Találatok a következő kifejezésre: Milyen ételeket italokat nem (15 db)

Szoptatás alatt milyen ételeket, italokat nem lehet enni, inni?

Legjobb válasz: Alkohol és nagyon szénsavas kizárt, tejbõl-tejtermékbõl napi max. fél liter ajánlott, mert sok baba érzékeny rá. Ez egyedi dolog, ki kell tapasztalni, hogy mit bír a babácskád, az én nagy fiamat csak a káposzta és a paprika tekerte meg szegénykét, minden mást ehettem szerencsére. Ja mégsem, mert a citrusfélék kicsípték a popsiját :(

Alkohol és nagyon szénsavas kizárt, tejbõl-tejtermékbõl napi max. fél liter ajánlott, mert sok baba érzékeny rá. Ez egyedi dolog, ki kell tapasztalni, hogy mit bír a babácskád, az én nagy fiamat csak a káposzta és a paprika tekerte meg szegénykét, minden mást ehettem szerencsére. Ja mégsem, mert a citrusfélék kicsípték a popsiját :(
Én eszek mindent, amit amúgy is ennék, eddig csak a paprika után volt extra sírós, azt hanyagoljuk, de tényleg ki kell tapasztalni, szerintem felesleges elõre megszorítani az étrended. Én sört is iszok, védõnõ ajánlotta. Persze nem sokat.
szénsavas italokat mindenképp hanyagold, kávét nagyon gyengét max reggelrõl (bár azt sem lehetne elvileg) tejet csak mértékkel ( max fél liter tejet ihatsz meg naponta joghurtokat, kefireket beleértve, mert kiütést okoz, ha többet fogyasztasz a kelleténél. puffasztó ételeket (hüvelyesek, káposztaféléket) szintén kerülni kell, nah meg persze az alkohol..:)
A kérdező hozzászólása: koszonom :)

Milyen ételek/italok nem ártanak a fogaknak?

Amiket fogmosás után is elfogyaszthatunk például. Vagy csak a víz?? :)

Legjobb válasz: Fogmosás után alapvetõen semmit sem szabad enni.. a víz az igen de semmi más.

Fogmosás után alapvetõen semmit sem szabad enni.. a víz az igen de semmi más.
Hát igen...alapvetõen csak a víz, semmi cukros lötty meg egyebek:)

A feleségemnek nem sikerül teherbe esnie, milyen ételeket italokat, esetleg készitményeket tudtok javasolni ami sikerülne?

pl hallottam már a b6 vitamin szedésrõl, c vitaminrol. szerintetek? segitsetek!! miket tudtok javasolni??

Legjobb válasz: Vizsgáltassátok ki magatokat, és ha minden rendben, akkor nem számítanak a vitaminok-praktikák, ha gond van, akkor kezelni kell.

Vizsgáltassátok ki magatokat, és ha minden rendben, akkor nem számítanak a vitaminok-praktikák, ha gond van, akkor kezelni kell.
A kérdező hozzászólása: ugy kb 1 éve a kivizsgálásokon azt mondták minden rendben van mind a ketten , leszámitva hogy q feleségemnek néhány apróbb cisztája van, amivel felkerestünk még 2 orvost, ugyanis azt mmondták "elfér ott " nem okoz gondot.. a többi orvos is ezt mondta. valami készitmény ami valakinek bevált? a B6? FOLSAV?
Nekem is ezt mondtàk màsfèl èv próbàlkozas utan, csak en nem hittem el. Maganorvoshoz mentem egy hormon szuri kövi hónapban màr terhes is voltam. Csodaszed nincs ha baj van semilysn vitamin nem segít, folsav egyebkènt is a babànak kell. A b6 röl csak annyit tudok hogy hànyingerre jó.
A kérdező hozzászólása: Debrecen közelében nem tudtok mondani egy ilyesféle magán dokit? ha megkérdezthetem, ha nem tul tolakodó..mennyibe került ?
Pont debreceni vagyok. Czifra Imre nagyon jó alapos vizsgàlatonkènt egy 10es
Ha nem jön a baba, akkor itt igenis gond van, akármit is mond a doki, akinél voltatok. Átjárhatósági vizsgálatot csináltak pl.? Ha nem átjárható a petevezeték nincs az a vitamin ami segítene. A cisztáknak is utána kellene menni, mert lehet PCOS. Higgyétek el, mi is szedtünk jó pár dolgot. Egyik sem használt, mert a problémát kell megtalálni és kezelni.
Nem akarok hülyeséget írni, de a férjem egyik ismerõse azt mesélte, hogy elmentek pihenni egy hétvégét és úgy jött össze a baba. Próbáltak kikapcsolódni, nem a babára gondolni és sokat együtt lenni abban a 2 napban. Persze szervi baj náluk nem volt, szóval tényleg azt kell mindenképp elsõként maradéktalanul kizárni.
Utolsó, hát sikerült hülyeséget írnod mégis. szerinted enm próbáltak még pihenni? Édes istenem, de szeretnék én is ilyen naiv lenni...
Utolsó, szerinted honnan a rákból tudnám, hogy pihentek-e !!!??? De örülök, hogy te tudod. Biztos velük élsz.. További jó kötözködést a segíteni próbálókkal szemben.
Mi 5 evig probalkoztunk. Elkezdetem inni a palastfu cickafark teakat kb 2 honapig. Miutan befejeztem elkezdtem erezni a peteeresemet es napra pontosan ki tudtam szamolni mikor jon meg. A kovetkezo honapban terhes lettem. Nem tudom h a teaktol e. de a ciklusomat rendbe tette es ez biztos segitett. Most 20 hetes terhes vagyok. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen reméljük a legjobbakat
Mióta nem? Igazàból csodaszer nem lètezik egèszsèges szervezetnèl összejön 1-2 èven belül. Ha baj van valahol akàr?it szedteknem jön össze. Milyen vizsgàatai voltak? Hormon, àtjàrhatósàg stb te voltàl màr
Igazából mindegyik jó ami 100%-os tisztaságú!!!A.
A kérdező hozzászólása: nincs gond a vizsgálatok szerint. jelenleg vitaminok vagy valamiféle " csodaszer" kellene
Én az E vitaminra esküszöm.Te is és a parod is szedheti
A kérdező hozzászólása: a patikában vegyünk? vagy hol lehet kapni?
Az elõzõ kérdésnél már írtuk mi lenne a megoldás. Ételektõl és "csodaszerektõl" nem lehet teherbeesni. De az E vitamint szokták javasolni. Terhesvitamint is lehet szedni már a próbálkozás alatt. A c vit nem jó. Még a méhpempõ, és vannak teák is (palástfû - cicka) de én nem hiszek ezekben.
A kérdező hozzászólása: jolvan köszönjük
ÉN a Méhpempõt ajánlóm Nekem bejött :) :) Egy hónapig szedtük :) persze nálunk a páromnál volt probléma.Sajnos alacsony volt a sperma száma.Megéri mert minden másra is hatásos!!!A.
A kérdező hozzászólása: azt hol lehet beszerezni?
A kérdező hozzászólása: [link] ezek közül melyik a jó?
Méhpempöt ajánlom én is
szia , én nekem 3 évbe került hogy teherbe essek, majd hallottam többen akik régóta próbálkoztak, kipróbálták a folsavat, csak ennyi, 3 hónapig szedtem ma már 5 hónapos terhes vagyok :) ha elõbb tudom biztos elkezdem, próbáljátok ki :)


Milyen ételek/italok ápolják, erõsítik a hangszálakat? Tojás nem jöhet szóba mert érzékenységem van.

Legjobb válasz: Gyömbértea. Lemarja róla a "slájmot". Viszont borzalmas íze van:D

Gyömbértea. Lemarja róla a "slájmot". Viszont borzalmas íze van:D

Milyen étellel/itallal tudnám reggel megemelni a vérnyomásom? Három-négy deci kotyogós kávé kell reggel hogy ne szédüljek, de félek, hogy ezt a szívem nem fogja bírni hosszú távon.

60/80-as a vérnyomásom átlagosan, reggel talán még ennyi se. Próbáltam a kávét kiváltani gyümölcslével, naranccsal, C-vitaminnal, grapefruittal, zöldségekkel, de egyik sem hat. Van valami trükk, amit nem próbáltam? 24/N

Legjobb válasz: Hatalmas hülyeséget írtál!! 60/80-as vérnyomás nem létezik!!! Egyrészt a szisztolés (elsõ) érték mindig nagyobb a diasztolésnál (második), másrészt 60-as vérnyomással nem kelnél fel az ágyból!! A vérnyomásodat egy kis reggeli mozgással, tornával is megemelheted. A kevés folyadékbevitel is okozhat alacsony vérnyomást, ezért sokat kell inni. Fogyassz délelõtt fekete v. zöld teát.

Hatalmas hülyeséget írtál!! 60/80-as vérnyomás nem létezik!!! Egyrészt a szisztolés (elsõ) érték mindig nagyobb a diasztolésnál (második), másrészt 60-as vérnyomással nem kelnél fel az ágyból!! A vérnyomásodat egy kis reggeli mozgással, tornával is megemelheted. A kevés folyadékbevitel is okozhat alacsony vérnyomást, ezért sokat kell inni. Fogyassz délelõtt fekete v. zöld teát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, a homeopátiáknak utánanézek, illetve ezt a rozmaringos bort is megpróbálom.
Biztosan felcserélte a két értéket.. Amúgy az elõzõ hozzászóló tanácsait csak megerõsíteni tudom. Kiemelve a nagyobb folyadékbevitelt...
A kérdező hozzászólása: Ok, tényleg megcseréltem a két érteket, 80/60. A lényeg, hogy alacsony. A tornát is próbáltam, de ha kávé nélkül tormázom, rosszul leszek, a vízre viszont megpróbálok odafigyelni. Két liter a normális, ugye?
Az több dologtól függ, mennyi a "normális" mennyiség. Függ a külsõ és belsõ hõmérséklettõl, a testmozgás mennyiségétõl, az idegállapottól. (Ld. a kilélegzéssel és az izzadással leadott vízmennyiség...) Kánikulai napokon akár 3-4 liter is lehet ez a szükséges mennyiség... A kávé, azaz annak koffeintartalma vízelvonó hatású! Legjobb ital a víz, ásványvíz.
Hogy van-e valami trükkje a fentieken kívül a vérnyomás megemelésének? Van! A vérerek összehuzatása hideg vízzel, csuklóra pl. vagy még inkább: hideg vizes zuhanyozással.

Milyen ételek italok vannak amik csökkentik, gátolják a nemi vágyat, hormonokat?

Legjobb válasz: bármi, ami tûzforró és az öledbe borul:))

bármi, ami tûzforró és az öledbe borul:) )
ilyenrõl még nem hallottam, inkább azokat kéne kerülnöd, amik növelik. De miért tennél ilyet???? Szerezz 1 nõt, aztán nyomjad neki. Ha meg pap vagy, akkor az az igazi, ha 1 létezõ nemi vágyat küzdesz le, mert ha nincs, akkor mi abban a pláne :DDD XD
a viagra ellentéte, az amerikai lankasztó!
Elsõnek: ment a pacsi!
Ha nem eszel húst, hagymát, tojást, erõs fûszereket, cinkben szegény étrendet folytatsz. De biztos ezt akarod?
A kérdező hozzászólása: Igen, már biztos, hogy ezt akarom.Tanulnom kell, nem szabad, hogy ez elvegye az idõmet. Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!
uhh de stréber vagy..
Néninek asztalterítõ, bácsinak boros-vagy röviditalos pohár.
fénykép kerettel a családról, fotóalbum, benne képekkel rólatok, könyv, ha szoktak olvasni (pl. bácsi szereti a történelmi témájúakat..)

Milyen ( lehetõleg olcsó) ételeket-italokat ajánlanátok sulis ízfelismerõ versenyre? Olyan kéne, ami boltban megvehetõ, de nem túl drága, és nem olyan jellegzetes az íze ( hogy kicsit nehéz legyen a verseny)

Elõre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Az jutott eszembe ,hogy nézétek meg a konzerveknél a félkész ételeket. azok annyira nem drágák: Abból van rengeteg féle :Van olyan is ami nem hagyományos. Pl:zuza pörkölt ,chillis bab ,székelykáposzta ,stb. italból meg csináljatok házi lötyöket valamivel kicsit megbolonditva . Füszeresnél vegyetek kis kiszerelésû exotikus füszereket.

Az jutott eszembe , hogy nézétek meg a konzerveknél a félkész ételeket. azok annyira nem drágák: Abból van rengeteg féle :Van olyan is ami nem hagyományos. Pl:zuza pörkölt , chillis bab , székelykáposzta , stb. italból meg csináljatok házi lötyöket valamivel kicsit megbolonditva . Füszeresnél vegyetek kis kiszerelésû exotikus füszereket.
A kérdező hozzászólása: Köszi, nem rossz ötletek, viszont olyan kéne fõleg, ami nem készétel, hanem alapanyagok (mint mondjuk a tej, vagy a krumpli... csak kevésbé felismerhetõek :/ )
Különbözõ zöldségek kockára vágva (karalábé, zeller, répa, gyökér, retek, káposzta, kelkáposzta, krumpli, alma, uborka); búzadara, darált keksz, tejpor; italokat pedig alaposan hígítsátok fel (víz, kóla, tej, tea, málnaszörp, sütõrum, esetleg valami abszurd pl kivis boleró italpor). Ha találtok vegyes magkeveréket (olyasmi mint a diákcsemege, csak mazsola nélkül), tehát dió, mogyoró, földimogyoró, mandula, kesudió, napraforgómag, az is jó, de az külön-külön drága (vagy piacon kimérve lehet venni keveset). Talán a kókusz-, banán-, almacsipsz is jó; esetleg szárazbab, sárgaborsó, lencse (fogalmam sincs ezt szét lehet-e egyáltalán rágni).
Illetve ha olyat akarsz amit tényleg nehéz felismerni, keress egy valami török/japán/koreai ételboltot. Elõbbiben van pl aszalt hibiszkusz, meg hasonló furcsaságok, utóbbiban rákszirom és társai.
Csomagolt gofri Babapiskota Vajas keksz (ami vekony, kocka alaku, nem a haztartasi!) Mandula vagy nem sozott mogyoro Gorog joghurt Edes natur activia
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! :D Nagyon jókat mondtatok. :) Azért annyira brutál nehezet nem akarunk, mert ez csak egy laza fordított napi verseny, meg hát nem a mi pénzünkbõl lesz hanem osztálypénzbõl szóval olcsóból ki kell jönni... Mindent összevetve most úgy néz ki, hogy ilyenek vannak eddig: aszaltbarack, csokinyuszi(bevonós), kávétejszín, natúr joghurt, ömlesztett sajt, kuki(nem tudom van-e tisztességes neve xD), földimogyoró, tortilla, snidling, kinley.... de most így végig nézve az ötleteiteket lehet hogy cserélünk párat :) Tényleg köszi. nagyon sokat segítettetek. ;) :)

Milyen ételeket és italokat nem fogyaszthatok szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Amit szoktak mondani, hogy k betûs zöldégeket ne: karalábé, karfiol stb., illetve puffasztó ételeket ne: bab, borsó, lencse stb. Italokról: szénsavas okozhat pocifájást, vagy ha sok tejet iszol. De valójában ki kell tapasztalni... nálunk a kukorica, borsó nem okozott gondot, a Laktoherb tea viszont igen...

Amit szoktak mondani, hogy k betûs zöldégeket ne: karalábé, karfiol stb., illetve puffasztó ételeket ne: bab, borsó, lencse stb. Italokról: szénsavas okozhat pocifájást, vagy ha sok tejet iszol. De valójában ki kell tapasztalni... nálunk a kukorica, borsó nem okozott gondot, a Laktoherb tea viszont igen...
Szia.Elolvastam az elõttem írt oldalt, és meg kell mondanom, biztos olyan írta aki életében nem szoptatott.Ha lehet elõször ne egyél K betûs zöldségeket, hüvelyeseket, és tojást sem mert kipattoghat , vagy fájhat a baba hasa.Sõtt tejterméket sem, mert attól is.Aztán szép lassan egyesével próbálgathatod ezeket is enni, és mindig figyeld a baba reakcióit.Inniszinte bármit, csak szénsavasat mellõzd egy ideig.
Én írtam az elsõ linket és még mindig szoptatok. A babámnak még sosem fájt a hasa és nem is alergiás semmire. Káros dolgokon kívül mindent fogyasztok...k betûsöket és tejet is.
Az elõzõ író vagyok, bocs az elsõ üzirõl irtam véleményt.
Nem a link írójáról írtam hanem aki a linken lévõ szöveget írta.Az a butaság!

Mi nem volt még? Milyen étel vagy ital nem volt még ufó? Milyen állat nem volt még ufonauta?

Hot-dog, csészealj, teáskanna, uborka, poloska, gyík, kecske stb. Mik nem voltak még itt?

Legjobb válasz: A poloskoidok azok a krixkraxiak és a reptoidok szövetségesei Nem volt még lekvároskenyéroid, aranygaluskoid, májgombóclevesoid, és csülökoid pékné módra, köretnek rizi-bizi

A poloskoidok azok a krixkraxiak és a reptoidok szövetségesei Nem volt még lekvároskenyéroid, aranygaluskoid, májgombóclevesoid, és csülökoid pékné módra, köretnek rizi-bizi
Nem volt még töltött káposztoid, meg sajtoid sem.
A káposzta pedig valójában az Andromedus Káposztoid tojása. Volt már lámpás is, lufi is. Valamelyik drogos meg repülõ hamburgereket lát.
Hogyan lehetne veédekezni a töltöttkáposztoidok és aranygaluskoidok inváziója ellen???
Sehogy. Elvesztünk, ha szövetkeznek a paradicsomidokkal meg a paprikodiokkal, akkor végünk van. Mr.Krumplifej (Rém rendes család) a Sültkrumpidok vezetõje, akik a rántotthúsidokkal együtt harcolnak a kalácsodik ellen. Ez is olyan beteg mint a lekvárosbuktoid.
Káefcécsiköniíták se voltak még, heloka.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!