Találatok a következő kifejezésre: Milyen a érzéstelenítő (16 db)

Angliaban milyen a csaszarmettszes? Csak erzestelenitenek vagy altatnak? Hany nap utan mehetunk haza? Fiam nem fordult meg, pedig probaltak megforditani is, ezert most elojegyeztek csaszarra es szeretnem tudni milyen, hogy zajlik!

Legjobb válasz: En Skociaban elek,es nemregen mondtak el hogy hogy is zajlanak a csaszarosoknak a dolgok a korhazban.Szulesfelkeszitod nem volt,vagy a midwife-ot nem kerdezted?Nekem azt mondtak ha nincs semmi baj akkor erzestelenitenek,de komplikacio adodik akkor altatnak,ill lehet kerni altatast is.Es 3-5 nap mulva ha semmi gond nincs akkor haza lehet menni.De ha van honlapjuk akkor ott is utana nezhetsz.32 hkm

En Skociaban elek, es nemregen mondtak el hogy hogy is zajlanak a csaszarosoknak a dolgok a korhazban.Szulesfelkeszitod nem volt, vagy a midwife-ot nem kerdezted?Nekem azt mondtak ha nincs semmi baj akkor erzestelenitenek, de komplikacio adodik akkor altatnak, ill lehet kerni altatast is.Es 3-5 nap mulva ha semmi gond nincs akkor haza lehet menni.De ha van honlapjuk akkor ott is utana nezhetsz.32 hkm
Szia. Engem altattak mert surgosen muteniuk kelett. A te esetedben, mivel csaszarra is keszulnek elvegzik Edaval(epidularis erzestelenites). Nem hiszem hogy feleslegesen altatnanak ha nem muszaj. 2nap utan hazaengedtek minket. Sok "szerencset" es villamgyors gyogyulast:)
A kérdező hozzászólása: Nem volt felkeszitom, a midwifehoz pedig hetfon van idopontom. azt mondta akkor mindent elmond! Csak szerettem volna elobb kicsit tudni rola, milyen is ez! Eddig vizben szerettem volna szulni de a fiam athuzta a szamitasaimat! :)
Remelem akkor elmond majd neked mindent!:) En is vizben fogok szulni, ha a kisasszony is ugy akarja majd..:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Hat azert remenykedem egy kis csodaban, hatha megis megfordul a nagy nap elott! Felek a vagasoktol, meg hogy az egy hasi mutet, es hat olvastam (sajnos) remtorteneteket! De remelm minden rendben lesz!

Milyen a Mebucain érzéstelenítő spré korai magömlés ellen?

Én úgy éreztem hogy bejön és segít, most várom mások tapasztalatát! Hülyeséget csináltam?

Legjobb válasz: szerintem rossz oldalról közelíted meg a problémát. Nem az a jó módszer, hogy érzésteleníti magát az ember, hanem az, hogy megtanul uralkodni magán, megtanulja irányítani magát.

szerintem rossz oldalról közelíted meg a problémát. Nem az a jó módszer, hogy érzésteleníti magát az ember, hanem az, hogy megtanul uralkodni magán, megtanulja irányítani magát.
az elõttem szólóval értek egyet. ez nem a legjobb megoldás, így a szex sem lehet igazán élvezetes.
üss le hogy ezt mondom, de sztem nagyon rossz módszer ez, mert nem a lelki okot szünteti meg, hanem a tünetet. inkább próbáljatok meg a barátnõddel beszélgetni errõl. sok pasi úgy csinálja pl hogy az elsõ menetnél nem görcsöl és hamar el is megy, de a másodiknál már jobban bírja :)
Csá, szerintem ha a brén van érzéstelenítõ cucc, akkor az óhatatlanul átkerül a nõre, amit rögtön megérez, és az beégés. Ezért ezt a lidokain dolgot nem tanácsolom. Helyette viszont használhatsz kokaint a nemiszervekre kenve, természetesen a csajt beavatva, megszázszorozza az élvezetet és az idõtartamot. Vagy, mivel ugye a probléma lelki eredetû, el kell lazulni, hogy ne a félelem uralkodjon el az emberen, liter vörösbor vagy egy kis fû. Bármelyiket használod, megjön az önbizalom, és nem lesz szükség semmire. Ja, és a legjobb módszer a sport, mert akkor visszatér az élet a testbe, és jobban ellen tudsz állni a pina behúzóerejének.
Szerintem hatalmas nagy baromság! Most már életed végéig ezt akarod használni? A magömlés sok-sok gyakorlás útján késleltethetõ, de ha már most fiatalon nem tanulod meg a módját, késõbb csak rosszabb lesz! Maszturbálj sokat, gyakorolj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! sokat segít!!!

Akit császároztak milyen érzéstelenítőt kapott vagy kért? és mi a külömbség a spinális meg a epidurális érzéstelenítés között? Kinek milyen tapasztalatai vannak?

Legjobb válasz: Szia én gericbeni érzéstelenitöt kaptam,hàt 17-szer szurtak meg,mert nem talàltàk a helyet,közben ideget is értek,igy még most is sokszor fàj a helye.A sikeres injekcio utàn betoltak a mütöbe ahol a fàjdalomtol meg a rémülettöl reakcio szerüen hànyni kezdtem,mivel kivoltam kötve és a fejem is alig birtam mozgatni,a hànyàs vissza fele folyt és nem volt mellettem senki,csak a férjem,aki észre vette,hogy màr levegöt sem kapok. Kapsz egy katétert is,igy wc-re csak màsnap tudsz menni.Legalàbb is nekem igy volt.Màsnap kivették a katétert,és fel kellett àllnom,el kellett mennem egyedül wc-re,hogy a szervezeted szokja.Az elsö héten azt hittem a belem kiszakad annyira fàjt,nagyon rossz volt.De egy ismerösömnek alig volt baja,embere vàlogatja.3 hétig elég fàjdalmas volt az egész a vàgàs miatt.

Szia én gericbeni érzéstelenitöt kaptam, hàt 17-szer szurtak meg, mert nem talàltàk a helyet, közben ideget is értek, igy még most is sokszor fàj a helye.A sikeres injekcio utàn betoltak a mütöbe ahol a fàjdalomtol meg a rémülettöl reakcio szerüen hànyni kezdtem, mivel kivoltam kötve és a fejem is alig birtam mozgatni, a hànyàs vissza fele folyt és nem volt mellettem senki, csak a férjem, aki észre vette, hogy màr levegöt sem kapok. Kapsz egy katétert is, igy wc-re csak màsnap tudsz menni.Legalàbb is nekem igy volt.Màsnap kivették a katétert, és fel kellett àllnom, el kellett mennem egyedül wc-re, hogy a szervezeted szokja.Az elsö héten azt hittem a belem kiszakad annyira fàjt, nagyon rossz volt.De egy ismerösömnek alig volt baja, embere vàlogatja.3 hétig elég fàjdalmas volt az egész a vàgàs miatt.
engem császároztak, és epidurálist kaptam, nem tudok külömbséget a másikkal, de ez jó volt, deréktól lefelé teljsen érzéketlen voltam, reggel 5kor volt a mûtét, és vmikor délelõtt múlt el a hatása
2. vagyok hát az elsõ ágyból felkelés nekem is rossz volt, meg utána még jó darabig, katéter volt nekem is
Én úgy tudom, hogy a spinális deréktól lefelé lebénít, az epidurális viszont csak érzéstelenít, tehát mozogni tudsz. Engem epidurálissal császároztak, mivel a vajúdás alatt már bekötötték és kaptam is (természetes szülésnek indult). Van 3 ismerõsöm akik programozott császárral szültek betegségük miatt. Õk spinálist kaptak.
Én spinális érzéstelenítõt kaptam. Mûtét után kb 3 óra múlva múlt el a hatása. 12 óra múlva kötelezõen fel kellett kelni tusolni a nõvér segítségével. Nálam semmi mellékhatás nem jelentkezett. Úgy tudom, hogy a spinálist azt beszúrják és kész, az epidurálisnál pedig a szúrás után marad ott valami, és azon keresztül adják a kellõ dózisú érzéstelenítõt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat remélem 4hát alatt befordul a babóm és meg tudom szülni természetes úton.
Az EDA lényege: a szülési epidurális érzéstelenítés során a gerinc közelébe juttatott érzéstelenítõ szerrel csillapítják, illetve megszüntetik a szüléssel kapcsolatban fellépõ fájdalmakat, miközben a méh tevékenysége zavartalanul folyik tovább. Az érzéstelenítõ szert az ágyéki csigolyák magasságában behelyezett vékony kanülön (mûanyag csõ) keresztül adagolják. A kanül bevezetése nem okoz több fájdalmat, mint amennyi egy injekció beadásakor fellép. Az érzéstelenítõ szer adagja szükség szerint ismételhetõ, a fájdalomcsillapítás a szülés hosszától függetlenül mindvégig fenntartható. Az EDA, néhány kivételtõl eltekintve csaknem minden szülõnõnél alkalmazható. Kifejezetten ajánlják az EDA-t azoknak a szülõnõknek, akik valamilyen fizikai terhelhetõséget csökkentõ megbetegedésben szenvednek (pl. terhességi mérgezés [ún. toxémia], magas vérnyomás, rövidlátás stb.), vagy amikor a magzat fokozott védelmet igényel (pl. koraszülés, ikerszülés, stb.), valamint ha elõre tudjuk, hogy a szülést követõen beavatkozásra lesz szükség, illetve, ha a szülés várhatóan császármetszéssel fejezõdik be. Spinális anesztézia Kivitelezése, javallatai és ellenjavallatai szinte azonosak az EDA-val, azonban jelentõs eltérések is vannak: a tûvel nem csak az epidurális teret érjik el, hanem mélyebbre, egészen a gerincburkon át a gerincet körülvevõ agyvíz térig (liquor térig) hatolnak. A gyógyszer közvetlenül az agyvízbe kerül. Kevesebb gyógyszer szükséges Gyorsabban és mélyebben áll be az érzéstelenség. Hátránya, hogy nagyon gyakori a hirtelen vérnyomásesés és az érzéstelenítés utáni, akár napokig is eltartó fejfájás. Leggyakrabban császármetszéshez alkalmazzák, ha az EDA nem kivitelezhetõ vagy gyors érzéstelenítésre van szükség. Nekem spinális volt 2x, csak a 2. után fájt a fejem, de ott nem feküdtem utána.
Ez engem is érdekelne...
Választhattam, hogy kérek-e altatást. Kértem. Még össze is vart alatatás alatt (hüvelyem repedt és gátmetszés). Sote II-n volt.
Miskolcon a megyei kórházban szültem, altatásban csinálták.
Bocsi hogy bele kérdezek! Ott a szülõ ágyon altattak, vagy a mûtõben? Ha a szülõ szobában, akkor addig bent volt a férj a babával?
Off:pontosan mit értetek ez alatt? Császár után szültem simán, de nem tudom mi ez a belsõ vizsgálat, kifejtené valaki?
Bocsi én is offolok.Császárral szültem én is, de nem tudom miez?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem is SOTE 2-n lesz... Ha valaki császár után simán szül, akkor meg kell vizsgálni, hogy a belsõ heg ép maradt-e. Ezt betapintással csinálják. Akik altatást kértek, mikor kaptátok meg utána a babát? Mennyi idõt alszanak ilyenkor?

Ajak pc hez milyen érzéstelenítőt vegyek a patikába ami vény nélkülbkapható, es nem drága?

Legjobb válasz: Láttam az elõzõ kérdésedet. Aki szúrni fogja, neki kell biztosítani az érzéstelenítõt. Neki kell ehhez értenie, érzéstelenítõ nélkül nem hiszem, hogy bárki csinál ilyet, aki ebben dolgozik. Ha ennyire nem bízol benne, vagy tudod, hogy nem érzéstelenít, akkor csináltasd meg rendes helyen.

Láttam az elõzõ kérdésedet. Aki szúrni fogja, neki kell biztosítani az érzéstelenítõt. Neki kell ehhez értenie, érzéstelenítõ nélkül nem hiszem, hogy bárki csinál ilyet, aki ebben dolgozik. Ha ennyire nem bízol benne, vagy tudod, hogy nem érzéstelenít, akkor csináltasd meg rendes helyen.
A kérdező hozzászólása: De igy ingyen van
És ha elrontja? Elfertõzõdik és szépen fogsz kinézni. Ez komoly dolog, inkább fizess érte valahol.
Amikor iszol nem folyik ki?
A kérdező hozzászólása: Hallod hozzàèrtõ gyerekrõl van szo!!
Akkor bízd rá az érzéstelenítést. ha nem adna, be is [email protected]ál ott helyben. Ha te veszed meg, akkor meg máris nincs ingyen az egész.

Milyen érzéstelenítőt használnak a Monroe piercingnél?

Esetleg lehet választani az érzéstelenít?k között? A Lidocain vagy a fagyasztóspray a jobb érzéstelenít??

Legjobb válasz: nekem mindkettõt használták!és úgy nem éreztem egyáltalán semmit!

nekem mindkettõt használták!és úgy nem éreztem egyáltalán semmit!
Szia Én piercingszúrással foglalkozom + nekem is van monroem. Nekem anno lidokainnal érzéstelenítették, de ez nem jelent sok érzéstelenítést, de mindenki máshogy reagál. A legtöbben azért érzik a szúrást, nem sorolják a legkellemesebb emlékeik közé, de tényleg olyan hamar megvan, hogy kibírható. A fagyasztósprayt én arcra nem szoktam ajánlani. Nekem van egy tuti módszerem: jegelés. Majd rá egy kis lidokain és gyors átdöfés. Szerintem bízd a piercingesre, hogy hogyan érzéstelenít, ha nagyon aggódsz esetleg említsd meg, hátha jobban odafigyel. Összességében tényleg hamar megvan az egész, csak utána egy ideig furcsa érzés lesz és zsibbadhat a szád:)
nálam fagyasztósprayt használtak a köldökömnél is és az orromnél is. Egyébként nem mindegy milyen érzéstelenítõ??? egyiknél sem érzel semmit!
én nekem már van régóta köldök piercingem és semmiféle érzételenitõt nem használtak.Egyáltalán oda minek? az 5 másodperc és kész.5 .Annyit ki lehet birni
én vagyok az elsõ. bocs megnéztem, h. hova megy a piercing, arról én nem tudok
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)
nálam mind2. alig éreztem valamit, de sztem a fagyasztó volt jobb.:)

Fáj az erzestelenito injekció? Milyen mélyre adják? Milyen érzés? Vékony a tű? És ha beveszek fajdalomcsillapitot nem annyira fáj?

Csütörtökön megyek fogorvoshoz már egyszer voltam de akkor nem kértem injekciót de nagyon rossz érzés volt és megint félek hogy rossz lesz de a szuritol is.

Legjobb válasz: Felesleges a fájdalomcsillapító, csak pazarlás. Ja, kicsit fáj, a lényeg, hogy ne szorítsd az állkapcsod. Illetve ne küzdj ellene, hanem minél jobban próbáld meg ellazítani, legyen tök laza az egész szád még a szúrás pillanatában is és úgy egyáltalán nem vészes. De, ha nem lazítod el, akkor elég fájdalmas. A lényeg, hogy ne foglalkozz vele. Én be szoktam csukni a szeme és nem gondolok rá, aztán pikk-pakk nem is volt semmi.

Felesleges a fájdalomcsillapító, csak pazarlás. Ja, kicsit fáj, a lényeg, hogy ne szorítsd az állkapcsod. Illetve ne küzdj ellene, hanem minél jobban próbáld meg ellazítani, legyen tök laza az egész szád még a szúrás pillanatában is és úgy egyáltalán nem vészes. De, ha nem lazítod el, akkor elég fájdalmas. A lényeg, hogy ne foglalkozz vele. Én be szoktam csukni a szeme és nem gondolok rá, aztán pikk-pakk nem is volt semmi.
Egy nagyon picit fogod csak érezni. Szerintem abszolút kibírható.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek Megpróbálok majd nem parázni
Ha érdekel nekem úgy elzsibbadt a szám hogy folyt a nyálam de sok szerencsét.
Nekem volt olyan, hogy kettõt is adtak. Egyik sem fájt nagyon, viszont jól elzsibadt tõle a szám nem éreztem a kezelésbõl semmit :) Ráadásul gyorsan beadják pár pillanat az egész, szóval no para :)
Én is egyszer 4 injekciót kaptam, amikor foggyökér amputációm volt. Az egyik fájt csak, amit a szájpadlásomba adtak, attól reflexszerûen elkezdtem sírni. Ha te nem odakapod, akkor tényleg nem lesz gond. No para :)
A tû vékony. Hátul semmiség a szuri, felfogható egy érdekes kalandnak :) Elöl kicsit fáj, és könnybe lábad tõle az ember szeme. Gyógyszert ne vegyél be amiatt a pár másodperc miatt. Különben sem biztos, hogy a gyógyszer meg a szervezetedbe jutott Lidocain szeretni fogják egymást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Már nem annyira félek És elõre fogják adni, felulre
Nkem is elõre adták és egyáltalan nem fájt! Nekem a doki elõtte bekente egy eper ízû zselével amitõl már zsibbad az ínyem , így a szuriból semmit sem éreztem! ne félj nem fáj!

Gyökérkezelés közben fújnak valamit? Milyen mellékhatásai vannak a gyökérkezelésnek? Érzéstelenítő után mennyire fájdalmas?

Legjobb válasz: Levegõt fúj max.Nincs mellékhatása és nem fáj.Esetleg nyomásérzékeny lehet meg a körülötte levõ fogak is,de hát ezt nem lehet fájdalomnak nevezni.Érzéstelenítve csinálja egyébként.

Levegõt fúj max.Nincs mellékhatása és nem fáj.Esetleg nyomásérzékeny lehet meg a körülötte levõ fogak is, de hát ezt nem lehet fájdalomnak nevezni.Érzéstelenítve csinálja egyébként.

Milyen tapasztalataitok vannak a gyökérkezelésről? Érzéstelenítővel is fáj? Kb. meddig csinálják?

Legjobb válasz: Nem fájt.Nekem kb 10perc volt,mert elején simán fúrta csak és végül derült ki,hogy gyökérkezelni kell.Elõkapta a dolgokat és csinálta is. Egyébként elsõnek általába gyógytömést tesznek bele,és ha kell többször is ezt kapsz bele.Utána mi következik,azt nem tudom,én épp az elsõ gyógytömésemnél tartok.De elvileg tömi ha kitisztította rendesen.

Nem fájt.Nekem kb 10perc volt, mert elején simán fúrta csak és végül derült ki, hogy gyökérkezelni kell.Elõkapta a dolgokat és csinálta is. Egyébként elsõnek általába gyógytömést tesznek bele, és ha kell többször is ezt kapsz bele.Utána mi következik, azt nem tudom, én épp az elsõ gyógytömésemnél tartok.De elvileg tömi ha kitisztította rendesen.
Érzéstelenítõvel nem fáj, nekem többször is csinálták injekció nélkül, mert nem akartam 3 órát zsibbadni, és azt a 10 percet kibírtam enélkül is, elég fájdalmas volt, de nem haltam bele. Nem tart túl sokáig.
Én már nagyon sok mindent olvastam itt gyökérkezelésrõl, de szerintem ez nagyon egyedi. Nekem sikerült egyet érzéstelenítõvel, egyet meg anélkül túlvészelni, én az érzéstelenítõre szavazok, azzal nekem teljesen fájdalmatlan volt. Az biztos, hogy én most már akkor is kérnék, ha a doki arra hivatkozna, hogy nem kell. De kell. Elsõre, ahogy többiek is írják, gyógytömést kapsz, aztán ha nem volt vele gondod, másodjára már végleges gyökértömést. Ez már érzéstelenítõ nélkül is bírható, hiszen eddigre már nincs ideg a fogban. Harmadik alkalommal meg megcsinálja a fedõtömést, vagy mintát vesz a koronához, vagy gyökércsapot tesz be, attól függ, koronai részen mi a helyzet...
Az egyetlen fogászati kezelés, amit el tudtam viselni. Semmi különösebb érzés, két alkalom oszt csók.
Érzéstelenitõvel semmi fájdalom. Volt, hogy két lépésben csinálta, volt, hogy azonnal betette az állandó tömést. Igazán elviselhetõ és ha a fog menthetõ, menteni kell
figyelj arra, hogy miután végzett a doki, betömte, és azt mondta kész, mond neki, hogy akarsz rá koronát. ugyanis a gyökér kezelt fog, egy idõ után elszárad, és töredezni fog, éppen azért, mert nincsen gyökere, ami éltesse. Kell rá egy korona, ami megnöveli az élettartamát. kissé drága 20-25 ezer körül van egy korona. felrakása 5 másodperc, teljesen fájdalommentes.
Nekem alsó rágó fogam volt évek óta lyukas. 3 csatornás gyökérkezelést csináltak rajta, elsõ alkalommali injekció után kifúrta aztán belenyúlt az idegeket kiszedni de borzalmasan fájt így hát belerakott valami gyógyszert amivel 1 hét után kellett visszamennem. Az amit belerakott meg is tette a hatását mert fájdalomcsillapító nélkül csinálta meg. Így már tényleg nem fájt, persze belekerült több mint 20 ezer forintba. Volt egy másik lyukas fogam amivel szintén nem kellett volna várnom mert a tömés körül lepattogzott a fog. Így jár aki nem jár fogorvoshoz csak ha már nagyon fáj.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6k%C3%A9rkezel%C3%A9s Érdekes, hogy senki nem említi meg a gyökércsatornák tágítását... Nekem csinálták és minden alkalommal fájt(fúrás, gyógytömés(mert ezt is fúróval szedi ki, csatorna tágítás)). Amúgy olyan mintha kis reszelõvel csinálná és mintha az agyadig menne a kis reszelõ. Számomra nem volt túl kellemes érzés. Már nem tudom, de szerinte nekem 1 hónap alatt fejezte be. Én inlay-t kaptam a fogam tetejére.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!