért is tették? (csak érdeklõdnék...) :)
14:55-ös vagyok, bocsi, csak most láttam a kérdést, nemigen járok vissza... 20 éves vagyok egyébként. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!