Találatok a következő kifejezésre: Milyen a Magyarország (451 db)

Szerintetek milyen a magyarországi angol nyelvoktatás? Valamint hátránynak érzitek azt, ha nem tudtok angolul?

Kicsit furcsának tűnik a kérdés, de leírom hogy miért kérdezem. Azon "szerencsések" közé tartozom, aki angol és magyar anyanyelvűként nőtt fel, és 17 évig angol nyelvterületen élt. Olyan városban élek jelenleg és járok egyetemre, ahol rengeteg a külföldi diák, és naponta tapasztalom azt hogy a magyar diákok kb. 80%-a rettenetesen nehezen tud beszélni angolul, ha egyáltalán tud. Megszoktam kérdezni, hogy tanult-e angolt, és a válasz legtöbbször az, hogy tanult az általános és közép iskolában is. Mégis, amikor használni kellene a nyelvet, nem megy. Szerintetek ez miért van? Köthető a magyar nyelvoktatáshoz?

Legjobb válasz: Ahhoz biztosan köthetõ h a suliban milyen keveset keres egy tanár, aki teheti, elmegy mást csinálni, nagyon nagy a fluktuáció. És nem biztos, hogy a legjobbak maradnak, sõt.

Ahhoz biztosan köthetõ h a suliban milyen keveset keres egy tanár, aki teheti, elmegy mást csinálni, nagyon nagy a fluktuáció. És nem biztos, hogy a legjobbak maradnak, sõt.
szia! Én is a szerencsésebbek közé tartozom, mert kéttannyelvû általános iskolába jártam. Felsõben volt egy amerikai angoltanárom, aki hihetetlenül jó volt. Neki köszönhetõ, hogy sikerült 15 évesen felsõfokúznom, egész jó eredménnyel. Most gimiben a "rendes" magyar nyelvoktatásba csöppenve én ezt látom: 1. heti 3 órában NEM lehet megtanulni egy nyelvet, fõleg ha 30 teljesen különbözõ szintû, nyelvérzékû és érdeklõdésû gyerek van. Kisebb csoportokban sokkal hatékonyabb, szerintem kb 12 a max. 2.A magyar nyelvoktatás túlságosan nyelvtanközpontú. Mi nem tanultunk ilyeneket, ha megkérdeznéd szabály szerint mikor használjuk a present perfect continoust, vagy a szófajokat, fogalmam nem lenne mirõl beszélsz, de használni tudom, és beszélni is tudok 3. SZÓKINCS. kevés, nem hasznos. A kezdõ nyelvtanulók "alap" témakörei sokszor nem kapcsolódnak a mindennapi élethez. Angolból ugyan nem tudom hogy kezdtük, de asszem a színek, számok, alap-igék (van, áll, fut, ül, eszik, iszik, néz, hall, lát, tud, gondol stb) voltak az elsõk. " hónapja tanulok németül, a tengerimalacot már tudom, de az ételt mint gyûjtõszót még nem... 4. Nem beszélnek órán. Sokan vannak, nincs idõ, nincs szókincs, nincs kényszerhelyzet (elsõ óta van magyarul egy szót se értõ angoltanárom) miért kezdenének el angolul beszélni? Megtanulják a feladott mintapárbeszédet, de saját mondatot nem tudnak alkotni 4-5 év angol után se.
A kérdező hozzászólása: akkor lényegében az oktatási rendszerre tehetõ a probléma nagy százaléka. ez elég sajnálatos dolog, hogy akkor miért keseritik meg a diák éveit, ha utánna nem rendelkezik kellõ tudással. kint nekem a francia volt az idegen nyelv, az angol pedig mint itt a magyar nyelv. érettségire szinte folyékonyan beszéltünk franciául.

Külföldön (Ausztriára gondolok) a középiskolákban az oktatási színvonal milyen a magyarországihoz képest?

Legjobb válasz: Tapasztalatom az hogy magasabb színvonalú, de ott más tudásra mennek rá nem a bemagolósra hanem a gondolkodásra.

Tapasztalatom az hogy magasabb színvonalú, de ott más tudásra mennek rá nem a bemagolósra hanem a gondolkodásra.

Milyen feltetelek szuksegesek a magyarorszagi munkavallalashoz? Milyen adatokkal es hova forduljak?

(ukran allampolgar,karpataljai magyar vagyok.

Legjobb válasz: Egy kellenek a személyes irataid,amivel be kell menned az adott régió munkaügyi központjába.(attól függ,hol vállalsz munkát), itt minden bizonnyal adnak tanácsot,mi szükségesek a munkavállaláshoz Magyarországon. www.afsz.hu Ajánlom figyelmedbe: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar ezen az oldalon minden lehetséges információ fenn van. Ez a link tartalmazza azt a jogszabály,ami érvényes a magyarországi munkavállalásra: http://www.geocities.com/erdelyilobby/htm/munkav.htm jó böngészést!

Egy kellenek a személyes irataid, amivel be kell menned az adott régió munkaügyi központjába.(attól függ, hol vállalsz munkát), itt minden bizonnyal adnak tanácsot, mi szükségesek a munkavállaláshoz Magyarországon. http://www.afsz.hu Ajánlom figyelmedbe: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar ezen az oldalon minden lehetséges információ fenn van. Ez a link tartalmazza azt a jogszabály, ami érvényes a magyarországi munkavállalásra: http://www.geocities.com/erdelyilobby/htm/munkav.htm jó böngészést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, még az is nagyon érdekelne, hogy mennyibe kerül manapság egy magyar állampolgársági kérelem mindennel eggyütt, értem itt a feltételeket stb.hátha tudsz nekem(elõzõ válaszadó vagy bárki más), segiteni. mégegyszer kösziii!

Milyen zarándokhelyek vannak Magyarországon? Milyen hatásuk van a zarándoklat járásoknak a magyarországi turizmusban? Milyen emlékhelyeket látogatnak meg? Miért mennek zarándokolni? Milyen ünnepek alkalmával látogatnak meg egy helyet?

Legjobb válasz: Nem a kérdezõ vagyok, de örömmel olvastam utolsó kedves és részletes válaszát. Én is szeretem a "zarándoklást". Úgy értem, a hosszú gyalogutat, és érezni a szent hely légkörét vagyis kisugárzását.

Nem a kérdezõ vagyok, de örömmel olvastam utolsó kedves és részletes válaszát. Én is szeretem a "zarándoklást". Úgy értem, a hosszú gyalogutat, és érezni a szent hely légkörét vagyis kisugárzását.
Sajnos, nem sok kérdésedre tudok válaszolni, de ez is több, mint a semmi. Én a máriapócsi Mária szoborról hallottam, még II. János Pál is járt ott 1991-ben.
Andocs, Máriagyûd, Máriapócs, Mátraverebély, próbáld a részleteket a neten megkeresni.

Mi a véleményetek a Magyarországot lejárató hazaárulókról akik részt vettek a svéd köztévé "Milyen állapotban van a kultúra a szélsőjobboldali, nacionalista Magyarországon? " című dokumentum filmben?

Egyértelmű hogy az antiszemitizmus terjed egész Európában és így Magyarországon is, de remélem az a sok primitív Jobbikos végre belátja hogy csak árt Magyarországnak.

Legjobb válasz: Más országról is lehetne ilyet csinálni kérdezõ. Le lehetne fotózni, hogy egy francia nagyvárosban white pride meg hasonló emberek vonulnak. Ja, meg zsidózni is szoktak. Nem csak Magyarországra lehetne rásütni, azt, hogy egy "szélsõjobboldali" ország. A videókat amiket Magyarország lejáratására csinálnak, csak egy velõs csontnak szánják, amit odadobnak a népnek és azzal foglalkozik a valós problémák helyett.

Más országról is lehetne ilyet csinálni kérdezõ. Le lehetne fotózni, hogy egy francia nagyvárosban white pride meg hasonló emberek vonulnak. Ja, meg zsidózni is szoktak. Nem csak Magyarországra lehetne rásütni, azt, hogy egy "szélsõjobboldali" ország. A videókat amiket Magyarország lejáratására csinálnak, csak egy velõs csontnak szánják, amit odadobnak a népnek és azzal foglalkozik a valós problémák helyett.
megkérdezhetem mr. lángelme hogy maga akkor milyen párttal szimpatizál? Kissé elfogult, s egy kis utálatot is érzek a mondataiban, maga utálja a jobbikosokat mert primitívnek nevezi. Nos egy ilyen ember aki lenéz egy másikat mert más elveket vall inkább maradjon csöndben mert ilyenkor a primitív jelzõ visszafele sül el. Egyébként lehet hogy van primitív jobbikos, de a legtöbb igenis intelligens.
Nem hazaáruló, aki részt vette a filmben. A film az igazságot mutatja a mai Magyarországról. Elég szomorú, hogy ez a helyzet itthon.
A kérdező hozzászólása: http://www.svtplay.se/video/1537178/del-4-av-12
A kérdező hozzászólása: Hát az kifejtette melyik utat kívánja járni, csak nem az lett belõle. Én pl. ha a fene fenét eszik se fogok tudni megélni a 90.000 forintos fizetésembõl kaja, ruha, rezsi ezek mind luxus és az egy óriási csoda ha kijövök nullára. És akkor mi van azzal a rengeteg emberrel aki még ennyit se keres? Hála a drágalátos egykulcsos adórendszernek a 60.500 ft-os minimálbérnek, a 40.000 ft-os közmunka fizetésnek és a 22.500 Ft-os segélynek ami egy évig jár utána vagy lopsz-rabolsz vagy éhen halsz. Ugyanakkor az eredményeket is elismerem, szóval még mindig azt mondom hogy a Fidesz a kisebbik rossz, de ha nem történik valami csoda az átlag magyar, a túlnyomó többség becsületes úton nem fog soha semmire jutni az életben.
Tegyen már ki valaki egy linket errõl a videóról mert tényleg nem találom!
De igen, hazaáruló aki részt vett benne, mert pénzért lejáratja a saját hazáját. Hazugság az egész, egy igaz, csúsztatás mentes állítás nincs a filmben. Ki az aki a saját országáról ilyen képet fest le? Persze lehet sejteni, hogy milyen köröknek az érdeke. Szégyen. Mert mi kellene 1. válaszoló? Újra a szélõliberális, posztkommunista rabló csürhe országlása? Az embereknek nagyon elege van már belõle és 2010-ben ki is fejezték, hogy melyik utat akarja az ország.
Teljes mértékben egyet értek veled kérdezõ sajnálom h sokan nem tudnak egy kicsit modernebben látni a dolgokat és még mindig a rég múlt idõk értékeit szeretnék visszahozni.
Otthon sepregessenek!
Hol lehet ezt a videót megnézni?
Bárcsak igaz lenne a film tartalma ^^
A kérdező hozzászólása: Az én véleményem az (mint ahogy már említettem) hogy ezek hazaárulok akik egy kis reflektorfényért, pénzért, és/vagy mert "parancsot" kaptak rá, képesek lejáratni saját országukat. Felháborító! Ezt az egész dolgot nem nagyon értem mert nekem az jön le hogy az Európai baloldal benne a hazai is szándékosan hajtja a fizet a Fidesz és a radikális pártok malmára legalább is Õszöd óta tuti. Mert szerintem itt minden szándékos és eltervezett. És ezzel az egésszel a cél az lehet hogy felerõsítsék az egyes nemzetek öntudatát és az antiszemitákat hogy az EU-ban káosz és széthúzás legyen pl azzal hogy szándékosan félrekezelik a válságot ezzel bõszítik és elszegényítik a népet és a tagállamokat egymás ellen fordítják. De kinek áll érdekében az EU és az Euro szétesése? Fegyvergyárosok hogy kitörjön egy új Európai háború? Politikusoknak hogy a káoszt kihasználva megszedjék magukat? Kínának? USA-nak? Vagy csak egyszerûen nem tudnak szabadulni a baloldali politikusok azoktól akiknek a zsebében vannak és szándékosan játsszák át a hatalmat mert nem bírja már a gyomruk hogy milliókat kell "parancsra" nyomorba dönteniük? Összeesküvés elméletnek hat de a "média botrányok" és a politikusok nagy lebukása kudarca korrupciós ügyei szerintem szándékosak hogy az emberek az aktuális eseménybõl maguk vonják le a következtetéseket. Ez a leghatékonyabb manipuláció amikor azt hiszed hogy magadtól jöttél rá valamire és nem veszed észre hogy a szádba rágták, rá tereltek.
Kössz!
Mert Magyarországon jelenleg nincs szélsõbal
szélsõ bal nincsen.

Kinek milyen a helyzete a mai Magyarországon? Külföld ws Magyarország?

Külföld vagy Magyarország? Hol jobb?

Legjobb válasz: 08:36 Nálad hány éve tart a MKSZ (Mindjárt Kivándorlok Szindróma)? Öt? Tíz?

08:36 Nálad hány éve tart a MKSZ (Mindjárt Kivándorlok Szindróma)? Öt? Tíz?
Több szakmával, álláskeresõként ingyen suvickolom mások után a koszt("önkéntes"munka...).Filléres gondok, az embernek ha nincs protekciója vagy nem politikus, akkor vért kell izzadnia, hogy valamire haladjon.Õszintén?Elegem van ebbõl az országból. 500Ft egy csomag tojás, 200 egy nyamvadt paprika és még van képük újabb újabb áremelésekrõl beszélni?Minden vágyam, hogy sikerüljön egy-két éven belül külföldre jutni, mielõtt itt éhen halnánk! Hol jobb?Nos, én még nem éltem külföldön, tehát saját tapasztalatot e téren nem tudok felhozni, de azt látom, hogy rengetegen mennek ki és nagyon kevesen akarnak közülük visszajönni!Ez azért eléggé elgondolkoztató.
09:51 Mivel a gyerekemnek már nincs hátra sok a középiskolából, ezért szeretném, ha azt még itt járná ki. Egyébként nem tudom, egyesek mit háborodnak fel azon, ha valaki külföldre akar menni?!Ha nekik itt olyan jó, akkor maradjanak.Mellesleg ebbõl is látszik, mennyire ketté van osztva az ország.Vannak a jó módúak, meg a hûde magyarok, akik hajtogatják, hogy érdemesebb lenne maradni, meg van a másik véglet, aki menekülne. Itt nem a közeljövõben fognak jobbra fordulni a dolgok, teljesen tönkre van téve az ország!
Mindenhol jó, kivéve Magyarországon. Már 10 éve minden nap elmondom, hogy nemsokára kivándorlok, mert ezt az iszonyatos országot nem lehet kibírni. Csõ, én leléptem innen. Tessék felpontozni!
A külföld elég tág fogalom. Melyik országra gondolsz? Kína, India? A népesség jelentõs része ott él. Nem hiszem, hogy jobban mint mi, sõt. Lehetne sorolni a Föld országait, és aztán kiderülne, hogy minden nehézség ellenére igencsak az elithez tartozunk, még ha ez furcsa is sokaknak. Persze nem Nyugat-Európa, vagy Észak-Amerika, de akárhogy is nézzük, a Föld lakosságának túlnyomó része rosszabb körülmények között él mint mi itt.
Nem az ország legfrekventáltabb részén lakom, sõt, de aki igazán akar, dolgozik. Rosszabb esetben utazik 30 km-t. Lehet hogy nem sok pénzért, annyiért amennyiért. De egy négytagú család két keresõvel talpon tud maradni, ha odafigyel a kiadásokra. Aki semmilyen munkát nem talál, az többnyire vagy nem alkalmas semmire, vagy egyszerûen bödös neki a munka.
"aki igazán akar, dolgozik" Mondd ezt azoknak, akik mindent megtennének, hogy dolgozhassanak, még utaznának is, ha lenne hova! Frekventált helyen lakom, képzeld, még sincs munka.Ha havonta egyszer 1-2 akad, arra több százan jelentkeznek, nyilván való, hogy az összeset nem fogják felvenni. " a fizetés annyi, amennyi".Na, ez az egyik oka , hogy rabszolga a magyar.A legtöbbjük így fogja fel.Ha a dolgozót nem érdekli, hogy keveset kap, miért érdekelné a munkáltatót?Dolgozzunk csak sz*rért, h*gyért, úgy kel azt csinálni!És ezért még utazzunk is, természetesen saját pénzen, hisz a munkáltatók köztudottan nem szeretnek utiköltség térítést sem fizetni.Drága az utazás?Nem marad ruhára, vagy kajára, ha bérletet veszünk?Nem baj!Lényeg, hogy van munkahelyünk.Majd egyik hónapba rezsit fizetünk, másikban eszünk. Birkák, irány a vágóhíd.
Mondjuk egyszerûbb is segélyért ajvékolni. Szard le, majd mi eltartunk benneteket, ha nincs kedvetek annyiért dolgozni. Közben mondogasd jó gyakran, hogy mennél te külföldre, ha mehetnél (csak tudnám, mi tartja vissza azokak, akik évek óta úgy mennének).
turorudi te egy oltari ostoba lak lehetsz! szerintem meg aki a semmi penzert otthon marad az a birka! de nagyon hazaszeretetbol meg senki nem tudott bevasarolnj a szupermarketben... en orulok h egyre tobb ember gondolkodik ugy h nem robotol otthon a mocskos kulfoldi multiknak szinte ehberert.Aki megteheti es a csaladja is tamogatja ebben igen is menekuljon abbol az orszagbol. en eletem egyik legjobb dontesenek tartom h kijottem kulfoldre.
Egyetértek, jó döntés volt.
Koszonom a megerositest Turorudi! :) )))))
Szívesen. Egy segélyezettel kevesebbet kell eltartanunk.
15:30 Nem azért nincs munkájuk, mert hülyék, hanem mert NINCS munkahely!
#12 Itt a lényeg.
12:01 Anglia és Németország csak úgy kapkodnak az olyan magyar munkavállalók után, akiknek olyan jó végzettségük és képességeik vannak, hogy itthon egyáltalán nem tudtak elhelyezkedni :) ))
11:02 "Egyébként nem tudom, egyesek mit háborodnak fel azon, ha valaki külföldre akar menni?" Senkinek sem azzal van baja, hanem azzal, ahogy bizonyos emigránsok és emigránsjelöltek telepicsogják az internetet a születési országuk iránti frusztrált gyûlöletükkel.
A kérdező hozzászólása: Utolsó!Mikor mondtam Én Neked hogy felhõtlen az életem? Igen majd valamikor évek mulva haza szeretnénk térni mivel ott él a családunk!De lehet hogy nem mert igy bevándorlóként is többet kapunk ettõl az országtól mint Magyarországtól ami a saját hazánk!Ezt nem csak a pénzre értem hanem mint a munka stb!
#5 Szóval megfordult a fejedben, hogy miután kilapátoljuk azt a [email protected], amiben vagyunk (igen, mi, akik itthon maradtunk, más nem fogja helyettünk megtenni), esetleg hazaköltöznél? Otthagynád a felhõtlen életet? Inkább maradj.
Igen, csakis a rossz helyzet miatt.Szinte lehetetlen normális munkát találni, sõt, általában semmilyet.De ha van is munka, a fizetésembõl nem élnék valami jó színvonalon, márpedig úgy gondolom, ha már dolgozok, megérdemelnék annyit, hogy ne csak vegetáljak.Hát ezért .Angliára vagy Németországra gondoltunk, lényeg, hogy olyan ország legyen, ahol angol nyelvtudással el tudnánk helyezkedni és emberi színvonalon élhetnénk a fizetésünkbõl.Szerintem nem nagy kívánság.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Külföldön merrefelé gondolkodtok? A Magyarországi rossz helyzet miatt költöznétek?
Mellesleg bocs, hogy nem életcélom több szakma mellett közmunkásként vagy kényszer önkéntesként trógerolni és majd öregkoromig azon gondolkozni, egyek-e vagy fûtsek? Sajnálom, átlagembernek születtem.Ha itt így nem hagynak élni, világos, hogy máshol próbálkozom!Hogy mikor, az meg legyen az én dolgom.Ha tehetném már ma indulnék, családostol.
A kérdező hozzászólása: 7 hónapja élünk külföldön és teljes mértékben megváltozot az életünk! Tény hogy itt magasabbak az árak de a fizetés is! Azért tettem fel a kérdést mert pár hónnapal ezelõt volt egy hasonló kérdés és a kérdezõt teljesen lehurrogták hogy aki hazát vált szivet is váltson stb! Mi jó Magyarországban?A kissebség megkap mindent aki meg dolgozik mégsem jön ki a fizetésébõl! Sok diplomás koszt suról mások után havi 60ezer ft-ért!Hogy lehet ennyibõl megélni? Szerintetek fog változni a M.o-i helyzet vagy csak rosszabb lessz?Érdemes lessz pár év mulva ujra hazamennünk vagy Maradunk külföldön bevándorlóként!?
aki otthon nem tud boldogulni az szted csak segelyeken tengodhet orthon? Gratulalok ehhez a felfogashoz.

Milyen rendszer van ma Magyarországon gazdasági értelemben. Milyen a gazdaság szerkezetünk?

Nem kérek csak megalapozott válaszokat amelyek a valósság talaján mozognak.

Legjobb válasz: szociális piacgazdaság

szociális piacgazdaság
Egyre inkább kádárizmus van, csak most máshogy hívják a kedves vezetõt. De ugyanaz a puha diktatúra épül, ami miatt mi tudtunk lenni a "legvidámabb barakk". Úgy látszik, mi magyarok semmibõl sem tanulunk. :-(

Spanyolországban milyen helyeken (múzeumok, közlekedés kedvezmények stb. ) tudom használni a nemzetközi diákigazolványt? Érdemes-e kiváltanom vagy a magyarországi diákom ugyanolyan jo.

Legjobb válasz: http://www.isic.org/student-discounts/discounts-worldwide.ht.. Azt nem tudom, hogy érdemes-e kiváltani, de a magyarországit azt biztosan nem fogják elfogadni...

http://www.isic.org/student-discounts/discounts-worldwide.ht.. Azt nem tudom, hogy érdemes-e kiváltani, de a magyarországit azt biztosan nem fogják elfogadni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!