Találatok a következő kifejezésre: Milyen OKJ-s az, amivel (10 db)

Milyen OKJ-s tanfolyamot érdemes manapság elvégezni az IT berkein belül ami keresett, és nincs telítve vele a munkaerőpiac?

2 éves fels?fokú el?nyben, de jöhet más is, csak olyan amivel el lehet helyezkedni. Köszönöm!

Legjobb válasz: Az új OKJ-ban ezek a szakképesítések vannak az informatika szakmacsoportban: http://okjnet.hu/okj-szakmacsoportok/informatika/. De figyelmedbe ajánlom a felsõoktatási szakképzést is (korábban ezt nevezték felsõfokú szakképzésnek, FSZ-nek). Ezeket pedig itt ismerheted meg: http://okjnet.hu/category/felsooktatasi-szakkepzes/.

Az új OKJ-ban ezek a szakképesítések vannak az informatika szakmacsoportban: http://okjnet.hu/okj-szakmacsoportok/informatika/. De figyelmedbe ajánlom a felsõoktatási szakképzést is (korábban ezt nevezték felsõfokú szakképzésnek, FSZ-nek). Ezeket pedig itt ismerheted meg: http://okjnet.hu/category/felsooktatasi-szakkepzes/.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezek hasznos infók de szakot is tudsz esetleg ajánlani?

Milyen OKJ-s tanfolyamot érdemes manapság elvégezni, amivel viszonylag jó esély van az elhelyezkedésre?

Legjobb válasz: http://www.tanfolyam-kepzes.hu/hianyszakmak-okj-kepzesek.html

én azt az elvet vallom, ha értesz valamihez és tudod is önállóan csinálni, akkor mindenben el tudsz helyezkedni, ha viszont az alapján döntesz, hogy melyik a legkeresettebb és csak megszerzed a papírt attól még lehet, hogy senki sem fog alkalmazni...
útlevél kiváltási + alapfokú nyelvtanfolyam elvégzési kombó tanfolyam.. ez a legtutibb, mert ebbõl meg is fogsz tudni élni, nem csak elhelyezkedni..
Tanulj nyelvet! Bárki bármit mond, azé a jövõ! Én is nemrég kaptam munkát külföldön. És normális munka, rendesen, rendes bért fizet. Ennyit megért az utolsó 4 év beruházása! Hajtani kellett nagyon, sok plusz órát venni, magántanárhoz járni, de az elsõ hónapban visszajött az ára, és most nem azon filózom, hogy melyik kaját vegyem meg (hogy túléljem a holnapot), hanem azt, hogy melyik autót vegyem meg a kereskedésben.
BGF pszk-s válaszra a NAV felvesz mindenkit (apech)
BGF-PSZK adóigazgatási szakügyintézõ, mindenkit felvesz aki ezt elvégzi. Nagyon kevesen végzik el. OKJ-s en elbuknak
Az elsõ lista semmit nem ér, mert a felébõl túl képzés van csak minimálbérét nem sokan hajtanak mint egy állat. Akinek jó a gyomra és külföldre is kíván menni, egy jobb nyelvtudással annak ott az altató asszisztens, intenzív szakápoló okj egyben 800+e Ft. sok európai országban. Megjegyzem sokszor Londonban az orvos is csak éppen, hogy beszéli az angolt. Betont vasat hegeszteni lehet meg ilyeneket külföldön is, hazánkban is épületács például nem marad munka nélkül.
WC PUCOLÁS, HEGESZTÓ, MARÓS, ESZTERGÁLYOS, KÕMÜVES, ÁCS, GÉPLAKATOS.
Villanyszerelõ, gyógymasszõr, szociális gondozóm szakács
UHT: ultrahangos anyagvizsgáló. Szociális munkás. Nagyon kelendõk.Elõzõ önálló, érdekes, utóbbi ritka türelmet, intelligenciát igényel.

Milyen OKJ-s szakot érné meg elvégezni? Amivel "megy" is valamire az ember?

Most fogok érettségizni, és OKJ-s levelezőre szeretnék továbbmenni. Igazából még nem döntöttem el, hogy mi is az ami érdekelne úgy igazán. De nemsokára jelentkezni kéne, és nem tudom hogy milyen szakirányba menjek. Jól hangzik pl a marketing stb. de úgy hallottam hogy ezekkel nem sok helyre lehet menni. Tudnátok nekem olyan szakirányt mondani, amivel esetleg több helyre is lehet munkát találni?

Legjobb válasz: Nehéz... Én inkább azt tanácsolnám neked, hogy ameddig nem vagy biztos benne, hogy mi is érdekel, ne tanulj tovább. Egyrészt, mert elhasználod az ingyenes elsõ OKJ lehetõségét egy olyan tanfolyamra, amirõl valószínûleg gyorsan kiderül, hogy nem is érdekel, vagy elvégzed, de nem tudsz vele mit kezdeni...

Nehéz... Én inkább azt tanácsolnám neked, hogy ameddig nem vagy biztos benne, hogy mi is érdekel, ne tanulj tovább. Egyrészt, mert elhasználod az ingyenes elsõ OKJ lehetõségét egy olyan tanfolyamra, amirõl valószínûleg gyorsan kiderül, hogy nem is érdekel, vagy elvégzed, de nem tudsz vele mit kezdeni...


Szerintetek milyen OKJ-s tanfolyamot érdemes elvégezni, amivel utána el is tud helyezkedni az ember?

Legjobb válasz: Nem tudom fiu vagy-e vagy lány. Könyvelõ, bolti eladó, irodavezetõ, vagy bármilyen kétkezi szakmunkás képzést érdemes, belõlük nagy hiány van: villanyszerelõ, hegesztõ, lakatos stb.

Nem tudom fiu vagy-e vagy lány. Könyvelõ, bolti eladó, irodavezetõ, vagy bármilyen kétkezi szakmunkás képzést érdemes, belõlük nagy hiány van: villanyszerelõ, hegesztõ, lakatos stb.

Milyen OKJ-s képzés az, amivel később sokat kereshetek?

mindegy milyen szakma, kivéve fizikai munka

Legjobb válasz: Pl menj becsüsnek (ingatlan), vagy maszõrnek és húzz ki Párizsba. Barátnõm egész családja masszõr, betegre keresik magukat.

Pl menj becsüsnek (ingatlan), vagy maszõrnek és húzz ki Párizsba. Barátnõm egész családja masszõr, betegre keresik magukat.

Budapesten milyen rajz festő tanfolyamok vannak? Melyik az amire érdemes jelentkezni, és nem Okj-s? Tekintve hogy már van egy Okj-s szakmám s igencsak meg kell fizetni a másodikat.

Legjobb válasz: Amikrõl tudok. http://www.muveszkellek.hu/muveszeti_iskola Igazából kétszer voltam náluk. Egyszer a festékekrõl volt átfogó ismertetõ. Nagyon hasznos. A másik egy akrilos gyakorlati oktatás volt. Részben elmondták,amit a festékes ismertetõbõl ide vonatkozott, másrészt gyakorlatban is láttuk hogyan építette fel a képet az oktató. Azt nem tudom a hosszabb,több alkalmas tanfolyamaik milyenek.

Amikrõl tudok. http://www.muveszkellek.hu/muveszeti_iskola Igazából kétszer voltam náluk. Egyszer a festékekrõl volt átfogó ismertetõ. Nagyon hasznos. A másik egy akrilos gyakorlati oktatás volt. Részben elmondták, amit a festékes ismertetõbõl ide vonatkozott, másrészt gyakorlatban is láttuk hogyan építette fel a képet az oktató. Azt nem tudom a hosszabb, több alkalmas tanfolyamaik milyenek.

OKJ-s ápoló képzésben milyen gyakorlati és elméleti tantárgyak vannak? Mi az, amit már nem csinálhat egy ápoló egy orvoshoz képest?

Bocs, ha buta a kérdés. Csak nem értek hozzá, kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Hivatalosan semmit sem csinálhatnak. Viszont az egészségügyi helyzet miatt, tehát hogy kevés az orvos és az ápoló is sokmindent csinálhatnak orvosi engedéllyel. Különbözõ tovább képzéseket a munka mellett támogat a munkáltató, papírt kell szerezni mindenrõl.Gyakorlatilag önállóan nem sok esetben dönthet, mindenféle kezelésre az orvostól kap utasítást. Szóval, ha valaki ápolónak megy, de nem szeret alárendelt lenni, akkor inkább ne menjen ápolónak.

Hivatalosan semmit sem csinálhatnak. Viszont az egészségügyi helyzet miatt, tehát hogy kevés az orvos és az ápoló is sokmindent csinálhatnak orvosi engedéllyel. Különbözõ tovább képzéseket a munka mellett támogat a munkáltató, papírt kell szerezni mindenrõl.Gyakorlatilag önállóan nem sok esetben dönthet, mindenféle kezelésre az orvostól kap utasítást. Szóval, ha valaki ápolónak megy, de nem szeret alárendelt lenni, akkor inkább ne menjen ápolónak.
jogi-asszisztens. Bár amennyi most oda lett a pontszám...simán jelentkezhetsz valami egyetemi szakra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!