Találatok a következő kifejezésre: Milyen a Svájcban (31 db)

Milyen a "svájci mintájú" sorkatonaság?

Legjobb válasz: Ez a svájci sorkatonaság kb. úgy néz ki, hogy a fiatalok kapnak egy fizetett nyári tábort, aztán minden évben egy nap kisuvickollják a surranót meg kitisztítják a fegyvert és ha vége a katonai tréning napjának, minden visszatér a régi kerékvágásba. Nem egy nagy vaszisztdasz, mint azt sokan gondolják.

Ez a svájci sorkatonaság kb. úgy néz ki, hogy a fiatalok kapnak egy fizetett nyári tábort, aztán minden évben egy nap kisuvickollják a surranót meg kitisztítják a fegyvert és ha vége a katonai tréning napjának, minden visszatér a régi kerékvágásba. Nem egy nagy vaszisztdasz, mint azt sokan gondolják.
Nesze: Mivel Svájc katonai információk terén elszigeteltebb, mint más európai államok, túl sok gondolat nem jut eszébe az embernek a haderejével kapcsolatban. Amellett viszont, hogy igen fejlett haditechnikával ellátott haderõrõl van szó, a katonák, sõt az átlag emberek is jól kiképzettnek számítanak. Ez nem túl meglepõ ahol annyi gyakorlat van, mint ebben az alpesi országban. 32 éves koráig ugyanis minden svájci férfi, tartalékos katona is egyben (újonckiképzésük után is körülbelül 3-4 hetet szolgálnak a haderõben). Otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket, fegyverüket. Fegyverükhöz (egészen a közelmúltig) járt 50 lõszer is egy lepecsételt fémdobozban. Ez annyiból talán nem meglepõ, hogy Svájc Európa egyik legmilitaristább országa (információk szerint a lakossága akár 12 órán belül mozgósítható).
Vagyis király az egész.
Az a lényege, hogy nem egyben szolgálod le a katonaidõt, hanem az elsõ alkalommal van egy nagyobb lélegzetvételû kiképzés, utána pedig minden évben szintentartás.
"Ez kéne nálunk is." Ja, ahogy a magyarokat ismerem, ebbõl az otthoni fegyvertartásból meg 50 házi lõszerbõl tömeggyilkosság lenne.
Ez nem igaz, es ezt te is tudod. 2014-tol az USA-val szemben adatszolgaltatasi kötelezettsegük van, az EU-val most targyalnak.
Ez kéne nálunk is.
Úgy járnak be reggel, mit egy munkahelyre, este otthon alszanak. És ami a legfontosabb, csak védekezésre képezik ki õket, ott tényleg honvédelem van. Svájc fegyverzete eleve nem alkalmas támadásra. A hegyekben a határ mentén van egy csomó betonbunker (nem nagyok, egy-egy lõállás). De kinek lenne érdekében Svájcot megtámadni? Én még kisebb diplomácia vitáról se hallottam soha, amiben Svájc neve megjelent volna.
"Én még kisebb diplomácia vitáról se hallottam soha, amiben Svájc neve megjelent volna." Akkor te nem olvasol ujsagot, a nemetekkel ugyanis folyton vitatkoztak egeszen a közelmultig a banki adatok kiadasarol.
Az nem diplomáciai vita, a svájci államnak nincs beleszólása a bankok titoktartásába.
Ez elég kétélû fegyver, utánaolvastam, ez a cikk nagyon jól összefoglalja. Ezután is legfeljebb adócsalás és adóelkerülés gyanúja esetén kell kiadniuk az adatokat, de csak külföldiek esetében, külföldi adóhatóságnak. http://www.adko.hu/01_files/adattar/svajcibanktitok_ok.pdf

Fiúk! Milyenek a svájci csajok?

ha vkinek, legyen az fiú vagy lány, volt bármilyen kapcsolata egy svájci lánnyal kérem írja le! köszi el?re is!!

Legjobb válasz: Bocsi, most nem azért, de a magyarok milyenek? Ha tudsz olyan jellemzõ tulajdonságot mondani, ami minden magyar lányra igaz, akkor talán van értelme a kérdésnek. Így viszont azt mondom, attól függ épp melyik. Nyilván van ilyen is, olyan is

Bocsi, most nem azért, de a magyarok milyenek? Ha tudsz olyan jellemzõ tulajdonságot mondani, ami minden magyar lányra igaz, akkor talán van értelme a kérdésnek. Így viszont azt mondom, attól függ épp melyik. Nyilván van ilyen is, olyan is
Nem ugattam, sõt szerintem igen udvariasan fejtettem ki a véleményem:)
most ez ide tartozna : A gyûlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történõ végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!. Szóval : zsidók . a részletekbe ne essünk bele !
A kérdező hozzászólása: tudom h nem lehet általánosítani, csak az esetleges tapasztalatok érdekelnének.. de egyébként én hiszek bizonyos szinten a sztereotípiákban.. ugyanis azt mondják, mindegyiknek van vmi valóságalapja ha nem is teljesen igaz. :D tehát azért nem kell leugatni a kérdésért. :D
A kérdező hozzászólása: igaz, ment is a zöld kész. :)
A kérdező hozzászólása: kéz*
Nem tudom még eggyel sem találkoztam. Fantáziám alapján fû, tehén, csoki szaguk van, ketyegnek mint egy karóra, ronda sapkában és olyan bicskával járnak ami mindent tud de semmire nem használható.
én csak a németekrõl tudnék nyilatkozni azonban: 1.nem teszem mert nem ez a kérdés, és lehet, hogy nem is vagy rá kiváncsi 2. nem akarok még névtelenül sem egy magyar lányt is megbántani. Noha nem összehasonlítást írnék. Annyit róluk, hogy rettentõ csinosak.
A kérdező hozzászólása: utolsó: érdekelnek a német lányok is, szóval megköszönném ha leírnád! :) vagy legalábbis felpontoznám! :D:D

Milyen mértékben tér el a svájci olasz és francia a standard olasz és francia nyelvektől (már amennyire be lehet határolni őket)?

Nem számadatokat kérek, csupán hozzáért?k véleményeire vagyok kíváncsi. Például a svájci német - standard német különbségekhez viszonyítva, mert ez utóbbival ellentétben a francia s olasz esetben alig találtam valamire való (magyar nyelv?) információt. El?re is köszönöm a válaszadóknak :)

Legjobb válasz: Csak német oldalakon találtam információkat. Ezek szerint a svájco francia és a standard között jóformán nincs különbség, az olaszban viszont eléggé nagy, mivel a svájci olaszban is több tájszólás van, amik nemcsak kiejtésben hanem szókincsben (ugyanaz a szó, más-mástt jelent) is eltérnek a standard olasztól. Remélem, tudtam ezzel segiteni valamit, még ha nem is túl sok az információ.

Csak német oldalakon találtam információkat. Ezek szerint a svájco francia és a standard között jóformán nincs különbség, az olaszban viszont eléggé nagy, mivel a svájci olaszban is több tájszólás van, amik nemcsak kiejtésben hanem szókincsben (ugyanaz a szó, más-mástt jelent) is eltérnek a standard olasztól. Remélem, tudtam ezzel segiteni valamit, még ha nem is túl sok az információ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Szivesen
Pont 2 napja jöttem vissza Lugánóból, mondhatom semmi különbséget nem éreztem, engem is megértettek, meg nekem sem okozott nehézséget a svájci olasz nyelv. Szerintem semmi különleges eltérés, picit kevésbè "énekelnek", de ez minden.
Nem, helyi, hazai netet nem tudsz/nem lehet Svájcba kivinni.
a legjobb tudomásom szerint havi 35 Frankért /ez a minimum/ beköttetheted az internetet otthonra.

Milyen kőzetből állhat egy alpok? Milyen kőzetekből épül fel a Svájci Alpok?

Legjobb válasz: Ilyen nics hogy egy Alpok. A Alpi hegységrendszer láncolata többesszámban Alpok.

Ilyen nics hogy egy Alpok. A Alpi hegységrendszer láncolata többesszámban Alpok.
A kérdező hozzászólása: Jó, jó, de most nem a geológiai meghatározását akarom tudni, hanem a kérdésemre a választ.
Az elsõ válaszoló nem geológiai meghatározást adott, hanem azt akarta mondani, hogy a kérdésed értelmetlen. Nincs olyan, hogy "egy alpok" meg "egy kárpátok" meg "egy magyarok". Az Alpok egy hegylánc, tulajdonnév, nagybetû, többes szám. Ennek része a Svájci-Alpok. Ebbõl a cikkbõl választ kaphatsz a kérdésedre: http://en.wikipedia.org/wiki/Geology_of_the_Alps
A kérdező hozzászólása: Na végre egy értelmes válasz, köszi!Egyébként lehet, hogy értelmetlen volt a kérdés, nem vagyok benne a témában, de akkor sem nyelvtani kijavítást kértem, hanem választ.Õ pedig csak okoskodott, de a kérdésemre nem adta meg a választ.És lehet, hogy értelmetlen a kérdés, de te megértetted, és kielégítõ választ is tudtál adni, tehát lehet, hogy nyelvtanilag helytelen volt, de a kérdést meg lehetett érteni.

Milyen a szülés Svájcban?

kell -e itt is a szülésért fizetni a dokinak(ha itt bevagyok jelentve) ILLETVE KB MENNYIT,.meddig kell bennt maradni szülés utàn.

Legjobb válasz: Szia.Remélem találsz valakit aki tud segíteni de ezt inkább ott kéne valahogy megtudni mert így ezt elég nehéz lessz.

Szia.Remélem találsz valakit aki tud segíteni de ezt inkább ott kéne valahogy megtudni mert így ezt elég nehéz lessz.

Milyen kutya a svájci fehér juhászkutya? Milyen a jelleme? Ugyan olyan mint a német juhászkutya csak fehérben? Hol lehet ilyen kutyát szerezni?

Legjobb válasz: Gondolom már nem aktuális a kérdés, de nekem van egy 9 éves kutyám és sokkal jobb természete van mint a német juhásznak és szebb is. Érdemes ilyet venni egy jó kenelbõl :)

Gondolom már nem aktuális a kérdés, de nekem van egy 9 éves kutyám és sokkal jobb természete van mint a német juhásznak és szebb is. Érdemes ilyet venni egy jó kenelbõl :)

Jövõre megkapom a svájci állampolgárságom, (így 2s állampolgár leszek). Milyen lehetõségek nyílnak meg számomra a "c" papír kézhezvételétõl?

A férjem svájci, így gondolom én is több mindenbe tudok érvényesülni. Jelenleg "b" papírral rendelkezem, de így elég korlátozottak a lehetõségek. (gondolok itt a részmunka idõre). Ha a "c" papír kezembe lesz, akkor dolgozhatok teljes munka idõbe.

Legjobb válasz: L és B engedéllyel is dolgozhatsz teljes munkaidõben...

L és B engedéllyel is dolgozhatsz teljes munkaidõben...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!