Találatok a következő kifejezésre: Milyen úgy ha (503 db)

Egy busz leszorított az útról biciklizés közben, majdnem árokba mentem. Ha ezzel a hatóságokhoz fordulok, milyen ügy lesz belõle?

Kész szerencse, hogy volt elég helyem félrehúzódni és hogy nem 40-el mentem. A buszos indexelt és úgy próbált kikerülni a kanyar után/kanyarban. Mindez már közigazgatásilag városon belül, de egy félre esõ ipari negyedben történt. Az úton ilyen jelzés volt felfestve: <[link]

Legjobb válasz:
A történet kissé bulvárosra sikeredett, egyszer volt valami olyasmi szalagcím, hogy "Kelemen Anna majdnem kutyaszarba lépett!" vagy valami hasonló. Még jó, hogy felkapták azt a BKV-s ügyet, most lesz pár ember aki nyekereghet! No akkor maradjunk a tényeknél: 1.) Majdnem az árokba mentél, de mégsem. 2.) A linkelt jelzés ún. "Kerékpáros nyom", és nem közös busz és kerékpársáv, mint azt a kép címe sugallja. A jelentése a KRESZ szerint: "Az úttesten, burkolati jellel kijelölt kerékpáros nyom (158/k. ábra) jelzi a kerékpárosok részére az úttesten történõ haladásra ajánlott útfelületet. Az így megjelölt úttesten fokozottan számolni kell kerékpárosok közlekedésével." És most a fikciók: Elképzelhetõ, hogy a buszos pestiesen szólva "elnézte a rajzot", de az is, hogy te érezted túl közelinek és megijedtél. Ezt így utólag senki se tudja eldönteni. Ha kanyarban elõzött, az is lehet, hogy észrevett valami szembe jövõ jármûvet, és azért húzta jobbra a kormányt, nem téged akart leszorítani. Ezen kívül, ha elõznek ilyen helyen, akkor lehúzódással és lassítással te is segítheted a mûveletet! Szóval esemény nem történt, így hiába jelentgeted fel, nem lesz belõle semmi. Szerintem.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A történet kissé bulvárosra sikeredett, egyszer volt valami olyasmi szalagcím, hogy "Kelemen Anna majdnem kutyaszarba lépett!" vagy valami hasonló. Még jó, hogy felkapták azt a BKV-s ügyet, most lesz pár ember aki nyekereghet! No akkor maradjunk a tényeknél: 1.) Majdnem az árokba mentél, de mégsem. 2.) A linkelt jelzés ún. "Kerékpáros nyom", és nem közös busz és kerékpársáv, mint azt a kép címe sugallja. A jelentése a KRESZ szerint: "Az úttesten, burkolati jellel kijelölt kerékpáros nyom (158/k. ábra) jelzi a kerékpárosok részére az úttesten történõ haladásra ajánlott útfelületet. Az így megjelölt úttesten fokozottan számolni kell kerékpárosok közlekedésével." És most a fikciók: Elképzelhetõ, hogy a buszos pestiesen szólva "elnézte a rajzot", de az is, hogy te érezted túl közelinek és megijedtél. Ezt így utólag senki se tudja eldönteni. Ha kanyarban elõzött, az is lehet, hogy észrevett valami szembe jövõ jármûvet, és azért húzta jobbra a kormányt, nem téged akart leszorítani. Ezen kívül, ha elõznek ilyen helyen, akkor lehúzódással és lassítással te is segítheted a mûveletet! Szóval esemény nem történt, így hiába jelentgeted fel, nem lesz belõle semmi. Szerintem.
#15 fejlettebb közlekedési kultúrával rendelkezõ országokban bizony zötyögne mögötte.
Kedves kerékpáros, ugye nem azt vártad, hogy a busz majd mögötted fog zötyögni 20-al, amíg kiértek a kanyarból ;) Építsetek kerékpàrutakat, és megoldódik a rinya.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Páran annyira elvannak itt tévedve. Grat nektek. Olvasgattam máshol is a hozzászólásokat és rendesen megoszlanak a vélemények. De ugye biztos a hozzám hasonló bicajosok okozzák a baleseteket. Ugye? Átlagosan a hét 4-5 napján biciklizek, olyankor napi 10-150km-et. Amikor nem sietek, márpedig ez elég gyakori, mindig amennyire a helyzet engedi segítem a közlekedés többi résztvevõjét. Sokszor engedem át intéssel az autósnak az elsõbbséget, ha járdán kell mennem akkor mindig felveszem a gyalogosok sebességét, zebrán mindig gyalog megyek át ( akkor is ha sietek). Szóval igen, én okozom a baleseteket. Király. Az autósok/buszosok egy része tökéletlen béna vadbarom. Õk okozzák a baleseteket. Amikor a biciklis út keresztezése elõtti van figyelmeztetõ tábla, én a felsõbbrendû úttal megyek párhuzamosan, mégis fellök... Amikor a kanyarban felelõtlenül elõznek és mennyit nyernek vele? Hát max annyit hogy még egyszer kitörölhetik a seggük a wc-n. Egyik nap egy kanyarban lenyomott egy autós. Utána más autóst is szabálytalanul elõzött. A következõ lámpánál utolértem, ahol én amúgy is más irányba mentem. Az a bizonyos buszos pedig, 20 métert kellett volna 25km/h-val jönnie és akkor már nem is kellett volna elõznie. A buszpályaudvaron ne is mondjam, hogy megtaláltam a buszt üresen. Biztos mûszak vége volt és azért sietett annyira, amit meg is értek. Komolyan azt fogom csinálni, hogy ha ilyen veszélyes kanyarban hallom hogy jön valami, elkezdek bizonytalanul menni, kicsit kacskaringózni. Had higgye azt, hogy nem vagyok józan. Akkor talán nem fog megelõzni. És mielõtt egy kedves jóember belém kötne. Én nem akadályozni akarom. Egyszerûen meg szeretném teremteni a helyzetet, ahol egy ilyen vadbarom nem veszélyezteti a szembejövõt, saját magát és engem 2 másodperc elõny miatt. És a végére: Lehet hogy ti autósok, nagyra tartjátok magatokat, de akik itt fröcsögtök ( máshol is), fogadok hogy egyikõtök sem jutott el a szuper autójával tõlünk nyugatabbra. Ahol teljesen lehúzódtam az út szélére a buszos mégse elõzött meg, én elõbb kanyarodtam más irányba. Egyszerûen látta hogy nem tudna megfelelõ oldaltávolságot tartani. És kész.
"Ja és nem vagyok pesti, nem kell pestisen szólnod." Ekkora marhát :D
10-es: akkor ennyi erõvel gyalog se menj sehova, hiszen akkor is találkozol buszokkal. Nehogy már azért ne bicajozon az ember, mert egyesek nem képesek figyelni a másikra.
Pont ugyanannyi joga van a közlekedésben a biciklisnek mint a busznak! Ideje lenne felfogni , de itt a balkánon õsemberi felfogás a divat , ha nagyobb a bunkód akkor neked van több jogod. Meg kell nézni nyugaton mennyivel kulturáltabb a hozzáállás a bicajosokhoz meg a gyalogosokhoz is. Ehhez kéne felnõni. Az meg nem megoldás, hogy azzal példálózunk hogy egyes bicajosok nem tartják be a kreszt! Mindig az adott egyént kell nézni, olyan hogy "biciklisek" csoport nincs.
A magadfajta bicajosok okozzák a pár nappal ezelõtti baleset félék többségét a provokatív öntörvényû magatartásukkal. Nem érdemes szórakozni a bussza, mert elég egy rossz mozdulat és agyonnyom. Ne menj "szembe" 20 tonnával. Azt nehezebb lefékezni, félrerántani mint a 10 kilós drótszamaradat. Kisebbségi komplexusotok van esküszöm...
háhá :DD ugye tudod, hogy a "mi lett volna, ha..." kezdetû mondatok a világ legértelmetlenebb hülyeségei. Mi lett volna, ha lesodor és nekimész egy oszlopnak és balherén fejelsz egy medvét? Hát az gáz.. De nem ez lett, semmit nem tudsz bizonyítani.
"Biztos az én ismereteim hiányosak, de kanyarban szerintem nem szabad elõzni." Igen, a te ismereteid hiányosak. Egy nyomon haladót gépjármûvel még záróvonalnál és elõzni tilos táblánál is meg szabad elõzni! :) A szövegértéseddel is gond van, hiszen nem a te kedvedért írtam, hogy "pestiesen szólva".
Nem tudod bizonyítani a dolgot ezért felesleges feljelenteni. Ezért kell már a bicajosnak is kamera manapság, mint a nemrég elhíresült ügynél volt is. Ha nem lett volna , akkor a buszos hazudozott volna hogy õ ott se volt, nem úgy volt , de így szépen kirúgták ahogy megérdemelte, a többit meg majd meglátjuk.
A kérdező hozzászólása: Na akkor egy kicsit más: Igazából ezek a leszorítós dolgok mindig annyira veszélyesek, mint az út melletti objektumok. Pl Én lámpaoszlopba is mehettem volna. Ennyi erõvel, mivel nincs bizonyíték, oszlopnak szaladok, agyrázkódás, sisak miatt talán az orrtörés megúszható. Szerencsétlen helyzetben csigolya törés és ez ugye más csúnya dolgokhoz is vezethet. És akkor ott fekhetek az út szélén, bizonyíték meg nulla... A másikhoz: Az a baj, hogy ha a bicikli úton megyek, akkor elütnek kanyarodáskor. ( Volt rá példa.) Ha a járdán megyek, akkor miért ott megyek. Ha az autók közt megyek akkor meg ilyenek történnek. Birom azokat akik azért utálják a bicósokat, mert két keréken mindent szabad. Valójában meg egyik sem biztonságos...
Be tudod bizonyítani, hogy minden úgy történt, ahogy írtad? Kétlem! Amúgy nekem meg pont azon nem kevés biciklisbõl van elegem, akik a járdán gyorsan mennek, nem tartják be az elõírt limitet, és zebrán, ahol nincs bicikli út, a gyalogosok között szlalomoznak.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1) Bocsi, a tényeket a jelenlévõk ismerik. Le kellett mennem az úttestrõl a mellette lévõ homokos, saras részre az ároktól pár centire. 2) NEM a kép címét kell nézni. Én nem mondtam, hogy ez buszsáv. Ez nem az. Egyszerûen kerestem egy képet és kész, amin az az ábra látható mint ami ott volt. Ja és nem vagyok pesti, nem kell pestisen szólnod. " Ezt így utólag senki se tudja eldönteni." Pontosan. "Ha kanyarban elõzött" Biztos az én ismereteim hiányosak, de kanyarban szerintem nem szabad elõzni. Mint mondtam a 20 méteren belül ott volt a bicikli út és a kanyar vége még közelebb volt. "Ezen kívül, ha elõznek ilyen helyen, akkor lehúzódással és lassítással te is segítheted a mûveletet!" Ilyen helyen ne elõzzön senki sem. Szépen beáll a sebességemre és megvárja amíg lehetõsége lesz elõzni, megfelelõ oldaltávolsággal. Ezt én azzal segítettem, hogy a biciklimnek, a magammal vitt csomagok súlyának és az emelkedõnek megfelelõen a lehetõ leggyorsabban mentem. "Szóval esemény nem történt, így hiába jelentgeted fel, nem lesz belõle semmi." Hát igen, sajnos én is így gondolom. A második válaszolónak: Képzeld, ritkán tv-zek, akkor se nézek híreket. Interneten nem olvasok híreket, van jobb dolgom is. Amikor hazaértem akkor kerestem rá és találtam meg azt a storit amirõl szerinted mindenki beszél. Majd ha téged autóval menve nyom le egy nyerges vontató, csak mert az nagyobb, akkor majd téged fognak dicsõíteni mert kicsit felújítottad a storit amirõl mindenki beszél(t)?
Ez nagyon rossz próbálkozás volt :D
Lemásoltad a sztorit, amirõl most mindenki beszél. Gratulálok, nagyon kreatív. :D
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 06:46 Nem, nem ezt várom el. Azt vártam el, hogy szabályosan elõzzön meg. Persze lehet normálisan akart elõzni, csak éppen jöttek szembe. De akkor ne arról beszéljünk, hogy én mit várok el, inkább arról hogy mi a szabályos: "34. § (1) Elõzni abban az esetben szabad, ha a) az elõzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az elõzni kívánó és a megelõzendõ jármû sebessége közötti különbségre - az elõzés a szembejövõ forgalmat nem zavarja; b) az elõzni kívánó jármû elõzését más jármû nem kezdte meg; c) az elõzni kívánó jármû elõtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármû elõzési szándékot nem jelzett; d) az elõzés során a megelõzendõ jármû mellett megfelelõ oldaltávolságot lehet tartani; e) a vezetõ az elõzés befejezése után a jármûvel a megelõzött jármû elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni."

Milyen káros hatásai lehetnek annak, ha valaki néha lenyeli a rágóját? (úgy ha már elolvadt a szájba) )

Legjobb válasz: A rágót, ahogy lenyeled az úgy is jön ki :) olyan anyagokból van amit a gyomor sav képtelen lebontani

A rágót, ahogy lenyeled az úgy is jön ki :) olyan anyagokból van amit a gyomor sav képtelen lebontani
Hát nem vagyok benne biztos, de szerintem nem káros. Az unokatesóim kiskorukban mindig lenyelték, és emlékszem, hogy mindig kijött belõlük úgy egyben...

Milyen technikát alkalmaztok szájba élvezésnél? Hogyan csináljam a befejezést mert eddig csak úgy csináltam, hogy a pasi szólt és én kézzel fejeztem be de szeretném kiprópálni, hogy milyen az ha a számba élvez el.

Viszont félek attól, hogy felrenyelem vagy a torkomba spriccel vagy hogy rossz lesz az íze. Nem vagyok ezen a téren tapasztalt. Légyszi csajok akik tapasztaltak ebben a témában adjatok tanácsot hogy hogy csináljam és hogy milyen technikával. És légyszi írjátok le azt is hogy milyen érzés lesz nagyon kíváncsi vagyok. köszi Pasik véleménye nem érdekel 19L

Legjobb válasz: szia , attól nem kell félned , hogy félrenyeled vagy a torkodra spriccel. A rossz íze... na attól már lehet , ha a partnered cigizik , vagy kávézik , vagy egészségtelenül étkezik...akkor nagyon rossz íze van

szia , attól nem kell félned , hogy félrenyeled vagy a torkodra spriccel. A rossz íze... na attól már lehet , ha a partnered cigizik , vagy kávézik , vagy egészségtelenül étkezik...akkor nagyon rossz íze van
Mégis milyen technikára vagy kíváncsi? Vagy bele élvez a szádba és vagy le nyeled egybõl, vagy kiköpöd!Ezen mi olyan nagy feladat?Az ízéhez meg hozzá szoksz és általában nem mindegy hogy mit eszik elõtte az ember, mert állítólag az is sokat számít az íznél hogy mit evett elõtte az illetõ.Állítólag banánt kell enni elõtte vagy valami édeset mert akkor nem lesz olyan rossz íze, és ez igaz is.Úgy hogy mond meg neki hogy le nyeled te csak ha lehet ne foghagymát egyen elõtte, hanem valami édes gyümölcsöt!
Én elé szoktam tartani a nyelvemet (nem befogni!) vagy pedig a végén olyan szögben tartom a fejemet, hogy ne tudjon a torkomra menni. Volt már olyan nem egyszer, hogy telibe találta azt a pontot ami elõidézi a hányást. Szerencsére nem hánytam, de nem túl kellemes.
Amúgy itt van szájba élvezés! Ezt tanulmányozd hátha okosabb leszel tõle!:) http://video.xnxx.com/video1100699/oral_creampie_cum_in_mout..
A kérdező hozzászólása: Hallottam olyat, hogy tatsam elé a nyelvemet meg ilyemi, hogy ne a torkomba menjem mert akkor öklendezni fogok. És nektek volt tõle hányingeretek? Mert az egyik barátnõm az elsõ alkalommal behányt tõle és ezt szeretném elkerülni
A komment megírásának idõpontja: ma 17:26 Ott van az a videó nézd végig hogy csinálják a profik!:) Szerintem le kell nyelni aztán kész.... Egybõl nyilván nem lesz jó, elsõ alkalomkor de szerintem ez olyan mint a sör, az elején az is rossz, aztán hozzá szoksz!:)
A kérdező hozzászólása: "Én elé szoktam tartani a nyelvemet (nem befogni!) vagy pedig a végén olyan szögben tartom a fejemet, hogy ne tudjon a torkomra menni. Volt már olyan nem egyszer, hogy telibe találta azt a pontot ami elõidézi a hányást. Szerencsére nem hánytam, de nem túl kellemes." És esetelg tudsz tanácsot adni hogy hogy csináljam hogy tartsam a fejem hogy ne azt a pontot találja el?
Kérdezõ ne legyél már ilyen szerencsétlen!:) Gyakorlat teszi a mestert:) ezt nem lehet elmondani ezt gyakorolni kell aztán majd menni fog valahogy.
Ha enyire parázol tõle, akkor ne tedd meg. Ha így állsz hozzá, hogy tuti rossz érzés az íze meg a szájbaélvezés, akkor felejtsd el a témát egy idõre, míg lesz bátorságod, sõt KEDVED megcsinálni. Azt, hogy beleélvezteted a pasid a szádba, utána meg fújogsz, köpködsz, az a pasidat is lelombozza!!

Egyetemistának milyen lehetőségei vannak hitel ügyben, ha kap 24600 ft ösztöndíjat?

Legjobb válasz: Diákhitel pl. De én nem indítanám az életem egy hitellel. Inkább hajts az ösztöndíjra vagy menj el dolgozni. Nekem is 25.000 Ft-ot adtak a szüleim és 13.000 volt az albérlet. Én úgy oldottam meg,hogy dolgoztam mellé diákszövetkezeten keresztül meg hajtottam a magas ösztöndíjra.

Diákhitel pl. De én nem indítanám az életem egy hitellel. Inkább hajts az ösztöndíjra vagy menj el dolgozni. Nekem is 25.000 Ft-ot adtak a szüleim és 13.000 volt az albérlet. Én úgy oldottam meg, hogy dolgoztam mellé diákszövetkezeten keresztül meg hajtottam a magas ösztöndíjra.
Diákhitel. De mire akrsz hitelt fölvenni? 99%, hogy egyszerûen nem éri meg. Amit még érdemes megpróbálni, hogy figyeled az egyetemen a különbözõ pályázatokat és azokra jelentkezel.

Budapesten milyen főiskolákat tudtok, ami a közlekedéssel kapcsolatos szakiránnyal foglalkozik? Nézegettem már de könnyebb lenne úgy ha tudom a nevüket és úgy nézek rájuk?

Legjobb válasz: hali! én konkrétan 2-t tudok: BME-közlekedésmérnöki kar vmint ZMNE-BKMK közlekedésmérnöki(ezen tanulok most) :) (am még Gyõrõtt és Nyíregyházán van még)

hali! én konkrétan 2-t tudok: BME-közlekedésmérnöki kar vmint ZMNE-BKMK közlekedésmérnöki(ezen tanulok most) :) (am még Gyõrõtt és Nyíregyházán van még)
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj nekem nem olyan jó a tanulmányi eredményem, szóval nem látom esélyét hogy bekerülnék. Még Gyõr jó lenne talán
szia! nappalira akarsz menni? mert én a ZMNE -n levelezõn járok és 206pont volt a felvételi pont határ. (nappalin 300vmennyi volt) a BME -n nincs levelezõ, a gyõri egyetem állítolag meg nem olyan erõs. (de ezt csak hallottam, nem bizti) elsõ voltam

Helyes volt-e annak a tanárnőnek a cselekedete, aki az egyik verekedős diákját úgy büntette, hogy az iskolatársait buzdította, hogy verjék meg a verekedőst, hogy érezze milyen kiszolgáltatott helyzetben lenni, milyen érzés, ha őt verik meg?

Ez az eset inspirálta a kérdésemet. A tanárnőt 1 évre ítélték. Azt mondta igazából, hogy üssék meg a gyereket, aki másik gyereket vert. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: teljesen helyes viselkedés volt! példaértékû.

teljesen helyes viselkedés volt! példaértékû.
Nem volt helyes.
Nem volt helyes viselkedés.
Nem volt, bár van olyan hülyegyerek akinek a verés az segít abban, hogy leállítsa magát, és hamár a tanár nem üthet, akkor állítsák le saját társai. Namost buzdítani nem szép. De ha azt hiszitek egy tanárnak csak ennyi a dolga, és csak verik a faxukat és a pinájukat nyáron nyaralnak, felveszik a jó lóvét és ennyi, tévedtek. Kemény ez hídjétek el, én egy évet bírtam egy gimiben.
A kérdező hozzászólása: Szerintem bizonyos esetekben nem ártana ilyen fajta szigor az iskolákban, mert sok esetben a tanárok nem tesznek semmit. Mikor én általánosba jártam volt pár fiú, aki mindig bántott, húzták a hajamat, egyszer úgy, hogy egy csomó az egyiknek a kezében maradt. Othon sírva mondtam el anyának, õ beszélt az igazgatóval, a tanárral, de semmi sem változott, én lányként nem mertem velük szembe szállni, rettegve mentem iskolába. Nekik nem ártott volna ilyen fajta verés.
szerintem vannak másféle büntetések is, amik sokkal jobban hatnak az emberre..
Az ilyennek soha nincs helye. Az erõszak erõszakot szül. Egy ilyen dolog utána nyitott lehetõséget adna annak, hogy bárki bárkivel lehet erõszakos. Önbíráskodás nem megoldás. Ha egy tanárnak nincs más a tarsolyában, akkor váltson pályát.

Fiúk! Milyen mikor folyik "az"? Csak úgy folyik vagy, hogy van ez? Mindenre kíváncsi vagyok. Milyen érzés, ha valami ott van a lábatok közt?

Kicsit kényes kérdés és nem is származik belőle sok értelem,de még is kíváncsi vagyok...:)

Legjobb válasz: Értem.

Értem.
Csak neked leirom , hogy örületesen jó érzés , és ne csak úgy folyik nahen spriccel is.És képzeld még szabályozni is lehet hogy mennyire spricceljen.:-)Elégedett vagy a válasszal?
nem tudom leírni, hogy milyen érzés az ha van valami a lábam között mert nem tudom milyen az , amikor nincs :D
A kérdező hozzászólása: 16
Kedves kérdezö!Ugyan hány évesnek tetszik lenni?:-)
Milyen az amikor NINCS semmi a lábad között? ha elmondod milyen én is elmondom milyen.
A kérdező hozzászólása: Mikor recskáztok?
"az" nem folyik, mert "az" egy határozott névelõ, és mint ilyen, nincs halmazállapota.
Mi az?Fogalmazz érthetöbben.
nemtudom, de te biztos vodás vagy
(:
Legtöbb esetben mensi görcsös, majd ez erõsödik!
Nekem is mindig ezt mondták, hogy olyan mint a mensi csak erõsebb...és én azt vártam. Hát nem olyan volt. Mondjuk nekem már hajnali 2kor mikor kezdõdött a vajúdásom, egybõl 10 percenként jöttek a fájások, és nagyon hamar be is gyorsult, 4kor már 3-4 percesek voltak, 7re meglett a fiam. A lényeg : nekem olyan volt és úgy is indult, mint amikor piszokul elrontod a gyomrod és megy a hasad nagyon, teljesen olyan volt, semmi menstruációhoz hasonlatost nem éreztem. Persze másnál másképp van, csak azért írtam le, hogy ne lepõdj meg ha emésztõszervi jellegû erõs hasgörcsre hasonlít inkább :)
En most szombaton szultem, nekem mensis szeru gorcsok voltak, este kezdodott 9 fele es minnel jobban erosodott, a vegen mar kibirhatatlanul.Es ami erdekes az elso perctol 1-2 percenkent, sot par masodpercenkent jottek a fajasok.Reggel meglett a kislanyom.
Nekem a derekam fájt végig, szinte mást nem is éreztem, de azt nagyon :-).
3-szor voltam a kórházban téves riasztás miatt, mindig azt hittem, hogy már itt az idõ.Ugy gondoltam én nem fogom észrevenni, hogy mikor kell menni.A dokit kérdezgettem, hogy mit kell érezni, milyen az.Mondta, hogy õ férfi révén nem igen tudná elmondani, de ne aggódjak, mindenki azt mondta neki, hogy egybõl tudta mikor van itt az idõ.Tényleg így van.Az olyan, hogy oylat még nem érzetél és tudni fogod, hogy az az.Nem azért, mert fáj, v ilyesmi, mert elõször nem fáj nagyon, de tudni fogod.Nekem is a mensi görcsöket mondta mondenki, de nem olyan.Inkább ahhoz hasonló, mikor magzatvizet néznek azzal a lámpával, az fáj kicsit, na olyasmi érzés, és az erõsödik a végre.Konkrétan nem is a hasad fáj, hanem ott bent, a hasad és a nunid között, a méhszáj.Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! azért remélem még nem azt érzem, és csak jóslók, mert még kicsit korai lenne:) )

Ha lenne rá pénzed és időd, tanulnál valamilyen idegen nyelvet csak úgy hobbiból? Ha igen, milyen nyelvet? Ha nem, miért nem?

Legjobb válasz: Nekem nincs pénzem, de tanulok nyelveket. Nem kell ahhoz pénz, csak idõ. Minden nyelvet szeretek. Na jó, a németet nem annyira.

Nekem nincs pénzem, de tanulok nyelveket. Nem kell ahhoz pénz, csak idõ. Minden nyelvet szeretek. Na jó, a németet nem annyira.
Igen, igen, igen! Ha pénzem és idõm lenne, csak utazgatnék és nyelveket tanulnék. Kezdetnek végigtanulnám Európát! Országonként fél év, egy év. Egy saját, szép könyvtárszoba mellett ez a legnagyobb álmom. :)
Én tanulok hobbiból nyelvet. Hébert és oroszt. Mondjuk az elsõvel már célom is van, a második meg alapból hasznos.
Biztos be akar vágódni a zsidóknál, höhö. Én franciát tanulnék, mert míg volt rá idõm, tanulgattam egyedül, és elég gyorsan haladtam vele, és tanulnék még svédet is, hátha Svédországban kötök ki egyszer, tetszik a japán is, a spanyol is, meg a kínai... Szóval ha lenne pénzem, én is költenék nyelvtanulásra, úgy értem, ha lenne mondjuk egy 150es fizum. Na de nincs 20forintos se, úgyhogy egyelõre szoktatom magam a vécén lehúzódás gondolatához.
10. válaszoló! Beszélni csak beszélve (gyakorlással) tanulsz meg. Mint ahogy járni tanulás közben is esünk-csetlünk-botlunk, úgy van ez a nyelvtanulással is. De ennek ellenére csinálni kell. Mi lenne, ha az elsõ esésünk után leülnénk, és nem lépnénk tovább? :) 11.
Oroszul tanulnék. Igazából pénzem és idõm is lenne rá, plusz kedvem is, de nem tudom miért, mostanában már nem tudok hatékonyan nyelvet tanulni. Nem tudom, hogy más is van-e így, de nekem 3 tanult nyelv után, többet nemigen fogad be az agyam. Szerettem volna, de komoly fejfájásaim voltak, nem tudtam koncentrálni, elkezdtek keveredni a nyelvek. Plusz a hatékonyság is elég pocsék volt napi 2-3 óra tanulás sem volt elég megtanulni egy-egy leckét.
10-es vagyok. Nem tudom. Igazából a nyelvvizsga (középfokú) mindkét nyelvbõl könnyen ment, nem volt gond vele. Viszont nem érzem azt, hogy tudnék érvényesülni az adott nyelven. Vagyis nem csak hogy úgy érzem, hanem a tapasztalatom is ez. Ha meg kell szólalnom egy idegen nyelven, teljesen leblokkolok. Az az érdekes, hogy egyébként nem vagyok egy ideges típus, vizsgákon sem volt soha ilyen gondom. Csak ha tényleg használnom kell a nyelvet. Most nyáron egy 3 hetes gyakorlatot töltöttem Ausztriában, és egyszerûen katasztrófa volt. Azt sem tudtam kinyögni, amit egyébként tudok. A fejemben összeraktam a dolgot, de mikor ki kellett volna mondani, csak elvörösödtem, makogtam meg nyögdécseltem vmi összefüggéstelen baromságot, meg mutogattam hozzá. Nevetséges volt. Borzasztóan irigylem azokat, akik tudnak érvényesülni más nyelven is. Nekem valahogy nem megy. És nem tudom mit kellene tennem:) Ezen sajnos nem segít, ha otthon leülök és tanulgatok. A másik, hogy mások pl. középfokú nyelvvizsgával simán tudnak idegen nyelvû filmeket nézni. Nekem nem megy. Semmit nem értek belõle. És ettõl ideges leszek, és inkább hagyom a francba... Valami tipp, hogy ezen hogy lehet változtatni?:)
10. válaszoló! Miért nem szeretsz nyelvet tanulni? Rossz tapasztalatok miatt? Hogyan tanultad eddig a nyelveket?
Adhatnátok egy kicsit a nyelvszeretetetekbõl:) Ha sok pénze és idõm lenne, akkor a meglévõ nyelvtudásomat tökéletesíteném (angol és német). A németet azért, mert szívesen dolgoznék német nyelvterületen, az angolt meg azért, mert az kell:D Szinte mindenhol.... De én nem szeretek nyelvet tanulni:(
Naná! Az orosztudásomat kellene felnyomni felsõfokú szintre, meg gazdasági nyelvet tanulni, aztán jöhet a finn (nagy szerelmem évek óta), alapszinten német (mert hiába az angol tudásom, a németek mindent csak németül szeretnek kiírni). Ezekkel el tudnék tölteni néhány évet :)
Gevorg Eminnel vallom: «Я люблю языки всех народов и стран» Ha valaki rá tudná tenni a kezét a Krédójára (és elküldené nékem)... a lába nyomát is csókolnám. :)
Elsõnek végre letudnám a két felsõfokú nyelvvizsgámat (francia, angol), aztán minden létezõ nyelvet. Orosz, olasz, spanyol, kínai, japán. Ezek nagyon érdekelnek. Esetleg latin és török. A németet viszont kihagynám, attól sajnos a hideg is kiráz. :/
2. válaszoló! A héberrel mi a célod? Elárulod?
A kérdező hozzászólása: Örömmel látom, hogy vannak ilyen emberek :) )) mert az én környezetemben kb mindenki hülyének néz, hogy a nehezen megkeresett pénzemet minek költöm ilyenre, pláne ugye 2 nyelvismeret után. De én annyira örülök, hogy végre olyan nyelvet tanulhatok, amit én választottam tetszésbõl és nem, mert annyira hú de nagyon fontos és gáz, ha nem beszéled. Bár mondjuk az olasz még mindig hasznosabb, mint egy mittomén kurd nyelv :D
Úúú, én is tanulnák szívesen sok nyelvet!

Ha egy 18 év feletti megver egy 15-16 évest abból lehet rendőrségi ügy? Ha lehet milyen súlyos?

Legjobb válasz: Lehet. És ha Ludas Matyi módra teszed, háromszor elítélnek a harmadik már csak életfogytig tartó börtön lehet.

Lehet. És ha Ludas Matyi módra teszed, háromszor elítélnek a harmadik már csak életfogytig tartó börtön lehet.
hát hallod az attól függ mennyire verted meg(8napon túl gyógyuló-e) de ha följelent a gyerek sztem mégegyszer megcsaphatod...
Lehet testi sértés, lehet garázdaság. Amit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Csak egyszer akarom de csak úgy hogy ne legyen súlyos testi sértés. Gondolom ennyiért nem fognak leültetni. De ez belekerül az erkölcsi bizonyítványba ha esetleg feljelentene? (nem ismer személyesen az illetõ)
Bele bizony, és ha fiatalkorút bántalmazol felnõttként, nehogy azt hidd, hogy "ennyitõl" nem kerülhetsz börtönbe. Mellesleg, igencsak szánalmas vagy, ha egy nálad 2-3 évvel fiatalabbat akarsz megverni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!