Találatok a következő kifejezésre: Milyen ételeket a másik (12 db)

Milyen eteleket szoktatok fozni? A tipikus magyar konyhat szeretitek vagy inkabb valami mast?

Legjobb válasz: Fözök tipiku magyar ételeket is, de mindenfél mást is, igy gyakorlatilag alig van olyan étel, amit gyakrabban fözök, mint mást.

Fözök tipiku magyar ételeket is, de mindenfél mást is, igy gyakorlatilag alig van olyan étel, amit gyakrabban fözök, mint mást.
Teljesen vegyesen fõzünk, a szüleim inkább a magyar konyhát szeretik, de szerencsére már nem zsíros húst és ilyesmiket vesznek, hanem rátértek egy kicsit egészségesebb étkezésre. Egyre több a leves és a fõzelék, utóbbit keményítõvel sûrítjük. Nálunk az is haladás hogy már nem rajonganak annyira a margarinos sütikért, én ezektõl már falra mászok lassan. Amiket gyakrabban fõzünk a hagyományos kajákon kívül: olasz tészták, mediterrán saláták (nem az a majonézben úszó borzalom) és nagyon sok nép ételei megfordulnak a konyhában. :)
a hagyományos magyar konyha nekünk kicsit túl nehéz már.Lehet, hogy a média hatásának köszönhetõen, de évek óta könnyítetten fõzök, már így természetes.Párolok nem pirítok, olaj, teljes kiõrlésû liszt, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, disznóhús helyett nagy többségben baromfi, stb. Viszont ezekkel megcsinálom a sóletet és a töltött káposztát, a fokhagymás pecsenyét és a pörköltet is. sok fõzeléket és zöldségételt eszünk, most próbálkozunk a szétválasztó étkezés meghonosításával a családban.Kicsit nehézkesen megy, mert a fiunk nem híve a dolognak, õ sajnos sok édességet és húst eszik.
Én ostobaságnak tartom a modern, egészségesnek nevezett étkezést, Fõleg magyaros ételeket eszünk, de más konyha is szerepel az étlapon.Inkább arra figyelek, hogy változatosan legyen az étlapon zöldség, fõzelékek, többféle hús stb.
Nekem mindegy csak legyen benne sok hús és lehetõleg kevés zöldség!
Tipikus magyar konyha, vagy mindenben paradicsom!!

12-13 hós babának milyen ételeket szoktatok adni ebédre, amit ti is enni szoktatok? Miben más az ételek elkészítése, ha a bab is eszik belőle?

Adjatok lécci egy-két tippet, tanácsot!

Legjobb válasz: Nekem ugyan azt eszi a gyerek mint mi, nem fõzök fûszeresen csak ennyiben változott az étkezésünk. A kicsinek van amit összetörök vilával. Nagyon szereti a rántott húst. és a rántott halat, pörköltöt tarhonyával.

Nekem ugyan azt eszi a gyerek mint mi, nem fõzök fûszeresen csak ennyiben változott az étkezésünk. A kicsinek van amit összetörök vilával. Nagyon szereti a rántott húst. és a rántott halat, pörköltöt tarhonyával.
A pöri tarhonyával nálunk is favorit :) Én sem fõztem külön a babának, illetve megpróbáltam de nem ette meg. Azt ette és eszi amit mi is. Nem fõzünk zsirosan meg túl fûszeresen sem, de a csilisbabért is remegett :) úgy ette mint a mennyei mannát. Én is összetörtem ami olyan volt.

Mitől nő hamarabb össsze a kutacs? Milyen étel, vitamin, vagy valami más?

Gyerköcöm fejét más nagyobb gyermekek szeretik nyomkodni kiváncsiságból, mert látják hogy a kutacsánál lüktet.Félek hogy ez árthat a babámnak.

Legjobb válasz: Akkor talán a más gyerekekre kellene erélyesebben rászólnod hgy ne tapogassák a babád fejét, és nem kutacs összenövést serkentõ praktikákon agyalni. Majd összenõ a kutacsa amikor a szervezete igényli.

Akkor talán a más gyerekekre kellene erélyesebben rászólnod hgy ne tapogassák a babád fejét, és nem kutacs összenövést serkentõ praktikákon agyalni. Majd összenõ a kutacsa amikor a szervezete igényli.
Legutolsó válaszadó vagyok. Igen van gyerekem 5 hónapos. Az biztos hogy ha valamejik gyerkõc úgy nyúlna a kislányomhoz hogy esetleg valami baja lehet, én elhárítanám( megfognám a kezét és mondanám neki, h. nem szabad) és valószínûleg a szülei figyelmét is felhívnám h. figyeljenek jobban a gyerekükre.
Már bocs de te gondolod hogy a válaszadók az éretlenek amikor gyorsítani akarod a kutacs összenövését!? Nem a kutacsal kéne foglalkoznod hanem azzal a gyerkõccel aki nyomkodja.
A kérdező hozzászólása: Hát bocsi de én se hagyom, de õ ennek ellenére dacból teszi.Másrészt nem azért tettem fel a kérdést hogy gunyt ûzzetek belõle, mert különben azt gondolom rolatok hogy éretlenkék vagytok!
nem beszélve arról, hogy a kutacs minél késõbb nõ össze, annál jobb. hiszen ez engedi azt is, hogy nõjön a pici agya. és minél nagyobb agya van, annál biztosabb, hogy mikor nagyobb gyerek lesz, nem fogja a kisebbnek a kutacsát összetaperolni. én biztos hogy rácsapnék a kezére, ha szép szó nem használ.
A kutacs nem hiába van a babák fején, hiszen egyféle rezgéscsillapítóként is mûködik. Emiatt nem szabad és úgy tudom, nem is lehet gyorsítani az összenövését. Attól, ha megfogják, megnyomják, nem lehet a babának baja, de nem kell engedni, hogy bárki fogdossa, nyomkodja. Rájuk kell szólni, ha ezt csinálják és máris megoldódik a problémád. Nekem 4 gyerekem van. A nagyok között 3 és 2, 5 év van, mégsem bántották a kicsi fejét sosem, mert megbeszéltem mindig a nagyobbacskával, hogy azt nem szabad bántani, mert ott még gyenge a pici fejecskéje..megértették..
Elõzõnek: :-D
A kérdező hozzászólása: kiváncsi lennék van e már gyereked vagy csak beszélsz tapasztalaok nélkül?! Ne én neveljem már más gyerekét, hanem mindenki a sajátját!
Senki sem ûzött gúnyt sem belõled sem a kérdésedbõl, pedig eléggé felháborító, hogy a kutacs benövését akarod befolyásolni ahelyett hogy jól a sarkadra állnál és leállítanád a nagyobb gyerkõcöket. Ne akard annak a szegény babának a kutacsát mûvileg befolyásolni hogy minél elõbb benõljön, majd a kis szervezete teszi a dolgát. Ja amúgy elsõ voltam.
Ja és még annyit h. van róla tapasztalatom. Szerintem gyerekek közt óvatatlanul is elõfordul h. olyasmit csinálnak ami fályhat a másiknak. De hát ezért vagyunk mi szülõk:) Utolsó válaszadó.


5 hónapos babámnak milyen ételeket adhatok? Még anyatejes, de szeretném már pótolni valami mással. Almát már adtam és sütőtököt. Szereti nagyon. A tököt répával turmixoltam össze.

Legjobb válasz: A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.

A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.
Én a sütõtököt krumplival adom neki vagy önmagában. Szilvát, cukkinit és tejpépet is adhatsz nyugodtan neki. Kombinálhatsz is, én ma vettem kisfiamnak paradicsomos krumplit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) A cukkinit mivel ízesíthetem? Rizs fõve vagy párolva? Só nélkül nem hiszem, hogy íze lenne.

Milyen etelekben van folsav? A brokkolit tudom, de mi mas?

Legjobb válasz: http://www.folsav.hu/index.jsp?target=folsavforrasok

Nem tudom így hirtelen, de szedjél külön folsav tablettát a 12 hétig legalább.
spenót , tojás, máj.De az utóbbi kettõt óvatosan, alaposan sülve szabad enni.
banán, kelkáposzta(ma csináltam kelkáposztafõzeléket isteni lett)zöld színû zöldségek
A kérdező hozzászólása: Tegnap es ma Kelkaposzta fozelek van nalunk. :-) En szerettem volna. Ezek szerint a szervezetem azt kivanja ami kell neki :-) A csokira, vagy egyeb edessegekre viszont ra sem tudok nezni.
A spenótban is sok van, de úgy emlékszem, hogy ha annyit akarsz bevinni, amire szüksége van a szervezetednek, akkor naponta 12 tányér spenótot kellene megenned! Úgyhogy én ajánlom ezek mellé a zöldek mellé a folsavtablettát!
A kérdező hozzászólása: Hat igen. 12 tanyernyit nem hiszem, hogy meg tudnek enni. :-)

Milyen ételeket lehet/szokás/jó a másik testéről enni? Hogyan kezdeményezzem az ilyesmit?

Legjobb válasz: Tejszínhabot, pudingot, nutellát, joghurtot, kicsit rázós mert hideg: fagyit...Egy összebújás alkalmával titokzatosan csábosan mosolyogva szempillarezegtetés kíséretében elõvarázsolod az ágy alól a nyalánkságot és búgó szexi hangon megkérdezed: "Mi lenne baby ha ezt lenyalogatnám rólad! Hidd el fincsi lesz, ne fogod megbánni!" Valahogy így.... ;D

Tejszínhabot, pudingot, nutellát, joghurtot, kicsit rázós mert hideg: fagyit...Egy összebújás alkalmával titokzatosan csábosan mosolyogva szempillarezegtetés kíséretében elõvarázsolod az ágy alól a nyalánkságot és búgó szexi hangon megkérdezed: "Mi lenne baby ha ezt lenyalogatnám rólad! Hidd el fincsi lesz, ne fogod megbánni!" Valahogy így.... ;D
Hehe.. ez így leírva nagyon vicces :D Elég annyi, hogy viszel be a szobába egy kis epret meg tejszínt... onnantól bárhová kerülhet a hab.
He he, hat ja hupsz egy kicsit racsorgott a hab a bal melledre, varj lenyalom, innen meg ...... :D :D :D : D
Bármit amit csak szerettek, akár pörköltet is nyalogathattok egymásról ha nektek az tetszik. ;D
szerintem, ha szeretitek egymás testét ezek nélkül is, akk ezzel csak még jobb lesz, megédesíti a nyalakodást. a tejszínhab és az eper tökéletes páros! és, h hogyan kezdeményezd: ha smsben megírod neki napközben, h mit szeretnél, akk estére már biztosan az õ fantáziját is felkorbácsolja.. Élvezni fogjátok! (irigykedek ám.. nekem sajna rég nincs "kirõl enni":(

Másnak is kell vinni a kórházba be tányért? Ti is műanyagot vittetek? Milyen ételekre számitsak szülés után amit benn adnak? Dél pestibe szülök.

Össze pakoltam a kórházi cuccomat a szülésre, alig fér bele egy utazó táskába, két csomagot kell vigyek szerintem.

Legjobb válasz: Nekem nem kellett, csak evoeszkozt vittem es hozattam be 18 uveg asvanyvizet, 5 karton almalet. Bar ott kaptunk teanak csufolt valamit es 3* etkezest, de sosem nyultam hozza. Most le ia fogom mondani, amint befekszem. Nekem a rokonok hoztak be mindennap enni. Apukam 5 L-s huslevest fozott, az egesz gyermekagy osztaly azt ette :)) Nem mondom, hogy koze van hozza a levesnek, de a tejem beindult szepen. :)

Nekem nem kellett, csak evoeszkozt vittem es hozattam be 18 uveg asvanyvizet, 5 karton almalet. Bar ott kaptunk teanak csufolt valamit es 3* etkezest, de sosem nyultam hozza. Most le ia fogom mondani, amint befekszem. Nekem a rokonok hoztak be mindennap enni. Apukam 5 L-s huslevest fozott, az egesz gyermekagy osztaly azt ette :) ) Nem mondom, hogy koze van hozza a levesnek, de a tejem beindult szepen. :)
A kérdező hozzászólása: aha értem. hát nekem is biztos hoz be a család enni, de gondolom nyilván kapunk is ott :) .
Én vittem. A reggelit, vacsorát csak úgy kiosztották, ha nem volt tányérod, etted a picurka szalvétán a viaszosvásznon... Általában tipikus menzakoszt. Egyszerûbb (egy csésze) leves, fõzelék picurka feltéttel, esetleg tésztaétel. Kevés az adag, nem nagyon lehet jóllakni vele.

Milyen ételt adtok a kutyáknak? Csak tápot és konzervet? Vagy mást is, pl. virslit?

Legjobb válasz: Konzervet ne adj neki 1 éves kora elõtt, tésztát ,rizst szeretik, hagyma borsó kukorica tabu, illetve a krumplit nem tudja megemészteni. Virsli ne a fõ tápláléka legyen karkiázhatsz a tápba pl, enyhén sózott husit is adhatsz neki (a só elhagyható...), mennyi idõs a kutya?

Konzervet ne adj neki 1 éves kora elõtt, tésztát , rizst szeretik, hagyma borsó kukorica tabu, illetve a krumplit nem tudja megemészteni. Virsli ne a fõ tápláléka legyen karkiázhatsz a tápba pl, enyhén sózott husit is adhatsz neki (a só elhagyható...), mennyi idõs a kutya?
tápot és fõzök neki: hús+zöldség+rizs. konzervet sosem kap, virslit se nagyon. jutalomfalatnak pici darab sajtokat szoktam inkább
Tápot, és én szoktam neki fõzni tüdõt, májat, vesét. Ezenkívül szereti a rizses, répás, tésztás variációt.
Tápot és csak jó minõségût. Konzervet csak ha valami betegség miatt kell és csak a gyógykonzervet.
Az egyik kutyám nagyrészt házi kosztot eszik, és egy kevés tápot. A másik kutyám tápot eszik, jobb minõségû konzervet néha, és ritkán maradékot.
Én B.A.R.F.-ozok. Nyers hús, zöldség, gyümölcs, csont, gabona félék.

Elkezdtem a 90 naposat. Ma gyümölcsnapom van. Hiányzik a sok finom étel, túrós-tészta, rakott krumpli, pörköltek. Milyen más módszerekkel lehet még fogyni? Gondolom másik is fogytak, 90 napos diéta nélkül.

5-8 kg.ot szeretnék fogyni.Nincs baj az alakommal, de a fenekem és a lábam nagyon csúnya,, hájas, narancsb?rös.Napi torna meg van.Szerintem ehhez nem kell ennyire drasztikus diétát választanom.Szerintetek?Hogyan dolgozzam le a feleseget fenék-combról?

Legjobb válasz: Elnézést javítom:"Gondolom mások is'

A kérdező hozzászólása: Elnézést javítom:"Gondolom mások is'
Norbi Update...nekem -37 kilót hozott:) 21/F
elozo: neten hol lehet megkapni a norbit? es mennyi ido alatt fogytal annyit? gratulalok!
ne kidolgozott diétát csinálj, hanem csinálj magadnak egyet! ésszerûbb, ha elhagyod a fehér lisztes dolgokat meg a mûkajákát, nagyon sok zöldség-gyümölcs és víz! ha nem fogasztasz finomított cukros dolgokat, és sok rostot, vizet viszel be a szervezetedbe, akkor a narancsbõr is javulni fog. na meg torna v futás:) sok sikert!
159/60 hova akarsz fogyni? elég ez.. ne akarj úgy kinézni mint egy anorexiás
A kérdező hozzászólása: Meglehet, hogy az adatok aránya szerint jó így, de hidd el nem szép.Deréktól felfelé nincs baj, de lefelé teljesen vastag, aránytalan a felsõtestemhez.Ráadásul narancsbõr.Ezért
ilyen hozzáállással semmilyennel
A kérdező hozzászólása: De okos vagy!végig gyümölcsöt ettem, és még egyszer sem bûnöztem.Egyszerûen csak felmerül bennem a kérdés, mikor nem bírom..de persze itt mindenki mindenben nagyon okos.

Milyen bolti ételben nincs élelmiszeradalék, E-számok? melyik E-számok nem ártalmasak? (Kiknek hisztek, kiknek nem? így értem: minden államban mások az érdekek, mások a tudományos vizsgálati eredmények, mást tartanak károsnak és ártalmatlannak)

amikor körülnézek a boltokban, rájövök, hogy már a kenyeret sem ehetem biztonsággal, abban is "lisztjavító szer van"

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Megértem az aggodalmadat, de nem lehet kikerülni ezeket a termékeket 100%-ig. Természetesen valamilyen mértékig igen, de hiába, mindenhol ott vannak az adalékanyagok. Kár ezzel ilyen szinten foglalkozni, mert csak magadban görcsölsz feleslegesen ezen. Semmit sem ehetsz biztonsággal, de az nem biztos, hogy ha te súlyos beteg leszel, ez fogja okozni. Ez olyan, hogy már ne is menj ki az utcára, mert fejedre eshet egy tégla. Nem lehet megmondani, hogy mi mitõl van. Ez a mai kor negatív hozománya, amivel nem tudunk mit kezdeni.

Kedves kérdezõ! Megértem az aggodalmadat, de nem lehet kikerülni ezeket a termékeket 100%-ig. Természetesen valamilyen mértékig igen, de hiába, mindenhol ott vannak az adalékanyagok. Kár ezzel ilyen szinten foglalkozni, mert csak magadban görcsölsz feleslegesen ezen. Semmit sem ehetsz biztonsággal, de az nem biztos, hogy ha te súlyos beteg leszel, ez fogja okozni. Ez olyan, hogy már ne is menj ki az utcára, mert fejedre eshet egy tégla. Nem lehet megmondani, hogy mi mitõl van. Ez a mai kor negatív hozománya, amivel nem tudunk mit kezdeni.
http://www.e-szamok.hu/ Valamennyi élelmiszeriparban felhasznált adalék anyagnak van "E" neve. Ezek között szép számmal vannak természetes anyagok is, amikrõl ha eredeti nevükön hallunk eszünkbe sem jut azok káros volta.
A kérdező hozzászólása: aha, a citromsavra gondolsz vagy a karamellre? mert egyes vizsgálatok során bizony ártalmasok, ha szintetikus módon vannak elõállítva. márpedig a karamellt leginkább szintetikusan elõállított egyszerû cukorból(szõlõcukor) készítik, vegyi úton...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!