Találatok a következő kifejezésre: Milyen OKJ-s az, (49 db)

Ha érdekel az informatika és PC áruházban, szervizben szeretnék dolgozni, akkor milyen képzés elvégzése lenne szükség? Milyen OKJ-s szakmák vannak erre vonatkozóan?

23 éves vagyok. Nem első szakmám lenne. Már van egy autószerelő/autótechnikus képesítésem. Ez a kettő érdekelt mindig, autók és PC-k.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, milyen okj-s képzések vannak, google-zz rá a városodnak megfelelõen, biztos van valami. Egy ismerõsõmnek jól menõ szám.tech boltja van, sokat keres és csak egy érettségije van.

Azt nem tudom, milyen okj-s képzések vannak, google-zz rá a városodnak megfelelõen, biztos van valami. Egy ismerõsõmnek jól menõ szám.tech boltja van, sokat keres és csak egy érettségije van.

Ha pszichológia szakra szeretnék menni, de nem lenne elég pontom akkor milyen OKJ-s képzéssel érhetném el azt a bizonyos 50 plusz pontot?

Legjobb válasz: Okj-ért csak +24 pont jár, gyógypedagógiai asszisztens okj-ért kapsz egyedül pszichológia szakon + 24 pontot, de az 2 év mire elvégzed.

Okj-ért csak +24 pont jár, gyógypedagógiai asszisztens okj-ért kapsz egyedül pszichológia szakon + 24 pontot, de az 2 év mire elvégzed.

Milyen OKJ-s tanfolyamot érdemes manapság elvégezni az IT berkein belül ami keresett, és nincs telítve vele a munkaerőpiac?

2 éves fels?fokú el?nyben, de jöhet más is, csak olyan amivel el lehet helyezkedni. Köszönöm!

Legjobb válasz: Az új OKJ-ban ezek a szakképesítések vannak az informatika szakmacsoportban: http://okjnet.hu/okj-szakmacsoportok/informatika/. De figyelmedbe ajánlom a felsõoktatási szakképzést is (korábban ezt nevezték felsõfokú szakképzésnek, FSZ-nek). Ezeket pedig itt ismerheted meg: http://okjnet.hu/category/felsooktatasi-szakkepzes/.

Az új OKJ-ban ezek a szakképesítések vannak az informatika szakmacsoportban: http://okjnet.hu/okj-szakmacsoportok/informatika/. De figyelmedbe ajánlom a felsõoktatási szakképzést is (korábban ezt nevezték felsõfokú szakképzésnek, FSZ-nek). Ezeket pedig itt ismerheted meg: http://okjnet.hu/category/felsooktatasi-szakkepzes/.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezek hasznos infók de szakot is tudsz esetleg ajánlani?


Milyen OKJ-s tanfolyamot érdemes manapság elvégezni, amivel viszonylag jó esély van az elhelyezkedésre?

Legjobb válasz: http://www.tanfolyam-kepzes.hu/hianyszakmak-okj-kepzesek.html

én azt az elvet vallom, ha értesz valamihez és tudod is önállóan csinálni, akkor mindenben el tudsz helyezkedni, ha viszont az alapján döntesz, hogy melyik a legkeresettebb és csak megszerzed a papírt attól még lehet, hogy senki sem fog alkalmazni...
útlevél kiváltási + alapfokú nyelvtanfolyam elvégzési kombó tanfolyam.. ez a legtutibb, mert ebbõl meg is fogsz tudni élni, nem csak elhelyezkedni..
Tanulj nyelvet! Bárki bármit mond, azé a jövõ! Én is nemrég kaptam munkát külföldön. És normális munka, rendesen, rendes bért fizet. Ennyit megért az utolsó 4 év beruházása! Hajtani kellett nagyon, sok plusz órát venni, magántanárhoz járni, de az elsõ hónapban visszajött az ára, és most nem azon filózom, hogy melyik kaját vegyem meg (hogy túléljem a holnapot), hanem azt, hogy melyik autót vegyem meg a kereskedésben.
BGF pszk-s válaszra a NAV felvesz mindenkit (apech)
BGF-PSZK adóigazgatási szakügyintézõ, mindenkit felvesz aki ezt elvégzi. Nagyon kevesen végzik el. OKJ-s en elbuknak
Az elsõ lista semmit nem ér, mert a felébõl túl képzés van csak minimálbérét nem sokan hajtanak mint egy állat. Akinek jó a gyomra és külföldre is kíván menni, egy jobb nyelvtudással annak ott az altató asszisztens, intenzív szakápoló okj egyben 800+e Ft. sok európai országban. Megjegyzem sokszor Londonban az orvos is csak éppen, hogy beszéli az angolt. Betont vasat hegeszteni lehet meg ilyeneket külföldön is, hazánkban is épületács például nem marad munka nélkül.
WC PUCOLÁS, HEGESZTÓ, MARÓS, ESZTERGÁLYOS, KÕMÜVES, ÁCS, GÉPLAKATOS.
Villanyszerelõ, gyógymasszõr, szociális gondozóm szakács
UHT: ultrahangos anyagvizsgáló. Szociális munkás. Nagyon kelendõk.Elõzõ önálló, érdekes, utóbbi ritka türelmet, intelligenciát igényel.

Milyen OKJ-s szakot érné meg elvégezni? Amivel "megy" is valamire az ember?

Most fogok érettségizni, és OKJ-s levelezőre szeretnék továbbmenni. Igazából még nem döntöttem el, hogy mi is az ami érdekelne úgy igazán. De nemsokára jelentkezni kéne, és nem tudom hogy milyen szakirányba menjek. Jól hangzik pl a marketing stb. de úgy hallottam hogy ezekkel nem sok helyre lehet menni. Tudnátok nekem olyan szakirányt mondani, amivel esetleg több helyre is lehet munkát találni?

Legjobb válasz: Nehéz... Én inkább azt tanácsolnám neked, hogy ameddig nem vagy biztos benne, hogy mi is érdekel, ne tanulj tovább. Egyrészt, mert elhasználod az ingyenes elsõ OKJ lehetõségét egy olyan tanfolyamra, amirõl valószínûleg gyorsan kiderül, hogy nem is érdekel, vagy elvégzed, de nem tudsz vele mit kezdeni...

Nehéz... Én inkább azt tanácsolnám neked, hogy ameddig nem vagy biztos benne, hogy mi is érdekel, ne tanulj tovább. Egyrészt, mert elhasználod az ingyenes elsõ OKJ lehetõségét egy olyan tanfolyamra, amirõl valószínûleg gyorsan kiderül, hogy nem is érdekel, vagy elvégzed, de nem tudsz vele mit kezdeni...

Hol tudom megnézni egybe hogy milyen okj-s képzések vannak az országba? Például, hogy a BGF-en milyen képzések vannak?

Legjobb válasz: http://www.bgf.hu/kepzeseink Mondjuk a honlapján. Baloldalt van keresõ is.

http://www.bgf.hu/kepzeseink Mondjuk a honlapján. Baloldalt van keresõ is.
A kérdező hozzászólása: Nem hülyeség :P:DDD

Milyen OKJ-s szakmákat tudtok ajánlani, ha imádom az állatokat?

20 éves lány

Legjobb válasz: Pl. Kutya fodrász

Pl. Kutya fodrász

Az ELTE szociológia alapszakán milyen OKJ-s képzésért jár pluszpont?

Idén biztos nem tudok felvételizni, úgyhogy elkezdenék egy OKJ-s szakképzést, csak nem tudom, melyikért adnak többletpontot?

Az egyetemre felvételőznek milyen okj-s képzettségek után jár többletpont?

Megtudjátok mondani azoknak a képzettségeknek a kódját is? Igazából az érdekel hogy a pénzügyi-számviteli ügyintéző melynek kódja : 52 344 01 0000 0000 pluszpontot jelent e.

Legjobb válasz: csak a felsõfokú 2 évesek, amik 54 vagy 55-el kezdõdnek.

csak a felsõfokú 2 évesek, amik 54 vagy 55-el kezdõdnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!