Találatok a következő kifejezésre: Milyen a Magyarország társadalmi rétegződése (1 db)

Milyen a mai Magyarország társadalmi rétegződése? Hol találok ehhez anyagot?

Azt szeretném tudni, hogy most magyarországon mennyi a szegények aránya, a munkanélkülek, a gazdagok, a középosztály. Vizsgázom hétvégén, és ezt az egyet még nem tudom..:(

Legjobb válasz: erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni,én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen,én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on,társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)

erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni, én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen, én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on, társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)
bocsi az elõbbi link nem jó:ezt akartam: http://www.tarki.hu/hu/ -az elõzõ hozzászóló-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az Andrássy Egyetemnek milyen légköre? Inkább magyar, vagy német hallgatók járnak oda? Vizsgázni ha jól tudom németül kell, de van értelme Mo. -on ilyen jellegű diplomának? (történelmet, alkotmányjogot lehet tanulni. )

Úgy általában is érdekel az Egyetem atmoszférája, de a doktori iskolába szeretnék jelentkezni.

1

Mi a lustaság pszichológiai alapja?

8

A tüskevár könyv és a film mennyire egyezik?

4

Mi a különbség a bizalmas és bizalmaskodó között?

Mi a különbség a bizalmas és bizalmaskodó között?
Hogy kell érteni azt, hogy bizalmaskodó?

1

Mely hajtós (sok tanulást és szorgalmat igénylő) szakmák mellett tudnék elegendő időt szánni a magánéletemre, családomra?

Szeretek tanulni, használni az agyam, éppen ezért szeretnék olyan egyetemre menni, ahol be tudom fektetni ezt a munkát. Gondoltam az orvosira, csak attól félek, hogy a magánéletem megszűnik létezni (nem csak az egyetemi évek alatt, de utána is). Ez nem biztos, hogy kizáró ok, de szeretném feltérképezni a lehetőségeimet - egy minőségi élet reményében. Melyek azok a szakmák, amelyek bár hajtósak (tanulás és szorgalom tekintetében), de azért jó arányban tudsz időt szánni a magánéletedre, családodra, stb.? Ilyen távlatokból sajnos még nincs rálátásom...

5

Wass Albertnek 1945-ben volt valamilyen pere. Valaki küldene egy linket vagy egy rövid fogalmazást?

Sütő András 1989-es romániai forradalomban való részvételéről is kérnék egy lineket vagy egy rövid fogalmazást. Köszön előre is.

0

Hogy vehetném fel a kapcsolatot Tótfalusi Istvánnal? Nagyon érdekel a nyelvészet, de egyszerűen nem tudom, hogy hogyan elégítsem ki ezt az érdeklődésemet.

Az ELTE-n van nyelvészet, de amennyire tudom, nem nagyon működik, azonkívül nem akarok csak ebbe egy teljes egyetemi képzést belefektetni. Viszont hobbiból nagyon szívesen foglalkoznék vele.

2

Olyan könyvet keresek, ami pszichológia+irodalom témájú (pl. mítosz és pszi. , mese és pszi. , stb. , pl. Oidipusz, a talány megfejtője). Tudnátok ilyet írni?

4

Mit jelent a szám fölött egy vízszintes vonal?

matematika verseny feladatsorában láttam

0

Miket rakjak bele feltétlenül, ha Izraelről tartok előadást?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!