Találatok a következő kifejezésre: Milyen Szegeden Milyen (316 db)

Andragógia BA után milyen mesterszakokra van lehetőség menni? Valaki ment már andragógia BA után Humán erőforrás MA-ra? Szegeden milyen lehetőségek vannak?

Legjobb válasz: szia én Szegeden végeztem andragógián és most jelentkeztem vezetés-szervezés Msc-re Pestre. Nem teljes kredit-elismeréses az alapszakom erre a mesterre,ezért két tárgyat kell majd pluszban teljesítenem. Emberi erõforrás tanácsadó Ma-ra is jelentkeztem,de csak 2.helyen.Az teljes kredit-elismeréses.Tehát oda minden további nélkül jelentkezhetsz. Szegeden csak andragógia MA van.

szia én Szegeden végeztem andragógián és most jelentkeztem vezetés-szervezés Msc-re Pestre. Nem teljes kredit-elismeréses az alapszakom erre a mesterre, ezért két tárgyat kell majd pluszban teljesítenem. Emberi erõforrás tanácsadó Ma-ra is jelentkeztem, de csak 2.helyen.Az teljes kredit-elismeréses.Tehát oda minden további nélkül jelentkezhetsz. Szegeden csak andragógia MA van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Igen...Szeged... nem szeretnék andragógia MA-ra menni. Amilyen jó ez a Szeged, annyi hiányát is érzem a BA utáni idõkre nézve... Köszi még egyszer!
A kérdező hozzászólása: És emberi e. MA-t hol jelölted ha szabad megkérdezni?
SZIE-GTK-ra jelentkeztem amúgy BA-t te Szegeden végezted?Most végeztél?
amúgy én is Szegeden maradtam volna, ha nem csak andragógia MA lett volna meghirdetve:S Arra én se akartam menni.
A kérdező hozzászólása: Szegeden vagyok BA-n :) még messzi az MA, hiszen szeptemberben még csak a második évemet kezdem. De nagyon bánt, hogy nincs olyan MA Szegeden, amire szívesen jelentkeznék.
Hát igen.:S. De hátha mire végzel, indul valami más MA is. Amúgy ha van kérdésed, vagy ilyesmi, írj privit(tehát én most végeztem)..Tanárokkal, bármivel kapcsolatban írhatsz:) Lehet h.jegyzeteket is tudok küldeni.Persze csak ha szeretnéd;)
A ZsKF-en indul andragógia master, bár tudom, hogy az Pest, és írtad, hogy nem akarsz andragógia masterre menni, de indul a ZskF-en az andragógián belül gerontológia is, aminek szerintem lehet jövõje, úgy tudom, egyedül itt oktatják ezt az országban. Szóval szerintem fontold meg. ;)

Szegeden milyen a közbiztonság? Érdemes egyébként oda költözni? Lehet munkát találni?

Legjobb válasz: Én nem túl messze lakok Szegedtõl. Elég gyakran járok Gödöllõre vonattal, ez a következõképpen történik: felszállok a vonatra, lerakom magam mellé a táskát. Szentesen túl már figyelek a táskára. Szolnoknál az ölembe veszem, Pest felé pedig abba kapaszkodom. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy errefelé szerintem nagyon jó a közbiztonság, bár mivel Szeged egy nagy város, így ott azért van bûnözés, de szerintem hírül se annyi, mint Pest felé... Munka? Ha dolgozni jönnél, akkor ne gyere. Az egész országban errefelé a legalacsonyabbak a bérek.

Én nem túl messze lakok Szegedtõl. Elég gyakran járok Gödöllõre vonattal, ez a következõképpen történik: felszállok a vonatra, lerakom magam mellé a táskát. Szentesen túl már figyelek a táskára. Szolnoknál az ölembe veszem, Pest felé pedig abba kapaszkodom. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy errefelé szerintem nagyon jó a közbiztonság, bár mivel Szeged egy nagy város, így ott azért van bûnözés, de szerintem hírül se annyi, mint Pest felé... Munka? Ha dolgozni jönnél, akkor ne gyere. Az egész országban errefelé a legalacsonyabbak a bérek.
Hihi, ez nagyon tetszik, igazán hatékonyan fogalmazott az elõttem szóló, és azt kell mondanom, hogy teljesen igaza van :-( Szegeden sajnos mindig csak vendégként fordultam meg.
Én itt élek (itt is születtem), a közbiztonsággal kapcsolatban még nem volt negatív tapasztalatom, viszont állásom nekem sincs már jóideje. Sokan a közvetlen környezetembõl is inkább az ország nyugati része felé próbálnak orientálódni, vagy Bp-re...
Igaz hogy gyerek vagyok, de tudom milyen, ott születtem, de végül BP-re jöttünk föl. Hát a közbiztonság elég jó. Nincs annyi hír a bûnüldözésrõl, a legtöbb hír a PICK Szegedrõl van :) egyébként nem tudom milyen nehéz munkát keresni, mondjuk anyám villamos vezetõ volt, nem tudom mennyire segítettem :)
a közbiztonság elég rossz, (engem 2x már megloptak)rengeteg a hajléktalan, (estefelé nem szívesen megyek utácra)és nem túl tiszta néhány helyen a város...bár pl.Bp. biztos rosszabb...én egyetemista, vagyok sokan imádják Szegedet, hangulata az megvan, de semmi extra-nekem érzelmileg nem jelent sokat....munkát találni hááát lehet szerencséd, de nincs túl nagy kínálat, pl.ha diplomás vagy akkor szinte kevesebb esélyed van, mintha pl.szakmával rendelkezel..(hallottam h.a régióban Szegeden a legmadógasabb a diplomás mnélküliek száma...de sok mindentõl függ h.találsz-e munkát.. hangsúlyozom ez szubjektív vélemény, biztos lsz aki dícséri, nem lesznek egyöntetûek az álláspontok..

Szegeden milyen élményfürdők vannak? Milyen belépő árakkal? Nem igazán találtam semmit a neten.

Legjobb válasz: http://napfenyfurdoaquapolis.com/hu/fooldal/ http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/szeged/hunguest_hotel_..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Még az Anna fürdõt találtam google-ban, de nem sikerült megnyitnom.
Nekem sem nyitja meg. Talán próbáld késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)
a napfény nagyon jó fürdõ! :) ajánlom


Milyen Szegeden lakni? Milyen munkalehetőségek vannak?

Szeretnénk Szegedre költözni. Melyik környék a legjobb,legszebb? Kertes házat szeretnénk,de nem feltétlenül.

Legjobb válasz: Újszeged az elég jó, máshol eléggé drágák a kertes házak. Mi a szakmád, mit szeretnél dolgozni? Ne felejtsd el, hogy Szeged egyetemváros,a telítettség 100 %-os tehát ha teszem azt jogász vagy, vagy pl tanár akkor nagyon nem ajánlom. Ha valami jó szakmunkád van, akkor minden további nélkül.

Újszeged az elég jó, máshol eléggé drágák a kertes házak. Mi a szakmád, mit szeretnél dolgozni? Ne felejtsd el, hogy Szeged egyetemváros, a telítettség 100 %-os tehát ha teszem azt jogász vagy, vagy pl tanár akkor nagyon nem ajánlom. Ha valami jó szakmunkád van, akkor minden további nélkül.
Én szeretek itt élni, szerintem jó város, nem túl nagy de elég nagy, lehet sétálni, szórakozni, és annyira nem is koszos, bár mióta a romá és bolgár kamionok erre járnak elég húzós a közlekedés, de majd csak kész lesz az elkerülõ. Szerintem a kertes háza konkrétan Szegeden drágák, d e a környéken nem anyirra. VAlóban számít hogy milyen végzettséged, szakmád van. Jó szkamával ( ács, festõ, kõmûves), amibõl hiány van tuti az elhelyezkedés a többivel sem lehetetlen csak idõbe telik.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A szakmádtól függ, de szegeden van egy lakótelep, Hattyas telep.elég csendes, tiszta és szerintem nem lehetnek drágák a házak.Nem túl forgalmas, csak a vonat megy arra, de szerintem nem zavaró.Emellett vannak rendezvények is;Majális meg ilyesmik.:)

Szeged. Milyen neten vegyek laptopomhoz?

Letölteni nem fogok, heti 4-5 este kell facebookra és online játékra.

Legjobb válasz: Ha jól értem Szegeden akarsz internetet bekötni laptophoz. 2 lehetõséget javaslok: mobilinternet vmelyik szolgáltatónál 4-8 GB-os csomaggal mivel játékra is kell. De ehhez javaslom megkérdezni elõtte vagy legalább próbaidõt kérni, hogy mekkora a maximális le és feltöltési sebesség azon a helyen ahol laksz. A Belvárosban, Dorozsmán egész jó a letöltési sebesség, de pl.: Tápén már gyengébb, Algyõn pedig nem is mûködik. A másik lehetõség, hogy ha olyan helyen laksz akkor DIGI net. Olcsó, gyors, megbízható, hátránya viszont, hogy nem tudod magaddal vinni.

Ha jól értem Szegeden akarsz internetet bekötni laptophoz. 2 lehetõséget javaslok: mobilinternet vmelyik szolgáltatónál 4-8 GB-os csomaggal mivel játékra is kell. De ehhez javaslom megkérdezni elõtte vagy legalább próbaidõt kérni, hogy mekkora a maximális le és feltöltési sebesség azon a helyen ahol laksz. A Belvárosban, Dorozsmán egész jó a letöltési sebesség, de pl.: Tápén már gyengébb, Algyõn pedig nem is mûködik. A másik lehetõség, hogy ha olyan helyen laksz akkor DIGI net. Olcsó, gyors, megbízható, hátránya viszont, hogy nem tudod magaddal vinni.

Szegeden milyen a karácsonyi vásár?

ez lesz az elsõ karácsonyom itt, és már nagyon várom. remélem szép, hangulatos vásár lesz

Legjobb válasz: Nagyon szép szokott lenni.Én is szeretnék idén eljutni .:) http://varoskep.szeged.hu/data/index.php/component/option,co.. (4.oldal)

Nagyon szép szokott lenni.Én is szeretnék idén eljutni .:) http://varoskep.szeged.hu/data/index.php/component/option, co.. (4.oldal)
Szép, hangulatos is, a Széchenyi-tér az egyik kedvenc helyem Szegeden. Bár én ritkán, és csak kevés ideig fordulok meg az ilyen vásárokon, ünnepeken. Azt már észrevettem, hogy elég logikátlanul csinálják ott a dolgokat, mert egyfolytában le-felépítítik a faházacskákat, az egész év arról szól, hogy szerencsétlen munkások felállítják két hétre, leszedik egy hétre, felállítják egy hónapra, leszedik két hétre a kunyhókat. De van ott minden, jó hangulat, mindenféle kedves tárgy. :) Mindenképp nézd meg.
Gyönyörû! Én itt lakom (itt is születtem) és mindig elvarázsol a karácsonyi vásár! Érdemes eljönni, remélem tetszeni fog:)
Aranyos, csak ha sokszor megy az ember egy idõ után unalmas.

Szegeden milyen busszal jutok el a Tacco-ba?

Móraváros centerbe

Legjobb válasz: szegeden nem buszra kell szállnod hanem kisétálsz a skálához (cetnrum) és ott megvárod a 4es villamost ami a duonics tér felé megy és leszállsz a szalámigyárnál és valamennyit visszasétálsz, vagy a szabadkai úton szállsz le és elõre sétálsz. én a szalámigyárnál szoktam leszállni.. átmész a keresztezõdésnél ahol van a benzinkút és a benzinkút után lefordulsz balra a fodor gimi mellet és utána mész egyenes és meglátod a bevásárló központot

szegeden nem buszra kell szállnod hanem kisétálsz a skálához (cetnrum) és ott megvárod a 4es villamost ami a duonics tér felé megy és leszállsz a szalámigyárnál és valamennyit visszasétálsz, vagy a szabadkai úton szállsz le és elõre sétálsz. én a szalámigyárnál szoktam leszállni.. átmész a keresztezõdésnél ahol van a benzinkút és a benzinkút után lefordulsz balra a fodor gimi mellet és utána mész egyenes és meglátod a bevásárló központot

Szegeden milyen ferfi reszlegu boltok vannak? 17F

H&M-ben van ferfi reszleg? Hol vannak most jo cuccok, es elfogadható aron? Cipőt hol érdemes venni?

Legjobb válasz: H&M-ben van férfirészleg, a Plázában és Árkádban is. Amúgy a legtöbb üzletben már elkezdték a nyár végi leakciózásokat, én pl egy 5000 ft-os szoknyát vettem egy ezresért a C und A-ban:) Szerintem az Árkádban menj be különbözõ üzletekbe, New Yorkerbe, H&M-be bizti találsz magadnak valót:) Cipõt milyet szeretnél, és mennyit szánsz rá?

H&M-ben van férfirészleg, a Plázában és Árkádban is. Amúgy a legtöbb üzletben már elkezdték a nyár végi leakciózásokat, én pl egy 5000 ft-os szoknyát vettem egy ezresért a C und A-ban:) Szerintem az Árkádban menj be különbözõ üzletekbe, New Yorkerbe, H&M-be bizti találsz magadnak valót:) Cipõt milyet szeretnél, és mennyit szánsz rá?
A kérdező hozzászólása: Értem, hát férfikánt a szoknyákban nem vagyok otthon :D nem tudom, én nem tervezem, ami megtetszik azt megveszem :D de nem szeretem az agyondíszített dolgokat, azért is gondoltam a H&M mert ott leginkább "natúr" dolgok vannak. nem úgy, mint a D&G vagy ilyen különbözõ disegner boltok. Jobban szeretem az átlagos, de mégis stílusos öltözködést, saját magam is jobban érzem magam, mint egy összevissza csillogós pólóban...:D
Gondoltam hogy nem szoknyát akarsz venni :D csak egy példa volt, hogy elég ócsó minden most :D

Szegeden milyen egy forgalmi vizsga? Milyenek a vizsgabiztosok? Mesélnétek? !

Legjobb válasz: Én vásárhelyen vizsgáztam, de oda is a szegedi vizsgabiztosok járnak át. Nekem sikerült kifognom Szilá...né-t, akirõl már régóta hallottam hogy szinte mindenkit megbuktat. Az elõttem lévõ 4 emberkét sorra meghúzta, de engem átengedett, pedig a vizsga közben egyszer õ kérdezte meg hogy "Gábor, merre is megyünk?", mivel elfejtettem kitenni az indexet, ami elvileg egybõl buktát jelent, de lehet hogy ennyit elnéz másnak is.

Én vásárhelyen vizsgáztam, de oda is a szegedi vizsgabiztosok járnak át. Nekem sikerült kifognom Szilá...né-t, akirõl már régóta hallottam hogy szinte mindenkit megbuktat. Az elõttem lévõ 4 emberkét sorra meghúzta, de engem átengedett, pedig a vizsga közben egyszer õ kérdezte meg hogy "Gábor, merre is megyünk?", mivel elfejtettem kitenni az indexet, ami elvileg egybõl buktát jelent, de lehet hogy ennyit elnéz másnak is.
Ó, igen Sz.né, róla sok kellemetlen dolgot mondanak, elsõ vizsgám nála volt, nem miatta buktam meg de nem is könnyítette meg a dolgom. A bajai útnál le volt kopva a záróvonal ahol kanyarodunk ki a fonógyári útról, na ezt a vizsga elötti nap újra festették én meg csutkán átmentem rajta, nem szólt semmit. Sztem ha nagy h.lyeséget nem csinálsz akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Eddig csak rosszakat hallottam a szegediekrõl.... holnap lesz a vizsgám, tudom, hogy nem szabad stresszelni, de ez most nem megy :)
Sikerült?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két percben az oktató a sárga lámpánál befékezett, én átmentem volna. Eddig azt tanította, ha lendületben vagyok, meg ha vannak mögöttem ne álljak meg.

Aki dr. Bitó Tamásnál szült Szegeden, milyen véleményt tud róla mondani?

Legjobb válasz: Én nála szültem, nem választottam, a cukorbetegség miatt nála kellett, hozzá jártam a terhesség alatt is. Szerintem normális, rendes, bár egy párszor a magánrendelõjébe kellett mennem, és a 6 hetes vizsgálatra is, és hát a szülésnek is van ára. De szerintem jó orvos, nekem nem volt semmi problémám vele, igaz pár hónapja hallottam, hogy kedveli a pénzt, nagyon. Hogy milyen párti, nekem a 36. héten kellett befeküdnom, mert már elõre mondta, hogy a 38.héten megindítja a szülést. Nem lesz feltétlenül császár, megpróbáljuk símán és meglátjuk. Hát császár lett a vége, de a muszály miatt.

Én nála szültem, nem választottam, a cukorbetegség miatt nála kellett, hozzá jártam a terhesség alatt is. Szerintem normális, rendes, bár egy párszor a magánrendelõjébe kellett mennem, és a 6 hetes vizsgálatra is, és hát a szülésnek is van ára. De szerintem jó orvos, nekem nem volt semmi problémám vele, igaz pár hónapja hallottam, hogy kedveli a pénzt, nagyon. Hogy milyen párti, nekem a 36. héten kellett befeküdnom, mert már elõre mondta, hogy a 38.héten megindítja a szülést. Nem lesz feltétlenül császár, megpróbáljuk símán és meglátjuk. Hát császár lett a vége, de a muszály miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nekem is a cukor miatt kell hozzá mennem egyébként békés megyei vagyok. a terhesség folyamán nem fektetett be, én inzulinos vagyok de így is magasak a cukraim, nem tudják beállítani, holnap megyek hozzá elõször. Pontosan mi miatt lett császáros a szülés? Azt mondta az itteni orvos hogy a terhespatológiára kell mennem hozzá. Mit csinálnak ott? Illetve azt mondta hogy valószínû hogy csinálnak genetikai uh-t. 13 hetes km
Ha van választási lehetõséged ne hozzá menj, egy nagyon kedves ismerõsöm miatta veszitette el a babáját, a 34.héten.Csak jóindulatból irom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!