Találatok a következő kifejezésre: Milyen a átmosás (4 db)

Milyen a könnycsatorna átmosás?

Úgy néz ki nem ússzuk meg, pedig mindent megpróbáltunk. Sajnos eddig csak "rémhíreket" hallottam róla, úgyhogy nagyon féltem a babámat. Tényleg nagyon fájdalmas beavatkozás?

Legjobb válasz: Én errõl a címrõl olvastam egy cikket és pont azt írták nem érdemes vele várni sokáig ,csak a babának kellemetlen.Amúgy azt írták ez nem fáj csak kellemetlen és azért ordítanak a babák is,mert idegenek erõszakkal lefogják és megijjed,minden esetre nem lehet jó,de ha muszáj menni kell.

Én errõl a címrõl olvastam egy cikket és pont azt írták nem érdemes vele várni sokáig , csak a babának kellemetlen.Amúgy azt írták ez nem fáj csak kellemetlen és azért ordítanak a babák is, mert idegenek erõszakkal lefogják és megijjed, minden esetre nem lehet jó, de ha muszáj menni kell.
Szia! Nekünk a Heim Pál kórházban csinálta egy nagyon kedves doktor nõ, állítólag nem fáj a babának, csak az kellemetlen neki, hogy lefogják. Egy vékony szondát levezetnek a könnycsatornájába, ezáltal tisztítják ki. Engem kiküldtek a szobából, mondván, nem anyukának való látvány. Mikor visszamentem, szegény babám tiszta víz volt a sírástól. Beleizzadt. Kb. 3 perces eljárás, utána szerencsére semmi gondunk nem volt vele. ja, 1 hétig csepegtetni kellett a szemébe. Szerintem ne féltsd a babádat, legyetek rajta túl minél hamarabb.
Nekünk is a doktor nénink azt mondta, hogy kicsit szûk a könnycsatorna, nem kell menni vele sehová, csak masszírozzam és a szemcsepp. 6 hónaposan mondták, hogy így nem jön rendbe, menyjünk a szemészetre. Pár hete járunk (Miskolci szemészet), de igen sokat szenvedünk vele és még mindig nincs rendbe a kicsi szeme :( már az is megviseli, ha csak kitisztítom a szemét.

6 hónapos vagy annál idősebb babádnál milyen volt a könnycsatorna átmosás, és milyen volt a szeme az utána lévő napokban?

Legjobb válasz: Nekem egy orvos anyuka ismerõs azt mondta, hogy ez a nem fáj duma csak az anyukák megnyugtatására van, igazából nagyon fájdalmas eljárás. Ráadásul sok esetben felesleges is, mert egy idõ után magától megoldódik a probléma beavatkozás nélkül. Csak a legvégsõ esetben szabad megengedni, hogy átmossák.

Nekem egy orvos anyuka ismerõs azt mondta, hogy ez a nem fáj duma csak az anyukák megnyugtatására van, igazából nagyon fájdalmas eljárás. Ráadásul sok esetben felesleges is, mert egy idõ után magától megoldódik a probléma beavatkozás nélkül. Csak a legvégsõ esetben szabad megengedni, hogy átmossák.
Szia!Az én kisfiam másfél éves volt, a kimosás nem fáj .inkább az volt rémisztõ, h.lepedõbe csavarták, hogy ne tudjon megmozdulni!A szemén sem látszott semmi az átmosás után.
10 hónaposan mosták neki.nem fájt csak a lefogás nem tetszett neki.a szemén semmi nem látszott utána
A kérdező hozzászólása: Sajnos, nálunk legvégsõ volt, utólag, a beavatkozás után derült ki hogy sosem jött volna helyre magától. Igazából azért kérdezem ezt, mert a fiamnak váladékozik halvány véreset, és nem tudtam normális-e.

Milyen esetekben szükséges a könnycsatorna átmosás?

2 hetes babámnak születése óta csipás és váladékos a szeme. Azt mondták; ha nem használ a szemcsepp, átmossák. Én nem igazán vagyok oda a gondolattól..

Legjobb válasz: jajj,hát az nem fáj, nekem is mosták már át a csatornát!!! kicsit kellemetlen mikor a nyelõcsövem fele vette az iránt a mosó folyadék,aminek semmi íze,de nem vészes!!!!

jajj, hát az nem fáj, nekem is mosták már át a csatornát!!! kicsit kellemetlen mikor a nyelõcsövem fele vette az iránt a mosó folyadék, aminek semmi íze, de nem vészes!!!!
Szia Én anyukám egy kórház szemészetén dolgozik, mivel nekem is van pici babám elmesélte, hogy a múltkor behoztak egy nagyon mini babát mert elzáródott a könnycsatornája.A szülõt sokkal jobban megviselte a dolog mint a babát.
Húúúúúú, mi a héten voltunk 6 hetesen.Nagyon paráztam. Lefektették és én ki is mentem, mert nem akartam látni. A külsõ rendelõben törölgettem a könnyeimet, mert már elõre sajnáltam a babám. Egyszer csak átszólnak, "kész". A gyerek nem is sírt. Jobban meg voltam én ijedve, mint õ. Szerencsére átjárható volt és csak kötõhártya gyulladásunk volt.
Mi átestünk rajta. Mindent megpróbáltam, hogy elkerüljük, de annyira el volt záródva, hogy nem sikerült sem kamillázással sem szemcseppel helyrehozni. Engem jobban megviselt mint a kislányomat, bár sírt, de azt mondják azért, mert le kell fogni es ezt rosszul viselik a babák. Ellenben, 1 perc alatt megvolt, és azóta nincsen probléma vele, és jobb hamar túlesni rajta (úgyértem minél kisebb korában). Sok helyen kiküldik az anyukákat, engem nem küldtek ki, de azt mondták tanácsos nem odanézni. Hát nem néztem oda, a szivem megszakadt, de mire teljesen elkenõdtem volna már az ölében ringatta a doktornõ, és a kislányom meg is nyugodott.
Az interneten olvastam a belsõ szemzug környéki masszírozást, de ez sem 100%os. Keress rá.


A MISEK-ben ki csinálja a könnycsatorna átmosást és milyen véleményetek van róla? Oda küldtek minket.

Legjobb válasz: Az a Semmelweis? Nem tudtok elmenni a megyeibe? Ott nagyon tudnám ajánlani Vékony László doktor urat. Kisfiamnak 3x is át kellett mosni :-( Nagyon jó doki, ért a picikhez, úgy tudom a korára is õ jár a gyerkõcökhöz.

Az a Semmelweis? Nem tudtok elmenni a megyeibe? Ott nagyon tudnám ajánlani Vékony László doktor urat. Kisfiamnak 3x is át kellett mosni :-( Nagyon jó doki, ért a picikhez, úgy tudom a korára is õ jár a gyerkõcökhöz.
A kérdező hozzászólása: Igen az a Semmelweis. Oda kaptuk a beutalót...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!