Találatok a következő kifejezésre: Milyen a Magyarország társadalmi (4 db)

Milyen a mai Magyarország társadalmi rétegződése? Hol találok ehhez anyagot?

Azt szeretném tudni, hogy most magyarországon mennyi a szegények aránya, a munkanélkülek, a gazdagok, a középosztály. Vizsgázom hétvégén, és ezt az egyet még nem tudom..:(

Legjobb válasz: erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni,én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen,én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on,társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)

erre így nehéz egy összefoglaló anyagot találni, én fõsulis vagyok, nekem is volt ilyesmi feladatom még régen, én összeraktam anyagokat...ha van rá idõd akkor könyvtárban Ferge Zsuzsa ill.ANdorka Rodolf könyveket keress!!(szociológia szekció)illetve tehtsz hozzá pár kutatási erdményt erre a legjobb a TÁRKI oldala.. http://hup.hu/node/56923 ja és ha neten kersgélsz ilyen címszavakkal:Társ.rétegzõdés ma Mo.-on, társadalmi osztályok...stb.sok sikert.-)
bocsi az elõbbi link nem jó:ezt akartam: http://www.tarki.hu/hu/ -az elõzõ hozzászóló-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Szerintetek milyen lesz a homoszexuálisok társadalmi megítélése Magyarországon 20 év múlva?

Toleránsabb lesz a társadalom? Nyíltabban felvállalhatják majd másságukat? Házasság, gyerekvállalás stb.?

Legjobb válasz: szerintem 20 év múlva nem is lesz Magyarország. majd elmennek valami olyan országba élni ahol tolerálják õket.

szerintem 20 év múlva nem is lesz Magyarország. majd elmennek valami olyan országba élni ahol tolerálják õket.
Csak remélni tudom, hogy elfogadóbb lesz a társadalom. Már így is hatalmas lemaradásban vagyunk a többi, fejlettebb országhoz képest. A gyerekvállalásról pedig azt gondolom, hogy sok esetben még mindig jobb a gyereknek, ha családias környezetben, meleg szülõkkel nõ fel, mintha nevelõotthonban sínylõdik 18 éves koráig, ahol igazán senki sem törõdik vele.
# 5/7 ma 21:40: ezt úgy érted, hogy a homoszexuálisnak kéne az ellenkezõ nemûekkel gyereket vállania? te szeretnéd, hogy a lányod egy meleg férfi felesége legyen, vagy a fiad egy leszbikus férje? észnél vagy amúgy?
nem szeretném, ha gyereket vállalhatna egy homo pár. a házasság, ha nevezhetjük annak, ám legyen, csak a gyerek ne
Remélhetõleg addigra a normális emberek megelégelik, hogy mindig csak a homokosokat védi a törvény...
Rossz emlék marad csak utánuk 20 év múlva.
itt?Még 4-5 évig tûrik a szolga szerepet majd utcára vonulnak.Akkor a homokosok is kapnak rendesen
Így is fogy a magyar. Ha tolerálja majd a homokosokat, ne adj isten reklámozza is, a karrierista életpályával együtt, akkor ki is halunk.
20 év múlva több lesz a homoszexuális mint a hetero.
10:47 te olyan buta vagy hogy az már fogalom. Azért mert volt egy ilyen fogyatékos, még rohadtul nem ilyenek a homoszexuálisok. De ezt lehetne magyarázni a te begyepesedett sztereotípiákkal teli fejednek.
Pont a liberális országrontás miatt menekült el mindenki.Nem a magyarság önmegtartó, egészséges népi szellemisége miatt, mert az éppenséggel segített túlélni 1000 éven át az idegen, káros szellemi hatásokat.Meg a kilátástalan jövõ okán vándorolnak ki, amit politikus patrónusaitok és bankáraik teremtettek, a népsorsrontó, csaló frankos devizahiteleikkel.Az abortusz elüzletiesített liberalizációjával, az ország külföldi lejáratásával, Magyarországnak ártó piaci lobbikkal, törvénytelen privatizációkkal és lehetne vég nélkül sorolni az okokat.
Valamint ez az egészséges, archaikus, romlatlan "paraszti" mentalitás miért nem tudta megmenteni az országot attól a gazdasági, társadalmi és szellemi csõdtõl, amiben most van?
A te nagy egészséges, archaikus, romlatlan "paraszti" mentalitásod miatt rothad ez az ország abban a fertõben ami miatt minden olyan ember akinek van egy kis esze, és mersze, az "elmenekül" innen....
10:47 100X inkább legyek buta mint homár. Közösséget vállaltak "emmával", mert senki nem próbált tõle elhatárolódni, hagyták hogy a sor elején parádézzon.Egyébként is a vonulás csak politikai provokáció-a tévesen értelmezett áltolerancia diktatúráját szeretnék vele demonstrálni. Magyarországon sem 20, sem 220 év múlva nem lesz társadalmi tényezõ a fartúró mozgalom-bár páran errõl álmodoznak a baloldalon.Itt még létezik az egészséges, archaikus, romlatlan "paraszti" mentalitás, ami kiveti majd magából ezeket a ferde, életellenes "értékeket".
27/29 ma 12:03: nem az átlagos melegrõl? akkor minek jössz ide? a kérdés arra vonatkozott, milyen lesz sterintünk a homoszexuálisok megítélése, nem pedig az ilyen emmaféléké, ami ugyanúgy egy ritka jelenség, mint a heteró travik. és igen, tudom milyen egy átlagos meleg, pont nem olyan mint az emma.
"Emmát" ezzel a viselkedéssel bármilyen közösség kitagadná magából, a melegek is. Milyen a normális, hétköznapi meleg? Itt vagyok, kérdezz bátran, én válaszolok minden kérdésedre. Ízelítõ gyanánt: három éve van párom (õ az elsõ), és eddig akárkinek elmondtam, mindenki támogat és szeret, legkisebb bajuk sincs velem.
"Pont a liberális országrontás miatt menekült el mindenki." Olyan országokba ahol ha nem is liberálisabbak, de mindenféleképp toleránsabbak az emberek?!
"magyarság önmegtartó, egészséges népi szellemisége miatt" Ugyan már! Több száz éven keresztül, az egész ország egy nagy kupleráj volt. Nem semmi tombolás volt errefelé. A nyugati úriemberek csak pislogtak. Mindenféle "szolgáltatás" volt errefelé. Mátyás király alatt, csak úgy libbentek a szoknyák.
Én is meleg vagyok, és szerintem teljesen átlagos, szóval tõlem is kérdezhtesz nyugodtan! Szerintem én sem fogok itthon maradni, mert az emberek itthon ezzel nem tudnak mit kezdeni, sokan teljesen elhatárolódnak tõle, nem is kíváncsiak rá, milyen egy meleg ember élete. El kell hogy mondjam, teljesen ugyan olyan, mint bárki másé, csak több benne a megpróbáltatás és a beszólogatás. (most mondhatjuk, hogy sok melegen nem látszik, de sztem valamilyen szinten mindenkin látszik). Szerencsére az én családom normális, elfogadnak olyannak amilyen vagyok. Nagyon sajnálom azokat akiknek nincs ilyen szerencséjük. Egyébként pedig azt gondolom, hogy így is lehetnék itthon értékes része a társadalomnak ügyvédként, de ha az emberek nem tudnak így elfogadni, akkor sajnálom.
ja és 18 éves vagyok, és teljesen normálisnak gondolom magam annak ellenére, hogy az én ágyamban, nem ellenkezõ nemûek járnak. 11-22 18.31
Én is elmegyek innen. Még szerencse, hogy én még normálisan elvégezhettem az iskoláimat. A röghöz kötésbõl és a többi új jogszabályból szerencsére kimaradtam.
Remélem addigra találnak gyógyszert, vagy valamilyen megelõzõ kezelést a dologra, és nem születnek többet meleg emberek. Egyébként szerintem 20 év múlva már világ sem lesz, pláne nem Magyarország, vagy legalábbis nagyon más lesz minden, de jobb biztosan nem, csak rosszabb!
sajnos el kell kesrítselek, csak a betegségre van ygógyszer, a szexualitás meg nem betegség.
Volt olyan európai ország, ahol 1983-ban még nem szavazhattak a nõk. 20 évvel ezelõtt még a feketéket külön kezelték a fehérektõl. Ma már azt nevezik bolondnak, aki szerint a nõk vagy a feketék alsóbbrendû lények. Egyszer eljön az az idõ is, amikor mindenki számára egyértelmû lesz, hogy a homoszexualitás sem ördögtõl való dolog, és a melegeket se fogja senki lenézni.
13:51 Azért a nõket és a feketéket nem akarta egyik egyház se kicsinálni. voltak radikális emberek, akiknek nem tetszett a nõk is a feketék emancipációja, de a homofóbia intézményesítve van. Ráadásul pislogó szemekkel mondogatják, hogy nem a melegeket utálják, hanem a homoszexualitást magát (ami persze hülyeség).
Nem is az "átlagos" homokosokról akartam mondani valamit.(Egyébként milyen egy átlagos homokos? Te tudod?) Szerintem az a menet a szánalmas ami a videón látható, csak a buta kis fejedet már ellepte a rózsaszín köd azért nem veszed észre.
kissé szánalmas ennek a viedónak a belinkelése, ezzel semmit nem mondasz el egy átlagos homoszexuális emberrõl, viszont rólad sok mindent meg lehet tudni, hogy valójában mlyen sztereotípiák is élnek abban a buta kis fejedben :p
Kedves #9, kifejtenéd, mégis miért számítana egy ország "fejlettebbnek" csak azért, mert tolerálják az efféle devianciákat? Ha pedig simán a gazdasági/technikai/egyéb fejlettséget érted alatta, akkor azt, hogy miért pont ebben kéne õket követni?
Ohhhh és az hol marad hogy a magyar ember kedves, megértõ és empatikus?:) Mindenki olyan elfogult. Ha a gyerekben hajlam van akkor tök mindegy mit lát és mit nem. ha nincs akkor nem befolyásolja. És ha ígynevelik? Attólmég lehet boldog.. csak egyet felejt el mindenki.. hogy ÕK UYGAN OLYAN emberek! Én védem õket. Van ismerõsöm barátom akik nem ellenkezõ nemükhöz vonzódnak. Nem tudtam eleinte.. már megkedveltem megszerettem barátnak nézek rá. És mikor ez kiderült .. HÁT miért néznék rá másképp?? Szóval így kéne gondolkodni. 21L Egyébként ha nekem tetszik egy lány én biztos nem foglalkoznék más véleményével. Mindenki a magáéval foglalkozzon hiszen senki sem tökéletes ismétlem senki SE. További szép estét! =)
Ha továbbra is egy szál tangában mennek felvonulni akkor ne is várják, hogy majd elfogadják, meg komolyan veszik õket. Ez körülbelül olyan mintha egy szál boxerban elindulnék, hogy én most forradalmat robbantok ki.Nem kell mondanom, hogy nagy valószínûséggel, csak kiröhögnének és senki se venne komolyan. B*ziknak nem adnék gyereket, mert nem hiszem, hogy jó hatással van egy gyerek fejlõdésére az ilyesmi.
Ha így folytatjuk.Magyar ország sem lesz... És most a széthúzásra gondolok nem arra, hogy ki meleg ki nem. Nézzük csak október 23 kát mi volt nem együtt ünnepelt a nép és emlékezet meg azokról akik a szabadságért harcolt hanem külön-külön és majd nem hogy egymást szidták. Nem hogy inkább normálisan megemlékeztek volna együtt. Politikától függetlenül.A homofobóknak meg azt kén ne felfogni , hogy egy homosexuális teszem azt én ugyan úgy dolgozom és fizeti az adót ráadásul jóval többet mint a családosok. Ha minden meleg fogná magát és kimenne külföldre hirtelen azt hiszem megnézhetné magát az ország... Így is szenved már az ország attól , hogy a diplomások kimennek külföldre sokan azért , mert melegek és itt nem fogadják el õket.Amúgy meg néz meg egy két meleg felvonulás videót alig van egy két tangás félmeztelenül táncoló homosexuális. A nagy többség nem ilyen. meleg: Férfi/26
Szerintem össze sem lehet majd hasonlítani a mostanival. Manapság már a média nem fér leírni a valóságot (öngyilkosságba hajszolt meleg fiatalok, homofób támadások), így a melegek áldozatokként jelennek meg sokszor, akiket egyre több híresség a védelmébe vesz. Bár én budapesti vagyok, itt zongorázni lehet a különbséget a generációk között. A legtöbb fiatal természetesnek veszi, hogy pár év múlva a melegek szabadon házasodhatnak és gyereket vállalhatnak.
Szerintem akkor mi a heterók megyünk az Andrássyi úton rendõrsorfal közepette heteró büszkeség napot tartani. Biztos jól megdobálnak majd bennünket paradicsommal.
Jaja, szerencsére a fiatalabb generációkban sokkal nagyobb ezen dolgok elfogadásának aránya, úgyhogy szerintem egyértelmû...
Nem azt mondtam, hogy ettõl fejlettebb lesz az ország. Egyszerûen csak jobb lesz benne élni. Mert ki akarna olyan országban élni, ahol nem lehet önmaga, és titkolnia kell a valódi érzéseit, mert egy-két hadd ne mondjam milyen ember nem tudja elfogadni, ha valaki MÁS. Mi bajod lesz attól, ha azonos nemûek szeretik egymást? Mióta bûn valakit szeretni?! És ha a felvonulás annyira zavar egyeseket, akkor miért nem lehet arra az egy napra elkerülni azt a környéket? És ha a heteroknak lehet az utcán, a buszon, a parkban a padon stb csókolózni, fogdosni egymást GYEREKEK szeme elõtt, akkor ezt egy melegnek miért nem szabad? Melegek mindig is voltak, és mindig is lesznek! Mindenhol jelen vannak az egész világon. Attól, hogy megdobálják õket paradicsommal, nem gondolják majd meg magukat, és élnek heteroként. Békésen is lehet egymás mellett élni, és remélem erre egyszer majd a magyarországi emberek is rájönnek, és akkor talán élhetõbb lesz ez az ország. :)
Engem nem érdekel, hogy valaki meleg, vagy sem. Az egyik legjobb munkakapcsolatom is meleg. Engem az zavar, hogy felvonulás címén, a farkukat mutogatják közösülést imitálnak, 15- ös IQ- val kiabálnak mindenféle trágárságot. Tisztelet a kivételnek, mert ilyenek is vannak. És mivel vannak, nekik kellene a kezükbe venni azt a témát, és meggondoltan átalakítani egy rói fesztiválról egy valóban meleg bemutatkozó napot, ahol megmutatnák, hogy a melegségük ellenére is értékes tagjai lehetnek ennek a társadalomnak. Ha most megnézünk egy ilyen felvonulást, az elején még vannak értelmes emberek, de hátrább az állatnál is csökevényesebbek vonulnak Olyan viselkedési mintát produkálva, hogy az tényleg felháborító, és joggal féltik a gyerekeket ezek behatásaitól.
Õszintén megmondva még sosem láttam a felvonulást, de elhiszem, hogy vannak olyanok akik rendesen leviszik a színvonalat... De akkor sem ez alapján kéne megítélni az összes meleget, mivel a többségük el sem megy. Arról nem is beszélve, hogy a heterok között is vannak botrányos emberek, mégis van joguk házasodni, gyereket örökbefogadni stb. Akkor hogy is van ez?
"Engem az zavar, hogy felvonulás címén, a farkukat mutogatják közösülést imitálnak, 15- ös IQ- val kiabálnak mindenféle trágárságot." Úgy tudom ilyen csak egyszer fordult elõ, de azóta is ezen lovagolnak.
Én valamilyen szinten meg értem miért ítélik el a felvonulást hisz ha van a felvonulok között egy csapat hü*ye gy*kér akk persze hogy azokat jegyzi meg a legtöbb ember én is ált azt jegyzem meg aki beszól hogy "nézd má ez biztos b*zi " és nem azt aki mellet egyszerûen elmegyek A kérdéshez:Szerintem folyamatos javulás van a fiatalabb generáciokban az én korosztályomban akiket ismerek többségben van az elfogadóbb emberek száma
Ugyan már! Az elmúlt években olyan lett a felvonulás, mint egy temetés. Nyakig be vannak gombolkozva, nehogy megint megszólják õket, de mindhiába, mert mindenki több éves, sokszor nem is magyarországi képeket mutogatnak.
Hát továbbra se értem, hogy sok ember mért kezeli annyira rosszul ezt a dolgot. Jómagam a tv-ben nem látok melegeket, se az utcán se sehol. Szóval a fújolók semmilyen kapcsolatban sincsenek a melegekkel. De mégis úgy beszélnek, mintha minden meleg az utca közepén közösülne. Egyszer van felvonulás egy évben. Én se helyeslem, de akkor is... ez csak pár óráig tart. De hirtelen minden homofóbnak az Andrássy úton lesz halaszthatatlan dolga. Bár lehet, csak azért mennek, mert érdekli õket a dolog, de mivel szégyellik, ezért ezt kompenzálandóan, megdobálják a melegeket. Aki találkozott már átlag meleggel, az nem fog a meleg felvonulásra hivatkozni. Mert azok tudják, hogy nagy többsége nem olyan. Valamelyik nap sajnos bekapcsolódtam a barátok köztbe. Tudom, hogy senki se szereti, de mégis sokan nézik. Egyáltalán nem mutat valós képet, ezt is tudjuk. Pár percig elég volt néznem... van benne egy lány, Zsolt az apja(rá még régrõl emlékeztem, mert kb minden szereplõ más már) meg a lány anyja is szerepelt. Zsoltról azt mondták, hogy drogozott, az anya meg rúd táncolni akart, aztán elment berúgni. Kérdem én, ilyet lehet mutatni a tv-ben? Ez jó példa egy gyereknek, hogy ha olyat lát a tv-ben, hogy az emberek rúd táncolnak és isznak? Ez ellen mért nem kelnek ki azok, akik mindenekfelett védik a gyerekeket a melegektõl? Ha valóban annyira féltenék õket minden rossztól akkor ettõl is kellene. Iszonyatosan imádom ezt a kettõs mércét!! Egy heteró tehet bármit szerintük, az úgy helyes, de ha egy meleg kicsit is megbotlik akkor rögtön jön a sárdobálás. Nagy tapsot a homofóbóknak! 23 meleg F.
Addig örüljenek amíg csak "megszólják" õket.Ki akarhatja komolyan, hogy a jövõ generációinak ez az liberális abnormalitás legyen az etalon?! http://www.youtube.com/watch?v=i8_KiXKAP18&feature=related
1# Én megyek elõl, ugye követtek?
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!