Találatok a következő kifejezésre: Milyen és vitamint kell, (15 db)

Diéta alatt milyen vitamint érdemes szedni? És ha görcsöl a lábam, arra magnézium és kálcium kell vagy mi? Milyen vitamint szedjek diéta alatt hogy ne legyen semmiben hiányom?

Legjobb válasz: Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Babavállalásnál hogy kell szedni a különböző vitaminokat? és milyen vitaminokat kell szedni?

Egyébként sem vagyok vékony, és nem szeretnék még jobban elhízni! Már így is túlsúlyos vagyok. Minden falatért megszenvedem. MIT AJÁNLOTOK???

Legjobb válasz: A velõcsõzáródási rendellenességek kb 90%-a kiküszöbölhetõ lenne, ha a nõk a terhesség elõtt és az elsõ néhány hétben szednének folsavat. Ezt nem csak a vitamingyártók marketingesei találták ki, ez bizonyított tény. Ráadásul sok nõ nem képes jól hasznosítani folsavat, azt hiszem Czeizel mondta valahol, hogy ezeknek a nõknek több mint napi 20 tál spenótot kéne megenniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben. Ha nem is akarsz magzatvédõ vitamint szedni, folsavat mindenképpen érdemes az elején.

A velõcsõzáródási rendellenességek kb 90%-a kiküszöbölhetõ lenne, ha a nõk a terhesség elõtt és az elsõ néhány hétben szednének folsavat. Ezt nem csak a vitamingyártók marketingesei találták ki, ez bizonyított tény. Ráadásul sok nõ nem képes jól hasznosítani folsavat, azt hiszem Czeizel mondta valahol, hogy ezeknek a nõknek több mint napi 20 tál spenótot kéne megenniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben. Ha nem is akarsz magzatvédõ vitamint szedni, folsavat mindenképpen érdemes az elején.
Már babát vársz, vagy csak tervezed? Az a legjobb, ha már a terhesség elõtt szedsz valamilyen multit, Gravida, Elevit pl. de az elsõ hónapokban a legfontosabb a folsav, ezt külön is lehet kapni, viszont az étvágyat csinál. Szóval jobbak a komplex vitaminok szerintem, a hízás szerintem nem ettõl függ.
szia itt a legjobb vitamin a sok zöldség és gyümölcs sok sok folyadék ne reagáld túl..próbálj egészségesebben táplálkozni sokat sétálni , nem kell megvonni az ételt magadtól ez nem fogyókúra hanem terhesség enni kell csaknem mindegy mit és mennyit és mibõl egyébként mind egyre megy Elevit, gravida és társai... én nem szednék egyet sem ! és nem is szedtem , nem voltam én sem sovány egy cseppet sem amiket fent leírtam ahhoz tartottam magam így vigyáztam magamra a terhesség alatt minden jót 1, 5 éves kislány anyukája aki szintén nem csontkollekció :) )
Én 36 hetes kismama vagyok.Eleinte elhatároztam hogy beszedem a vitamint, mert az okosak tudják mi kell nekünk.Aztán úgy alakult, hogy beszedtem belõle 5-6 szemet és azóta sem.Rengeteg gyümölcsöt eszek a mai napig, és ennek a következménye hogy semmi egyébet nem kell szednem.Sem vast sem magne B6-ot sem semmi.Ezt a véredmények is igazolják.Az orvos és a védõnõ is azt mondja hogy tökéletes a vérképem és az eredmények.Szóval mindenki döntse el hogy vitaminokat szed-e vagy megpróbálja más módon bevinni a szükséges vitaminokat.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes. Azért is most kérdezem. Hogy mennyi idõvel elõtte kell és mit. Akkor azt mondjátok elég a sok gyümölcs vagy elengedhetetlen 1-2 bogyó?
23 : 10 es vagyok a kislány anyukája nem mindegy ám milyen gyümölcs. például a banánból nem kellene 10 dbot menni mert gyümölcsök közül az hízlal a legjobban én is imádom de csak mértékkel. szóval nem csak gyümi, zöldség is jöhet., de te döntöd el hogy veszel-e be vmi bogyót. többen irtuk hogy nem kéne, ..én meg bõven kifejtettem hogy mit csinálj.. jó éjt !
Velem a nõgyógyász már a "tervezéskor" elkezdte szedetni a folsavat, Gravidát (abból heti 3 szemet). Hiába ettem mindig sok zöldséget-gyümölcsöt, a munkahelyi stressztõl sokszor fáradt, lestrapált voltam testileg-lelkileg, nagyon sovány is voltam + vérszegény. A 2. hónapban összejött a baba. Kb. 5. hónaptól kellett magnéziumot szednem (görcsök miatt), na nekem az csinált étvágyat, 20 kg-t híztam. Nem akartam elhinni.... Most 9 hónapos a baba, 3 kg plusz van már csak rajtam. Amúgy elvileg a BMI határozza meg az ideális hízás felsõ határát, alapból 90 kg-s barátnõmnek nem nagyon szabadott híznia az egészsége miatt, ö 3 kg-t szedett fel összesen.
6. vagyok A lényeget elfelejtettem: csináltam egy alapos méregtelenítést még a próbálkozás elõtt, szerintem nekem az segített nagyon sokat, nem elsõsorban a vitaminok! Én ennek tudom be, hogy a túlhajszoltságom ellenére meg tudott foganni a baba, mert "tiszta" környezet várta. Aztán a terhességnél a fent említett okok miatt minden nap ittam zöld turmixot (gyümölcsök, zöldségek voltak benne vegyesen, vitaminbomba volt).
Mi is tervezzük, én DM-es folsavat szedek csak, illetve több zöldséget eszem, gyümölcsöt mindig is ettem rendesen

B melyik (hányas) vitamint kell szedni bal lábfej ideg (peroneus parezise) gyógyítása során? És milyen ételek tartalmaznak ilyen vitamint?

A gyógyszertári ilyen vitamin helyett lehet e valamilyen ételt fogyasztani,ami pótolja? (egyébként zsibbadás a tünet,fizioterápiára járok)

Legjobb válasz: Minden idegbántalomnál B vitaminokat kell bevinni. Az élelmiszerekrõl,h melyikben van, biztos találsz a neten listát. De ha panaszod van az már kevés. Vegyél a gyógyszertárban B vitamin komplexet!

Minden idegbántalomnál B vitaminokat kell bevinni. Az élelmiszerekrõl, h melyikben van, biztos találsz a neten listát. De ha panaszod van az már kevés. Vegyél a gyógyszertárban B vitamin komplexet!
B1 vitamint
B1 - vitamin (Tiamin) ajánlott fõleg.
2 és 3 válasz igaz .Búzacsíra , korpa , sörélesztõ , melasz , barna rizs , minden teljes õrlésû gabona .
A B1 vitamin önmagában kevés!!!A B vitaminok "mûködése" összefügg. Amúgy a gyakorlatban idegbántalmak kezelésére Milgamma, Thiogamma, B vitamin komplexet szoktunk alkalmazni., ill. B1 és B12 inj.


Paleolit életmódban milyen vitaminokat vagy más készítményeket és mennyit kell szedni pontosan?

Legjobb válasz: http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etelek.htm Ezt olvasd el légyszi. Ha neked az étkezésre való szigorú odafigyelés mellett még egyéb gyógyszereket is szedned kell, akkor azt az orvosoddal beszéld meg. Egyébként a vitaminok, zöldségek, gyümölcsök mindenkinek egyformán szükségesek, egyél belõlük minél többet, addig amíg terem.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etelek.htm Ezt olvasd el légyszi. Ha neked az étkezésre való szigorú odafigyelés mellett még egyéb gyógyszereket is szedned kell, akkor azt az orvosoddal beszéld meg. Egyébként a vitaminok, zöldségek, gyümölcsök mindenkinek egyformán szükségesek, egyél belõlük minél többet, addig amíg terem.
Mi a baj a b vitamin komplex-szel?
Cordain és több más paleos meg kifejezetten károsnak tartja a nagydózisú vitamin pótlást, fõleg a B-vitamin komplexeket. Amiben egyetértés van: D-vitamin + omega-3 kell.
A kérdező hozzászólása: Bocsáss meg a megfogalmazásért. Arra voltam kíváncsi Szendi milyen vitaminokból mennyit ajánl.
A kérdező hozzászólása: Végre egy értelmes válasz! Erre gondoltam, nagyon köszi!!
A kérdező hozzászólása: Paleolit életmódot folytatok tudom, hogy kell szedni vitaminokat, olvastam sokat a könyvekbõl nagyjából azt is, hogy milyeneket csak azt nem tudom pontosan mibõl mennyit.
Nincs olyan, hogy vitaminokat "kell" szedni. Egyrészt a táplálék minõségétõl függ, hogy érdemes-e mellé bármit is szedni, másrészt az életmódtól is függ. Télen például az átlagember számára erõsen ajánlott a D vitamin pótlás. Nyáron, ha eleget vagy napon, akkor nincs szükséged rá.
Most a kérdés arra vonatkozna, hogy aki paleolit életmódot folytat, az kihagy a szervezetébõl olyan esszenciális aminosavakat, vitaminokat, amiket tablettákkal pótolni kell? Ha igen, nagyon tévedésben vagy, a paleolit életmódban minden benne van, amire a szükséged van
A nagy dózis miatt leterheli a májat, gyakorlatilag méregként viselkedik, a folsav pedig megnöveli a mell-, prosztata és végbélrák kockázatát. Ez a Paleo Answer címû könyvében van. Egyedül a D vitamint (2000-5000 NE) és a halolajat ajánlja.

Szerintetek milyen vitaminokat kell minden nap bevennem, hogy ne legyek beteg és jól működjön az immunrendszerem?

Én eddig C-vitamint, Kalciumot, Multivitamint és Vasat szedek. Ezeken kívül?

Legjobb válasz: Ez egy kicsit sok. A multivitamin mellé felesleges még plusz vitamint bevinni. A sok is árt! Vasat pedig kifejezett nem szabad szednie annak,aki nem szenved vashiányos vérszegénységben. Neked az van? Szerintem el van túlozva a vitamin szedése (ami nem véletlen-jó pénz a gyógyszeriparnak).Ha valaki megfelelõen étkezik szükségtelen bármilyen plusz,szintetikus vitamin bevitele.

Ez egy kicsit sok. A multivitamin mellé felesleges még plusz vitamint bevinni. A sok is árt! Vasat pedig kifejezett nem szabad szednie annak, aki nem szenved vashiányos vérszegénységben. Neked az van? Szerintem el van túlozva a vitamin szedése (ami nem véletlen-jó pénz a gyógyszeriparnak).Ha valaki megfelelõen étkezik szükségtelen bármilyen plusz, szintetikus vitamin bevitele.
Ok! Annyi vitamint habzsoljatok, amennyit csak tudtok!Azért van manapság annyi "mûanyag"ember. Kívülrõl szép, nagy aztán, ha megfújja a szél "elszáll". Én maradok a jól bevált dolgoknál és "kösz jól vagyok".
8-as! Bullshit! A vitamin nemhogy lerombolja az immunrendszert, hanem acélozza. A vitaminhiány rombolja le. És sajnos a mai élelmiszerekben meg annyi a vitamin, mint mackósajtban a brummogás... :)
Elég.Abból kell bevinni valamit pluszban, amibõl hiány áll fenn.
A kérdező hozzászólása: Vashiányom van, a vasra azért gondoltam. Szerintetek akkor elég ha még szedem a C-vitamint is, és akkor elég? Tehát akkor Vas és C-vitamin?
Pontosan úgy van, ahogy elõttem, olyan érdekesen írták :) Pont a sok vitaminnal és az "üvegbúrával" magunk körül nullázzuk le az immunrendszerünket. Mint már írtam, aki helyesen táplálkozik nincs szüksége gyógyszerek által bevitt vitaminra. Azt olyanoknak találták ki, akiknek nincs alkalmuk, lehetõségük (éhezés, betegség) máshogy vitaminhoz jutni.Hidd el évek óta még csak náthás sem voltam, pedig nem szedek semmit!
Bocsi csak telóról kicsit össze vissza lett szóval: Ha rögtön beszélsz ezt az megfázásnál akkor nem engedély hogy a szervezeted maga gyözze le így még gyengébb lesz! Ezeket mint egy immunológus ismerösének mondta ajánlotta!? Persze ha lázas vagy más, bár sok külföldi országban az a protokoll hogy 39* fölött nem kell gyógyszert bevenni csak ha emelkedne tovább. Mivel a szervezet magával a lázzal gyógyít! Én pl nem szedek vitamint mégsem vagyon sosem beteg max kisebb nátha, pedig emberek között dolgozok. Néha nézetek térképet, vitamin szintet de mindig rendben van, pedig nem leszek sok zöldséget mert nem szeretem, gyümölcsöt sem rengeteget leszek!
Amikor nem szerez semmit akkor gyakran vagy beteg? Csak mert ha nem akkor feleséges kintröl bevinni a szervezetére, pont ettöl gyenge sokaknak az immunrendszere mert úgymond ellustul, nem õ maga dolgozik hanem mêg kap mindent készen! Ez igaz az enyhe betegségekre is, nem jò ha rögtön beevisz ségekrém is, nem szabad
Az a legbiztosabb, ha kikéred a háziorvosod véleményét!
Attól függ, milyet szedsz. Ha a 'jó közérzet vitamin' készítményét szeded vagy pl SCITEC MULTI PRO, akkor az ad elég védettséget. Ha Aldis multivitamin pezsgõtablettát, akkor csak jelzem, hogy 4-5x-ös dózis lenne az optimális. Amúgy érdekes leírást olvashatsz ezen a eblapon is: http://www.tenyek-tevhitek.hu/vitamin-ajanlasom.htm
elsõkével egyetértek, a c vitaminon kívül , minden mást elõ tud állítani a szervezeted, így arra, hogy ezeket kivülrõl bevigyed, hát igazán nincs rá szükség,
Zöldségeink és gyümölcseink vitamin tartalma nagyon nagyot csökkent az elmúlt évtizedekben. Valahonnan még is muszáj pótolni. Viszont azt sem árt tudni, hogy a kémiailag elõállított anyagok nem mindig tudnak felszívódni, a nem felszívódott vitamin a beleidben meg inkább roncsol, mint használ. Tényleg csak azt kell pótolni ami hiányzik, és amit nem tud elõállítani a szervezeted:)

Milyen és mennyi vitamint kell, érdemes szedni a terhasség elején. 4 hetesen?

Legjobb válasz: szia attól függ a te szervezetednek milyen vitamin hiánya van én pl csak elevitet szedem és semmi mást nincs rá szükség valamilyen magzatvédõ vit kezdjél el szedni elevit, gravida és mást majd az orvos mondani fogja ha kell még valami szép baba várást

szia attól függ a te szervezetednek milyen vitamin hiánya van én pl csak elevitet szedem és semmi mást nincs rá szükség valamilyen magzatvédõ vit kezdjél el szedni elevit, gravida és mást majd az orvos mondani fogja ha kell még valami szép baba várást
Ne szedjél feleslegessen semmit, csak a magzatvédõ Gravidát, vagy Elevitet. Aztán majd az elsõ vérvételen kiderül, hogy mire van még szükséged. Ha hányingered lesz, vagy hánysz, akkor szedheted még a B6 vitamint. Sok örömöt a babaváráshoz és egészséget!
nem hallottam még, én csak multivitamint szedek.
Én sem hallottam róla, én elevitet és magneB6-ot szedek.
Mintha arra lenne jo hogy lekoti a kalciumot, allitolag D vitamin nelkul nem er semmit a kalcium..remelem jol emlekszem..
Nekem 30 hét után írta fel a doki, és a neve Vigantol olaj. Napi egy cseppet kell szednem, és szedem is azóta. A babáknak szokták amúgy adni ujszülött korban. Ha a doki nem írja fel, kérdezz rá, de még én sem hallottam errõl, amíg nekem fel nem írta és utána nem jártam.
Szia, en angliaban elek, es itt nagyon javasoljak a D vitamint. Valoban arra jo, hogy segitsen a kalciumnak felszivodni. Elvileg D vitamin a napfenybol is nyerheto, es egy naposabb napon termelodik is elegendo a szervezet szamara, de amilyen pocsek idojaras itt szokott lenni, nem csodalom, hogy ajanljak a plusz D vitamin szedeset. A formarol es mennyisegrol kerdezd meg a dokidat, ha jol emlekszem a napi 10 mikrogramm a javasolt.

Akinek veseköve van az szedhet c vitamint, és ha igen mennyit, milyen idõközönként és mire kell odafigyelni?

Olvastam és hallottam már azt is, hogy igen és azt is, hogy nem. Érdeklõdve várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Az extrém nagy dózisokat nem ajánlják vesekõre való hajlam esetén.

Az extrém nagy dózisokat nem ajánlják vesekõre való hajlam esetén.
A kérdező hozzászólása: Éppen ezért kérdeztem, hogy mekkora az a mennyiség ami már meglévõ vesekõnél még egyáltalán nem ártalmas.
Az a baj, hogy ebben az orvosok sem értenek egyet, én is hallottam már ezt is, azt is. De azt is hallottam orvostól, hogy ha valaki huzamosabb ideig vitamint visz be, akkor a szervezete leszokik arról, hogy kivonja a természetes vitaminokat az ételekbõl. Szóval szerintem ha veseköves vagy, és rendesen táplálkozol, nem dohányzol, akkor jobb ha nem szedsz sok C-vitamint. Én is kövesedem, és csak akkor szedek nagydózisú C-vitamint, amikor elkap valami vírus.
A kérdező hozzászólása: Sajnos pont a rendes táplálkozás hiányzik. Eddig sosem szedtem semmiféle vitamint, de most kaptam egy dobozzal és mivel itt a tél gondoltam miért ne. Csak a kõ mellé nem igazán tudom. Szerintem, hagyom. Ha eddig meg voltam minden vitamin nélkül. Amúgy is hiszek abban, hogy évente egy megfázás csak segíti az immunrendszert. De lehet, hogy ez egy baromság. Na mindegy. A válaszokat köszönöm.
"évente egy megfázás csak segíti az immunrendszert." Az immunrendszert állandóan próbára teszik baktériumok és vírusok, de legtöbb esetben az elõbbi legyõzi az utóbbiakat, miközben te errõl nem szerzel tudomást. Amikor megbetegszel, akkor már ez annak a jele, hogy az immunrendszered nem bír az ellenséggel, és ilyenkor nem árt neki egy kis segítség. Nekem bevált, hogy mikor elkezd kaparni a torkom meg az orrom, akkor beveszek egy 500-as C-vitamint, és fújom a torkomba a Tantum Verdét, és elmúlik. már évek óta nem volt olyan igazi megfázásom, csak egyszer, de akkor egy tanfolyamon egész nap köhögött mellettem egy beteg ember, nem csoda, hogy hatalmas bacidózist szívtam magamba.
(Tehát fontos: -A megfelelõ folyadék -Magnézium mindenféleképpen -A C-vitamin átlag 4 órán belül ürül ki a szervezetbõl, tehát 3-4 óránként bevehetõ.Mivel vízben oldódik, ezért nem kötelezõ étkezéshez kötni, de jobban felszívódik, ha étkezés közben, vagy utána vesszük be.Magnéziumból napi 500-1000 mg nyugodtan bevehetõ(a C-vitaminnal egyszerre is), legjobb azt is kisebb dózisokra osztani a még jobb felszívódás érdekében.(Aki sok kávét vagy teát fogyaszt, annak több magnéziumra van szüksége, ugyanis ezek vízhajtó hatása által rengeteg ásvány kiürül a vizelettel).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ránézek erre a magnéziumra.

Milyen vitaminokat kell kötelezően szedni Szlovákiában a csecsemőknek/kisbabáknak és meddig?

Legjobb válasz: amit az orvos ír fel: Vigantol csepp (D-vitamin) a 2. héttol, napi 2 cseppet 1 éves korig. Kanavit csepp (K-vitamin) - az 1. héttol, hetente 2 csepp, amig csak anyatejes a baba, ált. 6. honapig.

amit az orvos ír fel: Vigantol csepp (D-vitamin) a 2. héttol, napi 2 cseppet 1 éves korig. Kanavit csepp (K-vitamin) - az 1. héttol, hetente 2 csepp, amig csak anyatejes a baba, ált. 6. honapig.
Nemtudom nekem az orvos azt mondta, hogy a kanavitot minden heten 1szer 1cseppet kell adni 1eves korig...
ahogy az elsõ válaszoló írta, nekünk is úgy mondta a doki néni: Vigantol napi 1 x 2 csepp, Kanavit heti 1 x 2 csepp
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Milyen vitaminokat kell szednem, hogy egészséges és szép legyen a hajam + még gyorsabban nőjön?

Legjobb válasz: A Revalid a legjobb. Nekem derékig ér. Egy évben max. 2 kúrát csinálok.

A Revalid a legjobb. Nekem derékig ér. Egy évben max. 2 kúrát csinálok.
Én a revalidot nem próbáltam, mert azt mondták az ismerõseim, h hízlal. Viszont Biovannet hónapokig szedtem és nagyon jól bevált, tényleg gyorsabban nõ azóta a hajam és erõsebb is. Ami viszont ennél is jobb, az a béres szépségvitamin, mert több vitamin van benne, pl. cink is, ami kifejezetten jót tesz. Egy ideje azt szedem és nagyon bevált.
De ha nem akrsz mesterséges vitamint szedni, akkor naponta egy kiskanálnyi szõlõmagolaj.Az egyik legjobb belsõ bõr é hajápoló.Ha nem birod meginni tisztán, akkor egy darab kenyérre öntsd rá.
Én szõlõmagot nyersen megrágva megeszem. Az ugyanolyan jó lehet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!