Találatok a következő kifejezésre: Milyen a István kórház, milyen (27 db)

Budapesten a Szent István kórházban milyen szülni?

Az lenne a nagy kérdésem, hogy milyenek ott nővérek, szülésznők! Fogadott orvosom van, de szülésznőt nem tudom, hogy válasszak- e (választhatok-e még)? Nyáron, július elején fogok szülni és a szülőszobán van légkondi, ilyesmi? (bár gondolom nem a nagy meleg lesz a legnagyobb bajom) Miket kell magammal vinni a kórházba?

Legjobb válasz: Kedves 2.! A barátnõd utánanézhetett volna, hogy melyik kórházban akar szülni, mert bizony a bababarát kórházakban nem adnak tápszert és cukros vizet sem! Az alatt az 1-2 nap alatt amíg nincs tej, csak elõtej, nem kell neki semmi mást adni, mert elég az elõtej is. Az orvosok azért már csak jobban tudják... Ha nagyobb ggond lett volna, adtak volna bevizsgált anyatejet neki, és igen, pohárból, mert már a csecsemõk is tudnak pohárból inni, az enyémet is úgy itatták meg a lefejt tejemmel és nagyon ügyesen itta. Másik kórházba kell menni szülni, ha ez nem tetszik...

Kedves 2.! A barátnõd utánanézhetett volna, hogy melyik kórházban akar szülni, mert bizony a bababarát kórházakban nem adnak tápszert és cukros vizet sem! Az alatt az 1-2 nap alatt amíg nincs tej, csak elõtej, nem kell neki semmi mást adni, mert elég az elõtej is. Az orvosok azért már csak jobban tudják... Ha nagyobb ggond lett volna, adtak volna bevizsgált anyatejet neki, és igen, pohárból, mert már a csecsemõk is tudnak pohárból inni, az enyémet is úgy itatták meg a lefejt tejemmel és nagyon ügyesen itta. Másik kórházba kell menni szülni, ha ez nem tetszik...
Amikor én szültem, tavaly nyáron, pont nem volt jó a légkondi, de ventillátor azért vol... A kórteremben viszont az sincs. Nekem nem volt fogadott dokim, sem szülésznõm, de mindenki nagyon kedves és segítõkész volt. Tudom ajánlani neked a szülésfelkészítõ tanfolyamot, ami szerdánként van. Így jobban megismered a kórházat és a szülõszobát is meg lehet látogatni egyébként szerdánként. Ezt is tudom ajánlani!
2. vagyok, gondoltam hogy nem fog köztetszést kiváltani a válaszom. A barátnõm utána nézett a kórháznak, de ragaszkodott a nõgyógyászához ezért szült az István kórházban (az elsõ babát nem ott szülte de ment az orvosa után), és neki elõteje sem volt egy csepp sem (!), csak ezt egyetlen csecsemõs sem hitte el neki... és azért lett gond, mert belázasodott a baba és éjjel-nappal ordított, ezt folyamatosan mondta a csecsemõsökhöz akik mindíg elhajtották (és ahogy kapott egy kis folyadékot nagy könyörgések árán - amit kb egy óra alatt tudtak belediktálni mert Õ nem tudott pohárból inni- lement a láza tehát ez lehetett a gond), majd amikor hazajöttek megnézte a gyerekorvosuk aki teljesen kiakadt és azt mondta örüljön a barátnõm hogy nem száradt ki a gyereke mert erõteljes folyadékelvonási tünetei lettek (amik születésénél még nem voltak meg)... Tehát orvos is azt mondta hogy ez így nem volt jó... DE természetesen mindenki maga ítélje meg milyen szemléletû kórházban szeretne szülni. Elfogadom ha valaki nem ért velem egyet (bár nem mindegy milyen stílusban), ez csak egy tapasztalat a sok közül és az is lehet hogy kivételes eset volt. Arról nem is beszélve, hogy ha lett volna teje a barátnõmnek egyet értettem volna azzal hogy semmi mást ne kapjon a fia!
Az én barátnõm ott szült, és nagyon ki volt akadva a csecsemõsökre és az elvekre ahogy a babákat kezelik... azt mondta senkinek nem fogja ajánlani sõt teljesen fel van háborodva (veszélyeztették a kisfia egészségét azzal hogy nem adtak neki sem tápszert sem egy kis cukros vizet annak ellenére hogy nem volt teje- majd nagy kegyesen pohárból megitatták azaz inkább meglocsolták mert hát egy baba nyilván nem tud még pohárból inni egybõl le is ment a láza)... DE az orvosát és a szülésznõjét nagyon dicsérte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt az 1 és a 3. válasz. Nem riaszt vissza, hogy a baba nem kap anyatejen kívül mást, lényeg, hogy már ott mindig együtt legyünk. Még a kérdésem az lenne az elsõ válaszolóhoz a szülésre felkészítõ tanfolyamra mikortól érdemes elkezdeni járni? Most 22 hetes vagyok! Köszi még egyszer mindenki kommentjét, és valakinek van még tapasztalata, írjon!!
ja, es poharbol itatjak a kisbabakat, nem tudom anyatejjel e, de nem cukros vizzel. viszont nagyon ki kell verni a balhet, hogy kapjon. az en babam emulalta, hogy szopizik, nem szopizott, igy plusszba ki is szaradt.. mert a kedves noverek nem mérték, hiaba kertem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat még egyszer! Na ha majdan eljön az idõm, utána megírom az én véleményemet, nekem milyen volt!

Szült valaki mostanában a Szent István kórházban? Milyenek a tapasztalatok?

Elég rosszakat olvastam róla, ha nincs fogadott szülésznõ, akkor hogy bánnak az emberrel? Mennyire "anyabarát"?

Legjobb válasz:
Szia! Én mind a két babámat ott szültem, fogadott szülésznõ nélkül, és a dokim sem rendes ott dolgozó orvos, csak szerzõdéses. Az elsõ babám 2012 elején született, nála nem volt valami kedves szülésznõm, nem nagyon foglalkozott velem, úgy szenvedtem mint egy kutya, de nem volt egy kedves szava sem.. A nevérõl gõzöm sincs h mi volt. A második babám 2013 végei, itt már normálisabb volt a szülésznõ, pl megengedte h ülhessek a labdán ctg alatt is, de ami igazán jó volt, hogy volt egy tanuló is bent.. Emberileg sokat dobott a helyzeten azt kell mondjam, õ sokkal többet bejött, érdeklõdött van e szükségem valamire, mondta többször is hogy milyen ügyesen csinálom, de nem csak úgy odavetette, hanem tényleg õszintén, csodálkozva, iszonyat jól esett. Lehet hogy velem van a baj h többet vártam volna emberséget, pár biztató szót, de végülis nem bántam meg így sem hogy nem volt fogadott. Ha lenne harmadik, akkor sem fogadnék. Amúgy meg valahol megértem a szülésznõket is, rohadt sok meló, rohannak ide-oda, belefásultak már a sok szülésbe, kevesebb az empátiájuk. Na szóval, szerintem annyira nem gáz a helyzet, úgy is meglesz a baba ha nem éppen a legkedvesebb a szülésznõ, szakmailag legyen jó az a lényeg :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Én mind a két babámat ott szültem, fogadott szülésznõ nélkül, és a dokim sem rendes ott dolgozó orvos, csak szerzõdéses. Az elsõ babám 2012 elején született, nála nem volt valami kedves szülésznõm, nem nagyon foglalkozott velem, úgy szenvedtem mint egy kutya, de nem volt egy kedves szava sem.. A nevérõl gõzöm sincs h mi volt. A második babám 2013 végei, itt már normálisabb volt a szülésznõ, pl megengedte h ülhessek a labdán ctg alatt is, de ami igazán jó volt, hogy volt egy tanuló is bent.. Emberileg sokat dobott a helyzeten azt kell mondjam, õ sokkal többet bejött, érdeklõdött van e szükségem valamire, mondta többször is hogy milyen ügyesen csinálom, de nem csak úgy odavetette, hanem tényleg õszintén, csodálkozva, iszonyat jól esett. Lehet hogy velem van a baj h többet vártam volna emberséget, pár biztató szót, de végülis nem bántam meg így sem hogy nem volt fogadott. Ha lenne harmadik, akkor sem fogadnék. Amúgy meg valahol megértem a szülésznõket is, rohadt sok meló, rohannak ide-oda, belefásultak már a sok szülésbe, kevesebb az empátiájuk. Na szóval, szerintem annyira nem gáz a helyzet, úgy is meglesz a baba ha nem éppen a legkedvesebb a szülésznõ, szakmailag legyen jó az a lényeg :)
Nem volt fogadott szülésznõm, mégis nagyon meg voltam elégedve vele. Gátvédelemmel szültem meg 4kgos fiamat, a doki már rég vágni akart, de õ nem engedte. Amúgy szerintem az a dolga hogy a szülés rendben legyen, anya lelkét meg apuka ápolja. Ok hogy ne legyen bunkó, de azért túl sokat se kell elvárni tõlük szerintem, fõleg ha nem fogadott.

Szent István kórházban milyen a 19. heti genetikai UH? Apuka bejöhet, hol lehet időpontot kérni?

Magánrendelésre járok egy dokihoz, aki a Szent Istvánban van. Õ mondta, hogy oda menjek a 19 hetes UH-ra, meg, hogy id?pontot kell kérni. De azt nem mondta, hogy milyen telefonszámon, pontosan hová kell menni stb.

Legjobb válasz: Köszönöm, hogy írtál, és hálás lennék, ha megírnád majd a hétfõi tapasztalataidat! Hová kell menni, apuka bemehet-e, mennyi idõ kb. az UH, tartják-e az idõpontot, adnak-e képet, megmondták-e a nemét? Kb. ilyenekre lennék kíváncsi. Elõre is köszi.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál, és hálás lennék, ha megírnád majd a hétfõi tapasztalataidat! Hová kell menni, apuka bemehet-e, mennyi idõ kb. az UH, tartják-e az idõpontot, adnak-e képet, megmondták-e a nemét? Kb. ilyenekre lennék kíváncsi. Elõre is köszi.
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy 4D-ben is megmutatták a babót vagy csak 2D-ben? Ez persze annyira nem fontos, a lényeg, hogy mindene meglegyen, csak kíváncsi lennék.
Az én orvosom is az Istvánban rendel. a 06-1-455-5700-számon a 11-es vagy 12 melléken kell fél 10-tõl kérni idõpontot kb. a 19.hét elõtt 2 de inkább 3 héttel. Mondjuk nekem a mellékekre azt mondta a gépi hang, hogy nincs ilyen mellék, ezért csak simán hívtam a számot és megvártam, hogy kapcsolják az ügyintézõt, Neki pedig mondtam, hogy a 19.heti genetikaira szeretnék idõpontot és kapcsolt is. Igaz 2 kapcsolás után és kb.negyed órás várakoztató zene után sikerült idõpontot kérnem 2 nap telefonálgatás után, de végül is sikerült. Én hétfõn megyek. Megírom majd, hogy hova kell menni. Még én sem tudom pontosan. A címet gondolom tudod, de azért itt van: Szent István Kórház - 1097 Budapest, Nagyvárad tér 1. - N. épület(A végén van az N épület.) Remélem segítettem. :-)
Szia! Az alaksori részen van a 19.heti genetikai UH. Ahogy lemész szemben látni fogod az ajtót amire kivan írva, hogy ott végzik a 19.hetit. Oda be kell kopogni és leadni a kis könyvedet, aztán szólítanak majd. Viszont kijött egy doktornõ és elhívott 2 ajtóval arrébb és ott csinálta az UH-t. Ne ne aggódj, szólítani fognak mindenképpen. A párom és a barátnõm kísért el, mindketten bejöhettek. Kaptunk képet is. Jó genetikus dokinõt (Dr. Bábinszki Ágota)fogtunk ki, mert minden szervét, testrészét többször is tüzetesen megnézte a bébinek. Itt már a neme is nagy valószínûséggel látható, bár nem biztos. Amikor idõpontot kérsz telefonon, akkor hozzá próbálj meg kérni. Tényleg jó. Szuper volt látni a Babónkat.:-)
Még valami! Az idõpontot tartják, illetve próbálják tartani, de sokat nem kell várni. Remélem segítettem. Írj még ha van kérdésed. Megpróbálok válaszolni! :-)
Egyébként ki a magándokid? Nekem Dr. Radnai Katalin!Imádom! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Hétfõn megyünk, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Dr. Kosztin Árpádhoz járok. Eddig meg vagyok vele elégedve. Szép babavárást Neked!
Szia! 4D-t csak magán UH rendelõk készítenek. A kórházban nem sajnos! Neked is Boldog babavárást! :-)


Szent István kórházban, milyen a császármetszés után pár óra? Kaptál fájdalom csillapítót kérés nélkül, vagy kellett külön kérni? A babát rögtön odaadják az osztályon? Minden érdekelne!

Milyenek a csecsem?sök?Már az els? éjszaka is veled lehet a baba?Mi történik a csaszi után az osztályon???

Legjobb válasz: Szia a császár után hat órát mozdulatlanul kell feküdni mert ha mozgatod a fejed durva fejfájásod lehet.Amikor letelik a hat óra segitenek felkelni és lezuhanyozni,amig fekszel oda hozzák a babát és egyszál pelusba rád rakják és már akkor segitenek megszoptatni öt.Amig fekszel kapsz infuziót amibe raknak algopirin fájdalom csillapitót .Elsö éjszakára a császárosoknak még elviszik a babát de ha kéred már akkor ott maradhat veled.Én három napig voltam bent utánna haza engedtek.

Szia a császár után hat órát mozdulatlanul kell feküdni mert ha mozgatod a fejed durva fejfájásod lehet.Amikor letelik a hat óra segitenek felkelni és lezuhanyozni, amig fekszel oda hozzák a babát és egyszál pelusba rád rakják és már akkor segitenek megszoptatni öt.Amig fekszel kapsz infuziót amibe raknak algopirin fájdalom csillapitót .Elsö éjszakára a császárosoknak még elviszik a babát de ha kéred már akkor ott maradhat veled.Én három napig voltam bent utánna haza engedtek.

Milyen a Szent István kórház, milyen Dr. Kosztin Árpád nőgyógyász?

11hetes kismama vagyok, és már most rettegek a szülést?l, gondolom nem vagyok ezzel egyedül, ezért keresgélek a kórházak közt.

Legjobb válasz: a szt Istvánnál jobb kórházba nem is kerülhetnél:)!!!! hajrá, ne félj, életed legnagyobb csodája felé araszolsz :)

a szt Istvánnál jobb kórházba nem is kerülhetnél:) !!!! hajrá, ne félj, életed legnagyobb csodája felé araszolsz :)
Kosztin dokoi a legeslegjobb nögyógyász!!!:)

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Akik az István kórházban szültek! Milyen papírok azok amiket a kórház ad automatikusan a babának, és mi az amit nekünk kell intézni? Hová kell menni esetleg?

Legjobb válasz: A kórház a zárójelentésen kívül nem ad más papírt. :) Egyedül a gyerkõc születési anyakönyvi kivonatának elkészítéséhez szükséges iratokat juttatják el a IX. kerületi anyakönyvi hivatalhoz. Oda kell elmenni érte és azzal már intézhetõ a többi (tb és adó kártya, juttatások stb.). Ezeket az apuka is intézheti, tehát nem kell a picivel rohanni hivatalról hivatalra.

A kórház a zárójelentésen kívül nem ad más papírt. :) Egyedül a gyerkõc születési anyakönyvi kivonatának elkészítéséhez szükséges iratokat juttatják el a IX. kerületi anyakönyvi hivatalhoz. Oda kell elmenni érte és azzal már intézhetõ a többi (tb és adó kártya, juttatások stb.). Ezeket az apuka is intézheti, tehát nem kell a picivel rohanni hivatalról hivatalra.

Milyen tapasztalatotok van a Szt. István kórház szülészetével kapcsolatban? Én júniusban fogok ott szülni, de nem ismerem a kórház szülészetét. Az orvosom dolgozik itt.

Legjobb válasz: Milyen tapasztalatok?!POZITÍV,és POZITÍV!2 babát szültem ott,én maximálisan elégedett voltam.Remélem hamarosan összejön a 3.pici,és Õt is ott szülöm majd.Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült(az egyik 1, a másik 2 babát)és szintén csak pozitív dolgokat mondtak.Mindhárman az elmúlt 5-3-1 évben szültünk ott.Egy másik barátnõm szintén az Istvánt választotta(a doktornõnk miatt,mindannyian Nála szültünk),õ még csak 5 hetes,de természetesen ott fog szülni.

Milyen tapasztalatok?!POZITÍV, és POZITÍV!2 babát szültem ott, én maximálisan elégedett voltam.Remélem hamarosan összejön a 3.pici, és Õt is ott szülöm majd.Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült(az egyik 1, a másik 2 babát)és szintén csak pozitív dolgokat mondtak.Mindhárman az elmúlt 5-3-1 évben szültünk ott.Egy másik barátnõm szintén az Istvánt választotta(a doktornõnk miatt, mindannyian Nála szültünk), õ még csak 5 hetes, de természetesen ott fog szülni.
2 éve ott szültem az ikreimet és most augusztusban is ebben a kórházban hozom világra a harmadik babánkat. Csakis jókat tudok mondani a kórházról és az ott dolgozókról, úgyhogy biztosan jó helyen leszel! :)

Szent István Kórházba a kísérõnek milyen felszerelés szükséges? Kórház biztosítja a beöltözést, vagy fehér póló+papucs elegendõ?

Legjobb válasz: Februaban szultem ott.nem kell semmi ruha.marmint nkotelezo...kenyelmes tuha apanak es ennyi.nekem volt dulam o is hozzott ruhat.a dokim is sportcipoben farmerhan volt:-):-):-)ejszakabivtak be:-)

Februaban szultem ott.nem kell semmi ruha.marmint nkotelezo...kenyelmes tuha apanak es ennyi.nekem volt dulam o is hozzott ruhat.a dokim is sportcipoben farmerhan volt:-):-):-)ejszakabivtak be:-)
Nem kell beöltözõs ruci a kisérõnek.
2x szültem ott, semmi nem kell a kísérõnek.Az én férjem sportcipõben farmernadrágban és pólóban volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat :-D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!