Találatok a következő kifejezésre: Milyen úton meg (388 db)

A Lilly teszt milyen erősségű? Esemény után 1 héttel a kimaradt után 3 nappal mutatna pozitívat? Vagy egy héttel az esemény után még nincs annyi HCG a szervezetben? ÉS ha a 4 nap altt beágyazódik az "akció" után?

Legjobb válasz: A Lily 25-ör érzékenységû, szóval nem a legérzékenyebb. Egyébként akáérmelyik teszttel leghamarabb esemény után 2 héttel érdemes tesztelni, függetlenül attól, hogy mikor maradt ki. Akció után 4 nappal még a méhbe se biztos, hogy leért, nemhogy egyáltalán elkezdett volna beágyazódni. A beágyazódás a 10. nap környékén fejezõdik be, de ekkor még kimutathatatlanul alacsony a HCG szintje.

A Lily 25-ör érzékenységû, szóval nem a legérzékenyebb. Egyébként akáérmelyik teszttel leghamarabb esemény után 2 héttel érdemes tesztelni, függetlenül attól, hogy mikor maradt ki. Akció után 4 nappal még a méhbe se biztos, hogy leért, nemhogy egyáltalán elkezdett volna beágyazódni. A beágyazódás a 10. nap környékén fejezõdik be, de ekkor még kimutathatatlanul alacsony a HCG szintje.
4 nap alatt biztos h nem ágyazódik be.minimum 1 hét, de lehet h több.még várj a teszteléssel mert nem fog mutatni semmit akkor sem ha sikerült.
25-ös. Nekem a nem várt napján, az együttlét után 14 nappal délután már szép pozitív lett. Várj még egy hetet, mert 1 héttel az aktus után még csak beágyazódik, nincs annyi hcg hogy kimutassa!
Nekem a szomszédom nyert anno. Postai úton kapta meg, kb. 2 hónap múlva.
A kérdező hozzászólása: na az király! pffff
Mondjuk mondd meg neki, hogy te ezt szeretnéd. Rávenni úgy sem tudod, ill. nem is érdemes ha nem akarja.
pfuj már
aberráljál máshol közhangulatot józsikám
mondd meg neki simán, h ezt szeretnéd. Szerintem tök normális. 21L
fújjj

Szülés után még milyen vizsgálatok várnak rám?

Leírná nekem valaki a menetrendet onnan, hogy a baba kibújik? Az összes kórházban töltött napra kíváncsi vagyok. :) Tényleg megnézik a betétet, hogy milyen, mennyi a vérzés? 34 hetes egyreinkább-izgulós kismama :)

Legjobb válasz: Szia, én júliusban szültem, nekem még gátmosás sem volt:) Elmondták, hogy mivel tisztítsam, mivel ne, és sokat áztassam vízzel. SZülés után közvetlenül mentem zuhanyozni, nem sikerült egybõl pisilni, de mondtam a szülésznõnek, hogy nem is kell, hiszen egész nap alig ittam valamit, várjunk. Mivel ez éjjel kettõkor volt, azt mondta, oké, reggelig vár. És reggel tényleg pisiltem is:) Utána naponta jött a vizit, megkérdezték hogy vagyok, délután meg a csecsemõsök megnézni, megy-e a szoptatás. Hazajövetel elõtt vérvétel, és ennyi. A babát vizsgálták inkább, nem engem:)

Szia, én júliusban szültem, nekem még gátmosás sem volt:) Elmondták, hogy mivel tisztítsam, mivel ne, és sokat áztassam vízzel. SZülés után közvetlenül mentem zuhanyozni, nem sikerült egybõl pisilni, de mondtam a szülésznõnek, hogy nem is kell, hiszen egész nap alig ittam valamit, várjunk. Mivel ez éjjel kettõkor volt, azt mondta, oké, reggelig vár. És reggel tényleg pisiltem is:) Utána naponta jött a vizit, megkérdezték hogy vagyok, délután meg a csecsemõsök megnézni, megy-e a szoptatás. Hazajövetel elõtt vérvétel, és ennyi. A babát vizsgálták inkább, nem engem:)
Szia. Én 1 éve szültem. SZülés után vérnyomás mérés volt és ennyi. Naponta jöttek vizitelni, egyszer megnyomkodták a hasam, hogy húzódik-e vissza a méhem. Hazajövetel napján a dokim ránézett a gátra, hogy hogy gyógyul, de nem nyúlt hozzá, csak megnézte. Ennyi volt.
Nkem az elsõ nap (császár)rápillantott a doki, (akkor még nem betét volt és bugyi, hanem kórházi lepedõ szerû)mert számit hogy a vérzés milyen színû és állagú.Másnap már felvehettem a bugyit stb és már semmit sem vizsgáltak, csak "szóban".4 nap varratszedés és mehettem haza.Ja székletet produkálni kell csak akkor engednek haza.
Off. ha valaki nem tud székletet illetve vizeletet produkálni mit csinálnak vele?
Ha vizeletet nem akkor katéter, ha székletet nem, akkor hashajtó.
Miután kibújt a kisfiam, kiszedték a lepény egy részét kézzel, mert bent maradt :( aztán varrtak, varrtak, varrtak. Kaptam infúziót, itattak, és mivel nem tudtam pisilni, felszúrtak. Levittek a szobába, még éjjel felkeltettek pisilni, aztán reggel jöttek vizitelni. Mindenki, aki arra járt megnézte a hasam (megnyomkodták) és betétre is ránéztek. Kérdezték van e tejem, pisi, széklet és van-e valami gondom a gyerek ellátásával.(székletre mindig igent mondtam, bár nem volt, mert az egyik csajt úgy meghajtották, hogy még szoptatni se tudott tõle) Amúgy ne izgulj ezek miatt, szülés után ezek teljesen hidegen hagynak még akkor is, ha elõtte szégyenlõs voltál. Én inkább a beöntés, meg a burokrepesztés miatt izgultam amíg oda nem kerültem. k.
Szia! Én másfél hónapja szültem. A szülés után közvetlenül mértek egy vérnyomást, és kérték, hogy pisiljek a kacsába még az ágyon. Nekem nem sikerült, ezért "segítettek" :) . Utána hagytak pihenni. Nálunk egyéb vizsgálat nem volt. Gátmosásra járt reggel meg este az akinek varrtak. Nekem néztek cukrot, mert terhességi diabéteszem volt, és kérte az orvos, hogy nézzük meg. Egy kis vérvétel van még, aminek az eredményét a zárójelentéssel kaptam meg amikor hazaengedtek. Lényegében tényleges vizsgálat ez az egy vérvétel volt! Betétet nem néztek, viszont addig nem engedtek haza, amíg nem volt széklet!!! Ne izgulj, könnyû szülést, és jó egészséget Neked és a babádnak4!!!
Szia! Én az István kórházban szültem, ott szülés után 2 óra megfigyelés van, de igazából senki ránk sem nézett. Aztán elkísért a nõvér pisilni, ami akkor nem sikerült, de két óra mulva igen, így nem kaptam katétert. Utána engem már nem vizsgáltak, csakis a babámat. Hozzánk minden reggel bejött az ügyeletes, szóban megvizsgált és annyi volt. Aki úgy érzi, hogy valami nem okés, akkor úgyis szól, mert neki is az érdeke, ha nem akar hetekig bennt maradni. Szóval se betétnézés, se vérnyomásmérés, se súlymérés nem volt. Legközelebb nõgyógyászt a 6 hetes kontrollon láttam. Sok boldogságot a kisbabához!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor, ahogy látom, a neheze nem utána jön... ;) Boldog babázást Nektek!

Szülés után még nem záródott össze a hasizmom. Mennyi idõ a regenerálódás? Milyen tornával javíthatok rajta?

3 hónapja szültem (császár)

Legjobb válasz: Szoptatsz? Egy gyógytornászt kérdeztem errõl, azt mondta, szoptatás alatt még hormonálisan lazák a kötõszövetek, utána fog valamennyire visszamenni. A régi sosem lesz, viszont rosszabb sem lesz következõ terhességtõl. A tornát nekem megtiltotta, azt mondta, általános erõnléten javítsak táplálkozással (sok fehérje), szoptatás befejezése után tornázhatok.

Szoptatsz? Egy gyógytornászt kérdeztem errõl, azt mondta, szoptatás alatt még hormonálisan lazák a kötõszövetek, utána fog valamennyire visszamenni. A régi sosem lesz, viszont rosszabb sem lesz következõ terhességtõl. A tornát nekem megtiltotta, azt mondta, általános erõnléten javítsak táplálkozással (sok fehérje), szoptatás befejezése után tornázhatok.
Bocs, hogy nem a kerdesre valaszolok, de honnan lehet tudni, hogy szetnyilt a hasizom? Amugy a divany.hu -n a poronty rovatban pont van errol egy cikk.
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ, sajnos már nem szoptatok, csak egy hónapig tudtam. Ezért gondoltam, hogy mostmár elkezdenék valamilyen hasizom erõsítõ tornát. Csakhát félve kezdek bele, mert ne mtudom mi az ami használni és mi ami esetleg árt. Köszönöm a válaszod! Valószínû felkeresek egy orvost, hátha tudnak segíteni. Kedves Második! A csaszarosanyuka.hu-n találtam egy videót amiben bemutatják, hogy lehet leellenõrizni. Itt egy link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=b7CGq499wAg Megdöbbentem amikor megnéztem magamnak. Korábban nem is tudtam, hogy ilyen van. CSak az volt nekem furcsa, hogy a köldököm nagyon beesik. :S
A kérdező hozzászólása: Közben megnéztem a cikket, hát ez az azt írja, hogy pl. 3 ujjnyinál nagyobb résnél már nem mindegy hogy milyen gyakorlatot hogyan csinálunk, és a felülések károsak is lehetnek. DE azt persze nem írják, hogy akkor mit hogyan. Tényleg jó lenne egy ilyen tanfolyamra eljutni.
A kérdező hozzászólása: Ma választ kaptam egy gyógytornásztól. Leírom, hogyha esetleg a késõbbiekben valaki hasonló problémával küzd és rábukkan erre a bejegyzésre akkor tudjon tájékozódni. "A császármetszés után 6 hét elteltével lehet a hasizomgyakorlatokat elkezdeni, kímélõ módon vagyis nem csak a hasizmok használatával, hanem más izmokat is bevonva, ha minden rendben van. Viszont vannak olyan esetek, amikor a megszokott hasizom gyakorlatok elkezdése még veszélyes, ilyen például ha az egyenes hasizmok még nem záródtak össze, vagyis rés van közöttük. A hasizmoknak a szülést követõen pár napon belül záródnia kell. Akkor van minden rendben, ha ez a rés 2 ujjnyinál kisebb, az Ön esetében a 3 ujjnyi az túl sok. Azt tanácsolom, h mindenképpen forduljon szakorvoshoz! Õ el fogja irányítani Önt a megfelelõ gyógytornászhoz. Addig is leírok 1-2 gyakorlatot, ezeket teljesen nyugodtan végezheti otthon, de mindenképpen keressen fel egy szakembert, mert ilyen esetben egyénre szabott gyógytornára van szükség! Ilyen esetekben nagyon fontos a hasizom megfelelõ edzése, viszont a ferde hasizmok edzése tilos, amig nem rendezõdik ez az állapot! Mindig a legegyszerûbb gyakorlatokkal kell kezdeni pl. : - Hátára fekszik , két lábát talpra húzza és behúzza a hasát, majd megtartja 5mp-ig, majd ellazít, ezt legalább 10-szer megismétli, majd lehet növelni az idõt. -Hátán fekszik, két lába talpon, majd medence billentéssel próbálja a derekát a talajhoz érinteni, közben hasát behúzza, szintén megtart 5mp-ig, majd ellazít. -Álló helyzetben , pici terpesz, fenék- hasizom megfeszít, 5mp-ig megtart, majd lazít. Fontosnak tartom, hogy a mozgással összekapcsoljuk a légzést is. Ne erõltessük túl magunkat, egyszerre max. 10-15 percet tornázzunk. Nagyon fontos a fokozatosság betartása!"
Elsõ vagyok, pont ezt akartam írni, hogy kérdezz inkább szakembert. Ez alapján nekem nincs is szétnyílva, nekem máris segített, hogy leírtad. :) Terhesség elõtt sosem tapogattam azokat az izmokat, nem is tudom, milyen volt az eredeti állapot. A rés feltûnt azért, de szerintem két ujjnyinál már biztos nem nagyobb. Remélem, helyrejössz.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy neked akkor rendben van. :) Biztosan engem is "helyre raknak" majd valahogy! :) Szép Estét! :)

Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című novellájából milyen utat tett meg az esernyő?

Egy fogalmazást kéne írnom az esernyő nevében hogy milyen utat tett meg. Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Nem novella, hanem regény.És hosszú utat tett meg az esernyõ.

Nem novella, hanem regény.És hosszú utat tett meg az esernyõ.
A kérdező hozzászólása: Igaz, elírtam, de lehetne kicsit részletesebben?
http://mek.niif.hu/00900/00954/00954.htm#4 Az esernyõ és Szent Péter Itt kezdõdik az esernyõ legendája.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)
Szívesen.
Juj!Bocsi, hogy ideírok, de ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem!Mi a mû erkölcsi tanulsága?? légyszi segítsetek SOS fontos!

Mennyibe kerül a hasleszórító bugyi? Elsőként arra az Anitásra gondolok, mert azt sokat hallom. És milyen van még, és mennyire hasznos szülés után?

Legjobb válasz: Én vettem hasleszorító övet is, de kinyomta még jobban az aranyeremet, ezért nem tudtam rögtön a szülés után használni, de vettem az Anita nevû bugyiból is és az nagyon jó! Az öv 3800, a bugyi 500 Ft-volt mi Pécsett élünk. Gondolom kisebb városban azért ocsóbb valamivel. Remélhetõleg.

Én vettem hasleszorító övet is, de kinyomta még jobban az aranyeremet, ezért nem tudtam rögtön a szülés után használni, de vettem az Anita nevû bugyiból is és az nagyon jó! Az öv 3800, a bugyi 500 Ft-volt mi Pécsett élünk. Gondolom kisebb városban azért ocsóbb valamivel. Remélhetõleg.
bocsi lemaradt egy nulla, tehát a bugyi 5000 Ft volt.
Még én sem vettem leszorítós bugyit, de én is az Anitára pályázok, mert nagyon jókat hallottam róla. Sokan azt mondják, hogy még akkor is hasznos, ha nem volt nagy hasad, mert könnyebb a mindennapi teendõket ellátni vele mert nagyon jól tartja a hasat. Akivel eddig beszéltem annak nagyon bejött. Csak ugye az ára tényleg húzós.
Én is Pécsen vettem a Plázában a bababoltban, már nem tudom milyen márka, az enyém is 5000 volt és nagyon hasznosnak bizonyult.

Annyit szeretnék kérdezni hogy milyen érzés ha valaki gyomron vagy hasba üt teljes erőből? Kiváncsi vagyok milyen lehet . Még eddig nem volt szerencsém ilyenben! Lányok válaszát várom első sorban.

Legjobb válasz: nagyon rossz!egy ideig levegõt se kapsz utána.és ugy érzed magad mint a mosott szar elég furcsa dolgok érdekelnek ha akarod azt is elmondom milyen érzés mikor elüt a kukáskocsi vagy amikor fogadásbol részegen esõben probász teõtjavítani. mindegyikben volt már részem.

nagyon rossz!egy ideig levegõt se kapsz utána.és ugy érzed magad mint a mosott szar elég furcsa dolgok érdekelnek ha akarod azt is elmondom milyen érzés mikor elüt a kukáskocsi vagy amikor fogadásbol részegen esõben probász teõtjavítani. mindegyikben volt már részem.
komoly az elsõ esetben összevesztem a kukással mert nem akarta az összes szemetet elvinni a másodikba pedig kicsit jo volt a buli:)
"Még eddig nem volt szerencsém ilyenben!" :D:D nekem sem volt ilyen szerencsém, remélem nem is lesz.:D gondolom fájdalmas...:D
Már volt ilyen verekedésem!Megütöd ahogy te montad erõböl gyomron/hason, össze esik aztán spuri!
utolsó-ez nagy!jó buli lehetett :) és mérnem vitte el egyébként az összes szemetet?
05-13 17:51-komoly?írdmár le!
hát kb.olyan, hogy fáj, egy ideg alig kapsz levegõt és alig tudsz beszélni, de kb.fél perc után elmúlik(az ütés erejétõl függõen)
Engem mikor hasba rúgtak, iszonyatos hányingerem lett, és nem kaptam levegõt, azt hittem, ott helyben megfulladok. Na de az illetõ nem tette zsebre, amit utána másnap tõlem kapott;)
1. Kérj meg valakit. Nem olyan nagy kaland, túléled, és legalább ha legközelebb nem számítasz rá, akkor sem lesz akkora meglepetés. 2. Ha nem feszítesz, akkor szar, kifut minden levegõ belõled. 3. Ha feszítesz, akkor semmilyen. A hasizom erõsebb, mint az ütés (feltételezve hasonló testfelépítésû egyéneket).
engem egyszer egy boxolo fiu ütött alhasba a másodszorra meg a medence csontomat találta el én letérdelte és 20 percig a hasamat fogtam olyan érzés volt mintha hasba löttek volna (zsani):)

Ha van egy ötletem, ami gyerekjátékhoz kapcsolódik, milyen úton induljak el, hogy meg tudjam valósítani?

Értem ez alatt, hogy le kell-e védetni, meg hova forduljak ezzel kapcsolatban, stb..

Legjobb válasz: 1. csinálj egy alapos piacelemzést, hogy lenne-e rá vevõ. 2. elemezd a konkurenciát ha van: miben más a te terméked? 3. csinálj költségtervet 4. milyen csatornákon tudnád értékesíteni? Pl. milyen feltételekkel és kikkel kötnél megállapodásokat. 5. mennyi tõkére van szükséged a legyártatáshoz? 6. csinálj egy "rossz eset" forgatókönyvet: tudnád-e kezelni a kialakult üzleti helyzetet ha nem az elvárt tervek szerint sikerülne az ötlet megvalósítása. 7. Készíts idõtervet, mit mennyi idõ alatt kívánod megvalósítani az egyes részfeladatokat.

1. csinálj egy alapos piacelemzést, hogy lenne-e rá vevõ. 2. elemezd a konkurenciát ha van: miben más a te terméked? 3. csinálj költségtervet 4. milyen csatornákon tudnád értékesíteni? Pl. milyen feltételekkel és kikkel kötnél megállapodásokat. 5. mennyi tõkére van szükséged a legyártatáshoz? 6. csinálj egy "rossz eset" forgatókönyvet: tudnád-e kezelni a kialakult üzleti helyzetet ha nem az elvárt tervek szerint sikerülne az ötlet megvalósítása. 7. Készíts idõtervet, mit mennyi idõ alatt kívánod megvalósítani az egyes részfeladatokat.
az elõzõ vagyok. Ha le akarod védeni, a szabadalmi hivatalhoz fordulj. De ne kínlódj vele, mert hosszú folyamat, és simán kijátsza a konkurencia. Vagy mire megnyered a pert elad több ezer db-ot már. felesleges ezzel bajlódni, inkább egy alapos üzleti tervet készíts, azzal többre mész.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló!Ilyen válaszra gondoltam!Köszönöm szépen.Szeretném, ha ez nemcsak álom maradna.

1év után miböl csináljátok a tápszert a babátoknak? Ha ásványvízbõl, akkor az milyen? Forráljátok még?

Legjobb válasz: 1év után csapvíz. Sem forralás, sem tápszer nem szükséges már.

1év után csapvíz. Sem forralás, sem tápszer nem szükséges már.
Csapvízbõl csinálom, forralás nélkül.
Én ugyanúgy csinálom, mint elõtte. Babavízbõl (pl. Jana), vagy Szentkirályi szénsavmentesbõl. Nem forraltam soha, ezeket nem kell.
Csapvízbõl csináltam és nem forraltam már.
A kérdező hozzászólása: Èn is csapvizbõl csinàltam, akkor màr nem forralom neki.Vègül is simàn màr ivott forralàs nèlküli vizet többször is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!